Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ρε Μιχάλη, πας καλά; ...



Ας μη χάνω το χρόνο μου με τα γνωστά (το μνημόνιο που δε διάβασες, το "καταστρέψαμε τη χώρα" , κλπ. ) και ας πάω απ' ευθείας στα σημερινά.
Κατάλαβες τι είπες το...

μεσημέρι στον REAL fm;
"Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μουσείο. Και τώρα είναι ένα είδος προς επίσκεψη" , είπες.
Ποιοι το κάνανε μουσείο; Εμείς, που ακόμη και τώρα το ψηφίζουμε; Ή εσείς; Όλοι εσείς, και ιδιαίτερα εσύ, μ' αυτά που έκανες τα τελευταία δυο χρόνια;
Και εν πάση περιπτώσει, είναι δυνατόν μετά τις τόσες γκάφες που έκανες, να κάνεις άλλη μία; Λένε ποτέ τέτοια κουβέντα, όταν μπροστά σου έχεις πάλι εκλογές, τις πιο κρίσιμες εκλογές από την ίδρυση του Κινήματος;
Τι κουράγιο δίνεις σ' αυτούς που απόμειναν σ' αυτό το κόμμα, όταν σε ακούνε να λες ότι έχει πεθάνει κι έχει γίνει μουσείο ή μαυσωλείο;
Δεν ντρέπεσαι; Πας καλά! ...

Κώστας, παλιός σύντροφος από τη Σαλονίκη
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Την ανάγκη για «συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας» τόνισαν Παπαδήμος και Πικραμμένος

Παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου


Ο κ. Λ.Παπαδήμος παραδίδει στον κ. Π.Πικραμμένο
Ο κ. Λ.Παπαδήμος παραδίδει στον κ. Π.Πικραμμένο   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Τη βεβαιότητά του ότι ο νέος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος, παραδίδοντας στον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο, ενώ εξήρε τη συμβολή του κ. Παπαδήμου κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο διάλογος μεταξύ του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:

Λ.Παπαδήμος: Κύριε Πρωθυπουργέ, αναλαμβάνετε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι και εσείς, και η κυβέρνηση που θα σχηματίσετε, θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της χώρας αποτελεσματικά. Η επαγγελματική σας διαδρομή, η δημόσια εικόνα σας και το κύρος σας αποτελούν εγγύηση ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Και θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας και είμαι στη διάθεσή σας για να βοηθήσω σε ό,τι χρειάζεται.

Π.Πικραμμένος: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Συμμερίζομαι πλήρως το γεγονός ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και ότι αναλαμβάνω πράγματι αυτό τον δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο. Η κυβέρνηση αυτή όπως γνωρίζετε είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση. Συμμερίζομαι όμως πλήρως τα όσα είπατε – ότι πρέπει να επικρατήσουν για το καλό του τόπου συνθήκες ηρεμίας και τάξεως. Και τέλος, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να εξάρω τη συμβολή σας κατά το διάστημα αυτό, όπου με πολύ κόπο και πολλές θυσίες και τεχνογνωσία συμβάλατε με αποφασιστικό τρόπο ώστε να περάσουμε δύσκολα εμπόδια τα οποία βρίσκονταν ενώπιον μας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καρατζαφέρης: Μόνος μου έχτισα το κόμμα και μόνος μου θα το ξαναχτίσω



Καρατζαφέρης: Μόνος μου έχτισα το κόμμα και μόνος μου θα το ξαναχτίσω
«Μόνος μου έχτισα το κόμμα και μόνος μου θα το ξαναχτίσω», διεμήνυσε Γιώργος Καρατζαφέρης, σε σημερινή του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεάστυ», η οποία σύμφωνα με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί απάντηση στα σενάρια περί ενιαίας καθόδου της κεντροδεξιάς.


«Είμαι αποφασισμένος να δώσω σκληρή μάχη, και όπως έχτισα το κόμμα το 2000 μόνος μου, ένας εγώ, κι εσείς ήρθατε δίπλα ο ένας στον άλλο, θα το ξαναχτίσω σήμερα το κόμμα, και θα είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα», δήλωσε κ. Καρατζαφέρης.

Read more...

Αιχμηρή απάντηση της Λουκάς Κατσέλη για τα περί «πολιτικών συναλλαγών»

Φωτιές έβαλε η πρόταση για Γ.Αρσένη


H πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη
H πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη   (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Με οξύ τρόπο απάντησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, στα περί «πολιτικής συναλλαγής» που ειπώθηκαν μετά την πρόταση που διατύπωσε το μεσημέρι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, σύζυγος της κυρίας Κατσέλη.

Λαβή για την απάντηση έλαβε η κυρία Κατσέλη από αιχμηρή δήλωση του κορυφαίου στελέχους του κόμματος Χάρη Καστανίδη ότι «η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή», όπως πρόσθεσε, «ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της».

«Επικροτώ τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη» δήλωσε λίγο αργότερα η Λούκα Κατσέλη. «Αποτελεί πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η πρόταση ορισμού του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινωνικής Συμφωνίας» συμπλήρωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΕΝΤΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ «ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ»


Έντεκα Έλληνες με αρχηγό έναν γνωστό άνθρωπο της νύχτας αποτελούσαν τη διαβόητη συμμορία των «ληστών με τις βαριοπούλες», που πραγματοποίησαν...
δεκάδες επιθέσεις με συνολική λεία πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και όπως αποδείχτηκε η πολυμελής σπείρα των σκληρών κακοποιών επί διετία τουλάχιστον διέπραττε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως στην Πάτρα, στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στη Λάρισα και στην Καλαμάτα.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της δράσης της, ήρθαν αντιμέτωπα τρεις φορές με αστυνομικούς στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα Αττικής, καθώς και στην Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλια, με ομαδικά πυρά, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αναζητήσεων, ύστερα από ληστεία τράπεζας στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Συνολικά, για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 46, 41, 25 και 33 ετών), ενώ αναζητούνται άλλοι επτά γνωστοί ημεδαποί. Η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές, τσιλιαδόρους, συντονιστές της μεταξύ τους επικοινωνίας, εκτελεστικά μέλη κ.ά. Προκειμένου να εξασφαλίζουν τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από και προς τους τόπους των ληστειών και των κλοπών έκλεβαν διάφορα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης, στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους ενοικίαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κ.λπ.).http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_9942.html

Read more...

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος

Στο Προεδρικό Μέγαρο


Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π.Πικραμμένου
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π.Πικραμμένου   (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος, επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οριστεί, θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μετά την ορκωμοσία ο κ. Πικραμμένος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραλάβει από τον Λουκά Παπαδήμο.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ. ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κρούσεις» για να αναλάβουν καθήκοντα στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνησης έχουν γίνει στον Πέτρο Μολυβιάτη για το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στον στρατηγό ε.α. Φράγκο Φραγκούλη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του Γ.Ζανιά και του Β.Ράπανου.

