Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ... 65 ΤΟΥ !
Εμείς όπως πάντα εδώ στο Fimotroαπευθυνόμαστε σε νοήμονες αναγνώστες. Μας διαβάζουν ανεγκέφαλα κομματικά στελέχη, η μεγάλη μας δύναμη όμως είναι οι άνθρωποι της αγοράς και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που διαμορφώνουν το...
πολιτικό κλίμα όποτε προκύψουν πρόωρες κάλπες.
Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και διαβάστε τι πραγματικά συμβαίνει με τον Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει ότι δεν πρόκειται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ξέρουν και οι συνεργάτες του αυτό και ήδη απο την ανθρωπογεωγραφία της Βουλής ξέρουν περίπου τι θα γίνει την 29η Δεκεμβρίου. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ο Σαμαράς πάει απευθείας στη γκιλοτίνα. Συνεργάτες του τον έχουν πείσει ότι θα υπάρξει διαχειρίσιμη ήττα στις εκλογές και ότι η ΝΔ θα χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με περίπου τρείς μονάδες διαφορά!
Του έχουν πει επίσης ότι θα χάσει τις εκλογές με λογική διαφορά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγεί από τις κάλπες θα δεχθεί ανελέητη επίθεση από τις αγορές και θα αναγκαστεί να κάνει κωλοτούμπες. Αυτό θα τον οδηγήσει σε πολιτική κατάρρευση και εν συνεχεία σε νέες εκλογές θα επιστρέψει ο Σαμαράς που τότε θα είναι 65 ετών!!!
Εάν του τα λένε όλα αυτά για να κρατήσουν τις καρέκλες τους, το καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν όλοι αυτοί που βρίσκονται δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εάν του τα λένε αυτά και τα πιστεύουν ε τότε μιλάμε για πραγματικούς ψυχοπαθείς. Την ιστορία με τον Καραμανλή που του έλεγε ο Σουφλιάς να προκηρύξει πρόωρες εκλογές γιατί θα τις χάσει μόνο με 3% την έχουν ακούσει; Όχι μόνο έχασε τις εκλογές αλλά τελικά ηττήθηκε με 10 μονάδες διαφορά από τον ΓΑΠ που υποσχόταν ότι λεφτά υπάρχουν!... Επειδή από το πρωί της Κυριακής των εκλογών πάλι εμείς θα επιβεβαιωθούμε για μια ακόμη φορά, κρατήστε την ανάρτηση αυτή και εδώ είμαστε πάλι...
Fimotro
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_9863.html

Read more...

''ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2005 ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ''...


«Έχει υποχωρήσει η ζήτηση για φυσικό αέριο στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ κ. Γιώργος Σπανούδης, σε ενεργειακό συνέδριο, αναφέροντας ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 25%...
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το 2014 η κατανάλωση αερίου ήταν στα ίδια επίπεδα με το 2005.


Σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς που θα γίνει από το 2015 επεσήμανε ότι η ΔΕΠΑ χρειάζεται να γίνει εμπορικό μαγαζί και ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο. «Υπάρχει όμως η διάθεση», πρόσθεσε.

Επεσήμανε δε ότι το μετά το 2013 δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας της ιδιωτικοποίησης, αλλά μπορούμε να φέρουμε αέριο στις περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Τέλος, για την πτώση του πετρελαίου εκτίμησε ότι οι εξελίξεις είναι «σεισμικές».

Από την πλευρά του ο διευθύνοντας του ΔΕΣΦΑ, κ. Κ. Ξιφαράς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η θέση της Ελλάδας είναι καλή για να γίνει κόμβος φυσικού αερίου. Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη δεύτερη αναβάθμιση της Ρεβυθούσας, αυξάνοντας τη χωρητικότητα κατά 73% από το 2016.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/2005.html

Read more...

''O ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ 2015''...


...TI AΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...
Η Ευρώπη βρίσκεται σε άσχημη θέση αυτή τη στιγμή και αυτό διότι το «φάντασμα» της κρίσης φαίνεται να επιστρέφει και πάλι. Ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού αυξάνεται,...
οι συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται, η ανεργία μεγαλώνει και η ανάπτυξη δεν φαίνεται πουθενά, παρά τα μέτρα που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Και μέσα σε όλα αυτά, τα κόμματα-αντάρτες της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται την απογοητευτική αυτή εικόνα της ευρωζώνης και κερδίζουν συνεχώς έδαφος υποσχόμενοι πως θα δώσουν ένα τέλος στην κρίση.

Το ερώτημα ωστόσο, που τίθεται είναι θα καταφέρουν να κάνουν τις δεσμεύσεις τους πράξεις ή θα οδηγήσουν την ευρωζώνη στο χάος;

Οι αναλυτές της Citi κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και προβλέπουν ποιοι θα είναι οι πέντε ηγέτες που πιθανόν να φέρουν την καταστροφή το επόμενος έτος.

1. Μπερντ Λούκε

Είναι ο ηγέτης του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» το οποίο είναι υπέρ της ένταξης της Γερμανίας στην ΕΕ , αλλά δεν θέλει το ευρώ. Σύμφωνα με την Standard & Poors το κόμμα θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της ευρωζώνης.

