Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, αύριο, ο Τσίπρας...



Νέα συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζεται για αύριο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα...
με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ θα συναντηθούν αύριο στην βελγική πρωτεύουσα και πρόκειται να προσκαλέσουν και τον Αλέξη Τσίπρα στην συνάντηση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ειδική συνεδρίαση του Eurogroup για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ...

Read more...

«Πολιτική απάτη» Το Κίνημα καταγγέλλει «κομματικές τοποθετήσεις» στον ΟΛΠ


Κομματικές τοποθετήσεις στον ΟΛΠ καταγγέλλει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ως ένα ακόμα «δείγμα ασυνέπειας» του ΣΥΡΙΖΑ.
kinima-dimokraton-sosialiston
«Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και για τα νησιά μας, ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αντιπροέδρου του ΟΛΠ, δυο κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζουν στο Κίνημα, χαρακτηρίζοντας την εν λόγων επιλογή ως ένα ακόμα δείγμα ασυνέπειας και ‘οπισθοχώρησης’ από τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε δεσμευόταν προς τους εργαζόμενους ότι εφόσον γινόταν κυβέρνηση δεν επρόκειτο να επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Το Κίνημα, μάλιστα, κατήγγειλε την «πολιτική απάτη» στη οποία κατέφυγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και να υφαρπάξει την ψήφο τους, δεσμευόμενο παράλληλα ότι θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο με στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και των προοπτικών ανάπτυξης του ΟΛΠ, όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αντιδρά και το ΔΝΤ στην «άγρια» φορολογία που προτείνει η Αθήνα!


lagarnt
Μπορεί οι ελληνικές προτάσεις προς τους θεσμούς, που προβλέπουν «άγρια» μέτρα οκτώ δισ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, να αποτελούν μια καλή βάση συζήτησης, σύμφωνα με το συμπέρασμα του χθεσινού Eurogroup, όμως φαίνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρεί τις δικές του -σοβαρές- ενστάσεις.
Καθώς φαίνεται, το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν τον ΦΠΑ, τις συντάξεις, αλλά και τους νέους φορολογικούς συντελεστές για επιχειρήσεις.
Κατά πληροφορίες, η απουσία της Κριστίν Λαγκάρντ από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup σηματοδοτεί αυτήν ακριβώς τη δυσφορία του ΔΝΤ, το οποίο είναι παγίως κατά των φοροεισπρακτικών μέτρων.
Μάλιστα, η αύξηση των εισφορών, έπειτα από μία περίοδο κατά την οποία είχαν μειωθεί, εν μέσω μάλιστα έντονου υφεσιακού κλίματος, προμηνύουν ακόμα χειρότερες μέρες για την ελληνική οικονομία και περαιτέρω διολίσθηση στο υφεσιακό σπιράλ.
Επισήμως, από την πλευρά του Ταμείου κανείς δεν θέλησε να σχολιάσει, χθες, τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, μπαίνοντας στην ουσία, ωστόσο εκτιμάται ότι, εάν αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν υφεσιακά, τότε όσα περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα προς τους δανειστές, είναι ακόμα χειρότερα…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στέλεχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει, ήδη, υποστεί εντυπωσιακή υπερφορολόγηση και, ως εκ τούτου, η επιβολή επιπλέον φόρων θα πλήξει περαιτέρω την ανάπτυξη, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διόγκωση του χρέους.
Επίσης, το ΔΝΤ εκφράζει ορισμένες, αν και όχι τόσο «επιθετικές», αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, με τους εκπροσώπους του Ταμείου να φέρεται ότι έχουν ενημερώσει τους Ευρωπαίους πως δεν είναι «ευχαριστημένοι» με τις νέες ελληνικές προτάσεις, με μοναδική ίσως εξαίρεση τα μέτρα που αφορούν στον προϋπολογισμό.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί σε βάθος, προκειμένου να καταστεί περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη θα καταστεί, μακροπρόθεσμα, βιώσιμη.
http://lykavitos.gr/

Read more...

