Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«Στο πιο δύσκολο σημείο η διαπραγμάτευση» Βαρουφάκης: Οι δανειστές απαιτούν να κατέβουν όλοι οι μισθοί στα 700 ευρώ


«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε συνομιλία που είχε με εφοριακούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα.
barou
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις πιέσεις που ασκούνται από τους πιστωτές της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία υπογραμμίζοντας πως φθάνουν στο σημείο να μας λένε «να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700». «Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών .
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση του «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;»ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:
«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές – Στις 3 Ιουνίου τα ενδοσχολικά μαθήματα


sxoleia
Έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Οι εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής
Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουνγια να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Όλα όσα έγιναν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου...


Όλα όσα έγιναν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου - ΒΙΝΤΕΟBINTEO...
Ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Βάσω Παπανδρέου βρέθηκαν το πρωί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για να...
καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο πρώην υπουργός.

Το κλίμα ανάμεσα τους ήταν ιδιαίτερα ψυχρό... Δείτε στο βίντεο τους διαλόγους που έγιναν στην αίθουσα του δικαστηρίου μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και των τριών άλλων πολιτικών.

Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Read more...

Πέρασε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ζάχαρη...


Πέρασε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ζάχαρη
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγουσα ρύθμιση για τη...
βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και άλλες διατάξεις


Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και στο σύνολο του, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την ψήφιση των τροπολογιών αποχώρησε το Ποτάμι, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του γιατί δεν εντάχθηκαν στο ενιαίο άρθρο του νομοσχεδίου, όπως προβλέπεται για τις ΠΝΠ, αλλά διεξήχθη ξεχωριστή ψηφοφορία.

Υπέρ της τροπολογίας με γενικό αριθμό 137, που αφορά την τροποποίηση διατάξεων του κώδικα φορολόγησης, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισε η ΝΔ ενώ Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δήλωσαν «παρών».

Η τροπολογία με γενικό αριθμό 138, που αφορά τις Λαϊκές Αγορές, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ «παρών» δήλωσαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που αφορά φορολογικά ζητήματα, παράταση προθεσμίας για τη δήλωση στοιχείων ακίνητης περιουσίας και αναλογική καταβολή τελών αυτοκινήτων, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών»...
enikos.gr

Read more...

Όταν ο Άκης συνάντησε τη Βίκυ στο δικαστήριο...


Όταν ο Άκης συνάντησε τη Βίκυ στο δικαστήριο - ΦΩΤΟΦΩΤΟ...
Με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη συναντήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στη δίκη για την υπόθεση τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου είχε την ευκαιρία να...
συνομιλήσει καθώς περίμεναν μαζί στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας. 

Στις φωτογραφίες τους βλέπετε κατά την έξοδό τους από το Εφετείο, καθώς μεταφέρθηκαν με την ίδια κλούβα. 





Πηγή Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Εισαγγελέας και τραυματίες στα επεισόδια στο ΑΠΘ...


Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η εισβολή 30-40 ατόμων στο ΑΠΘ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές. Δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια, τα οποία...
καταδίκασαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

Σε διαγνωστικές εξετάσεις υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δύο νεαροί, ηλικίας 21 και 28 ετών, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και οι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις.

Για τα επεισόδια στους χώρους του ΑΠΘ, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, αφότου ενημερώθηκε σχετικά από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις όσων τα προκάλεσαν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες 30-40 άτομα, τα οποία είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, εισέβαλαν σε διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΑΠΘ. Τα μεγαλύτερης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Γεωπονική Σχολή και μικρότερης έντασης στο Οικονομικό, στη Φιλοσοφική και το Πολυτεχνείο, όπου υπήρξαν και καταγγελίες για κλοπή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα τραπεζάκια παράταξης.