Οι Χριστιανοδημοκράτες συνεχίζουν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, ορισμένοι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι στρέφονται τώρα στο εναλλακτικό αυτό κόμμα του Μπερντ Λούκε. Σε περίπτωση που η γερμανική οικονομία επιβραδυνθεί το επόμενο διάστημα, τότε ίσως οι Χριστιανοδημοκράτες αναγκαστούν να υιοθετήσουν πιο αντι-ευρωπαϊκές πολιτικές, σε με προσπάθεια να κερδίσουν τους χαμένους ψηφοφόρους.




2. Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να θριαμβεύσει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στις πρόωρες εκλογές που θα μπορούσε να έρθει στις αρχές του 2015. Η προοπτική όμως αυτή έστειλε τις ελληνικές μετοχές στα... τάρταρα την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας τις περισσότερες ρευστοποιήσεις σε περισσότερα από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πολιτική πλατφόρμα που τον φέρνει σε σύγκρουση  με τους σημαντικότερους θεσμούς της Ευρώπης.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης της ευρωζώνης από το 2010 και μετά, και θα μπορούσε ακόμα να είναι το επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής το 2015.



3. Νάιτζελ Φάρατζ
Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), αποτελεί απειλή για την Ευρώπη. Αν και δεν θεωρείται πιθανό να κερδίσει τις επερχόμενες γενικές εκλογές της Βρετανίας τον Μάιο του 2015, η σκιά του συνεχίζει να πλανιέται πάνω από την βρετανική πολιτική.

Αλλά ακόμη και αν λάβει μια σχετικά μικρή πολιτική εξουσία, αποκτώντας λίγες έδρες στο κοινοβούλιο πιθανότατα να ήταν ζωτικής σημασίας αφού κανένα κόμμα δεν φαίνεται να κερδίζει την πλειοψηφία και έτσι η δημιουργία συμμαχιών θα κριθεί απαραίτητη και ο ρόλος του UKIP θα είναι καθοριστικός.




4. Πάμπλο Ιγκλέσιας
Ο ηγέτης του αριστερού ισπανικού κόμματος  Podemos, βλέπει τους υποστηρικτές του να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να έχει γίνει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ισπανία αυτή τη στιγμή.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είναι ο μεγαλύτερος φαν του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να απομονωθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Παρόλα αυτά θεωρείται πολύ πιθανό να ψηφίσει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έναν άνθρωπο ο οποίος διαβάζει Βλαντιμίρ Λένιν αναφέροντας πολλές από τις ατάκες του στους πολιτικούς του λόγους.




5. Μαρίν Λεπέν
Η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου έκανε αισθητή την παρουσία της στις φετινές εκλογές. Η ίδια έχει μια πολυετή παρουσία στην πολιτική αναλαμβάνοντας τα ηνία του κόμματος διαδεχόμενη τον πατέρα της Ζαν- Μαρί Λεπέν.

Το 2002 ήρθε στη δεύτερη θέση στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ενώ το επόμενο έτος θα διεξαχθούν στη χώρα δημοτικές εκλογές, όπου το Εθνικό Μέτωπο, είναι πιθανό να αυξήσει την δυναμική του, έπειτα και από τη νίκη τους στις ευρωεκλογές τον περασμένο Μάιο.



Πηγή: newmoney.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/o-2015_16.html

Read more...

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ"


ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το κλίμα για τον Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτό που έκανε χθες δεν είναι απλά πολύ βαρύ. Είναι κυριολεκτικά ασήκωτο. Το Fimotroείναι σε θέση να γνωρίζει ότι σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ μετά τις αντιδράσεις, κυριολεκτικά χ...κε πάνω του! Έπαιρνε ο...
ίδιος τηλέφωνα σε εκδότες και διευθυντές οικονομικών ρεπορτάζ για να δώσει διευκρινίσεις και για να σώσει το τομάρι του. Τον έμπλεξε πολύ άσχημα το Μαξίμου. "Θα πάει στη φυλακή γι αυτό που έκανε" λένε κορυφαία στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο αδίκημα; Παράβαση καθήκοντος το κακούργημα και διασπορά ψευδών ειδήσεων το πλημμέλημα... Αυτά παθαίνουν όσοι λειτουργούν ως προβοκάτορες...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_741.html

Read more...

Δαμανάκη για Πρόεδρος;..


Πιθανό πρόσωπο έκπληξη είναι πιθανό να έχει στο μυαλό του για την προεδρική εκλογή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde.

Συγκεκριμένα εκτιμά ως...
πιθανό το γεγονός να έχει «έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι του και να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τον δεύτερο γύρο, νέο υποψήφιο, που θα ικανοποιεί τουλάχιστον τη ΔΗΜΑΡ».

Και αναφέρει η γαλλική εφημερίδα: «Το πρόσωπο αυτό μάλιστα, που ακούγεται για την τρίτη εκλογή, είναι η πρώην Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη»...

Β.Β. – newpost.gr

Read more...

Επικίνδυνοι…


Την έντονη αντίδραση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου (τις οποίες προσπάθησε να…
ανασκευάσει αμέσως μετά), σύμφωνα με την οποία πιθανή προκήρυξη εκλογών θα θεωρηθεί «πιστωτικό γεγονός». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αποδοκίμασε σε σκληρή γλώσσα τους επίμαχους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις, ενώ υπενθύμισε ότι η Σοφία Βούλτεψη είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και με την ιδιότητά της αυτή δεν της επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη φρασεολογία της Ν.Δ. 

Ωστόσο, ας μην ξεχνάει, ότι στην ίδια γραμμή έχει συνταχθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την καταστροφολογία του...

