Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα "έγγραφα" Φλαμπουράρη

Στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα έγγραφα Φλαμπουράρη
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Η αήθης χθεσινή επίθεση εναντίον μου από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική στοχεύει δε στην προσωπική και πολιτική μου εξόντωση καθώς και στην αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπλυθούν οι τέσσερις δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.
Άξιος ο μισθός των κυρίων του Πρώτου Θέματος και των λοιπών εμπόρων του ψεύδους και της συκοφαντίας.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:
Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση να αναλάβω τη θέση του Υπουργού προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:
1. Παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015 κατά την έκτακτη ΓΣ της εταιρείας από την οποία προέκυψε νέο ΔΣ. Το δε πρακτικό της ΓΣ ως και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04.02.2015 όπως προκύπτει και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 16542 σχετικό πιστοποιητικό.
2. Μεταβίβασα τις μετοχές της εταιρείας που κατείχα όπως προκύπτει από  το  από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας.
3. Την 26.01.2015 προέβην στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσα το πτυχίο μου και αίτηση συνταξιοδότησης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι η επίμαχη  Σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας Διάτμηση και της Περιφέρειας Πελοπονήσσου, για την οποία συκοφαντικά εγκαλούμαι, έχει ημερομηνία σύναψης την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα την 24.11.2014, ημερομηνία δηλαδή προ της ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος. 
Σε ό,τι αφορά την κατάθεση στην εφορία του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών μου να ενημερώσω το Πρώτο Θέμα ότι όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή. Το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά. 
Επίσης σε ό,τι αφορά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για την οποία όλως ψευδώς αναφέρεται ότι καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την Δευτέρα 14.09.2015 ενημερώνω ότι ήδη από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί η από 24/12/2013 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10672/14 και Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 411401 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αν το ΓΕΜΗ  διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά.
Μετά από τις διευκρινίσεις αυτές οι οποίες συνοδεύονται από όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα ελπίζουμε ότι η συκοφαντική επίθεση του Πρώτου Θέματος θα σταματήσει άμεσα. Αν δοθεί όμως συνέχεια στα ψεύδη την απάντηση θα δόσει η ελληνική δικαιοσύνη.
http://www.enikos.gr/

Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα
Δείτε απευθείας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα. 

http://www.enikos.gr/

Read more...

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα


Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον γενικό του γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιεί το ΚΚΕ.
kke
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Τους δοκίμασες. Τώρα με το ΚΚΕ, υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του κόμματος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...


σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, για την Εφημερίδα των Συντακτών…

Μισή μονάδα μπροστά τη ΝΔ και τρίτο κόμμα φυσικά το ΠΑΣΟΚ, δίνει το κανάλι του Βενιζέλου (Action24)…

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα βέλη του κατά του Μειμαρακη, μετά τα όσα είπε χθες (για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή). Επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, εμπνευστής της οποίας ήταν ένας άλλος μουστάκιας (ο κολλητός του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης).

Στις δημοσκοπήσεις τώρα, μια νέα μέτρηση από…
την prorata για την εφημερίδα των Συντακτών φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4 (28% με 24%).
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή (7,5%) ενώ από κει και κάτω 3 κόμματα (Ποτάμι ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ) συνωθούνται στην 3 θέση με ποσοστό 5%.

Λαική Ενότητα και Λεβέντης στο όριο με 3% και οι ΑΝΕΛ στο 2,5%.

Χθες το κανάλι του Βενιζέλου παρουσίασε μετά από καιρό τη ΝΔ να βγαίνει οριακά μπροστά. Φυσικά, τρίτο κόμμα μαζί με τη Χρυση, το ΠΑΣΟΚ…

Read more...

Αλ. Τσίπρας: Να σπάσουμε το απόστημα που μας κρατά όμηρους...


Να σπάσουμε το απόστημα που μας κρατά όμηρους, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Ερωτηθείς για το...


ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, κατέστησε σαφές ότι θα εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει δίχως εκπτώσεις, καθώς όπως εξήγησε, θα πρέπει να σπάσουμε όσα βαραίνουν το παρελθόν μας.

Σχετικά με την οικονομία, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και μαγικές λύσεις, καθώς για να πάμε στην έξοδο από την κρίση, απαιτείται πείσμα, επιμονή και διεκδίκηση.

«Αν ο ελληνικός λαός αισθανθεί ότι ανασαίνει, αν κερδίσουμε τις μάχες για το χρέος, η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη» διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι απολύτως εγγυημένες, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι άλλοι, στις δύσκολες στιγμές, τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Στο ζήτημα των τραπεζών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θεωρείται αναγκαία λόγω της αποτυχίας των δύο προηγούμενων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Το κλείσιμο της συμφωνίας εξασφαλίζει σταθερότητα και 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έσπευσε να διευκρίνισε, ερωτηθεί για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, επανέλαβε τη δέσμευση για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τη μέγιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Εξαίροντας τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπενθύμισε την κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη και τη θέσπιση των 100 δόσεων, οι οποίες έδωσαν ανάσα σε πάνω από 1 εκατ. επιχειρηματίες....

