Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Aποστολόπουλος στον εισαγγελέα: Ο Χαϊκάλης υπεύθυνος, εγώ το θύμα...


Αποστολόπουλος στον εισαγγελέα: Ο Χαϊκάλης υπεύθυνος, εγώ το θύμα

«Μου είπε ότι αν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα ο Γ. Αποστολόπουλος -

 Ο συνήγορός του ανέφερε ότι ο πελάτης του δήλωσε ότι το υλικό είναι... μονταρισμένο και ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα

«Κατέθεσε την αλήθεια. Το πολιτικό και ποινικό θέμα το έχει ο κ. Χαϊκάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Οι διάλογοι έγιναν για να φανεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη».



Με αυτές τις προτάσεις ο κ. Παύλος Σαράκης συνήγορος του κ. Γ. Αποστολόπουλου έδωσε το στίγμα της γραμμής που ακολούθησε ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ο εντολέας του και καταγγελλόμενος ως μεσάζοντας από τον κ. Χαϊκάλη. Επί της ουσίας, η πλευρά του Γ. Αποστολόπουλου υπονοεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ποινικά αδικήματα έχουν διαπραχθεί από την πλευρά του κ. Χαϊκάλη και ότι ενδεχομένως το θύμα στην όλη υπόθεση να μην είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αλλά ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο τελευταίος έδωσε εξηγήσεις επί τρεις περίπου ώρες στον εισαγγελέα και μετά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, αντίθετα δήλωση έκανε ο συνήγορός του κ. Παύλος Σαράκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε την αλήθεια χωρίς μοντάζ και ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα, όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης.

Παράλληλα, ο Γ. Αποστολόπουλος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι οι πρώτες νύξεις είχαν γίνει από τον Παύλο Χαϊκάλη και ότι ο ίδιος πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να αποδείξει, όπως φέρεται να είπε, ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν ευάλωτος και ανέντιμος και ότι ήθελε να τον καταγγείλει με στοιχεία.

Μάλιστα φέρεται να είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Παύλο Χαϊκάλη, ότι είχαν συναντήσεις και συνομιλούσαν πολύ συχνά, ότι ήταν σύμβουλος του Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και ότι σε αυτόν ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος.

Ακόμη, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελέα ότι κανείς δεν κρύβεται από πίσω του και ότι όλο αυτό έγινε αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία. Τέλος, φέρεται να δήλωσε ότι και ο ίδιος ήταν έτοιμος να προσκομίσει το δικό του υλικό στον εισαγγελέα.


H δήλωση του Παύλου Σαράκη του συνηγόρου του Γ. Αποστολόπουλου έχει ως εξής: «Μετά από κλήση της εισαγγελέως Εφετών ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται μετά τις καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη. Ανταποκριθήκαμε αμέσως και δώσαμε εξηγήσεις. Δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα. Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα και δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαϊκάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Οι συνομιλίες που υπάρχουν έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη. Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζεται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».


Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Χαϊκάλης ήταν αυτός που του είπε πως αν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Αποστολόπουλος φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελέα ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν όσα λέει και ότι το βίντεο που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι μονταρισμένο. Υπονοεί, δηλαδή, πως κατέγραφε και εκείνος τη συνομιλία που είχε με τον κ. Χαϊκάλη και πως έχει το σχετικό βίντεο. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό θέλησε να καταδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος των ΑΝΕΛ, του οποίου είχε υπάρξει και ο ίδιος ηγετικό στέλεχος. Με λόγια φέρεται να υποστηρίζει στον εισαγγελέα ότι παγίδευσε τον Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει και να έχει στοιχεία.




Σημειώνεται πως ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικά στον κ. Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.



Ο κ. Αποστολόπουλος, όπως κατήγγειλε χθες ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, είναι ο άνθρωπος που φέρεται να τον πλησίασε εκ μέρους τρίτων, με σκοπό να τον δωροδοκήσει, ώστε να ψηφίσει υπέρ στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.



Ο κ. Αποστολόπουλος, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε πως πρόκειται για «θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό».

Μάλιστα, η ανακοίνωση του κ. Αποστολόπουλου καταλήγει: «Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθεια και της πραγματικότητας. Ολα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες».













protothema.gr

Read more...

Κουτσούμπας: Η χώρα οδεύει σε εκλογές...



