Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ψάχνοντας τους πρώτους βαθμούς Αρσεναλ - Ολυμπιακός (21:45) με την «ταμπέλα» του... αουτσάιντερ


Live Αρσεναλ - Ολυμπιακός (21:45) με την «ταμπέλα» του... αουτσάιντερ
  (Φωτογραφία:  Icon )
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Με στόχο να... κλέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται απόψε (21:45, OTE Sport 2) κόντρα στην Αρσεναλ στο Λονδίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταρχικό σκοπό να μην ηττηθούν θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα προγνωστικά στην 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, καθώς είναι το αουτσάιντερ στη μάχη του «Έμιρεϊτς». Live από το sports.in.gr.  Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν υποδέχεται τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Μόναχο.
Ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, ωστόσο πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Τσόρι Nτομίνγκες στο αρχικό σχήμα, καθώς ταξίδεψε μεν στην Αγγλία αλλά είναι ανέτοιμος.

Έτσι οι ενδείξεις κάνουν λόγο για τον Ρομπέρτο στο τέρμα, Σιόβα και Μποτία στόπερ, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού στα άκρα της άμυνας, Καμπιάσο και Κασάμι αμυντικά χαφ, Πάρντο δεξιά και Σεμπά αριστερά, με τον Φορτούνη «δεκάρι» και Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα είναι πάνω από 3.000 φιλάθλους του, ενώ στο Λονδίνο βρίσκεται εδώ και μέρες για επαγγελματικούς λόγους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ομάδα του Βενγκέρ έχοντας χάσει στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες.

Ο Γάλλος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ζιρού και στους τραυματίες Φλαμινί, Αρτέτα, Ροσίτσκι και Γουίλσιρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοκλέν.

Η Άρσεναλ προέρχεται από δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες, το 2-1 επί της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για το Λιγκ Καπ και το 5-2 επί της αήττητης Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι για το πρωτάθλημα. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δουλειά (για όσους έχουν) μέχρι τέλους! Εγκύκλιος «βόμβα»! Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πέραν των 67


«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό με τα όρια ηλικίας να ξεπεράσουν πιθανότατα στο κοντινό μέλλον τα 67 έτη!
asf
Στην πρώτη εγκύκλιο, που εκδόθηκε  από το υπουργείο Εργασίας, σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, αναφέρονται οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο.
Σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια.
Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι, τα  όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου, ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση , ανακαθορίζονται κατά τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας, με σημείο αναφοράς την ηλικία των 65 ετών. Η αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που εκδίδεται κατά το τελευταίο έτος κάθε περιόδου με βάση τους σχετικούς δείκτες που προσδιορίζονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Αναλυτικά, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:
« Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α΄/14.8.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης». Με την περίπτωση 1 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 27 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α΄).
Έτσι, με την ανωτέρω διάταξη επέρχονται μεταβολές ως προς τα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι των κατωτάτων ορίων σύνταξης, και τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α΄). Επίσης, με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α΄) αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α΄). Ειδικότερα: α. Με την περίπτωση 1α της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 προβλέπεται ότι όσων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων 2 (οργανικό ποσό). Εάν το προκύπτον οργανικό ποσό σύνταξης είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό αυτό ποσό σύνταξης.
Σε περίπτωση, βέβαια, που το οργανικό ποσό σύνταξης υπερβαίνει το ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε εξ' αρχής καταβάλλεται το οργανικό ποσό σύνταξης. β. Με την περίπτωση 1β της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (Α΄115) . Έτσι, ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του άρθρου 4 του ν. 3863/2010 ισχύει για τους υπαχθέντες σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο έως και την 31.12.2010 των οποίων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας αρχίζει από 1.1.2015 . γ. Με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015, με την οποία αντικαθίσταται, αφ' ης ίσχυσε, η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, προβλέπεται ότι τα ποσά κατωτάτων ορίων σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που καταβάλλονται από τους οργανισμούς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις, διατηρούνται μέχρι και 31.12.2021 στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015. δ. Με την υποπαράγραφο Ε3 προβλέπεται η σταδιακή σύμφωνα με τους πίνακες 1 και 2 αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης .
Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2022 ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (11,Α). Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία, προβλέπεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, για όλους τους ασφαλισμένους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης. Στις περιπτώσεις που δεν έχει θεμελιωθεί δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης, τα όρια ηλικίας αυξάνονται σταδιακά έως την 01.01.2022 στα προβλεπόμενα από τις ανωτέρω παραγράφους 1α και 1β, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν.3863/2010 (115, Α΄), σύμφωνα με τους πίνακες του άρθρου αυτού. Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Τέλος, ορίζεται ότι θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρίνιση επί των ανωτέρω διατάξεων».

Read more...

