Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: "Αγωνιούν τα αστικά κόμματα"



"Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, το τι θα γίνει στις 18 Ιούνη και μετά, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί επίσης ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ ή όχι, για τον λόγο: ότι η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στο 2013" δήλωσε αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ προειδοποιεί τον λαό πως σε μια τέτοια περίπτωση "είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλός του (και) δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό καθόλου."

"Αντίθετα ο λαός και στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα. Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό" επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ "χωρίς να φοβάται θυσίες και εμπόδια θα τα δώσει όλα για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, διαφορετικά ο λαός θα οδηγηθεί σε τραγωδία."   

Read more...

«Εγώ θα βρίσκομαι για μια διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία»!

«Προφητικός» στις σημειώσεις του ο Άκης:



 
 
Προφητικός εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση που θα του επιφυλάξει η Δικαιοσύνη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της μίζας, όπως προκύπτει μέσα από νέες ιδιόχειρες σημειώσεις του που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποδίδονται στον ίδιο.  Πρόκειται για έγγραφα που κατασχέθηκαν από το γραφείο του ενώ εκείνος οδηγούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορούμενος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος!

«Η κατάσταση έχει αλλάξει! Εγώ θα βρίσκομαι για μια διετία ως κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στον εισαγγελέα! Έχω άλλο τρόπο αγώνα πια υποχρεωτικά και πολιτικά και νομικά. Οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε άμεσα με το ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς μόνο για σένα βέβαια!!! τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου!!!» φέρεται να γράφει ο πρώην υπουργός σε άγνωστο πρόσωπο, αν και από νομικούς κύκλους ο «αποδέκτης» της σημείωσης αυτής θεωρείται ότι είναι ο Γιάννης Σμπώκος στενός συνεργάτης του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1997 – 2000.

«Οι δρόμοι μας υποχρεωτικά διαφοροποιούνται. Ανάγκη εδώ και καιρό ενός τίμιου ξεκαθαρίσματος του συνολικού έργου μας από το 1996 (σ.σ. ένα χρόνο πριν την συνεργασία του με τον Γ. Σμπώκο)  μέχρι σήμερα. Πως θα γίνει αυτό; Προτείνω να το συζητήσουμε να το συμφωνήσουμε άμεσα τώρα να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις, να βρούμε κοινά αποδεκτό τρόπο», φέρεται να σημειώνει ο πρώην υπουργός που δείχνει πλέον να συνειδητοποιεί ότι, πλέον, ο κλοιός της Δικαιοσύνης έχει στενέψει γύρω του!
Ροπή προς τις επενδύσεις σε ακίνητα
Στα κατασχεθέντα έγγραφα περιλαμβάνονται στοιχεία (εκτός από τους χάρτες για τα ακίνητα στο Μόναχο και το Βερολίνο) που καταδεικνύουν την καταστροφική – όπως αποδείχθηκε - ροπή  του πρώην υπουργού για επενδύσεις σε ακίνητα!

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δακτυλογραφημένες σημειώσεις για αγορά οικοπέδου 780 τ.μ. στη Βούλα αξίας 780.000 ευρώ και το κέρδος του επενδυτή στα 580.000 ευρώ. Το στοιχείο που «μαρτυρά» ότι το έγγραφο αυτό ανήκει στον Α. Τσοχατζόπουλο είναι ότι υπάρχει χειρόγραφη σημείωσή του με τα αρχικά του «Α.Τ».

