Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Είναι τόσο άθλιοι οι «κηπουροί» του Γιώργου…


Γράφει: Γιάννης Αντύπας /aixmi.gr
Παπανδρεϊκός δεν ήμουν ποτέ. Μου προκαλεί, όμως, μεγάλη λύπη ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου όσοι έπλεναν το στόμα τους πριν εκφέρουν το όνομά του. Εκείνοι που για οκτώ χρόνια κατηγορούσαν ως υπονομευτήοποιονδήποτε τολμούσε να διαφωνήσει.

Από τον Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, μέχρι τον τελευταίο δημοσιογράφο.

Εκείνοι που ευνοήθηκαν από το σύστημα εξουσίας. Που πήραν θέσεις, παχυλούς μισθούς, προνόμια, εξουσία. Είναι λυπηρό, τώρα, να τους ακούς να του ρίχνουν το ανάθεμα.

Γράφω αυτό το άρθρο από τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτά που βλέπω γύρω μου και ακούω με θλίβουν. Όλοι όσοι φώναζαν «Γιώργο άλλαξέ τα όλα», τώρα ψάχνουν να βρουν βενιζελικούς για να τους υποβάλλουν τα σέβη τους. Να βρίσουν τον Γιώργο.

Οι πιο προχωρημένοι έχουν και από μία καταγγελία να κάνουν.

Αυτό αφορά, κυρίως, τον μεγάλο όγκο των στελεχών. Αλλά και οι κορυφαίοι συνεργάτες του δεν πάνε πίσω. Άκουσα «κηπουρό» να λέει ότι «κατέρρευσε η ψυχολογία του Γιώργου»!
Τον είχε πλησιάσει ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και τον ρωτούσε «γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος». Είχε πιστέψει στον Γιώργο Παπανδρέου.
Και ο άλλος του απάντησε διαλύοντας την εικόνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ξέρω ότι αυτή είναι η δυναμική των πραγμάτων. Γνωρίζω ότι αυτή είναι η φύση των ανθρώπων. Των μαζών. Αλλά δε μπορώ να το δεχτώ αυτό για αναπτυγμένες πολιτικές προσωπικότητες. Για στελέχη που, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο, τα έχουν δει και τα έχουν ζήσει όλα.
Αυτοί δεν το κάνουν επειδή δεν αντέχει η ψυχολογία τους. Το κάνουν γιατί ιδρώνουν. Φοβούνται τον κόσμο χωρίς την προστασία του Γιώργου και αναζητούν νέους «πατερούληδες».

Υποβάλλουν τα σέβη τους στους ανθρώπους του νέου ηγέτη πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τον καταλογισμό των ευθυνών. Αλλά, θέλω να πιστεύω πως, οι ευθύνες θα αποδοθούν.
Η χώρα χρεοκόπησε. Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους.
Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε. Δε γίνεται να μη φταίει κανένας.
Δε γίνεται όλα να «πνιγούν» στο όνομα της ενότητας। Αν συμβεί αυτό, το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι πλέον Κίνημα, συνωμοτική οργάνωση θα είναι. Συμμορία.

http://papaioannou


Read more...

Κατά της συγκυβέρνησης ο Σαμαράς, ζητά ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία

«Χρειάζομαι τα χέρια λυμένα»


«Θέλω για τη χώρα, όχι για την παράταξη, να μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος με λυμένα χέρια, όχι με συμβιβασμούς, είπε ο κ. Σαμαράς
«Θέλω για τη χώρα, όχι για την παράταξη, να μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος με λυμένα χέρια, όχι με συμβιβασμούς, είπε ο κ. Σαμαράς (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε την Κυριακή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας το κύριο, κατά τον ίδιο, διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», δηλαδή να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» τονίζοντας ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα».

«Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».

«Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχθηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα. Επανέλαβε δε την κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι τα στελέχη του είναι συνυπεύθυνα και άρα είναι δύσκολο να υπάρξει την επομένη των εκλογών συνεργασία.

Επίθεση εναντίον της Αριστεράς

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αριστεράς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο». Η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί απελπισία κόσμου, είναι οι μόνιμοι προφήτες της συμφοράς, είπε.

Η Αριστερά «δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε.

Κορυφώνοντας δε την επίθεσή του είπε για την Αριστερά ότι «είναι αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

Τρεις άμεσες προτεραιότητες

Ως προς τις προτεραιότητες του ιδίου και του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς έθεσε «πρωτίστως την ανάκαμψη», την αποκατάσταση των αδικιών και έπειτα την ασφάλεια των πολιτών. «Η ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο,αυτό είναι η σημαία της ΝΔ» τόνισε.