Αρειος Πάγος: Ισόβια στο εξής για διακινητές ναρκωτικών...


....αξίας άνω των 75.000 ευρώ...
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 1/2015 απόφασή της αυστηροποίησε τις ποινές που θα επιβάλλονται στους εμπόρους ναρκωτικών και...
έτσι θα τιμωρούνται πλέον με ισόβια κάθειρξη όσοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών που προσδοκά όφελος πάνω από 75.000 ευρώ, χωρίς να έχει σημασία πόσοι είναι οι κατηγορούμενοι.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα δικαστήρια της χώρας ως προς την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών. 

Η ποινική νομοθεσία προβλέπει ότι με ισόβια κάθειρξη απειλούνται όσοι διακινούν κατ' επάγγελμα ναρκωτικά, προσδοκώντας όφελος τουλάχιστον 75.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι αρεοπαγίτες, υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκου Παντελή, απέρριψαν το αίτημα κατηγορουμένων να επιμερίζεται το ποσό των 75.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εμπλεκομένων στη διακίνηση ναρκωτικών, έτσι ώστε να αποτραπεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους.

Οι εμπλεκόμενοι στην εν λόγω υπόθεση προσπάθησαν να ισχύει το σπάσιμο του ποσού των 75.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των κατηγορουμένων (δύο τον αριθμό), με σκοπό να αποφύγουν την επιβολή της ποινής της ισοβίου καθείρξεως.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι, όταν διακινούν ναρκωτικά περισσότεροι δράστες, δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη το όφελος στο οποίο απέβλεψε χωριστά ο καθένας, αλλά το σύνολο του οφέλους, που προσδιορίζεται μία φορά και αντιστοιχεί σε όλους μαζί τους κατηγορουμένους, χωρίς να επιμερίζεται μεταξύ τους.

Το δικαστήριο το απασχόλησε περίπτωση δύο Αλβανών κατηγορούμενων οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση άνω των 3 κιλών κοκαΐνης, με προσδοκώμενο όφελος 85.000 ευρώ, ενώ στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.000 ευρώ και επιπλέον 3 κιλά κοκαΐνη...

Read more...

Δεν θα παραστεί ο Τσίπρας στη Σύνοδο του ΟΗΕ - Εμπλοκή με τα Σκόπια...


Απόντος του Πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, εξαιτίας εμπλοκής που...
έχει δημιουργηθεί με τα Σκόπια.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα Σκόπια θα συμμετάσχουν με την συνταγματική τους ονομασία ως «Μακεδονία» και ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν θα είχε δικαίωμα παρέμβασης. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη από την ελληνική αντιπορσωπεία, η αποχή του κ. Τσίπρας από τη συνάντηση αυτή. 

Σε νεότερη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, έχει αφαιρεθεί από το ημερήσιο πρόγραμμα η συμμετοχή του στη «Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL». 

Το παρασκήνιο της συγκεκριμένης απόφασης είναι έντονο, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η ελληνική πλευρά δεν προέβη σε επίσημο διάβημα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία FYROM που αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ, επιμένοντας να λάβει μέρος στη Σύνοδο με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως είναι αναγνωρισμένα τα Σκόπια από τις ΗΠΑ...

Read more...

Τα είπαν για χρέος και ανάπτυξη Ομπάμα-Τσίπρας...


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία που είχαν Ομπάμα και Τσίπρας διήρκεσε δύο με τρία λεπτά, ήταν σε εγκάρδιο κλίμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε στον Ελληνα πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά...
την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι δηλαδή η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στις μεταρρυθμίσεις και για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Σύντομη αναφορά μεταξύ των δύο ανδρών έγινε στο προσφυγικό, αλλά και στο Κυπριακό.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα των δύο ηγετών, παρότι ολιγόλεπτη, κάποια στιγμή έγινε και πιο... προσωπική, με τον Πρόεδρο Ομπάμα να λέει ότι κάποιοι φίλοι του πηγαίνουν συχνά για διακοπές στην Ελλάδα. 

Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση που είχαν Τσίπρας και Ομπάμα μέσα σε λίγες ώρες. Είχε προηγηθεί το σύντομο τετ α τετ των δύο ανδρών στο γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στους ηγέτες οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών...

iefimerida.gr

Read more...

Έτοιμη να ανακαλέσει έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα η VW...



Η Volkswagen άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα ανακαλέσει έως 11 εκατ. οχήματα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο που ξέσπασε, καθώς...
παραδέχθηκε ότι παραποιούσε τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ είπε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκπονήσει ένα "ολοκληρωμένο" σχέδιο μετατροπής που θα υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα μοντέλα ντίζελ τηρούν τα πρότυπα εκπομπής ρύπων.