Στην εκτίμηση ότι «η χώρα οδεύει σε εκλογές» προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «η όξυνση της φραστικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και...
παρά τις διαφορές τους στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, σε όφελος πάντα του κεφαλαίου, αποκρύπτει από τον λαό και την νεολαία τον πραγματικό τους αντίπαλο».
Πρόσθεσε ότι η εκατέρωθεν αντιπαράθεση και για ζητήματα ρουσφετολογίας, εξαγοράς και διαφθοράς, "έχει στοιχεία αλήθειας", ωστόσο "η σκανδαλολογία εμποδίζει το λαό να δει την ουσία του πολιτικού προβλήματος, τον οδηγεί να μένει εγκλωβισμένος σε επιφανειακές αλλαγές εντός του αστικού συστήματος, χωρίς να πειράζει καθόλου, το ίδιο το εκμεταλλευτικό και σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων".
Αναφέρθηκε στο νέο δίπολο που πάει να εκφραστεί με την μορφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην δυσαρέσκεια του λαού "να εκδικηθεί την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ" με αλλαγή κυβέρνησης και ταυτόχρονα στην λογική του "μικρότερου δήθεν κακού".
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ουσιαστική αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική αιχμή "και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ή και κάποιας αναιμικής ανάκαμψης εάν υπάρξει, σε συνθήκες ευρωπαϊκής εποπτείας, δεν δεσμεύεται ούτε στο ελάχιστο από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες".
"Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις διακηρύξεις του δεν θα χτυπήσει τα διάφορα προνόμια και δεν θα επιβάλει φόρους στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν θα καταργήσει άλλους που πλήττουν το λαό, δεν μιλά για κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και μάλιστα με ένα άρθρο, όπως έλεγε παλιότερα. Θα στηριχτεί στα γνωστά συσσίτια, στην ελεημοσύνη, στο δρόμο που άνοιξε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στην ακραία φτώχεια" είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι κατάργηση των μνημονίων, σημαίνει κατάργηση με συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες ημερομηνίες όλων των αποφάσεων, των εφαρμοστικών νόμων τους και των δέσμευσεών τους, διαγραφή του χρέους, άρνηση της αντικατάστασης των μνημονίων με την εποπτεία και την επιτήρηση.
"Τίποτε από αυτά δεν υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά λέει τέλος των μνημονίων, όπως και η ΝΔ τώρα το λέει. Όμως τα μνημόνια μπορεί να έχουν ημερομηνία λήξης-και η ΝΔ θέλει να τα λήξει και κάποια στιγμή θα λήξουν με την μορφή που έχουν σήμερα- όμως οι συνέπειές τους, οι νόμοι τους θα εξακολουθούν να υπάρχουν" υπογράμμισε.
Ανάφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται διαγραφή του χρέους, αλλά συμφωνία με τα κράτη μέλη της ΕΕ για διαγραφή το πολύ ενός μέρους του χρέους, που κι αυτό πάλι προβλέπει αντάλλαγμα από τους εταίρους και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "υπόσχεται φούμαρα καθώς δεν υπολογίζει την εποπτεία και τις δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν συνέχεια στην ΕΕ και δεν καθορίζονται από την εναλλαγή διαχειριστών και κυβερνήσεων στην εξουσία".
Αναφορικά με τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί πρόκλησης "σοκ" στην ευρωζώνη και θετικής υποχώρησης της από την ανάδειξή του στην διακυβέρνηση, είπε κατ' αρχήν ότι "είδαμε τι σοκ σοκ προκλήθηκε από την ανάληψη της προεδρίας από το ΑΚΕΛ με τη συμμετοχή της κυπριακής προεδρίας στο κεντρικό όργανο της ευρωζώνης, συνολικά της ΕΕ και πώς αντιμετώπισε η ευρωζώνη την κρίση στην Κύπρο και τι συνεχίζει να κάνει, τι κατευθύνσεις να δίνει σε βάρος του κυπριακού λαού".
"Το σοκ της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ θα το απορροφήσει τόσο το αστικό σύστημα στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η ΕΕ" υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι "η ίδια η ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και η αποδοχή συμμετοχής σε αυτή την λυκοσυμμαχία, πάντα ήταν και παντού αποτέλεσε παράγοντα βέβαιης υποχώρησης και αθέτησης υποσχέσεων, από όλα τα κόμματα, είτε κατατάσσονται στα μνημονιακά είτε στα αντιμνημονιακά. Όντας μέσα στην ΕΕ δρας με τους κανόνες και τους νόμους της".
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι δεν αρκεί να τιμωρηθούν τα κόμματα του συστήματος που κυβέρνησαν, κυβερνούν ή δημιουργήθηκαν στους κόλπους του, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί το ίδιο το σύστημα και γι' αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού "περικλείει εκτός των άλλων και το μήνυμα του λαού, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας, χωρίς αφεντικά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".
Υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξήγησης των πραγματικών θέσεων του ΚΚΕ και όχι "αυτών που παρουσιάζονται ως καρικατούρα των θέσεών του από τα αστικά ΜΜΕ" και επισήμανε οτι το ΚΚΕ "θα δώσει το παρών του σε κυβέρνηση, όταν η εργατική τάξη και ο λαός θα είναι στην εξουσία, με πρόγραμμα όχι διαχείρισης του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού, των μονοπωλίων, αλλά με πρόγραμμα μονομερούς διαγραφής του χρέους, κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με εργατικό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, λαϊκή συμμετοχή και κεντρικό επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό".
Αναφέροντας ότι η ΚΝΕ έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στο διάστημα από το 10ο Συνέδριό της, "βήματα που πατάνε στη σοβαρή δουλειά που έγινε στο έδαφος των επεξεργασιών και αποφάσεων του κόμματος" ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε "δεν κάνουμε πίσω στη στρατηγική μας γραμμή, στο πρόγραμμά μας", καταλήγοντας "δεν πρέπει ούτε στιγμή, στην καθημερινή μας δράση από δω και πέρα να ξεχνάμε το βασικό μας στόχο που συμπυκνώνεται και στο σύνθημα του 11ου Συνεδρίου για την ΚΝΕ, την πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ: «Μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση».

Read more...

Βουλή: Κληρώθηκαν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου...





Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των 13 μελών και του Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν 7 τακτικοί και...
3 αναπληρωματικοί. Τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι Κώστας Τσόλας, Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, Αντώνης Ζευγώλης, Δημήτρης Κόμης, Νίκος Πάσσος, Αργύρης Σταυράκης, Δημήτρης Κράνης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Φράγκος, Ερωτόκριτος Καλούδης.
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας κληρώθηκαν 6 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά. Τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι Ταξιαρχία Κόμβου, Κώστας Πισπιρίγκος, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, Κατερίνα Σακελαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Ηρακλής Τσακόπουλος, Μανώλης Κουσουρής, Θανάσης Ράντος.
Από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου τακτικό μέλος ως Εισαγγελέας κληρώθηκε η Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου και αναπληρωματικό ο Γιώργος Μπόμπολης.
avgi.gr

Read more...

Μωραΐτης: Πάμε σε εκλογές...


 
“Πάμε σε εκλογές , ο πρωθυπουργός δεν θέλει να εκλέξει Πρόεδρο. Θέλει να αποδράσει διότι...
η κυβέρνηση, ενώ θα μπορούσε να εξαντλήσει όλα τα όπλα που παρέχει η νομοθεσία ο κ. Σαμαράς δεν το κάνει”, δήλωσε στα "Παραπολιτικά 90,1" και στην εκπομπή των Γιάννη Παπαγιάννη και Μάρως Κανελλάκη, ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι “ο κ. Σαμαράς και η Κυβέρνηση άλλαξαν στρατηγική κατά το τελευταίο 8μηνο, «συριζοποιώντας» το λόγο τους, σκίζοντας τα μνημόνια και διώχνοντας το Δ.Ν.Τ” .

Επιπλέον πρόσθεσε πως “μετά την πρώτη ψηφοφορία ο πρωθυπουργός δεν πήρε καμία πρωτοβουλία” κάνοντας λόγο “για κυβερνητικά στελέχη θιασώτες της αριστερής παρένθεσης".

Καταλήγοντας, ο κ. Μωραϊτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "φοβάται για τα όσα θα ακολουθήσουν στη χώρα”.
parapolitika.gr

Read more...

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Χαϊκάλη...


Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Χαϊκάλη – ΦΩΤΟ



ΦΩΤΟ...
Ο εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση που αφορά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του.
«Με αφορμή τις...
καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο», ανέφερε αρχικά ο κ. Ντογιάκος και συνέχισε:
«Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και, σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».
«Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου.
Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως», πρόσθεσε.

enikos.gr

Read more...

Πυρετός επαφών και μεγάλη κινητικότητα για το κόμμα Παπανδρέου...


ÄÅËÖÏÉ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÄÉÁËÏÃÏÕ ÃÉÁ ÔÑÉÔÏÂÁÈÌÉÁ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ
Πως απαντά ο Γιώργος στις επιθέσεις των Βενιζελικών...
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την προαναγγελία ουσιαστικά της ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Κοζάνη και το «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ, συσπειρώθηκε εναντίον του.
Οι δηλώσεις-προτροπές να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, πέφτουν βροχή, ενώ δεν λείπουν οι ...
προσβολές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Οι ύβρεις και οι κατηγορίες εναντίον του, έρχονται στην πλειονότητά τους από ακραιφνείς «βενιζελικούς», ευνοημένους στην παρούσα κατάσταση, που υπό το βάρος του πανικού προφανώς, ανέλαβαν εργολαβικά το έργο, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται να δηλώνει ότι θα …εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος!
Ο γραμματέας του κόμματος, και πολιτικός φίλος του Κώστα Σκανδαλίδη, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για προσωπικές στρατηγικές και ζήτησε σεβασμό των θεσμικών διαδικασιών, κάνοντας πάντως πολλά βήματα πίσω για να προτείνει όταν τελειώσουν οι εκλογές, αν γίνουν, «να κάνουμε ένα δημοκρατικό συνέδριο για να εκφράσουμε στα όργανά μας τις ανησυχίες μας». Δηλώσεις κατά του Παπανδρέου έκαναν ο Χρήστος Πρωτοπαπάς, η Εύη Καϊλή και η Εύα Χριστοφιλοπούλου, τις οποίες οι Παπανδρεικοί αντιμετώπισαν μάλλον με ευχαρίστηση καθώς θεωρούν ότι οι δηλώσεις αυτής της κατηγορίας στελεχών διευκολύνουν τη μετακίνηση στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.
Δεν είναι τυχαίο πως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όταν πληροφορήθηκε ποιοί επιτίθενται στον Παπανδρέου και με ποιά επιχειρήματα είπε: "Αν ο Βενιζέλος συνεχίζει να εκφράζεται, κατά του Παπανδρέου, από τον Πρωτοπαπά, τον Γρηγοράκο και την Καϊλή τότε ο Γιώργος όχι μόνον θα πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον Βαγγέλη, αλλά το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να μείνει εκτός Βουλής". Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να σεβαστούν την ενότητα του κόμματος και τις καταστατικές διαδικασίες όσον αφορά τα τακτικά και τα έκτακτα συνέδριά του, χαρακτήρισε "αδιανόητο" να υπάρξει έστω και σκέψη διάσπασης του ΠΑΣΟΚ.
Και όλα αυτά, πριν ακόμα ανακοινωθεί καν η ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό. Στο παρασκήνιο πάντως η κινητικότητα των Παπανδρεϊκών είναι μεγάλη. Η δυναμική που αναπτύσσεται, ιδιαίτερα στην επαρχία, είναι αξιοσημείωτη. Πολλοί πρώην βουλευτές, αδρανοποιημένα στελέχη αλλά και κόσμος που είχε ψηφίσει στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ και σκέπτονταν να ψηφίσει και στις βουλευτικές εκλογές όχι μόνον βλέπουν με ενδιαφέρον ένα νέο κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και έρχονται σε επαφή με τους βουλευτές, τα στελέχη, τις οργανώσεις και τα δίκτυα πολιτών που ήδη δουλεύουν αθόρυβα αλλά πυρετωδώς για τη σύσταση του νέου κόμματος.
Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έχει κυριολεκτικά κουραστεί να βλέπει, στο στρατηγείο του στην οδό Πειραιώς, κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου έχει συναντηθεί και συνομιλήσει με βουλευτές και στελέχη που όταν τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν ο Βενιζέλος και οι συνεργάτες του θα τρίβουν, λένε, τα μάτια τους.
Ακόμη και κάποιοι που χαρακτηρίζονται "βενιζελικοί" συναντήθηκαν ή έχουν ζητήσει να συναντηθούν με τον Γ. Παπανδρέου. Εκτός από τον παπανδρεϊσμό -που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο DNA των ΠΑΣΟΚων- και τον διάχυτο "αντιβενιζελισμό" -λόγω των πολιτικών επιλογών και της συμπεριφοράς του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Σαμαρά- το πρόσθετο στοιχείο που φαίνεται πως συσπειρώνει τον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ορισμένα στελέχη από την Ελιά, τη ΔΗΜΑΡ και άλλες κεντροαριστερές συλλογικότητες, περί τον Παπανδρέου είναι και η διάχυτη εκτίμηση πως ένα παπανδρεϊκό κόμμα αφενός θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το οποίο κινδυνεύει ακόμη και να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή και αφετέρου θα παίξει μετεκλογικά ρόλο στη συγκρότηση της νέας διακυβέρνησης.
Ίσως για αυτό τέτοιος πόλεμος από τους ακραιφνείς Βενιζελικούς. Σημειώνουμε πάντως ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να μην ασχολούνται με τις επιθέσεις εναντίον του, ίσως επειδή έχει εκτιμήσει, και μάλλον ορθώς, ότι του κάνουν καλό αφού δημιουργούν κλίμα συσπείρωσης στο δικό του στρατόπεδο, κάτι που φάνηκε και με τη μεγάλη συγκέντρωση της Κοζάνης, ο όγκος και ο παλμός της οποίας αιφνιδίασε, εννοείται δυσάρεστα, τους Βενιζελικούς.
Ακόμη κι όταν οι επιθέσεις, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ως αναμένεται, ενταθούν πάλι η γραμμή του Παπανδρέου, όπως λέγεται, θα είναι "αφήστε αυτούς να μιλούν για το παρελθόν και τα κομματικά, εμείς θα μιλήσουμε για το μέλλον και γι' αυτά που αφορούν το λαό και τα προβλήματά του"...
matrix24.gr

Read more...

''ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ''...

