Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Στα ίδια επίπεδα ο ELA…


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανόν να διατηρήσει την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, στα σημερινά όμως επίπεδα, δήλωσαν στο Reuters πηγές σχετικές με το θέμα.

Μια...
τέτοια κίνηση, θα δώσει στις ελληνικές τράπεζες λίγο χρόνο πριν εξαντλήσουν το σύνολο των περίπου 89 δισ. ευρώ πόρων, σημειώνει το πρακτορείο.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η δραστική επιλογή της απόσυρσης της τρέχουσας υποστήριξης, ένα μέτρο που θα προκαλούσε την άμεση κατάρρευση των τραπεζών.

Παρόλο που δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση και το θέμα θα τεθεί στο δ.σ. της ΕΚΤ τη Δευτέρα, είναι πιθανόν ο ELA να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδά του, δήλωσαν οι πηγές του Reuters...

Read more...

Τα επίσημα αποτελέσματα Δημοψήφισμα: «Όχι» 61,4% - «Ναι» 38,5% στο 87,4% της Επικράτειας


Δημοψήφισμα: «Όχι» 61,4% - «Ναι» 38,5% στο 87,4% της Επικράτειας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με καταμετρημένο το 87,4% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό
61,43% και το «ναι» ποσοστό 38,57%. Τα άκυρα/λευκά είναι είναι 5,76%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 61,98%.

Μέχρι τώρα, το «όχι» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Λακωνίας (50,90%) , στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών (52,35%) , στους νομούς Καστοριάς (52,47%)), Σερρών (53,32%), Χίου (53,75%), Γρεβενών (54,13%), Έβρου (55,57%), Μεσσηνίας (56,23%), Ευρυτανίας (56,65%) και Κιλκίς (56,70%).
Αντίστοιχα, το «ναι» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Χανίων (26,58%), στην Β΄ Πειραιώς (27,59%) και στους νομούς Κερκύρας (28,56%), Ηρακλείου (29,55%), Σάμου (29,55%), Ξάνθης (30,60%), Βοιωτίας (32,73%), Ζακύνθου (32,90%), Αχαΐας (32,97%) και Ευβοίας (33,04%).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά την επικράτηση του «όχι» Τσίπρας: Θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών


Τσίπρας: Θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ψήφισε στο δημοψήφισμα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ανέφερε στο μήνυμά του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, αλλά και μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ. Συμπλήρωσε ότι η εντολή του δημοψήφισματος δεν είναι εντολή για ρήξη, αλλά εντολή για διαπραγμάτευση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα, θέλει ο Σουλτς...


Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, προκειμένου να μην πληρώσουν οι φτωχοί το...
τίμημα του πολιτικού φανατισμού, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δηλώσεις του λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος...

Read more...

«Ναι στην Ευρώπη της δημοκρατίας» Καμμένος: Η κυβέρνηση ξαναρχίζει την διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε


Καμμένος: Η κυβέρνηση ξαναρχίζει την διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Ο ελληνικός λαός απέδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολίτευσης.

«Με το ναι ήταν όλες οι παλιές δυνάμεις του τόπου, η μειοψηφία του τόπου. Με το όχι ήταν όλος ο λαός. Μονόπλευρα τα ΜΜΕ εκφόβιζαν τον λαό.

» Οι συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα ήταν πρωτοφανείς για μια πολιτισμένη χώρα. Έκλεισαν τις τράπεζες με προτροπή της αντιπολίτευσης. Απειλούσαν τους πολίτες με κούρεμα καταθέσεων. Χιλιάδες απολύθηκαν και απειλήθηκαν αν αποφασίσουν να ψηφίσουν όχι.

