Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Που θα κοπεί το ρεύμα...


Κίνδυνος μπλακ άουτ...


Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ γίνεται από τους Διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ρεύματος, λόγω της ...
απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Η διάρκεια και η ώρα έναρξης των περικοπών θα εξαρτηθούν βέβαια από τις μονάδες που θα είναι διαθέσιμες εκείνη την ώρα αλλά και το ύψος της ζήτησης.

Το μέγιστο της ζήτησης παρατηρείται πλέον τις βραδινές ώρες (8-10) οπότε είναι σε λειτουργία τα κλιματιστικά χωρίς (όπως κατά τη μεσημεριανή αιχμή) να είναι διαθέσιμη η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, η αιχμή της ζήτησης θα σημειωθεί στις 10 το βράδυ και θα φθάσει στα 7.550 μεγαβάτ.

O ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποιεί ότι, σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 – μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ – είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα), κατά το χρονικό διάστημα από 19.00’ έως 23.00’, με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Επίσης, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη, κατά το χρονικό διάστημα από 20.00’ έως 22.00’, με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ :

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

-ΑΤΤΙΚΗ

-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ&ΘΡΑΚΗ

-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

-ΚΡΗΤΗ

Υπογραμμίζεται ότι τα προγράμματα περικοπών είναι ενδεικτικά, σκοπό έχουν τη διευκόλυνση των καταναλωτών για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών τους και τίθενται σε εφαρμογή μόνον εφόσον επιβεβαιωθεί από τον ΑΔΜΗΕ (ηπειρωτική χώρα), στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ανάγκη υλοποίησής τους, γεγονός που δεν συνέβη σήμερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, με αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση του πρωινού προγράμματος περικοπών.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τήρησης των προγραμμάτων περικοπών και έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών, σε περίπτωση ανάγκης αιφνίδιας μεταβολής τους.

Τα ενδεικτικά προγράμματα περικοπών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr

Oι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος...
real.gr

Read more...

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Αλεξόπουλος...


alexopoulosΣε μια σειρά από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για συγκεκριμένες θέσεις και δράσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής προχώρησε στην απολογία του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος...
απολογήθηκε προ ημερών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.


Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού αλλά και τη δημιουργία ενός κράτους συνδεδεμένου με το κόμμα είπε: «Θα το χαρακτήριζα βλακώδες. Βεβαίως και τα αποδοκιμάζω...Όποιος ασχολείται με τον εθνικοσοσιαλισμό εν έτει 2014 επιεικώς για μένα δεν είναι απλώς γραφικός αλλά "βλακώδης"...εγώ έχω θύματα από τους Γερμανούς...»

Από την απολογία του όμως, δεν λείπουν και τα... καρφιά για τον συγκατηγορούμενό του Ηλία Κασιδιάρη. Αναφερόμενος σε άρθρο του βουλευτή της οργάνωσης  ότι «μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η βουλή θα γίνει με μιας Άγιος Παντελεήμονας» είπε .

Τον είδα στο άντρο της διαφθοράς, το πόσο γρήγορα έκανε σχέσεις με τον κ. Μπαλτάκο. Για τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος πάλι αναφέρεται απαξιωτικά στον Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας «και ο Γερμενής, που θεωρείτο ένα από τα σκληροπυρηνικά στελέχη, γελούσε. Πιστεύω ότι ήταν φιέστες του Κασιδιάρη. Είχε μια μανία με αυτά.»

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «μόδα» το ομοιόμορφο ντύσιμο λέγοντας «δεν το είχαμε υιοθετήσει όλοι. Ένας που το κορόιδευε πάρα πολύ ήταν ο Γερμενής, όπως και εγώ.»

Όταν ρωτήθηκε για τις κατασκηνώσεις που περιλάμβαναν και στρατιωτικού τύπου ασκήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η σκοποβολή, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι «δείχνει άτομα που έχουν απωθημένα από το στρατό. Τι να πω; Βλακώδες τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν η ηγεσία γνώριζε όλα αυτά...Αν κάποιος ήθελε να εξασκεί σκοποβολή...θα μπορούσε να γραφεί σε σκοπευτικό όμιλο...δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών...πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν εαυτό ψεύτικο.»