Επίσης, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του συνταξιούχου δικαστικού Χρήστου Γεραρή για το υπουργείο Δικαιοσύνης και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκείνο του Λευτέρη Οικονόμου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι διάλογοι της σημερινής σύσκεψης στο Προεδρικό


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας τα πρακτικά από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, στην οποία και αποφάσισαν για τον ορισμό του Παναγιώτη Πικραμμένου στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα πρακτικά

Read more...

Τσίπρας: ο Γ. Αρσένης εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!)



Σύνδεσμοςwww.antinews.gr
Θα μας τρελάνουν τελικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι.
Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρότασή του στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωθυπουργός ο … Γεράσιμος Αρσένης, τσάρος κάποτε της οικονομίας επί...
Ανδρέα και παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των κρατικοποιήσεων και άλλων δεινών για την χώρα.

Όπως είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί (!!!) ενώ ανέφερε ακόμη πως διαθέτει εμπειρία για την εκπροσώπηση της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Όλοι βεβαίως κατάλαβαν ότι η υπόδειξη Αρσένη αποσκοπεί στην σύζυγό του Λούκα Κατσέλη που θα καταλάβει όπως λένε οι πληροφορίες εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», δήλωσε σχετικά ο Χάρης Καστανίδης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και συναρχηγός με την κ. Κατσέλη.



Στο μεταξύ χαμός γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα με αρνητικά σχόλια και επικριτικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρας από φίλους και συντρόφους του που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, την δεκαετία του 90.

Την εποχή εκείνη ως μαθητής ο κ. Τσίπρας πρωτοστατούσε στους μαθητικούς αγώνες που είχαν ως σύνθημα το ” Κάτσε καλά Γεράσιμε”.

Αντιγράφουμε από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ της εποχής

Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης προαναγγέλλει την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια -η οποία ακόμη αναζητείται. Θεσμοθετεί Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β’ και Γ’ Λυκείου σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, ενώ καταργεί τον θεσμό των μετεξεταστέων, προκαλώντας έτσι ασφυκτική εξεταστική πίεση στους μαθητές που ξεσπούν εξεγειρόμενοι. Τα Πανεπιστήμια χωρίζονται σε πέντε Επιστημονικά Πεδία ενώ δημιουργείται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα περίφημα ΠΣΕ (Προγράμματα Σπουδών Επιλογής) στα ΑΕΙ. Οι γενικευμένες καταλήψεις της εποχής, με το σύνθημα «Κάτσε καλά, Γεράσιμε», οδηγούν σε σταδιακό ξήλωμα της μεταρρύθμισης Αρσένη από τον επόμενο υπουργό Π. Ευθυμίου....


Read more...

Ο Αλέξης έχασε τους συντρόφους του!


Διαδικτυακή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, από φίλους του που θυμήθηκαν το "Κάτσε καλά Γεράσιμε"


«Επίθεση» αρνητικών σχολίων και επικριτικών μηνυμάτων στο facebook του Αλέξη Τσίπρα, μετά την απόφασή του να προτείνει ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη.
Αν και οι περισσότεροι διαδικτυακοί φίλοι του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από την επιλογή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγοι αυτοί που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας.
Αρκετοί από τους σχολιαστές ασκούν σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως με αυτή του την επιλογή ακυρώνει τους μαθητικούς αγώνες των αρχών της δεκαετίας του 90 στους οποίους μάλιστα ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει με κεντρικό σύνθημα τότε το αξέχαστο... " Κάτσε καλά Γεράσιμε"..parapolitika.gr

Read more...

Προς επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ

"Πυρετός" διαβουλεύσεων



 
 
Έντονες παρασκηνιακές επαφές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, που έχουν ως στόχο την επιστροφή στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ΝΔ. Η σχετική κινητικότητα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε δυο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr τις τελευταίες μέρες έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της Συγγρού με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν γίνει τα προκαταρκτικά, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, απευθείας επαφή του προέδρου της ΝΔ, με τους ομολόγους του, των μικρότερων κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Μάλιστα, κατά την ίδια πληροφόρηση, θεωρείται ως κλεισμένη μια καταρχήν συμφωνία για την επιστροφή της κας Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία και είναι χαρακτηριστικό ότι συσκέψεις πραγματοποιούνται συνεχώς και στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κορυφαίο επίπεδο.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν στελέχη εντός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως είναι οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Θόδωρος Σκυλακάκης, που θα προτιμούσαν την συγκρότηση φιλελεύθερου μετώπου, με τον Στέφανο Μάνο.

Πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής όσων βρίσκονται εκτός κόμματος.

«Το θεωρώ απαραίτητο. Και εφικτό. Θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη να ξεπεραστούν προσωπικές διαφορές, διότι δε νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές, η ΝΔ να μπορέσει να επανενωθεί, να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά είχαν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας και να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε να γίνει εδώ και καιρό την σταδιακή επανένωση της μεγάλης κεντροδεξιάς…» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ενεργό ρόλο στις μέχρι τώρα παρασκηνιακές επαφές παίζει ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώτος είχε λάβει την εξουσιοδότηση για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο δεύτερος προσέγγισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη.protothema.gr

Read more...

Νέα απάτη με επιδόματα σε δήθεν κωφάλαλα παιδιά στην Αλεξανδρούπολη

Στον εισαγγελέα η υπόθεση


Ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης
Ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αλεξανδρούπολη
Τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με την υπόθεση καταβολής επιδομάτων κωφαλαλίας σε μη δικαιούχους σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, ζήτησε με έγγραφό του που κοινοποιεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης.