Η εταιρία θα ζητήσει από τους πελάτες "τις επόμενες ημέρες" να προχωρήσουν σε μετατροπές στα μοντέλα ντίζελ στα οποία έχει τοποθετηθεί το επίμαχο λογισμικό και θα ενημερώσει τις αρχές για τις τεχνικές αλλαγές τον Οκτώβριο, είπε αργά χθες ο Ματίας Μίλερ σε κλειστή συνάντηση περίπου 1.000 υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) έχει δώσει στην εταιρία περιθώριο έως τις 7 Οκτωβρίου να εκπονήσει σχέδιο, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα.

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο και πολλή σκληρή δουλειά" είπε ο Μίλερ στο κείμενο της ομιλίας του, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters. "Θα είμαστε σε θέση να σημειώσουμε μόνο σταδιακή πρόοδο και θα υπάρξουν πισωγυρίσματα."

Η Volkswagen έχει ήδη πει ότι το λογισμικό που επιτρέπει την παραποίηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων είχε τοποθετηθεί σε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 5 εκατομμυρίων οχημάτων στην μονάδα της Volkswagen, 2,1 εκατομμυρίων στην Audi, και 1,2 εκατομμυρίων στην Skoda.

Εκπρόσωπος της μονάδας επαγγελματικών οχημάτων επιβεβαίωσε σήμερα ότι στα 11 εκατομμύρια οχήματα περιλαμβάνονται και 1,8 εκατ. επαγγελματικά οχήματα.

Περίπου 2 εκατομμύρια από τα οχήματα που φέρουν το επίμαχο λογισμικό κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Audi στη δυτική Ουγγαρία, είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Μιχάλι Βάργκα στον τηλεοπτικό σταθμό TV2.
Ο Βάργκα είπε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Audi και τη μονάδα της ανταγωνίστριας Daimler, Mercedes, η οποία επίσης έχει μια μεγάλη μονάδα στην Ουγγαρία, προκειμένου να αποτιμηθεί ο πιθανός αντίκτυπος στην τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Βάργκα, η Ουγγαρία "προς το παρόν" δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε κάποια απαγόρευση σε σχέση με τα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Το εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία, που βρίσκεται στη δυτική πόλη Γκυόρ, είναι βασικός προμηθευτής για τον όμιλο Volkswagen. Πέρυσι, κατασκεύασε 1,97 εκατ. κινητήρες και 135.232 αυτοκίνητα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της.

Η Daimler λειτουργεί εργοστάσιο της Mercedes στο Κετσκεμέτ στην κεντρική Ουγγαρία, με ετήσια δυναμικότητα 150.000 αυτοκινήτων.


Read more...

Φίλης-Ιερώνυμος: Συναντίληψη για το μάθημα των Θρησκευτικών...


Φίλης-Ιερώνυμος: Συναντίληψη για το μάθημα των ΘρησκευτικώνΗ συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο διεξάχθηκε σε κλίμα συνεργασίας και διαβεβαίωσης, ότι αυτή θα συνεχιστεί για όλα τα θέματα που αφορούν την Πολιτεία και την Εκκλησία από κοινού.
Μετά την... ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι «είναι προφανές πως είναι διακριτοί οι ρόλοι (Εκκλησίας – Πολιτείας). Τους σεβόμαστε και σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε τη συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού».
Αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «υπάρχει συναντίληψη». Η αναμόρφωση δε της διδασκαλίας του μαθήματος αποτελεί κοινό θέμα τόσο για το υπουργείο Παιδείας όσο και για την Εκκλησία, πρόσθεσε.
Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι η θρησκεία «διαδραματίζει αγαθό ρόλο», σημείωσε όμως τη μισαλλόδοξη πλευρά της η οποία εμφανίζεται στους πολέμους που μαστίζουν την περιοχή μας, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριότατο και τον διαβεβαίωσε ότι «θα έχουμε συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού».
Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας για την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν απόψεις και υπενθύμισε το χωρίο από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, σύμφωνα με το οποίο: θέματα που έχουν σχέση και με την Εκκλησία και με την Πολιτεία, αντιμετωπίζονται από κοινού, σε συνεργασία των δύο.
«Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής, χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας και του Αρχιεπισκόπου έγινε πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι είθισται να γίνεται μετά, λόγω του θέματος που είχε προκύψει σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.


 newsbomb.gr

Read more...

Π. Φύσσας: «Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου»...


 "Ρωτούσα τον Παύλο "πώς θα το πω στη μάνα σου;"".
 -Ο δολοφόνος Ρουπακιάς, απέφευγε να κοιτάξει προς το βήμα...
Ο Παναγιώτης Φύσσας, προσπαθώντας με ψυχραιμία να μιλήσει για το παιδί του, τον Παύλο, και για την άγρια δολοφονία, μιλάει σιγά και κοφτά.
«Μου είπε ο γιατρός ότι το παιδί κατέληξε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο "πώς θα το πω στη μάνα σου;". Ήταν...
νεκρός ο γιος μου», είπε, παγώνοντας την αίθουσα του δικαστηρίου. Την μισή βεβαίως - τους φίλους και τους συγγενείς της οικογένειας Φύσσα. 
Και, μεταξύ άλλων, τόνισε, πως, «Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» ...