ΣτΕ: Νόμιμη η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές ΦΠΑ


sumboulio-tis-epikrateias-ste-gipedo-aek

Επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων κινητών περιουσιακών στοιχείων για οφειλές ΦΠΑ από το Δημόσιο.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμη τη διάταξη της φορολογικής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία «κάθε φορά που η φορολογική αρχή διαπιστώνει φορολογικές παραβάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν έχει αποδοθεί συνολικά στο Δημόσιο ποσό πάνω από 150.000 ευρώ από Φ.Π.Α., απαγορεύεται στις αρμόδιες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες να παραλαμβάνουν δηλώσεις ή να χορηγούν βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά που ζητούνται από τον παραβάτη, για την κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων.
Ακόμη, αναστέλλεται το απόρρητο των καταθέσεων, των λογαριασμών, των κοινών λογαριασμών, των πάσης φύσεως επενδυτικών λογαριασμών, των συμβάσεων και πράξεων επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και του περιεχομένου των θυρίδων του φορολογούμενου σε Τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα και δεσμεύεται το 50% των ποσών αυτών».
Το Β’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2297/2015 απόφασή του κρίνει ότι η κατάσχεση «δεν είναι δυσανάλογη ως μέτρο προς τον συνιστάμενο στη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του παραβάτη σκοπό τους, δεδομένου και του πρόσκαιρου των εν λόγω μέτρων» και ότι είναι νόμιμη η επιβολή των απαγορευτικών αυτών μέτρων, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής τους.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει εταιρεία πώλησης κοσμημάτων και ωρολογίων της Θεσσαλονίκης για την οποία διαπιστώθηκε ότι κατά τη διετία 1999 -2001 δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 407.579 ευρώ θεωρώντας απαγορευτικά τα επίμαχα απαγορευτικά μέτρα που επιβλήθηκαν (δέσμευση του 50% των χρηματικών διαθεσίμων, κ.λπ.) καθώς λειτουργούν συνθλιπτικά για την ρευστότητα και την φήμη της εταιρείας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι δεν επηρεάζει το Δικαστήριο το γεγονός ότι υπάρχει αθωωτική απόφαση για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς δεν έχουν αρμοδιότητα να διερευνήσουν ζητήματα σχετικά με την τέλεση ή μη των παραβάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και τυχόν αθώωση του φερόμενου ως παραβάτη από τα Ποινικά δικαστήρια, αλλά εξετάζει μόνον εάν, για τις παραβάσεις που αναφέρονται στην «ειδική έκθεση ελέγχου», συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την επιβολή των σχετικών περιορισμών.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ...


ΦΩΤΟ...
Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ ενάντια σε...
μία νέα συμφωνία και σε νέα μέτρα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια όπου και ενώθηκαν με τους συνταξιούχους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί σε λαϊκή κινητοποίηση «για να μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, το νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν!».

«Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στην φτώχεια για τα κέρδη λίγων. Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της Ε.Ε. στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού» αναφέρει.
Δείτε τις φωτογραφίες...




newsbeast.gr

Read more...

Δ. Κουτσούμπας: Λέμε όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία...


"Καμία ανοχή. Όλοι στους δρόμους. Λέμε όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Δεν φοβόμαστε την ρήξη με την ΕΕ, το...
κεφάλαιο και την εξουσία τους. 

Ζητάμε, απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, άμεση ανάκτηση απωλειών του λαϊκού εισοδήματος. Προχωράμε μπροστά με το ΚΚΕ, δυναμώνουμε την κοινωνική λαϊκή συμμαχία" δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο Μέγαρο Μαξίμου Βούτσης και Μαντάς...


Στο Μέγαρο Μαξίμου Βούτσης και ΜαντάςΝέο γύρο συσκέψεων αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Όπως μετέδωσε το...
δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες, την Τετάρτη θα ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για τις εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς...
enikos.gr

Read more...

ΑΝΕΛ: «Κόκκινη γραμμή» ο ΦΠΑ στα νησιά...