Όταν ρωτήθηκε για δικές του ομιλίες μέσω των οποίων υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μετά τις διώξεις, υποστήριξε ότι δεν ήξερε λέγοντας «ήταν ένα ατυχές γεγονός της στιγμής.»

Μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι τότε αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και άρχισε να δέχεται απειλές. Μάλιστα είπε ότι «οι συγκεκριμένοι που απειλούν εμένα και την οικογένεια μου λειτουργούν με σκέψεις μπράβων νύχτας.»

Όταν του ζητήθηκε να εκφράσει την άποψη του αν οι απειλές προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή απάντησε «αυτό φαίνεται από το περιεχόμενο του φέιγ βολάν που με καλεί να παραδώσω την έδρα μου, που με κατηγορούν ως φίλο των Εβραίων.»...
matrix24.gr

Read more...

Η Καίτη Γαρμπή είναι η τραγουδίστρια που "τσίμπησε" το ΣΔΟΕ...


Δεκάδες άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής...


Η δημοφιλής σταρ κατηγορείται ότι απέκρυψε...
εισοδήματα 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα.To ΣΔΟΕ εντόπισε
φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 78.670.000 ευρώ, μόνο τον Ιούνιο στην Αττική και τον Πειραιά.

Ανάμεσα σε αυτούς που πιάστηκαν στην τσιμπίδα του Σώματος είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr και η Καίτη Γαρμπή. Πάντως, η πιο κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής που εντοπίστηκε είναι αυτή ενός συνταξιούχου στη Γλυφάδα που έκρυψε από την Εφορία 23.410.000 ευρώ.

Οσον αφορά την δημοφιλή τραγουδίστρια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων χρόνων να απέκρυψε εισοδήματα ενός εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα κληθεί να πληρώσει  -σε πρόστιμα και φόρους- πάνω από 600.000 ευρώ.

Εκτός από την Καίτη Γαρμπή στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν και δικηγόροι, γιατροί, ένα μέντιουμ αλλά και μια σχολή ιππασίας και πολλοί άλλοι ακόμη.

Τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.

Στις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιλαμβάνονται οι εξής:

Η Περ/κή Διεύθυνση Αττικής διαπίστωσε:
Έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, σε 32 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα  ύψους 78.670.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υφίσταται απώλεια εσόδων από Φ.Π.Α. ύψους 18.100.000 ευρώ.

11 φυσικά πρόσωπα ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, όπως ιατροί, δικηγόροι, υπηρεσίας τραγουδιστής, έμπορος, αστρολόγος, σχολή ιππασίας, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 21.610.000 ευρώ, κατά τα έτη 2000 έως 2011.

Από την επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων, προέκυψε απόκρυψη εισοδήματος για τα έτη 2000 – 2010 σε 10 φυσικά πρόσωπα ύψους 14.824.590 ευρώ.

Πρόκειται για 1 ιατρό, 1 ζωγράφο, 1 δικηγόρο, 2 μέλη εταιρειών, 1 ναυτικό πράκτορα, 2 συνταξιούχους και 1 εμπορικό αντιπρόσωπο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν περιλαμβάνονται και πρόσωπα που αναφέρονται στα στοιχεία της τράπεζας HSBC (λίστα Λαγκάρντ).

Η Περ/κή Δ/νση ΣΔΟΕ Κρήτης διαπίστωσε ότι:
Επιχείρηση κατεδαφίσεων έλαβε 236 εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 11.781.000 ευρώ για τα έτη 2008-2011.

Δικηγόρος στα Χανιά δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 493.368 ευρώ.

Η Περ/κή Δ/νση ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας διαπίστωσε ότι:

5 επιχειρήσεις στην περιοχή Θεσσαλονίκης έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 3.400.000 ευρώ και δεν αποδόθηκε ΦΠΑ ύψους 782.000 ευρώ.

Η Περ/κή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας διαπίστωσε ότι:

2 Ιατροί και 1 πολιτικός μηχανικός δεν δήλωσαν εισοδήματα ύψους 883.000 ευρώ.

Μαρίνα στάθμευσης Θ/Γ σκαφών όπου συμμετείχε ως μέτοχος και το Λιμενικό Ταμείο, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 378.000 ευρώ.

