Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ξαναχτύπησε ο Χρυσοχοΐδης, λίγο πριν από τις εκλογές...


Για τη διαφωνία του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη διλημματική στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου στον δρόμο προς τις ...
κάλπες, ο Neo σας έχει εγκαίρως ενημερώσει.

Είχε άλλωστε, φροντίσει ο ίδιος να διαφοροποιηθεί και δημόσια...

Επειδή όμως, το timing στην πολιτική παίζει πολύ συχνά μεγάλο ρόλο, το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε να ...ξαναχτυπήσει λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες έχει τη σημασία του.

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας που έχει η χώρα, από την Κρήτη όπου βρέθηκε για τη δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου Καστελίου στο Ηράκλειο, ο υπουργός υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού», στέλνοντας μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως μία ήττα στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να αρκεί για να ρίξει μία κυβέρνηση, αλλά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά τις εκλογές έρχονται εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Πεινάσαμε, παλέψαμε, υποφέραμε για να μείνουμε στο ευρώ», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ.Χρυσοχοΐδης...
matrix24.gr

Read more...

Χατζημαρκάκης: Η Μέρκελ ήθελε να τιμωρήσει τον Παπανδρέου...


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι ο...
συνδυασμός του "Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες" δεν κρατάνε πολιτική και ιδεολογική ταμπέλα, καθώς αυτά έχουν κουράσει τον κόσμο και πρόσθεσε ότι η προτίμηση του είναι κυρίως ο κεντρώος χώρος.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην στάση της Γερμανίδας Καγελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, από το Καστελόριζο για οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από το ΔΝΤ, τόνισε ότι "είδε την οργή" της κ. Μέρκελ, ενώ την χαρακτήρισε "έξαλλη", από αυτήν την ενέργεια του Έλληνα πρωθυπουργού. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Καγκελάριος, ήθελε να "τιμωρήσει τον Γιώργο Παπανδρέου" και συμπλήρωσε ότι με τις πράξεις της τιμώρησε όλη τη χώρα.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κατέληξε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος έγινε "αντάρτης" στην Γερμανία και "σήκωσε την φωνή της Ελλάδας", μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο.Ακούστε το ηχητικό εδώ...
enikos.gr

Read more...

Σοκ! Εγκύκλιος στις προξενικές αρχές να καταγγέλουν τους παράνομους Ελληνες στο "Ιμιγκρέισον"!...


Του Δημήτρη Ρομποτή*
Αν είστε παράνομος στην Αμερική και χρειάζεστε κάτι από τα κατά τόπους προξενεία της Ελλάδος, να το σκεφτήτε καλά πριν περάσετε το κατώφλι τους!
Ακούμε και διαβάζουμε για απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας από μέρους της Ελλάδος χωρίς,...
φυσικά, να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία επειδή αφενός τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον κι’αφετέρου δεν λείπουν τα στοιχεία της υπερβολής και άκρατης συνωμοσιολαγνείας αναφορικά με τέτοιου είδους θέματα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για ενδεχόμενο κρούσμα απεμπόλησης εθνικής κυριαρχίας στις εδώ προξενικές αρχές της Ελλάδος κι’αυτό δεν...
είναι καθόλου αστείο γιατί πέραν από τη συμβολική πτυχή του μπορεί να έχη οδυνηρές συνέπειες στη ζωή πραγματικών ανθρώπων. Στάλθηκε λοιπόν εγκύκλιος από το Υπουργείο Εξωτερικών που καλεί τους προξενικούς υπαλλήλους να καταδίδουν στην αμερικανική μεταναστευτική υπηρεσία Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στην Αμερική παράνομα και έρχονται σε επαφή με τα προξενεία! Μ’άλλα λόγια, η Ελλάδα απαιτεί από τους υπαλλήλους της να γίνουν καταδότες, σπιούνοι, και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους όπως είναι οι κατά τόπους προξενικές αρχές. Αντί της παροχής αρωγής και άλλους είδους βοήθειας, το ελληνικό κράτος, συνιστά αν όχι διατάζει την παράδοση πολιτών του στις αρχές ξένης χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Οταν μου έγινε η σχετική καταγγελία δεν πίστευα στα αυτιά μου, γιατί δεν περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Μέχρι που μου το επιβεβαίωσαν προξενικοί υπάλληλοι (για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύω τα ονόματά τους, αλλά μπορείτε και εσείς να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε) οι οποίοι μου είπαν ότι και οι ίδιοι αισθάνονται ντροπή για αυτό, αλλά τί μπορούν να κάνουν; Προς τιμήν τους, κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εφαρμόζουν την εγκύκλιο (παρότι η ύπαρξή της χρησιμεύει ως απειλή για κάποιους που πάνε εκεί και το παίζουν λίγο «ατίθασοι», τους λένε δηλαδή ότι αν δεν ηρεμήσετε θα σας καταγγείλουμε στο «Ιμιγκρέισον» – επί κυρίαρχου ελληνικού εδάφους αυτό!) και έτσι δεν είχαμε μέχρι στιγμής ακραία κρούσματα, με συλλήψεις, απελάσεις κοκ. Φανταστήτε τώρα, κάποιοι να ζουν εδώ παράνομα για χρόνια, να έχουν οικογένειες, παιδιά σε σχολεία, επιχειρήσεις, εκκρεμότητες κοκ, να πάνε στο προξενείο για μια ανανέωση ή φορολογική διεκπεραίωση και να τους περιμένη το «Ιμιγκρέισον» στην πόρτα να τους αλυσοδέση και να τους απελάση χωρίς να έχουν το δικαίωμα να γυρίσουν πίσω για τουλάχιστον δέκα χρόνια! Και καλά, το αμερικανικό κράτος κάνει τη δουλειά του, εφόσον υπάρχουν νόμοι πρέπει να εφαρμόζωνται, αλλά να πάνε από καταγγελία ελληνικής υπηρεσίας που βρίσκεται εδώ για να τους βοηθάη υποτίθεται; Και τί γίνεται αν τυχόν ασυνείδητοι υπάλληλοι θελήσουν να κάνουν ζημιά σε κάποιους ανθρώπους; Θα πούνε μετά ότι απλά έκαναν τη δουλειά τους!