Περίπου 35 παιδιά, μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, από το 2006 εμφανίζονται από τους κηδεμόνες τους ως κωφάλαλα, προκειμένου να καρπώνονται το προνοιακό επίδομα των 362 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, σε ελέγχους που έγιναν από το νοσοκομείο διαπιστώθηκε μεγάλη συχνότητα κωφαλαλίας, σε παιδιά συγκεκριμένης συνοικίας της πόλης, που ελάμβαναν προνοιακό επίδομα, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Ραπτόπουλου, υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα, που κατά διαστήματα εμφάνιζε 4-5 παιδιά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά για εξετάσεις και πιστοποίησης κωφαλαλίας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα άτομα αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν γνωματεύσεις κωφαλαλίας, ακόμα και από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν σταλθεί για επιβεβαίωση.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, ο κ. Ραπτόπουλος ανέφερε ότι ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για διαφορετικές περιπτώσεις που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και για άλλες μορφές αναπηρίας, αφού εκ των πραγμάτων πλέον έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι κατάφεραν να παραπλανήσουν τους γιατρούς.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί περίπου 35 παιδιά, ηλικίας 7-8 ετών, σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης, ενώ οι διευθυντές των σχολείων ήδη κατέθεσαν στοιχεία στους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, ότι οι συγκεκριμένοι επιδοματούχοι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και ομιλίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

'Ολο το παρασκήνιο για την επαφή Σαμαρά-Ντόρας


Της Χριστίνας Κοραή
Διαβάστε το χρονικό της επικοινωνίας μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη:
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στην Ντόρα Μπακογιάννη έγινε χθες το βράδυ. Είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές πιέσεις και ζυμώσεις από μεσαία στελέχη, τόσο προς την πλευρά Σαμαρά όσο και στην Ν.Μπακογιάννη.
 Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να επικοινωνήσει ο ίδιος να επικοινωνήσει με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για να "σπάσει τον πάγο" και να θέσει ευθέως τις σκέψεις του για την πρόσκληση που της απευθύνει να επανενταχθεί στην ΝΔ.
 Συνάντηση των δύο αρχηγών δεν έχει υπάρξει, ωστόσο στελέχη και  από τα δύο κόμματα ετοιμάζουν το πλαίσιο αρχών για την επικείμενη συνεργασία και αναμένεται στην επόμενη φάση, στο τραπέζι της συζήτησης, να τεθούν και ονόματα τα οποία θα προκύψουν μετά από συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη..enikos.gr

Read more...

Με εκατοντάδες κλήσεις επέστρεψε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα...



Εκατοντάδες κλήσεις, οι περισσότερες των 20 ευρώ, έκοψαν στην Αθήνα οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας με την επιστροφή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι κλήσεις ξεπέρασαν τις... 600 και κόπηκαν στις περιοχές, όπου είχε γίνει εγκαίρως διανομή καρτών στάθμευσης, κυρίως στην «καρδιά» της πόλης. Δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε περιοχές, όπου δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη κάρτες, ή ακόμη κι αν έχουν διανεμηθεί, ο αριθμός τους κρίνεται ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών.

Εφόσον η πληρωμή γίνει εντός των 10 ημερών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, ο παραβάτης καταβάλλει το μισό αντίτιμο του προστίμου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του συστήματος, Ιωάννης Ράμφος, σήμερα δόθηκαν σε κεντρικά σημεία διανομής κάρτες συνολικής αξίας 22.500 ευρώ. «Έως στιγμής όλα πήγαν καλά. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες» δήλωσε.

«Χαιρόμαστε που μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, με ίδιες δυνάμεις, κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών των περιοχών, όπου εφαρμόζεται το σύστημα, αλλά και για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο δήμος» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε: «Προσδοκούμε ότι στο άμεσο μέλλον, έπειτα από διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων μερών και αξιοποιώντας τα έσοδα, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, θα προχωρήσουμε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του».

Σημειώνεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στον δήμο Αθηναίων για να τους χορηγηθεί το ειδικό σήμα, που θα επικολλήσουν σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του οχήματός τους. Για τους επισκέπτες, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση μισής ώρας σε 50 λεπτά και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα, όπου φτάνει τα 2 ευρώ.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ). Οι κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λπ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ανοιχτός ο Καρατζαφέρης στη ΝΔ

'Εως και αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επαφή,σε επίπεδο αρχηγών,μεταξύ Σαμαρά-Καρατζαφέρη, ωστόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το ΛΑ.Ο.Σ αφήνει,σαφώς, ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας αν αυτό ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ. Την πορεία των επαφών μεταξύ των δύο κομμάτων θα κρίνει και η έκβασει των συνομιλιών με την Ντόρα Μπακογιάννη που όπως φαίνεται είναι σε εξέλιξη..enikos.gr

Read more...

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

"Ο ελληνικός λαός έχει τώρα μπροστά του δύο δρόμους. Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει έως σήμερα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Read more...

Τώρα - ΛΑ.Ο.Σ. : Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού

Από το Γραφείο Τύπου ΛΑΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ΛΑΟΣ δεν τοποθετείται σε σενάρια, διαρροές, υποθέσεις, ή ακόμα και προθέσεις.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, έχει δώσει εξετάσεις ότι μπορεί να είναι το αποτελεσματικό ανάχωμα»..enikos.gr

Read more...

Και πάλι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Θετικές γνώμες για Κουβέλη, Τσίπρα


Η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την έρευνα της VPRC (πηγή: epikaira.gr)
Η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την έρευνα της VPRC (πηγή: epikaira.gr)  


Αθήνα
Παγίωση της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ και περαιτέρω πτώση για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα. Πρώτοι στις θετικές γνώμες των πολιτών ο Φώτης Κουβέλης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχει ως εξής:

  • ΝΔ 14,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ 20,3%
  • ΠΑΣΟΚ 10,9%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,7%
  • ΚΚΕ 4,4%
  • Χρυσή Αυγή 2,2%
  • ΔΗΜΑΡ 6,1%
  • Δημοκρατική Συμμαχία 1,1%
  • Δημιουργία Ξανά 1,6%
  • Άλλο κόμμα 2,3%
  • Αναποφάσιστοι 17,3%
  • ΔΞ/ΔΑ 6,0%
Η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα υπολογίζονται στο 9,7%.
Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα κινείται σε σωστή ή σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 76% απαντά σε λάθος, το 7% σε σωστή, ενώ το 12% απαντά «ούτε σωστή ούτε λάθος».

Φώτης Κουβέ­λης και Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν τα υψη­λότερα ποσοστά θετικής γνώμης ανά­μεσα στους αρχηγούς των κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή. Θετική γνώμη για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζει το 53% των συμ­μετεχόντων στην έρευνα (36% αρνητική γνώμη).

Θετική γνώμη για τον κ. Τσίπρα έχει το 47% των ερωτηθέντων και αρνητική το 46% αρνητική.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, στο 29% φτάνει η θετική γνώμη και στο 64% η αρνητική, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο 31% φτάνει η θετική γνώμη και στο 62% η αρνητική.

Στο 30% φτάνει η θετική γνώμη των ερωτηθέντων για τον Πάνο Καμμένο (58% αρνητική).