Πηγή: efsyn.gr

Read more...

Για όσους κοιτάζουν αμήχανα το ημερολόγιο...


Νέα παρέμβαση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ...

Ξανά θέση για τα εσωτερικά ζητήματα ενός άλλου κόμματος πήρε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόεδρος του σημαντικού κόμματος που...
φέρει το όνομα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Ο εν λόγω πολιτικός αρχηγός απέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την κατηγορία του «διασπαστή». Για όσους κοιτάζουν αμήχανα το ημερολόγιο, σήμερα δεν είναι Πρωταπριλιά και η δήλωση δεν ήταν χιουμοριστική.

Πράγματι, κάποιος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε δικό του κόμμα, κατηγορεί κάποιον που δεν έχει ιδρύσει ακόμα κάποιο άλλο κόμμα ότι διασπά το ΠΑΣΟΚ...

parapolitiki.com

Read more...

Μπαλτάκος: Η νέα παραφυάδα της ακροδεξιάς καπηλείας…


Eίναι γνωστό ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κατοχικής κυβέρνησης Σαμαρά (δεν πρέπει να...
το ξεχνάμε) έχει ιδρύσει πολιτική κίνηση: «ΡΙΖΕΣ» (Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός).
Μόνο οι εντελώς πολιτικά αφελείς δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν ότι αυτό το νέο πολιτικό έκτρωμα είναι μια δεξιά και ακροδεξιά καρικατούρα του κατοχικού καθεστώτος και των δωσίλογων ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…

Και μόνο η κυβερνητική θητεία, ο πολιτικός χαρακτήρας, η ιδεολογία και ο ηγετικός ρόλος του Μπαλτάκου στην κυβερνητική συμμορία Σαμαρά, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο λάθους...
και παρερμηνείας για το νέο αυτό πολιτικό έκτρωμα («ΡΙΖΕΣ»).

Οι διασυνδέσεις του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή και η εμφυλιοπολεμική, ψυχροπολεμική φιλοσοφία του, αποτελούν επιπρόσθετα στοιχεία επιβεβαίωσης για τον ακραίο και νοσηρό ακροδεξιό χαρακτήρα αυτής της νέας παραφυάδας (μετά τον ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή) του κατοχικού καθεστώτος και των δυνάμεων του 4ου Ράιχ…

Τώρα, αυτή η κίνηση του Μπαλτάκου (ΡΙΖΕΣ) ετοιμάζεται να προχωρήσει στο σχηματισμό κόμματος. Έχει συγκροτήσει και την ηγετική ομάδα και τις «θέσεις» της (θα παραθέσουμε το σχετικό κείμενο παρακάτω).

Η οργανωτική συγκρότηση αυτής της νέας ακροδεξιάς «τσόντας» του καθεστώτος «επενδύεται» από όλα τα όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων και από κάποιους μαϊντανούς της Ορθοδοξίας: Άλλο σημάδι ορατό της ακροδεξιάς υστερίας και ρητορείας, της αφόρητης πατριδοκαπηλίας και της ελεεινής εμπορίας των εθνικών θεμάτων και της Ορθοδοξίας…

Η εμπορική διαφημιστική τους ετικέτα είναι: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

Τούτοι εδώ ξεπερνούν σε εμπορική αυθάδεια και πατριδοκαπηλία και τον Καρατζαφέρη…

Πάντα η δεξιά και ακροδεξιά δημαγωγία ήταν ασύστολη πατριδοκαπηλία, ελεεινό εμπόριο της πατρίδας, των εθνικών παραδόσεων και συμβόλων, της Ορθοδοξίας…

Σήμερα στον τομέα αυτό υπάρχει ένα τεράστιο κενό.

Η Δεξιά, σήμερα, έχει εκτεθεί τελείως και έχει γίνει καταγέλαστη πανελληνίως. Έχει μετατραπεί σε μοχθηρό αποτεφρωτή της πατρίδας, των εθνικών παραδόσεων και της Ορθοδοξίας: Αποτελεί μία από τις κατοχικές κεφαλές του 4ου Ράιχ…

Το ίδιο και η ακροδεξιά. Το πολιτικό έκτρωμα ΑΠΑΤΗΣ και πατριδοκαπηλίας του Καρατζαφέρη έχει κονιορτοποιηθεί και έχει γίνει και αυτό καταγέλαστο. Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης, ο έμπορος της πατρίδας, των εθνικών θεμάτων και της Ορθοδοξίας, αποδείχτηκε ένας κοινός απατεώνας του Ποινικού Κώδικα…

Η ανάγκη, λοιπόν, για ένα νέο σχήμα καπηλείας και εμπορίας της «πατρίδας», του «Στρατού», της «Σημαίας» και της «Ορθοδοξίας», ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.

Και μόνο οι εντελώς τυφλοί ή οι τυφλωμένοι από βλακεία και αριβισμό (οι Ορθόδοξες «γλάστρες») δεν μπορούν να διακρίνουν ότι αυτό το νέο πολιτικό έκτρωμα αποτελεί τον «εκσυγχρονισμό» της Χρυσής Αυγής, την αναπαλαίωση της ακροδεξιάς ΝΔ και του καρατζαφερισμού.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
resaltomag.blogspot.gr

Read more...

Επανέλαβαν το ''όχι'' για τον Πρόεδρο οι ΑΝΕΛ...