Πέραν από αυτό όμως, και μόνο που υπάρχει τέτοια εγκύκλιος είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και δείχνει πώς η χώρα αντιλαμβάνεται την έννοια της εθνικής της κυριαρχίας και πόσο σέβεται του πολίτες της όπου κι’αν βρίσκωνται. Αλήθεια, υπάρχει ανάλογη εγκύκλιος προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών από το αμερικανικό κράτος, όσοι συμπολίτες μας είναι στην Ελλάδα παράνομα (υπάρχουν και τέτοιοι, έχω γνωρίσει μερικούς προσωπικώς) να τους καταδίδουν οι προξενικοί υπάλληλοι στις ελληνικές μεταναστευτικές αρχές; Και στη βάση ποιάς λογικής, Ελληνες προξενικοί υπάλληλοι θα καταδίδουν Ελληνες πολίτες σε υπηρεσίες ξένης χώρας τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν παρανομήσει στην Ελλάδα και πήγαν στο ελληνικό προξενείο για κάποια υπόθεση εμπιστευόμενοι το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος ελληνικός χώρος όπως οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του δημοσίου;
Ποιές λογικές εξυπηρετεί αυτή η εγκύκλιος και ποιές ανάγκες την έχουν υπαγορεύσει; Να απαντήση το Υπουργείο Εξωτερικών εάν, εφόσον και από ποιούς αναγκάστηκε να στείλη τέτοια διαταγή! Αν είναι απόρροια διεθνούς δικαίου ή κάποιας διμερούς συνθήκης κι’αν εφαρμόζεται από άλλες χώρες. Γιατί αν υποθέσωμε, αφελώς, ότι το κάνουν για να γυρίσουν οι Ελληνες που φύγανε την τελευταία τετραετία πίσω, είναι τρόπος αυτός, αναθέτοντας τον βίαιο επαναπατρισμό τους σε υπηρεσίες ξένου κράτους, χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχουν παραβιάσει ελληνικούς νόμους; Και πόσο μπορεί κανείς να σεβαστή μια χώρα που ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο; Εάν πάλι είναι κοινός διπλωματικός τόπος να καταγγέλωνται ξένοι πολίτες από τις προξενικές αρχές του δικού τους κράτους εφόσον βρίσκονται παράνομα σε ξένη χώρα, πόσες το εφαρμόζουν στην πράξη και γιατί η Ελλάδα να δείξη τέτοια σπουδή; Γιατί να εμφανιστή βαλικότερη του βασιλέως, προς τί τέτοια προθυμία για συμμόρφωση στο συγκεκριμένο θέμα;
Σε επικοινωνία μου με το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη μου είπαν ότι τέτοια εγκύκλιος από το δικό τους Υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει έρθει …

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.
neohellenika.com

Read more...

Μάθε πού ψηφίζεις...



Από το διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά μπορούν να μάθουν όλοι οι πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα μπορoύν να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να...
επισκεφθούν ΕΔΩ τον ιστότοπο που υπουργείου Εσωτερικών και να συμπληρώσουν το όνομα, το επώνυμο τους, το όνομα πατρός και μητρός και το έτος γέννησης τους. Ακόμη και εάν δεν θυμούνται τον ειδικό εκλογικό αριθμό το σύστημα θα τους ενημερώσει για το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν.

Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να καλούν και τον αριθμό 213 1361500προκειμένου να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα τους. Οι ώρες επικοινωνίας είναι από Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-19:00 και Κυριακή07:00-19:00.

Read more...

«Μπαρόζο και Βενιζέλος να δώσουν εξηγήσεις»..


Καστανίδης: Υπήρξε κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα»...

Να δώσουν εξηγήσεις Μπαρόζο και Βενιζέλος «για μία φρικαλέα λεπτομέρεια στη σύγχρονη ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης» καλεί με συνέντευξή του στη "Real News" ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος υποστήριξε μέχρι το τέλος την πρόταση περί δημοψηφίσματος.

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι... «η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε αμέσως, όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση» και χαρακτηρίζει λάθος του Γιώργου Παπανδρέου το ότι άργησε να πάρει την απόφαση αυτή, αλλά και το ότι, όταν την πήρε, υπέκυψε στον εκβιασμό μικρής μερίδας βουλευτών του, που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει, για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Υποστηρίζει, ακόμα, πως Βρυξέλλες, Μέρκελ και Σαρκοζί γνώριζαν ότι, αν διεξαγόταν το δημοψήφισμα, η συμφωνία για το δεύτερο μνημόνιο δεν θα περιείχε τους επαχθείς και εξοντωτικούς όρους που τελικά επέβαλαν.

Read more...

Την ανάγκη ενίσχυσης της καινοτομίας τόνισε η Μ. Κοππά...