Με λέξεις που θεωρούνται «κωδικοί» (όπως «αλφαβητάρια», «βιβλία» «ειδικό θέμα», κ.ά.) στα κατασχεθέντα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και άλλη ιδιόχειρη σημείωση με παραλήπτη σε άγνωστο πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, στην σημείωση αυτή αναφέρεται: «…Να εξασφαλίσεις από τους συνεργάτες του την αποδέσμευση των  υπολοίπων βιβλίων (800) ώστε να τα δούμε σε λίγες ημέρες. Σχετικά με το «ειδικό θέμα»  που σου ζήτησα και λόγω Πάσχα και σε κίνηση ένδειξης ευαισθησίας και αλληλεγγύης για τις σκληρές συνθήκες, του κόσμου της εργασίας σήμερα,  εξασφάλισε 50 – 60 αλφαβητάρια μέχρι την Τρίτη». Μιλάει για χρήματα ή για κάτι άλλο;

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για την πολυέξοδη ζωή του ζευγαριού. Στα κατασχεθέντα έγγραφα υπάρχουν παραστατικά από το HOTEL PITRIZZA στο Porto Cervo με την Β. Σταμάτη να πληρώνει ημερησίως 1.596 ευρώ για το δωμάτιο. Τέτοιου είδους τιμολόγια υπάρχουν και στο όνομα του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος για τρεις ημέρες σε ξενοδοχείο πλήρωσε 1.729 ευρώ!

Read more...

Επίθεση Βενιζέλου σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του στο επιμελητήριο της Κορίνθου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιουνίου δεν μπορεί να υπάρξει. Στη νέα κυβέρνηση στις υπουργικές καρέκλες δεν θα κάθονται στελέχη του κόμματός μας. Αντίπαλός μας είναι η δεξιά που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές και την παρέδωσε κατεστραμμένη το 2009», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Το 85% των Ελλήνων θέλει τη χώρα στο ευρώ. Δεν αντέχει περισσότερες θυσίες και περικοπές, θέλει να αλλάξει η ατμόσφαιρα, να πάψουμε να ζούμε σε ένα καθεστώς ύφεσης. Να γυρίσει ο τροχός της ανάπτυξης, να υπάρξει αισιοδοξία, να χαμογελάσουν ξανά οι Έλληνες. Να νιώσουν τα παιδιά μας ότι έχουν θέση κάτω από τον ήλιο της πατρίδας. Αυτά είναι τόσο αυτονόητα. Το θέμα είναι πως τα πετυχαίνει κανείς αυτά με ασφάλεια και χωρίς παιχνίδι με την φωτιά», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο Άργος.

Read more...

Υψώνει τείχος η Βρετανία στους Έλληνες μετανάστες!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στον βρετανικό Telegraph



 

 
Επιχειρησιακό πλάνο για την αντιμετώπιση, από την πλευρά της Βρετανίας, του μεταναστευτικού κύματος που αναμένεται να προκαλέσει μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ, επεξεργάζεται η κυβέρνηση της χώρας, όπως αποκαλύπτει η υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι.

Μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας The Daily Telegraph, η κυρία Μέι δεν κρύβει τους βρετανικούς φόβους για το κύμα μετανάστευσης Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών, που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη, οδυνηρή κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος και διάλυση της ευρωζώνης.

Όπως υπογραμμίζουν οι δημοσιογράφοι Ρόμπερτ Ουίνετ και Τζέιμς Κίρκαπ, με την εξαίρεση των νέων χωρών - μελών, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε στην ελεύθερη αγορά.

Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ, ωστόσο, θα προκαλούσε ένα φαινόμενο τύπου «ντόμινο» και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που θα έβλεπαν τη... γη της Επαγγελίας στη Βρετανία, η οποία βρίσκεται εκτός του ευρώ και δεν θα επηρεαζόταν από τον «Αρμαγγεδώνα» της ευρωζώνης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας παραδέχεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχουν ενδείξεις μιας μαζικής μετακίνησης Ευρωπαίων εργαζομένων προς το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια ωστόσο, από κοινού με το επιτελείο της, επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης του φαινομένου, σε περίπτωση που τα χειρότερα σενάρια επαληθευθούν.

Τα μέτρα πρόληψης της Βρετανίας θα μπορούσαν να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους και περισσότερα κριτήρια, προκειμένου οι μετανάστες από χώρες της ευρωζώνης να μπορέσουν αφενός μεν να εισέλθουν σε βρετανικό έδαφος, αφετέρου δε να εργαστούν στη χώρα, σύμφωνα με την κυρία Μέι.