Τα επεισόδια και τις επιθέσεις ενάντια σε φοιτητές στο ΑΠΘ κατήγγειλε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει, τα περιστατικά βίας που εκτυλίχθησαν «έχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να κρατήσουν το φοιτητικό σώμα μακριά από την εκλογική διαδικασία». «Τώρα που οι φοιτητικές εκλογές μπορούν να αποκτήσουν εκ νέου αξία καθώς γίνονται ήδη κάποια πρώτα βήματα προς έναν ριζικό εκδημοκρατισμό του Πανεπιστημίου, κόντρα στην απαξίωση των μαζικών δημοκρατικών διαδικασιών που είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα και με τη λυσσαλέα αντίδραση του νεοφιλελεύθερου, συντηρητικού μπλοκ εντός κι εκτός σχολών, τέτοια περιστατικά λειτουργούν εις βάρος του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μόνος στόχος τους ήταν η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πετούσαν κράνη, ξύλα, καδρόνια, κολονάκια από πεζοδρόμια και χτύπησαν κάποια παιδιά πολύ άσχημα, χειρότερα ένα παιδί από το Τμήμα Δασολογίας» δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Γεωπονίας, που ήταν παρών στη διάρκεια των επεισοδίων.

Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας ανέφερε, ότι «είναι ξεκάθαρο πως οι κουκουλοφόροι ήλθαν με σκοπό τη βία».«Δεν αντιπροσωπεύει αυτό που έγινε τους αγώνες που πρέπει να κάνουν οι φοιτητές σήμερα, είναι προβοκατόρικο δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, γι' αυτό πρέπει να απομονώσουν οι φοιτητές αυτά τα στοιχεία, να τα απορρίψουν» πρόσθεσε, ενώ όσον αφορά την εκλογική διαδικασία στο Τμήμα διευκρίνισε ότι «συνεχίστηκε, γιατί δεν ανέβηκαν πάνω να πειράξουν τις κάλπες, αν και η συμμετοχή των φοιτητών επηρεάστηκε πολύ από τα επεισόδια».

Τα επεισόδια καταδίκασε και η παράταξη της ΕΑΑΚ, ενώ εκπρόσωπός της από το Τμήμα δήλωσε ότι «καταδικάζουμε την ενέργεια, θεωρούμε ότι τέτοια επεισόδια δεν συνάδουν με το φοιτητικό κίνημα, το υποβαθμίζουν, δεν αποτελούν λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού και τρόμου στους φοιτητές»...
tvxs.gr

Read more...

Άρπαξαν την κάλπη στην ΑΣΟΕΕ...


BINTEO...
Επεισόδια σημειώθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στην ΑΣΟΕΕ, κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, όπου...
μία ομάδα κουκουλοφόρων άρπαξε την κάλπη και κινήθηκε προς τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η ομάδα των περίπου 30 ατόμων κινείται από το πρωί, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής φοιτητικών εκπροσώπων, στο Χημείο, το Πολυτεχνείο και τις γύρω περιοχές, απειλώντας τους φοιτητές ότι θα εισβάλουν μέσα στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών.


Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Read more...

«Ποτέ δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια»...



Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, έντονα απάντησε πως ποτέ δεν ειπώθηκε προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "θα σκίσουμε τα μνημόνια".
Το να μου λέει κάποιος...
«το είπατε το 2008, 2009, 2010» δεν έχει έννοια υποστηρίζοντας ότι το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά. 

«Είμαστε σε μια διαδικασία που καταργούμε πράγματα, διότι πέρα από τη διαπραγμάτευση, προωθούνται και μια σειρά προγραμματικές μας δεσμεύσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα, προς άρση αντίστοιχων μνημονιακών δεσμεύσεων. Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων» ανέφερε.

Ο κ. Μπαλάφας συνέχισε: «Ότι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν (σ.σ.: η κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο). Ήταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κ.λπ.; Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό. Με βάση ποια εντολή ήταν αυτό στο προεκλογικό πρόγραμμα, στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Λέγαμε πουθενά «με ένα νομοσχέδιο θα περάσει»; Μπροστά μου το έχω». 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,164 δισ. ευρώ...