Στις τελευταίες θέσεις της κατηγορίας με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (17% θετική γνώμη, 74% αρνητική γνώμη) και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος (7% θετική γνώμη και 82% αρνητική γνώμη).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

'Ερχονται νέα λουκέτα στην αγορά

«Η πολιτική τάξη αποδείχθηκε κατώτερη της κρισιμότητας των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας καθαρά για μικροκομματικούς λόγους είτε αρνούμενη την μεγάλη ευθύνη διακυβέρνησης σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, είτε προσβλέποντας σε καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στις νέες εκλογές» όπως σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

Η θέση του ΒΕΑ είναι ότι, όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός ούτε αποτελούν ένα παιχνίδι επίτευξης ποσοστών και κατάληψης εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το δημοκρατικό μέσον απόκτησης κυβέρνησης που σε ακραία κρίσιμες συνθήκες όπως οι σημερινές δεν υπάρχει η παραμικρή πολυτέλεια ανυπαρξίας της και όπως σημειώνει: «η ανεύθυνη στάση άρνησης της κρισιμότητας της κατάστασης στην οικονομία και στην κοινωνία είναι εθνικά επικίνδυνη και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση της χώρας και την αναγκαία προσπάθεια για διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό της, απαραίτητη προϋπόθεση για την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας».

Η πολιτική αστάθεια σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, η καθολική αδρανοποίηση του δημόσιου τομέα για την είσπραξη εσόδων και το «πάγωμα» καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, οδηγεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε αφανισμό, όπως αναφέρει το ΒΕΑ που εκφράζει το φόβο του ότι τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ για 180.000 πιθανά λουκέτα εντός του 2012 θα επιβεβαιωθεί, οδηγώντας στην ανεργία περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους.   enikos.gr

Read more...

Αυτά λέει το ΚΚΕ για την σύσκεψη

Πολλά ακούσθηκαν για το τι διαδραματίσθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια μέχρι να καταλήξουν στον Παναγιώτη Πικραμμένο για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το ΚΚΕ τα πράγματα έγιναν ως εξής:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν η Αλέκα Παπαρήγα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πάνος Καμμένος πρότεινε τον Παναγιώτη Πικραμένο.

Μετά την απόρριψη της πρότασης Αρσένη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο. Αρνήθηκαν την πρόταση ξανά το ΚΚΕ, ο Φ. Κουβέλης και ο Π. Καμμένος. Απορρίφθηκε επίσης η πρόταση Καμμένου για υπουργό εξωτερικών τον Παναγιώτη Ήφαιστο και άμυνας τον Δημήτρη Γράψα.

Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να αναλάβει ο αρχαιότερος δικαστικός, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, από την στιγμή που δεν υπήρχε ομοφωνία στις διάφορες προτάσεις»..enikos.gr

Read more...

Τι απαντά η Κοινωνική Συμφωνία

"Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της", δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σχολιάζοντας έτσι την αντίδραση που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης, σύζυγος του προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη.enikos.gr

Read more...

Η Λούκα πάει ΣΥΡΙΖΑ και ο Καστανίδης πάει… σπίτι



Η Λούκα πάει ΣΥΡΙΖΑ και ο Καστανίδης πάει… σπίτι
Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινούνται- πολιτικά- η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης, συνιδρυτές της Κοινωνικής Συμφωνίας, που στις εκλογές κατέγραψε ποσοστό 0.96%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λούκα Κατσέλη κινείται στην κατεύθυνση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιθέτως ο Χάρης Καστανίδης σκέφτεται σοβαρά να ιδιωτεύσει ακολουθώντας τον δρόμο της μοναχικής πορείας.

Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Καστανίδη είναι η δήλωσή του σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Δεν είναι ανάγκη κανείς να αναζητά πολιτική στέγη. Πολιτική στέγη έχουμε. Δεν είμαστε άνθρωποι ιδιοτελείς που ψάχνουμε να βρούμε πολιτική στέγη. Τουλάχιστον σε ότι με αφορά. Υπάρχει και η αξιοπρέπεια της μοναξιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αποφάσεις για την πορεία της Κοινωνικής Συμφωνίας θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου 60.753 ψηφοφόροι είχαν εμπιστευτεί το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.http://newpost.gr

Read more...

Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν, υπουργός Οικονομικών θα οριστεί ο Βασίλης Ράπανος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Λευτέρης Οικονόμου, υπουργός Εργασίας ο Ανδρέας Ρουπακιώτης, υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Φράγκος Φραγκούλης, υπουργός Δικαιοσύνης ο Χρήστος Γεραρής και υπουργός Εξωτερικών είτε ο Πέτρος Μολυβιάτης είτε ο Ιωάννης Ζέπος.
Φαβορί για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών ο συνταγματολόγος ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ σημειώνεται ότι ο Τάσος Γιαννίτσης αρνήθηκε να παραμείνει στην ηγεσία του υπουργείουenikos.gr

Read more...

Επιδιορθώσεις στην κεντροαριστερή «μεζονέτα»!



Επιδιορθώσεις στην κεντροαριστερή «μεζονέτα»!
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει, λογικά, να βρει επικοινωνιακές κυρίως φόρμες συνεργασίας με όλα τα κεντροαριστερά κόμματα προκειμένου να σταθεί όρθιος και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Φαίνεται ότι κάποιοι ένοικοι της τριώροφης κεντροαριστεράς «μεζονέτας»- γιατί πολυκατοικία δεν είναι με τίποτα- αναζητούν νέο κοινής αποδοχής… διαχειριστή ο οποίος θα προσπαθήσει να βάλει σε μια τάξη στα πράγματα. Εν πολλοίς θα γίνουν διεργασίες ώστε να υπάρξει προσέγγιση όλων των πλευρών, πλην του ΚΚΕ φυσικά, το οποίο έχει από την πρώτη ώρα ξεκαθαρίσει την στάση του και τον ιδεολογικό του προσανατολισμό.
 Μάλιστα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τολμηρό το σενάριο εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελιχθεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ ή αν θέλετε να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ, με πιο αριστερά πολιτικά χαρακτηριστικά. Κάτι τέτοιο είναι εξόχως θεωρητικό και έχει να κάνει και με τις φιλοδοξίες των στελεχών του πάλαι ποτέ ισχυρού σοσιαλιστικού κόμματος αλλά και την δυναμική στην οποία προσβλέπει ο κ. Τσίπρας.

Προς το παρόν πάντως αυτό που βλέπουμε είναι επιδιορθώσεις στα… υδραυλικά και στα… κουφώματα στο κτίριο της Ιπποκράτους!


ΑρΠα
 http://newpost.gr

Read more...

Πικραμμένος: «Να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας»

Στις 17 Ιουνίου οιι εκλογές



 

 
Με ένα... καλαμπούρι ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

"Να πω και κάτι αστείο, κύριε Πρόεδρε", είπε ο κ. Πικραμμένος απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια. "Σήμερα διάβασα σε κάποια εφημερίδα ότι, λόγω ονόματος, θα ήμουν ο καταλληλότερος για να είμαι ο τελευταίος Πρωθυπουργός της μεταπολιτεύσεως", συνέχισε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Και για να συνεχίσω και εγώ αυτό το αστείο,  θα μας προσφέρετε καφέ με… πολλή ζάχαρη", απάντησε ο κ. Παπούλιας.