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ικέτης ο Βενιζέλος»


Ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε το παρακάτω σχόλιο σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Κόρινθο:

«Βλέποντας τον κ. Βενιζέλο ως ικέτη να λέει πως   «Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει» όλοι αντιλαμβάνονται πως  την σημερινή ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ το μόνο  που την ενδιαφέρει είναι να βρεθεί πάση θυσία ξανά στους υπουργικούς θώκους .
Οι προστάτες και οι εκφραστές των δανειστών μας , οι μακελάρηδες των μισθών και των συντάξεων , το πολιτικό προσωπικό που επέδειξε μεγαλύτερο ζήλο και από την τρόικα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους χωρίς ίχνος συστολής διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού , θα εισπράξει όμως στις 17 Ιουνίου , ότι αντιστοιχεί στην δυστυχία και τον πόνο  που σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία»

Read more...

Δημοσκόπηση ALCO: Προηγείται η ΝΔ με διαφορά 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ



Δημοσκόπηση ALCO: Προηγείται η ΝΔ με διαφορά 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ
Μάχη «μονάδα με μονάδα» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ φαίνεται να προηγείται καθαρά του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

  

Σύμφωνα με την ALCO, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.  

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι: ΝΔ 24,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2% , ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,2%, ΚΚΕ 5,4%, Χρυσή Αυγή 4,5%, ΔΗΜΑΡ 4,5 %, Οικολόγοι 1,4%, Δημιουργία Ξανά 2,7%, Άλλο 2,8%, Λευκό –άκυρο  0,8%, Αποχή 2,4%, ΔΞ-ΔΑ 8,8%.  

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,6%, ΣΥΡΙΖΑ, 22,9%, ΠΑΣΟΚ 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, ΚΚΕ 5,6%, ΔΗΜΑΡ 4,6%, Χρυσή Αυγή 4,6%, Δημιουργία Ξανά 2,8%, Οικολόγοι 1,5%, Άλλο 2,9%, Αναποφάσιστοι 9,1%. 

Read more...

«Αν βγει η Ιταλία από το ευρώ η Γερμανία θα έχει σοβαρό πρόβλημα…»

Ο Μόντι «προειδοποιεί» το Βερολίνο …



 

 
«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να διασφαλίσει τη συνοχή της Ευρωζώνης, να αποτρέψει την έξοδο από το ευρώ οποιασδήποτε χώρας-μέλους».

Με τη δήλωση αυτή ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ταράζει τα νερά, θέτοντας για πρώτη φορά, έστω και εμμέσως, θέμα πιθανής εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ!

Μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La7 ο κύριος Μόντι δεν δίστασε να δηλώσει πως «στην υποθετική περίπτωση που η Ιταλία εγκαταλείψει μια μέρα το ευρώ, οι συνέπειες για τη Γερμανία θα είναι ανυπολόγιστες»! Κι αυτό γιατί επιστρέφοντας στο εθνικό της νόμισμα και με την ευελιξία που θα έχει η ιταλική κυβέρνηση στην άσκηση νομισματικής πολιτικής, θα μπορούσε κάλλιστα να πλήξει σοβαρά τα συμφέροντα της Γερμανίας. Μια ‘ασθενής’ συναλλαγματικά λιρέτα θα έφερνε σε δυσχερή θέση και θα έπληττε τις γερμανικές εξαγωγές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Μόντι, αφού πρώτα είχε παραδεχθεί πως μια πιθανή έξοδος από το ευρώ θα έπληττε και την ιταλική οικονομία.

