Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

2654 φοιτητές πήραν μετεγγραφή Ανακοινώθηκαν οι μετεγγραφές των φοιτητών



Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας  τα αποτελέσματα της διαδικασίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Τα ονόματα των φοιτητών που ικανοποιείται το αίτημα μετεγγραφής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του και στη διεύθυνση http://solon.minedu.gov.gr.

Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654.

Οι αιτούντες μεταφοράς θέσης εισαγωγής καλούνται να εισέλθουν στην ιστοσελίδα http://solon.minedu.gov.gr  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας, τον οποίο είχαν δημιουργήσει μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  προκειμένου  να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους.
protothema.gr

Read more...

Το "Ionian Sky" αντί του "Θεόφιλος" στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία




Το "Ionian Sky" θα πραγματοποιεί, από τις 7/7, τα δρομολόγια στο βόρειο Αιγαίο. Έριδα ΝΕΛ με ναυτεργατικά σωματεία για την καθήλωση του "Θεόφιλος"
Κανονικά αναμένεται να ξεκινήσει από την Κυριακή 7 Ιουλίου τα δρομολόγιά του στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Σάμος- Ικαρία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ionian Sky», καθώς η ΝΕΛ κατέθεσε τελικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου.
Το "Ionian Sky", θα αντικαταστήσει το πλοίο "Θεόφιλος" της NEΛ, που δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις ετήσιες επισκευαστικές του εργασίες.
Η ΝΕΛ ζήτησε επίσης παράταση για 15 ημέρες, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, η οποία είχε καλέσει σε ακρόαση εκπρόσωπο της εταιρείας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, γιατί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος», δεν εντάχθηκε από 23/6, στα εγκεκριμένα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών της βόρειας Ελλάδας.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (μηχανικών), Στέφενσων (κατώτερα πληρώματα μηχανής) και ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), με ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν ότι η ΝΕΛ οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα του πλοίου "Θεόφιλος". Το πλήρωμα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από τις 24 Ιανουαρίου 2013 και σε ασφαλιστικά μέτρα, που εκδικάζονται εξ αναβολής στις 9 Ιουλίου 2013 και γι’ αυτό έχει ακινητοποιηθεί το πλοίο.
Παράλληλα τόνισαν ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει τη δέσμευσή της, στη συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 4 Ιουνίου 2013, για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών μέχρι τις 23 Ιουνίου 2013 και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του μήνα.
Στελέχη της διοίκησης της ΝΕΛ, σχολιάζοντας το θέμα, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στα 11 άτομα που παραμένουν στο πλοίο "Θεόφιλος" από τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα, που αντιστοιχούν σε πραγματική εργασία που προσέφεραν, μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Ανέφεραν επίσης, ότι οι 11 εργαζόμενοι που παραμένουν στο πλοίο και δηλώνουν ότι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, δεν επιτρέπουν σε συνεργεία ή άλλους εργαζόμενους να εργασθούν, προκειμένου το «Θεόφιλος» που βρίσκεται σε ακινησία από τις 18 Ιανουαρίου να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας συντήρησής του, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα στελέχη της ΝΕΛ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, καθώς και καταβολή τριών μισθών παραπάνω, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του πλοίου και να αναζητήσει κάθε θετική ή αποθετική ζημία.
Κάνουν λόγο επίσης για εμπλεκόμενα συμφέροντα, που υποκινούν και υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους για την ακτοπλοΐα.

Read more...

Αρβανιτόπουλος: "Οι υπεράριθμοι του υπουργείου Παιδείας είναι 2.000"




Καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας είναι το μήνυμα του Κ. Αρβανιτόπουλου. Κάνει λόγο για μετακινήσεις υπαλλήλων και σημειώνει ότι έχει επιστημονικά προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους

Στους 2000, προσδιόρισε τον αριθμό των εκπαιδευτικών που είναι υπεράριθμοι και πρέπει να αποχωρήσουν, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, τόνισε ότι είναι προγραμματική δέσμευση η μείωση του κράτος και του δημόσιου τομέα, ωστόσο σημείωσε ότι η μείωση αυτή πρέπει να γίνει μέσα από μια ουσιαστική αναδιάρθρωση.
"Αυτό το οποίο είχε συμβεί, είναι ότι το Νοέμβριο η Τρόικα επέβαλε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 12.500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στην κινητικότητα, οι 7.500 να προέρχονται από το Υπουργείο Παιδείας. Γιατί; Γιατί είδαν το Υπουργείο Παιδείας ως τη μεγαλύτερη δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Ο ποσοτικός προσδιορισμός, εκ προοιμίου, πριν την αξιολόγηση είναι μεθοδολογικό σφάλμα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έκανε την αξιολόγησή του και έχει ήδη καταλήξει στο πόσοι πρέπει να φύγουν.
"Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των δομών και των διαδικασιών του Υπουργείου μας, που στο σύνολό του απασχολεί 196.000 υπαλλήλους. Με άλλα λόγια το 1/3 του συνόλου του ελληνικού δημοσίου. Και είπαμε ότι, με κριτήρια αξιολόγησης και με το Stuffing Plan, δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσωπικού ο αριθμός δηλαδή των υπεράριθμων-είναι γύρω στους 2.000", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η τρόικα δέχθηκε το αποτέλεσμα.
"Αξιολογήθηκαν δομές, αξιολογήθηκαν διαδικασίες , είδαμε που υπάρχουν τα κενά, και είπαμε ότι αυτοί που περισσεύουν είναι περίπου 2.000 οι οποίοι μπορούν να βγουν στην κινητικότητα και να απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου, είτε σε άλλα Υπουργεία . Παράλληλα είδαμε τις ειδικότητες που έχουμε υπεράριθμους. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης καταλήξαμε σε αυτόν τον αριθμό. Δεν είναι δηλαδή ένα ποσοστιαίο μέγεθος το οποίο βγαίνει ποσοτικά και άκριτα".
Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξη, ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας.
"Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, στο Υπουργείο Παιδείας. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ιδίου Υπουργείου, είτε -εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό- σε άλλα Υπουργεία", υποστήριξε.

Read more...

Πέφτει κατά 1.000.000.000€ ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις




Αλλάζουν οι στόχοι των εσόδων για τις αποκρατικοποιήσεις. Αιτία οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Πόσα χρήματα ελπίζει ότι θα μαζέψει η κυβέρνηση μέσα στο 2013
"Περικόπτει" η κυβέρνηση τον αρχικό στόχο για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις εφέτος, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί έως τώρα στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο νέος στόχος περιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. ευρώ) και το 1 δισ. ευρώ "μετατίθεται" για το 2014.
Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η πώληση της ΔΕΠΑ τοποθετείται για το α΄ εξάμηνο 2014, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ για το επόμενο έτος προσδιορίζεται και η πώληση των ΕΛΠΕ, όπως και τα έσοδα από τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος σχετικά με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.
Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, από την πλευρά του, επισήμανε ότι στο νέο Μνημόνιο θα υπάρξει αναφορά για την ανάγκη αναδιάρθρωση της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, χωρίς, όμως, περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς θα πρέπει πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ετοιμάσει το σχέδιο λειτουργίας του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί. Σημειώνεται, ότι για τις συγκεκριμένες αλλαγές υπήρξε ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη.

Read more...

Στο Δημόσιο 120 εκατ. ευρώ από πρόστιμα που επέβαλαν τα δικαστήρια...





Στοιχεία για τα ποσά που εισέπραξε το δημόσιο από δικαστικές υπηρεσίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα από...
120 εκατ. ευρώ εισέπραξε το δημόσιο ταμείο την περίοδο 2010- 2012 από πρόστιμα και χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν από τα ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά, προκύπτει ότι το δημόσιο ταμείο εισέπραξε 120.161.839 ευρώ την τριετία 2010- 2012, από πρόστιμα και χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν από τα ποινικά δικαστήρια και από μετατροπές ποινών σε χρηματικές.

Την ίδια χρονική περίοδο το δημόσιο ταμείο εισέπραξε και 99.617.729 ευρώ από το αντίτιμο του δικαστικού ενσήμου σε αγωγές και προσωρινά μέτρα.