Λάθος που δεν τιμά την παράταξη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για την δημιουργία νέου κόμματος η ευρωβουλευτής με την Ελιά, Εύα Καϊλή...
«Είναι για άλλη μια φορά ένας λάθος καθώς η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι η πολιτική που χάραξε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 άρα τα θέματα φαίνεται να καταλήγουν να είναι προσωπικά και εσωστρεφή», σημείωσε η ευρωβουλευτής μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4660.html

Read more...

Ποινική δίωξη στον Κασιδιάρη για το βίντεο με τον Μπαλτάκο...


Ποινική δίωξη στον Κασιδιάρη για το βίντεο με τον Μπαλτάκο
Μετά το πράσινο φως που άναψε η Βουλή αίροντας την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρη η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για την πολυσυζητημένη...
υπόθεση της καταγραφής της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Συγκεκριμένα σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.
newsbeast.gr

Read more...

Με 7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ ...



...στην έρευνα της Public Issue...
Ποσοστό 36,5% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 29,5% της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών σε έρευνα που δημοσιεύει η Public Issue.
Ακολουθούν το...
Ποτάμι με 8,5%, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 68% έναντι 20% της ΝΔ.

Για περισσότερα, στο http://stokokkino.gr/article/1000000000001868/Stathero-to-probadisma-tou...

Read more...

Οριστικό "Οχι", από τον Βύρων...




...για εκλογή Προέδρου...
Ο Βύρων Πολύδωρας ξεκαθαρίζει ότι και στις δύο ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δηλώσει «παρών» και αναλύει τους λόγους που...
τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, με άρθρο του στην "kontranews", αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με ρώτησαν την ερώτηση των ευτελών κριτηρίων. Θα ψηφίσετε «παρών» και στις τρεις εκλογές; Απήντησα. Και στις «δέκα τρεις». Και ό,τι λέω, το εννοώ"».



Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Βύρωνα Πολύδωρα



"Ό,τι και όπως ακριβώς δήλωσα το πρωΐ της 17.12.14. «Θα ψηφίσω κατά συνείδηση. Που είναι άγρυπνη, εθνική, χαλύβδινη και όχι πλαστική». Μεγάλη δουλειά αυτή η φοβερή εσωτερική ουσία! Άλλοι την εννοούν ως συνώνυμο της ψυχής. Τη γνωρίζουν ως έννοια και δύναμη πολύ καλά οι ήρωες, οι έντιμοι, οι πραείς, οι ενάρετοι, οι ταπεινοί άνθρωποι. Αυτοί που είναι τα ευλογημένα υποκείμενα-δέκτες των Μακαρισμών του Χριστού στην «Επί του όρους ομιλία» του. Είναι η γνωστή, η τόσο στέρεη και αναμφίβολη, που έχει μετουσιωθεί και αφομοιωθεί σε συναίσθηση και επίγνωση και σε σύστημα ισορροπίας και συνδυαστικής λειτουργίας μεταξύ τού έξω κόσμου και του εγώ.

Άνθρωποι χωρίς γνώση και επίγνωση, αμαλγαματοποιημένες με το συναίσθημα και τα άφατα κριτήρια της αποδοχής ή της απόρριψης κατ’ επιταγή του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης δεν μπορούν να κινούνται, να πράττουν, να ενεργούν κατά συνείδηση. Γιατί δεν τη διαθέτουν.

Αλλά δεν θα κάνουμε το σημερινό σημείωμα κάτι σαν πραγματεία περί την διδασκαλία του Καρλ Γιουνγκ. Θα μιλήσουμε και πάλι πολιτικά. Άνθρωποι, συνεπώς, χωρίς συνείδηση είναι φτερό στον άνεμο. Ή τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, καριερίστες και αρριβίστες. Φέρουν μέσα τους τη δυστυχία και την σκορπούν και γύρω τους. Έτσι συνέβη και με τους αρχολίπαρους (εξουσιολάγνους) Σαμαροβενιζέλους. Ειδικά με τον Σαμαρά η σύγκρουσή μου μαζί του είναι-ήταν καθαρά συνειδησιακή. Για λόγους αρχής και συνείδησης (δικής μου) δεν τον ψήφισα για αρχηγό της ΝΔ. Γιατί απλά είχα πεισθεί από τον πρότερο βίο του (το 1993 έριξε την κυβέρνηση του ευεργέτη του Κ. Μητσοτάκη, προδοσία, αγνωμοσύνη και φιλοκέρδεια μαζί) ότι ο εν λόγω δεν έχει αναστολές. Στη συνέχεια, είχα μαζί του σχέσεις αναγκαστικής συνύπαρξης.

Έκανα τις επιλογές μου ως βουλευτής γνώμης και παρρησίας. Προσπάθησα να εισφέρω την καθαρή και εθνωφελή άποψη, επιστημονικά, ανιδιοτελώς και χωρίς φόβο και πάθος, για να σώσω ό,τι μπορούσα. Δεν λούφαρα, ούτε εφησύχαζα. Πολεμούσα για την Πατρίδα και τον Λαό. Με αποκορύφωμα την γνώμη, απόφασή μου να μην αφήσω να περάσει η καρατόμηση του λαού, της μεσαίας τάξης, με τον τρελλό και μισαλλόδοξο φόρο ΕΝΦΙΑ, τη βόμβα υδρογόνου όχι μόνο κατά την ιδιοκτησίας, αλλά κατά της δομής της ελληνικής κοινωνίας! Διεφώνησα, διακήρυξα το δίκαιο και το σωστό, περιέγραψα το ειδεχθές του εγκλήματος, κατεψήφισα.

Με διέγραψε. Πράξη όχι απλώς καμπλεξισμού και κακίας αλλά και διάχυσης του τρόμου. Τσακίζω τον Πολύδωρα. Άρα, δεν λογαριάζω κανέναν. Γονατίστε άπαντες. Δεν γονατίσαμε. Προχθές ψηφίσαμε. Το τέλος της εποχής της συμμορίας των υπερφίαλων αλαζόνων. Που τη διευρύνουν και με μεταγραφές εκ του εξωτερικού, όπως π.χ. του οινόφλυγος Λουξεμβούργειου υποδίκου και του Γάλλου νεκροθάπτου της Γαλλικής οικονομίας. Λυσσασμένα σκυλιά που σαν αγέλη εφορμούν κατά του ελληνικού λαού που κακοτύχησε από ηγεσία. Οι «καταληψίες» ήθελαν λέει να βγάλουν Πρόεδρο!!!