Event photography by sami photography
Η καινοτομία δεν αφορά μόνο τον κόσμο του διαδικτύου, ούτε περιορίζεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Τρίπολη νέοι αγρότες επιχειρούν και καινοτομούν.
Η Μαριλένα Κοππά επισκέφτηκε την Πέμπτη την Τρίπολη και συνάντησε ...
τέτοιους ανθρώπους, στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, κυρίως του αγροτικού τομέα, που προσπαθούν να εισάγουν νέες καλλιέργειες και, γενικότερα, νέες πρακτικές παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.
Μετά την ομιλία της Ευρωβουλευτού και Υποψηφίας Ευρωβουλευτού με τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, Μαριλένας Κοππά, ακολούθησε συζήτηση, όπου για μια ακόμα φορά διαπιστώθηκε ο Γολγοθάς του επιχειρείν στην Ελλάδα.
Event photography by sami photography
Όπως επισημάνθηκε, η επόμενη εθνική αντιπροσωπία στο Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο, να σταματήσει να περιορίζει με παράλογες διατάξεις κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και να απελευθερώσει τους δημιουργικούς ανθρώπους της χώρας εάν είναι να υπάρξει ξανά μεσαία τάξη. Έτσι ανεβαίνει το ΑΕΠ, έτσι ανεβαίνουν τα φορολογικά έσοδα, έτσι μειώνονται τα ελλείμματα, αντί με φορολογική αφαίμαξη και συντάξεις πείνας.
Οι ιδέες και οι άνθρωποι υπάρχουν, υπογραμμίστηκε. Καινοτομία είναι το να κάνεις αυτό που δε σκέφτηκε κάποιος πριν από εσένα. Γραφειοκρατία είναι ο περιορισμός κάθε δραστηριότητας στην πεπατημένη - στο γνωστό. Κάποια στιγμή να σταματήσουμε να συγχέουμε το κανονιστικό πλαίσιο με την (ύποπτη ή άλογη) γραφειοκρατία που πνίγει.
Γενικότερα, η συζήτηση στην Τρίπολη εστίασε στα πρακτικά και διοικητικά προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη και ωρίμανση του θεσμού της «θερμοκοιτίδας καινοτομίας» που οραματίστηκε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αρκαδίας ήδη από το 2008.
Event photography by sami photography
Η κα. Κοππά τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που χρειαζόμαστε και αναφέρθηκε στα τρία κεντρικά ζητήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη, όπως ανέφερε και το προηγούμενο βράδυ στην παρουσίαση των 10 σημείων για την ανάπτυξη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Συγκεκριμένα:
1. Η καθυστέρηση στη λειτουργία της δικαιοσύνης, όπου χρειάζεσαι τρία χρόνια για την επιβολή ενός συμβολαίου με ένδικα μέσα ή 10 χρόνια για να επιλύσεις μια φορολογική διαφορά. Και το παρωχημένο πτωχευτικό δίκαιο που τιμωρεί την αποτυχία και, συνεπώς, αποθαρρύνει την πρωτοβουλία.
2. Το εχθρικό και ολιγοπωλιακό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, με τράπεζες που ελλείψει ανταγωνισμού αρνούνται με ευκολία να αναλάβουν το ρίσκο της καινοτομίας.
3. Η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίου, δημόσιας κεντρικής και τοπικής διοίκησης, με τους επιχειρηματίες κάθε κλάδου, για την αύξηση της παραγωγικότας με ποιότητα και όχι με την περικοπή μισθών. Για την ανταγωνιστικότητα που φέρνει η ποιότητα και όχι το χαμηλό εργατικό κόστος τρίτου κόσμου.
Η Τρίπολη είναι πυρήνας αισιοδοξίας. Συζητήθηκε επί μακρόν η ανάπτυξη της θερμοκοιτίδας καινοτομίας, με την κα. Κοππά να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες σε διεθνείς και ευρωπαϊκές καλές πρακτικές:
1. για την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών άντλησης κεφαλαίων (crowdfunding/crowdbanking), καθώς και ευκαιρίες απευθείας χρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια πέρα του ΕΣΠΑ.
2. για τις στρατηγικές επιλογές και τις προτεραιότητες ενός θεσμού «θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας» όπως: δικτύωση, μορφές συνέργειας, εξειδίκευση των υπηρεσιών της θερμοκοιτίδας, τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα.

Read more...

Χατζηνικολάου: Λυπήθηκα τον Βενιζέλο...


Ο Χαριτάτος "ακουγε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ισχυρίζεται ότι είναι αυτός που έχει υποστηρίξει περισσότερο από κάθε άλλον στο ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν έβγαλε κιχ"!
Αυτές οι ύβρεις Βενιζέλου εναντίον μας, αποτελούν τίτλο τιμής.
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Τους πήρε και τους σήκωσε! Ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε στον REAL FM τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον "Alpha" στους Σπύρο Χαριτάτο, Γιάννη Πιτταρά και τα όσα είπε για την "Real News".
 «Τον λυπήθηκα γιατί...
τον είχαν κάνει σάκο του μποξ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους πασαδόρους, σαν τον Σπύρο Χαριτάτο σήμερα».

Και συνέχισε: «Άκουγε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ισχυρίζεται ότι είναι αυτός που έχει υποστηρίξει περισσότερο από κάθε άλλον στο ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν έβγαλε κιχ. Τον άκουγε να αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της Realnews σαν να το ανακαλύψαμε εμείς και δεν του διάβασε ούτε μισή δήλωση του Χάρη Καστανίδη που ήταν κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου και έζησε όλο το παρασκήνιο της υπονόμευσης και ο οποίος μιλάει σήμερα για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Οσον αφορά τις "υβρεις Βενιζέλου", ο Χατζηνικολάου τόνισε πως αποτελούν τίτλο τιμής. Αυτή είναι η απάντηση μας στον κ. Βενιζέλο, είπε και συμπλήρωσε: Τις υπόλοιπες απαντήσεις θα του τις δώσουν, άλλοι...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ακουσετε το ηχητικό...

Read more...

Εκλογές 2014: Πως θα τις καλύψουν τα κανάλια...


kanalia
Exit poll και αποτελέσματα...
Με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και ...παρέλαση καλεσμένων από το πρωί θα καλύψουν τα κανάλια την εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει...
ως είθισται εκτιμήσεις και αναλύσεις για το πως θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα όταν κλείσουν οι κάλπες, ενώ θα ακολουθήσουν exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα.

MEGA

Το πρόγραμμα του MEGA θα ξεκινήσει στις 07.00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», να δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα των δήμων της χώρας.

Στις 10.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης με την έκτακτη εκπομπή «Η ώρα της κάλπης-Δημοτικές-Περιφερειακές 2014». Με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ από τα γραφεία των υποψηφίων των μεγάλων δήμων της χώρας και συζητήσεις με προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μεταφέρουν το κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στις 14.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη ροή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 18.30 αρχίζει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2014». Στο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής, για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exitpolls.

Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη και θα δώσουν την πρώτη εικόνα εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

ΑΝΤ1



Ανάλογο σκηνικό θα υπάρχει και στον ΑΝΤ1 προσφέροντας από νωρίς ενημέρωση στους τηλεθεατές. Την πρώτη εικόνα των εκλογών θα δώσει το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη από τις 7:00 μέχρι τις 13:00. Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Στις 18:00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη.

Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls από τη Metron Analysis και τον Στράτο Φαναρά. Ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Στο στούντιο, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με τους καλεσμένους.

Με Στάη ο Alpha

Ο εκλογικός μαραθώνιος στον Alpha θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά στρατηγεία, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους. Στις 7 το απόγευμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll.

Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η έμπειρη δημοσιογράφος, Έλλη Στάη. Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

ΣΚΑΪ

Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου καταγράφουν την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι δίνουν τον παλμό των εκλογών.

Από τις 12.00 και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι η Άννα Μπουσδούκου, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντζούνος βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.

Στις 16.00 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Εύα Αντωνοπούλου .

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς.

Στις 19.00 θα υπάρχει εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη. Παράλληλα το «παρών» θα δώσουν στο στούντιο καλεσμένοι από το χώρο της πολιτικής και δημοσιογράφοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης.

Star

Λόγω των εκλογών και το Star θα διαφοροποιήσει το πρόγραμμά του. Θα μεταδώσει ένα διευρυμένο δελτίο ειδήσεων που θα ξεκινήσει στις 19.45 και θα ολοκληρωθεί στις 22.00. Παρουσιάστρια θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα, κεντρικός σχολιαστής ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις και καλεσμένοι στο στούντιο.

ΝΕΡΙΤ

Σε εκλογικούς ρυθμούς θα κινηθεί και η ΝΕΡΙΤ. Από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι θα υπάρχει ειδική εκπομπή με όλο το ρεπορτάζ από την εκλογική διαδικασία που θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις πέντε το απόγευμα θα ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για το κρατικό κανάλι (θα ολοκληρωθεί στις δύο μετά τα μεσάνυχτα) με καλεσμένους στο στούντιο, αναλύσεις και φυσικά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
matrix24.gr

Read more...

Αν αποτύχει η Ελιά, να φύγει το ΠΑΣΟΚ, λέει το 54% ...



Με 4,2% μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου...
Σε βαρομετρικό χαμηλό κινείται το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας 4% στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές και παρουσιάζοντας πολύ χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του, μόλις στο 30%, όπως φαίνεται στην νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το...
Tvxs. Επιπρόσθετα το 54% των πολιτών θεωρεί ότι αν η Ελιά δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Με 4,2% μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Πρώτος με 27,3% έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Τον ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 23,1%. Ποσοστό 9,6% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση των ερωτηθέντων «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη» κάτι που τη φέρνει στην... τρίτη θέση. Ποσοστό 5,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, το Ποτάμι με 4,2% και το ΠΑΣΟΚ με 4%. 
 
Εκτός Βουλής θα έμενε αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,5%. Ποσοστό 1,6% συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και 0,9% το ΛΑΟΣ. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 3,6% των ερωτηθέντων ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» λέει το 4,4%. «Δεν θα ψηφίσω» ήταν η αυθόρμητη απάντηση του 2,2% των ερωτηθέντων ενώ το 1,7% απάντησε επίσης αυθόρμητα ότι θα ρίξει Λευκό ή Άκυρο στην κάλπη. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά στην παράσταση νίκης για τις βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας ποσοστό 41% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 40%. Οι περισσότεροι πολίτες πάντως - ποσοστό 54% - θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 42% πιστεύουν το αντίθετο. 
 
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ που φτάνει περίπου τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες (4,9%). Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 32,4% και η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 27,5%. 


 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει και τη μεγαλύτερη συσπείρωση με ποσοστό 71%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 62% χάνοντας ψήφους κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ (6%). Σε βαρομετρικό χαμηλό κινείται η συσπείρωση του συγκυβερνώντος κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30% με το 24% να μετακινείται προς το ΣΥΡΙΖΑ. 


 
Στην πρόταση «αν η Ελιά δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση» το 54% των ερωτηθέντων απάντησε «Συμφωνώ/Μάλλον Συμφωνώ» ενώ το 35% απάντησε «Διαφωνώ/Μάλλον Διαφωνώ». «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» είπε το 11% των ερωτηθέντων. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της Ελιάς στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές βρίσκεται καθηλωμένο στο 4,9%. 
 
Δείτε το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης: Διευρύνεται στις 5 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ
 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει o Αντώνης Σαμαράς που προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 46% έναντι 28%. Και οι δυο βλέπουν τα ποσοστά τους βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, στην οποία ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωνε 40% και ο Αλέξης Τσίπρας 27%. Το 23% των ερωτηθέντων έδωσαν αυθόρμητα την απάντηση «Κανένας από τους δυο». «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ήταν η απάντηση που έδωσε το 3%. 
 
Στα ερωτήματα της έρευνας συμπεριλήφθηκε και η αποτίμηση του ανοίγματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρωσία. Συγκεκριμένα στην ερώτηση «Εσείς προσωπικά, πως κρίνετε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα για τη χώρα» το 27% των πολιτών απαντά πως την βλέπει θετικά ενώ και ένα 11% απαντά πως τη βλέπει μάλλον θετικά. Ένα 24% δεν έχει ούτε θετική, ούτε αρνητική γνώμη ενώ ένα 16% απαντά πως δεν έχει άποψη. Ένα 10% βλέπει αρνητικά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, ενώ μάλλον αρνητική γνώμη έχει το 8%. «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» λέει το 4%.  


tvxs.gr

Read more...

«Στις Κάννες υπήρξε μεθόδευση για την πορεία και την εξέλιξη της χώρας»...



Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την πρόβλεψή του για εκλογές μέσα στο 2014, απορρίπτει για ακόμη μία φορά συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση και ανοίγει τα χαρτιά του για...
την Κεντροαριστερά.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»:

Κύριε Πρόεδρε, εσείς είχατε ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος. Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, πώς βλέπετε εκείνες τις στιγμές στις Κάννες; Επιμένετε στην άποψή σας;
Το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει η τότε κυβέρνηση απαντήθηκε με ένα ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο, που ήταν η πρόταση του δημοψηφίσματος. Απόδειξη, ότι το δημοψήφισμα το χρησιμοποίησαν όλες οι πλευρές – τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η τότε αντιπολίτευση – ώστε να ωθήσουν τις εξελίξεις στο σχέδιο που είχαν κατά νου…

Στις Κάννες, πάντως, και τούτο ασχέτως δημοσιευμάτων, όπως αυτό των Financial Times, εκτιμώ ότι υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν διαφανή πολιτική.