Read more...

Ωρα Ολυμπιακού στο Champions League με Μπάγερν


Ωρα Ολυμπιακού στο Champions League με Μπάγερν
  (Φωτογραφία:  Icon )
Aθήνα
Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού στο Champions League φθάνει, καθώς συνεχίζεται η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των τεσσάρων τελευταίων ομίλων (5 έως 8). Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» (21:45) με την ομάδα του Πειραιά να υποδέχεται την πρωταθλήτρια Γερμανίας και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπάγερν Μονάχου.
Οι Βαυαροί είναι το λογικό φαβορί της αναμέτρησης αυτής, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ειδικά όταν παίζει μπροστά στους οπαδούς του και έχει τις δυνατότητες ν' ανατρέψει τα προγνωστικά. Ο Αριεν Ρόμπεν, το μεγάλο αστέρι της γερμανικής ομάδας, είναι η μεγάλη απουσία από το αυριανό παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλα σπουδαία παιχνίδια. Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου η Αρσεναλ θα έχει δύσκολη αποστολή στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό, ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει στη Ρώμη μεταξύ της Ρόμα και της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων με ώρα έναρξης στις 21:45:
ΤΕΤΑΡΤΗ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Ρόμα - Μπαρτσελόνα

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αρσεναλ

Ολυμπιακός - Μπάγερν

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Κιέβου - Πόρτο

Τσέλσι - Μακάμπι Τελ Αβίβ

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Βαλένθια - Ζενίτ Αγ.Πετρ.

Γάνδη - Λιόν
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Ευρώπη-φρούριο Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον των προσφύγων στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας


Ένταση και επεισόδια στη «γη του κανενός».
gas
Η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.
Σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία, μια ομάδα προσφύγων «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.
«Η αστυνομία λαμβάνει νόμιμα και αναλογικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα του ουγγρικού κράτους και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμαναν οι αρχές σε ανακοίνωση.
prosfyges h
Oι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ουγγρικής αστυνομίας, με την υποστήριξη αντλιών νερού υπό πίεση, παρατάχθηκαν λίγο νωρίτερα σε ένα σημείο διέλευσης στο Ρόζκε όπου πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν ζητώντας να τους επιτραπεί να διασχίσουν τα σύνορα με τη Σερβία, είχε γνωστοποιήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στο σημείο.
Ο αξιωματούχος είπε ότι περισσότεροι από 100 αστυνομικοί με ασπίδες έχουν αναπτυχθεί.
«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους στη σερβική πλευρά των συνόρων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μια ομάδα με επιθετικές διαθέσεις άγνωστων παράτυπων μεταναστών επιχειρεί να εισέλθει στην Ουγγαρία», είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βουδαπέστης.
http://www.matrix24.gr/


Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ν.Δ. στρώνει τον δρόμο του νεοναζισμού»...


Αλέξης Τσίπρας
Δριμεία κριτική προς τον πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Mega, ότι «επανήλθε στη ρητορική των "δύο άκρων" συμψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή» και ότι «καταφεύγει σε επικίνδυνα παιχνίδια που ...
πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και στρώνουν τον δρόμο για τον νεοναζισμό».


Ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «αν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα και τα δύο κόμματα θα επανέλθουν στα κανονικά τους ποσοστά», παραλληλίζοντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. «φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στη χώρα καθώς, με την καταστροφική πολιτική που άσκησε, άνοιξε τον δρόμο στους φασιστές της Χρυσής Αυγής, δρόμο ακίνδυνο για το σύστημα, αλλά άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία».

«Φαίνεται ότι εκτός από τα ψηφοδέλτια Σαμαρά, ο Β. Μεϊμαράκης υιοθετεί και το "πρόγραμμα" Σαμαρά», προστίθεται.

Θύτες και θύματα

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ., ενόψει και της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και στρώνουν το έδαφος για την ενίσχυση του φασισμού και του ρατσισμού, σχολιάζει επίσης η Κουμουνδούρου.

Και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στη χώρα καθώς, με την καταστροφική πολιτική που άσκησε, άνοιξε τον δρόμο στους φασιστές της Χ.Α., «δρόμο ακίνδυνο για το σύστημα αλλά άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία».

efsyn.gr

Read more...

Κουμουνδούρου: Χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» στο «παρά ένα»...


Χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» στο «παρά ένα» βλέπουν στην Κουμουνδούρου
Με την υπόθεση Φλαμπουράρη, προσπαθούν να "σκεπάσουν" τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί...
Για χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη», και μάλιστα στο «παρά ένα» της αμφίρροπης, ούτως ή άλλως, αναμέτρησης κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Χρεώνουν δε, σε συγκεκριμένα πολιτικο-εκδοτικά κέντρα την προσπάθεια σπίλωσης των στελεχών του, χωρίς...
μάλιστα να υπάρχει πραγματικό περιεχόμενο κριτικής, υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου. 