...για το πρώτο τετράμηνο του 2015...
Στα 2,164 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο τέλος Απριλίου, διπλάσιο του πλεονάσματος ύψους 1,046 δισ. ευρώ που είχε επιτευχθεί το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2014.

Την...
επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2,164 δισ. ευρώ υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στη Βουλή σημειώνοντας ότι ο στόχος που είχε αποτυπωθεί από το πρόγραμμα ήταν ότι στο τέλος Απριλίου το τελικό αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού θα ήταν έλλειμμα 287 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο υποχρεωτικό δημοσιονομικό «σφίξιμο» στο οποίο έχει υποβληθεί η χώρα το τελευταίο τετράμηνο, στον ετεροχρονισμό δαπανών αλλά και την καλύτερη του αναμενόμενου μέσα σε περιβάλλον αβεβαιότητας της πορείας των φορολογικών εσόδων.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15.816 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 372 εκατ. ευρώ ή 2,4 % έναντι του στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14.291 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 92 εκατ. ευρώ ή 0,6 % έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 943 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (844 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1.525 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 465 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για τον Απρίλιο του 2015 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία ήταν αυξημένα κατά 280 εκατ. Ευρώ ή 8,0% έναντι του μηνιαίου στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν αυξημένα κατά 494 εκατ. Ευρώ ή 15,3% έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι επιστροφές ήταν μειωμένες έναντι του στόχου κατά 35 εκατ. Ευρώ ή 19,2%.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 16.324 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.037 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (18.361 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 15.503 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1.628 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1.455 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 168 εκατ. Ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 381 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 2,4%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 90 εκατ. Ευρώ για επιδόματα πολυτέκνων, 32 εκατ. Ευρώ για δαπάνες εκλογών, 24 εκατ. Ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 87 εκατ. Ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 821 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 409 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.230 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 577 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.802 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 521 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.523 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 290 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι χαμηλότερες δαπάνες οφείλονται κυρίως στην αναδιάρθρωση του ταμειακού προγραμματισμού με βάση τις επικρατούσες ταμειακές συνθήκες. Εκτιμάται ότι μετά την ομαλοποίηση των ταμειακών συνθηκών, οι δαπάνες θα επανέλθουν στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού.


Read more...

Σημίτης: Ο Τσοχατζόπουλος αποφάσιζε για τις τιμές...





Βενιζέλος: Και για κιμωλίες γίνεται δωροδοκία...

crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ο πρώην πρωθυπουργός Kώστας Σημίτης άρχισε να καταθέτει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά.


Ως τυπικός…

καθηγητής έβγαλε τα χαρτιά του και τους νόμους και μίλησε για το νομικό καθεστώς του ΚΥΣΕΑ διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο λέγοντας ότι αυτός αποφάσιζε για την εκτέλεση των αποφάσεων.

-Αποφασίσαμε, είπε, ως ΚΥΣΕΑ την αγορά f-16 από τις ΗΠΑ και τα μιράζ από Γαλλία σε συνεργασία με όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.


Το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ελεγκτική εξουσία, δεν έκανε διαπραγμάτευση ούτε αποφάσισε για τις τιμές και τα αντισταθμιστικά, αποφασίζει για όλα αυτά μόνον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Δεν κρατούνται και πρακτικά από το ΚΥΣΕΑ για λόγους ασφαλείας.


Πρόεδρος : Ο υπουργός κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε. Χωρούσε δωροδοκία αφού υπήρχαν επιτροπές και γνωματεύσεις.


Σημίτης: Κάλλιστα είναι δυνατή… αφού έγινε…


Υπεράσπιση (Παγορόπουλος): Δεν απεδείχθη από το δικαστήριο. Το παίρνετε δεδομένο. Αυτό ακόμη το ψάχνει το δικαστήριο.


Τσοχατζόπουλος: Αν είναι δυνατόν….


Σημίτης: Κάποιοι ομολόγησαν εκ των υστέρων. εγώ δεν ήξερα τίποτε. Μέχρι που άρχισαν οι δίκες στη Ρωσία και τη Γερμανία.


