Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Σε ερωτήσεις θα απαντήσει ο Γ.Κατρούγκαλος Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο πιάτο το Ασφαλιστικό


Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο πιάτο το Ασφαλιστικό
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, θα βρεθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- το ασφαλιστικό, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να εισηγείται το θέμα και να απαντάει σε ερωτήσεις/τοποθετήσεις βουλευτών.

Ενημέρωση για τη συζήτηση που θα γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αναμένεται να κάνει, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Οι επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το κρίσιμο θέμα του Ασφαλιστικού βρέθηκαν νωρίτερα και στο επίκεντρο σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες τους και μέλη της κυβέρνησης στο γραφείο του στη Βουλή. Ειδικότερα συζητήθηκαν ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αλλά και οι συντονισμένες κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Εχει όλα όσα προσβλέπουμε σε έναν πολιτικό"...


Βρυξέλλες για Μητσοτάκη: Εχει όλα τα χαρακτηριστικά που προσβλέπουμε σε έναν πολιτικό
Βρυξέλλες για Μητσοτάκη...

Θετικά αξιολογούν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Αξιωματούχος των...
Βρυξελλών τόνισε τη Δευτέρα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζεται καλά με τον Πρόεδρο Γιούνκερ και ότι είναι γνωστός και στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χάρη στο προφίλ του μεταρρυθμιστή, που καλλιέργησε στην θητεία του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη περίοδο του δεύτερου προγράμματος.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα χαρακτηριστικά που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσβλέπει να διαθέτει ένας πολιτικός μιας Ευρωπαϊκής χώρας.

Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης μπορεί να βάλει τέλος στον αριστερό λαϊκισμό

Νωρίτερα τη Δευτέρα και μέσω Twitter, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Με ανάρτηση που έκανε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης κ. Βέμπερ μίλησε για έναν φιλοευρωπαίο «που μπορεί να βάλει τέλος στον αριστερό λαϊκισμό» αλλά και να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

«Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένας φιλοευρωπαίος που μπορεί να βάλει τέλος στον αριστερό λαϊκισμό και να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβέρνηση στην Ελλάδα», έγραψε ο κ. Βέμπερ.

Read more...

To "τελευταίο αντίο" στην Άννα Συνοδινού...



ΦΩΤΟ...
Το τελευταίο αντίο στην Άννα Συνοδινού, μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς που έβγαλε η χώρα μας, είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο νεκροταφείο του Βύρωνα, το...
μεσημέρι της Δευτέρας.


Η λαμπρή αυτή ηθοποιός, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου σε ηλικία 88 ετών.



Στο χώρο για να την αποχαιρετήσουν βρέθηκαν πολλοί από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας όπως οι: Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Απόστολος Κακλαμάνης, Μαριέττα Γιαννάκου, Βύρων Πολύδωρας, Λούκα Κατσέλη, Άννα Βαγενά, Παναγιώτης Κουρουμπλής και πολλοί άλλοι.

Η κηδεία της έγινε δημοσία δαπάνη.


Read more...

Έρχονται οι πρώτες κλήσεις για τη λίστα Μπόργιανς...



Ραγδαίες εξελίξεις στις υποθέσεις με τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2015. Από σήμερα το μεσημέρι αναμένεται...

να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί ότι διατηρούσαν λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων στην Ελβετία. 

Η αξιοποίηση των λιστών που είχαν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα πρώτα πρόσωπα θα περάσουν την πόρτα των εισαγγελέων. Αναμένεται να κληθούν επιφανείς οικονομικοί παράγοντες της χώρας και σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. 

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, και δυο πρόσωπα με συγγένεια πρώτου βαθμού, αλλά και επικεφαλής οργανισμού της προηγούμενης διοίκησης που το συγκεκριμένο διάστημα υπήρξε και «εκπρόσωπος» της UBS στη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίστηκαν, οι έφοδοι των αρχών στα σπίτια συγκεκριμένων προσώπων, προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένα στοιχεία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

topontiki.gr

Read more...

Το προφητικό βίντεο του David Bowie...