"Ωστόσο, θα ήθελα να πω ότι αν, λόγω ονόματος, είμαι ο τελευταίος Πρωθυπουργός της μεταπολιτεύσεως, θα ήθελα μετά από τη δική μου περίοδο, να αρχίσει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα", συνέχισε το διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

"Νάστε καλά. Θα προσπαθήσουμε γι’αυτό", έκλεισε τη συζήτηση ο κ. Παπούλιας.


Πώς επελέγη ο Π.Πικραμμένος για υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Στην απόφαση να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ως αρχαιότερος από τους προέδρους  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας κατέληξε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προηγουμένως, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών απέβη και πάλι άκαρπη. Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί συζητούσαν για περισσότερο από μία ώρα χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία για να αναθέσουν σε πολιτικό πρόσωπο την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Ο κ. Πικραμμένος πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα διεξάγει εκλογές τον Ιούνιο λίγο μετά τις 15:30, ενώ η ορκωμοσία του ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έθεσε ως κύριο στόχο να διαφυλάξουμε και το κύρος της πατρίδας και την ομαλή μετάβασή της σε νέα πολιτική κυβέρνηση.

Παραλαμβάνοντας την εντολή, ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε πως είναι μεγάλος το βάρος που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να φανώ αντάξιος, είπε και σημείωσε πως πρόκειται για μία καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.

- "Σας καλωσορίζω, σας συγχαίρω και σας αναθέτω την εντολή να σχηματίσετε υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές", είπε ο κ. Παπούλιας.

- "Είναι μεγάλη μου χαρά, αλλά είναι και μεγάλο βάρος για μένα.  Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και πιστεύω να μπορέσω να φανώ αντάξιος της αποστολής. 
Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η οποία αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.  Ωστόσο, δεν διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές και υπό τη δική σας έμπνευση και καθοδήγηση πρέπει αυτή τη στιγμή να διαφυλάξουμε και το κύρος της πατρίδος μας και την ομαλή μετάβασή της σε νέα πολιτική κυβέρνηση", απάντησε ο κ. Πικραμμένος.

- "Κύριε Πρόεδρε, έχετε εκείνες τις ικανότητες που χρειάζονται για να ανταπεξέλθετε, όπως είπατε, σε μια αποστολή που θα είναι δύσκολη αλλά που έχει – αν θέλετε – εθνικό χρώμα", αποφάνθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.



Σύμφωνα με πηγές της Λεωφόρου Συγγρού ο κ. Κάρολος Παπούλιας πρότεινε αρχικά ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε και συμφώνησε και ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας αντιπρότεινε τον κ. Γεράσιμο Αρσένη. Διαφώνησε η κ. Παπαρήγα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται και εκείνος τον κ. Παπαδήμο. Στο σημείο αυτό υπήρξε διαφωνία από άλλους πολιτικούς αρχηγούς και μάλιστα ο κ. Φώτης Κουβέλης ρώτησε τον κ. Τσίπρα « τώρα συμφωνείτε με τον κ. Παπαδήμο;».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παναγιώτης Καμμένος συμφώνησε να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός αλλά πρότεινε συγκεκριμένα πρόσωπα για τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών - συγκεκριμένα τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Γράψα και τον καθηγητή κ. Ήφαιστο.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διαφώνησαν λέγοντας ότι την κυβέρνηση θα την ορίσει ο νέος πρωθυπουργός. Εφόσον δεν υπήρξε ομοφωνία των αρχηγών ακολουθείται η συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμένος ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η ΝΔ ετοιμάζεται για τις εκλογές και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την ενότητα της παράταξης στο πλαίσιο της πανστρατιάς που κήρυξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε αν είχε συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και απάντησε ότι «εγώ ότι έχω να πω το λέω δημόσια».

Αμιγώς υπηρεσιακή κυβέρνηση με δικαστή πρωθυπουργό και ολιγομελές υπουργικό σχήμα πρότεινε ο κ. Φώτης Κουβέλης κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι για την θέση του πρωθυπουργού πρέπει να επιλεγεί ένας από τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων και σημείωσε πως «το υπουργικό σχήμα θα πρέπει να είναι το κατά δυνατόν μικρότερο, δηλαδή ένας υπουργός για κάθε υπουργείο και σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί σε κάποιο υπουργείο υφυπουργός και το επιβάλουν οι ανάγκες να υπάρξει και τέτοιος».protothema.gr

Read more...

Ποιοι είναι οι «300» που θα χρειαστεί να επανεκλεγούν για να παραμείνουν στα έδρανα...



Στις 11 το πρωί της Πέμπτης προγραμματίστηκε η ορκωμοσία της Βουλής που αναδείχθηκε από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο ... Βύρων Πολύδωρας θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη.

Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που επανεξελέγη είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αλλά δεν είναι εκείνος που θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς προσωρινός Πρόεδρος ορίζεται κατά την τάξη εκλογής.

Ο κ. Πολύδωρας αμέσως μόλις κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της βουλευτικής περιόδου, θα ανακοινώσει στη Βουλή τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και στη συνέχεια θα καλέσει τους βουλευτές να δώσουν το οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο ο οποίος είναι ο ακόλουθος:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Χωριστά θα ορκιστούν στο Κοράνι οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ), Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ).

Αρνήσεις ή αντιρρήσεις για τη δόση του όρκου δεν επιτρέπονται. Οι τυχόν επιφυλάξεις διατυπώνονται με σύντομη γραπτή δήλωση, που θα πρέπει να κατατεθεί στο Προεδρείο της Βουλής πριν από τη δόση του όρκου.

Εκλογή Προεδρείου

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να εκλεγεί το Προεδρείο της νέας Βουλής που με τον υφιστάμενο Κανονισμό απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, επτά Αντιπροέδρους, τρεις Κοσμήτορες και έξι Γραμματείς.

Πρόεδρος εκλέγεται, κατ΄αρχήν, ο υποψήφιος που θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και εφόσον αυτή δεν συγκεντρωθεί, αρκεί η απλή πλειοψηφία.

Από τον Κανονισμό του Σώματος, προβλέπεται τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου να προέρχονται από συγκεκριμένο κόμμα, ως εξής:

-Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΝΔ).

-Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

-Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).

-Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

-Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί αν η νέα Βουλή θα χρειαστεί να εκλέξει όλα τα μέλη του προεδρείου, δεδομένου ότι θα διαλυθεί άμεσα και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Η δύναμη των κομμάτων

Η δύναμη των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε από την κάλπη της 6ης Μαΐου, έχει ως εξής:

-ΝΔ: 108 βουλευτές, εκ των οποίων οι 37 εκλέγονται για πρώτη, 14 επανέρχονται στα έδρανα, στα οποία θήτευσαν κατά το παρελθόν, αλλά δεν ήταν στην τελευταία Βουλή και 57 επανεκλέγονται.

-ΣΥΡΙΖΑ: 52 βουλευτές, εκ των οποίων 39 νέα πρόσωπα, τρεις επανελθόντες και 10 παραμένοντες .

-ΠΑΣΟΚ: 41 βουλευτές, εκ των οποίων 32 νέοι.

-Ανεξάρτητοι Έλληνες: 33 βουλευτές, εκ των οποίων 21 νέοι, δύο επανελθόντες και 10 παραμένοντες.

-ΚΚΕ: 26 βουλευτές, εκ των οποίων 11 νέοι, δύο επανελθόντες και 12 παραμένοντες.

-Χρυσή Αυγή: 21 βουλευτές, όλοι νεοκλεγέντες.

-ΔΗΜΑΡ: 19 βουλευτές, εκ των οποίων 13 νέοι, μια επανελθούσα και 5 παραμένοντες.
Συγκεντρωτικά, οι νέοι είναι 149, οι επαενελθόντες 25 και οι παραμένοντες 126.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα ονόματα των 300 βουλευτών που ορκίζονται αύριο.
πηγη newsbewast.gr


Read more...

Πληροφορίες για επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ

Έκλεισε η συμφωνία (;)


Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη σε παλαιότερη εκδήλωση
Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη σε παλαιότερη εκδήλωση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθιήνα
Συζητήσεις, με στόχο την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές του Ιουνίου, διεξάγονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ το απόγευμα της Πέμπτης, η συμφωνία έχει ήδη κλείσει και η κ. Μπακογιάννη αναμένεται να επιστρέψει στη ΝΔ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το ΑΠΕ, οι σχετικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο έπειτα από συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί και όροι της ενδεχόμενης συμφωνίας.

Η πρόταση που φέρεται να δέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά είναι να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Οι εξελίξεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται ραγδαίες, καθώς με ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου για να πάρει από τον Κ. Παπούλια πέρασε πριν από λίγο ο Π. Πικραμένος, ο οποίος θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Σε λίγο η κρατική τηλεόραση θα ανοίξει το κύκλωμα για να...
μοιράσει τα πλάνα από την πρώτη συνάντηση του νέου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_5837.html

Read more...

Έτσι συμφώνησαν ότι διαφωνούν



Αναρτήθηκαν τα πρακτικά από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια στην οποία αποφασίστηκε ότι πάμε σε εκλογές...

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τα πρακτικά.enikos.gr

Read more...

Όσο το δυνατόν μικρότερο υπουργικό σχήμα ζητεί ο Φώτης Κουβέλης

«Ένας υπουργός ανά υπουργείο»


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ένα όσο το δυνατόν μικρότερο υπουργικό σχήμα ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να υπάρχει ένας υπουργός ανά υπουργείο και όπου υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί και ένας υφυπουργός, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε καμία πρόταση για ονόματα υπουργών.

«Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να εξασφαλιστεί η πολιτική ουδετερότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, να μην προσδιοριστεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός με κομματικά χαρακτηριστικά» είπε και τόνισε ότι η μόνη αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Για τις νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου ο κ.Κουβέλης ζήτησε από το λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμη που έδωσε στη ΔΗΜΑΡ την 6η Μαΐου.

Είμαστε έτοιμοι από καιρό για να οδηγηθεί η χώρα σε μία προοδευτική κατεύθυνση, τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λίγο πριν το «γάμο» στην κεντροδεξιά πολυκατοικία

Έντονες παρασκηνιακές επαφές



 
Έντονες παρασκηνιακές επαφές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, που έχουν ως στόχο την επιστροφή στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ΝΔ. Η σχετική κινητικότητα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε δυο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θέματος», τις τελευταίες μέρες έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της Συγγρού με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν γίνει τα προκαταρκτικά, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, απευθείας επαφή του προέδρου της ΝΔ, με τους ομολόγους του, των μικρότερων κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Ενεργό ρόλο στις μέχρι τώρα παρασκηνιακές επαφές παίζει ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώτος είχε λάβει την εξουσιοδότηση για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο δεύτερος προσέγγισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ραντεβού που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή ο γιος της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Κώστας Μπακογιάννης και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αποτέλεσμα ακόμη και τις επόμενες ώρες.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν στελέχη εντός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως είναι οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Θόδωρος Σκυλακάκης, που θα προτιμούσαν την συγκρότηση φιλελεύθερου μετώπου, με τον Στέφανο Μάνο.

Πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής όσων βρίσκονται εκτός κόμματος. 

«Το θεωρώ απαραίτητο. Και εφικτό. Θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη να ξεπεραστούν προσωπικές διαφορές, διότι δε νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές, η ΝΔ να μπορέσει να επανενωθεί, να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά είχαν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας και να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε να γίνει εδώ και καιρό την σταδιακή επανένωση της μεγάλης κεντροδεξιάς…» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.protothema.gr

Read more...

Παπαρήγα: Αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση (BINTEO)...



Για αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια που να δεσμεύει το λαό, έκανε λόγο εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας μάλιστα ούτε από το θέμα της υπηρεσιακής έλειψε το... πολιτικό-εκλογικό παιχνίδι.
Αν υπάρξει ένα έκτακτο γεγονός, εκτίμησε, με τη διαδικασία και της επικοινωνίας των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Δεν κάναμε καμία πρόταση, τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί όπως είπε, όταν γίνονται προτάσεις για εξυπηρετηθούν πολιτικοί - εκλογικοί σκοποί και να είχαμε, θα την παίρναμε πίσω και στο σημείο αυτό ανέφερε πως θα μπορούσε απλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είχε αναλάβει την ευθύνη της πρότασης για τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Το πολιτικό εκλογικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, παρατήρησε η κ. Παπαρήγα και επανέλαβε ότι όταν η πρότασή μας δεν μπορεί να χει αποτέλεσμα με την έννοια του συσχετισμού δυνάμεων «από τα πάνω», δεν προτείνουμε.

Read more...