Υστερόγραφο: Με ρώτησαν την ερώτηση των ευτελών κριτηρίων. Θα ψηφίσετε «παρών» και στις τρεις εκλογές; Απήντησα. Και στις «δέκα τρεις». Και ό,τι λέω, το εννοώ."

Read more...

Η ΝΔ «απαντά» με φωτογραφία Αποστολόπουλου από συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου...


Η ΝΔ «απαντά» με φωτογραφία Αποστολόπουλου από συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου
Μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη...

protothema.gr

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και η Νέα Δημοκρατία, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες που δείχνουν ...
το πρόσωπο που καταγγέλεται ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Πρόκειται για το Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και συμμετείχε ακόμη και σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.



Η φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι από τις 22 Μαρτίου του 2013 όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος τότε ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμμετείχε στην άτυπη τρόικα του κόμματος που συναντήθηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνάντηση από την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των κυρίων Καμμένου και Τσίπρα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη. Απέναντι στην τριμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάθονταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, ο σημερινός ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος που το Μάρτιο του 2013 βρισκόταν στο στενό ηγετικό πυρήνα του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, όμως σήμερα καταγγέλεται από τον Παύλο Χαϊκάλη ως ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να τον εξαγοράσει για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος κάθεται εκ δεξιών του κ. Καμμένου, ενώ αριστερά βρίσκεται ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς. Στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας που συνοδεύεται από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη. 


Στη δεύτερη φωτογραφία που βλέπετε ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι όρθιος, δεξιά του νυν ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νότη Μαριά και παρακολουθεί το διάλογο Καμμένου-Τσίπρα.


Read more...

«Παγώνουν» για δύο χρόνια τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων...



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι...
ο φόρος υπεραξίας αφού «πάγωσε» την αγορά των ακινήτων για σχεδόν έξι μήνες, «μπλόκαρε» εκατοντάδες συμβόλαια μεταβιβάσεων ακινήτων και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, συμβολαιογράφους, δικηγόρους αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τελικά δεν έφερε τα πολυπόθητα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται με συντελεστή 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και επιβαρύνει τους πωλητές. O συγκεκριμένος φόρος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κτηματαγορά τους πρώτους μήνες του έτους αφού πρακτικά ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί από την 1η Iανουαρίου 2014 και χρειάστηκε να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου για να ενεργοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Aρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών αποδίδουν τις χαμηλές εισπράξεις του φόρου υπεραξίας στον περιορισμένο αριθμό αγοραπωλησιών ακινήτων. Όμως ακόμη και στις μεταβιβάσεις ακινήτων που γίνονται, για τις περισσότερες είτε δεν προκύπτει υπεραξία για τον πωλητή είτε η υπεραξία δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο των 25.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην εισπράττει έσοδα από τον συγκεκριμένο φόρο.

O φόρος υπεραξίας επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου από την 1η Iανουαρίου 2014 και μετά. Eπιβαρύνει τον πωλητή, ενώ ο αγοραστής οφείλει φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Mετά τις τροποποιήσεις που έγιναν:

Προβλέπεται αφορολόγητο όριο 25.000 ευρώ εφόσον ο φορολογούμενος διακράτησε το ακίνητό του για πέντε τουλάχιστον έτη.
Όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους πριν από το 1995 απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας.
Προβλέπονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τον χρόνο διακράτησης του ακινήτου (από 98,2% για δύο χρόνια διακράτησης έως 60% για περισσότερα από 26). Eιδικά για ακίνητα που έχουν αποκτηθεί από την 1η Iανουαρίου 1995 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002 οι συντελεστές απομείωσης περιορίζονται, καθώς πολλαπλασιάζονται με 0,8.
Πώς υπολογίζονται οι τιμές κτήσης

Oι τιμές κτήσης και μεταβίβασης είναι αυτές που αναγράφονται στα συμβόλαια ενώ εάν πρόκειται για ακίνητο το οποίο έχει αποκτηθεί από κληρονομιά η τιμή κτήσης υπολογίζεται με βάση το φόρο κληρονομιάς που είχε καταβληθεί (το ίδιο και για τις δωρεές - γονικές παροχές). Σε κάθε άλλη περίπτωση όπου η τιμή κτήσης δεν μπορεί να προκύψει με βάση δημόσια έγγραφα (όπως π.χ. αυτεπιστασία ή αντιπαροχή) υπολογίζεται με βάση έναν μαθηματικό τύπο λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό των ετών που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στην απόκτηση και την πώληση (τιμή κτήσης = τιμή μεταβίβασης επί τον Δείκτη Tιμών Kατοικιών του έτους κτήσης διά του ΔTKατ του προηγουμένου της μεταβίβασης έτους. O Δείκτης Tιμών Kατοικιών δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την TτΕ).

Πληρωμή φόρου

H διαδικασία επιβολής του φόρου υπεραξίας μέχρι την αναστολή που αποφασίστηκε ολοκληρωνόταν σε τέσσερα βήματα:

Συμπλήρωση δήλωσης: O φορολογούμενος που μεταβιβάζει ακίνητη περιουσία υποχρεούται, πριν από τη σύνταξη του συμβολαίου να δηλώνει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τον προσδιορισμό του φόρου υπεραξίας, στον συμβολαιογράφο. H δήλωση περιλαμβάνει τα στοιχεία του πωλητή, του συμβολαιογράφου που καταρτίζει τη συμβολαιογραφική πράξη και θα διενεργήσει την παρακράτηση και την απόδοση του φόρου, τα στοιχεία του αγοραστή ή των αγοραστών, τον χρόνο και την αξία κτήσης και μεταβίβασης, το είδος της ακίνητης περιουσίας ή των ιδανικών μεριδίων αυτής ή του εμπράγματου δικαιώματος, τα έτη διακράτησης, τους συντελεστές και τον υπολογισμό του φόρου. O συμβολαιογράφος υποχρεούται να ελέγχει και να βεβαιώνει την ακρίβεια των ανωτέρω στοιχείων καθώς και να θεωρεί τη δήλωση, δεν έχει, όμως, ευθύνη για όσα στοιχεία δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του και δεν περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο που συντάσσει.

Aν με το ίδιο συμβόλαιο μεταβιβάζονται περισσότερα εμπράγματα δικαιώματα, ο φορολογούμενος (πωλητής) υποβάλλει μία δήλωση στην οποία θα περιγράφονται τα ανωτέρω στοιχεία που αφορούν το κάθε δικαίωμα. Aν με το ίδιο συμβόλαιο περισσότερα πρόσωπα (πωλητές) μεταβιβάζουν, υποβάλλεται από το καθένα χωριστή δήλωση.