Η Περ/κή Δ/νση Ηπείρου διαπίστωσε ότι:
Τρία αθλητικά ερασιτεχνικά Σωματεία κατά τα έτη 2005- 2009 εξέδωσαν βεβαιώσεις για δωρεές ύψους 1.900.000 ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου, με σκοπό να τύχουν οι δωρητές φορολογικών ελαφρύνσεων.

Σε τεχνική εταιρεία και Αγροτικό Συνεταιρισμό καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους 1.995.000 ευρώ για υπερτιμολόγηση έργου ψυκτικών θαλάμων.

66 μέλη εταιριών (πρόεδροι, δ/νοντες σύμβουλοι κλπ) κατά τα έτη 2011-2013 έκαναν χρήση εταιρικών ΕΙΧ αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού χωρίς να τα αναγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις με συνέπεια την απόκρυψη συνολικού εισοδήματος 848.962,00 ευρώ.


Η Περ/κή Δ/νση Ιονίων νήσων διαπίστωσε ότι:

Επιχείρηση στους Παξούς δεν εξέδωσε 50 φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 1.212.000 ευρώ  κατά τα έτη 2006-2012.


Η Περ/κή Δ/νση Πελοποννήσου, διαπίστωσε ότι:
Εννέα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων από υπεράκτιες εταιρείες (offshore) είχαν υποτιμολογηθεί κατά 4.500.000 ευρώ προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του φόρου μεταβίβασης και να αποκρύψουν στοιχεία σε πιθανό έλεγχο πόθεν έσχες.

Ιατρός στην Αθήνα απέκρυψε εισόδημα ύψους 4.000.000 ευρώ.


Η Περ/κή Δ/νση Δυτ. Μακεδονίας διαπίστωσε ότι:
Έξι επιχειρήσεις έλαβαν ή εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 1.070.000 ευρώ.

9. Η Περ/κή Δ/νση Νοτίου Αιγαίου, επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.625.000 ευρώ και καταλόγισε ΦΠΑ  ύψους 1.395.000 ευρώ σε τεχνική εταιρεία η οποία έλαβε 93 εικονικά φορολογικά στοιχεία.


Η Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας  διαπίστωσε ότι:
Πέντε (5) αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά και πλαστά Τιμολόγια συνολικού ύψους 3.534.856,00 ευρώ και έτσι εισέπραξαν παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α.
Δικηγόρος απέκρυψε εισόδημα ύψους 262.063 ευρώ με την μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Βιομηχανία έλαβε 12 εικονικά Τιμολόγια συνολικού ύψους 506.000 ευρώ προκειμένου να ωφεληθεί τον ΦΠΑ και συγχρόνως να μειώσει ισόποσα τα κέρδη της.


Η Επιχ/κή Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών διαπίστωσε:
Φοροδιαφυγή ύψους 23.410.000 ευρώ, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε συνταξιούχο στην περιοχή Γλυφάδας, ο οποίος εμφανιζόταν  φορολογικά χαμηλοσυνταξιούχος για τα έτη 2000-2012.

συνταξιούχος πλοίαρχος του Ε.Ν. απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.845.115 προερχόμενο από μεσιτεία αγοραπωλησίας πλοίων.

Στο πλαίσιο έρευνας, που διεξήχθη σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, διαπιστώθηκε ξέπλυμα χρήματος προερχόμενο από την Ρωσία ύψους 4.300.000 ευρώ. Τα ποσά κατατίθεντο σε λογαριασμούς ελληνικών εταιριών, χωρίς δραστηριότητα, συμφερόντων  κυπριακών και ρωσικών.

Καζίνο δεν κατέβαλε τέλη χαρτοσήμου ύψους 768.029 ευρώ.

Έξι επιχειρήσεις με διάφορες δραστηριότητες έλαβαν ή εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικού ύψους 3.441.083 ευρώ.

Δύο  επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία συνολικού ύψους 596.202 ευρώ.

Η Επιχειρησιακή Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε:

Σε 3 συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων από offshore εταιρείες , δεν αποδόθηκαν φόροι ύψους 265.000 ευρώ και ο έλεγχος πόθεν έσχες εμπλεκομένων φυσικών προσώπων αποκάλυψε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 1.142.000 ευρώ.