 
...τρεις ημέρες πριν το θάνατό του...
Ανατριχιαστικά προφητικό, μετά την είδηση του θανάτου του, μοιάζει πλέον το τελευταίο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπάουι.
Στο...
«Lazarus», ο Λευκός Δούκας απεικονίζεται σε κρεβάτι νοσοκομείου, έχοντας τυλίξει τα μάτια του με γάζες και παλεύοντας με τους προσωπικούς του δαίμονες, πριν χαθεί στο τέλος μέσα σε μια ντουλάπα. «Κοίτα έδω πάνω, είμαι στον ουρανό», ακούγεται να τραγουδάει.

Το τραγούδι προέρχεται από τον 28ο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, άλμπουμ του καλλιτέχνη «Blackstar», ενώ το «Lazarus» είναι το μοναδικό κομμάτι μέσα από το άλμπουμ που ακούγεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο, το οποίο έγραψε ο Μπάουι με την Έντα Γουάλς και σκηνοθέτησε ο Ivo Van Hove..
  ethnos.gr

Read more...

Μου έφαγαν το παιδί και τώρα χασκογελάνε...


Νέο ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα στο δικαστήριο: «Να ψοφήσουν όλοι τους»
Συγκλονίζει η μάνα του Παύλου Φύσσα.
Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής...
Νέα ένταση δημιουργήθηκε στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής με την μητέρα του Παύλου  Φύσσα να ξεσπά στην εικόνα των κατηγορουμένων που γελούσαν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

«Αυτοί έκαναν γιορτές και εγώ έχασα το παιδί μου. Δυο μέτρα παλικάρι μου φάγανε και τώρα γελάνε και προκαλούν μια μάνα. Να...
ψοφήσουν όλοι τους...», φώναξε η Μάγδα Φύσσα η οποία ξέσπασε σε κλάματα και κινήθηκε προς το μέρος που ήταν οι κατηγορούμενοι.

Ο αδελφός της την συγκράτησε, την πήρε στην αγκαλιά του και την απομάκρυνε από το σημείο.

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση αστυνομικού, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα.

Νωρίτερα, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο διόρισε νέο δικηγόρο στον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά καθώς ο συνήγορος του Γ. Ρουμπέκας καθυστέρησε να προσέλθει και σήμερα.

newsbeast.gr

Read more...

Ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ Ανοίγουν οι προσφορές για τον ΟΛΠ


Ανοίγουν οι προσφορές για τον ΟΛΠ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Πειραιάς
Το μεσημέρι της Τρίτης έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των προσφορών για τον ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο αριθμός των προσφορών είναι άγνωστος, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κινεζική Cosco θα είναι η μοναδική υποψήφια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έτεροι βασικοί διεκδικητές, οι Δανοί της Maersk, έκαναν πίσω, προτιμώντας να διεκδικήσουν στη Θεσσαλονίκη τον ΟΛΘ, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του οποίου αναμένονται σε τρεις μήνες.
Η υπόθεση του ΟΛΠ αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, πρόκειται να ανοιχθούν η δεσμευτική προσφορά της Cosco και όποιες άλλες προσφορές ενδεχομένως υπάρχουν, καθώς και οι φάκελοι με τις αποτιμήσεις για τον ΟΛΠ που έχουν διενεργήσει δύο εταιρίες συμβούλων. Οι προσφορές πρόκειται να συγκριθούν με την υψηλότερη από τις δύο αποτιμήσεις των συμβούλων.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η προσφορά της Cosco για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ίσως αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ. Ο οργανισμός αποτιμάται στο χρηματιστήριο περίπου στα 350 εκατ. ευρώ.
Εφόσον ο διαγωνισμός έχει αίσιο τέλος, ο επενδυτής θα αποκτήσει κατ' αρχάς το 51% των μετοχών του ΟΛΠ, ενώ το υπόλοιπο 16% συνδέεται με την υλοποίηση επενδύσεων, ύψους περί τα 350 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ
Tην Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με θέμα τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ, καθώς απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας προκάλεσε αναστάτωση και καθυστέρηση της έναρξης της σημερινής συνεδρίασης.
Ο χώρος εκκενώθηκε, αλλά μετά από πολύωρη έρευνα δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπήκαν στη συνέχεια στην αίθουσα για να συνεδριάσουν, αλλά μετά την αναστάτωση που είχε προκληθεί, δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και ο δήμαρχος Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΔΣ του Οργανισμού εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η διαβούλευση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Επίσης, συνεργάτες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σχολίασαν τα εξής: «Είναι θλιβερό και ανησυχητικό το γεγονός, ότι το ΔΣ του ΟΛΠ επιχειρήθηκε να εμποδιστεί, από ένα απειλητικό ανώνυμο τηλεφώνημα, να επιτελέσει το νόμιμο θεσμικό του ρόλο».
ΟΜΥΛΕ: Μείζον θέμα με την αναδιαπραγμάτευση