Επανέλαβαν το ''όχι'' για τον Πρόεδρο οι ΑΝΕΛ Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της...
συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι επανέλαβαν την αρνητική τους θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές. «Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Καμμένος.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «θα πάει μέχρι τέλους, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες», ενώ αποφασίστηκε να «ανεβάσουν τους τόνους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αντιπαραθέσεις θα «μπαίνει στο κάδρο» της κριτικής πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) και κυρίως οι θέσεις του για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τα εθνικά θέματα.

Τέλος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκτίμησαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και όχι δικομματική, υπό την έννοια της δημιουργίας φυγόκεντρων δυνάμεων στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, και τη συμμετοχή νεοεκλεγμένων στελεχών τους σε κυβερνητικό σχήμα.

Στην ΚΟ συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την συνταγματική αναθεώρηση καθώς και την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος...
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Βούλτεψη ξαναχτυπά!...


"Η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ"...


"Πρώτη εγώ έχω πει ότι αν πάμε σε εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα", δήλωσε με σιγουριά η...
κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Επιχειρηματολογώντας (;) επί της βεβαιότητάς της, είπε: "Η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο κόμμα ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών. Στο σύνολό του, διά των πολιτικών αποφάσεων και του ιδρυτικού του συνεδρίου, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική κοινωνία".

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι "εμείς έχουμε πει ότι ένα κόμμα που θέλει άοπλη αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις "ειδικού τύπου", έξοδο από το ΝΑΤΟ της Ελλάδας, αλλά να μείνει η Τουρκία και όλα αυτά που λέει γενικά για τους υδρογονάνθρακες, για τα Σκόπια -γιατί αυτά είναι τα σοβαρά θέματα- ένα κόμμα που λέει όλα αυτά, δεν μπορεί να έρθει πρώτο στην Ελλάδα".

Για τη θέση του οίκου Moody's περί "πιστωτικού γεγονότος" και τη δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως "αυτή ήταν η είδηση της προηγούμενης Παρασκευής, την οποία είχαν δημοσιεύσει οι πάντες με πηχυαίους τίτλους, και δεν έδωσε κανείς σημασία και μόλις το είπα εγώ, "συγκλονίστηκε" η Ελλάδα!", συμπληρώνοντας πως θέλει να ρωτήσει "τον κ. Τσίπρα, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Βούτση, αν επιτρέπεται να επαναλαμβάνω αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει στην "Αυγή" και στο "Κόκκινο" -γιατί τι κρίμα, τι ατυχία- με πηχυαίους τίτλους το είχαν βάλει την Παρασκευή αυτό που είπα εγώ τη Δευτέρα".

Φτάνοντας δε σε παραλληρηματικό οίστρο, η κα Βούλτεψη επέκρινε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του λέγοντας πως "αλαζονικό είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά, αλαζονικό, ψευτιά, απατεωνιά μεγάλη είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά από αυτά που δεν υπάρχουν" και λέγοντας ότι "από τα περίπου 11,4 δισ. ευρώ που έχει το ΤΧΣ, τα 700 εκατ. είναι λεφτά, τα άλλα είναι ομόλογα" αναρωτήθηκε: "Τι λοιπόν θα μοιράσει ο κ. Λαφαζάνης ή ο κ. Σκουρλέτης; Χαρτιά;".

Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι "τράπεζες έχουν σωθεί με τα stress test. Βεβαίως είναι σωσμένες οι τράπεζες. Δεν είπε κανείς ότι θα υπάρχει θέμα στις τράπεζες. Έγινε συζήτηση γύρω από ενδεχόμενη υποβάθμιση της οικονομίας. Αυτή η συζήτηση έγινε. Αν τώρα αυτή η συζήτηση διογκώθηκε...".

Αναφερόμενη στην παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σημείωσε ότι "όποιος μιλάει, καλώς κάνει και λέει τη γνώμη του", ενώ για την προεδρική εκλογή τόνισε:

"Δεν υπάρχει πήχης για την κυβέρνηση, σημασία έχει το τέλος της διαδικασίας. Σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας"...
avgi.gr

Read more...

"Γιουνκέρ και Μοσκοβισί παρεμβαίνουν στην ελληνική εσωτερική πολιτική"...


ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους...


"Οι πρόσφατες προκλητικές παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απαράδεκτες και...
πρέπει να αποσυρθούν, σύμφωνα με τους Ευρωβουλευτές της Ενωμένης ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τρεις συνεχόμενες φορές, τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ, όσο και ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχουν προβεί σε δηλώσεις που αφορούν την επικείμενη εκλογή του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας και τις επόμενες Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Οι παρεμβάσεις τους στην Ελληνική εσωτερική πολιτική, στηρίζουν άμεσα τον πρωθυπουργό Σαμαρά και δημιουργούν "διασπορά φόβου και προπαγάνδας" εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς που σήμερα είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Αυτές οι πρωτοφανείς παρεμβάσεις υπονομεύουν το κύρος και την πολιτική ουδετερότητα της Επιτροπής και θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία ενός κράτους μέλους. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό και αντιευρωπαϊκό και φέρνει στο νου τις χειρότερες πρακτικές της νεο-αποικιοκρατίας.