Ο χρόνος εκδήλωσης της επίθεσης αυτής είναι φυσικά ο καλύτερος για τη μεγιστοποίηση της ζημιάς, καθώς είναι πιθανό κάποιοι ψηφοφόροι να πάνε στην κάλπη, έχοντας στο μυαλό υποθέσεις τύπου Φλαμπουράρη. Ενώ και η επιλογή του θέματος δεν είναι τυχαία, καθώς επιχειρείται, έτσι, να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους πολίτες (καταπολέμηση διαφθοράς), θέμα που καθορίζει συν τοις άλλοις την εκλογική συμπεριφορά πολλών ψηφοφόρων, όπως και τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων κοινής γνώμης έχουν διαχρονικά καταδείξει. 

Και το κυριότερο; Είναι ένα θέμα στο οποίο «πόνταρε» ο Αλέξης Τσίπρας και στο debate υπογραμμίζοντας τις τέσσερις δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν να μιλούν για το «ηθικό πλεονέκτημα της Aριστεράς» και εκ των πραγμάτων στην Κουμουνδούρου έπαιξαν με το σύνθημα, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» -και τώρα κάποιοι προσπαθούν τώρα να το «θολώσουν». 

Από το πρωί, εξάλλου, το πρόσωπο της εβδομάδας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, προχώρησε σε διαδοχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, στις οποίες εξήγησε –με επάρκεια και πειθώ, λένε στην Κουμουνδούρου- τα βήματα που έκανε ευθύς μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα γίνει υπουργός. 

Αλλά όμως, η επιχείρηση σπίλωσης έρχεται να εκδηλωθεί και για ένα ακόμη λόγο, πιστεύουν στην Κουμουνδούρου: για να τραβήξει την προσοχή από τη «βόμβα» που υπάρχει στα θεμέλια του παλαιού πολιτικού συστήματος: τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ. Ήδη, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης αυτής επανέρχεται σήμερα με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με την οποία αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη μάχη που ξεκίνησε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 

Το πώς θα επηρεάσει ο «βρώμικος πόλεμος» (σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) τους ψηφοφόρους, θα μας το πουν οι δημοσκόποι σε δύο ημέρες...

newpost.gr

Read more...

Προσπαθούν να τους απωθήσουν οι τουρκικές Αρχές Πληθαίνουν οι πρόσφυγες που περιμένουν απέναντι από τις Καστανιές Έβρου


Πληθαίνουν οι πρόσφυγες που περιμένουν απέναντι από τις Καστανιές Έβρου
Πρόσφυγες παραμένουν στις άκρες της εθνικής οδού   (Φωτογραφία:  Reuters )

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Περίπου 2.000 μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, βρίσκονται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας στην Αδριανούπολη (βορειοδυτική Τουρκία), περιμένοντας να περάσουν στην Ελλάδα.
Ο νομάρχης της Αδριανούπολης Αλί Σαχίν έχει δώσει προθεσμία τριών ημερών στους πρόσφυγες να απομακρυνθούν, διαφορετικά έχει προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει βία για να τους απωθήσει.
«Δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Θα μπορούν ίσως να μείνουν ακόμη μία ή δύο ημέρες, αλλά μετά θα πρέπει να φύγουν» προειδοποίησε ο κυβερνήτης της περιοχής που συνορεύει με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο ειδησεογραφικό κανάλι NTV.
Οι πρόσφυγες παραμένουν στις εισόδους της πόλης, στα άκρα της εθνικής οδού, μέσα σε σκηνές ή και στον δρόμο.
Εδώ και μερικές ημέρες, εκατοντάδες μετανάστες έχουν φθάσει στην Αδριανούπολη με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, μετά την έκκληση που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία συνιστούν στους πρόσφυγες να αποφύγουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου από τα παράλια της νοτιοδυτικής Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά.
Προκειμένου να αποτρέψουν μια συρροή προσφύγων κατά μήκος των συνόρων, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να τους αποκλείσουν στον σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση 250 χλμ., όπου εκατοντάδες άνθρωποι πολιορκούν εταιρίες μεταφορών για να επιβιβαστούν σε πούλμαν.
Ορισμένοι κατάφεραν ωστόσο να φθάσουν στην Αδριανούπολη με ιδιωτικά αυτοκίνητα ή ακόμη και πεζή. Συγκεντρώθηκαν στον σταθμό των λεωφορείων και σε ένα τέμενος της πόλης υπό τη στενή επιτήρηση των χωροφυλάκων που τους απαγορεύουν να πλησιάσουν τα σύνορα.
Ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός και οι τοπικές Αρχές τούς διένειμαν τρόφιμα, νερό, κουβέρτες και αντίσκηνα.
«Πέρυσι φιλοξενήσαμε 50.000 πρόσφυγες, ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε μόνο 25.000. Φέτος ο αριθμός αυτός έχει ήδη ξεπεραστεί» είπε ο νομάρχης. «Την περασμένη εβδομάδα, καταφέραμε να πείσουμε 7.500 ανθρώπους να επιστρέψουν στους καταυλισμούς. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την ίδια μέθοδο» πρόσθεσε.
Περισσότεροι από 500.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Frontex, και περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς εισήλθαν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας.
Οι περισσότεροι επιλέγουν να έλθουν μέσω θαλάσσης, που είναι ο πιο σύντομος δρόμος, αλλά σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Χθες, 22 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ανοικτά της Κω.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δυο μύθοι: H αλήθεια για το PSI και τα 80 δις ευρώ...