ΑΝΕΛ: «Κόκκινη γραμμή» ο ΦΠΑ στα νησιά, ακόμη κι αν ρίξει την κυβέρνηση...ακόμη κι αν ρίξει την κυβέρνηση...
«Κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση αποτελεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το σύνολο των βουλευτών του Πάνου Καμμένου οι οποίοι... προσήλθαν το μεσημέρι της Τρίτης στην κρίσιμη συνεδρίαση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση και τη νέα ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε χθες στους εκπροσώπους των Θεσμών.

Οι βουλευτές επανέλαβαν την «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως δεν θα δεχθούν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ακόμη κι αν αυτό ρίξει τελικά την κυβέρνηση.

Αυτή φαίνεται, μάλιστα, να είναι για την ώρα και η μόνη «κεντρική» γραμμή του κόμματος.

Ωστόσο, υπάρχουν και διάφορες επιμέρους ενστάσεις προβληματισμού βουλευτών, όπως για παράδειγμα, του Νίκου Μαυραγάνη.

Ο κ. Μαυραγάνης προειδοποίησε πως εάν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση για την αναδιαάρθωση του χρέους, τότε δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζουράρις έδειξε να συμφωνεί με την ελληνική πρόταση.

protothema.gr

Read more...

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Μεταξά ...


Δικαστήρια

...για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων.
 Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ...
Ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία, γόνου της οικογένειας βιομηχάνων στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, 'Αγγελου Μεταξά εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του, για...
μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Μεταξά ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που θέτουν τον επιχειρηματία αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης. 
Παράλληλα δόθηκε εντολή σύλληψης του επιχειρηματία κάτι ωστόσο που δεν κατέστη εφικτό καθώς η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του και έτσι τις επόμενες ώρες αναμένεται το ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον να μετατραπεί σε διεθνές. Ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η δίωξη σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία αφορά δικογραφία, που πλέον βρίσκεται σε ανακριτή, για ποσό 10,5 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε σε ελβετικό λογαριασμό του κατηγορούμενου μετά τους ελέγχους της "λίστας Λαγκάρντ" με στοιχεία των καταθετών σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης. Σε βάρος του κ. Μεταξά εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία ενώπιον του ανακριτή η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. 'Αγγελος Μεταξάς φέρεται ,σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ ως εκ των μετόχων -διαχειριστών, μέσω της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD, λογαριασμού 550 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει σε Hedge Fund και δικαιούχοι εμφανίζονται διάφορες εταιρίες. Συνδιαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον κ. Μεταξά εμφανίζεται και ο χρηματοπιστωτικός επενδυτικός σύμβουλος Σαμπί Μιωνίς (Sampy Mionis).

topontiki.gr

Read more...

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών...


Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών
Πτώση των βάσεων σε όλα τα πεδία δείχνουν τα αναλυτικά βαθμολογικά στοιχεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών μπορούν να δουν τους βαθμούς τους και...
στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΤΙΚΗΣ 2015 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΤΙΚΗΣ 2015 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ 2015 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ 2015 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 1 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 1α

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 2α

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αναμένεται πτώση των βάσεων έως και 1.000 μόρια, ενώ σε κάποιες πολλές ενδέχεται να σημειωθεί μεγαλύτερη πτώση.

Όσον αφορά στους αριστούχους, αυτοί αναμένεται να μειωθούν και να ανέλθουν περίπου στο 18%. 

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή (26/6), να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, 7/7, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr.

Όσον αφορά στους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας), θα αναρτηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης (25/6) στα ΕΠΑΛ της χώρας.

newpost.gr

Read more...

Κομισιόν: Περιμένουμε τη λίστα με τα προαπαιτούμενα ...


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι οι θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εργάζονται από κοινού στην αποσαφήνιση των προαπαιτούμενων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα.
«Γίνεται...

