Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...


ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
Προβάδισμα 25,5% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 24,8% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον Τύπο της Κυριακής. Την ίδια στιγμή, το 49,6% θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας...
ακολουθεί με 28,8%.
Στην πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,8%. Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,7%.
Στην ερώτηση ''ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης'', το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, ενώ το 23,7% των ερωτηθέντων τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης στο ερώτημα ''αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει'', το 73,8% των πολιτών απαντά ''όχι ''.


  





























































http://fimotro.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9439.html

Read more...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ



Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, κατοχής και εμπορίας προϊόντων απομίμησης, αντίστασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε...
βάρος αστυνομικών μετά τους χθεσινούς ελέγχους σε καταστήματα της Αγίας Βαρβάρας. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.734 προϊόντα απομίμησης.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών ελέγχων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, στην πλειοψηφία τους ρομά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανδρών. Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
http://fimotro.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2905.html

Read more...

Παραιτήθηκε ο Μάριο Μόντι...




Την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα υπέβαλε ο Μάριο Μόντι, αμέσως μετά την οριστική υιοθέτηση απόψε από την ιταλική βουλή του προϋπολογισμού για το ... 2013, με 309 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 5 αποχές.

Ο τεχνοκράτης Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την 8η Δεκεμβρίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός, μετά την απώλεια της υποστήριξης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας  του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Βουλή.

Από την ιταλική προεδρία έγινε γνωστό ότι ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο θα αρχίσει αύριο Σάββατο επαφές με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, πιθανότατα στα τέλη Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, ζήτησε από τον Μόντι να παραμείνει ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr


Read more...

Αηδόνης: Ο Βενιζέλος παρέδωσε άνευ όρων το ΠΑΣΟΚ στο Σαμαρά...




Tο έκανε συνιστώσα της ΝΔ...
Σφοδρή "επίθεση" κατά Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης, που πριν λίγες ημέρες παραβρέθηκε σε ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου, στην Καλαμάτα.
Σε...
συνέντευξη του στην "Real News", ο Αηδόνης ανέφερε μεταξύ άλλων, πως το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην καρδιά του και οτι ο Βενιζέλος παρέδωσε άνευ όρων το κόμμα στο Σαμαρά.

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη: 


Παραβρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου και αμέσως μετά έγινα αποδέκτης καταιγισμού μηνυμάτων και διαρροών προκειμένου να δηλώσω που ανήκω.
Αυτά είναι γελοία πράγματα.
Ανήκω εκεί που με έχουν εξουσιοδοτήσει οι Δραμινοί συμπολίτες μου, να ανήκω. Στη βουλή των Ελλήνων, να υπερασπίζομαι το δίκιο ,τους φόβους και τις αγωνίες τους.
Επίσης ανήκω στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, την οποία πίστεψα από παιδί, την είδα να μεγαλώνει και να κατακτά την πολιτική ηγεμονία στην χώρα μας , εκφράζοντας αξίες και οράματα για κοινωνική δικαιοσύνη, Εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία και που σήμερα την βλέπω να πάσχει από απώλεια προσανατολισμού.
Το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μου δεν το χαρίζω σε κανέναν. Από αυτό δεν μπορεί να με διαγράψει κανείς.
Με απειλούν με διαγραφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία θέλει πράξεις και όχι αυτοκρατορικούς λεονταρισμούς;
Οταν υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας και απουσία πολιτικής τότε το αποτέλεσμα που ακολουθεί είναι η συρρίκνωση. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε αντί της ανάληψης της ευθύνης να κατασκευάζονται ένοχοι.
Τη θέση μιας ουσιαστικής πολιτικής διαχείρισης κατέλαβε η διγλωσσία, η φλυαρία ως καθημερινή πρακτική, η ασυνέπεια και τα ασαφή μηνύματα.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει την απόλυτη ευθύνη για το ενοχικό σύνδρομο της παράταξης.
Η ασαφής υπεράσπιση της πολιτικής μας προσπάθειας διαμόρφωσε ένα πρωτόγνωρο ενοχικό σύνδρομο στα μέλη και τα στελέχη με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις με μοναδικό σύνθημα την συγγνώμη.
Διαμορφώσαμε έτσι τους όρους της πολιτικής ηγεμονίας της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.
Και αντί να έχουμε σήμερα την δημόσια συγγνώμη της ΝΔ έχουμε τις θριαμβολογίες της, για αυτά που θα εξασφαλίζαμε από τον Μάρτιο του 2012 αν δεν είχαμε οδηγηθεί σε δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις
Αποτέλεσμα η σημερινή παράδοση άνευ όρων του ΠΑΣΟΚ στον Αντώνη Σαμαρά και η μετατροπή του σε συνιστώσα της ΝΔ
Οι δομές των σημερινών κομμάτων δημιουργούν τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας.
Δυστυχώς όμως σε αυτό προστέθηκαν και αντιδημοκρατικές επιλογές Τα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά όργανα αντικαταστάθηκαν από επιλογές ημετέρων.
Η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ συνέβαλε καθοριστικά στην ηθική του εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ. Ο χειρισμός δημιούργησε την εικόνα συγκάλυψης και της αδιαφορίας για ισονομία και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ενίσχυσε την καχυποψία και την απόρριψη. Συρρίκνωσε ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ .
Δεν θα υποταχθώ σε μικροκομματικές πολιτικές και αντιλήψεις που καταδικάστηκαν και σκότωσαν τη χώρα μας.



Read more...

Ψήφισμα στο Συνέδριο για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση...