Ως πρωθυπουργός αναγκάσθηκα να απαντήσω σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή ακριβώς πάνω στις επιστολές ανταγωνιστριών εταιριών που είχαν εντοπίσει μίζες. Ντροπή!


Διαδέχθηκα στη πρωθυπουργία τον Ανδρέα Παπανδρέου, αφού επί 20 χρόνια ήμουν το β” πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ.


Λίγο νερό για τον πρόεδρο


Ο Κ. Σημίτης ζήτησε λίγο νερό και αμέσως μάζεψε τέσσερα μπουκαλάκια.


Δικηγόροι αλλά και κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος έσπευσαν να του προσφέρουν τα δικά τους.


Γέλια στο ακροατήριο. Γέλασε μέχρι… και ο Σημίτης.


Η πρόεδρος του είπε να καθίσει αν κουράστηκε αλλά εκείνος αρνήθηκε.


Στα πίσω έδρανα του δικαστηρίου περιμένει για να καταθέσει ο Ευαγγ. Βενιζέλος.


Ομολογία Σημίτη: Είναι θλιβερό για την πρωθυπουργία μου…


Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο Σημίτης επανέλαβε:


-Μετά την κρίση στα Ίμια αποφασίσαμε αναβάθμιση των εξοπλιστικών, συμφώνησαν οι αρχηγοί, ο Αρσένης και ο Τσοχατζόπουλος που επέμεινε ιδιαίτερα.


-Είναι θλιβερό και για μένα που επί της πρωθυπουργίας μου συνέβησαν αυτές οι αθλιότητες.


Πρόεδρος προς Τσοχατζόπουλο: Θα αποβληθείτε


Στις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής προς τον Σημίτη, ο Τσοχατζόπουλος διακόπτει λέγοντας στο δικηγόρο ότι «παίζει παιχνιδάκια».


Η πρόεδρος προειδοποιεί τον Τσοχατζόπουλο πως αν ξαναδιακόψει θα τον αποβάλει από την αίθουσα.


Σημίτης (απαντώντας σε ερωτήσεις υπεράσπισης):


-Ήμουν πολύ αυστηρός με τους συνεργάτες μου ακόμη και όταν υπήρχε φήμη για κάποιους τους απομάκρυνα.


Για τον Τσοχατζόπουλο δεν υπήρχαν καταγγελίες.


Ό,τι ακολούθησε είναι αθλιότητες και ντροπή.


Στο μεταξύ παρούσα στη δίκη σήμερα είναι και η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου.


Υπεράσπιση : Έκανε κοινωνικοπολιτικό έργο ο Τσοχατζόπουλος στα υπουργεία που τον είχατε τοποθετήσει;


Σημίτης: Δεν έχει καμία σημασία τι έργα έκανε. Αλλά αν έκανε αυτά που τον κατηγορούν, κακώς τα έκανε…


Ο Κώστας Σημίτης με το καθηγητίστικο ύφος και κουνώντας το δάχτυλο είπε στον Τσοχατζόπουλο:



-Στο υπουργείο σου γίνονται τα μύρια όσα…

Βενιζέλος: Και για κιμωλίες γίνεται δωροδοκία

Με το απαράμιλλο χιούμορ του κατέθεσε στη δίκη Τσοχατζόπουλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγ. Βενιζέλος που επίσης δεν θέλησε να καθίσει αυτοσαρκαζόμενος, παρότι δεν είναι αθλητικός τύπος!

-Ακόμη και στη σχολική επιτροπή στην αγορά για… κιμωλίες μπορεί να γίνει δωροδοκία απάντησε στη σχετική ερώτηση της προέδρου.


Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι τότε δεν είχε ακουσθεί τίποτε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις μίζες.

Read more...

Ο Σημίτης γύρισε την πλάτη στον Τσοχατζόπουλο...