τεχνική εργασία ανάμεσα στους θεσμούς και τα κλιμάκια των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας πως στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην εβδομάδα. «Θέλουμε να δούμε τα προαπαιτούμενα μέσα σε μια λίστα», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις ελληνικές προτάσεις, αλλά και για το χρόνο επίτευξης συμφωνίας ο κ. Σχοινάς είπε πως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θεωρεί πως οι ελληνικές θέσεις είναι ένα βήμα μπροστά και μια καλή βάση για να υπάρξει πρόοδος».

Τέλος, στο ερώτημα εάν η η ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή θα περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα ο κ. Σχοινάς δεν θέλησε να απαντήσει παραπέμποντας στο Eurogroup. «Δεν θέλω να προδικάσω ό,τι δεν αντιστοιχεί στην Κομισιόν να προσδιορίσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Read more...

Αναρτήθηκαν στα λύκεια οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων...


Αναρτήθηκαν στα λύκεια οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων
Αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄.

Οι υποψήφιοι μπορούν να...
βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή 26/6, να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.

Εξάλλου, μέχρι την Τρίτη, 7/7, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams.it.minedu.gov.gr.

Όσον αφορά τους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης 25/6 στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Read more...

Πανούσης: Εάν ήμουν βουλευτής θα ψήφιζα τη συμφωνία...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
«Ο λαός δεν θα συγχωρούσε τη ρήξη. Το στοίχημα τώρα είναι η διακυβέρνηση»...
Υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας όπως αυτή φαίνεται να διαμορφώνεται μετά τη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Αυτό έπρεπε να...
κάνει η κυβέρνηση», είπε , μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Πανούσης. Και τόνισε ότι «ο λαός δεν θα συγχωρούσε τη ρήξη», υπογραμμίζοντας ότι εάν ο ίδιος ήταν βουλευτής θα ψήφιζε τη συμφωνία.

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς. Μετά τη συμφωνία η κυβέρνηση θα πρέπει να κυβερνήσει. Αυτό είναι τώρα το στοίχημα, η διακυβέρνηση της χώρας» πρόσθεσε...

Read more...

«Η Ευρώπη των δανειστών θριάμβευσε»...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ Τα μέτρα συνιστούν μείωση συντάξεων...
Tα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση προς τους δανειστές συνιστούν έμμεση, αλλά σαφή, μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο  Ρωμανιάς έσπευσε όμως...
να παρατηρήσει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αν θα περνούσαν οι παλιότερες προτάσεις και δεν καταργούνταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μέσω της οποίας οι απώλειες για τους συνταξιούχους θα ήταν μεγαλύτερες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Παπαδάκη, ο Ρωμανιάς συμπλήρωσε ότι δυστυχώς η Ευρώπη προσέγγισε την όλη κατάσταση με καθαρά λογιστική διάθεση και με δημοσιογραφική διάθεση έδωσε δύο τίτλους για να σχολιάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Η Ευρώπη των δανειστών θριάμβευσε», κατέληξε...

Read more...

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο χαρισματικός Ηγέτης που λείπει σήμερα...


«Τα ηγετικά του προσόντα δεν τα αρνούνται ούτε εκείνοι που αμφισβητούν το έργο του. Mε τους αγώνες του έβαλε τη σφραγίδα της δυναμικής προσωπικότητάς του σε μια μακρά περίοδο της εθνικής μας ζωής» έλεγε για τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σε αυτές τις λιγοστές φράσεις συμπυκνώνεται η...
ιστορικότητα της παρουσίας του μεγαλύτερου μεταπολεμικού ηγέτη της Ελλάδας, που κατάφερε μέσα από τον ριζοσπαστισμό της μεταδικτατορικής περιόδου και το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα να συμφιλιώσει όχι μόνο τις δυο χαμένες Ελλάδες του εμφύλιου πολέμου, αλλά και να οικοδομήσει τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Η σχέση του Ανδρέα με τον λαό ήταν αδιαμεσολάβητη, έντονα συναισθηματική, αμφίδρομη και παρέπεμπε σε άλλες εποχές. Την Τρίτη, 23 Ιουνίου, κλείνουν 19 χρόνια από τη μεγάλη απώλεια του Εθνικού Ηγέτη και όλοι νοσταλγούν εκείνες τις ηρωικές για τον λαό και τη χώρα εποχές, όπου ο «Ανδρέας μας» –έτσι τον προσφωνούσαν όλοι, γιατί τον ένιωθαν τον δικό τους άνθρωπο– χάραζε δημιουργικούς αγωνιστικούς δρόμους με όραμα για την πατρίδα, για εθνική κυριαρχία, για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