» Είδαμε να απειλούνται οι Έλληνες ότι θα αποπεμφθούν από την Ευρωζώνη. Οι Έλληνες ψήφισαν "όχι" στον εκβιασμό, "ναι" στην Ευρώπη της δημοκρατίας. Σήμερα τελείωσε η νοοτροπία του χθες. Χιλιάδες αυτοκτόνησαν και οι οικογένειες τους ζουν στο έλεος του Θεού. Ήθελαν να γονατίσουν ένα υπερήφανο έθνος. Να παραδεχθούμε πως είμαστε αδύναμοι. Να διαλύσουν την Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών, την Ευρώπη του Αντενάουερ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η δύναμη της Ευρώπης είναι ότι οι μικροί και οι αδύναμοι έχουν την ίδια φωνή και δύναμη με τους δυνατούς.

» Αύριο η κυβέρνηση ξαναρχίζει την διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε. Θέλουμε να έχουμε μαζί μας και τους πολίτες που ψήφισαν ναι. Δεν είμαστε αντιευρωπαίοι, θα επιδιώξουμε να βρούμε μια λύση που δεν θα εξαθλιώνει, αλλά λύση με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τον δρόμο της ανάπτυξης, εργασίας, δικαιωμάτων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη...


 Επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ...
Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε απόψε αναμεσα στην Γερμανίδα καγκελαριο και τον Γάλλο πρόεδρο. 
Αποφάσισαν...
να διεξανθεί εκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη, ενώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν πως πρεπει να γίνει σεβαστό το αποτελεσμα στης Ελλάδας... 

Read more...

Στο 61,5% το ΟΧΙ στο σύνολο της χώρας...


Στο 61,5% διαμορφώνεται το ποσοστό του ΟΧΙ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος με καταμετρημένο το 71,1% των ψήφων.

Το...
ποσοστό του «Ναι» αγγίζει το 38,5%...

Read more...

Σαμαράς: Παραιτούμαι...

Αναλαμβανει ο Μεϊμαράκης...
Παραιτηθηκε πριν από λίγο από πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς . Οπως είπε κινεί...
ολες τις διαδικασίες και αναλαμβάνει ο Βαγγελής Μειμαρακης.

"Σε ότι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης ώστε να εκφραστεί η διακομματική στάση του ναι. Σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ", ήταν η φράση με την οποία σηματοδότησε την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ...

Read more...

Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας έκαψε και τις τελευταίες γέφυρες...


Με την απόρριψη των κανόνων του παιχνιδιού της Ευρωζώνης, μέσω του δημοψηφίσματος, νέες συνομιλίες είναι σχεδόν απίθανες, δήλωσε ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο "Tagesspiegel".

«Ο...
Τσίπρας έκαψε και τις τελευταίες γέφυρες μέσω των οποίων Ελλάδα και Ευρώπη θα μπορούσαν να φθάσουν σε συμφωνία», ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός 

Read more...

Μόσχα: Βήμα εξόδου το ΟΧΙ…


Η Ελλάδα προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά προς την έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας. 

"Δεν...
είναι δύσκολο να κατανοήσουμε» ότι αυτό σημαίνει "ένα βήμα προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ", είπε ο Alexei Likhachev στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων...

Read more...

Θέμα Σαμαρά και από τους Δένδια και Χαρακόπουλο...


Με τη φράση «οι ευθύνες για το αποτέλεσμα δεν είναι για όλους μας οι ίδιες», έθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ και ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, χωρίς, ωστόσο, να...
ταυτιστεί με το αντίστοιχο αίτημα της Ντόρας Μοπακογιάννη. 

«Το τι θα πράξουμε στη ΝΔ δεν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσουμε. Θα το δούμε από αύριο», δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος συνιστά ήττα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ηττηθήκαμε σε ένα δημοψήφισμα με τις τράπεζες κλειστές. Θα είναι τραγωδία να πούμε στη ΝΔ ότι δεν τρέχει τίποτα. Τον Ιανουάριο ηττηθήκαμε και είπαμε ότι χάσαμε επικοινωνιακά. Πορευτήκαμε με τη λογική της δικαίωσης εδώ και πέντε μήνες», ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σε αναρτήσεις του στο Twiter, εξάλλου, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Ας διαφυλάξουμε την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή από αύριο το πρωί», καθώς και ότι «το αποτέλεσμα δεν είναι μεγάλη ήττα του “ναι”, αλλά πάντως είναι ήττα των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Την ίδια ώρα και ο πρώην υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος με αιχμηρή δήλωσή του κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι ο ελληνικός λαός δεν εξέλαβε το δίλημμα της ψηφοφορίας ως NAI ή OXI στην Ευρώπη», είπε, ενώ σε σχέση με το κόμμα του ο βουλευτής Λάρισας πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η παράταξή μας συνεχίζει να μην πείθει, και οφείλουμε επιτέλους, όπως είχα επισημάνει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να δούμε κατάματα "τις πταίει"»...