Όση ώρα καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο δολοφόνος Ρουπακιάς κάθεται σκυμμένος, αποφεύγοντας να κοιτάξει προς το βήμα.

Αυτό θα 'λειπε...

Read more...

Και ο Ρουπακιάς ζητάει «ανθρωποκτονία εξ αμελείας»...



Αποδοκιμάστηκε έντονα από το ακροατήριο...
Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον δολοφόνο Ρουπακιά, αν...
αποδέχεται το κατηγορητήριο που του αποδίδεται.

«Δέχομαι την ανθρωποκτονία, αρνούμαι τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», απάντησε προκλητικά.

Ακολούθως παρενέβη ο δικηγόρος του και ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας (δηλαδή όχι όπως εισάγεται στο κατηγορητήριο), επικαλούμενος υπέρβαση των ορίων άμυνας του πελάτη του και βρασμό ψυχής.

Αποδοκιμάστηκε έντονα από το ακροατήριο, που σήμερα είναι γεμάτο από συγγενείς και φίλους του Παύλου Φύσσα...

Read more...

Την Παρασκευή η απολογία του Λιακουνάκου...


Θωμάς Λιακουνάκος
Ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, που συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι...
κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία αφορούν παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001.

Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Ericsson για τα αεροσκάφη Embraer.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε προθεσμία για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Αποφασίστηκε να απολογηθεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα SONAK από την εταιρεία του.

Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της προμήθειας των Leopard.

Read more...

«Σκότωσαν τον Παύλο γιατί τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του»...




 -Ο Ρουπακιάς είναι επαγγελματίας δολοφόνος, πήρε εντολή απο τον αρχηγό  να σκοτώσει τον Παύλο...
-Συγκλονίζει η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα (ΦΩΤΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα συγκλονίζει το ακροατήριο. «Είμαι ο πατέρας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα», ξεκινάει και περιγράφει όλα όσα έζησε από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι ο γιος του δέχτηκε την επίθεση. 

Όπως ανέφερε, ο Παύλος Φύσσας εκείνη την ημέρα πήγε...
στην καφετέρια «Κοράλι», όπου υπήρχε κόσμος και μαζί του ήταν η κοπέλα του και ένας φίλος του για να παρακολουθήσουν ένα ματς.

«Κατά τις 12 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. "Τρέχα", μου είπε ο αδελφός μου, "στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί". Δεν φαντάστηκα τι θα έβλεπα. Στον δρόμο άκουγα σειρήνες. Μόλις έφθασα βρήκα την κοπέλα του να τον κρατάει αλλά το κεφάλι του ήταν γερμένο».


Πρόεδρος: Πήγε πουθενά το μυαλό σας;


Πατέρας: Στη Χρυσή Αυγή γιατί τα τραγούδια του τους ενοχλούσε. Γιατί σε αυτούς απευθυνόταν με τους στίχους του. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους. Μόλις έφθασα είδα τη Χρύσα, την κοπέλα του, και τη ρώτησα. Είδα λίγα αίματα. Και πήρα λίγο θάρρος. Και άρχισα να φωνάζω το όνομά του μήπως και με ακούσει. Τότε ένας αστυνομικός μού είπε "κάντε άκρη να τον πάρει το ασθενοφόρο". Και τότε η Χρύσα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον κατηγόρησε για αδράνεια.


Πρόεδρος: Είδατε κάποιον άλλον εκεί; 


Πατέρας: Τη Χρύσα, το παιδί μου πεσμένο, διάφορους περίεργους και καμιά δεκαριά αστυνομικούς.



Πρόεδρος: Είχε τις αισθήσεις του;


Πατέρας: Νομίζω πως ναι ή τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω. Μόλις φθάσαμε στο νοσοκομείο ρώτησα τον συνοδό για να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλησε να μου πει. Και μου ανέφερε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. Μου ζήτησε μάλιστα να το καταγγείλω.

Από ό,τι κατάλαβα, στη συνέχεια το χτύπημα που είχε δεχθεί ήταν επαγγελματικό. Αμέσως άρχισαν να έρχονται φίλοι του στο νοσοκομείο. Με έπιασε πανικός. Τι να πω στη μάνα του; Eβαλα έναν συγγενή να της πει ότι είχε χτυπήσει αλλά όχι σοβαρά. Ηρθε στο νοσοκομείο και η ίδια και εκεί μάθαμε τα πάντα. 