«ΠΙΕΣΤΗΚΕ» ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΕΙ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου εισέβαλε στην πολιτική σκηνή ως ριζοσπάστης μεταρρυθμιστής και πέτυχε να αλλάξει το πρόσωπο της Ελλάδας. Όταν καθίσει ο κουρνιαχτός της κρίσης, όλοι θα αποδεχτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό τέκνο του Ανδρέα, άφησε ένα στοιχειώδες κοινωνικό κράτος, διασφάλισε μετά τη δικτατορία την απόλυτη ισονομία καταργώντας πολύχρονες διακρίσεις, εξασφάλισε τα δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και στήριξε πράγματι τους μη προνομιούχους Έλληνες. Έδωσε ρόλο και λόγο στην άλλη μισή Ελλάδα, που η Δεξιά είχε καταδικάσει στο περιθώριο.

Η μετάβασή του με το πλοίο της γραμμής στην Αμερική, σε ηλικία μόλις είκοσι ετών, οι σπουδές του στο Χάρβαρντ, η πανεπιστημιακή ενασχόληση με τις οικονομικές επιστήμες, για τις οποίες έλαβε διδακτορικό μόλις σε ηλικία 24 ετών, όπως και η ακαδημαϊκή καριέρα, έδωσαν την επιστημονική, ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση για τη μετέπειτα πορεία.

Νεαρός μαθητής εντάχθηκε στις γραμμές του τροτσκιστικού κινήματος και διαπνεόταν από τη μαρξιστική θεωρία. Υποστήριζε τις θέσεις και τις ιδέες του Τρότσκι για τη δημοκρατία και τον σοσιαλισμό σε αντίθεση με τον σταλινισμό της τότε παραδοσιακής Αριστεράς. Η βιωματική σχέση του με την πολιτική προέρχεται από την προσωπική σχέση με τον πατέρα του, τον Γέρο της Δημοκρατίας. Ο Γεώργιος Παπανδρέου τον πίεσε να ασχοληθεί με την πολιτική, σε αντίθεση με τον ίδιο που ποτέ δεν πίεσε τα παιδιά του να εισέλθουν στον στίβο της πολιτικής. Ατέλειωτες ώρες πατέρας και γιος, Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, συζητούσαν στο Καστρί για τον μαρξισμό, τη δημοκρατία, την πολιτική, τις μεγάλες προσωπικότητες που ξεχώριζαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο πατέρας του, ως πρωθυπουργός, αποτέλεσε το αίτιο και την αφορμή για την πολιτική εκτόξευσή του στα μέσα της δεκαετίας του ’60 με την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, οι αντίπαλοί του με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ τον έκαναν να αντρωθεί πολιτικά και τον ανέβασαν στα ύψη. Ωστόσο το μικρόβιο της πολιτικής τον είχε κυριεύσει από φοιτητή, αφού, όπως ο ίδιος διηγήθηκε στον Θανάση Λάλα, αναχωρώντας από το λιμάνι του Πειραιά για την Αμερική, είχε δώσει την υπόσχεση στον εαυτό του ότι σύντομα θα γυρνούσε πίσω στην πατρίδα για να είναι μαζί με την οικογένειά του και να προσφέρει στη δημιουργική προσπάθεια για τη χώρα.