Ως προς την ασφάλεια των πολιτών, είπε ότι «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό,αρκεί να δούμε τι δουλεύει σε άλλες δημοκρατικές χώρες» και έθεσε ως παράδειγμα «να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων».

«Υποσχέθηκα να βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να θυμάστε αυτή μου την υπόσχεση» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο λαός θα κάνει τη σωστή επιλογή» και τόνισε ότι «οι Έλληνες ζητούν ελπίδα, ζητούν αλήθεια και ζητούν την παράταξη που θα τους πει την αλήθεια».

«Δύναμή μας είναι η σταθερότητα που προσφέρουμε, η αλήθεια που λέμε, η ελπίδα που δίνουμε». Παράλληλα ζήτησε πανστρατιά από το κόμμα του και υπογράμμισε: «Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε από που έρχομαι, δώστε μου τη δύναμη να προχωρήσουμε».

Νωρίτερα, μιλώντας για όσα προηγήθηκαν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ποτέ κόμμα της Αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο» προσθέτοντας ότι «τώρα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο».

«Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εισηγήσεις στελεχών

Μιλώντας στη συνεδρίαση του οργάνου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, αποδοκίμασε με τη σειρά του τις συζητήσεις περί συγκυβέρνησης και κατέστησε σαφές ότι δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ «όσοι γυρνούν και λένε ότι δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους του δεύτερου Μνημονίου».

«Ελάχιστος πολιτικός στόχος, που τίθεται, είναι η αυτοδυναμία. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Από τη μία η πλευρά βρίσκεται η Ελλάδα των παραγωγικών δυνάμεων και της Ευρώπης και από την άλλη η Ελλάδα του απομονωτισμού» ανέφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Κριτική στους βουλευτές, οι οποίοι ενώ ψήφισαν το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς το κρύβουν και δεν υπερασπίζονται την πολιτική της ΝΔ, άσκησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Φίλιππος Ταυρής. Ζήτησε από τους βουλευτές να αφουγκράζονται την κοινωνία και έψεξε την Αριστερά για την εν γένει συμπεριφορά της.

«Ή θα έπρεπε να οδηγήσουμε τον τόπο στον γκρεμό, ή να κάνουμε αυτό που κάναμε. Μόνον όσοι έχουν ιδιοτελείς και πονηρές σκέψεις μιλούν διαφορετικά» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είπε το μεγάλο "ναι" για τη σωτηρία του τόπου» είπε ο βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα της ευθύνης και της στράτευσης» και σημείωσε ότι «δεν πρέπει να λείψει κανένας και να μη φορά καμία λεοντή».

Θα δοθεί ιδεολογική μάχη ενάντια στην Αριστερά, σε αυτές τις εκλογές, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Η Αριστερά είναι υπεύθυνη για το σημείο, που βρισκόμαστε τώρα. Είμαστε εδώ γιατί η Αριστερά είχε ιδεολογική ηγεμονία».

«Έλεος με τα τρομοκρατικά διλήμματα. Ξέρετε τι είναι να πάτε στο σούπερ μάρκετ, να είναι γεμάτα τα ράφια και να μην μπορείς να αγοράσεις;» είπε ο Γιάννης Κιουτσούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Μπροστά στο φόβο του για το λαό, που η ΝΔ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και την ΕΕ, ο Α.Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της ΝΔ και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έως τώρα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταδικάσουν τα αστικά κόμματα και με την ψήφο τους, μέχρι να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική τους με τον αγώνα τους για τη λαϊκή εξουσία» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται με πανικό, δέσμιος των ιδεολογικών του αγκυλώσεων, ανασύρει σύμβολα του εθνικισμού και του υπερπατριωτισμού. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του και τις παλινωδίες του, επιτίθεται συλλήβδην στην αριστερά για να «ασκήσει κριτική. Ερμηνεύουμε τον πανικό του. Πριν 1,5 χρόνο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλούσε σε αντιμνημονιακό μέτωπο. Σήμερα ψηφίζει το 2ο μνημόνιο και καλεί σε αντιαριστερό μέτωπο» είπε η Δημοκρατική Αριστερά.