Τα στοιχεία αφορούν τις εισπράξεις προ φόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού, διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη και δείχνουν ότι: από τα «δικαστικά έξοδα επιβαλλόμενα από τα ποινικά δικαστήρια», το σύνολο των εισπράξεων προ επιστροφών ανήλθε το 2010 σε 7.591.802 ευρώ, το 2011 σε 9.023.930 ευρώ και το 2012 σε 6.179.943 ευρώ. Από το «αντίτιμο δικαστικού ενσήμου σε αγωγές και προσωρινά μέτρα» το σύνολο των εισπράξεων προ επιστροφών ανήλθε το 2010 σε 25.027.331 ευρώ, το 2011 σε 33.197.576 ευρώ και το 2012 σε 41.392.822 ευρώ. Από τα «λοιπά δικαστικά έξοδα» το σύνολο των εισπράξεων προ επιστροφών ανήλθε το 2010 σε 409.302 ευρώ, το 2011 σε 225.366 ευρώ και το 2012 σε 221.339 ευρώ. Από «πρόστιμα και χρηματικές ποινές επιβαλλόμενες από τα ποινικά δικαστήρια και μετατροπές ποινών σε χρηματικές», το σύνολο των εισπράξεων προ επιστροφών ήταν το 2010 ανήλθε σε 54.649.787 ευρώ, το 2011 σε 37.802.541 ευρώ και το 2012 σε 27.709.511 ευρώ. Από «έσοδα από χρηματικές ποινές, μετατροπές ποινών και δεσμεύσεις του Ν. 1729/87 που διατίθενται για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών (άρθρο 24 του Ν. 2161/93), το σύνολο εισπράξεων προ επιστροφών ανήλθε το 2010 σε 1.648.929 ευρώ, το 2011 σε 188.699 ευρώ και το 2012 σε 114.531 ευρώ.

Read more...

ΟΑΕΕ: Τέλος το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους που δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια...


Μειώθηκε σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε και σε όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες
Σε ...
διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που το ΕΚΑΣ διακόπηκε ή μειώθηκε επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, η διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις, που ανέρχονται έως το 1/4 του ποσού της μηνιαίας σύνταξης.

Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ασαφή στοιχεία θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 1/1/2011 έως 31/12/2011) για περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ έχουν ήδη ενημερωθεί με αποστολή προσωπικής επιστολής όλοι οι συνταξιούχοι στους οποίους έγινε διακοπή ή μείωση του ΕΚΑΣ.

Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στους συνταξιούχους εκείνους για τους οποίους προκύπτει ότι είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ μετά τη συσχέτιση των αρχείων της ΓΓΠΣ με τα αρχεία του Οργανισμού, το ΕΚΑΣ χορηγήθηκε την 1η Ιουλίου 2013 αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013...


Read more...

Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συζητήθηκε στη συνάντηση Στουρνάρα, Προβόπουλου, Τρόικα...



Οι τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα μετά τον τελευταίο κύκλο αναδιάρθρωσης των τραπεζών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο και τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Ανάμεσα στις...
υπόλοιπες παραμέτρους, σύμφωνα με tovima.gr, παρουσιάστηκε και το χρονοδιάγραμμα πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που την προσεχή εβδομάδα μπαίνει την τελική ευθεία με την κατάθεση των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΤΤ θα δείξουν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank που εκτιμάται πως θα κινηθούν για την εξαγορά του «καλού» κομματιού της τράπεζας. Το data room για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας έχει ήδη ανοίξει και πλέον αναμένεται η υποβολή των φακέλων, στις οποίες θα περιέχονται οι αναλυτικοί όροι των προτάσεων.

Ο κερδισμένος του διαγωνισμού θα αποκτήσει προβάδισμα στην πορεία αναδιάρθρωσης του κλάδου, καθώς θα αποκτήσει ένα πιστωτικό ίδρυμα με την καλύτερη σχέση δανείων προς καταθέσεις στην ελληνική αγορά, η οποία διαμορφώνεται στα επίπεδα του 60% και με ένα «καθαρό» χαρτοφυλάκιο δανείων μετά την ομαλή εξυγίανσή του, το οποίο καλύπτεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εμπράγματες εξασφαλίσεις. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο ΤΤ, με το οποίο αποχώρησαν 600 εργαζομένοι, ανοίγοντας το δρόμο για το διαγωνισμό πώλησής του.