Υπάρχουν στελέχη που συμμετέχουν σήμερα στην «Ελιά», με τα οποία θα μπορούσατε να συνομιλήσετε;Δεν προσωποποιώ ποτέ τις πολιτικές μου αντιθέσεις. Συνομιλώ και θα συνομιλώ πάντοτε με όλους στη βάση των πολιτικών μου θέσεων, αλλά και της προσωπικής διεκδίκησης μου να προωθηθεί η υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Μιας κεντροαριστεράς που – επιμένω – δεν μπορεί να είναι δορυφόρος κανενός, πόσο μάλλον συντηρητικών πολιτικών και επιλογών.

Με ποιο εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ θα είστε ευχαριστημένος;Ο στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ευρωψηφοδελτίου της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι «δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις». Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν. Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι καμία προοδευτική λύση δεν είναι σήμερα δυνατή, χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά.

Έχετε εκτιμήσει πως θα γίνουν εκλογές εντός του 2014, ωστόσο έχετε παράλληλα πει πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Υπο ποιες προϋποθέσεις η ΔΗΜΑΡ θα στήριζε την κυβέρνηση ώστε να μη οδηγηθεί η χώρα σε μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση;Εκτιμώ ότι η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν τα μέτρα που έρχονται, θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014. Αναφέρεστε σε μια παλιότερη δήλωσή μου περί εκλογών, αλλά δεν την θυμάστε ολόκληρη. Έλεγα τότε, η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Προσέθετα, μάλιστα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αναγκαία, αν επιβληθούν νέα επαχθή μέτρα. Σήμερα, βρισκόμαστε σε άλλο περιβάλλον. Άλλα μέτρα ήρθαν (με το πολυνομοσχέδιο) και άλλα προαναγγέλλονται (με το μεσοπρόθεσμο). Οι κάλπες θα αποδειχθούν μονόδρομος…

Διεκδικείτε ισχυρή πολιτική εντολή για να διαδραματίσετε ρόλο σε μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αποτελέσει τον εταίρο μιας τέτοιας συνεργασίας;Οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας για να οδηγήσει στις σημερινές συνθήκες σε προοδευτικές εξελίξεις, σε εξελίξεις δηλαδή που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ξαναδώσουν ελπίδα στη νέα γενιά, χρειάζεται να έχει δύο προϋποθέσεις: η μία είναι προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και η δεύτερη δέσμη ρητών δεσμεύσεων ότι αυτό θα τηρηθεί. Για να υπάρξει ωστόσο κυβερνητικό πρόγραμμα απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις. Με ρωτάτε αν αυτές θα μπορούσαν να υπάρξουν με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ ευθέως όχι. Για να υπάρξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις ή να λειτουργεί, εν σχέσει με το νόμισμα της χώρας, όπως ακριβώς το εκκρεμές.

Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν στελέχη που προωθούσαν την συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ με την Ελιά. Σας προβληματίζει το ενδεχόμενο να επανέλθει η «γκρίνια» αμέσως μετά τις εκλογές;Αυτό που εσείς αποκαλείτε «γκρίνια» εγώ θα το χαρακτήριζα φυσιολογική εσωκομματική ζωή. Τα σύγχρονα κόμματα δεν είναι ησυχαστήρια. Είναι πεδία διασταύρωσης και σύνθεσης απόψεων, οι οποίες προκύπτουν από διάλογο. Στο κόμμα μας υπήρξαν μέλη, που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να συμπράξουμε εκλογικά με την «Ελιά» ή, ορθότερα, να ενταχθούμε σ΄αυτή. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών και στελεχών μας – ανάμεσά τους κι εγώ - είχε διαφορετική θέση. Θα πρόσθετα, μάλιστα, ότι οι εξελίξεις στο χώρο της «Ελιάς» μας δικαίωσαν.

Δεν είναι αντιφατικό ότι, την ώρα που έχετε αυτή τη θέση, εξαγγέλλετε πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές;Καθόλου. Δήλωσα ότι προτίθεμαι να πάρω νέα πρωτοβουλία ανασύστασης της κεντροαριστεράς, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι ο συγκεκριμένος στόχος υπερβαίνει το χρόνο διεξαγωγής των ευρωεκλογών. Θεωρώ – όπως πάντοτε θεωρούσα – ότι η κεντροαριστερά είναι κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα. Η ανασύστασή της είναι πολιτικό καθήκον για όσους δεν αποδεχόμαστε το περιβάλλον που δημιουργεί αυτός ο άγονος νέος διπολισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που για να καθορίσει αποφασιστικά τις εξελίξεις η κεντροαριστερά, χρειάζονται καθαρές γραμμές και όχι σύγχυση. Χρειάζεται, με άλλα λόγια, σαφές μέτωπο στις συντηρητικές πολιτικές, όπως είναι αυτές που εκφράζει και προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Η δική σας νέα Ελλάδα ποια είναι;Είναι μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη. Μια Ελλάδα που θα σβήσει από τα πρόσωπα των νέων ανθρώπων την απόγνωση και από τις ψυχές των μεγαλύτερων την απελπισία.

Read more...

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να προκηρύξει εκλογές


Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να προκηρύξει εκλογές
«Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας (φωτ. Ν.Λυμπερτάς/ SOOC)  

Αθήνα
Βέβαιος για την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Ο λαός «θα υποστηρίξει μια νέα πολιτική προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας και των πολιτών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» αναφέρει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα».

Ακόμη σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εθνική συναίνεση αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί «με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο».

«Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική» τονίζει.
 
Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κυβερνητικά κόμματα εφόσον εκείνα αποκηρύξουν τις ηγεσίες και την πολιτική τους, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος σημειώνει ότι «η διαγραφή είναι απαραίτητη. Αλλιώς είτε ενεργό είτε εν υπνώσει, το χρέος θα είναι εκεί και θα βαραίνει την οικονομία». Επίσης, αναφέρει ότι το ερώτημα που συνοδεύει τη διαγραφή του χρέους είναι «αν θα συνοδεύεται με νέα λιτότητα, που θα ξαναδημιουργήσει χρέος, ή με ανάπτυξη, που θα το διατηρεί μειωμένο».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι εκτιμήσεις των κομμάτων Περιφέρειες: Πολιτικά συμπεράσματα τη Δευτέρα, αποτελέσματα στο β' γύρο


Περιφέρειες: Πολιτικά συμπεράσματα τη Δευτέρα, αποτελέσματα στο β' γύρο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Όλες οι ενδείξεις συντείνουν ότι η μάχη των περιφερειακών εκλογών δεν θα κριθεί αυτήν την Κυριακή, αλλά στο β' γύρο, ωστόσο κάποια πολιτικά συμπεράσματα θα προκύψουν από τη Δευτέρα και αυτά θα καθορίσουν και την τακτική των κομμάτων στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Με βάση τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει νικητής από τον α' γύρο τόσο στις περιφέρειες, όσο και στους μεγάλους δήμους. Έτσι, οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες και στα επιτελεία κυρίως της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αγωνία καθώς η πολυμορφία των συνδυασμών και η διασταύρωση των δυνάμεων που τους υποστηρίζουν δυσχεραίνουν τις όποιες προβλέψεις.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι και θεωρούν ότι, όπως και το 2010, θα επικρατήσουν τουλάχιστον σε πέντε περιφέρειες και στόχος είναι το «5+2» σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου όπου οι γαλάζιοι υποψήφιοι έχουν αέρα νικητή στον δεύτερο γύρο.
Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι να δώσουν τη μάχη στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοί της στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Δυτ. Ελλάδα, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και Ιονίων Νήσων, ενώ παραταξιακή θα είναι η αναμέτρηση στην Κεντρική Μακεδονία μεταξύ των Γιάννη Ιωαννίδη (επίσημου) και Απόστολου Τζιτζικώστα (αντάρτη).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψουν πολύ ικανοποιητικά ποσοστά και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Αττική, όπου εκτιμούν ότι η Ρένα Δούρου θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Σγουρό και ο υποψήφιος της ΝΔ θα είναι τουλάχιστον στην τρίτη θέση.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σε 10 περιφέρειες οι υποψήφιοί τους θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο.
Στη Χαρ. Τρικούπη ο στόχος είναι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη σε τουλάχιστον 6 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο και εκτιμούν ότι θα έχουν και περιπτώσεις όπου θα εκλέξουν και περιφερειάρχες αλλά και δημάρχους. Μάλιστα, σε 3 περιφέρειες -Ηπειρο, Θεσσαλία, Δυτ. Μακεδονία- το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ σε ψηφοδέλτια με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
*Διαβάστε αναλυτικά ποιοι προηγούνται ανά περιφέρεια και ποια δίδυμα φαίνεται να πηγαίνουν στο β' γύρο στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε δείγμα 800 ατόμων Προβάδισμα στη Δούρου στον α' γύρο δείχνει το ψηφιακό γκάλοπ της Metron Analysis

Προβάδισμα στη Δούρου στον α' γύρο δείχνει το ψηφιακό γκάλοπ της Metron AnalysisΣτο β΄γύρο παίρνει προβάδισμα ο κ. Σγουρός με 37,7% και ακολουθούν η κυρία Δούρου με 35% και ο κ. Κουμουτσάκος με 10% ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται καθαρά ο κ. Σγουρός με 31% έναντι 22% της Δούρου

Προβάδισμα με 22,3% στη Ρένα Δούρου στον α' γύρο δείχνει το τελευταίο ψηφιακό γκάλοπ της Metron Analysis, σε δείγμα 800 ατόμων.

Τα αποτελέσματα του ψηφιακού γκάλοπ παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, στον α' γύρο τα ποσοστά διανέμονται ως εξής:

22,3% Δούρου

21,5% Σγουρός

10% Κουμουτσάκος

7,6% Χαϊκάλης

5,8% Παφίλης

4,5% Παναγιώταρος

2,1% Τζήμερος

Στο β΄γύρο παίρνει προβάδισμα ο κ. Σγουρός με 37,7% και ακολουθεί η κυρία Δούρου με 35% ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται καθαρά ο κ. Σγουρός με 31% έναντι 22% της Δούρου.
http://www.protothema.gr/

Read more...

BENIZEΛΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Την οργή Βενιζέλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, που τον κατηγόρησε ότι έριξε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου...
«Ο γαλλογερμανικός άξονας αποφάσισε να εμποδίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου να διεξαγάγει το δημοψήφισμα με το ερώτημα που το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ήθελε και στον χρόνο που είχε επιλέξει. Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε αμέσως, όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση», δήλωσε ο κ. Καστανίδης, στη Real News, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «το λάθος του κ. Παπανδρέου ήταν ότι άργησε να πάρει την απόφαση για το δημοψήφισμα. Και όταν την πήρε, υπέκυψε στον εκβιασμό μιας μικρής μερίδας των βουλευτών του που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει, για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης».                                            

Στο πλαίσιο μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης  που έδωσε ο κ.  Βενιζελος στον Alpha, η οποία θα προβληθεί το Σάββατο, ο κ. Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «ο κ. Καστανίδης έχει πει κατά καιρούς τα ίδια πράγματα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, δεξιά αριστερά».

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, επειδή είμαστε γνωστοί σε μια μικρή χώρα όπου ζούμε, ποιοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που τιμήθηκαν από την παράταξη και τον κ. Παπανδρέου και τελικά τον εγκατέλειψαν. Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι τον πρόδωσαν, γιατί ψήφισαν εναντίον της κυβέρνησής του, ή εναντίον των νομοσχεδίων της κυβέρνησής του και τον ανάγκασαν να τους διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ ή αποχώρησαν πανηγυρικά οι ίδιοι από το ΠΑΣΟΚ και λίγοι είχαν την εντιμότητα, πάρα πολύ λίγοι, ελάχιστοι, να παραιτηθούν και να αφήσουν τις έδρες τους. Όπως συνέβη με το Γιώργο Φλωρίδη, ή με τον Έκτορα Νασιώκα».