Read more...

Γεμίζει το Σύνταγμα…


Αυξάνεται συνεχώς ο κόσμος που φτάνει στο Σύνταγμα, μετά την επικράτηση του ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα.

Το...
κλίμα είναι πανηγυρικό, με τα πανό υπέρ του ΟΧΙ να δίνουν τη θέση τους στις ελληνικές σημαίες…

Read more...

Με το «όχι» να επικρατεί Για «επίδειξη δύναμης του Αλέξη Τσίπρα» κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ


Για «επίδειξη δύναμης του Αλέξη Τσίπρα» κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ
«Το 'όχι προς τη νίκη -βρίσκεται στο 60%. Γιορτή στο Σύνταγμα. Η Αθήνα ζητά νέα ρευστότητα από την ΕΚΤ» γράφει το ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της Repubblica  

Αθήνα
Με συνεχή κάλυψη, ανταποκρίσεις και ζωντανή ροή αποτελεσμάτων από τις κάλπες του ελληνικού δημοψηφίσματος, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλούν για την επικράτηση του «Μεγάλου 'Όχι' της Ελλάδας», όπως το χαρακτηρίζουν.

«Με το «όχι» να μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 60%, το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μια επίδειξη δύναμης του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας Repubblica στην Αθήνα, Ματέο Πουτσαρέλι. «Το «ναι» δεν προηγείται σε καμία από τις 13 ελληνικές περιφέρειες», τονίζει ο ιταλός ρεπόρτερ.

«Η Ελλάδα είναι καθ’ οδόν για να δώσει ένα «Μεγάλο Όχι»», λέει ο δημοσιογράφος του Guardian, Ντάνκαν Ουέλντον.

«Μια θαρραλέα Ελλάδα τα έβαλε με όλους, την Μέρκελ, τη Γαλλία και το ΔΝΤ. Κανείς δεν ήταν με το μέρος τους [των Ελλήνων]», έγραψε ο ιταλός δημοσιογράφος Εουτζένιο Οκόρσιο.

Ο δημοσιογράφος Κλάουντι Πέρεζ από την ισπανική El Pais έγραψε πως «όλα εναπόκεινται πλέον στα χέρια του Μάριο Ντράγκι. Αν αποφασίσει αύριο να παγώσει τον ELA είναι «Αντίο Ελλάδα»».

«Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει πλέον να διορθώσει πολλά από τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους πέντε μηνες», καταλήγει ο Πέρεζ.

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος του Αριστερού Κόμματος τόνισε πως «το «όχι» αποτελεί μια νίκη απέναντι σε μια κρίση που προκλήθηκε αποκλειστικά κι εντελώς επίτηδες από το Γιούρογκρουπ».

«Ο λαός της Ελλάδας επέλεξε με την απόφαση του αυτή να πηδήξει στο άγνωστο», τόνισε με τη σειρά του ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ.

Εντωμεταξύ, η Χελένα Σμιθ της Guardian κάνει λόγο για «τα «κεφάλια» που θα πέσουν εντός της ΝΔ, με την Ντόρα Μπακογιαννη να ζητάει ευθέως την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά».

«Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα πρώτα αποτελέσματα», σημειώνει το BBC.

«Οι υποστηρικτές του «όχι» αρχίζουν να συγκεντρώνονται σιγά σιγά στο κέντρο της Αθήνας για να πανηγυρίσουν», γράφει το βρετανικό δίκτυο.