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - 600 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ


Εκκαθαριστικά σημειώματα - «φωτιά» θα λάβουν το καλοκαίρι εκατομμύρια νοικοκυριά. Ήδη τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των πρώτων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες υποβάλλονται...
ηλεκτρονικά, δείχνουν αύξηση της μέσης φορολογικής επιβάρυνσης κατά 560 ευρώ ανά φορολογούμενο. Η πρώτη επεξεργασία που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε ένα δείγμα 12.500 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έχουν ήδη υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet έδειξε, ότι η συνολική επιβάρυνση των φορολογουμένων που υπέβαλαν τις συγκεκριμένες δηλώσεις είναι φέτος υψηλότερη κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των περισσότερων φορολογούμενων έχουν μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ, της μείωσης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά, της αύξησης κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα, της αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, της περικοπής των φοροαπαλλαγών και της αύξησης από 300 σε 400-500 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος.http://fimotro.blogspot.com/2012/05/600_16.html

Read more...

Στη Δικαιοσύνη για το non paper, θα προσφύγει ο Καμμένος...



Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί το θέμα με το non paper, το οποίο διένειμε η Προεδρία της Δημοκρατίας και στο οποίο φέρεται να προτείνει σενάρια για την συνεργασία του σε σχηματισμό κυβέρνησης, ανήγγειλε ο ... πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM επανέλαβε ότι το κείμενο δεν είναι δικό του και δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις του κόμματός του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εστάλη το κείμενο ηλεκτρονικά στο κόμμα από φίλους του κόμματος ως πρόταση, και από λάθος «να βρέθηκε στη συζήτηση».

«Δεν είναι δικό μας το έγγραφο. Πολλά περίεργα πράγματα έχουν γίνει. Ο κ.Μπίτσιος μας είπε ψέματα» είπε ο κ.Καμμένος και υποστήριξε ότι «παίχτηκε ένα παιχνίδι απο την Προεδρία της Δημοκρατίας» σε βάρος του κόμματός του, και εκτίμησε ότι «ίσως παραπλανήθηκε ο ΠτΔ» χαρακτηρίζοντας «περίεργη» την στάση του κ.Μπίτσιου.

«Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Συκοφαντούν κάθε αντιμνημονιακή φωνή. Τα ίδια έκαναν και προεκλογικά με το πλαστό κείμενο σε βάρος υποψήφιου βουλευτή του κόμματος μας» είπε ο κ.Καμμένος και κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, με σαφείς θέσεις ώστε «να ξέρει ο κόσμος τι θέλει να κάνει ο καθένας». Χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο έγκλημα το δίλημμα ευρώ ή δραχμή «που θέλει να βάλει η ΝΔ» και υποστήριξε ότι δεν υφίσταται τέτοιο δίλημμα διότι «δεν μας κάνουν χάρη για να είμαστε στο ευρώ, πληρώνουμε για να είμαστε, ο κόσμος έχει υποστεί μεγάλες θυσίες για να ανήκουμε στο ευρω, και δεν μπορούν να μας βγάλουν».

Επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει το «ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά και Βενιζέλο» τους οποίους κατηγόρησε ότι δεσμεύθηκαν με τις υπογραφές τους ότι θα ακολουθήσουν το Μνημόνιο. Τόνισε ότι το κόμμα του έχει βασικές διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα, και σε θέματα λαθρομετανάστευσης, και ανέφερε ότι εάν του δώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος χαρτί υπογεγραμμένο ότι δεν θα έχουμε τον Ιούλιο χρήματα να πληρώσουμε «αυτό σημαίνει ότι το Μνημόνιο απέτυχε και χρειάζεται καταγγελία. Δεν μπορεί να λέμε ότι δεν έχουμε αποθέματα με το Μνημόνιο και να θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτό» υπογράμμισε.

Τέλος ανέφερε ότι στη σύσκεψη των αρχηγών που γίνεται αυτή την ώρα θα προτείνει για υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο και για υπηρεσιακό υπουργό 'Αμυνας τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Γράψα.

apospasma.gr


Read more...

Καμία απόφαση για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, λέει ο Π.Καμμένος

Και σαφή θέση για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα η νέα προεκλογική περίοδος να διεξαχθεί σε ήπιο κλίμα
Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα η νέα προεκλογική περίοδος να διεξαχθεί σε ήπιο κλίμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τη διαφωνία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την παραμονή Παπαδήμου στην πρωθυπουργία εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, προτείνοντας τον Π.Πικραμμένο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει καμία απόφαση για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας.

«Ζητήσαμε τη σαφή θέση όλων των κομμάτων στο θέμα του βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός...



Το προφίλ του Π. Πικραμένου...
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι γιός του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της «Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου», με καταγωγή από την... Πάτρα. Από την πλευρά του πατέρα του παππούς του είναι ο Τάκης Πικραμμένος, ιδρυτής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την παλιά οικογένεια Χαιρέτη.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι το 2014 οπότε και θα συνταξιοδοτηθεί.

Στο βιογραφικό του Παναγιώτη Πικραμένου εντάσσεται ότι την περίοδο 2005 – 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών.Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 – 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ως δικαστικός έχει εκδόσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. απαγορεύοντας την κατασκευή του.


Read more...

Στο εδώλιο ο Άκης για το «πόθεν έσχες» ...



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).
Με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος απαλλάσσεται ωστόσο λόγω... παραγραφής για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» των ετών 1998 – 2005.

Το επίμαχο «πόθεν έσχες» του 2010 κρίθηκε ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής σύμφωνα με το οποίο ενώ δηλώθηκε συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ μόνο οι 150.000 ευρώ δικαιολογούνται ως λήψη δύο δανείων. Σε αυτό δεν είχε δηλωθεί ούτε το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Σύμφωνα πάντως με τον πρώην υπουργό το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010!

newsbomb.gr


Read more...

Απίθανο! Κάποιοι βουλευτές ήθελαν λεφτά για το ...διήμερο της Βουλής

Μήπως να πληρώνονταν κι ολόκληρο τον μήνα;

 
 
Απίστευτο και όμως πραγματικό… αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού στο προεδρείο της Βουλής για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο ώσπου να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών.

Ως γνωστόν, αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και θα ορκιστούν οι βουλευτές ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η Ολομέλεια θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής. Στην συνέχεια – Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές.

Υπο αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ερώτημα «τι θα γίνει με τις βουλευτικές αποζημιώσεις;» με μια ομάδα να υποστηρίζει ότι πρέπει να τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις δύο ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή και μια άλλη να λέει ότι πρέπει να «πληρωθούν» μια ολόκληρη αποζημίωση συν τα έξτρα που λαμβάνει ένας βουλευτής, δηλαδή έξοδα κίνησης, γραφείου κλπ. Υπήρξαν δε και πιο προωθημένες απόψεις που ζήτησαν να μετρήσει το «κοντέρ» από την 7η Μαΐου έως την ημερομηνία τον επόμενων εκλογών, προκειμένου να πήρωθούν για δύο μήνες!!!