Ο Σημίτης γύρισε την πλάτη στον Τσοχατζόπουλο

Εχασε την ψυχραιμία του ο πρώην πρωθυπουργός, με συνήγορο του Ακη...
Γύρισε την πλάτη στον Άκη Τσοχατζόπουλο ο Κώστας Σημίτης, όταν ο πρώτος προσπάθησε να...
τον πλησιάσει και να του μιλήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή του δικαστηρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να αποχωρήσει από την αίθουσα, χωρίς να ανταλλάξει ούτε μια λέξη με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη.

Νωρίτερα, φανερά εκνευρισμένος ο  Σημίτης, απευθυνόμενος στον συνήγορο υπεράσπισης του  Τσοχατζόπουλου, Γ. Παγορόπουλου, του είπε: «Προσπαθείτε όπως με καλέσατε εδώ για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα, να δημιουργήσετε κάποιο επεισόδιο».

Είχε δεχτεί σειρά ερωτήσεων για τον έλεγχο που ασκεί ο πρωθυπουργός στο έργο των υπουργών του.

«Δεν σας κάλεσα εγώ αλλά το σεβαστό δικαστήριο», απάντησε ο συνήγορος και αμέσως μετά ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε το λόγο για να υποβάλλει ερωτήσεις, αλλά δεν του δόθηκε προκειμένου, προφανώς, να ολοκληρώσουν τις ερωτήσεις τους οι δικηγόροι.

Η κατάθεση του  Σημίτη συνεχίζεται.

πηγη newsbeast.gr


Read more...

«Δεν αποκλείουμε τη χρηματοδότηση από τους BRICS»...



Ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι υπάρχουν και «εναλλακτικές δυνατότητες χρηματοδότησης» για την Ελλάδα, αναφερόμενος στην τράπεζα των BRICS.

Μιλώντας στον Real FM, ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων επισήμανε πως... δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δανειστεί η χώρα μας από τη νεοσυσταθείσα τράπεζα των  BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική).

«Η χώρα μας έχει εναλλακτικές δυνατότητες και ρευστότητας και χρηματοδότησης. Ακόμα και εκεί, αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας, και μας δανείσουν όπως δανείζεται μια κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείουμε; Είναι μία δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι», ανέφερε ο Δ. Στρατούλης.
Σχετικά με την δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, που είπε ότι «βρισκόμαστε μεταξύ εκβιασμού και κακής συμφωνίας», δήλωσε ότι η κυβέρνηση κρατάει τις κόκκινες γραμμές της και δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιου είδους διλλήματα.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι από τη στιγμή που επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές μας και κυρίως από τη στιγμή που επιμένουμε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να μην αναιρεί και να μην ακυρώνει τις βασικές πλευρές του προγράμματός μας, παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις και με τη στήριξη του ελληνικού λαού, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επομένως το δίλημμα ή σας εκβιάζουμε να υπογράψετε ή συνεχίζουμε την πιστωτική ασφυξία, νομίζω σε ένα τέτοιο δίλημμα δεν πρέπει να μπει και δεν μπαίνει η κυβέρνηση.

Εκτίμησή μου είναι επίσης ότι οι βασικές μας προγραμματικές δεσμεύσεις και για τον ΕΝΦΙΑ και για τον ΦΠΑ πρέπει να τηρηθούν. Και από εκεί και πέρα, μένουν οι μέρες που μένουν για να διαπραγματευτούμε και να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία που δεν θα μας οδηγήσει σε ταπεινωτική υποταγή αλλά θα ανοίγει δρόμους ελπιδοφόρους –τουλάχιστον θα δίνει κάποιες θετικές διεξόδους για τον λαό και την πατρίδα».

thepressproject.gr

Read more...

Στη μάχη για την προεδρία της ΝΔ, ο Βαρβιτσιώτης...



Στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας «ρίχνεται» ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Η απόφαση του ελήφθη μετά από...
συναντήσεις και ραντεβού που έκανε με πολλά στελέχη του κόμματος που του δήλωσαν την ξεκάθαρη στήριξή τους. 