...από τον Σκανδαλίδη...
Κάτι παραπάνω από ενεργή φαίνεται ότι θα είναι η συμμετοχή του Κώστα Σκανδαλίδη στο προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ανεξάρτητος» βουλευτής σκέφτεται να... καταθέσει ψήφισμα προς τους συνέδρους, ώστε αυτοί να αποφασίσουν αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ήδη σε χθεσινή του συνέντευξη, ο Σκανδαλίδης δήλωσε ότι «πρέπει να βγει (ο κ. Βενιζέλος) και να πει ‘δε θα ξαναψηφίσω άλλο μέτρo και να βάλει τα θέματα επί τάπητος σε ένα συνέδριο, ώστε να αποφασίσει η βάση του ΠΑΣΟΚ».

Αν πάντως φτάσουμε μέχρι το Συνέδριο και οι σύνεδροι διαλέξουν την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, η οριστική διάλυση του κόμματος θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.

parapolitiki.com


Read more...

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Μανιάτης: Στα 150 δισ. ευρώ τα έσοδα από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων χωρίς αυτά της Κρήτης



maniatis-sta-150-dis-eyro-ta-esoda-apo-ta-koitasmata-ydrogonanthrakon-xoris-ayta-tis-kritis 
Στα 150 δισ. ευρώ υπολογίζει ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, τα έσοδα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές όπου γίνονται έρευνες- εκτός της Κρήτης μέχρι στιγμής- για τα επόμενα χρόνια, ενώ για την περιοχή νότια της Κρήτης τα αποτελέσματα των ερευνών θα γίνουν ορατά σε περίπου ένα χρόνο!

Όπως γράφει το cretalive.gr, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα δαπανηθούν για τις ανάγκες του μνημονίου ενώ πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι το 5% να δοθεί στις κατά τόπους περιφέρειες όπου γίνονται έρευνες, ένα ποσοστό 20% στο Πράσινο Ταμείο πάλι για έργα στις εν λόγω Περιφέρειες και τα υπόλοιπα- πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πάλι είναι- να δίδονται στο Ταμείο Γενεών για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Όλα αυτά τονίστηκαν στη διάρκεια της σημερινής ενημερωτικής εκδήλωσης για όλες τις πτυχές του θέματος της Αξιοποίησης των υδρογονανθράκων που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΝΟΕΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηρακλείου στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου ενόψει του 9ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μίλησε και ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ερωτηθείς γιατί τόσα χρόνια δεν αξιοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα κοιτάσματα, είπε ότι το πετρέλαιο τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο ακριβό, ενώ τώρα αναζητήθηκαν τρόποι για να βρεθούν νέα κοιτάσματα.

«Όταν πήγα στο υπουργείο και ανακοίνωσα τη σύσταση φορέα για την αξιοποίησή τους, με έλεγαν... γραφικό!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανιάτης είπε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να ξεγελιέται ο κόσμος πιστεύοντας ότι θα υπάρξουν σύντομα έσοδα ενώ πρόσθεσε ότι τα χρήματα από τα κοιτάσματα θα δώσουν ανάπτυξη στη χώρα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια!
http://newpost.gr

Read more...

Δικογραφία για Παπακωνσταντίνου στη βουλή




Διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δικογραφία που σχηματίστηκε σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όταν ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η μήνυση είχε υποβληθεί από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ», η οποία τον κατηγορεί ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, επικαλείται δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου εκείνη την εποχή στο οποίο είχε προαναγγείλει το αποτέλεσμα των ελέγχων που είχαν γίνει τότε πριν αυτοί ολοκληρωθούν.
.enikos.gr

Read more...

Την Κυριακή τα σπουδαία Ο Μάριο Μόντι παραιτείται «και δεν φταίει η προφητεία των Μάγια»