Σε έλεγχο πόθεν έσχες απόκρυψη εισοδήματος ύψους 1.142.000 ευρώ.

2 επιχειρήσεις έλαβαν από αθλητικές ομάδες εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και ακατάλληλων ποτών,  καταλόγισε σε επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας κινεζικών προϊόντων πρόστιμο ύψους 107.284 ευρώ.


Η Περ/κή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαπίστωσε:
Ενεχυροδανειστήριο δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για συναλλαγές ύψους 313.703 ευρώ. Επίσης, στην περιοχή του Αγρινίου εντοπίστηκε αποθήκη με 1.517 φιάλες βότκα, αγνώστου ποιότητας και προέλευσης. Συνετάγη μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του κου Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.

Οι προσπάθειες για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος σε όλες τις μορφές του συνεχίζονται με αμείωτη ένταση...
πηγή iefimerida.gr

Read more...

Πρωτοφανές: Αναβάλονται 300 χειρουργεία στο ΚΑΤ...


Πρωτοφανές: Αναβάλονται 300 χειρουργεία στο ΚΑΤ λόγω υπέρβασης… προϋπολογισμού...λόγω υπέρβασης… προϋπολογισμού...


Σε μία πρωτοφανή απόφαση, αλλά και ενδεικτική για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ακόμη και τα πιο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Όπως αναφέρει το...
ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», την προηγούμενη Παρασκευή, η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε το προσωπικό ότι λόγω υπέρβασης των δαπανών του πρώτου εξαμήνου σε σχέση με τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να «περιοριστούν» τα τακτικά περιστατικά «μέχρι να ισορροπήσουν τα οικονομικά μεγέθη ή να αυξηθούν οι πιστώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό θα σταματήσουν πλήρως τα τακτικά περιστατικά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2014.

Σημειώνεται ότι ούτως ή άλλως το καλοκαίρι λόγω υποχρεωτικών αδειών του προσωπικού και συντήρησης των χειρουργικών αιθουσών η πραγματοποίηση τακτικών χειρουργείων σταματά τέσσερις με πέντε εβδομάδες, που σημαίνει ότι εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στο ΚΑΤ, εφέτος οι «διακοπές» αυτές θα ξεκινήσουν τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Με δεδομένο ότι κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται στο ΚΑΤ περί τις 100 χειρουργικές επεμβάσεις από τη «λίστα» (τακτικά περιστατικά), αυτό θα σημαίνει ότι θα μεταφερθούν για μετά το καλοκαίρι περίπου 300 επεμβάσεις που θα γίνονταν μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΑΤ, η οικονομική υπηρεσία έχει ετοιμάσει αίτημα αύξησης των πιστώσεων, ενώ για το θέμα αυτό θα υπάρξει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου με τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, οπότε και ενδέχεται να δοθεί λύση ώστε το ΚΑΤ να μην κλείσει «πρόωρα» τα χειρουργεία στα τακτικά περιστατικά...

Read more...

Πορτοκαλί συναγερμός για διακοπές Αγωγή σε βάρος της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε η ΔΕΗ