Στην ίδια συνέντευξη ο  Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε μεν πως  «στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε», αλλά έσπευσε να σημειώσει πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει καμία … μεταβολή στην ευρωζώνη των 17 κρατών-μελών. (Διαβάστε εδώ: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de)

Πλην όμως, αυτή η έμμεση «προειδοποίηση» προς το Βερολίνο αυξάνει  τις πιέσεις προς τη Γερμανίδα  Καγκελάριο Μέρκελ για άμεση αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη. Ο ίδιος ο Μόντι τάχθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, απαιτώντας ουσιαστικά την άμεση υιοθέτηση ευρωομολόγου, ενώ είναι πλέον προφανές πως η πίεση αυτή προς τη γερμανική πλευρά θα κορυφωθεί στις 22 Ιουνίου, όταν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κύριος Μόντι θα υποδεχθεί τους ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας στη Ρώμη, εν όψει της τακτικής Συνόδου Κορυφής στο τέλος του μήνα.

Read more...

Συνάντηση του Λ.Οικονόμου με στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης...



Ο τομέας της ασφάλειας και ειδικότερα το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από... τους βουλευτές Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία παρέστη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο σχεδιασμό της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση περιστατικών ανάλογων με αυτά που συνέβησαν, τις τελευταίες μέρες, στην Πάτρα....


Read more...

Με σφοδρά πυρά απαντούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στην ομιλία Σαμαρά στο ΣΕΦ

Πέρασαν στην αντεπίθεση


Εικόνα από το ΣΕΦ, όπου πραγματοποιήθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας
Εικόνα από το ΣΕΦ, όπου πραγματοποιήθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Τα πυρά τους κατά του Αντώνη Σαμαρά αντιστρέφουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, μετά την δριμύτατη κριτική που τους ασκήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποκρίνεται ο κ. Σαμαράς ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, όταν την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2, που σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτίναξη της ανεργίας και νέα λουκέτα στην αγορά» προσθέτει.

«Το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη μπορεί να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου με την πλήρη ανατροπή του μνημονίου και του φαύλου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλλαγής συνολικά στην Ευρώπη» καταλήγει.

«Υποκριτές είναι όσοι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, τάζοντας τα πάντα, ενώ ξέρουν την αλήθεια» ανταπάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι για τον κ. Σαμαρά η προστασία της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας είναι η επιστροφή στην ΕΡΕ και στις λογικές διχασμού των Ελλήνων.

Από τα πυρά της κ. Γεννηματά δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλοθι για αυτή του τη στάση [του κ. Σαμαρά] έχει αποτελέσει δυστυχώς η πολυγλωσσία και οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες».

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες να προασπίσουν την ενότητα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, που ενισχύθηκαν μέσα από την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου. Η μόνη ασφαλής λύση είναι η αλλαγή του μνημονίου υπέρ των πολιτών, με βάση την πρόταση αναθεώρησης που έχουν καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ» καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι «με μεγάλο θράσος αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ».

«Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν, αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ. Κατηγόρησε τους αγώνες των ναυτεργατών που διεκδικούν εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, για την πτώση του τουρισμού που οφείλεται στην εξάπλωση της φτώχειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες» είπε το ΚΚΕ.

«Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία της ΝΔ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των πεντάστερων ξενοδοχείων, των μεγαλοξενοδόχων, όχι για τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη από διακοπές, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους μικρούς επιχειρηματίες» αναφέρει το ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας την επίθεση τονίζει: «Η ηγεσία της ΝΔ φανερώνει την αντιδραστική απαίτηση της πλουτοκρατίας που θα την υλοποιήσει όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή: Να τσακιστεί, να απαγορευτεί η εργατική λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς, να απαγορευτεί η απεργία. Γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους».

Το ΚΚΕ, μάλιστα, καλεί τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους το κόμμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προς τις 22 Ιουνίου φαίνεται ότι «κλείνει» η μίνι Σύνοδος της Ευρωζώνης στη Ρώμη...