Οι Έλληνες θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να καθορίσουν οι ίδιοι το πολιτικό τους μέλλον. Αν οι Έλληνες αποφασίσουν κατά της λιτότητας και υπέρ μιας κοινωνικής Ευρώπης στις επόμενες εκλογές, τότε η απόφασή τους πρέπει να γίνει σεβαστή, ιδιαίτερα από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα", αναφέρει, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γιουνκέρ και Μοσκοβισί...
newsbeast.gr

Read more...

Στις 18 Δεκεμβρίου η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου...


21447831409597938 
... στην Κοζάνη...
Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της Έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».
Η ομιλία του κ. Παπανδρέου, αρχικά είχε...
προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου, αλλά μετατίθεται χρονικά κατά μία ημέρα, λόγω της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι, η Έκθεση θα είναι σε λειτουργία από την προηγούμενη, δηλαδή την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.
smartpost.gr 

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχιτέκτονας τους χάους ο Σαμαράς...


 
  
...κομματικός προβοκάτορας ο Στουρνάρας...


Στη σημερινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση επιχειρεί να...
αποκρύψει τη δέσμευσή της στην τρόικα για την επιβολή νέων επώδυνων μέτρων. Αψευδής μαρτυρία της κυβερνητικής δέσμευσης, αποτελεί το mail Χαρδούβελη, του οποίου την ύπαρξη ουδείς έχει αρνηθεί.
Παράλληλα, τόνισε ότι εκτυλίσσεται ένα σχέδιο τρομοκράτησης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πάμε στις εκλογές σε κλίμα κινδυνολογίας. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνο παιχνίδι με την οικονομία, που συνιστά απειλή για τα συμφέροντα του λαού. Πρωταγωνιστές στην επιχείρηση τρομοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Σοφία Βούλτεψη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο αρχιτέκτονας τους χάους.
Δυστυχώς, στο χορό της κινδυνολογίας μπήκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ο κ. Στουρνάρας υπέδειξε στους βουλευτές τι να ψηφίσουν, κατά παρέκκλιση του θεσμικού ρόλου του. Ο εκ θέσεως εντελλόμενος να προασπίζεται το κλίμα ηρεμίας στην οικονομία γενικά και το τραπεζικό σύστημα ειδικά, έσπειρε την ανησυχία και την αβεβαιότητα.Λειτούργησε δηλαδή κομματικά και προβοκατόρικα.Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του κ. Στουρνάρα.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε επίσης λόγο για επιλεκτική αναφορά στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Όπως είπε, πολλά από αυτά αναλύουν εκτενώς το σχέδιο τρομοκράτησης που έχει εξυφάνει η κυβέρνηση. Μάλιστα το Associated Press ζήτησε από τους ξένους να μην αν αναμειγνύονται στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Πιερ Μοσχοβισί, η καλύτερη απάντηση δόθηκε από στελέχη του κόμματος του (δηλαδή του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος) που τον κατηγόρησαν ότι υποτάσσεται στην πολιτική της άγριας λιτότητας.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έκλεισε την ενημέρωση αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Τόσο μέσα στη Βουλή όσο και με κινηματικές πρωτοβουλίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει καθετί δυνατό για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί.
Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υπεύθυνος δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης για να σχολιάσει τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα. Ο Κώστας Πουλάκης επισήμανε ότι και στις 56 δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί μετά τις ευρωεκλογές (εκ των οποίων οι 13 μέσα στον Δεκέμβρη) ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται καθαρά πρώτος τόσο στις απαντήσεις όσο και στην εκτίμηση ψήφου.Η δημοσκοπική κατανομή των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από τις 138 έως τις 155, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να κινούνται στο επίπεδο των 144-145. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει αυτή τη στιγμή την αυτοδυναμία.
Ο Κώστας Πουλάκης αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένα πολύ σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών. Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 85-90% οι πολίτες εκτιμούν ότι πάνε άσχημα τόσο η οικονομία γενιά όσο και τα προσωπικά οικονομικά τους. Το συναίσθημα της οργής το συμμερίζεται το 55%, του φόβου το 30% και της ντροπής το 40%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6-% της Νεας Δημοκρατίας στην ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά ζητήματα, τη διαφάνεια και τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις των πολιτών στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, ο Κώστας Πουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι σήμερα πλέον του 40% επιθυμούν άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ουδέποτε ξεπέρασε το 12% την τελευταία εικοσαετία.
left.gr

Read more...

Με ειδικό δικαστήριο απειλεί ο Μητρόπουλος τον Στ. Δήμα...




Με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο προειδοποίησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους συμμετείχαν στην...
κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.
 
Σημείωσε πως θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».
 
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.
 
Επανάλαβε τη θέση του πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, όμως αντίθετα θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος.
 
«Έμεινα έκπληκτος που ο κ. Μητρόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν σήμερα ότι θα κυβερνήσουν μέσω ειδικών δικαστηρίων» απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.
 
«Αυτό το έκανε η δεξιά κάποτε», συμπλήρωσε.

skai.gr 

Read more...

Προσφυγή στην Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Στουρνάρα...


 
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την απροκάλυπτη παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, οποίος ζήτησε από τους Βουλευτές να βγάλουν πρόεδρο και να μην πάμε σε εκλογές, γιατί θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας από τις τράπεζες, απ´ ο, τι φαίνεται θα έχει ...
και συνέχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας συνεχίσει  με δηλώσεις του να μπαίνει στην πολιτική αντιπαράθεση συνεπικουρώντας τον πρωθυπουργό στην εκστρατεία τρόμου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα προβεί σε κινήσεις που θα φτάσουν μέχρι την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, για παράβαση καθήκοντος.
Επιπροσθέτως, αναφέρουν οι πληροφορίες, σε μια τέτοια περίπτωση, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα ζητήσει την απομάκρυνση του κ.Στουρνάρα-  μετά από συνεννόηση με την ΕΚΤ- όπως συνέβη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο, ο όποιος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για διαφορετικούς λόγους...

topontiki.gr

Read more...