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι έμαθε από την κοπέλα του για το περιστατικό και για τις συνθήκες της δολοφονίας. Οπως ανέφερε, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα τού διηγήθηκε ότι όταν ήταν στην καφετέρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ορισμένων ατόμων που τους προκάλεσαν και τους απείλησαν. Του φώναζαν «κότες» και θα ότι «θα τους σκοτώσουν».


Επίσης πρόσθεσε, ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα τού είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη αλλά ήταν αδρανής και δεν έκανε τίποτα. 


Η παρέα του Παύλου Φύσσα σηκώθηκε και έφυγε από την καφετέρια και καθ' όδόν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μέχρι την Τσαλδάρη. Οι υπόλοιποι από την παρέα έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας έμεινε μόνος. 


Πρόεδρος: Του επιτέθηκαν;


Πατέρας: Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο ή τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.


Πρόεδρος: Δεν μπορούσε να φύγει ο γιος σας;


Πατέρας: Τον είχαν εγκλωβίσει. Μόλις εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.




Πρόεδρος: Αυτά σας τα λέει η Χρύσα;


Πατέρας: Άκουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι.


Πρόεδρος: Ποιος το λέει;


Πατέρας: Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Γι' αυτό δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μου πάντως άντεξε για τέσσερα λεπτά και έδειξε τον δολοφόνο του. Είπε στον αστυνομικό "αυτός με μαχαίρωσε".


Πρόεδρος: Είχαν προηγούμενα ο γιος σας με τον Ρουπακιά;


Πατέρας: Δεν νομίζω να γνωρίζονταν. Μάρτυρας μου είπε ότι ο Παύλος μόλις τον χτύπησε ο Ρουπακιάς, του είπε, "με μαχαίρωσες και φεύγεις";


Πρόεδρος: Πότε επήλθε το μοιραίο στο ασθενοφόρο ή πριν;


Πατέρας: Μόλις πήγα πιστεύω ότι το παιδί μου είχε φύγει. Απλά δεν είδα αίματα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είχε δύο χτυπήματα στην καρδιά. 


Πρόεδρος: Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;


Πατέρας: Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει


Πρόεδρος: Δεν γνωρίζονταν δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει. Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;


Πατέρας: Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν. 


Πρόεδρος: Ποιους ενοχλούσαν;


Πατέρας: Όταν νομίζει ότι βρίζει και κάνει τον Ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στον φόνο. 


Πρόεδρος: Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τι έγινε;


Πατέρας: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.


Πρόεδρος: Από πού;



Πατέρας: Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Aυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των ερωτήσεων ανέλαβαν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων.


⦁Eισαγγελέας: Είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν για τα τραγούδια του από μέλη της Χρυσής Αυγής; 

▪Πατέρας: Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. 

⦁Εισαγγελέας: Θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να μεσολαβήσουν και να μην οδηγηθούμε στο μοιραίο; 

▪Πατέρας: Σίγουρα θα μπορούσαν. Ήταν περίπου, απ' ό,τι έμαθα, έξι άτομα.

⦁Εισαγγελέας: Ποιος έστειλε τον Ρουπακιά να σκοτώσει τον γιο σας; 

▪Πατέρας: Από ό,τι ξέρω από τη δικογραφία, αυτή την εντολή την έδωσε ο Πατέλης. Συμμετοχή είχαν κι άλλοι. 

⦁Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: H ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ήταν άσχετη με τον φόνο; 

▪Πατέρας: Όχι βέβαια και για να σηκωθούν από κάτω εντολές παίρνουν. 

⦁Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε μετά τη δολοφονία του γιου σας;

⦁Πρόεδρος: Ποιον εννοείτε;

▪Πατέρας: Ο Μιχαλολιάκος. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου. 

⦁Πρόεδρος: Για  το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορείτε να ρωτάτε. 

⦁Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Σας γαλήνεψε η ανάληψη πολιτικής ευθύνης που έγινε τελευταία; 

▪Πατέρας: Όχι βέβαια.

Read more...

Μεϊμαράκης: Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την υποψηφιότητα, αλλά...


-Αφησε αιχμές κατά Αλέξη Τσίπρα. 
-Απαξίωσε το ρόλο του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου (που στηρίζει Τζιτζικώστα)
-Τι είπε για τους δελφίνους.
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Η ανακοίνωση (της υποψηφιότητας για την προεδρία της ΝΔ), δεν είναι απλή. Θελει περισυλλογή, υπογραφές κ.α. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, αλλά... 

θα δημοσιοποιήσω την απόφασή μου όταν εγώ κρίνω, είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από λίγο, στην Συγγρού.
Εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά -αλίμονο- επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν ήταν προετοιμασμένος για το ταξίδι του στις ΗΠΑ. 