Στις 12 το πρωί της Κυριακής το πολιτικό μανιφέστο του Μάριο Μόντι
Στις 12 το πρωί της Κυριακής το πολιτικό μανιφέστο του Μάριο Μόντι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ρώμη, Ιταλία
Οι τίτλοι τέλους της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι πέφτουν σε λίγη ώρα με την παραίτηση του Προφεσόρε ενώπιον του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά την κοινοβουλευτική έγκριση του προϋπολογισμού. «Ένα χρόνο πριν αυτή η κυβέρνηση ξεκινούσε, αντίθετα σήμερα, και όχι εξαιτίας της προφητείας των Μάγια, πρέπει να τερματίσουμε το ρόλο της» δηλώνει ο Μόντι με δόση ειρωνείας που στρέφεται στη μπερλουσκονική δεξιά.
Ο τεχνοκράτης Μόντι, που ανέλαβε με τις «ευλογίες» της ΕΕ την εξουσία το Νοέμβριο του 2011 αντικαθιστώντας τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα δώσει τέλος στη μακρά αναμονή για τις πολιτικές του προθέσεις με τη συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει στις 12:00 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδος.
Τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν στον Προφεσόρε, ο οποίος αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει την πολιτική του στράτευση με την παροχή στήριξης στο καθολικό κέντρο που κατεβαίνει στις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου στη γραμμή Μόντι, και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις με τη στήριξη του ιδίου μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσοστό από 10 έως 15%.
Ο πρώην κοινοτικός επίτροπος αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να ηγηθεί συμμαχίας του κεντρώου χώρου με συμμετοχή του Πιερφερντινάντο Καζίνι του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου Udc και του προέδρου της Ferrari Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, ο οποίος δημιούργησε ακριβώς γι' αυτό το σκοπό το κίνημα Μελλοντική Ιταλία (Italia Futura).
Μία συμμαχία που αναμένεται να στερήσει ψήφους τόσο από την κεντροαριστερά του Πιερλουίτζι Μπερσάνι -που βρίσκεται σε τροχιά νίκης- όσο και από τη μπερλουσκονική δεξιά, και ως πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο προβάλλει μία συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) με τις δυνάμεις του κέντρου.
Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε λίγο πριν τις 19:00, ώρα Ελλάδος, από την ιταλική Βουλή (είχε προηγηθεί την Πέμπτη η επικύρωση από τη Γερουσία). Ακολουθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και με τη λήξη της ο Μόντι θα μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να επιδώσει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Κι ούτε ένα τηλεφώνημα...
Το πολιτικό κλίμα είναι τεταμένο καθ' οδόν προς τις κάλπες με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συνεχίζει το μπαράζ εμφανίσεων και επιθέσεων κατά της κυβέρνησης Μόντι, έχοντας πλέον πάρει απόφαση πως ο Προφεσόρε δεν... δελεάστηκε από την πρότασή του να οδηγήσει στις κάλπες όλη την κεντροδεξιά.
Υπό αυτό το πρίσμα ο Καβαλιέρε δηλώνει «υποχρεωμένος» να ηγηθεί της κεντροδεξιάς.
«Ο Μόντι δεν μου έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα για τις προθέσεις του, θα δούμε τι θα ανακοινώσει, και εγώ είμαι υποχρεωμένος -υποχρεωμένος είναι η λέξη- για το συμφέρον της χώρας από αίσθηση ευθύνης να είμαι ακόμη εγώ ο επικεφαλής των μετριοπαθών» είπε ο Μπερλουσκόνι στο ραδιόφωνο της Rai.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μίλησε επίσης για μία χαμένη νομοθετική περίοδο, λέγοντας πως «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εν μέρει δίκιο: με την κυβέρνηση των τεχνοκρατών υπήρχε η δυνατότητα μίας συνταγματικής αναθεώρησης που η κυβέρνηση δεν θεώρησε πως έπρεπε να προτείνει».
Μόντι: «Ο ρόλος μας τελειώνει και δεν φταίει η προφητεία»...
Η απάντηση του Μόντι ήλθε με δόση χιούμορ και ειρωνείας, επηρεασμένη από τη φρενίτιδα για το τέλος του κόσμου... «Ένα χρόνο πριν, η κυβέρνηση αυτή ήταν στο ξεκίνημα, σήμερα αντίθετα, και δεν φταίει η προφητεία των Μάγια, πρέπει να τερματίσουμε το ρόλο μας» είπε ο Μόντι σε σύντομη συζήτηση που είχε με υπαλλήλους στο Παλάτσο Κίτζι μετά το πέρας της παραδοσιακής θείας λειτουργίας προ των Χριστουγέννων, στην οποία παρέστη μαζί με την σύζυγό του.
Στη θέση της προφητείας των Μάγια βρίσκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) που απέσυραν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση Μόντι στη Βουλή και τη Γερουσία, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το γάντι, να προαναγγείλει την παραίτησή του και να εισέλθει η Ιταλία σε τροχιά πρόωρων εκλογών.
Ο Μάριο Μόντι μίλησε την Πέμπτη με προεκλογικό «αέρα» λέγοντας σε εργαζόμενους της Fiat στο Μέλφι της νότιας Ιταλίας ότι «θα ήταν ανεύθυνο να χαραμιστούν οι πολλές θυσίες που έχουν κάνει οι Ιταλοί, τα αποτελέσματα αυτών των θυσιών θα μπορούσαν εύκολα να χαθούν εάν οι ψηφοφόροι επιτρέψουν στον εαυτό τους να δελεαστεί από εκλογικές υποσχέσεις που απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα».
Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός «έδειξε» με τη δήλωσή του τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος προσδίδει στον εαυτό του ρόλο σωτήρα από τη λιτότητα, κατερχόμενος στις κάλπες με εξαγγελίες για απόσυρση μέτρων της κυβέρνησης τεχνοκρατών με απόλυτη προτεραιότητα το φόρο ακίνητης περιουσίας.
Τελικά ο Καβαλιέρε έσωσε τον κόσμο...
Η διάσταση που δίνει στην προεκλογική του εκστρατεία ο Καβαλιέρε έκανε πολλούς να αστειευτούν στα κοινωνικά δίκτυα πως τελικά «ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έσωσε σήμερα τον κόσμο από την καταστροφή, εξαιτίας των εξαιρετικά καλών σχέσεων που είχε με τις γυναίκες των Μάγια»...
Επίσης, χαρακτηρίζουν χριστουγεννιάτικο «δώρο» την απαγόρευση της προβολής πολιτικής δραστηριότητας από τα τηλεοπτικά δίκτυα την περίοδο των εορτών.
Ευαγγελία Μπίφη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βρούτσης: Στον εισαγγελέα όσοι έπαιρναν παράνομες συντάξεις...



Για τι προειδοποιεί όσους λαμβάνουν παράνομα συντάξεις ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης...
«Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει, θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα.
Οι ...
παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ», δήλωσε... στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Περί τους 45.991 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δε Γιάννης Βρούτσης προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το όφελος από τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων ανήλθε στα 4 δισ. ευρώ. Μπορεί και να είχαμε αποφύγει αυτό το μέτρο αν νοικοκυρεύαμε τα ταμεία εδώ και χρόνια», είπε...


Read more...

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος» Επίθεση φιλίας από τη Γερμανία, θερμά λόγια για Σαμαρά και από τον Σόιμπλε


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Η Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πάρει για πρώτη φορά στα σοβαρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Γερμανικό Πρακτορείο. Σημείωσε ότι η Ελλάδα «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας», ενώ «οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο κι έχει επιτευχθεί πρόοδος».

Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ωστόσο ότι «παραμένει η μεγάλη πρόκληση, και για τον ελληνικό λαό» ενώ, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανάκαμψης, υποστηρίζει πως «όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη διαδικασία εξυγίανσης, όπως αυτή στην Ελλάδα, τότε αυτό συνδέεται με έντονες εσωπολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διενέξεις».

Ο κ. Σόιμπλε είχε καλά λόγια συνολικότερα για την Ευρωζώνη λέγοντας ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια του 2012, επικαλούμενος κυρίως την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

«Έχουμε καταφέρει να σημειώσουμε προόδους σε μια δύσκολη περίοδο. Και αυτό σε όλα τα κράτη μέλη» δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε κυρίως την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, οι οποίες «έχουν όλο και περισσότερη πρόσβαση στις αγορές δανεισμού», και την Ελλάδα, η οποία «εργάζεται ευσυνείδητα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε εξάλλου υπέρ της διαδοχής του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ ενός υπουργού Οικονομικών μιας μικρής χώρας, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην σύγκλιση διαφορετικών απόψεων» σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπό αυτήν την έννοια «ο Ολλανδός συνάδελφός αρμόζει απολύτως» στη θέση αυτή.

Εξάλλου ο Ντάισελμπλουμ «χαίρει της εκτίμησης όλων και είναι πολύ ικανός», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι προτιμά να διαδεχθεί τον Γιούνκερ ένας υπουργός Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο επίκεντρο η μη έκδοση αποδείξων «Σαφάρι» κλιμακίων του ΣΔΟΕ στην εορταστική αγορά


Αυστηρά πρόστιμα θα επιβάλλονται για μη έκδοση αποδείξεων
Αυστηρά πρόστιμα θα επιβάλλονται για μη έκδοση αποδείξεων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πενήντα και πλέον συνεργεία του ΣΔΟΕ θα βρίσκονται στους δρόμους από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιώντας ελέγχους στην αγορά και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Στο επίκεντρο το ελέγχων θα βρεθεί η αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, τα προϊόντα-«μαϊμού», ενώ θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους πωλούν εμπορεύματα ή παρέχουν υπηρεσίες χωρίς την έκδοση αποδείξεων.

Η παρουσία του ΣΔΟΕ θα είναι εμφανής στους σταθμούς διοδίων, στα λιμάνια της χώρας και στις κεντρικές αγορές χονδρεμπορίου, καθώς οι ελεγκτές θα φορούν ειδικά γιλέκα με τα διακριτικά του Σώματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έφτασε η λίστα Λαγκάρντ


Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του Υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Read more...

Αίτηση για ένταξη της ΑΓΝΟ στο άρθρο 99...




Σωτηρία στο άρθρο 99 αναζητά η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό. Χθες κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για την ένταξη της Αγνό στη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της όπως ...
προβλέπει το άρθρο 99 του Ν.3588/2007. Παράλληλα, κατέθεσε και αίτηση προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Η πάλαι ποτέ συνεταιριστική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό βρίσκεται από το 2003 στην ιδιοκτησία της εταιρείας Κολιός, η οποία την εξαγόρασε από την ΑΤΕ. Οι ζημίες αποτελούσαν από το 2003 διαρκή πηγή πονοκεφάλων για τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ τα τελευταία χρόνια η Αγνό φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας και των καθυστερήσεων στις πληρωμές από τα σούπερ μάρκετ. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην καταβολή των μισθών προς τους εργαζομένους της Αγνό, γεγονός που έφερε ουκ ολίγες φορές το ΠΑΜΕ έξω από τις πόρτες του εργοστασίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στις κινήσεις ανάπτυξης που υλοποίησε η Αγνό υπό την ιδιοκτησία της Κολιός ξεχωρίζει η είσοδος στους φούρνους της Αττικής και της Πελοποννήσου με φθηνότερο γάλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Την εν λόγω κίνηση επανέλαβε πιο πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη με στόχο να μειώσει την εξάρτηση από τα σούπερ μάρκετ.

Το 2011, το μερίδιο της Αγνό στα γαλακτοκομικά με βάση τον όγκο των πωλήσεων πανελλαδικά ήταν 1,7%. Ωστόσο, από τις αρχές του 2012 η εταιρεία χάνει σημαντικό μερίδιο αγοράς με τα στοιχεία του 8μηνου να δείχνουν συρρίκνωση του μεριδίου πανελλαδικά στο 1,2%...
voria.gr


Read more...

Η αιθαλομίχλη που σκότωσε 20.000 Λονδρέζους το '50, «πνίγει» την Ελλάδα...




Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρουν πως λόγω της απότομης μετάβασης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ανεξέλεγκτης προέλευσης καύσιμα υλικά για τα τζάκια έχει δημιουργηθεί ένα τόσο ...
πυκνό νέφος αιθαλομίχλης στον ελληνικό ουρανό, που θυμίζει το Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του ΄50, όταν καταγράφηκαν περισσότεροι από 20.000 θάνατοι από αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τον ελληνικό ουρανό. Αυτό διατείνονται οι επιστήμονες, αυτό το βλέπουμε και όλοι, περπατώντας στους δρόμους, ακόμη και στις γειτονιές της Αθήνας. Πέρα από τη μυρωδιά, που κυριαρχεί ακόμη και στους σταθμούς του Μετρό της πόλης, το αποδεικνύουν και οι επιστημονικές μετρήσεις.

Τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν. Μάλιστα, στην Ελλάδα το φαινόμενο βαίνει επιδεινούμενο, όποτε υπάρχει άπνοια και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων.