Δεν ψηφίζει για ΠτΔ ο Μάρκος Μπόλαρης...


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης 
Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο...
Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει» τονίζει ο κ. Μπόλαρης και προσθέτει: «Η ασκούμενη πολιτική διαλύει την πραγματική οικονομία της χώρας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας της χώρας, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό και φέρνει την κοινωνική συνοχή στα όριά της. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορώ να την εγκρίνω, δεν την εγκρίνω και φυσικά δεν προτίθεμαι να της δώσω παράταση».
Ο κ. Μπόλαρης τονίζει ότι «οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι' αυτό θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να μη φτάσουμε στο σημείο να προκαλέσουμε με την ένταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα και οι όποιες σκοπιμότητες προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στη δημόσια εικόνα της χώρας εντός και εκτός. Όλο αυτό είναι συνολική και συλλογική υποχρέωση και του πολιτικού κόσμου και όσων είναι στο δημόσιο λόγο και των ΜΜΕ και φυσικά των πολιτών. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη σε αυτή τη διαδικασία η ψυχραιμία. Να σεβαστούμε τη λειτουργία των θεσμών. Να σεβαστούμε τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Read more...

Δεκτό το αίτημα των προφυλακισμένων Xρυσαυγιτών...





  ...για τη μεταγωγή τους στη Βουλή ...
Oι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν ζητήσει άδεια από τις φυλακές προκειμένου να βρεθούν στη Βουλή στις ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι...
έγκλειστοι χρυσαυγίτες θα μεταχθούν αύριο στη Βουλή σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "ΒΗΜΑτος".
Ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού έκανε δεκτό το αίτημά τους προκειμενου να παραστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι προφυλακισμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση βουλευτές της Χρυσής Αυγής,  είχαν υποβάλει αίτηση για να μεταχθούν στην Βουλή στις τρεις ψηφοφορίες -στις 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου.

left.gr

Read more...

Ο Φώτης δεν «απελευθέρωσε» κανέναν...


koubelis 

 Περίεργα παιχνίδια διαπιστώνουν στη ΔΗΜΑΡ. Για παράδειγμα, χθες η πίεση του Φώτη Κουβέλη και των συνεργατών του χτύπησε... κόκκινο, καθώς πολλά δημοσιεύματα ήθελαν  τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να... 
«απελευθερώνει» τους βουλευτές του για να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες. Όντως, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, επισήμανε πως όποιος βουλευτής του τυχόν ψηφίσει για Πρόεδρο, δε θα θεωρηθεί αποστάτης ή αργυρώνητος.
Όμως, αυτό αφορά στις αποστάσεις που κρατά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την -βλαπτική για την Δημοκρατία, όπως λέει ο ίδιος- συζήτηση περί «πληρωμένων» βουλευτών.
Ωστόσο, η φράση του Φώτη Κουβέλη δεν σημαίνει ότι όποιος «σπάσει» τη γραμμή θα παραμείνει βουλευτής του κόμματος.
Αντιθέτως, θα διαγραφεί πάραυτα και θα υποστεί πολιτική αποδοκιμασία, αφού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προφανώς αξιώνει από όλους τους βουλευτές του να πειθαρχήσουν στις συλλογικές αποφάσεις -δηλαδή, στην καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα σε όλες τις ψηφοφορίες...
matrix24.gr

Read more...

«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», από την Περιφέρεια Αττικής...


«Διαβεβαιώσεις» εν αμαρτίαις 
Πρόγραμμα επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά όπου λόγω αδυναμίας η ΔΕΗ έκοψε την παροχή, εξήγγειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Το πρόγραμμα λέγεται...
«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» και έχει στόχο να μη μείνει κανένας καταναλωτής στο σκοτάδι εν μέσω εορτών. Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει στο πρόγραμμα αυτό αναλαμβάνοντας εκείνη να πληρώσει από το δικό της ταμείο τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το ύψος της οφειλής που αναλαμβάνει να καλύψει η Περιφέρεια ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί είναι 360 ευρώ. Ποσό που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο, αρχής γενομένης από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Το κόστος του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» συμπεριλήφθηκε στον αναβαθμισμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε από τη νέα περιφερειακή Αρχή και τη Ρένα Δούρου, στον οποίο προβλέπεται εξαπλασιασμός των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα, για να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και να καλύψει περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αναμένεται να συνδεθεί και με τους δήμους. Σημειώνεται πάντως ότι το πρόγραμμα αφορά ανθρώπους που δεν έχουν ενταχθεί –για οποιονδήποτε λόγο- στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου εξαιρούνται εξ ορισμού από την αποκοπή του ηλεκτρικού.
Τα δικαιολογητικά
Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1.Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).
2.Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
3.Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή.
4.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΤΑ ΝΕΑ

Read more...

Συμφωνία κυβέρνησης με τρόικα για νέα σκληρά μέτρα...


