Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κατά των πρόωρων εκλογών το 89% Public Issue: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει, λένε οι πολίτες σε ποσοστό 59%


Έρευνα της εταιρείας Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους διεθνείς πιστωτές.
greece
Σε ποσοστό 59% οι πολίτες απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στη διαπραγμάτευση. Επίσης σε ποσοστό 54% εγκρίνουν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση του χρέους.
Ειδικότερα, στην έρευνα γνώμης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση χρέους, το 54% εγκρίνει και το 37% δεν εγκρίνει. Τα ποσοστά αναλύονται ως εξής: το 35% σίγουρα εγκρίνει, το 19% μάλλον εγκρίνει, το 3% ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει, το 10% μάλλον δεν εγκρίνει, το 27% σίγουρα δεν τους εγκρίνει, το 2% πιστεύει ότι δεν υπάρχει/δεν γίνεται διαπραγμάτευση ενώ 4% είναι χωρίς γνώμη.
Για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση το 59% δηλώνει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση, το 37% να υποχωρήσει και ποσοστό 4% είναι χωρίς γνώμη.
Για την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών το 89% απαντά «μάλλον δεν χρειάζεται», το 10% «μάλλον χρειάζεται» και 1% είναι χωρίς γνώμη.
Επίσης στο ερώτημα ποιος θα είναι ο κερδισμένος από τη διαπραγμάτευση του χρέους, το 47% θεωρεί «μάλλον οι εταίροι και δανειστές», το 10% απαντά «μάλλον η Ελλάδα», το 13% θεωρεί «και οι δύο πλευρές», το 27% «καμία από τις δύο πλευρές» και το 3% είναι χωρίς γνώμη.
Η έρευνα αποτυπώνει την ανησυχία των πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας. Το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένες, το 38% θεωρεί ότι οι καταθέσεις είναι «πολύ/αρκετά εξασφαλισμένες», το 6% είναι χωρίς γνώμη.
Ως προς τις προσδοκίες για την κατάσταση της Οικονομίας, ποσοστό 48% εκτιμά ότι «θα χειροτερέψει», 27% «θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη», το 25% απαντά ότι «θα καλυτερέψει». Αντίστοιχη περίπου είναι η εικόνα των πολιτών και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 46% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει, το 39% ότι θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη και το 15% ότι θα καλυτερέψει.
Όσον αφορά στα ΜΜΕ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψη σε ποσοστό 49% ότι η στάση της τηλεόρασης απέναντι στην κυβέρνηση είναι μάλλον εχθρική, το 28% τη θεωρεί μάλλον φιλική και 4% είναι χωρίς γνώμη.

Read more...

Με απόφαση Μάρδα Μεταφέρονται 1.039 λογαριασμοί στην ΤτΕ για να καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα μεταφέρονται σε λογαριασμό του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ποσά 1.193 αδρανών τραπεζικών λογαριασμών σε εμπορικές τράπεζες με υπόλοιπο 99,99 ευρώ ενόψει και της αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
mardas
Πρόκειται για λογαριασμούς φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, όπως υπουργεία και κρατικοί φορείς από τους οποίους οι 1.039 τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank.
Στην απόφαση ζητείται η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες, στο λογαριασμό Νο 200 «Ε.Δ. - Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543 «Μεταφορά από Διάφορους Λογαριασμούς», ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος - Κεντρικό Κατάστημα, στη μερίδα του Υπολόγου Συμψηφισμών και το κλείσιμο αυτών.
Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρεται στην «ανάγκη κλεισίματος λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009 ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού και των τραπεζικών λογαριασμών που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2010-2014 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου.
«Πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ. Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για αδρανείς λογαριασμούς που στο σύνολο τους για τους 1039 φορείς δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Επίσης όπως αναγράφεται στην απόφαση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009. Επισημαίνεται τέλος ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν εκδοθεί στο παρελθόν, τις προηγούμενες χρονιές, για περίπου άλλους 2000 φορείς του Δημοσίου» αναφέρει σε διευκρινιστική του ανακοίνωση ο κ. Μάρδας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ για τον φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ...



Με αφορμή το θέμα του φόρου στις αναλήψεις από ΑΤΜ ,το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Το...
Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. 

Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση.

Read more...

Πρόταση Βαρουφάκη για φόρο σε αδήλωτες καταθέσεις...


Πρόταση Βαρουφάκη για φόρο σε αδήλωτες καταθέσεις και καταθέσεις εξωτερικού - ΤΩΡΑ
... και καταθέσεις εξωτερικού...
Πρόταση για επιβολή φόρου 30% σε αδήλωτες καταθέσεις στο εσωτερικό και 15% για τις καταθέσεις του εξωτερικού κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την...
ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών.

enikos.gr

Read more...

Ρωμανιάς: Δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώνουμε τις συντάξεις έως το 2017...


Ρωμανιάς: Δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώνουμε τις συντάξεις έως το 2017Ανεξήγητη χαρακτήρισε την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το...
δικαίωμα σύνταξης ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το ασφαλιστικό που οργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανεξήγητη η επιμονή τους. Σημαίνει ότι εδώ και το λέω ανεπιφύλακτα, φαίνεται ότι κυριαρχούν όχι τεχνοκρατικά, όχι ασφαλιστικά , αλλά κυριαρχούν πολιτικά κριτήρια.

Πιέζεται δηλαδή η κυβέρνηση για ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί σε καμία περίπτωση.

Από τα Χανιά ο κ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε ως κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση την χορήγηση της 13ης σύνταξης και υποστήριξε ότι οι δανειστές αλλάζουν συνεχώς θέσεις και προτάσεις κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες απόψεις.

«Για μας η 13η σύνταξη είναι δέσμευση ισχύει απολύτως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ρωμανιάς επισημαίνοντας όμως ότι «η 13η σύνταξη δεν είναι κάτι που μας επείγει αύριο».

«Δεν είναι από τα επείγοντα θέματα που πρέπει να ρυθμίσομε τώρα όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , οι επικουρικές, την οποία εμείς έχουμε καταργήσει στην πράξη και δίνουμε τις επικουρικές τώρα χωρίς μειώσεις» υπογράμμισε πως «αυτό είναι επείγον, ενώ για το θέμα της 13ης σύνταξης έχουμε καιρό».

Από τα Χανιά ο κ.Ρωμανιάς ξεκαθάρισε ότι νέες μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις η κυβέρνηση δεν θα τις δεχτεί.

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αναφέρθηκε στην δημιουργία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών καθώς όπως είπε είχε γίνει πρόβλεψη ότι το ασφαλιστικό θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα από το 2019 και πέρα.

Όπως ανέφερε στον κουμπαρά του ταμείου έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 3,2 δισ. ευρώ κάνοντας την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2019 θα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο τόνισε ότι το ταμείο αυτό δεν αρκεί για να λειτουργήσει σωστά το ασφαλιστικό που έχει υποστεί απώλειες από το PSA.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώνουμε τις συντάξεις το 2015, 2016, 2017, ρευστότητα υπάρχει.

Αργότερα όμως μετά το 2017 υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα» υπογράμμισε τονίζοντας πως «έχουμε όμως ένα σχέδιο το οποίο έχουμε βάλει ήδη σε εφαρμογή».

 «Έχουμε εντοπίσει 24 νέες πηγές για χρηματοδότηση που σε αυτή τη φάση μετράμε τι μπορεί να αποδώσει η καθεμία» υπογράμμισε ο κ. Ρωμανιάς...
enikos.gr

Read more...