Έως τις 31/12/2011 οι αιωρούμενοι ρύποι στο λεκανοπέδιο Αττικής μειώνονταν κατά εντυπωσιακό ρυθμό που αποδίδεται στη σταδιακή αποβιομηχάνιση της περιοχής, λόγω της οικονομικής κρίσης. Από το 2012 η εικόνα άλλαξε και οι ρύποι άρχισαν και πάλι να αυξάνονται.

Ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς η αιθαλομίχλη αυξήθηκε από απρογραμμάτιστη και αναγκαία καύση πάσης φύσεως ξύλινων και άλλων προϊόντων για να ζεσταθούν οι κάτοικοι της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, να κινδυνεύουν να εκτεθούν σε επικίνδυνους ρύπους, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνοι.

Αναφορικά με τα μικροσωματίδια, οι σύγχρονοι λέβητες πέλετς προσεγγίζουν τα επίπεδα εκπομπών των καυστήρων πετρελαίου. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη ότι τα μικροσωματίδια από την καύση ξύλου είναι λιγότερο τοξικά από τα μικροσωματίδια από την καύση πετρελαίου, ενώ θεωρούμε ότι έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (σε αντίθεση με το πετρέλαιο).

Γενικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, νέφος καπνομίχλης, σχηματίζεται όταν υπάρχει υψηλή συγκέντρωση ρύπων, όπως μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου και αιωρούμενων σωματιδίων, σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και μεγάλη σχετική υγρασία.

Οι ενώσεις άνθρακα που απελευθερώνονται από τις καύσεις στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, εγκλωβίζονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε υψόμετρο 500- 1000 μέτρων εξαιτίας του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής στην ατμόσφαιρα. Στρώματα αέρα με διαφορετική θερμοκρασία δημιουργούν ένα «ταβάνι», που εμποδίζει τη διαφυγή των ρύπων.

Σημειώνεται ότι τα σωματίδια ρύπων με πολύ μικρή διάμετρο, που είναι εισπνεύσιμα, ενοχοποιούνται για την πρόκληση βλαβών στο καρδιογγειοαναπνευστικό σύστημα...
iefimerida.gr


Read more...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ποινή ισόβιας κάθειρξης σε αρχαιοκάπηλους στη Θεσσαλονίκη...



Πρόκειται για δύο άτομα μέλη τετραμελούς σπείρας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

 Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων περισσότερα από...
70 αντικείμενα που χρονολογούνται στο τέλος του 6ου αιώνα π.Χ., μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 4 κράνη, χρυσές μάσκες και χρυσά επιστόμια. Ένα γυάλινο αγγείο (χρησιμοποιούνταν ως μυροδοχείο), πήλινα και μεταλλικά αγγεία, 10 μικρά πήλινα ειδώλια, 2 χρυσά πέλματα, χρυσοί ρόδακες μεγάλου μεγέθους, τμήμα χρυσού διαδήματος με στικτή διακόσμηση, αποτμήματα σιδερένιου ξίφους με χρυσό έλασμα ως διακόσμηση.

Στη δίκη που έγινε σήμερα οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ποινή που επιβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ενώ στον τρίτο επιβλήθηκε ποινή 20ετούς κάθειρξης και στον τέταρτο 16 χρόνια.

Η υπόθεση τότε είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα τα ανακτηθέντα ευρήματα, μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το Μουσείο προκειμένου να δει τα ευρήματα και να ενημερωθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή...
seleo.gr


Read more...

ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ...


... ΓΙΑ ΤΟ '' ΣΚΑΝΔΑΛΟ '' ΠΩΛΗΣΕΩΝ CDS...
Νέα αγωγή, τη δεύτερη για την υπόθεση, εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, κατέθεσε ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου κατηγορέι τον Πάνο Καμμένο ότι συνεχίζει τον πόλεμο λάσπης εναντίον του, με ψευδείς ισχυρισμούς, εμπλέκοντας το όνομα του '' σε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο πωλήσεων CDS'', όπως υποστηρίζει σε δήλωση του.
Λόγω του ότι η πρώτη αγωγή δεν έχει ακομα εκδικαστεί, όχι με υπαιτιότητα δική του, όπως ο ίδιος σημειώνει, ο Αντρίκος Παπανδρέου κατέθεσε τη δεύτερη αγωγή και ζητά τη σενεκδίκαση των δύο αγωγών, λόγω του κοινού τους αντικειμένου.

Read more...

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Καρούζος...



Να μεταταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας, είναι η απόφαση της Εισαγγελίας για τον Γιάννη Καρούζο.

Ωστόσο...

άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν ο επιχειρηματίας θα μεταχθεί αύριο στη φυλακή και θα παραμείνει σήμερα στη ΓΑΔΑ, ή αν θα μεταχθεί σήμερα...


Read more...

Αύξηση 13% στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ εισηγείται η ΡΑΕ...



Μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 13% στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην εισήγησή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Υπενθυμίζεται ότι...
η ΔΕΗ έχει ζητήσει αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 49% σε κάποιες κατηγορίες καταναλωτών, ενώ μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 25% κατανεμημένες σε τρεις δόσεις: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 1η Ιουλίου...
ethnos.gr


Read more...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ...


Παράταση της ισχύος των συνταγών που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, οπότε και δε διέθεταν φάρμακα με πίστωση, προχώρησε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του προέδρου ...
Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, στην περίπτωση που έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης ηλεκτρονικών και χειρόγραφων συνταγών και εξακολουθεί να υπάρχει αναγκαιότητα χορήγησης των φαρμάκων, οι συνταγές εκτελούνται κανονικά.
Η διαδικασία που ακολουθεί ο δικαιούχος είναι η εξής :
- O θεράπων ιατρός αλλάζει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής βάζοντας σφραγίδα και την υπογραφή του.
- Η συνταγή με τη διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται εντός πέντε ημερών από τα φαρμακεία χειρόγραφα και τοποθετείται στο πακέτο των χειρόγραφα εκτελεσμένων συνταγών.