Αρθρο του Δημήτρη Μάρδα, στο tvxs...
Το πιο μεγάλο κούρεμα δημόσιου χρέους στην παγκόσμια ιστορία ήταν το PSI του 2012, που φαινομενικά έσβησε 137,9 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. O κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών από την περίοδο που έγινε το PSI, επαναλαμβάνει συνεχώς στις δημόσιες εμφανίσεις του έως και σήμερα, ότι το PSI ήταν μια...
μεγάλη επιτυχία, υπογραμμίζοντας ότι το ύψος του πραγματικού κουρέματος του χρέους που διαγράφηκε, ανέρχεται σε 160 δις ευρώ!


Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, σύμφωνα με διάφορους αναλυτές. Για το πραγματικό ύψος της μείωσης του χρέους μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος (Έκδοση: Το χρονικό της μεγάλης κρίσης. Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013, 2014) αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το πρώτο δίμηνο του 2012 ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι είχε προβλεφθεί αρχικά. Όμως το καθαρό όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους μετριάστηκε σημαντικά κυρίως λόγω:

της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με έκδοση νέου χρέους (ύψους 41 δις. ευρώ εντός του 2012),

του δανεισμού ύψους 11,3 δις. ευρώ για την επαναγορά χρέους τον Δεκέμβριο,

των βαρών που προκλήθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία (ύψους 16,2 δις. ευρώ),

του δανεισμού 4,5 δις. ευρώ για την παροχή ομολόγων του EFSF στα ασφαλιστικά ταμεία,

της ανάγκης για δανεισμό 11,9 δις. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού του 2012  και τέλος,

των λοιπών υποχρεώσεων του Δημοσίου (π.χ πληρωμές στον ΕΜΣ, πληρωμές παλαιών οφειλών κ.λ.π) συνολικού ύψους 1,9 δις. ευρώ.

Καταλήγοντας, η μελέτη της Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι: Το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω συναλλαγών οδήγησε στη μείωση του χρέους εντός του 2012, μόνο κατά 51,2 δις. ευρώ.

Αυτό ερμηνεύεται ως εξής: Η τότε κυβέρνηση, με τυμπανοκρουσίες κούρεψε απλά 137,9 δις ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με 86,7 δις ευρώ, προβαίνοντας σε ένα σύνολο νέου δανεισμού (προς τράπεζες κ.λπ) με τα χρήματα που ακολούθως δανείστηκε.

Ως προς το δεύτερο μύθο για το δάνειο των 90 δις. της νέας συμφωνίας, εδώ σημειώνονται τα ακόλουθα.

H NΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «φέσωσε» τη χώρα με 90 δις. ευρώ για την περίοδο του Αυγούστου 2015-2018. Αρχικά σημειώνεται ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας ανέρχονταν σε 85,5 δις ευρώ, οπότε ως μέγιστο ποσό του δανείου ορίστηκε το όριο των 86 δις ευρώ. Δεδομένου ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία 6 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, το τελικό ποσό που θα πάρουμε, θα ανέλθει σε 80 δις ευρώ και όχι σε 90, όπως συχνά τονίζεται.

Πώς ερμηνεύονται αυτά τα 80 δις και πού εντοπίζεται η ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάτι που «αγνοούν» οι αναλυτές των πρώην κυβερνήσεων.

Από τα 80 δις ευρώ τα 48 δις περίπου αναφέρονται στην εξυπηρέτηση παλαιότερων, (επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δανείων προς το ΔΝΤ, ΕΚΤ και τις Κεντρικές Τράπεζες των εταίρων μας. Να σημειωθεί ότι το μεσοσταθμικό επιτόκιο δανεισμού των 47,5 δις ευρώ ανέρχεται σε 4,3%, ενώ του πρόσφατα συμφωνηθέντος σε 1,5%.

Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015, θα κατέγραφε έλλειμμα της τάξης των 2,2 δις ευρώ, ποσό που εντάσσεται και αυτό στα 80 δις του νέου δανείου. Άρα έως εδώ, τα 50 περίπου δις ευρώ οφείλονται καθαρά στις πρώην του 2015 κυβερνήσεις.

Από το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή τα 30 δις ευρώ, τα 25 δις (μέγιστο) θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το ποσό όμως αυτό μπορεί να είναι ακόμη μικρότερο. Οπότε το τελικό ποσό του δανεισμού της τριετίας δε θα είναι 80 δις ευρώ αλλά ακόμη λιγότερο. 