Απαξίωσε το ρόλο του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, που φέρεται να στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, δηλώνοντας ότι «τις διαδικασίες τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί όχι ο κ. Παπαμιμίκος. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της εφορευτικής που προεδρεύει.».

Οσον αφορά τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, είπε οτι όλοι είναι φίλοι του και μπορούν να βοηθήσουν από πολλές θέσεις...

Δείτε το Βιντεο: 



Read more...

Τσίπρας προς Ράμα: Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Αλβανία ...



...στην πορεία της προς την ΕΕ...
Τη σημασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, στην βάση του διεθνούς δικαίου και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του τα ξημερώματα της Τρίτης με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.
Ο...
κ. Τσίπρας ανέδειξε την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και του σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων, εξαίροντας τον σημαντικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, αναμένοντας, παράλληλα, από την Αλβανία να επιδεικνύει σταθερή βούληση στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική διμερούς συνεργασίας με έμφαση στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ενώ ο Έντι Ράμα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τα Τίρανα.

Read more...

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα»...


Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού του ο Παναγιώτης Φύσσας, εργάτης στη Ζώνη του Περάματος, στέκεται ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το εδώλιο όπου κάθεται ο δολοφόνος του γιου του Γιώργος Ρουπακιάς, και λέει «αυτά που πρέπει να ακουστούν».

Μιλάει για το παιδί του, για τον...
εργάτη γιο του, μέλη και οι δύο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για όσα συνέβαιναν «κάτω στη Ζώνη με τη Χρυσή Αυγή», για τον μουσικό γιο του, για τον «αντιφασίστα» γιο του που πέθανε σε «δημόσια θέα» μαχαιρωμένος τρεις φορές από τον Ρουπακιά.
Το δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 έσπευσε αμέσως όταν ειδοποιήθηκε με μήνυμα στο κινητό και οδηγώντας ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σκότωσε τον 34χρονο με τη βοήθεια και υπό τα βλέμματα μελών «τάγματος Εφόδου» της Χρυσής Αυγής.
Γιώργος Ρουπακιάς
Γιώργος Ρουπακιάς Γιώργος Ρουπακιάς | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Να τον φάνε όπου βρουν»


Μια δολοφονία που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, ήταν «οργανωμένη» και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίας διένεξης και συμπλοκής. Υπήρχε κεντρική εντολή -αναφέρει ο κ. Ντογιάκος- να «τον φάνε όπου τον βρουν».


Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του, βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.


Η οικογένεια Φύσσα παρακολουθεί από την αρχή όλα όσα διαδραματίζονται στο δικαστήριο, ενώ πολλές φορές σε αυτήν την οδυνηρή γι' αυτούς πορεία της διαδικασίας, έχουν φωνάξει, έχουν κλάψει, έχουν θυμώσει με όσα βλέπουν και ακούν από την πλευρά των κατηγορουμένων αλλά και με τις αργές -βασανιστικές για κάθε οικογένεια θύματος- διαδικασίες επίλυσης διαδικαστικών και νομικών θεμάτων.


«Απών» ο Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη


Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα αναμένεται να γίνει απουσία της πλειονότητας των κατηγορουμένων ως «διευθυνόντων» την εγκληματική οργάνωση και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία στο Κερατσίνι».


Από την έναρξη της δίκης ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θέλησε να παραβρεθεί σε καμία από τις συνεδριάσεις, όπως και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, όπως και ο Χρήστος Παππάς και η πλειονότητα των πρώην και νυν βουλευτών της Χρυσής Αυγής με εξαίρεση στον «κανόνα» τους ανεξαρτητοποιημένους Στάθη Μπούκουρα και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο σε κάποιες συνεδριάσεις, αλλά και τον Μιχάλη Αρβανίτη σε μία συνεδρίαση.


Η κατάθεση Φύσσα θα γίνει υπό το βάρος της απόφασης της 29ης Ιουνίου, οπότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.


Η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και ΜάγδαΟι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ποιοι κατηγορούνται για τη δολοφονία Φύσσα

☞ Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός

☞ Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου.

☞ Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της Τ.Ο. Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

 efsyn.gr

Read more...

ΕΕΔΑ προς κυβέρνηση: Τολμήστε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας...


Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να τολμήσει και να προχωρήσει άμεσα στον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας».
 Είναι «ευκαιρία και ανάγκη να ανοίξει ο... δημόσιος διάλογος ώστε να θεσπιστούν τα αυτονόητα. Δηλαδή “διακριτοί ρόλοι” για την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς αμοιβαίες παρεμβάσεις», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΑ.