Μετά το ΤΤ, σειρά φαίνεται πως θα πάρει η Proton Bank, στην οποία βασικός μέτοχος είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αλλά και η λήψη των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον της Eurobank.

Με αφορμή τη συνάντηση τρόικας - Προβόπουλου - Στουρνάρα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έκαναν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αντί το οικονομικό επιτελείο να επικεντρώνεται στην εκποίηση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καλό θα ήταν να φροντίσει με τα 13 δις ευρώ που περισσεύουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να προχωρήσει στην ίδρυση δημόσιας επενδυτικής τράπεζας ειδικού σκοπού, για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και τη χαμηλότοκη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των νέων επιστημόνων».

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικα

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Στουρνάρας συναντάται ξανά αυτή την ώρα με τα στελέχη της Τρόικα. Στην συνάντηση ενδέχεται να λάβει μέρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ειδάλλως το θέμα του Δημοσίου θα κλείσει σε νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα το απόγευμα της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης θεωρεί εφικτό να είναι έτοιμοι οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που θα βγουν σε κινητικότητα στα τέλη Ιουλίου. Η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι 12.500 μετακινήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

iefimerida.gr

Read more...

Εντολή της Εισαγγελίας του ΑΠ Προκαταρκτική έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς σκάφους της οικογένειας Καμμένου


Προκαταρκτική έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς σκάφους της οικογένειας Καμμένου
Ο Πάνος Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διέταξε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να διενεργήσουν ποινική προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 18μέτρου σκάφους αναψυχής «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα», έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο.

Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή μη του αδικήματος της φοροδιαφυγής από τα εμπλεκόμενα στα δημοσιεύματα πρόσωπα, που είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παν. Καμμένος και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος.

Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεν «υποκύπτουν» οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι Χωρισμένη στα δύο η Αίγυπτος, διαδηλώσεις και νεκροί σε συγκρούσεις


Χωρισμένη στα δύο η Αίγυπτος, διαδηλώσεις και νεκροί σε συγκρούσεις
Παρασκευή προσευχής και οργής για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους   (Φωτογραφία:  Reuters )

Κάιρο, Αίγυπτος
Εύφλεκτο κλίμα στην Αίγυπτο στον απόηχο της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι, με τον αρχηγό των Αδελφών Μουσουλμάνων να δηλώνει σε μία πύρινη ομιλία πως οι ισλαμιστές θα παραμείνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους έως «την επάνοδο του εκλεγμένου προέδρου». Απευθυνόμενος στο στρατό, ο Μοχάμεντ Μπαντίε διακηρύσσει «θα θυσιαστούμε», και στο Κάιρο ξεσπούν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου.

Δέκα νεκροί και 210 τραυματίες είναι βάσει ανακοίνωσης του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, λίγες ώρες αφότου τρεις ισλαμιστές διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο -αν και ο στρατός αρνείται ότι άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.

10 φωτογραφίες
Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν, επίσης, από πυρά αγνώστων στην πόλη Ελ Αρίς στο Σινά. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας φρουρούσαν το αεροδρόμιο της πόλης, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές εάν η επίθεση σε βάρος τους σχετίζεται με την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι.

Σε διπλωματικό επίπεδο, έγινε εν τω μεταξύ γνωστό πως ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

  • Ισλαμιστές διαδηλωτές νεκροί στο Κάιρο
Στους δρόμους «κατά εκατομμύρια» οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Την εμφάνισή του έκανε ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ισλαμιστών, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε τέμενος σε προάστιο του Καίρου, ο αρχηγός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, ο οποίος δεν είχε συλληφθεί τελικά από το στρατό παρά τις σχετικές αναφορές.

Διεμήνυσε ότι η Αδελφότητα «θα ολοκληρώσει την επανάσταση» και οι ισλαμιστές «θα δώσουν τη ζωή τους» για να επαναφέρουν τον Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία. «Στον μεγάλο αιγυπτιακό στρατό, λέω Allahu Akbar [ο Θεός είναι μεγάλος] θα θυσιαστούμε» φώναζε ο Μπαντίε καθώς ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από το πλήθος.