Στις 22 Ιουνίου φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι ηγεσίες Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας για τη συνάντησή τους στη Ρώμη πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Η ιταλική κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της οποίας θα... γίνει η συνάντηση, δεν έχει ακόμη καταλήξει, αλλά θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως ο στόχος είναι η «μίνι Σύνοδος» να γίνει μετά τις 17 Ιουνίου (οπότε και στήνονται κάλπες σε Ελλάδα και Γαλλία).

«Η σύνοδος των τεσσάρων χωρών για την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και στη Γαλλία» γράφει η γαλλική Figaro το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Μόντι δεν επιβεβαίωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου, αλλά είπε ότι θεωρεί πως θα είναι μετά τις 17 Ιουνίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρότεινε συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, αλλά αρχικά υπήρχε δυσκολία ως προς την εξεύρεση της κατάλληλης ημερομηνίας.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίστηκε απρόθυμη απέναντι στην πρόταση της συνόδου, την οποία ο Μόντι χαρακτήρισε απαραίτητη προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα θέματα προς συζήτηση πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου. Εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας επιβεβαίωσε πάντως την πρόθεση της Μέρκελ να δεχτεί την πρόσκληση Μόντι.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συστράτευση για το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο ζήτησε ο Αντ.Σαμαράς

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτείται από τους αντιπροέδρους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα
Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτείται από τους αντιπροέδρους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ.

«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Ελληνική Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο, ενώ ήταν δίπλα στο ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών.

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν εφαρμοστούν τα όσα πρεσβεύουν οι διάφορες συνιστώσες, η ύφεση και η ανεργία θα επιδεινωθούν.

«Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες, θα μειωθούν στο μισό, ενώ τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ».

Μάλιστα επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντανιέλ Κον-Μπετίτ, ο οποίος χαρακτήρισε ανοησίες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει το Μνημόνιο και να φέρει ένα δικό του Μνημόνιο, συνέχισε ο κ. Σαμαράς. «Ένα Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής, τη νέα ολιγαρχία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ με δύο κεντρικές δεσμεύσεις: να μπει φρένο στην άνοδο της ανεργίας και στη συνέχεια να δημιουρηθούν θέσεις εργασίας.

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε νέοι φόροι, ενώ θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

«Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα».

Επανέλαβε ότι μόνο με επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα θέσεις εργασίας και αναρωτήθηκε ποια είναι τα εργασιακά δικαιώματα για τα οποία αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρχουν δουλειές.

Ανέφερε σαν παράδειγμα το Ελληνικό, τις μαρίνες, την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

«Δεν μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ και να αξιοποιήσεις τον ενεργειακό σου πλούτο χωρίς την ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αν αντιδράσει η Τουρκία ποιος θα είναι δίπλα σου; παίζουν με την αγωνία του κοσμάκη;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι είναι η ιδεολογία που εκφράζει τους νοικοκυραίους, τη μεσαία τάξη.

Έχω την προσωπική γνώση ότι Κίνα και Ινδία θέλουν να μπουν σε ιδιωτικές επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το αποτρέψει, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «εμείς θέλουμε να επαναπατριστούν οι λαθρομετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν με πλήρη δικαιώματα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το καινούργιο, είναι η έσχατη αντίδραση του παλιού που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε.»

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους όλους τους πολίτες να συστρατευθούν στο ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο.

«Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μόσιαλος: Η ελπίδα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δημιουργήσει...



... βασίζεται σε αποτελέσματα που δεν θα υπάρξουν...

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε στις 25/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

«Αυτό που έχει κάνει ο...

ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι εξαιρετικά έξυπνο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε το φόβο ελπίδα. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ζούσε κάτω από ένα μεγάλο καθεστώς φόβου, τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είναι έξυπνο επομένως να πεις "θα κάνουμε το φόβο ελπίδα, επειδή θα διαμαρτυρηθούμε και ξαφνικά οι εταίροι μας θα τρομοκρατηθούν"... Είναι πολύ εύκολο να ελπίζεις ότι επειδή θα υπάρχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αμέσως θα υπάρχει και αλλαγή στάσης από την Ευρώπη. Δεν είναι τόσο απλά...