  
Τι αναφέρει το σημείωμα των τροϊκανων προς το Eurogroup...
«Ναι σε όλα» απαντά η κυβέρνηση στην πληθώρα απαιτήσεων της τρόικας που υποβλήθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου. Αυτό προκύπτει από το έγγραφο των δανειστών προς το Eurogroup, στο οποίο...
μεταφέρεται η αποδοχή εκ μέρους της Αθήνας των απαιτήσεών τους.

Με αυτό καθιστά σαφές στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά μεταξύ άλλων αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ οι οποίες θα επιφέρουν ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών (τρόφιμα, ρεύμα, ύδρευση, βιβλία, περιοδικά, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θεάτρου, αν και η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη αποδεχθεί κάτι ανάλογο και για τα φάρμακα, το ένα από τα δύο σημεία που δεν έχει υιοθετήσει μαζί με τις απολύσεις), αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, συσχετισμό εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ακόμη η κυβέρνηση αποδέχθηκε να προωθήσει σταδιακή κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, περισσότερες κατασχέσεις για οφειλέτες του Δημοσίου και επανεξέταση με περικοπές ή και κατάργηση των φορολογικών κινήτρων μαζί με ανεξάρτητο οργανισμό για φόρους και έσοδα.

Στοιχεία που αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση «τα δίνει όλα» δημοσιεύθηκαν προχθές στην «Αυγή» της Κυριακής, σελ. 4 και 12. Το πλήρες κείμενο του εγγράφου που εστάλη στο Εurogroup έχει ως εξής:


Ελλάδα: Πορεία της πέμπτης επισκόπησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν ένα ισχυρό και ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων για να εξασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του. Αυτό απαιτεί προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και άλλων βασικών όρων του προγράμματος, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την αξιοπιστία.

Εν κατακλείδι οι αρχές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, αν και πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν αριθμό σημαντικών ζητημάτων ώστε να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση, περιλαμβανομένων και ορισμένων πεδίων που πρέπει να αποσαφηνιστούν και για τα οποία πρέπει να προβούν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ήδη προβλέπονται.

1. Προϋπολογισμός και δημοσιονομική βιωσιμότητα

Προϋπολογισμός

Οι αρχές έχουν δεσμευτεί άνευ όρων για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα του 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016. Έχουν εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2015 και έχουν προτείνει να λάβουν ορισμένα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του 2015 (π.χ. την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13%, τη μείωση ή και κατάργηση επιδομάτων στη γενική κυβέρνηση και τη μείωση των ανώτατων ορίων δημοσίων δαπανών).

Ωστόσο, Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ διαπιστώνουν σημαντικό κενό και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τα μέτρα με τα οποία θα κλείσει, συμπεριλαμβανομένων και των νομοθετικών ρυθμίσεων για μέτρα μόνιμης βάσης που έχουν προταθεί από τις αρχές.

Σχήματα δόσεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις αναφορικά με απαιτούμενες τροποποιήσεις της ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις του προγράμματος, να διατηρήσουν τη φορολογική συνείδηση και να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες. Αυτά αφορούν για παράδειγμα τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τον προσδιορισμό της δυνατότητας του οφειλέτη να πληρώσει, ενισχύοντας τη συνέπεια με βελτίωση των κινήτρων για πρόωρη εξόφληση.

Οι αρχές έχουν δεσμευτεί να στελεχώσουν πλήρως τον φορολογικό και ελεγκτικό μηχανισμό και ειδικά τις μονάδες μεγάλων οφειλετών, καθώς και να τροποποιήσουν τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση των μη εισπράξιμων οφειλών φόρου όπου απαιτούνται σημαντικές αλλαγές των αναχρονιστικών πρακτικών και διαδικασιών.

Διαχείριση φορολογικών εσόδων

Στους μακροπρόθεσμους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται και η σημαντική ενίσχυση της αυτονομίας με εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης. Έχει επιτευχθεί συμφωνία επί της αρχής για να υιοθετήσουν οι αρχές πολιτικές σε αυτήν την αναθεώρηση για την ίδρυση ενός οργανισμού διαχείρισης των φορολογικών εσόδων, με την κατάλληλη αυτονομία από το υπουργείο Οικονομικών, διοικούμενο από ένα διοικητικό συμβούλιο που αναπτύσσει και εγκρίνει τη στρατηγική του ανθρώπινου δυναμικού και του προϋπολογισμού του οργανισμού -και αυτό μαζί με μια νέα χρηματοδοτική φόρμουλα για ευελιξία του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των αρχών, οι συζητήσεις σχετικά με το σχέδιο της νομοθεσίας θα πραγματοποιηθεί με στόχο την έγκριση της νομοθεσίας, στο μέτρο του δυνατού, από το τέλος του 2014.

Μεταρρύθμιση των συντάξεων

Η δέσμευση του προγράμματος περιλαμβάνει την ενοποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων, περιλαμβανομένων των δαπανών, και τη συνάφεια μεταξύ εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία. Οι αρχές δεσμεύτηκαν να υιοθετήσουν τη νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη διοικητικές δράσεις (π.χ. ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης) και πολιτικές (π.χ. η σταδιακή κατάργηση των προνομίων πρόωρης συνταξιοδότησης) με αποτέλεσμα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο. Συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την κλίμακα και το εύρος των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του προγράμματος.



Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...



 

Read more...

Καμία παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9...