«Τα γυμνά στήθη μας είναι ισχυρότερο από τις σφαίρες» δήλωσε και κάλεσε το στρατό να μην πυροβολεί τους ίδιους τους πολίτες του, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως οι υποστηρικτές του Μόρσι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις «κατά εκατομμύρια» έως την επάνοδό του.

«Θα παραμείνουμε στους δρόμους κατά εκατομμύρια έως ότου επαναφέρουμε με θρίαμβο τον εκλεγμένο πρόεδρό μας» δήλωσε ο Μπαντίε για να προσθέσει ότι «το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν έχει ισχύ».

Πριν την πύρινη ομιλία του Μοχάμεντ Μπαντίε, έτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Αχμέντ Φάχμι, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του προέδρου Μόρσι να μην επιτίθενται στον στρατό. «Ο αιγυπτιακός στρατός είναι η κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να περάσουμε» δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μετέδωσαν, εν τω μεταξύ, ότι εκατοντάδες ισλαμιστές υποστηρικτές του Μόρσι κατευθύνονται το βράδυ της Παρασκευής προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, στο κέντρο του Καΐρου.

Η πορεία των υποστηρικτών θα περάσει κοντά από την πλατεία Ταχρίρ, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι, γεγονός που εγείρει φόβους για νέες συγκρούσεις.

Ο στρατός με θωρακισμένα οχήματα έχει αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο αντίπαλες πλευρές.

Παράλληλα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής πως ο εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε την αποφυλάκιση δύο σημαινόντων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που είχαν τεθεί υπό κράτηση μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.

Πρόκειται για τον Σαάντ ελ-Κατατνί, επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, και τον Ρασάν αλ-Μπαγιουμί, αναπληρωτής επικεφαλής της Αδελφότητας. Σε βάρος τους συνεχίζεται έρευνα για υποκίνηση σε βία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντώνται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να κλείσει -μεταξύ άλλων- το θέμα της κινητικότητας που παραμένει ένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης...

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πληροφορίες περί μετακίνησης των περίπου 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, είχε το μεσημέρι συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσσυβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι.
«Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με πηγές. Οι ίδιοι παράγοντες χαρακτήριζαν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές» τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ..
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο, και την διοργάνωση συγκέντρωσης στο κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας το Σάββατο στις 11.00.
Προχώρησε επίσης στην κήρυξη στάσης εργασίας την Δευτέρα 8 Ιουλίου για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30 το μεσημέρι.

Read more...

KATAΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ...

Για «σημαντικές περιπτώσεις» οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του δημοσίου οι οποίες έχουν παραγραφεί ή κινδυνεύουν να παραγραφούν λόγω των επανειλημμένων αναβολών δικών έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας, μετά από συνάντηση που είχε για το θέμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου...

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σούρλας ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες που καταφθάνουν από πολίτες στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ειδικότερα στην Γενική Γραμματεία καταφθάνουν καταγγελίες οι οποίες, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν ότι:
1) Παραγράφηκε αδίκημα μετά από πολλές αναβολές, που έγινε το 2001 και που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ύστερα από 12 χρόνια, όπου μάλιστα δεν παρέστη ως πολιτικώς ενάγον το Ελληνικό Δημόσιο.
2) Παραγράφηκε αδίκημα μετά από πολλές αναβολές που ζημίωσε το ΙΚΑ, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, παρέμεινε στο στάδιο της ανακρίσεως επί 3,5 χρόνια και οδηγήθηκε προς κρίση στα δικαστήρια μετά από 13 χρόνια και έγινε δεκτό ότι ήταν ήδη παραγεγραμμένο.
3) Παραγράφηκαν φορολογικά αδικήματα, που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια λόγω συνεχών αναβολών.
4) Παραγράφηκε υπόθεση παραβιάσεως του νόμου περί ναρκωτικών, ύστερα από έντεκα αναβολές της δίκης και μάλιστα οι τέσσερις εξ΄ αυτών λόγω ασθένειας του συνηγόρου του κατηγορουμένου.
5) Στο Εφετείο Αθηνών τα αδίκαστα κακουργήματα, πολλά από τα οποία είναι και οικονομικά εγκλήματα, αγγίζουν τα 5.500 και για πολλά από αυτά υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και
6) Κινδυνεύουν να παραγραφούν φορολογικά αδικήματα πολλών από τις offshore επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γ.Γ. Διαφάνειας, ο κ. Σούρλας έχει ζητήσει από τον περασμένο μήνα από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή να διερευνηθεί ποιες ήταν οι ποινικές υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων που παραγράφηκαν μετά από αναβολές την τελευταία πενταετία και ποια αδικήματα αφορούν, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες που διαμαρτύρονται, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να επικρατήσει η διαφάνεια.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/kata.html

Read more...

