Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σε δύο συνεδριάσεις Το χρονοδιάγραμμα συζήτησης στην Ολομέλεια του νέου Μεσοπρόθεσμου


Το χρονοδιάγραμμα συζήτησης στην Ολομέλεια του νέου Μεσοπρόθεσμου
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Την Πέμπτη 8 Μαΐου και την Παρασκευή 9 Μαΐου, δηλαδή σε δύο συνεδριάσεις, εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» που κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο εισάγεται για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων Σαμαράς: «Κοσμογονία» στον τουρισμό, έρχονται αλλαγές στη φορολογία


Σαμαράς: «Κοσμογονία» στον τουρισμό, έρχονται αλλαγές στη φορολογία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Τα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες τελείωσαν προχωράμε οριστικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 22η ανοικτή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ όπου ανέπτυξε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του Τουρισμού.
«Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ. Το 2014 θα σπάσουμε αυτό το ρεκόρ, η κοσμογονία έχει αρχίσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στους ανθρώπους του τουρισμού είπε: «Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες».
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί το 15% της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι ο θετικός αντίκτυπος της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μπορεί να αυξήσει την ετήσια ζήτηση κατά 10 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια και 25 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια ενώ θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας. «Αυτά δεν αφορούν το μακρινό μέλλον έχουν αρχίσει και γίνονται πράξη» δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πέντε βασικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και άφησε αιχμές και εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης χωρίς να τον κατονομάσει:
  • Πρώτον όλα αυτά έχουν προϋπόθεση την σταθερότητα, δεν γίνεται αναβάθμιση αν η κοινωνία δεν ξέρει που θέλει να πάει. Χρειάζεται επίσης σοβαρότητα όχι οργισμένες καταγγελίες δεκαπενταμελούς, ορισμένοι δείχνουν σαν να μην θέλουν να μεγαλώσουν.
  • Δεύτερον απαιτείται σχεδιασμός για να ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις και οι αγκυλώσεις που μας κρατούσαν πίσω όλα αυτά τα χρόνια.
  • Τρίτον όλα αυτά απαιτούν μία χώρα ανοικτή στον υπόλοιπο κόσμο και σε επαφή με αυτόν και όχι μία χώρα σε απομόνωση. Δεν πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο με φοβία αλλά σαν στίβο ευκαιριών.
  • Τέταρτον ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά μας είναι ο τουρισμός όχι μόνο ως εκμετάλλευση αλλά ως διαχρονικό νόημα ζωής.
  • Πέμπτον όλα αυτά σημαίνουν ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια και μικρότερη φορολογική επιβάρυνση. Θα πάμε σταδιακά σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές στο πλαίσιο του να μην δημιουργούμε ελλείμματα.
Συνεχίζοντας ότι κ. Σαμαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παρά το ρεκόρ αφίξεων του 2013 η κυβέρνηση προχωρά σε σχέδιο αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης «με στόχο να επεκτείνουμε τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και να ανεβάσουμε την κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη», καθώς και τη διείσδυση σε αγορές όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Παράλληλα, προωθούνται σειρά παρεμβάσεων με έμφαση στο χωροταξικό σχεδιασμό, το δασολόγιο, τη χάραξη αιγιαλού, την Αδειοδότηση και αποκρατικοποίηση μαρίνων, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, συνδεσιμότητα προορισμών μέσα στην Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό, συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων, αναβάθμιση του κέντρου και του παραλιακού μετώπου των τουριστικών πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα.
«Δεν είναι όλα αυτά μόνο "θα", έχουν ξεκινήσει και σε όλα υπάρχει σχέδιο και μακροχρόνιος σχεδιασμός. Δεν με ενδιαφέρει το σήμερα, το εφήμερο, ή το αύριο, με ενδιαφέρει το μεθαύριο. Τίποτε μεγάλο και σημαντικό δεν γίνεται αν δεν το σχεδιάσεις και δεν το εφαρμόσεις σωστά» δήλωσε.
«Η κυβέρνηση θα επενδύει μισό δισ. για τα επόμενα έξι χρόνια σε υποδομές. Ο ιδιωτικός τομέας θα επενδύσει 3 δισ. Έχουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και για το τι πρέπει να γίνει και τι θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός και απέδωσε τα εύσημα στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Σημαντικό βήμα εξυγίανσης και βιωσιμότητας» Συμφωνία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και ΕΑΣ για προμήθεια πυρομαχικών


Συμφωνία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και ΕΑΣ για προμήθεια πυρομαχικών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπεγράφη ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) συμφωνία ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού.

Τη συμφωνία, που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπεγράφη σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρωτή υπουργού Φώφης Γεννηματά.

Η συμφωνία αποτελεί «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα παρατήρησε ότι «έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εκθείασε τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -κρατικής και ιδιωτικής- και απηύθυνε νουθεσίες για ενίσχυση της εξωστρέφειας της, «ενισχύοντας συνάμα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ξαναμπούμε δυναμικά στην αγορά της ποιότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας», όπως ανέφερε.

«Η πορεία της εταιρείας επιβραβεύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δώσει μάχη για τη σωτηρία της», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά.

«Μετά από τέσσερα χρόνια που η σύμβαση αυτή ήταν παγωμένη στα συρτάρια, οι συντονισμένες προσπάθειες της νέας διοίκησης των ΕΑΣ, των Γενικών Επιτελείων, της αρμοδίας διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αποδίδουν καρπούς.

Τα ΕΑΣ κλείνουν συμφωνίες με άλλες εταιρίες και χώρες στο εξωτερικό και συμμετέχουν με αξιώσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς. Και οι πλέον απαισιόδοξοι σήμερα χαμογελούν», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Πλημμύρισε" το Σύνταγμα...





Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες (ΦΩΤΟ)...
Στην πλατεία Συντάγματος έφθασε πριν από λίγο η πορεία χιλιάδων εργαζομένων που συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι οργανωτές αναφέρουν...
ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αποτίει τιμή στους αγωνιστές που ίδρυσαν τα συνδικάτα και ξεκίνησαν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παραμένουν κλειστοί.

Δείτε τις φωτογραφίες













newsbeast.gr

Read more...

Παπανδρέου: Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι…


Ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού. Αιχμές για τους νταβατζήδες των media και τα παπαγαλάκια τους…

Η μακροσκελής δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου που κυκλοφόρησε πριν από λίγο σχετικά με την παρουσία του στον «Ιανό» έχει ως εξής:
«Την τελευταία περίοδο, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας που έχει στόχο να πλήξει το πολιτικό μου ήθος, την αξιοπρέπεια και την συνέπειά μου.

Σε αυτήν την προσπάθεια κυριάρχησαν τα ψεύδη και η παραπλάνηση, από...
διάφορους σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους «Ηρακλείς του Κινήματος». Και μάλιστα, με ερμηνείες και συμπεράσματα κατά το δοκούν.

Τώρα, η προσπάθεια αυτή επιχειρείται να αναβαθμιστεί με στημένες προβοκάτσιες και με τη χρήση κατασκευασμένων στοιχείων.

Προειδοποιώ όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια, ότι δεν δέχομαι υποδείξεις από όλους εκείνους που χρόνια τώρα επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους.

Τους προειδοποιώ ότι, μάταια προσπαθούν να υπονομεύσουν τις αξίες μας, όπως και την προσωπική και πολιτική μου διαδρομή, την αφοσίωσή μου και τις ιστορικές μου σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.

Σχέσεις διαρκείς και αδιατάρακτες από την ίδρυση του Κινήματος μέχρι σήμερα.

Και βεβαίως, ουδείς μπορεί με αναφορές στο πρόσωπό μου, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να διαταράξουν την κοινή μας διαδρομή και την πορεία μας προς το μέλλον.

Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, τότε, οι πάσης φύσεως σχολιαστές, πού θα βρίσκονται και στο όνομα ποιων θα δημοσιολογούν;

Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πως να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στο τόπο και την Ελληνική κοινωνία.

Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον. Σε ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ανιδιοτελώς, για την υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως, παρά τις αντιξοότητες, για τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουν μπροστά τους η χώρα και ο Ελληνικός λαός.

Σε αυτήν την πορεία, γνωρίζουμε και πως να διαφυλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη από τις επιβουλές των μονίμως απόντων από τον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους και των πάσης φύσεως συμφερόντων που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είναι που έχουν αξία. Όλα τα άλλα ουδεμία σχέση έχουν με εμένα και την πορεία μου και δεν αφορούν τις προσδοκίες των Ελλήνων»...

Read more...

Κουτσούμπας: Η θυσία της Καισαριανής...



... μας εμπνέει στους σημερινούς αγώνες...
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του ’44.

Σε...
δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε:

«Τιμάμε τους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές εδώ στην Καισαριανή. Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους πριν από 70 χρόνια και καθόρισαν με τη στάση τους, με την πράξη τους, την εξέλιξη, την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης, μιας σκληρής μάχης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Ταυτόχρονα, ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης, της λαϊκής πάλης ενάντια στα δημιουργήματα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είναι ο φασισμός, όπως είναι η κρίση, οι πόλεμοι. Η θυσία τους αποτελεί οδηγό και φάρο, μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες, μέχρι την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Εκ μέρους της ΚΝΕ κατέθεσε στεφάνι ο Γραμματέας του ΚΣ Θοδωρής Χιώνης. Η αντιπροσωπεία κατέφτασε στο χώρο με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής και Γιώργος Κατημερτζής.

Αυτήν την ώρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

902.gr 

Read more...

Λίτσα Κουρουπάκη: Eφτιαξαν την "Ελιά", για να βρουν πολιτικό καταφύγιο...



Ντρέπομαι γι' αυτούς!
Τι είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου...
Στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο μίλησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ελιάς, Λίτσα Κουρουπάκη.
«Εγώ πολιτεύομαι με το ΠΑΣΟΚ, είμαι...
ΠΑΣΟΚ 32 χρόνια» έσπευσε να ξεκαθαρίσει η κ. Κουρουπάκη και στη συνέχεια έριξε ... πολιτική βόμβα για την Ελιά δηλώνοντας ότι «Στην Ελιά είναι άνθρωποι που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ και ξαναγύρισαν. Ντρέπονται  τώρα για τις κινήσεις τους και έφτιαξαν την Ελιά για να βρουν πολιτικό καταφύγιο». Δεν απέφυγε ωστόσο να αναφέρει ακόμη και ονόματα όπως αυτό του κ. Μόσιαλου ή του κ. Λοβέρδου, σημειώνοντας «όλοι αυτοί έχουν εργαστεί και έχουν ωφεληθεί από το ΠΑΣΟΚ».
Ξαφνιάζει επίσης και η τοποθέτησή της για τον Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο δήλωσε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου δραστηριοποιείται με όλες τις δυνάμεις του για να πάει καλά το ΠΑΣΟΚ. Το έχω δει και στην πράξη και το πιστεύω». 
Όσο για το ποιος είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος η κ. Κουρουπάκη σημείωσε: Δεν έχουμε πασοκόμετρο στο ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω ποιος είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος ή ο Παπανδρέου».... 

Read more...