 «Το «ναι» δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά πάνω στο χάρτη της Ελλάδας», λέει στην ηλεκτρονική της πύλη η γαλλική εφημερίδα Le Monde, αναφερόμενη κι αυτή στο γεγονός πως το πορτοκαλί χρώμα του «όχι» καταλαμβάνει τα επίσημα γραφήματα του υπουργείου Εσωτερικών.

«Ο βέλγος ΥΠΟΙΚ Γιόχαν βαν Οντερβελντ και ο ιταλός ομόλογος του Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσαν πως η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος περιπλέκει την κατάσταση. Πρόσθεσαν επίσης πως δεν περιμένουν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν πολύ σύντομα», τονίζει η Le Monde.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Αδειάζει" την Βαλαβάνη και ο Μάρδας...



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή τις δηλώσεις της κυρίας Βαλαβάνηγια τις θυρίδες, τόνισε πως, ο απόλυτος...
κυρίαρχος της κάθε θυρίδας, είναι ο κάτοχος του...

Read more...

Ο Τσίπρας μίλησε με Ολάντ...


Με Ολάντ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις επαφές, αμέσως μετά τα αποτελεσματα του δημοψηφίσματος. 
Πήρε στο τηλέφωνο τον Γάλλο πρόεδρο και...
στην επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν το αυριανό ραντεβου του Ολάντ με την Μέρκελ, αλλά και γενικότερα τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν...

Read more...

Χαιρετίζουμε όσους αποφάσισαν να μην υποκύψουν...


Απέναντι στο κολοβό ερώτημα, απάντηση έδωσε ο λαός με το άκυρο, το λευκό και την αποχή, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε...
επισημάνει πως είτε όχι, είτε ναι, δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις εντός της ΕΕΧαιρετίζουμε όσους αποφάσισαν να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα. 

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση που η κυβέρνηση αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Χαιρετίζουμε όσους αποφάσισαν να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση που η κυβέρνηση αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή...

Read more...

Τα επίσημα αποτελέσματα Δημοψήφισμα: «Όχι» 61,2% - «Ναι» 38,8% στο 50% της Επικράτειας


Δημοψήφισμα: «Όχι» 61,2% - «Ναι» 38,8% στο 50% της Επικράτειας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με καταμετρημένο το 50,5% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό
61,21% και το «ναι» ποσοστό 38,79%. Τα άκυρα/λευκά είναι 5,71%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 59,98%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για την κατάσταση των τραπεζών

Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών υπό τη Λούκα Κατσέλη

katseli
Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών για να εξετασθεί η κατάσταση στο πιστωτικό σύστημα της χώρας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ στην Εθνική Τράπεζα υπό την πρόεδρο της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: Να φύγει ο Σαμαράς...


Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Ιωαννίδης,  μίλησε για το μήνυμα του δημοψηφίσματος. Κάλεσε την κυβέρνηση να κρατήσει την χώρα στο ευρώ και ζήτησε από το παλαιό πολιτικό προσωπικό της χώρας, να αποχωρήσει. 
Εννοείτε τον κ. Σαμαρά τον ρώτησαν. Και...
απάντησε ο νοών νοείτω...

Read more...

Εξελίξεις στη ΝΔ μετά το δημοψήφισμα


samaras--ntora-mia-anarmosti-sxesi.w_hr
Να παραιτηθεί ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του πολύ πριν οριστικοποιηθεί η επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.
Η κυρία Μπακογιάννη, κατά πληροφορίες, είπε στον τέως πρωθυπουργό ότι δεν προτίθεται ούτε η ίδια να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας του: “Παραιτήσου εσύ και θα παραιτηθώ και εγώ”.
Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τοποθετούσαν το τηλεφώνημα το μεσημέρι του Σαββάτου, αφήνοντας αιχμές ότι στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα η κ. Μπακογιάννη ασχολούνταν με το ζήτημα της διαδοχής.

Read more...

Παραιτήσου, γιατί...