«Μπα; Δεν έφταιγε για όλα ο Μανιτάκης;»...





Τη... δικαίωσή τους βρήκαν χθες πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όταν διάβασαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να...
τα έχει βρει σκούρα με την τρόικα και να ζητεί παράταση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.


Μάλιστα, σύμφωνα με πολλά στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, οι δυσκολίες στις συζητήσεις του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών καταδεικνύουν ότι… όσο πολύ κι αν θέλει κάποιος να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Γι’ αυτό και χθες, ο Neo άκουγε μία συγκεκριμένη φράση από όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, με τα οποία είχε την τιμή να συνομιλήσει. «Μπα; Δεν έφταιγε για όλα ο Μανιτάκης τελικά;», διερωτώντο σκωπτικά, καθιστώντας σαφές τί ακριβώς εννοούν…

matrix24.gr

Read more...

Ξέρεις ποιος είμαι γω, ρε!...


Προπηλακισμός τροχονόμου, από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη...

Μπούκαρε με φόρα στο προαύλιο της Βουλής, καβάλησε το κράσπεδο και ζήταγε μετά και τα ρέστα από τον τροχονόμο, που...

 του είπε κύριε βουλευτά δεν παρκάρατε καλά εδώ.

Σιγά που θα κώλωνε ο Μανώλης. Τον άφησε να λέει, έκανε μεταβολή και πήρε τον δρόμο για τη Βουλή.

Προφανώς η βουλευτική ασυλία, τον προστατεύει και από τον γερανό...





Φωτό euro-crimes

Read more...

Οι δύο κοινοπραξίες που θα αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα σε Ιωάννινα και Δ.Πατραϊκό