Για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών η ΕΕΔΑ σημειώνει πως «σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 13) και την ΕΣΔΑ (άρθρο 2 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου), εναπόκειται στους γονείς να προσδιορίζουν τη θρησκευτική εκπαίδευση του τέκνου τους με βάση τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις, χωρίς να χρειάζεται –έστω και εμμέσως– να τις δηλώνουν. Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθ’ ό μέτρο κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δηλώσει τις πεποιθήσεις του, αν δεν το επιθυμεί (ΣτΕ Ολ 2283/2001)».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με αφορμή την αντίδραση που προκάλεσε σε εκκλησιαστικούς κύκλους, ακόμα και στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας για το ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπενθυμίζει τα ακόλουθα:

Πρώτον, όσον αφορά την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, όπως αυτό διδάσκεται σήμερα: σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 13) και την ΕΣΔΑ (άρθρο 2 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου), εναπόκειται στους γονείς να προσδιορίζουν τη θρησκευτική εκπαίδευση του τέκνου τους με βάση τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις, χωρίς να χρειάζεται –έστω και εμμέσως– να τις δηλώνουν. Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθ’ ό μέτρο κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δηλώσει τις πεποιθήσεις του, αν δεν το επιθυμεί (ΣτΕ Ολ 2283/2001).

Δεύτερον, όσον αφορά το ίδιο το μάθημα των θρησκευτικών: η θρησκειολογική προσέγγιση είναι πιο σύμφωνη προς το Σύνταγμα σε σχέση με την ομολογιακή, δηλαδή την εκλαΐκευση των δογμάτων και των πρακτικών της ελληνορθόδοξης πίστης. Και τούτο, ενόψει του άρθρου 16 παρ. 2 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ανάπτυξη της «θρησκευτικής» και όχι της «ελληνορθόδοξης» συνείδησης και του άρθρου 13 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την θρησκευτική ελευθερία.

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος, με κρίσιμο ρόλο στη συζήτηση αυτή, τον οποίο αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε, φέρεται να υιοθετεί τις εισηγήσεις των πλέον συντηρητικών κύκλων. Σύμφωνα με τις θέσεις αυτές, το πανηγυρικό προοίμιο του Συντάγματος επικρατεί και κατισχύει και αυτού ακόμη του ιδίου του κειμένου του καταστατικού χάρτη της χώρας που ξεκάθαρα κατοχυρώνει στο πρόσωπο του καθενός τη θρησκευτική ελευθερία.

Τέλος, τα ανωτέρω ζητήματα εντάσσονται ασφαλώς στον ευρύτερο κύκλο των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας που ταλανίζει τα δημόσια πράγματα επί μακρόν και σχετίζεται με την θρησκευτική ελευθερία και την εκκοσμίκευση της ελληνικής πολιτείας, η οποία εκκρεμεί. Ευκαιρία και ανάγκη να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος ώστε να θεσπιστούν τα αυτονόητα. Δηλαδή «διακριτοί ρόλοι» για την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς αμοιβαίες παρεμβάσεις.»

Read more...

Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν: Συμφώνησαν πως διαφωνούν...



Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συμφώνησαν να δώσουν την εντολή στα στρατιωτικά τους επιτελεία να έρθουν σε συνομιλίες για να αποφύγουν τη σύγκρουση σε πιθανές επιχειρήσεις στη Συρία, είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος. 
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να...
διερευνήσουν τις πιθανότητες για πολιτική λύση στη Συρία, αλλά διαφώνησαν για το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

 
Έπειτα από μία συνάντηση 90 λεπτών, ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο για μία «εποικοδομητική, εντυπωσιακά ανοικτή συνομιλία» με τον αμερικανό ομόλογό του και μίλησε για πιθανή συνεργασία. Ωστόσο τόνισε την υπαρκτή διάσταση απόψεων ως προς τους τρόπους τερματισμού ενός πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 240.000 ανθρώπους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά απέκλεισε κάθε πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης, υποστηρίζοντας την επιλογή της παροχής βοήθειας προς τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Σε απόδειξη της έντασης ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Μόσχα, ο Πούτιν δεν αντιστάθηκε στην τάση να επικρίνει τον Μπαράκ Ομπάμα και τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι «με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό τους, δεν είναι σύροι πολίτες και δεν πρέπει να αναμειγνύονται στην επιλογή των ηγετών άλλων χωρών».

Στον απόηχο των δηλώσεων του ρώσου προέδρου, αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για κοινή βούληση εξεύρεσης απαντήσεων στον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση. Αλλά διαπίστωσε την υπαρκτή διάσταση απόψεων ως προς τη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης στη Δαμασκό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο για την αποφυγή συγκρούσεων ανάμεσα στις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι δύο ηγέτες είχαν συγκρουσθεί από το βήμα της γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανταλλάσσοντας κατηγορίες για τη συμβολή των δύο χωρών στην ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ομπάμα: Η σελίδα Ασαντ πρέπει να γυρίσει

Σε μία ομιλία επικεντρωμένη στη δύναμη της διπλωματίας, χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα το Ιράν και την Κούβα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σαφώς ότι η σελίδα Ασαντ πρέπει να γυρίσει. «Έπειτα από τόσο χυμένο αίμα και τόσες σφαγές, δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο προ του πολέμου στάτους κβο». Και σε μία σαφή αναφορά στη Μόσχα απέρριψε τη λογική της υποστήριξης ενός τυράννου που σφαγιάζει αθώα παιδιά με το πρόσχημα ότι «η εναλλακτική λύση θα ήταν χειρότερη».