Η υποψηφιότητα Βαρβιτσιώτη έρχεται τη στιγμή που η Συγγρού βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη φάση της και την ώρα που οι συμμαχίες αλλά και οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν στους διαδρόμους αλλά και στα τραπέζια των ομάδων που έχουν ήδη αρχίζει να διαμορφώνονται. 

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το usay.gr είχε αποκαλύψει την πρόθεση του εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη να συστρατευθεί με τον Νίκο Δένδια, αν και ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως Ντορικός. 

Οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες και οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις προσώπων από ομάδα σε ομάδα πολλές.

Πηγή: usay.gr

newsbeast.gr

Read more...

Σημίτης: Ο Τσοχατζόπουλος αποφάσιζε για τις τιμές...


crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου


Ο πρώην πρωθυπουργός Kώστας Σημίτης άρχισε να καταθέτει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα εξοπλιστικά.


Ως τυπικός… 

καθηγητής έβγαλε τα χαρτιά του και τους νόμους και μίλησε για το νομικό καθεστώς του ΚΥΣΕΑ διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο λέγοντας ότι αυτός αποφάσιζε για την εκτέλεση των αποφάσεων.

-Αποφασίσαμε, είπε, ως ΚΥΣΕΑ την αγορά f-16 από τις ΗΠΑ και τα μιράζ από Γαλλία σε συνεργασία με όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ελεγκτική εξουσία, δεν έκανε διαπραγμάτευση ούτε αποφάσισε για τις τιμές και τα αντισταθμιστικά, αποφασίζει για όλα αυτά μόνον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεν κρατούνται και πρακτικά από το ΚΥΣΕΑ για λόγους ασφαλείας.

Πρόεδρος : Ο υπουργός κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε. Χωρούσε δωροδοκία αφού υπήρχαν επιτροπές και γνωματεύσεις.

Σημίτης: Κάλλιστα είναι δυνατή… αφού έγινε…

Υπεράσπιση (Παγορόπουλος): Δεν απεδείχθη από το δικαστήριο. Το παίρνετε δεδομένο. Αυτό ακόμη το ψάχνει το δικαστήριο.

Τσοχατζόπουλος: Αν είναι δυνατόν….

Σημίτης: Κάποιοι ομολόγησαν εκ των υστέρων. εγώ δεν ήξερα τίποτε. Μέχρι που άρχισαν οι δίκες στη Ρωσία και τη Γερμανία.

Read more...

ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο στη Φιλαδέλφεια με 240 επιβάτες...


Τουλάχιστον 5 οι νεκροί-ΦΩΤΟ...
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 59 τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό τρένου στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών.


Το τρένο εκτελούσε τη διαδρομή από...
την Ουάσιγκτον στην Νέα Υόρκη και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του εκτροχιασμού.
Photo published for At least 5 dead in Amtrak crash in Philadelphia
Πολλά βαγόνια βρίσκονται έχουν πέσει στο πλάι ή στην άκρη των σιδηροδρομικών γραμμών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι ψάχνουν για επιβάτες που μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.
Embedded image permalink

Πλάνα που μεταδόθηκαν σχεδόν αμέσως από επιβάτες στο Twitter δείχνουν διασώστες μέσα στα αναποδογυρισμένα βαγόνια καθώς και επιβάτες που τριγυρνούν σαν χαμένοι μέσα στα βαγόνια...
left.gr


Read more...

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές...


Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές, με φόντο τις αλλαγές στην παιδεία - Media... με φόντο τις αλλαγές στην Παιδεία...
Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα "Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση" και τις...
γενικότερες αλλαγές, που αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, πραγματοποιούνται αύριο, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας.