«Μέσα στα πολλά που υιοθετεί με χρονο-καθυστέρηση ο κ. Σαμαράς, είναι και το σύνθημα "Ανάκαμψη". Ανάκαμψη της σοβαρότητας, ανάκαμψη της αλήθειας, ανάκαμψη της ηθικής, που από καιρό δείχνει να έχει απωλέσει η ΝΔ» ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Η Ελλάδα πρέπει να παράγει ρεύμα για την Ευρώπη» λέει ο επίτροπος Έτινγκερ

Με εκμετάλλευση κοινοτικών κονδυλίων


Ρεύμα από ανανέωσιμε πηγές προτείνει ο Έτινγκερ
Ρεύμα από ανανέωσιμε πηγές προτείνει ο Έτινγκερ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βερολίνο, Γερμανία
Την αναγκαιότητα της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, μία διαδικασία η οποία εκτός των άλλων ωφελειών θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας επισημαίνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel».

Ο επίτροπος προτείνει ακόμη στους ιθύνοντες να εκμεταλλευθούν τα κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση.

Σε αναφορά του στην επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μας περιέγραψε τον σημαντικό ρόλο που παίζει για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας του το θέμα της ενέργειας»

» Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο. Πρέπει να σταματήσουμε όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βάση το πετρέλαιο στην Ελλάδα και να αναπτύξουμε την ηλιακή ενέργεια. Έτσι, θα δημιουργούνταν και νέες θέσεις εργασίας, αλλά και το κράτος θα εξασφάλιζε μια αξιόπιστη πηγή εσόδων».

Σε ό,τι αφορά το κόστος των έργων ο Γκ.Έτινγκερ σημείωσε ότι «αφενός μπορούμε να προτείνουμε στους Έλληνες να εκμεταλλευτούν κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση, αφετέρου μπορούμε μεσοπρόθεσμα να χρησιμοποιήσουμε τις ενισχυτικές δυνατότητες που διαθέτουμε, προκειμένου να δικτυώσουμε ταχύτερα την Ελλάδα με τα κράτη-μέλη.

» Τρίτον, μπορούμε να εξετάσουμε αν οι χώρες, βάσει της οδηγίας που καθορίζει σε τι ποσοστό μπορούν να αναπτύξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορούν να συνυπολογίζουν και επενδύσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ‘ανοίξει’ τον νόμο περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρουσίασε τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" στο Δίστομο ...



Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ..

Ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", σήμερα στο Δίστομο . Ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο Γιάννης Μανώλης, η Έλενα Κουντουρά και ο ... Π.Γαλακτόπουλος, που έχουν ανακοινώσει την ένταξή τους στο νέο κόμμα.
Σημειώνεται, ότι σήμερα γνωστοποίησε την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο διαγραφείς απο τη ΝΔ βουλευτής Α' Πειραιά Παναγιώτης Μελάς.
Δείτε το βίντεο॥


Read more...

Ποινικές διώξεις σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη για αναθέσεις νομαρχιακών έργων

Για τα «45άρια» έργα


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, ποινικές διώξεις για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για την ίδια υπόθεση διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009. Κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα (προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ) και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μπακέλας, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι συνέτασσαν μελέτες για προυπολογισμούς, ύψους 45.000 ευρώ, που είχαν τους ίδιους κωδικούς των μεγάλων έργων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Αφήνει υπονοούμενα για πίεση που ασκηθηκε από πλευράς Βενιζέλου...



"Κάποιοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Και κάποιοι ετοιμάζονται να φύγουν.."...

Ο Χρήστος Παπουτσής δεν αποδέχθηκε την ετυμηγορία του Προεδρίου που έκρινε ως μη κανονική την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε εμφατικά ότι "η υποψηφιότητά μου παραμένει στο... τραπέζι της δικής σας κρίσης". Άφησε υπονοούμενα ότι ασκήθηκε μεγάλη πίεση από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συγκεντρωθούν υπογραφές γεγονός που του "έκλεισε το δρόμο" προς την υποψηφιότητα και έδωσε την μεγάλη είδηση : " Κάποιοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ" είπε ο κύριος Παπουτσής και συμπλήρωσε : "και κάποιοι ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες να φύγουν προς το κόμμα της Λ.Κατσέλη και του Χ.Καστανίδη. Γιαυτό δεν μάζεψα τις απαιτούμενες υπογραφές.Έχω δεσμευθεί να μην αποκαλύψω τα ονόματά τους και δεν θα τα αποκαλύψω" συμπλήρωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα...διάσπασης...
enikos.gr



Read more...

Μοναδικός υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος-Έντονη αντίδραση από Παπουτσή - Τζουμάκα! ...



Για απαράδεκτη διαδικασία μίλησε πριν από λίγο ο Χρήστος Παπουτσής, του οποίου η υποψηφιότητα απορρίφθηκε. Τόνισε, δε, πως ... όταν γίνει συνέδριο θα εισηγηθεί την αλλαγή του τρόπου κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Ανάλογο χαμό έχει κάνει και ο Στέφανος Τζουμάκας.
parapolitika.gr



Read more...