Η ανακεφαλαιοποίηση όμως αυτή θα γινόταν ακόμη και αν ήταν η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Βέβαια, οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίσης θα ήταν πολύ μικρότερο και κάτω των 11 δις ευρώ, ποσό που βρισκόταν στα Ταμεία του Ταμείου της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Αν θεωρήσουμε ότι το ποσό αυτό που θα απαιτούταν, θα ήταν τάξης των 10 δις ευρώ περίπου και αν υποθέσουμε ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ του 2016-18, δε θα παρουσίαζαν το παραμικρό έλλειμμα, τότε τα εναπομείναντα 20 δις ευρώ, μπορούν να αποδοθούν πράγματι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς ερμηνεύεται όμως το ποσό των 20 δις ευρώ; Κατά τη Συμφωνία που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε, ο κρατικός προϋπολογισμός «γλυτώνει» 20 δις ευρώ σε μέτρα, (των προϋπολογισμών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τα οποία θα προκαλούσαν ένα πρωτογενές πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια. Η μη ύπαρξη αυτού του πλεονάσματος, λόγω μη πρόσθετων φόρων κ.λπ, οδηγεί εύλογα σε μια ισόποση αύξηση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αν το συγκεκριμένο ποσό, το δανειζόμασταν με επιτόκιο της τάξης του 4% - 5%, τότε η επιλογή αυτή θα ήταν προβληματική, αν όχι επιζήμια. Καθώς όμως το δανειστήκαμε με επιτόκιο της τάξης του 1,5% τότε απλά επιτεύχθηκε το εξής:

Χρηματοδοτήθηκε η οικονομία και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη, για τα επόμενα χρόνια, από τους δανειστές με 20 δις ευρώ και με χαμηλό επιτόκιο, αντί να φορτωθούν οι φορολογούμενοι, με μέτρα που θα δημιουργούσαν ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 20 δις ευρώ.

* Ο Δημήτρης Μάρδας, είναι υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β' Θεσσαλονίκης 

tvxs.gr

Read more...

Καμμένος: Κάποια στιγμή η Ιστορία θα αποκαλύψει τις πιέσεις...



 ...που δέχτηκε η κυβέρνηση...
Ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι παρά το ασφυκτικό πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, η νέα κυβέρνηση, ως συνέχεια της επτάμηνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα διαπραγματευτεί σκληρά για να ελαφρύνει το μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που...
έπεσε θύμα της κρίσης.

Προέταξε ως επείγοντα προς επίλυση θέματα την επαναλειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την μείωση της ανεργίας, την επαναλειτουργία της οικοδομής, την δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και την παραμεθόριο και την παροχή κινήτρων στον αγροτικό κόσμο.

Αναφέρει ότι από τούδε και στο εξής οι ΑΝΕλ μπορούν να βοηθήσουν και στο τεχνικό επίπεδο της διαπραγμάτευσης.

Επισημαίνει επίσης, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να αποφύγει στις διαπραγματεύσεις την παγίδα Σόιμπλε που οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την μετατροπή της σε "αποθήκη" ανθρώπων.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό επισημαίνει ότι αποτελεί συνολικό ζήτημα της ΕΕ και η λύση συνίσταται στην επιστροφή των προσφύγων στο σπίτι τους.

Ο κ. Καμμένος καλεί σε υπερψήφιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως αποδεδειγμένης δύναμης σταθερότητας και σε κυβερνητικό επίπεδο και ως δύναμης εγγύησης σειράς σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την χώρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΛ:

ΕΡ.: Μετά και τις νέες αναφορές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ περί πιστής εφαρμογής του μνημονίου από όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου, αλλά και την συνέντευξη Σόιμπλε στην Frankfurter Allgemeine η ουσία της οποίας συμπυκνώνεται στο "Η Ελλάδα να αποφασίσει αν θα προσαρμόσει την οικονομία της εντός ευρωζώνης" πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια υλοποίησης ενός "παράλληλου προγράμματος" που θα δίνει κάποια "ανάσα" σε εκατομμύρια πολιτών;
ΑΠ.: Αποδείξαμε τους επτά μήνες της διαπραγμάτευσης ότι "ματώσαμε" αλλά καταφέραμε πάρα πολλά. Η έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, το τριετές πρόγραμμα, το πακέτο Γιούνκερ των 35 δισεκατομμυρίων, η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων είναι ορισμένα ζητήματα με τα οποία αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε - και θα διαπραγματευτούμε σκληρά - για να ελαφρύνουμε εκείνους οι οποίοι αποτελούν το μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που έπεσε θύμα της κρίσης.