Read more...

Μεγάλη απάτη από ΜΚΟ...




Στη δικαιοσύνη καλούνται να λογοδοτήσουν 14 άτομα, μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) και συγγενείς τους, για τη διαχείριση των κονδυλίων που λάμβανε η ΜΚΟ ως κρατικές επιχορηγήσεις.

Σε ... βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκε βούλευμα για δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά κακουργηματικής φύσεως αδικήματα και συγκεκριμένα τα αδικίηματα της κακουργηματικής απάτης και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η οικονομική αστυνομία προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα 2000 – 2010, κατά το οποίο η οργάνωση χρηματοδοτήθηκε για τη διοργάνωση εν πλω συμποσίων, στα ταμεία της εισέρευσε συνολικά το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ το καταχωρημένο στο Βιβλίο Εσόδων -Εξόδων ποσό ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Η ΜΚΟ διοργάνωσε συμπόσια σε Δούναβη (1997), Αδριατική (2002), Βαλτική (2003), Αμαζόνιο (2006), Αρκτική (2007) και Μισσισσιππή (2009), ενώ αναβλήθηκαν δύο ακόμη συμπόσια στην Κασπία (2005) και στο Νείλο (2009).

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΜΚΟ είχαν μεταφερθεί ποσά σε λογαριασμούς μελών της για εξόφληση προσωπικών δανείων, λειτουργία off-shore εταιρείας για ανακαίνιση ακινήτων κ.ά..

Επιπλέον, εντοπίστηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εισροές συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από διάφορα εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.α.) με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.

Η ΜΚΟ έλαβε επίσης επιχορηγήσεις από δυο υπουργεία, χωρίς ωστόσο στην πρώτη περίπτωση να γίνει σχετική καταχώρηση στο Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το ποσό, που εισπράχθηκε για τη διεξαγωγή του συμποσίου της Κασπίας (το οποίο και αναβλήθηκε), καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων.

Το υλικό που μελετήθηκε ξεπερνά τις 60.000 σελίδες, η ποινική δικογραφία τις 7.000 σελίδες και το διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τις 250 σελίδες.

Ενδεικτικά, όσον αφορά στις επιχορηγήσεις που έλαβε για την διοργάνωση συμποσίων, από την ΕΛΑΣ επισημαίνονται τα ακόλουθα:

- Για συμπόσιο στην Κασπία, η ΜΚΟ επιχορηγήθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο συμπόσιο αναβλήθηκε με το πρόσχημα λόγων ασφαλείας που σχετίζονταν με την πολιτική κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν, χωρίς το αδιάθετο ποσό να επιστραφεί στο Υπουργείο.

- Για συμπόσιο στον Αμαζόνιο, από την έρευνα προέκυψε ότι τα πραγματικά συνολικά έσοδα της ΜΚΟ για την τέλεση του συμποσίου υπερέβαιναν κατά πολύ τα καταχωρημένα στα λογιστικά βιβλία. Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό για το εν λόγω συμπόσιο τα έσοδα και τα έξοδα ήταν ισοσκελισμένα, γεγονός όμως που όπως προέκυψε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

- Για συμπόσιο στο Νείλο, η ΜΚΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση από το ελληνικό δημόσιο. Επειδή το συμπόσιο αναβλήθηκε, με το πρόσχημα αναταραχών στην περιοχή, έπρεπε να δοθεί ως αποπληρωμή ρήτρας για την ακύρωση του ναύλου, χρηματικό ποσό. Ταυτόχρονα, το σωματείο απέσπασε κι άλλο χρηματικό ποσό, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, από ελληνική τράπεζα. Ενδεικτικό της πρόθεσης των μελών της ΜΚΟ να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, είναι το γεγονός ότι ενώ η αποπληρωμή της ρήτρας πραγματοποιήθηκε από τη δωρεά της ελληνικής τράπεζας, τα συγκεκριμένα παραστατικά υποβλήθηκαν ως δικαιολογητικά στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό, το ναυλοσύμφωνο μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας και της ΜΚΟ, καθώς και σχετικό τιμολόγιο, είχαν συνταχθεί μετά την απόφαση για την αναβολή του συμποσίου.
naftemporiki.gr


Read more...

Εκτός "Ανεξάρτητων", άλλα δύο στελέχη...





Οι Λαλίλα Πουρναρά και Αλέξανδρος Παυλίδης, αποχωρούν από το κόμμα του Καμμένου, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των στελεχών που άνοιξαν την πόρτα εξόδου από το κόμμα.

«Ο λόγος είναι η... έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του κόμματος», αναφέρει στην επιστολή αναχώρησής της η κ. Πουρναρά. «Οι διαμαρτυρίες και ο συνθηματικός λόγος θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά για να μας απεγκλωβίσουν από την Εθνική τροχοπέδη», τονίζει με τη σειρά του ο κ. Παυλίδης.

Αναλυτικά οι επιστολές:

«Με αυτήν την επιστολή μου θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι αποχωρώ από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και θέλω να με διαγράψετε από τα μητρώα των μέλλων του κόμματος και να μην χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά μου στοιχεία.

Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του κόμματος κάτι που είχα επισημάνει από τις 2ες εκλογές στον γραμματέα οργανωτικού όσο κατείχα την θέση του γραμματέα συντονιστή του δήμου της Νέας Σμύρνης .