Η χούντα, μετά την περιπέτεια της σύλληψής του, ξημερώματα 21ης Απριλίου 1967, τον εξορίζει ανά την υφήλιο και ιδρύει μαζί με άλλους συντρόφους το ΠΑΚ, πρόπλασμα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Η στόφα του ηγέτη αποδεικνύεται μετά την πτώση της χούντας, όταν όλοι οι κεντρώοι πολιτικοί φίλοι του τον προτρέπουν να επανιδρύσει την Ένωση Κέντρου και ο οραματιστής Ανδρέας επιλέγει να ξεκινήσει με πίστη το μεγάλο ταξίδι της Αλλαγής. Την 3η του Σεπτέμβρη του 1974 ιδρύει το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που θα κυριαρχούσε στη χώρα τουλάχιστον 40 χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Ξυλούρη,ΕΔΩ...

Read more...

Πώς θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες με αυτή τη συμφωνία;...



Δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα, να υπάρξει ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.
Συνέντευξη Λαπαβίτσα στην "Die Zeit"...
Αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών, τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Κώστας Λαπαβίτσας.
«Πώς... θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;» αναρωτιέται ο βουλευτης Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το ποιες πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές ο κ. Λαπαβίτσας απαντά ότι «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μέτρα λιτότητας».

Ο κ. Λαπαβίτσας στη συνέντευξή του αφήνει, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές λέγοντας ότι «αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για μένα». «Αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση» εξηγεί.

Τάσσεται, δε, υπέρ της εξόδου από το ευρώ είτε για πέντε χρόνια είτε με αμοιβαία συμφωνία ώστε η ελληνική οικονομία να ανασάνει.

Read more...

Η συμφωνία θα περάσει στη Βουλή...



...λέει ο Σκουρλέτης...
«Έχουμε μια συμφωνία που από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η οποία επιδιώκει μία δίκαιη κοινωνικά κατανομή βαρών, ώστε να γίνει δυνατός ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση μακριά από τη λιτότητα και...
τα μνημόνια», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, προσερχόμενος στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας. Και πρόσθεσε:

«Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, θα είναι κάτι καλό για την πατρίδα και τον λαό μας».

«Μετά από μια επίμονη με συνέπεια και όρους αξιοπρέπειας, πεντάμηνη, πραγματική διαπραγμάτευση κατορθώνουμε να διαμορφώσουμε μία συμφωνία που μας οδηγεί σε μία άλλη κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Αυτή η συμφωνία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν πολιτικά υπερασπισιμη, νομίζω ότι θα περάσει στη Βουλή, είπε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μένει να δούμε ολοκληρωμένη τη συμφωνία», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Φαίνεται ότι επανέρχεται το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα και θα οδηγήσει και σε αυξήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, συνέστησε ωστόσο υπομονή.

 Ο κ. Σκουρλέτης πάντως δεν θέλησε να απαντήσει για την απόσταση που έχει η συμφωνία από τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.


Read more...

ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΜΠΑΜΙΕΣ...


Μάλλον βιάζονται όσοι σπεύδουν να προαναγγείλουν την επίτευξη συμφωνίας κυβερνήσεως - δανειστών. Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί είναι ακόμη μεγάλη. Μπορεί να υπήρξε γενική συμφωνία επί του πλαισίου όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και είναι αρκετά αυτά που πρέπει να διευκρινιστούν.
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι φασούλια ακόμη θα μας προκύψουν. Με οδηγό την εμπειρία του τελευταίου πενταμήνου και ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η ελληνική πρόταση πριν γίνει, αν γίνει, τελικά δεκτή ενδέχεται να είναι ακόμη χειρότερη κι από αυτή που ακούσαμε χθες βράδυ.
Ακόμη κι αν τα τεχνικά κλιμάκια καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές, που συνεχίζουν να υφίστανται, και το Γιούρογκρουπ δώσει την συγκατάθεσή του ώστε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, να "ευλογήσουν" τη συμφωνία είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιτευχθεί ο όρος που έθεσε η καγκελάριος Μέρκελ: Να εγκριθεί πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Με κατάρρευση των κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης και χωρίς διακανονισμό του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο ειναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα νέα (περιοριστικά, φορομπηχτικά και εν πολλοίς υφεσιακά) μέτρα καθώς και τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης του υφιστάμενου προγράμματος.
Σίγουρα θα βρεθούν πρόθυμοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αναπληρώσουν τις ψήφους αυτών που από την κυβερνητική πλειοψηφία θα αρνηθούν ψήφο στο ουσιαστικά τρίτο μνημόνιο. Όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της δεδηλωμένης που θα ανακύψει. Ο πρωθυπουργός -και προκειμένου να αποφύγει τις κάλπες- θα πρέπει να αναζητήσει νέους κυβερνητικούς εταίρους. Εκτός κι αν Τσίπρας και Καμμένος καταφέρουν να πείσουν τους βουλευτές των κομμάτων τους. Δύσκολο αλλά και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της επικοινωνιακής καταιγίδας, την οποίαν, από σήμερα κιόλας, θα εξαπολύσει το Μαξίμου προκειμένου τα αγγούρια να εμφανιστούν ως μπάμιες. Το μόνο βέβαιο είναι αφενός ότι το μάρμαρο για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν οι πολίτες και αφετέρου η χώρα θα συνεχίσει για έκτο χρόνο να βαδίζει σε τούνελ, βυθισμένη στην ύφεση, εκτός αγορών και υπό διεθνή επιτροπεία και έλεγχο.
Τουλάχιστον, διασφαλίζεται -εκτός δραματικού απροόπτου- η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει στο μέλλον για καλύτερες μέρες. Αν και πολύ αμφιβάλλω. Από αύριο και άγνωστο για πόσο το κοινωνικοπολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να είναι καρφωμένο στο κόκκινο. Και σ' ένα καύσωνα διαρκείας δύσκολα αντέχει κάποιος, τη σήμερον ημέρα, χωρίς ...κλιματιστικά.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Παραδοχή Ρωμανιά: Tα μέτρα συνιστούν έμμεση αλλά σαφή μείωση των συντάξεων, κύριων-επικουρικών


ÊÏÓÌÏÓÕÑÑÏÇ ÊÁÉ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÃÅÍÉÊÏ ËÏÃÉÓÔÇÑÉÏ ÔÏÕ ÊÑÁÔÏÕÓ ÁÐÏ ÓÕÍÔÁÎÉÏÕ×ÏÕÓ ÔÏÕ ÄÇÌÏÓÉÏÕ  ÐÏÕ ÐÑÏÓÇËÈÁÍ ÍÁ ÊÁÔÁÈÅÓÏÕÍ ÁÉÔÇÓÅÉÓ ÃÉÁ ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÔÙÍ ÁÍÁÄÑÏÌÉÊÙÍ ÔÏÕ ËÁÖÊÁ ËÁÖÊÁ

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», σχολίασε τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση και δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι τα μέτρα αυτά είναι άδικα και συνιστούν έμμεση αλλά σαφή μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.
Ο κ. Ρωμανιάς έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αν θα περνούσαν οι παλιότερες προτάσεις και δεν καταργούνταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μέσω της οποίας οι απώλειες για τους συνταξιούχους θα ήταν μεγαλύτερες.
Ο κ. Ρωμανιάς συμπλήρωσε ότι δυστυχώς η Ευρώπη προσέγγισε την όλη κατάσταση με καθαρά λογιστική διάθεση και με δημοσιογραφική διάθεση έδωσε δύο τίτλους για να σχολιάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
«Η Ευρώπη των δανειστών θριάμβευσε» και «Τέλος για την Ελλάδα η εποχή της αθωότητας», ήταν οι δύο τίτλοι που έδωσε ο κ. Ρωμανιάς.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Έντονη αντίδραση από ΕΒΕΑ και εμπόρους για τα νέα μέτρα: Άγρια φοροεπιδρομή που οδηγεί σε ύφεση