ΕΡ.: Αν πιστεύετε ότι η εφαρμογή αυτού του "παράλληλου προγράμματος" είναι εφικτή, ποια θέματα θα προτάσσατε για επίλυση αμέσως ή όσο το δυνατόν συντομότερα;

ΑΠ.: Θεωρώ ότι αυτά που προέχουν είναι η επαναλειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ρύθμιση των οφειλών τους, η μείωση της ανεργίας, μέσω της επιστροφής των 160 δισεκατομμυρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό - δίνοντας ασυλία σε περίπτωση που δημιουργηθούν επιχειρήσεις και προσληφθεί προσωπικό - και των 45 δισεκατομμυρίων που βρίσκονται σε σεντούκια στην Ελλάδα, η επαναλειτουργία της οικοδομής, η δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και στην παραμεθόριο, όπως επίσης και η παροχή κινήτρων στον αγροτικό κόσμο για να ξεκινήσει η πρωτογενής παραγωγή.

ΕΡ.: Για ποιο λόγο οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχουν σε ένα τόσο κρίσιμο για την χώρα ζήτημα, όπως ήταν η διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές; Είχατε περιθώρια παρέμβασης στο χρονικό διάστημα πριν τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες, οπότε και μεταβήκατε στις Βρυξέλλες; Αν συμμετείχατε εξαρχής τι διαφορετικό θα κάνατε;

ΑΠ.: Σημασία έχει ότι από εδώ και πέρα θα συμμετέχουμε, διότι θεωρούμε ότι πλέον μπορούμε να βοηθήσουμε και σε τεχνικό επίπεδο. Μετά την αποχώρηση ακραίων στελεχών, όπως ο κ. Λαφαζάνης, μπορούμε να βρούμε κοινές συνισταμένες στην Ευρώπη.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε το περιεχόμενο της ρήξης, όπως το περιέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα;

ΑΠ.: Η θεωρία από την πράξη έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτοί οι επτά μήνες διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μηνών που ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευθύνη, ήταν σκληροί μήνες. Κάποια στιγμή η Ιστορία θα αποκαλύψει τις πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση και θα δει ότι το κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί ήταν ένα κλίμα που θα οδηγούσε στη λύση Σόιμπλε, δηλαδή στην αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη μετατροπή της χώρας σε μια "αποθήκη ανθρώπων". Καταφέραμε να το αποφύγουμε.

ΕΡ.: Από ό,τι φαίνεται η ΕΕ ξανακλείνει τα σύνορά της στους πρόσφυγες-μετανάστες. Πώς σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα που θα ενσκήψει, αν είστε εκ νέου σε κυβέρνηση;

ΑΠ.: Όταν το 2012 οι ΑΝΕΛ μίλησαν για αναστολή της συνθήκης Σένγκεν και του "Δουβλίνο ΙΙ" η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και προσπαθούσαν να μας απαξιώσουν. Με την απόφαση της Γερμανίας αποδείξαμε ότι εμείς είχαμε δίκιο. Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι της Ιταλίας και της Ελλάδας. Είναι πρόβλημα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η λύση είναι η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

ΕΡ.: Τελευταία ερώτηση η "κλασική": Γιατί να ψηφίσει ένας πολίτης τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τι κατά την άποψή σας διακυβεύεται στην κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου;

ΑΠ.: Γιατί οι ΑΝΕΛ είμαστε δύναμη σταθερότητας. Είμαστε εκείνοι που αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ο σταθερός πυλώνας σε μία κυβέρνηση. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν απωλέσαμε ούτε έναν βουλευτή από τους 13, ψηφίζοντας μία συμφωνία. Είμαστε εκείνη η πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά θέματα, τη συνέχιση των παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, την ιδιωτική οικονομία, τη χαμηλή φορολόγηση και όλες αυτές τις αξίες που αποτελούν τον κορμό της λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας.


Read more...

Δύσκολη, αλλά ευκολότερη σε σχέση με το μνημόνιο η δραχμή...


ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ
...λέει ο Λαπαβίτσας...
Υπεραμύνθηκε της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα έναντι της εφαρμογής του μνημονίου ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στα "Παραπολιτικά FM".

«Το ακροατήριο της Λαϊκής Ενότητας δεν έχει...
περιοριστεί καθόλου και ακούει με προσοχή πως μπορεί να υλοποιηθεί η μετάβαση σε νέα δραχμή» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του για την αλλαγή νομισματικής πολιτικής, ο   Λαπαβίτσας ισχυρίστηκε ότι δεν μίλησε ποτέ για δελτίο στα τρόφιμα αν υπάρξει νέο νόμισμα. Μάλιστα, ο οικονομολόγος της Λαϊκής Ενότητας απέδωσε αυτές τις δηλώσεις «σε κάποιους καλοθελητές που είναι εκτός τόπου και χρόνου» και κατέληξε χαρακτηρίζοντας την μετάβαση στην δραχμή «δύσκολη αλλά ευκολότερη σε σχέση με το μνημόνιο, που έχει επιβληθεί την τελευταία 5ετία»...

Read more...

Βαγγέλη... δαγκωτό, ψηφίζει ο Καραμανλής...