Καθώς επίσης και η έλλειψη της τοποθέτησή μας ως Κόμμα, με συγκεκριμένες Προτάσεις και Λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας, ώστε να προσελκύσουμε νέους ψηφοφόρους αλλά και να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα υπάρχοντα μέλη.

Σας εύχομαι πραγματικά από καρδιάς καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Με Τιμή,

ΛΑΛΙΛΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Ν. Σμύρνης»



«Πριν από αρκετούς μήνες ξεκινήσαμε μια συλλογική προσπάθεια με πρωταρχικό σκοπό την απεμπλοκή της πατρίδας μας από την τυραννία των μνημονίων και των κακόβουλων εκφραστών τους, των οποίων δεν πάψαμε ποτά φυσικά να επιδιώκουμε την τιμωρία.

Αυτό όμως, κατά την εκτίμηση μου, ενώ μπορεί να σταθεί ως ένα πολύ καλό έναυσμα και αφετηρία για την δημιουργία πολιτικής ομάδος με συγκεκριμένες θέσεις, ρεαλιστικούς στόχους και όραμα, δεν αποτελεί από μόνο του ικανή συνθήκη, ειδικά ύστερα από αρκετούς μήνες και από όλα όσα μεσολάβησαν στην Διεθνή και εγχώρια σκηνή, για να στηρίξει κάτι τέτοιο.

Οι διαμαρτυρίες και ο συνθηματικός λόγος θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά για να μας απεγκλωβίσουν από την Εθνική τροχοπέδη.

Τέλος δεν με βρίσκει σύμφωνο η συγκεκριμένη θέση που διατηρήθηκε από το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξίσου σημαντικά τόσο τα θέματα που αφορούν την καταγγελία των μνημονίων, όσο ακριβώς και τα υπόλοιπα Εθνικά ζητήματα που αφορούν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, την Κοσοβοποίηση της Θράκης μας, την στάση ως προς το «λαθρομεταναστευτικό» , καθώς και το πρότυπο οικονομίας που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακομμάτιστος ήμουν πάντοτε και μακριά από κάθε μορφής κομματικά στέκια, όμως ταυτόχρονα πάντοτε πολιτικοποιημένος, όπως τουλάχιστον ο ίδιος αντιλαμβάνομαι την πολιτική και τον άνθρωπο.

Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους που βρεθήκαμε στην ίδια προσπάθεια αυτή, λυπάμαι αν από πρώιμες και βεβιασμένες εκτιμήσεις διαφώνησα με τους κάποιους, σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι τα βέλτιστα για την συνέχιση του αγώνα σας.

Μετά την τηλεοπτική ρητή ακύρωση όλων των θεσμικών και οργανωτικών θέσεων από τον πρόεδρο του κόμματος, αποχωρώ και επισήμως από την θέση του πρόεδρου της συντονιστικής επιτροπής Νέας Σμύρνης, καθώς και από μέλος του κόμματος.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Παυλίδης

Πρόεδρος συντονιστικής Νέας Σμύρνης» .


Read more...

Πολιτική κρίση, αν δεν αλλάξει η κυβερνητική στρατηγική, προβλέπει ο Ανδρ.Λοβέρδος...




Νέες βολές κατά Βενιζέλου...
Την εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική κρίση, αν η αδράνεια της κυβέρνησης συνεχιστεί, εκφράζει σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στον ... Επενδυτή, και στην ερώτηση εάν βλέπει να μακροημερεύει η κυβέρνηση, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει: «Η κυβέρνηση θα απονομιμοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, αν συνεχίσει να μη δίνει τη μάχη κατά της ύφεσης. Αν η αδράνειά της συνεχιστεί, η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική κρίση».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η διαφωνία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έγκειται «στην έλλειψη στρατηγικής και τακτικής».

«Η έλλειψη πίστης στον αγώνα που μπορεί να δώσουν νικηφόρα οι Έλληνες για να περιορίσουν και να εξαλείψουν την ύφεση, η κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικής ηγεσίας και δημοκρατίας. Κι επιτέλους, η απόσταση ανάμεσα στα έργα και στα λόγια» αναφέρει.

Με αφορμή ερώτηση για τη στάση που εκτιμά ότι θα κρατήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης -εάν θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ή θα ακολουθήσει τη ΡΙΚΣΣΥ- ο κ. Λοβέρδος επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας: «Αμφισβητώ και κατακρίνω τη στάση ενός πολιτικού αρχηγού που κατηγορεί και απαξιώνει τα στελέχη του. Είναι ο μόνος στην ιστορία της μεταπολιτευτικής πολιτικής». Για τον κ. Αηδόνη σημειώνει ότι «η διαδρομή του, ως εκπροσώπου του ελληνικού λαού, θα είναι προϊόν αποκλειστικά των δικών του αποφάσεων».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος επαναλαμβάνει ότι δεν σκοπεύει να ανατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. «Ό,τι ισχύει για μένα ισχύει και για τους άλλους 150 βουλευτές. Εκ του πονηρού, λοιπόν, αυτές οι δήθεν 'ανησυχίες'».

in.gr


Read more...

ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τις συντάξεις και τις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής.
'' Η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις συντάξεις...
και τις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής είναι μία και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή διατρέβλωσης'', αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
- Υπάρχει πλήρης εξομοίωση, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, των υπαλλήλων της Βουλής που συνταξιοδοτούνται με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα. Αυτό ισχύει για όλους, καταργώντας ακόμα και τα ειδικά οριζόμενα με το άρθρο 15 του ν.3865/2010 για τους υπαλλήλους της Βουλής.
- Το ίδιο ισχύει και για της πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής : αυτές εξομοιώνονται πλήρως με αυτές των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών και οι οποίες άλλωστε ορίζονται με το ν.4024/2011.
- Οι υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής ορίζονται κατά μέγιστο ύψος στις 52 ώρες μηνιαίως, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το άρθρο 20 του ν. 4024/2011 και ισχύει για κατηγορίες εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα, π.χ για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

Το απόρρητο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Proton...




crimenet.gr

Στη δημοσιότητα φέρνει το Crimenet.gr την απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την τράπεζα Proton Bank που αποκάλυψε της παράνομες δραστηριότητες του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και...

των συνεργατών του.

Το εν λόγω έγγραφο φέρει ημερομηνία 10 Αυγούστου 2011 και υπογράφεται από τον υπάλληλο της ΤτΕ κ. Ι. Γούσιο. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του συγκεκριμένου υπαλλήλου στο Χαλάνδρι είχε το Νοέμβριο του 2011 είχε σημειωθεί έκρηξη δυναμίτιδας, ενώ το ίδιο συνέβη αρκετούς μήνες αργότερα και στο σπίτι της ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση Λαυρεντιάδη κ. Ι. Χατζάκη στο Χολαργό.

Στο απόρρητο πόρισμά του λοιπόν ο κ. Γούσιος αναφέρει ότι «η ποιότητα του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου υποβαθμίστηκε σημαντικά από το 2010. Από ελεγχθείσες απαιτήσεις ύψους 1.3 εκατ. ευρώ την 31.3.11 εκτιμήθηκε πιθανή ζημιά ύψους 445.000 ευρώ. Για το μέγεθος της εκτιμώμενης πιθανής ζημιάς, το κλιμάκιο ελέγχου και η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος είχε προϊδεάσει επαρκώς τα στελέχη της Τράπεζας. Εξ αυτής, το ποσό 234.000 ευρώ προέρχεται από τις χρηματοδοτήσεις προς τους Ομίλους Alapis, Elfe, Νεοχημική, ΝΕΠ Εκδόσεις ΑΕ καθώς και προς τα spin offs των Αlapis και Elfe».

Σε άλλο σημείο το πόρισμα διαπιστώνει ότι «υφίσταται υπέρβαση ανωτάτου ορίου για Μεγάλα Χρηματοδοτικά Ανοίγματα ύψους 620.000 ευρώ με ημερομηνία 31.3.11 καθώς απαιτήσεις έναντι 18 πιστούχων, συνολικού ύψους 713.000 ευρώ εντάσσονται σε ομάδα συνδεδεμένων πελατών. Οι εν λόγω πιστούχοι είναι οι κάτωθι: Alapis, WGR Global Investments AE, Akolab AE, Mak AE, εταιρίες του ομίλου Εξέλιξη, (σ.σ απεικονίζονται
αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο)....».

Καταλήγοντας , ο κ. Γούσιος αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων δεν ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται, ιδιαίτερα ως προς τον πιστωτικό κίνδυνο. Η διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης αποδυναμώθηκε στελεχιακά και περιοχές κινδύνου
παρέμειναν εκτός ελεγκτικού εύρους και η Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης δεν αξιολογεί την εφαρμογή της θεσπισμένης πολιτικής».

Γράφει ακόμα: «Διαπιστώθηκε πλήθος ασύνηθων συναλλαγών οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Διαπιστώθηκαν περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων κατά την έγκριση των χρηματοδοτήσεων προς τις πιστούχους Vet HealthAE και Fineglino Trading Ltd. Σημειώνεται παραβίαση
του άρθρου 40 του ν. 1806/1988 , καθότι η ΝΕΠ Εκδόσεις ΑΕ που συμπεριλαμβάνεται σε ομάδα συνδεδεμένων πελατών με την Alapis και τον Λ. Λαυρεντιάδη, μέτοχο της Τράπεζας, ελέγχει ΜΜΕ».

Δείτε το πόρισμα :







Read more...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ...


ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PAY ROLL!!!
Πόσες μέρες, πριν την σύλληψη τουΛαυρεντιάδη γράφαμε εδώ από τοFimotro, για το δεξί χέρι του Κυριακίδητην Αρετή Σιδηροκαστρίτου, τον Λούα-Λούα, τo...
pay roll δημοσιογράφων και εκδοτών και τις αρπαχτές εκατομμυρίων ευρώ; Τουλάχιστον δυο μήνες πριν την σύλληψή του. Στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν αύριο δημοσιεύεται ρεπορτάζ με λεπτομέρειες για τον Λαυρεντιάδη που έχει όλες τις φατσούλες των δημοσιογράφων που πήγαιναν για να τα πάρουν, με κρυφές κάμερες που είχε στο σπίτι του, χωρίς να καταλάβει κανένας το παραμικρό!...
http://fimotro.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3283.html

Read more...

ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ... ΔΗΜΑΡ!


ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...
Νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα; Μιλάμε πολύ σοβαρά. Ο Λοβέρδοςέχει πάρει μηνύματα ότι το νέο κόμμα δεν τραβάει και αρχίζει να το σκέφτεται για να την κάνει προς ΔΗΜΑΡ μεριά! Δεν το λέει ακόμα ο ίδιος, το λένε όμως δικά του...
στελέχη που απογοητεύτηκαν από το ξεκίνημά του και για να μην ξεφτιλιστούν του δείχνουν το δρόμο για να μην ρεζιλευτεί και προσπαθήσει να γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν τραβάει η (νέα) δουλειά. Και οι δικοί του προσπαθούν τώρα να διασωθούν...
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...