Παρ' όλα αυτά, κατά την προεκλογική περίοδο επικράτησε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ), η οποία στις περυσινές εκλογές, για 28η χρονιά, είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη, αναφερόμενη στις αλλαγές, που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνει ότι αυτές δεν ασχολούνται με βασικά ζητήματα, όπως είναι αυτό της χρηματοδότησης των σχολών, η εστίαση και η στέγαση των φοιτητών και παράλληλα, τονίζει, την ανάγκη διακομματικής συνεννόησης για τα θέματα παιδείας, έτσι ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, με ορίζοντα δεκαετίας. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η παράταξη, ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ Αποστόλης Μπακόλας, τόνισε, επίσης, την ανάγκη της ενδυνάμωσης του φοιτητικού κινήματος και την προώθηση μιας νέας ΕΦΕΕ, ενός εθνικού συμβουλίου φοιτητών, το οποίο θα προωθεί τα συμφέροντά τους.

Από την πλευρά της ΠΚΣ (ΚΚΕ), η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, στόχος είναι την επόμενη μέρα των εκλογών οι φοιτητές "να έχουν αγωνιστικούς συλλόγους, που θα διεκδικούν φοίτηση χωρίς εμπόδια (σ.σ. σίτιση, στέγαση, δωρεάν συγγράμματα), τα οποία προκαλούνται από τις πολιτικές που ακολουθούνται". Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την ΠΚΣ, αυτό συνεχίζει και υλοποιεί την ίδια πολιτική. "Οικοδομείται ένα πανεπιστήμιο - επιχείρηση, με τους φοιτητές και τους γονείς πελάτες", ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΚΝΕ.

Η ΠΑΣΠ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αν και δεν έχει πλέον μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά, έχει ωστόσο, ισχυρή παρουσία σε συγκεκριμένες σχολές. "Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαχρονικά, ζητήματα νοοτροπίας, που δεν έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση. Τέτοια είναι, η ασυνέπεια ορισμένων καθηγητών, η αξιολόγηση των καθηγητών, αλλά και η διαφάνεια των οικονομικών των πανεπιστημίων", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΠΑΣΠ.

Για την παράταξη ΑΡΕΝ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, το σημαντικότερο είναι να υπάρξει, την επομένη των εκλογών, δυναμική παρουσία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια, έτσι ώστε "να υπερασπίζεται και να διευρύνει τα δικαιώματα των φοιτητών", όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της παράταξης.

Από την πλευρά των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), βασικό αίτημα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου, καθώς επίσης και "η επανακατοχύρωση - θεσμική και πραγματική - του ασύλου", όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος του δικτύου ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ της Νομικής σχολής, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο σχημάτων των ΕΑΑΚ.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών...
topontiki.gr

Read more...

Ενιαίο ΦΠΑ 23% πρότεινε το ΔΝΤ...


Ενιαίο ΦΠΑ 23% πρότεινε το ΔΝΤΔιπλό συντελεστή με 8% και 16% ή με 9% και 18% ζητάει η Ελλάδα...
Τις διαθέσεις των δανειστών στη διαπραγμάτευση δείχνει η πληροφορία που διέρρευσε ότι...
οι δανειστές έριξαν στο τραπέζι απαίτηση για ενιαίο ΦΠΑ 23%. 

Την πρόταση αυτή έκανε το ΔΝΤ κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης των δανειστών με την Αθήνα.

Σε άλλη στιγμή της διαπραγμάτευσης ακολούθησε νέα πρόταση των δανειστών για ενιαίο ΦΠΑ στο 20%, με την Αθήνα να επανέρχεται με διπλό συντελεστή με 8% και 16% ή με 9% και 18%...
newsbeast.gr

Read more...

Στη δίκη του Ακη και η Σταμάτη...

 Κώστας Σημίτης και Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένονται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς έχουν...
κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που διακινήθηκαν από εξοπλιστικά προγράμματα.

Με πρόσφατη απόφασή του, το δικαστήριο κάλεσε, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 ,ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας διατυπώνει επί 3 χρόνια σε κάθε στάδιο της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε της σύλληψης του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1.
Παρούσα στη δίκη θα είναι σήμερα και η σύζυγος του Ακη, Βίκυ Σταμάτη.
Στις 20 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ και  συγκεκριμένα οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου...

Read more...