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε μεταξύ μας, το 2007 υπήρξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τάχθηκαν μαζί μου. Η μεγάλη πλειονότητα των στελεχών, τάχθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Χάσαμε από το 2009 έως το 2012 περίπου 25 βουλευτές, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από το Μάιο του 2010 διαφοροποιήθηκαν. Οι βουλευτές αυτοί είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα άνθρωποι του στενού κύκλου του κ. Παπανδρέου. Δεν είναι υποστηρικτές δικοί μου το 2007. Και εάν κάποιος στήριξε το Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι τελευταίας στιγμής, με τεράστιο κόστος, με ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος, θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαι εγώ», συνέχισε.

«Δεν έφυγα το 2007 από το ΠΑΣΟΚ και διασφάλισα την ενότητα. Αγωνίστηκα να γίνει πρωθυπουργός το 2009 ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με μεγάλες μάχες στη Βουλή. Έκανα τη δουλειά μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης βοηθώντας στην εκτέλεση του προγράμματος στήριξης και ανέλαβα την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Και στις Κάννες πήγα, ενώ διαφωνούσα με το δημοψήφισμα και το έχω πει αυτό γραπτά στον κ. Παπανδρέου, και έπεσα από τα σύννεφα όταν κατάλαβα ότι δεν είχε γίνει συνεννόηση με Σαρκοζί, Μέρκελ, με κανέναν», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Βενιζέλος.

«Στήριξα δημόσια για να μην διχαστεί το ΠΑΣΟΚ, για να μείνει σταθερή η κυβέρνηση. Προσπάθησα να βοηθήσω. Να βοηθήσω και τον ίδιο και τη χώρα στις τραγικές συνθήκες των Καννών, γιατί εκεί μας ζητούσαν ρέστα επειδή δεν είχαν ειδοποιηθεί και μας ζητούσαν να κάνουμε ενέργειες προστασίας της χώρας μας και του ευρώ, αλλά πρωτίστως της χώρας μας. Και στη συνέχεια δέχτηκα να μείνω και στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως υπουργός Οικονομικών επειδή με ζητούσαν, όχι επειδή είχα καμία επιθυμία. Επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση. Κάποιος έπρεπε να συνεχίσει αυτό που έγινε. Αλλά ο κ. Καστανίδης καταψήφισε το δεύτερο πρόγραμμα που τώρα σώζει τη χώρα. Η κυρία Κατσέλη, η  υπουργός Ανάπτυξης και Εργασίας καταψήφισε και πηγαίνανε στο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ταλαντευόμενος ο κ. Καστανίδης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ», είπε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως «το τι έγινε στις Κάννες το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες. Και ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει. Και θα πούμε όλη την αλήθεια, αλλά δεν θέλω παιδαριώδεις αφέλειες και αθλιότητες του τύπου ο Μπαρόζο, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα, η CIA, οι κακοί Γερμανοί, επέβαλαν την αλλαγή της κυβέρνησης».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/benize.html

Read more...

Ναυάγιο...



Βολές Ξυνίδη κατά Βενιζέλου και Σαμαρά...

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο Σωκράτης Ξυνίδης, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, κάνοντας λόγο για...
επικείμενο ναυάγιο στις εκλογές.
"Τελικά ο κ.Βαγγέλης Βενιζέλος δεν θα πάει μόνος του στο ταμείο την επομένη των ευρωεκλογών για να πληρώσει το τίμημα των επιλογών και των πολιτικών του πράξεων. Θα πάει παρεούλα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Όσες δημοσκοπήσεις και να εμφανίσουν, ότι άσσους και να βγάλουν από το μανίκι οι φίλοι τους. Είπαμε ΝΑΥΑΓΙΟ", γράφει ο πρώην υπουργός...
enikos.gr

Read more...

Δεκαέξι ακίνητα για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο!...


Το Καρφί

Οικονομικά σκάνδαλα, καταγγελίες που εγείρουν ηθικά και πολιτικά θέματα και έλεγχοι του ΣΔΟΕ χαρακτηρίζουν τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο. Όσο πέφτουν οι ...
σκιές «στα έργα και τις ημέρες» της διοικήσεώς του στο Δήμο Πειραιά, τόσο αποδυναμώνεται και η υποψηφιότητά του με τον ίδιο να αναζητεί απεγνωσμένα διεξόδους για να επιβιώσει πολιτικά τουλάχιστον, γιατί πρόβλημα βιοπορισμού φρόντισε να μην έχει, ακόμη κι αν χάσει την δουλειά του, χάνοντας την Δημαρχεία. Μπορεί να μείνει ...άνεργος, αλλά όχι φτωχός. Το όσα δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του μαρτυρούν ότι η περιουσία που κατάφερε να κάνει, παρά το ότι από τα 38χρόνια δηλώνει επαγγελματίας πολιτικός, είναι αξιοζήλευτη!

Επάγγελμα... Δήμαρχος

Ο κ. Μιχαλολιάκος πιστός στο καθήκον της πολιτικής του καριέρας για πολλά χρόνια την έχτιζε σκαλί-σκαλί και μπορεί να μην είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επαγγελματική του καριέρα, ωστόσο φρόντισε να κάνει αιματηρή οικονομία και ...περιουσία με «κομπόδεμα» που ξαφνιάζει. Συνήθως οι πολιτικοί, ακόμη και οι επαγγελματίες του είδους, όπως ο απερχόμενος Δήμαρχος, δηλώνουν ότι μπήκαν πλούσιοι και βγήκαν φτωχότεροι από την πολιτική του. Αυτό δεν ισχύει όμως για τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος φρόντισε και τώρα που βλέπει ότι «γλιστράει» από την καρέκλα του Δημάρχου να μην μείνει στο δρόμο. Ενδεχομένως να μείνει άνεργος, σε καμία περίπτωση όμως, φτωχός.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιογραφικό του ο κ. Μιχαλολιάκος σπούδασε Ιατρική. Η ιατρική δεν ήταν αυτό όπου κατάφερε να τον ...θαμπώσει. Η καριέρα του ως γιατρός δεν φάνηκε να τον δελεάζει, ακόμη κι όταν ξεκίνησε να εργάζεται. Γρήγορα αναζήτησε αλλού την χρυσή ευκαιρία στη ζωή του και «ακούμπησε» στην πολιτική. Άρπαξε την ευκαιρία της πολιτικής καριέρας και μπήκε ενεργά σ’ αυτή από το 1990, όταν και εκλέχθηκε βουλευτής. Κάπου εκεί σταμάτησε και την εργασία του ως το Ογκολογικό Ακτινοθεραπευτικό Εργαστήριο, στο ΝΙΜΙΤΣ.