Αντίθετα, για τον Πούτιν, ο σύρος πρόεδρος εκπροσωπεί μία νόμιμη κυβέρνηση και θα ήταν «τεράστιο σφάλμα» ή άρνηση συνεργασίας μαζί του. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης για την ανάγκη συγκρότησης ευρέως αντιτρομοκρατικού συνασπισμού", αντίστοιχου με εκείνου "κατά του Χίτλερ" κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. «Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κανείς άλλος, εκτός των στρατιωτικών δυνάμεων του σύρου προέδρου δεν πολεμούν πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Πούτιν, που έκανε τη μεγαλή του επιστροφή στο βήμα της γενικής συνέλευσης έπειτα από δεκαετή απουσία.

Η Ρωσία πρότεινε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, του οποίου προεδρεύει, την ψήφιση απόφασης που θα υποστηρίζει έναν πολιτικό και στρατιωτικό συνασπισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει το Ιράν και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη Βιτάλι Τσούρκιν. Μπροστά στη ρωσική διπλωματική επίθεση, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα ήταν ανεύθυνο να αποκλείσει κανείς τον διάλογο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε χθες ότι η μεταβατική διαδικασία στη Συρία προϋποθέτει την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Ασαντ. «Δεν μπορούμε να βάλουμε τα θύματα να συνεργασθούν με τον δήμιο. Ο Ασαντ βρίσκεται στη ρίζα του προβλήματος και δεν μπορεί να συμμετάσχει στη λύση του», πρόσθεσε.

Πούτιν: «Χρήσιμη και ειλικρινής» η συνάντηση με τον Ομπάμα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι η συνάντησή του χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ήταν «χρήσιμη και ειλικρινής», και επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ρωσική συμβολή στην στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Όσον αφορά τη Ρωσική συμμετοχή, εξετάζουμε τί παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε όσους είναι στο πεδίο της μάχης, αντιστεκόμενοι και πολεμώντας τους τρομοκράτες και προπαντός το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε ότι αυτοί που πολεμούσαν το ΙΚ και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες ήταν ο συριακός στρατός και η κουρδική πολιτοφυλακή. "Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για επιχείρηση εδάφους, για ρωσικά στρατεύματα να συμμετέχουν σ' αυτήν," είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ρώσος πρόεδρος ομολόγησε ότι παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε διάφορα θέματα, οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών υφίστανται. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δυο ηγέτες αφιέρωσαν το πρώτο μισό της 90λεπτης ιδιωτικής συνάντησής τους στην Ουκρανία και το δεύτερο μισό στη Συρία. »Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει δυνατότητα να δουλέψουμε σε κοινά προβλήματα μαζί», είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση.

Μιλώντας γενικά για τη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στις ομιλίες που άκουσε από τους ηγέτες χωρών «ήταν πολύ χρήσιμες, τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν ετέθηκαν με έγκαιρο και ειλικρινή τρόπο».

Read more...

Συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη Ο πρόεδρος της Κίνας καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο εντός του 2015


Ο πρόεδρος της Κίνας καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο εντός του 2015
O πρόεδρος της Κίνας στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Νέα Υόρκη
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, καθώς και στον πολιτιστικό τομέα.

Επίσης συζήτησαν για τις εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για την κρίση στην Συρία.

Ο πρόεδρος της Κίνας προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του μέσα στο 2015.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνελήφθη ο Λιακουνάκος...




Mπλεγμένος στα μεγαλύτερα σκάνδαλα εξοπλιστικών.
Εκλεκτός του Παπανδρέου, του Σαμαρά και της διαπλοκής...
Έπιασε άμεσα τόπο η έρευνα του Πάνου Καμμένου και οι Φάκελοι που εστάλησαν απ’ ευθείας στην δικαιοσύνη και όχι στο πλυντήριο της βουλής.
Έπιασε τόπο και η...
διαβεβαίωση του πρωθυπουργου δια στόματος Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι οι εισαγγελείς θα έχουν την πλήρη ανεξαρτησία και την απόλυτη στηριξη για να χτυπήσουν ονόματα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
Η αρχή έγινε, η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

πηγη olympia.gr

Read more...