Ο Τάκης Χατζής επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ το τηλεφώνημα που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά. 
Του ζήτησε μα παραιτηθεί, γιατί...
στην περίπτωση που βγει το ΝΑΙ ο κόσμος θα νομίζει οτι θα επανακάμψει. 
Παραιτήσου του είπε, και 'γω να ξερεις πως δεν πρόκειται να βγω μπροστά (τώρα, για τον αδελφό πάει, ή για τον γιο, ποιος ξέρει?)...

Read more...

Διαψεύδει την Βαλαβάνη , η Κατσέλη...


Κατσέλη: Την Τρίτη θα επανεξεταστούν τα όρια αναλήψεων
 ...για τα μετρητά των θυρίδων...
Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λέει η κυρία Βαλαβάνη. Δεν μπορούν οι τραπεζες να απαγορεύσουν στους πελάτες τους, να πάρουν χρήματα που...
ενδεχομένως φυλάσσουν στις θυρίδες τους. 
Δεν προβλέπεται αυτό από πουθενά...

Read more...

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό θέμα...


ζητά το SPD... 

Τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό θέμα ζητά το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα (SPD).

Όπως...
δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Άξελ Σέφερ, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε να την διαχειριστούν μόνο οι υπουργοί Οικονομικών».

Υπενθυμίζεται ότι για τη Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Παρίσι της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ...

Read more...

LIVE τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος...


Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος -ανά...
εκλογική περιφέρεια (νομό) και ανά δήμο...

Read more...

Τελευταία δημοσίευση: 18:38


Δείτε τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας
Παρακολουθήστε live από το enikos.gr, μέσω της ειδική σελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.




Read more...

Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Euroworking group...


Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Euroworking group
Ανεξάρτητα από το τελικό αποτελεσμα του δημοψηφίσματος,  αύριο θα συνεδριάσει το Euro Working Group, συμφωνα με...
πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες...

Read more...

Στην Κλαυθμώνος συγκεντρώνονται οι υποστηρικτές του ΟΧΙ...


να μεταδώσουν ζωντανά από εκεί τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Τον χώρο της πλατείας Κλαυθμώνος διαμορφώνουν συνεργεία, προκειμένου να υποδεχθεί τα μέλη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τους ψηφοφόρους του "ΟΧΙ".

Δεκάδες ξένα, αλλά και ελληνικά τηλεοπτικά συνεργεία ήδη βρίσκονται στην πλατεία, ώστε...

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν, ακόμη, τοποθετηθεί μικροφωνικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να καλύψουν τις όποιες ομιλίες, καθώς και μία γιγαντοοθόνη.

Στο κέντρο της πλατείας, επίσης, συνεργεία τοποθετούν καρέκλες για τους πρώτους που θα συγκεντρωθούν.

protothema.gr

Read more...

Διχασμό βλέπει ο Βαρβιτσιώτης...


Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υλοποιήσει τώρα τις δεσμεύσεις του για άμεση συμφωνία, τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ΕΡΤ.

Υπάρχει καθεστώς πόλωσης και διχασμού, πρόσθεσε. Και...
δεν ξέρω εάν είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στη χώρα. Και αύριο δεν αλλάζει κάτι, εάν δεν έρθει μία συμφωνία το αποτέλεσμα δεν θα λέει κάτι. Ο διχασμός δεν ευνοεί τη χώρα την επόμενη ημέρα. Μακάρι να πάρει το μήνυμα ο κ. Τσίπρας και να κάνει αυτά που δεσμεύτηκε να κάνει....

Read more...

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ, στο Παρίσι...


Αύριο συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα...για την Ελλάδα...
Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο Παρίσι, σύμφωνα με την Γαλλική προεδρεία.
Στο τραπέζι θα πέσει το θέμα της Ελλάδας και... 
 τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα...

Read more...

Κανένας λόγος για έλλειψη ρευστότητας…


Η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν κερδίσει το όχι, δήλωσε πριν από λίγο στον ALPHA ο Νίκος Παππάς. Θα είναι ένα...
παγκόσμιο μήνυμα. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες και αποκλείω να κρίνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με βάση το αποτέλεσμα...

Read more...