Yποβολή δήλωσης: H δήλωση υπογεγραμμένη από τον πωλητή και τον συμβολαιογράφο υποβάλλεται στην εφορία της έδρας του σε τρία αντίτυπα.

Έκδοση ταυτότητας οφειλής: Tην ίδια ημέρα ή το αργότερο την επομένη ημέρα της σύνταξης του συμβολαίου ο συμβολαιογράφος καταχωρίζει σε εφαρμογή του Taxisnet σειρά στοιχείων (μεταξύ άλλων τον AΦM του πωλητή, τον αριθμό και την ημερομηνία σύνταξης του συμβολαίου, την υπεραξία), οριστικοποιεί τη δήλωση και εκδίδει Tαυτότητα Oφειλής.

Πληρωμή φόρου: Mέσα σε πέντε μέρες από την υπογραφή του συμβολαίου, ο συμβολαιογράφος αποδίδει με τραπεζική επιταγή σε διαταγή του ελληνικού δημοσίου τον φόρο που έχει παρακρατήσει. H επιταγή κατατίθεται στην τράπεζα από την οποία εκδόθηκε.

Παραδείγματα

- Διαμέρισμα αγοράστηκε το 1994 έναντι 10 εκατ. δρχ. (29.347 ευρώ). Σήμερα πωλείται έναντι 65.000 ευρώ.

• Φόρος υπεραξίας μηδέν. Eπειδή το ακίνητο έχει αποκτηθεί πριν από το 1995 απαλλάσσεται από το φόρο υπεραξίας.

- Διαμέρισμα αγοράστηκε το 2008 έναντι 200.000 ευρώ και πωλείται σήμερα 180.000 ευρώ.

• Φόρος υπεραξίας μηδέν: Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει κέρδος, άρα δεν επιβάλλεται και φόρος.

- Aκίνητο αποκτήθηκε με αντιπαροχή το 2008. Πωλείται σήμερα έναντι 150.000 ευρώ.

• Φόρος υπεραξίας μηδέν. O Δείκτης Tιμών Aκινήτων το 2008 ήταν 261,1 και πέρυσι 178,2. H τιμή κτήσης είναι 219,781 ευρώ (150.000 x 261,1 διά 178,2), επομένως και πάλι προκύπτει αρνητική υπεραξία.

- Διαμέρισμα αγοράστηκε το 2003 έναντι 120.000 ευρώ (τιμή συμβολαίου). Πωλείται σήμερα έναντι 160.000 ευρώ. Eτη διακράτησης 11, επομένως ο συντελεστής απομείωσης στο 82,8%.

• Φόρος υπεραξίας 1.218 ευρώ. H αρχική υπεραξία των 40.000 ευρώ με την επιβολή του συντελεστή 82,8% περιορίζεται σε 33.120 ευρώ. Aπό το ποσό αυτό αφαιρείται το αφορολόγητο όριο 25.000 και η υπεραξία μειώνεται σε 8.120 ευρώ.

Mε την επιβολή φορολογικού συντελεστή 15% ο φόρος που προκύπτει είναι 1.218 ευρώ.

Hmerisia

Read more...

Αποστολόπουλος: Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος...

Δήλωση καταπέλτης κατά Καμμένου και Χαϊκάλη...

Ο φερόμενος ως "μεσάζων" Γιώργος Αποστολόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση : 

"Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να...
με εμπλέκουν σε πολιτικές "βεντέτες", υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό! 
Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος".
Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης  για την αποκατάσταση της αλήθειιας και της παργματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ,συρραφές και μηχανορραφίες"
Αποκλειστικό - Αυτή είναι η ανακοίνωση του Αποστολόπουλου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη
enikos.gr

Read more...

Έντονες αντιδράσεις για το άρθρο 12 Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η εναντίωση της αντιπολίτευσης στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, που επιφέρει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς δασοπροστασίας, και η επιμονή της κυβέρνησης σε μια «ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων», κυριάρχησε στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος διαρθρώνεται σε δύο τμήματα: Το ένα τροποποιεί και επικαιροποιεί το νόμο Τρίτση (ν.1337/1983) σε ό,τι αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στους εντός σχεδίου οικισμούς:

Έτσι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, έκπτωση 20% στις εισφορές σε χρήμα που υπολογίστηκαν μετά το 2009 βάσει των αντικειμενικών αξιών, δυνατότητα αποπληρωμής των εισφορών αυτών μέχρι και σε 108 δόσεις, ή με μετατροπή τους σε εισφορά σε γη, δυνατότητα πώλησης του ακινήτου ακόμα και αν δεν έχουν αποπληρωθεί οι εισφορές κλπ.

Επ' αυτών, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε επέκταση της έκπτωσης και στις πριν το 2009 εισφορές, ενώ οι ΑΝΕΛ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, ζήτησαν να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την πρώτη κατοικία, διαχωρισμό σε αραιοκατοικημένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές και μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Ισχυρές ενστάσεις προέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών (βάσει ενός εκάστου γεωτεμαχίου και όχι με γνώμονα τη συνολική ιδιοκτησία του κάθε ιδιοκτήτη ανά πολεοδομική ενότητα), ευνοεί τους μεγαλοϊδιοκτήτες, που από τον αρχικό χρόνο υπολογισμού της εισφοράς (έτος 1982), «έχουν προλάβει να κάνουν τις κατατμήσεις και μεταβιβάσεις των οικοπέδων τους».

«Η αλλαγή της ημερομηνίας βάσης υπολογισμού της οφειλόμενης εισφοράς σε γη, από το 1982 στο 2014, οδηγεί πρακτικά στην de facto τακτοποίηση των καταπατήσεων γης που έγιναν σε αυτό το μεσοδιάστημα» παρατήρησε και η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ).