Σε κατακύρωση των διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και το Δ. Πατραϊκό κόλπο προχωρά το ΥΠΕΚΑ. Οι δύο εταιρείες, οι όροι της συμφωνίας και τα εκτιμώμενα κέρδη
Σε κατακύρωση των διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και το Δ. Πατραϊκό Κόλπο, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 250 - 280 εκατ. βαρελιών, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη τουλάχιστον άλλων δέκα χερσαίων περιοχών της χώρας.
Όπως ανακοινώθηκε απόψε, η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών οι οποίες υπεβλήθησαν στο πλαίσιο των διαγωνισμών που είχαν προκηρυχθεί πέρυσι τον Ιανουάριο, ολοκλήρωσε το έργο της και σύμφωνα με την ομόφωνη πρότασή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη:
-Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA.
-Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού προτείνεται η κοινοπραξία ΕΛΠΕ /EDISON/PETROCELTIC.
Για την τρίτη περιοχή που είχε προκηρυχθεί (Κατάκολο) διαπιστώθηκε ότι οι προσφορές των δύο ενδιαφερομένων ήταν παραπλήσιες. Έτσι η αξιολόγηση συνεχίζεται και η κατακύρωση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό Κόλπο είναι της τάξης των 200 εκατ. βαρελιών, στα Ιωάννινα 50 - 80 εκατ. βαρέλια και στο Κατάκολο 3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αναμενόμενα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τις δύο περιοχές που κατακυρώθηκαν, σε βάθος χρόνου 25ετίας, υπολογίζονται σε περίπου 11 δισ. ευρώ.
Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ήδη για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η Επιτροπή, έπειτα από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους (μεμονωμένες εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών). Βασική επιδίωξη ήταν η βελτίωση του αρχικά προτεινόμενου προγράμματος εργασιών, με στόχο την ολοκληρωμένη έρευνα της περιοχής, την πρόσκτηση νέων αναβαθμισμένων δεδομένων, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση όλων των δυνατών στόχων ενδιαφέροντος, καθώς και τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών (μίσθωμα ελληνικού δημοσίου, ανταλλάγματα υπογραφής σύμβασης και παραγωγής, ετήσιο καταβαλλόμενο ποσό για εκπαίδευση προσωπικού), πέραν της φορολογίας, που συντελούν στην αύξηση του οφέλους του Δημόσιου.
Επελέγησαν, τελικά, οι πλέον ευνοϊκές προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές ερευνητικές δυνατότητες και τα αναμενόμενα για το δημόσιο οικονομικά αποτελέσματα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η πρόσκληση για τη σύνταξη και την υπογραφή των συμβάσεων.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ:
-Οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν δομηθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αλλά έχει ληφθεί σημαντικά υπόψη και η διεθνής πρακτική έρευνας και παραγωγής, ώστε να εξασφαλισθεί η «καλή πρακτική» σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει αποδοθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, για την οποία οι υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία όρων και των αυστηρότερων προδιαγραφών της βιομηχανίας πετρελαίου, όπως αυτές έχουν διεθνώς καθιερωθεί.
-Τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων (20% των εσόδων του δημοσίου για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και 5% των ειδικών πόρων της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης), ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται για λόγους σύγκρισης ότι η δημόσια δαπάνη στα δύο Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων είναι περίπου 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα αναμενόμενα έσοδα των τοπικών κοινωνιών μόνο από το μπλοκ του Πατραϊκού, είναι περίπου τριπλάσια.
Αντίστοιχα στην Ήπειρο, σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του βιομηχανικού τομέα της περιφέρειας (πλην κατασκευών) σε ετήσια βάση αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% (από 480 εκατ. ευρώ σε 670 εκατ. ευρώ) και για περίοδο τουλάχιστον 20 ετών.
 Στο όφελος αυτό θα πρέπει να προστεθεί η θετική επίδραση στην απασχόληση και στο εισόδημα: για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των Υ/Α δημιουργούνται 2-3 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία και για κάθε 1 ευρώ εισοδήματος που αποκτάται άμεσα από τον κλάδο Υ/Α, δημιουργείται εισόδημα 1-2 ευρώ σε εργαζομένους σε άλλους κλάδους.
Δήλωση Μανιάτη για την επιλογή
«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική αγορά υδρογονανθράκων, σε συνέχεια όλων όσων έχουμε πραγματοποιήσει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μπαίνουμε σε τροχιά υλοποίησης της πρώτης φάσης και προσδοκούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο και διαφανές θεσμικό πλαίσιο, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το ενδιαφέρον των πετρελαϊκών εταιρειών, δημιουργήσαμε ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον που είναι ελκυστικό γι' αυτές τις επενδύσεις μεγάλου ρίσκου, δημιουργήσαμε τα εργαλεία για την ενίσχυση των τοπικών αναπτυξιακών οικονομιών με τον περιφερειακό φόρο, δημιουργήσαμε το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, ηθική υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Είμαστε σίγουροι ότι οι κοινοπραξίες που επελέγησαν, θα προχωρήσουν με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος εργασιών και με απόλυτο σεβασμό στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.
»Τα αναμενόμενα οφέλη θα είναι πολλαπλά: στην αύξηση των δημόσιων εσόδων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη υποστηρικτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στην παραγωγή τεχνογνωσίας και στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων.
»Το στοίχημα συνεχίζεται. Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και για άλλες περιοχές, όπου ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, και σύντομα θα ανακοινωθούν ποιες από αυτές βγαίνουν σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τη στρατηγική για τον επίσημο γύρο παραχωρήσεων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, που θα προκηρυχτεί στα μέσα του 2014».
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θητεία του ως υφυπουργού ΠΕΚΑ, ο κ. Μανιάτης είχε προετοιμάσει τις διαδικασίες για προκήρυξη των διαγωνισμών τουλάχιστον για άλλα δέκα χερσαία οικόπεδα που έχουν ερευνηθεί κατά καιρούς στο παρελθόν αλλά τα δεδομένα που προέκυψαν ήταν φτωχά ή ξεπερασμένης τεχνολογίας.
Πρόκειται συγκεκριμένα για 10 με 12 οικόπεδα σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, κομμάτι της Μεσσηνίας, Αχαΐα και πιθανώς χερσαίο τμήμα της Κρήτης.

Read more...