Ανακοίνωση ΚΙΝΗΜΑ: Ανειλημμένη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας η κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό


Ανειλημμένη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, χαρακτηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό.
kinima-dimokraton-sosialiston
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, αναφέρει:
Η κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό είναι μια ανειλημμένη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους χιλιάδες Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα και, έως σήμερα, δεν έχουν χώρο να προσευχηθούν.
Η απουσία του τζαμιού κατέστησε τη χώρα μας, για ένα ακόμη θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπόλογη στην ΕΕ και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κατασκευή του.
Η αντίδραση των ΑΝΕΛ στη σχετική τροπολογία, με φθηνές προτάσεις για να κρύψει την πραγματική αιτία της άρνησής τους, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την "ανίερη  και φαινομενικά αταίριαστη συμμαχία" ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κυβερνά τον τόπο. Καλούμε όλους τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έγινε η κλήρωση - Δείτε όλο το πρόγραμμα Πρεμιέρα στα play offs με Αστέρας - ΠΑΟ και Ατρόμητος ΠΑΟΚ


Την Τετάρτη 20 Μαΐου σφυρίζεται η σέντρα του μίνι πρωταθλήματος των play offs της Super League για μια θέση στους προκριματικούς του Champions League και την κατάταξη για το Europa League με τα παιχνίδια Αστέρας - Παναθηναϊκός και Ατρόμητος - ΠΑΟΚ. Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα.
superleague1
Όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση, την επόμενη Τετάρτη, 20 Μαΐου, αρχίζουν τα play offs, με τους αγώνες Αστέρας - Παναθηναϊκός και Ατρόμητος - ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί την 3η αγωνιστική στην Τούμπα, ενώ την αμέσως επόμενη, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη Λεωφόρο.
Οι αγώνες των τεσσάρων ομάδων θα διεξαχθούν 20, 24, 27, 31 Μαΐου και 3 και 7 Ιουνίου. Τα ματς θα διεξάγονται 18:15 και 20:30, εκτός από αυτά της Τετάρτης 27 Μαΐου που θα γίνουν 17:15 και 19:30, λόγω του ό,τι την ίδια μέρα υπάρχει ο τελικός του Europa League, αλλά και την τελευταία αγωνιστική που θα υπάρχει κοινή ώρα έναρξης, στις 20:30.
1η Αγωνιστική (20/5)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Αστέρας-Παναθηναϊκός
2η Αγωνιστική (24/5)
ΠΑΟΚ-Αστέρας
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
3η Αγωνιστική (27/5)
Ατρόμητος-Αστέρας
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
4η Αγωνιστική (31/5)
Αστέρας-Ατρόμητος
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
5η Αγωνιστική (3/6)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος
Παναθηναϊκός-Αστέρας
6η Αγωνιστική (7/6)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στέγνωσαν τα ταμεία! Έρχονται τέλη με τον… μήνα για να μαζευτεί ρευστό


politeli-autokinita
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει ότι ρευστό έχει απομείνει στην αγορά η κυβέρνηση επαναφέρει για δεύτερη χρονιά τη ρύθμιση που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρο το 2015 αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.
Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, έχει μεταβατικό χαρακτήρα και ουσιαστικά απευθύνεται στους οδηγούς που έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς ακινησίας.
Όπως αναφέρει η τροπολογία, όποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας, δεν θα πληρώνει τέλη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά μόνο για το διάστημα που θα μεσολαβεί από τον μήνα άρσης ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους.
Έτσι, αν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας τον Ιούλιο, θα πληρώσει το 50% των ετήσιων τελών κυκλοφορίας καθώς θα μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για κάτι λιγότερο από έξι μήνες.
Με άλλη τροπολογία, η οποία επίσης κατατέθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, καλύπτεται και νομικά η παράταση που είχε ανακοινωθεί για την υποβολή των φετινών δηλώσεων του Ε9.
Η νέα προθεσμία (30 Ιουνίου) είχε γίνει γνωστή με δελτίο Τύπου, αλλά ουδέποτε είχε νομοθετηθεί.
http://lykavitos.gr/

Read more...