Η κατ' εξοχήν εναντίωση της Αντιπολίτευσης ωστόσο, αφορούσε το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, και ιδίως το άρθρο 12, με το οποίο ακυρώνονται (έναντι χρημάτων) ακόμα και τελεσίδικες αποφάσεις αναδάσωσης και έξωσης, ή πρόστιμα για εκχερσώσεις που έγιναν για αγροτική εκμετάλλευση από το 1975 μέχρι το 2007, αναγνωρίζονται ως τελεσίδικοι, αποχαρακτηρισμοί δασών και δασικών εκτάσεων, που έχουν γίνει από δασάρχες μόνο με βάση «πληροφοριακά έντυπα» και όχι την προβλεπόμενη διαδικασία, δίνεται (αντί χρημάτων) τριετής παράταση λειτουργίας σε παραγωγικές μονάδες, εκκλησίες και πολιτιστικά κέντρα που λειτουργούν σε καταπατημένες δασικές εκτάσεις, επιτρέπεται η ανέγερση φυλακών σε δάση - και τέλος, ακυρώνεται η αυτοδίκαιη αναδάσωση εκτάσεων, εφόσον μετά από πέντε χρόνια, κριθεί ως «μη πραγματοποιήσιμη».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αποστόλου χαρακτήρισε αδιανόητες τις ρυθμίσεις και προέβλεψε πως θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως προδήλως αντισυνταγματικές.

«Είναι δυνατόν να τροποποιείτε κυρωμένους δασικούς χάρτες και να ανακαλείτε κυρωμένες αποφάσεις; Πριν από ένα μήνα λέγατε πως οι τελεσίδικες αποφάσεις είναι 'κόκκινη γραμμή' για την κυβέρνηση» υπενθύμισε ο κ. Αποστόλου και δήλωσε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «τουλάχιστον στις περιπτώσεις που έχουμε τελεσίδικες δικαστικές κρίσεις για αυθαίρετα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση τακτοποίησης».

«Είναι κοροϊδία και αυταπάτη και για το ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θα προστατευτούν τα δασικά οικοσυστήματα, όταν στις προτεραιότητες της ΕΕ είναι η αλλαγή χρήσης γης και η δασική της πολιτική εντάσσεται στην Ευρώπη 2020» απάντησε αργότερα η Δ.Μανωλάκου (ΚΚΕ).

Ιδιαίτερα φορτισμένες υπήρξαν οι τοποθετήσεις της εισηγήτριας της ΔΗΜΑΡ, Νίκης Φούντα, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «επί 2,5 χρόνια η ΔΗΜΑΡ έχει αποφύγει οποιαδήποτε λέξη δεν αρμόζει μέσα σε αυτή την αίθουσα, αλλά σήμερα οφείλω να χαρακτηρίσω το άρθρο 12 ντροπή».

Η κ. Φούντα καταφέρθηκε αντίστοιχα και κατά των τριών βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής (οι Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από τη ΝΔ, και ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου) που έχουν ζητήσει με τροπολογία τους την αναστολή όλων των προστίμων και των διατάξεων διοικητικής αποβολής των καταπατητών, μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών.

«Η κατάρτιση των δασικών χαρτών γίνεται από το 1896 -120 χρόνια τώρα- και έχει ολοκληρωθεί το 9% αυτών των χαρτών. Πόση απαξίωση πια στη Δικαιοσύνη και στο Σύνταγμα! Σε πόσες ψήφους μεταφράζονται τέτοιου είδους τροπολογίες; Από ποιον εκπροσωπούνται οι νόμιμοι πολίτες μέσα σε αυτή την αίθουσα, και ως πότε θα επιβραβεύονται οι παράνομοι;» αναρωτήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Βλάχος, με αφορμή όμως τοποθέτηση της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη.

«Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες περιοχές, αλλά ξέρω καλά την Αττική, και δεν θα με τρομάξει κανείς, όσες καταγγελίες κι αν κάνει. Τα κυκλώματα που στέλνουν τα sms, να τα στέλνουν σε εκείνους που φοβούνται. Σε μας, όχι!» ανέφερε ο κος Βλάχος και συνέχισε καταφερόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τι αντιπροτείνετε εσείς; Να πάμε να γκρεμίσουμε αυτά τα σπίτια όπου είναι χτισμένα; Αν είχατε αυτή την προσέγγιση, έστω και αν διαφωνώ, θα έλεγα ότι προτείνετε κάτι. Αλλά δεν μπορείτε να πηγαίνετε στις περιοχές εκείνες και να λέτε 'φτωχοί άνθρωποι', να μας κατηγορείτε για κοινωνικά ανάλγητους. Δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, και ξαφνικά μέσα στο κοινοβούλιο να μας λέτε ότι δεν ξέρετε και δεν ακούσατε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ντροπή είναι αυτό που υπάρχει. Ντροπή είναι ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν το αντιμετωπίζουμε, είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί ντρεπόμαστε είτε γιατί δεν θα ξαναεκλεγούμε εκεί που θα μας ψηφίσουν, επειδή θα μας κατηγορήσει κάποιος. Αυτό είναι ντροπή» απάντησε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς.

«Υπάρχουν εδώ και δεκαετίες οικισμοί αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις, που δεν τους έχει αγγίξει κανείς - και όταν πάει να μιλήσει κάποιος, δέχεται επίθεση από παντού, και από αυτούς που θέλουν να το παίζουν περισσότερο οικολόγοι από τους υπόλοιπους, επειδή έχουν τους μηχανισμούς να πολλαπλασιάζουν μηνύματα. Αλλά αυτά τελειώσανε. Τα μηνύματα που πολλαπλασιάζονται για να μπορούν να επηρεάζουν θέσεις και απόψεις, τελειώσανε» συνέχισε ο κ. Ταγαράς.

«Λέμε για το Δημόσιο. Βεβαίως, να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον. Αλλά εν ονόματι του δημοσίου συμφέροντος, τι θα κάνουμε; Θα αλλάξουμε τα φώτα στην ιδιωτική περιουσία; Ή είμαστε υποχρεωμένοι ως κράτος και ως Δημόσιο να βάλουμε κανόνες και πλαίσια στο ποιος έχει, πώς το έχει και να τα ξεκαθαρίσουμε;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ.

-Είναι άλλο πράγμα ο καταπατητής και άλλο αυτός που έχει ιδιωτική περιουσία. Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα νομίζω, σε αυτή την αίθουσα σήμερα, επανήλθε αργότερα η Νίκη Φούντα. «Είναι άλλο πράγμα η αναγνώριση μιας πραγματικότητας για τους οικισμούς που έχουν ήδη λάβει νερό και ρεύμα, και άλλο πράγμα πράξεις που νομιμοποιούν την διάσπαρτη παρανομία. Σας προτείναμε να τα οριοθετήσουμε. Γιατί δεν το κάνετε;» ανέφερε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ.