Αγωγή σε βάρος της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε η ΔΕΗ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αγωγή σε βάρος της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, η ΔΕΗ στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η αγωγή προβάλλει ως αίτημα να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.
Η προσφυγή θα συζητηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η ΓΕΝΟΠ, όπως είναι γνωστό, ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» που συζητείται από χθες στη Βουλή, έχοντας προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από σήμερα τα ξημερώματα.
Εν τω μεταξύ, «πορτοκαλί συναγερμό» κήρυξε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας, παράλληλα, το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο ΑΔΜΗΕ επικαλείται «έλλειψη σημαντικής ποσότητας θερμικής παραγωγής της τάξεως των 5.2GW και αβεβαιότητα σχετικά με τη διαθεσιμότητα Μονάδων Παραγωγής».
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή του προέδρου του Διαχειριστή Γ. Γιαρέντη προς τη ΔΕΗ επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα ευστάθειας θα πρέπει να εξασφαλιστεί παραγωγικό δυναμικό ύψους 3.230 μεγαβάτ κατανεμημένο ως εξής ανά γεωγραφική περιοχή:
Βόρειο Σύστημα (Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη): Θερμική Ισχύς:1300 MW, Υδροηλεκτρική Ισχύς:550 MW.
Νότιο Σύστημα (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος): Θερμικη Ισχύς:600 MW , εκ των οποίων 255 MW στην Πελοπόννησο, Υδροηλεκτρική Ισχύς :100 MW , εκ των οποίων 60 MW στην Πελοπόννησο.
Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος-Αιτωλοακαρνανία): Υδροηλεκτρική Ισχύς :750 MW.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ενδέχεται να απαιτηθούν περιοδικές διακοπές τροφοδότησης καταναλωτών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής των φορτίων (7-10 το βράδυ).
Σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης υφίσταται «όταν ανακύπτει πρόβλημα που θέτει ή ενδέχεται να θέσει, για οποιοδήποτε λόγο, το Σύστημα ή το Δίκτυο σε σοβαρό κίνδυνο ή να επηρεάζει την αξιόπιστη και επαρκή τροφοδοσία των καταναλωτών ή να επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία της Διαδικασίας Κατανομής».
Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι το πρώτο στάδιο που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πιθανότητα αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος είναι αυξημένη ή όταν η συχνότητα ή η τάση αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές. Ακολουθεί ο κόκκινος συναγερμός όταν πιθανολογείται άμεση αδυναμία κάλυψης του φορτίου και ο μπλε σε περίπτωση μερικής ή γενικής διακοπής λειτουργίας του Συστήματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ Γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ δεκάδων περιπτώσεων φοροδιαφυγής


Γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ δεκάδων περιπτώσεων φοροδιαφυγής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Δεκάδες περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ελέγχους που διενήργησε τον Ιούνιο, ενώ  μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν είναι και φορολογούμενοι που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ των δεκάδων περιπτώσεων που εντόπισε το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η γνωστή τραγουδίστρια δεν μπόρεσε  να δικαιολογήσει στο ΣΔΟΕ την προέλευση του ενός και πλέον εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο σύζυγος της τραγουδίστριας εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο το οποίο είχε επανειλημμένα βρεθεί να μην εκδίδει αποδείξεις.

Ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΔΟΕ αναφέρεται σε πλήθος περιπτώσεων που ο έλεγχος των φορολογικών αρχών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα οδήγησε στην αποκάλυψη εκτεταμένης φορολοκλοπής.
Τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.
Στις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιλαμβάνονται οι εξής:
  • Έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, σε 32 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα  ύψους 78.670.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υφίσταται απώλεια εσόδων από Φ.Π.Α. ύψους 18.100.000 ευρώ.
  • 11 φυσικά πρόσωπα ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, όπως ιατροί, δικηγόροι, τραγουδίστρια, έμπορος, αστρολόγος, σχολή ιππασίας, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 21.610.000 ευρώ, κατά τα έτη 2000 έως 2011.
  • Από την επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων, προέκυψε απόκρυψη εισοδήματος για τα έτη 2000 – 2010 σε 10 φυσικά πρόσωπα ύψους 14.824.590 ευρώ. Πρόκειται για 1 ιατρό, 1 ζωγράφο,  1 δικηγόρο, 2 μέλη εταιρειών, 1 ναυτικό πράκτορα,  2 συνταξιούχους,   και 1 εμπορικό αντιπρόσωπο. Σημειώνεται ότι μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν  περιλαμβάνονται και πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.
  • Επιχείρηση κατεδαφίσεων έλαβε 236 εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 11.781.000 ευρώ για τα έτη 2008-2011.
  • Δικηγόρος στα Χανιά δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 493.368 ευρώ.
  • 5 επιχειρήσεις στην περιοχή Θεσσαλονίκης έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 3.400.000 ευρώ και δεν αποδόθηκε ΦΠΑ ύψους 782.000 ευρώ.
  • 2 Ιατροί και 1 πολιτικός μηχανικός δεν δήλωσαν εισοδήματα ύψους 883.000 ευρώ.
  • Μαρίνα στάθμευσης Θ/Γ σκαφών όπου συμμετείχε ως μέτοχος και το Λιμενικό Ταμείο, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 378.000 ευρώ.
  • Τρία αθλητικά ερασιτεχνικά Σωματεία κατά τα έτη 2005- 2009 εξέδωσαν βεβαιώσεις για δωρεές ύψους 1.900.000 ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, με σκοπό να τύχουν οι δωρητές φορολογικών ελαφρύνσεων.
  • Σε τεχνική εταιρεία και Αγροτικό Συνεταιρισμό καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους1.995.000 ευρώ για υπερτιμολόγηση έργου ψυκτικών θαλάμων.
  • 66 μέλη εταιρειών (πρόεδροι, δ/νοντες σύμβουλοι κλπ) κατά τα έτη 2011-2013 έκαναν χρήση εταιρικών ΕΙΧ αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού χωρίς να τα αναγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις με συνέπεια την απόκρυψη συνολικού εισοδήματος 848.962 ευρώ.
  • Επιχείρηση στους Παξούς δεν εξέδωσε 50 φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 1.212.000 ευρώ  κατά τα έτη 2006-2012.
  • Εννέα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων από υπεράκτιες εταιρείες(offshore) είχαν υποτιμολογηθεί κατά 4.500.000 ευρώ προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του φόρου μεταβίβασης και να αποκρύψουν στοιχεία σε πιθανό έλεγχο πόθεν έσχες.
  • Ιατρός στην Αθήνα απέκρυψε εισόδημα ύψους 4.000.000 ευρώ.
  • Έξι επιχειρήσεις έλαβαν ή εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 1.070.000 ευρώ.
  • Επεβλήθη πρόστιμο ύψους 5.625.000 ευρώ και καταλόγισε ΦΠΑ  ύψους 1.395.000 ευρώ σε τεχνική εταιρεία η οποία έλαβε 93 εικονικά φορολογικά στοιχεία.
  • Πέντε αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια συνολικού ύψους 3.534.856,00 ευρώ και έτσι εισέπραξαν παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α.
  • Δικηγόρος απέκρυψε εισόδημα ύψους 262.063 ευρώ με την μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.
  • Βιομηχανία έλαβε 12 εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 506.000 ευρώ προκειμένου να ωφεληθεί τον ΦΠΑ και συγχρόνως να μειώσει ισόποσα τα κέρδη της.
  • Φοροδιαφυγή ύψους 23.410.000 ευρώ, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε συνταξιούχο στην περιοχή Γλυφάδας, ο οποίος εμφανιζόταν  φορολογικά χαμηλοσυνταξιούχος για τα έτη 2000-2012.
  • Συνταξιούχος πλοίαρχος του Ε.Ν. απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.845.115 προερχόμενο από μεσιτεία αγοραπωλησίας πλοίων.
  • Στα πλαίσια έρευνας, που διεξήχθη σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, διαπιστώθηκε ξέπλυμα χρήματος προερχόμενο από την Ρωσία ύψους 4.300.000 ευρώ. Τα ποσά κατατίθεντο σε λογαριασμούς ελληνικών εταιριών, χωρίς δραστηριότητα, συμφερόντων  κυπριακών και ρωσικών.
  • Καζίνο δεν κατέβαλε τέλη χαρτοσήμου ύψους 768.029 ευρώ.
  • Έξι επιχειρήσεις με διάφορες δραστηριότητες έλαβαν ή εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικού ύψους 3.441.083 ευρώ.
  • Δύο  επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία συνολικού ύψους 596.202 ευρώ.
  • Σε 3 συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων από offshore εταιρείες , δεν αποδόθηκαν φόροι ύψους 265.000 ευρώ και ο έλεγχος πόθεν έσχες εμπλεκομένων φυσικών προσώπων αποκάλυψε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 1.142.000 ευρώ.
  • Σε έλεγχο πόθεν έσχες απόκρυψη εισοδήματος ύψους 1.142.000 ευρώ.
  • Δύο επιχειρήσεις έλαβαν από αθλητικές ομάδες εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ.
  • Στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και ακατάλληλων ποτών,  καταλόγισε σε επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας κινεζικών προϊόντων πρόστιμο ύψους 107.284 ευρώ.
  • Ενεχυροδανειστήριο δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για συναλλαγές ύψους 313.703 ευρώ.
  • Στην περιοχή του Αγρινίου εντοπίστηκε αποθήκη με 1.517 φιάλες βότκα, αγνώστου ποιότητας και προέλευσης. Συνετάγη μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Θ.Κουκάκης
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...