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην εκταμιευτεί κανένα ποσό για πληρωμές βουλευτών καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.
 protothema.gr

Read more...

Εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Π.Πικραμμένο

Στο δρόμο προς τις κάλπες


Από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο
Από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στις 15:15 μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Π.Πικραμμένος για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε τις δηλώσεις Καμμένου και Κουβέλη μετά τη σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε την παράταση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου. Μαζί του συμφώνησαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, υπήρξε διαφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «κομματική συναλλαγή» και απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «τρεις μέρες προσπαθούμε να καταλήξουμε σε πολιτικό πρόσωπο και τώρα προτείνεις τον Αρσένη».

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση είναι «αυστηρά υπηρεσιακή», ενώ τόνισε ότι «το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα, συμπλήρωσε.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση θα τα αποφασίσει ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο κ. Πικραμμένος θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης πριν από την ορκωμοσία της νέας βραχύβιας Βουλής. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 πμ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» πάει στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία

Άναψαν οι προεκλογικές μηχανές


«Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας» δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων
«Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας» δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σε προεκλογική τροχιά κινείται από την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Όπως φάνηκε από τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος της σύσκεψης, το κόμμα θα κινηθεί προς τις κάλπες θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για συστράτευση των δυνάμεων που εγγυώνται τη θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στον δεύτερο εκλογικό γύρο του Ιουνίου βασικός στόχος της ΝΔ θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου λαϊκισμού με ένα ευρωπαϊκό μέτωπο ισχυρό και αποφασισμένο, δήλωσε μετά το τέλος των διαβουλεύσεων, ενώ το ίδιο μήνυμα μετέφερε και το απόγευμα της Τρίτης κατά τη συνάντησή του με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς τους κάλεσε να «να κινητοποιηθούν άμεσα και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι διακυβεύεται», σημειώνοντας ότι δίνεται «μάχη επιβίωσης της χώρας».

Στην πρώτη του δήλωση μετά το ναυάγιο των συνομιλιών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε πως «βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας».

Έχουμε απέναντί μας όσους θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, «ναι» στο ευρώ.

Σε πολλά σημεία της δήλωσής του φάνηκε ο κ. Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, ζητώντας «αυτή τη φορά να μην βρεθούμε διχασμένοι, να ενωθούμε».

Πάντως, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με νέα δήλωσή της άφησε και πάλι αιχμές κατά του Αντ.Σαμαρά, λέγοντας ότι τα κόμματα στα οποία επέδειξε την προτίμησή του ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές, απέδειξαν ότι αδυνατούν να συνεργαστούν και να συγκροτήσουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Κόμματα και ηγεσίες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Λύγισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών που έπρεπε να αναλάβουν» υποστήριξε.

Τόνισε, όμως, ότι μοναδική επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, «μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με στόχο την αυτοδυναμία κινείται προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Με τον στόχο να αποσπάσει την αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιουνίου αρχίζει η προεκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου, να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το τέλος της άκαρπης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, από την οποία προέκυψε η νέα εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, δύο είναι στην παρούσα φάση οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ: η μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα ώστε εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και η προεκλογική διεύρυνση των δυνάμεών του με νέες συνεργασίες.

Στελέχη του Συνασπισμού εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για προεκλογική συνεργασία στην παρούσα φάση είναι μεγαλύτερες με δυνάμεις όπως η Κοινωνική Συμφωνία.

Μάλιστα, η Λούκα Κατσέλη «έκλεισε το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα, ότι απαιτείται ανατροπή της μονόπλευρης λιτότητας και «η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας, η Κοινωνική Συμφωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται».

Την Τρίτη, ο Αλ.Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας έθεσαν ένα δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα».

«Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας» είπε ο Αλ.Τσίπρας, τονίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να μην προδώσει τις προσδοκίες του λαού.

«Οι δυνάμεις του χτες που κατεδάφισαν την κοινωνία ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης, απειλούν και τρομοκρατούν» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με εγγύηση της ΕΚΤ οι τραπεζικές καταθέσεις

Ανοιχτή γραμμή για άντληση κεφαλαίων


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Απολύτως ασφαλείς και πλήρως «θωρακισμένες» απέναντι στις όποιες πιέσεις προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα είναι οι ελληνικές τράπεζες, καθώς έχουν «ανοικτή γραμμή» για άντληση κεφαλαίων από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Ταυτόχρονα, εντός των ερχόμενων ημερών θα φτάσουν στα ταμεία των τραπεζών τα πρώτα 18 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίησή τους, δίνοντας επιπλέον ρευστότητα στο σύστημα.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι τραπεζίτες αλλά και κύκλοι της Τραπέζης της Ελλάδος διαβεβαιώνουν ότι για όσο χρονικό διάστημα η χώρα καλύπτεται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκύψουν θέματα ρευστότητας για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και αυτό γιατί ο έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας προς τις τράπεζες (ELA) που χειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος έχει «δύναμη πυρός», η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100 δισ. ευρώ, αντλώντας ουσιαστικά χρήματα χωρίς περιορισμό από το ευρωσύστημα.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ήδη οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει περί τα 55 δισ. ευρώ σε
ρευστότητα από τον μηχανισμό ELA, γεγονός που σημαίνει ότι η ροή των χρημάτων προς την Ελλάδα συνεχίζεται απρόσκοπτα το τελευταίο διάστημα, παρά την πολιτική αστάθεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατάις Κάρολος Παπούλιας μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς το τηλεφώνημα που είε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο και σύμφωνα με τα όσα είπε:
«Η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι αναλήψεις και οι εκροές μέχρι την ώρα που τον πήρα, ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. [...] Υπολογίζουν ότι κι αυτά θα συμποσούνται περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ. Τις επόμενες δύο μέρες θα είναι χειρότερη η κατάσταση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τράγκας για Καμμένο: Όσο ανεβαίνει η μαϊμού, φαίνεται ο κώλος της ...


Τι είπε πριν από λίγη ώρα...


«Απεχθάνομαι τα μπαλόνια που ξεφουσκώνουν πολύ πιο γρήγορα από τον προσδόκιμο χρόνο» είπε πριν από λίγη ώρα ο Τράγκας, μέσα από την εκπομπή του στον Real Fm. Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου. Επί της ουσίας ο γνωστός δημοσιογράφος, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι το μπαλόνι Καμμένου, «ξεφούσκωσε». Όμως, δεν έμεινε εκεί, αφού λίγο πριν θυμήθηκε μια λαϊκή φράση, η οποία όπως είπε ταιριάζει στον πρόεδρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». «Όσο ανεβαίνει η μαϊμού, φαίνεται ο κώλος της ...»parapolitika.gr

Read more...