Κριτήρια διαβίωσης, διερεύνηση του τρόπου κτήσης των αδειών, και συγκεκριμένο αριθμό τετραγωνικών μέτρων ανά μέλος της οικογένειας στην οικογενειακή στέγη, πρότεινε η Ραχήλ Μακρή (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές) για μια συνολική και μόνιμη λύση.

Την άρνησή της να υπερψηφίσει το άρθρο 12, δήλωσε και η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, εναντιούμενη στη διάταξη που αφορά τις «μη πραγματοποιήσιμες αναδασώσεις»:

«Η διάταξη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να καίγονται δύο και τρεις φορές τα δάση ώστε να μην αναδασώνονται ποτέ» υποστήριξε.

Η κ. Πιπιλή επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για νομοτεχνικές βελτιώσεις που επέφερε ο κ. Ταγαράς στις διατάξεις για την συνοικία της Πλάκας στην Αθήνα, κατόπιν ενστάσεων που είχε διατυπώσει η ίδια μαζί με άλλους βουλευτές, για τον κίνδυνο επέκτασης των υφιστάμενων χρήσεων.

«Μέση λύση» χαρακτήρισε τη νομιμοποίηση των παράνομων αγροτικών εκχερσώσεων ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας, και παρέπεμψε στην αυριανή επί των άρθρων συζήτηση, για την βελτίωση του άρθρου 12.

Την απόσυρση του άρθρου ζήτησαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές (Π. Μουτσινάς) ενώ η Έλενα Κουντουρά (ΑΝΕΛ), πρότεινε «απόσυρση του άρθρου ή δραστικές αλλαγές με τις οποίες να βοηθήσουμε κάποιους εντός οικισμών, αλλά όχι να επιβραβεύσουμε τους καταπατητές».

Τέλος, από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, εκτίμησε πως με το νομοσχέδιο «η κυβέρνηση αναζητεί νέους ψηφοφόρους, καθώς μόνον χάρες βλέπει κανείς σ' αυτό το νομοσχέδιο (...) Ακόμα και διατάξεις που λειτουργούν σε θετική κατεύθυνση, μόνο στάχτη στα μάτια μπορούν να θεωρηθούν μέσα στο γενικότερο πνεύμα».

Στα ευλογημένα ελληνικά δάση και σε πέτρα πάνω να κάνεις αναδάσωση, θα γίνει αναδάσωση. Φαίνεται όμως, ότι έχουμε κηρύξει πόλεμο κατά των δασών, παρατήρησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Μ.Αρβανίτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εμπλέκει τον Σαμαρά στην απόπειρα χρηματισμού Μήνυση του πρωθυπουργού κατά Χαϊκάλη


Μήνυση του πρωθυπουργού κατά Χαϊκάλη
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Την άμεση και οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι αναφορές του Παύλου Χαϊκάλη στο Mega ότι ο φερόμενος ως μεσάζων για τον χρηματισμό του ενεργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση «απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Ωστόσο, μιλώντας και στον ΑΝΤ1, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος «μπορεί να είναι στημμένος για να πλήξει οποιονδήποτε, ακόμη και τον Σαμαρά».

Είπε ακόμη πως παρ' όλο που ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης δεν κατηγορεί τον πρωθυπουργό.

Η ιστορία προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό εν όψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστατίδης με ανακοίνωσή τους αφήνουν υπόνοιες κατά των Γρηγόρη Ψαριανού, Χρήστου Αηδόνη, Σπύρου Λυκούδη και Γιώργου Νταβρή που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πόλωση μέχρις εσχάτων Σε περιδίνηση η πολιτική ζωή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη


Σε περιδίνηση η πολιτική ζωή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Σε βαθιά κρίση βυθίστηκε η πολιτική ζωή της χώρας μετά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσεγγίστηκε από μεσάζοντα για να τον δωροδοκήσει, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.
Ο κ. Χαϊκάλης στις καταγγελίες του ενέπλεξε τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα την άμεση, οργισμένη και πρωτοφανή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή.
Η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 από τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο. Στη συνέχεια, ο Παύλος Χαϊκάλης βγήκε στον «αέρα» της εκπομπής, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.
Για την εμπλοκή του Λάκη Λαζόπουλου, ο Π.Χαϊκάλης εξήγησε ότι ο κ. Λαζόπουλος έχει την  τεχνική υποδομή στο στούντιο για να «καθαρίσουν» το υλικό. Επίσης είπε ότι τον γνωρίζει χρόνια και τον εμπιστεύεται. «Αν μου συμβεί τίποτα, ήθελα ο Λαζόπουλος να έχει το υλικό» είπε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαϊκάλη, ο φερόμενος ως μεσάζων, Γιώργος Αποστολόπουλος –το όνομά του έγινε γνωστό στη διάρκεια της ημέρας από διαρροές κι όχι εξαρχής-, τού πρότεινε 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η προσφορά ανερχόταν συνολικά σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος ο Γ.Αποστολόπουλος, στέλεχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν στο παρελθόν συνεργάτης των πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά, αλλά και συνεργάτης του ίδιου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη «αστυνομικό σενάριο» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. «Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ο Γ.Αποστολόπουλος τον προσέγγισε δύο φορές, ενώ στο τρίτο ραντεβού, στο σπίτι του ηθοποιού όπου θα του έφερνε τα χρήματα -για το οποίο είχε ειδοποιηθεί και η αστυνομία- ο Αποστολόπουλος ακύρωσε τη συνάντηση.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι Παύλος Χαϊκάλης και Πάνος Καμμένος έκαναν γνωστό πως υπάρχει και οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, το οποίο απέστειλαν στα πολιτικά κόμματα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρωθυπουργό.
Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός απέστειλε το υλικό στη Δικαιοσύνη, χωρίς να λάβει γνώση του περιεχομένου, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής.
Η καταγγελία με οσμή σκανδάλου έριξε βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό και πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κόμματα.
Η κυβέρνηση μίλησε για άθλια ιστορία και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε την καταγγελία σοβαρή και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη τεκμηριώνουν τη γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου.
Λάδι στη φωτιά στο ήδη οξυμμένο κλίμα έριξε η κοινή δήλωση των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη, με την οποία άφησαν βαρύτατες υπόνοιες για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή ότι χρηματίστηκαν για να υπερψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Διαβάστε επίσης

    Νένα Σώκου
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...