Και ζητά -τι άλλο- κυβέρνηση με ευρεία κοινωνική αποδοχή...
 Τη στήριξη του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας καραμανλής σε δήλωσή του εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. 
Όπως είπε ο κ. Καραμανλής:

«Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι...
ένα κρίσιμο ορόσημο για τον τόπο. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί κι άλλος χρόνος και είναι αδιανόητο να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων. Πρέπει να ληϕθούν δύσκολες αποϕάσεις και να προχωρήσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι θα βγούμε επιτέλους από την κρίση και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Στις 21 Σεπτεμβρίου η χώρα χρειάζεται αποτελεσματική κυβέρνηση, με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Αυτή την προοπτική διασϕαλίζει μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νίκη της παράταξής μας».
newpost.gr

Read more...

Το «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί να σπιλώσει εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ...



BINTEO...
Προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφορικά με το θέμα της σύμβασης με Δημόσιο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, που υπέγραψε κατασκευαστική εταιρεία, στην οποία ήταν μέτοχος. 

«Εγώ νομίζω ότι υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης δική μου και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή...
50 χρόνια στην Αριστερά ανιδιοτελώς, όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το ‘Πρώτο Θέμα’ με στοιχεία του 2011 και 2012 προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002» είπε στο Mega.

«Όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μου ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμε σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες. Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ, είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλλα τα χαρτιά μου για την συνταξιοδότησή μου» σημείωσε στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι το «Πρώτο Θέμα» ποτέ δεν απευθύνθηκε στον ίδιο για εξηγήσεις. 

Σχετικά με το εάν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας επηρέαζε θετικά λόγω της υπουργικής του ιδιότητας την εταιρεία, απάντησε ότι σε έγγραφο της εταιρείας που εστάλη για διαφύλαξη του κύρους της, «αποδεικνύεται ότι όχι μόνο αν ήμουν εγώ μέτοχος δεν μπορούσα να επηρεάσω, αλλά επηρέασα και αρνητικά, διότι ενώ δικαιούνται με βάση το νόμο να πάρουν 10% προκαταβολή, κάνανε την αίτηση και δεν πήραν τίποτα».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Έλεγχοι σε όλες τις καταθέσεις άνω των 300.000 €...




Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει όλες τις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ και τα εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε...
από τα στελέχη του ΣΔΟΕ να διασταυρώσουν τις καταθέσεις και τα εμβάσματα για την περίοδο 2000-2012. Στον έλεγχο εντάσσονται τραπεζικοί λογαριασμοί που έστω και σε ένα έτος, από το 2000 έως το 2012, περιείχαν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ. Εφόσον προκύψει αναντιστοιχία με τα εισοδήματά τους, οι κάτοχοί τους θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.
Στελέχη τραπεζών αναφέρουν ότι είναι σε θέση να στείλουν το σύνολο των στοιχείων. Μάλιστα, σημειώνουν ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για τη μορφή με την οποία θα σταλούν τα στοιχεία, προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμα, δηλαδή να είναι συμβατά με το σύστημα taxis για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις.
Επί της ουσίας, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα ελέγχει εάν τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, έχουν δηλωθεί και στις φορολογικές δηλώσεις. Στην περίπτωση που το ποσό που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση υπολείπεται αυτών που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες, θα καλείται ο φορολογούμενος να το δικαιολογήσει. Εφόσον δεν τα καταφέρει, θα φορολογείται με το συντελεστή που ίσχυε το έτος που εντοπίσθηκε η διαφορά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των εισοδημάτων που έχουν προκύψει από πωλήσεις ακινήτων (δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια έχουν γίνει στην αντικειμενική αξία), καθώς και από κέρδη μετοχών, δεδομένου δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση...
crimenet.gr 

Read more...

"Ραβασάκια φωτιά"της εφορίας...



Ποιοι θα πληρώσουν διπλάσιο φόρο...
Φορό -σοκ περιμένει ιδιώτες και επιχειρήσεις αμέσως μετά τις εκλογές καθώς σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιο φόρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Οι πρώτοι που θα λάβουν την ...
λυπητερή θα είναι οι αγρότες καθώς θα υπάρξει αύξηση της προκαταβολής φόρου που  πληρώνουν στην εφορία. Οι περίπου 500.000 αγρότες μετά τις εκλογές θα δουν στο TAXIS  τα νέα εκκαθαριστικά.
Ουσιαστικά 500.000 αγρότες θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα ραβασάκια αυτά καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν στην εφορία.
 Η προκαταβολή φόρου από το 27% στο 55% γεγονός που σημαίνει ότι ενώ αρχικά για παράδειγμα υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ.
Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών. Με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ.
Οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί, το ποσό απλά θα προστεθεί στο υπάρχον και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για επιπλέον δόσεις....
parapolitika.gr 

Read more...

Τις τράπεζες δεν τις έκλεισαν ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Ντράγκι!..


Η απόφαση ελήφθη σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (γράψτε Βερολίνο)!..

Αποκαλύψεις απόψε, από τον Δραγασάκη στον ΣΚΑΙ. Καταρχήν, είπε, ότι τον Μάρτιο θελαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση δημιουργώντας κλίμα οικονομικής ασφυξίας, σε σημείο να μην μπορεί να πληρώνει τις συντάξεις.