Στα 38 του χρόνια πρωτοκάθισε στα βουλευτικά έδρανα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα με το οποίο φρόντισε ο εναγκαλισμός του να είναι δυνατός από το 1974, ώστε μέσα απ’ αυτό να εκπληρώνονται οι πολιτικοί του στόχοι.

Χωρίς να προλάβει να δουλέψει στη ζωή του όσο θα χρειαζόταν τουλάχιστον για να αποκτήσει την τεράστια ακίνητη περιουσία που δηλώνει ο ίδιος στο πόθεν έσχες του, ωστόσο το 9ο παιδί της οικογένειας Μιχαλολιάκου, με συνολικά 11 παιδιά.. ξαφνικά απέκτησε σκάφη, μετρητά, σπίτια και οικόπεδα που θα ζήλευε και ο Πάγκαλος.

Πλούσια ... πολιτική δράση

Τα όσα αναφέρει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο βιογραφικό του δεν συνάδουν με τα όσα αναφέρει στο Πόθεν Έσχες του. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι ξεκίνησε την πολιτική του δράση το 1974. Την περίοδο 1981-1984 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τη διετία 1988-1989, Αντιδήμαρχος Πράσινου στο Δήμο Αθηναίων (επί δημαρχίας Έβερτ), Το 1989-1990 μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Από το 1997 έως και το 2000 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Το 2009 ήταν γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 1990 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στην Α'Πειραιά, ενώ το διάστημα 2004-2007 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εκλέγεται Δήμαρχος Πειραιά.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης μιας τεράστιας ακίνητης περιουσίας που όπως ο ίδιος δηλώνει στο πόθεν έσχες του είναι:

Ακίνητα:

Οικία 86τμ στον Πειραιά

Δύο οικίες 96τμ στην Αθήνα

Οικόπεδο 222τμ στο Χαλάνδρι

Οικόπεδο 1.670τμ στην Αίγινα

Οικόπεδο 148τμ στη Λακωνία με περιεχόμενη οικία 120τμ

Οικία 120τμ στην Κύμη

Οικία 31τμ στην Αθήνα

Οικόπεδο 2500τμ στην Κύμη

Οικόπεδο 1509τμ στο Μυστρά

Οικόπεδο 830τμ στο Μυστρά

Οικόπεδο 81τμ στην Κύμη με περιεχόμενη οικία 60τμ

Οικόπεδο 22.228 τμ στο Μυστρά

Οικόπεδο 4.500 τμ στο Μυστρά

Μετοχές:

AEΔΑΚ 1.843 μετοχές αξίας 20.462?

ΑΕΔΑΚ 2.737 μετοχές αξίας 30.392?

Σημείωση: O αριθμός των μετοχών και η αξία τους ενδέχεται να έχει αλλάξει.

Σκάφη:

Ένα σκάφος εν ονόματι ''Νόρα'' (Νηολόγιο Γυθείου)

Καταθέσεις στην Εθνική τράπεζα

Συνολικό ποσό: 117.219,18?

Προφανώς ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος θα έχει απαντήσεις για το πώς απέκτησε την τεράστια αυτή περιουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από την εργασιακή του εμπειρία ως γιατρός. Πέντε σπίτια, μετοχές, μετρητά, καταθέσεις και ο μισός Μυστράς δικός του. Παρά το ότι συχνά βρέθηκε στη δύνη καταγγελιών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, φαίνεται ότι στην προσωπική του ζωή ο κ. Μιχαλολιάκος δεν είναι τόσο ανοιχτοχέρης. Αιματηρές οικονομίες και όχι μόνο χρειάζονται για να κάνει κανείς μια τέτοια περιουσία, μόνο με το μισθό του Δημάρχου ή του Βουλευτού, καθώς τα περισσότερα χρόνια η μόνη εργασία στην οποία έκανε καριέρα είναι η πολιτική.

ΠΗΓΗ: TO KAΡΦΙ




Read more...

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Πάτρα Σαμαράς: «Επικίνδυνος τζογαδόρος» ο Τσίπρας, κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας


Σαμαράς: «Επικίνδυνος τζογαδόρος» ο Τσίπρας, κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στη συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πάτρα
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις ασύδοτες συντεχνίες, την αδιαφάνεια, τη φοροδιαφυγή και ό,τι μας οδήγησε στην κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο».
Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο από όλους, για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως τόνισε, απευθυνόμενος και πάλι προς τους συγκεντρωμένους, «δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η ίδια η χώρα και η αξιοπιστία της».
Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορές στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση και όπως σημείωσε «υποφέραμε, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε ότι βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα, ενώ πρόσθεσε ότι στο ζήτημα της ανάπτυξης δεν θα αφήσει κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω.
Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό. «Οι παράνομοι μετανάστες που φεύγουν πλέον από τη χώρα μας, είναι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται» είπε και χαρακτήρισε «ύμνο της λαθρομετανάστευσης» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημεία της ομιλίας του, έκανε λόγο για κάθαρση των πανεπιστημίων και άλλων χώρων από κουκουλοφόρους.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός «περνάμε μία περίοδο που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού».

«Εγώ αυτό το οποίο θέλω να περάσω είναι ότι η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι για αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς, εγώ υπόσχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα που γίνονται στο λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του λιμανιού ως εμπορικής πύλης προς τη Δυτική Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα ότι ο ανισόπεδος κόμβος που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Επισκέφθηκε επίσης το επιστημονικό πάρκο Πατρών, όπου δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα» πανεπιστημίων και εταιρειών, στο οποίο θα επενδυθούν 1,3 δισ. ευρώ έως το 2020.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοδότησης, τόσο νεοφυών όσο και μεγάλων επιχειρήσεων που καινοτομούν καθώς και την ανάπτυξη ενός δικτύου τεχνολογικών πάρκων και «θερμοκοιτίδων» σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τη θέσπιση υποστηρικτικών δομών.

Είπε ακόμα ότι σχεδιάζεται η δημιουργία πέντε νέων τεχνολογικών πάρκων σε όλη τη χώρα.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...