...τα πράγματα όμως. Ακόμα και αν υπάρχει αλλαγή στάσης, που αυτή τη στιγμή δε διαφαίνεται και είδαμε και τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ότι δεν υπάρχει σημαντική αλλαγή στάσης. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν διαπραγματευτικά περιθώρια επέκτασης της εφαρμογής του προγράμματος, πιθανώς και αναπτυξιακά προγράμματα. Αλλά για να γίνει ο φόβος πραγματική ελπίδα, σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Δε μπορεί να έχεις ελπίδα, στηριζόμενος σε συνεχή δάνεια από την Ευρώπη, χωρίς εσύ να έχεις βάλει σε τάξη το κράτος σου -το οποίο είναι εξαιρετικά μεγάλο και αντιπαραγωγικό- και την οικονομία σου, η οποία είναι ακόμα εσωστρεφής και στηρίζεσαι ακόμα σε εισαγωγές...».

Και πρόσθεσε: «Όλη αυτή η ελπίδα που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι θα δημιουργήσει, βασίζεται σε αποτελέσματα που δεν πρόκειται να υπάρξουν. Όλο αυτό το διακύβευμα θα πρέπει να το αναδείξουν όλα αυτά τα κόμματα που πιστεύουν ότι θα πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και να συνεχίσουμε μια σταθερή πορεία διαρθρωτικών αλλαγών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν το κάνουν μέχρι στιγμής με επιτυχία. Αντί να αναδεικνύουν τα ουσιαστικά επιχειρήματα, επιτίθενται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α με μια παλαιού τύπου νοοτροπία, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Συμφωνώ λέξη προς λέξη. Κρίμα που δεν θέλησε το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει τέτοιες φωνές κοντά του.


parapolitiki.com


Read more...

Δεν είναι εύκολο να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ...



...κι ας το έχουν βάλει στη γωνία ...
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, με σημερινές δηλώσεις του, κάνει λόγο για μια πάγια στρατηγική όλων των δυνάμεων που σκοπό έχουν να... κατακερματίσουν το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση:

"Μία πάγια στρατηγική όλων των δυνάμεων που αντιπαλεύανε το ΠΑΣΟΚ, ήταν να το βγάλουνε στην γωνία, να το κατακερματίσουν και να το διαλύσουνε. Αυτό επιχειρούν και τώρα. Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορούν να το πετύχουν εύκολα. Πρώτον διότι το κεντροδεξιό μέτωπο όπως το ισχυρίζεται ο κ. Σαμαράς είναι ένα μέτωπο, έτσι αν θέλετε, αταίριαστων γάμων και συγχωνεύσεων πρακτικών από πολύ εθνικιστικές μέχρι ακραία νεοφιλελεύθερες και λογικές ας πούμε ενός αντιφατικού, αντιφατικών δυνάμεων. Το δε μέτωπο το αριστερό, δηλαδή μάλλον ο αριστερός πόλος έτσι όπως τον εκφράζει μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πόλος εντελώς τυχοδιωκτικός. Άλλα προτείνει την Κυριακή, άλλα την Δευτέρα, άλλα την Τρίτη. Την Κυριακή λέει να καταγγείλουμε την σύμβαση, την Δευτέρα λέει να είναι άλλο το μνημόνιο, άλλη η δανειακή σύμβαση, την Τρίτη λέει πάμε στην βουλή να περάσουμε νόμους, τη Τετάρτη λέει να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες, την Πέμπτη λέει να δεσμεύσουμε το 1% από το τζίρο των μεγάλων επιχειρήσεων, την Παρασκευή, το Σάββατο, τελικά σκεφτείτε μία εβδομάδα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνούσε την χώρα. Θα ήτανε η εβδομάδα επιστροφής στην δραχμή"...

Read more...