Θρίλερ μέχρι το τέλος για τις υποψηφιότητες

«Φουντώνει» η μάχη των υπογραφών




Θα εκκρεμεί μέχρι την τελευταία στιγμή η απόφαση που θα καθορίσει τον τρόπο που θα «κλείσουν» οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος από τους τρεις ενδιαφερομένους (Βενιζέλος, Παπουτσής, Τζουμάκας) για την αρχηγία, που φαίνεται να συγκεντρώνει μέχρι στιγμής την στήριξη τουλάχιστον 94 μελών είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Χρήστος Παπουτσής επισήμανε πως το καταστατικό του κόμματος δεν αναφέρεται σε συγκέντρωση υπογραφών, αλλά σε πρόταση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών, τότε θα υπάρξει πολιτικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να λύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού κ. Ανωμερίτης.

Από την πλευρά του ο κ. Ανωμερίτης άφησε να διαρρεύσει πως κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή θα απευθυνθεί στα μέλη του, ώστε αυτά να αποφασίσουν για την διαδικασία της ανάδειξης των υποψήφιων προέδρων.

Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης। Εκεί θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες, με όποια διαδικασία αποφασιστεί τελικά.
protothema.gr

Read more...

«Κλειδώνει» ο αριθμός των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...



Το Εθνικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Κυριακής, θα αποφασίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτός του κ. Βενιζέλου, που φαίνεται ότι... έχει συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών, όπως ορίζει το καταστατικό, κανένα άλλο στέλεχος δεν το έχει καταφέρει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Έτσι, το Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί πολιτική έγκριση υποψηφιοτήτων, δηλαδή να είναι υποψηφία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στελέχη που δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, όπως ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση έχει θετικές και αρνητικές επιπτώσεις, αφού μπορεί μεν να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει μια εκλογική διαδικασία με μία μόνη υποψηφιότητα, αλλά δεν μπορεί να καθορίσει πόσες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες, που θα υποβληθούν.

Εάν υπερισχύσει η πολιτική απόφαση, τότε θα εγκριθεί και η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι εξέφρασαν στις ομιλίες τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» και ένα «μεγάλο συγγνώμη» στους Έλληνες πολίτες, ενώ κάλεσε σε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία.

«Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' για τις θυσίες, τη μεγάλη προσπάθεια, την αντοχή, έστω και την ανοχή» είπε και συνέχισε: «οφείλουμε να πούμε και ένα μεγάλο 'συγγνώμη' για διαχρονικά πολιτικά και ιστορικά λάθη και παραλείψεις, που βεβαίως βαραίνουν και την παράταξή μας».

Μιλώντας για αυτή την «νέα κοινωνική συμμαχία» με μισθωτούς, αγρότες, ανέργους, νέους επιστήμονες και βιοτέχνες, «δηλαδή με αυτούς που πικράναμε και κουβαλούν στην πλάτη τους την κρίση», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, γιατί στόχος είναι να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.

«Μετά τις εκλογές, ο τόπος θα κυβερνηθεί όπως αποφασίσει και πει ο ελληνικός λαός. Οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, γιατί κρίνουν το μέλλον της δεκαετίας και την ταυτότητα του έθνους» είπε, τονίζοντας ότι «οι συναινέσεις δεν είναι λευκές επιταγές, ούτε 'αδειανά πουκάμισα'».

Διαβάστε την ομιλία Βενιζέλου

Ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε να μην γίνει μια προσχηματική εκλογική διαδικασία με μία μόνο υποψηφιότητα και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξουν ως υποψηφιότητα εντιμότητας και ενότητας.

Επίσης, πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη δραστική μείωση των μηνιαίων δόσεων σε δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς και πλαφόν σε τιμές βασικών προϊόντων, για να διευκολυνθεί η ελληνική οικογένεια. Ακόμη ζήτησε να μην υπάρξουν αυξήσεις σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Ο κ. Παπουτσής άσκησε κριτική για τις πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα, λέγοντας ότι πάντοτε, από την εποχή που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είχε εκφράσει τη διαφωνία του.

Ωστόσο, πρόσθεσε, και τότε στήριξα και τώρα στηρίζω τις προσπάθειες για να σωθεί η χώρα.

Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπουτσής κάλεσαν όσα στελέχη απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ λόγω του Μνημονίου να επιστρέψουν, τονίζοντας ότι όταν το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο δεν χάνει την εκλγοική μάχη.
in.gr



Read more...