cebbcebfcf85cebaceb5cf84ceb1

Ως άκρως υφεσιακά χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη τα μέτρα που αποτελούν την βάση για μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημειώνοντας πως συνιστούν μια άγρια φοροεπιδρομή, κυρίως στις επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.
Με αφορμή τις ελληνικές προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, και αποτελούν την βάση για μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές ο κ. Μίχαλος δήλωσε πως οι ελληνικές προτάσεις, έστω κι αν αποτελούν «προϊόν έντονων πιέσεων» από μέρους των πιστωτών της χώρας, θα αποφέρουν ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία και την αγορά.
«Τα μέτρα είναι άκρως υφεσιακά, καθώς συνιστούν μια άγρια φοροεπιδρομή, κυρίως στις επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 26% σε 29% σε συνδυασμό με την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% είναι βέβαια ότι θα οδηγήσουν σε σωρεία νέων λουκέτων στην αγορά, με θύματα και αυτή τη φορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε.
Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ σημείωσε πως και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις τιμωρούνται με επιπρόσθετο φόρο 12% στα κέρδη τους, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν στο «πηγάδι» του χρέους πολύτιμα κεφάλαια που θα μπορούσαν να διαθέσουν για νέες επενδύσεις. Κατά τον ίδιο, βαρύ θα είναι και το πλήγμα στην απασχόληση, από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που θα αποτελέσουν ισχυρό αντικίνητρο για νέα προσλήψεις.
«Η κυβέρνηση, έστω και την τελευταία ώρα, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις θέσεις της αυτές που βάλλουν κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας και να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, στην κατεύθυνση κυρίως της πάταξης της φοροδιαφυγής και του περιορισμού της κρατικής σπατάλης, όπου υπάρχει», ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Ο κ. Μίχαλος σημείωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους πιστωτές ότι πράγματι θέλει και μπορεί να πατάξει την παραοικονομία, ενισχύοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό και εφαρμόζοντας σύγχρονα συστήματα συλλογής των φόρων. Παράλληλα, είπε πως πρέπει να γίνει ένας εκ βάθους εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα και της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να περιοριστεί η σπατάλη.
Καταλήγοντας ο κ. Μίχαλος αναγνώρισε πάντως πως αποτελεί ουσιαστική βοήθεια για τη φυγή από την ύφεση, η αναπτυξιακή βοήθεια, ύψους 35 δισ. ευρώ, που υποσχέθηκε στην χώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Επιμελητηριακή Κοινότητα επαναλαμβάνει ότι θέση της εξακολουθεί να παραμένει η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους από μια καταστροφική ρήξη, αλλά θα συνεχίσει να επιζητεί και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, ώστε αυτή η συμφωνία να αποδώσει καρπούς για την οικονομία και την κοινωνία και να μην σύρει την χώρα βαθύτερα στην ύφεση», ανέφερε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στην πρόταση της ελληνικής πλευράς επεσήμανε πως πολλές από τις προβλέψεις της επισωρεύουν επιπλέον οικονομικά βάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διατηρούν ένα καθεστώς λιτότητας και υπερφορολόγησης, που θα δυσκολέψει την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
«Αναμφισβήτητα, τα ισοδύναμα μέτρα των 7,9 δισ. ευρώ, που συμπεριλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση, είναι πολύ βαρύς λογαριασμός για τη μεσαία τάξη της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τονίζοντας ωστόσο πως «η διευθέτηση της μεγάλης εκκρεμότητας περί παραμονής στην Ευρωζώνη, μας δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουμε προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης και να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της αγοράς».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κορκίδης θεωρεί πως θα είναι κρίσιμη η αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την έναρξη ενός ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου για τον σχεδιασμό ενός αναπτυξιακού μοντέλου.
«Η ηρεμία θα είναι ίσως ο καλύτερος σύμβουλος για να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρά θέματα, καθώς το κλίμα πόλωσης της προηγούμενης περιόδου συσκότισε τα πραγματικά προβλήματα και υπονόμευσε την εθνική σύμπνοια, η οποία είναι και η βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε βιώσιμης λύσης.
Ευελπιστούμε, μέχρι τέλος της εβδομάδος, να μπει επιτέλους τέλος στην αγωνία μας και να επιβεβαιωθούν τα “μαντάτα” της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
http://lykavitos.gr/

Read more...