 

Στην αποσαφήνιση ότι μετά την 19η Δεκεμβρίου δεν θα υπάρξει παράταση της υποβολής αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου ...
2011-2013 (χωρίς πρόστιμα) προχώρησαν 
στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.




Μετά από συναντήσεις της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με ανώτατα στελέχη της ΓΓΔΕ ξεκαθαρίστηκε πως η παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθωτικών Ε9 για τις χρήσεις 2011-2013 χωρίς πρόστιμο δεν είναι εφικτή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΓΓΔΕ δεν πρόκειται να δοθεί παράταση πέραν της 19ης Δεκεμβρίου καθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για την 01/01/2014 μέχρι 31/12/2014. Η παράταση δεν είναι εφικτή και για το λόγο ότι λογιστές και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι τις 31 .

Στη βάση αυτή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών προέτρεψε τα μέλη της να αξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους και να εστιάσουν στην υποβολή έως τις 19 Δεκεμβρίου των δηλώσεων Ε9 που μειώνουν το ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Εξάλλου, και νέα ευτράπελα έχουν προκύψει με τον ΕΝΦΙΑ και το συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών πάγωσε κρατικές επιχορηγήσεις κοινωφελών και προνοιακών ιδρυμάτων, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού του φόρου.

Συγκεκριμένα, συμψήφισε τις βεβαιωμένες οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με τα ποσά των επιχορηγήσεων που οφείλει να καταβάλει στο ιδρύμα. Πλέον, ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό είναι να υποβληθεί από το ίδρυμα τροποποιητική δήλωση Ε9 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ...
in.gr

Read more...

4,9% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ...


Δημοσκόπηση GPO: 4,9% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ –«Οχι» στις εκλογές, φόβος για Grexit  
«Οχι» στις εκλογές, φόβος για Grexit  ...
Στη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28% στην πρόθεση ψήφου, με την Νέα Δημοκρατία να...
παίρνει το 23,1% και τη μεταξύ τους διαφορά (4,9%) να μειώνεται σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Οκτώβριο, όταν ήταν στο 6,5%. 
Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,7%, το ΛΑΟΣ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%, ενώ αναποφάσιστο δήλωσε το 15,3% και «άλλο κόμμα» απάντησε το 5,9%. 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 44,8%, με το 35,4% να προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 17% απάντησε «κανένας». 
Κατά των πρόωρων εκλογών η πλειοψηφία 
Με καλό μάτι είδε η πλειοψηφία την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς στη σχετική ερώτηση το 64,4% απάντησε «θετικά, μάλλον θετικά» για το πώς κρίνει τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το 30,9% απάντησε «αρνητικά, μάλλον αρνητικά». 
Θετική άποψη για το Σταύρο Δήμα εξέφρασε το 51,3%, ενώ το 34,3% έχει αρνητική άποψη, ενώ στην ερώτηση «τι πρέπει να γίνει στις 29 Δεκεμβρίου», ημερομηνία της τρίτης ψηφοφορίας, το 55% απάντησε «να εκλεγεί πρόεδρος», ενώ το 41,6% τάχθηκε υπέρ της διάλυσης της βουλής και της διενέργειας πρόωρων εκλογών. 
Στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα αποδίδει η πλειοψηφία την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, κάτι που απάντησε το 38,7%, ενώ ένα 35,5% θεωρεί υπεύθυνη για αυτό την κυβέρνηση και το 21,9% ρίχνει την ευθύνη στην Τρόικα. 
Τον Αντώνη Σαμαρά κρίνουν ως καταλληλότερο για να διαπραγματευτεί ως πρωθυπουργός με την Τρόικα το 41,2%, ενώ το 34,2% εκτιμά ότι καταλληλότερος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το 22,1% απάντησε «κανένας» σε αυτή την ερώτηση.
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη διαπραγμάτευση, το 37,6% απάντησε η σημερινή, το 41% προτιμά μία κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από εκλογές και το 14,3% μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. 
Υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 59,3%, ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση προτιμά το 38,5%. Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, το 60,9% απάντησε αρνητικά και το 36,7% θετικά. 
Να αποσυρθεί από την πολιτική ο Παπανδρέου θέλει το 84,8%
Αρνητικά είναι τα μηνύματα της δημοσκόπησης για τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς μόλις το 4,2% τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης νέου κόμματος σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (84,8%) απάντησε ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος και πρέπει να αποσυρθεί από την πολιτική. Ακόμη, ένα 7,6% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ. 
Φούντωσε ο φόβος για το Grexit 
Το φόβο των Ελλήνων για το Grexit κατέγραψε η έρευνα, καθώς το 58,6% εκτιμά ότι ο φόβος για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει οριστικά, ενώ το 36,4% έχει διαφορετική άποψη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό εκείνων που φοβούνται για το Grexit αυξήθηκε δραματικά σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, τον Οκτώβριο, όταν ήταν στο 41,2%. 
Ανησυχία για την οικονομία της χώρας προκαλεί και η ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το 61,2% θεωρεί ότι η προεκλογική περίοδος θα εγκυμονούσε κινδύνους για την οικονομία της χώρας, ενώ το 37,6% έχει αντίθετη άποψη. 
Πάση θυσία παραμονή στην Ευρωζώνη θέλει το 72,4% των ερωτηθέντων, ενώ το 26% απάντησε αρνητικά. 

iefimerida.gr



Read more...