Περίμεναν «ναι» στο δημοψήφισμα, για να αλλάξουν στην Ελλάδα πρωθυπουργό. Τις… 
τράπεζες δεν τις έκλεισαν ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Ντράγκι (ΕΚΤ). Η απόφαση ελήφθη σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα της πρωτεύουσας, αλλά είναι φανερό ότι εννοούσε το Βερολίνο…

Read more...

Βόμβες Δραγασάκη…


- Μέχρι το δημοψήφισμα δεν υπήρχε στο τραπέζι συμφωνία μακράς πνοής, αλλά μόνο η ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης που δεν είχε κάνει ο Σαμαράς.
- Ότι έκανε ο κ. Βαρουφάκης – με τον οποίο διαφωνούμε μ’ αυτά που λέει τώρα – την ευθύνη την είχαμε εμείς, ο πρωθυπουργός, εγώ ως αντιπρόεδρος και η κυβέρνηση.
- Στο πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είχαμε αύξηση του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας (αυτά που λέει ο Μειμαράκης και η ΝΔ είναι ψέματα δηλαδή).
- Έγινε πόλεμος στις Βρυξέλλες. Η ιστορία δεν έχει γραφτεί ακόμη…

Με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη, στο ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Δραγασάκης έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις, στα όσα ισχυρίζεται το κόμμα της κι ο προστατευόμενος της Μειμαράκης.

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει, πως…
μέχρι το δημοψήφισμα δεν υπήρχε στο τραπέζι συμφωνία μακράς πνοής. Στις Βρυξέλλες γινόταν πόλεμος. 

Θελαν μόνο να ολοκληρώσουμε την 5η αξιολόγηση του προγράμματος, που δεν είχε ολοκληρώσει ο Σαμαράς.

Σας ευχαριστούμε που μας παραδώσατε ένα επαχθές χρέος 320 δις, είπε στην Μπακογιάννη που τον κοίταζε ειρωνικά, αλλά χωρίς αντιπαραθέτει στοιχεία και επιχειρήματα.

Για τα 320 δις, αντέδρασε λέγοντας «και σεις μας προσθέσατε στην πλάτη μας 90 δις». Η απάντηση του Δραγασάκη ήταν: Απ’ αυτά, τα 54 είναι για τόκους και χρεολύσια του ήδη υπάρχοντος χρέους και τα 35 για την επούλωση των προβλημάτων, που προκάλεσε το PSI. Ελπίζουμε να μην τα χρειαστούμε όλα.

Για τον Βαρουφάκη είπε, πως ότι έκανε ως υπουργός, το έκανε με σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. 

Εμείς είχαμε την ευθύνη, είπε, προσθέτοντας πως διαφωνεί μ’ αυτά που λέει μετά την απομάκρυνσή του.

«Σήμερα, κακώς παρουσιάζεται ως οπαδός της δραχμής, ποτέ δεν ήταν. Για δε τις ενέργειές του υπάρχουν έγγραφα και ντοκουμέντα που μπορούν να γίνουν γνωστά όταν κι αν χρειαστεί»…

Read more...

Τσίπρας: Θέλουμε την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης;..


«Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση σ' αυτήν εδώ την πόλη επιβεβαιώνει το μήνυμα νίκης που μας έρχεται από κάθε πόλη και κάθε γωνιά της Ελλάδας» ανέφερε στην ομιλία του στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως...
τόνισε, ο ελληνικός λαός έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση, στις εκλογές, να πει «όχι» στην παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής από την οποία σιτίζονται.

Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη.

«Τους αποσύρουμε οριστικά και ανασαίνουμε για τέσσερα χρόνια» τόνισε και ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν «την ελπίδα μας και την ψήφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών, το οποίο -όπως είπε- είναι αν «θέλουμε την Ελλάδα τον πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λάρισα, ο κ Τσίπρας δήλωσε ότι δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική η συμμετοχή του. «Τονίζει την απόφαση μας να δώσουμε μάχες δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, να μειώσουμε το κόστος και να διαμορφώσουμε συνολικότερα όλο εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα βοηθήσει τους αγρότες να μείνουν στον τόπο τους» δήλωσε εμφατικά.

Ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Λάρισα θα αυξήσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή « που έχει παράδοση σε δημοκρατικούς αγώνες» όπως σχολίασε.

Για μία ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής έθεσε σε αντιδιαστολή το «νέο» που πρέπει να κερδίσει το «παλιό» και το «προοδευτικό» απέναντι στην «συντήρηση και την διαπλοκή».

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα ο τέως πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης και με επιμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έμεινε ανοιχτή η διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.

Ενώ όσον αφορά στην νέα συμφωνία σχολίασε ότι κύριο μέλημα είναι να αμβλυνθεί η φορολογική επιβάρυνση που προβλέπει η συμφωνία, με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, παράλληλα, με την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα...

Read more...