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομοσπονδία των λιμενεργατών, επισημαίνοντας πως «το ΔΣ του ΟΛΠ αποφαίνεται ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ».

Η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ έχει ως εξής: «Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, πέραν της συνολικής διαφωνίας, ως προς την πώληση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου, η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, με βάση την οποία κατατέθηκαν οικονομικές προσφορές, στερείται παντελώς νομιμότητας.

Σήμερα 11.1.2016 είχε προσδιοριστεί ΔΣ/ΟΛΠ με θέμα “Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ” και είχαν κατατεθεί, όπως είχε ζητηθεί από μέλη του ΔΣ/ΟΛΠ, όλη η αλληλογραφία από το 2014 μέχρι σήμερα, καθώς και επιστολή του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΠ.

Τα παραπάνω στοιχεία αμφισβητούν ευθέως την αναφορά στη Σύμβαση Παραχώρησης που είχε καταθέσει επισήμως το ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ/ΟΛΠ και συγκεκριμένα την παρ. στ’, όπου ψευδώς αναφέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι υπήρξε θεσμοθετημένος διάλογος και ότι δήθεν κατέληξε σε οριστικοποίηση της παρούσας σύμβασης.

Με αφορμή περίεργη φάρσα, περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το ΔΣ/ΟΛΠ, ενώ όλα τα μέλη ήταν παρόντα ή είχαν καταθέσει νόμιμες εξουσιοδοτήσεις.

Το ΔΣ/ΟΛΠ συνεδρίασε και αφού εξέτασε το θέμα αποφάνθηκε ομόφωνα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης.

Είναι πλέον φανερό ότι η κατάθεση προσφορών για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών βρίσκεται στον αέρα, αφού στηρίζεται σε αυθαίρετα και αναληθή στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης συναλλαγή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco.

Εγείρεται μείζον πολιτικό και νομικό θέμα, πέραν της ευθύνης του ΤΑΙΠΕΔ. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση και να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ. Η ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ είναι και ευθύνη της Κυβέρνησης, όσο καλύπτει αυτές τις μεθοδεύσεις.

Επιχειρείται η πώληση του ΟΛΠ με εκβιαστικές και αυθαίρετες ενέργειες που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τις κοινωνικές συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το μείζον αυτό θέμα, θα εντείνουν τον αγώνα για την αποτροπή της επιχειρούμενης πώλησης. Δεν πρόκειται να αποδεχτούν εκβιασμούς και εκφοβισμούς».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι επόμενες κινήσεις Την Τρίτη οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά


Την Τρίτη οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12:30 και 13:30, αντιστοίχως, στη Βουλή.

Τις επαφές με τους πρώην προέδρους του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε στις άμεσες προτεραιότητες του, όπως και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Αμεσα -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις επόμενες άμεσες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ορισμός νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και νέου γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και εκπροσώπου Τύπου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Τότε θα εκλεγεί και νέος γραμματέας του κόμματος μιας και ο κ. Παπαμιμίκος συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του έως το συνέδριο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται δε και η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ του νέου προέδρου της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο αναμένεται να είναι φυσικά το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κάτι που το Μαξίμου θεωρεί μείζονος σημασίας, σημειώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι μειώσεις στις βασικές συντάξεις.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τραγάκης: Τρέμε Αλέξη...


Τα τελικά αποτελέσματα στη ΝΔ...
Tραγάκης speaking. Βγήκε να ανακοινώσει τα τελικά  αποτελέσματα του β΄ γύρου των εκλογών της ΝΔ -στο 100% της ενσωμάτωσης ο Μητσοτάκης συγκέντρωσε...
το 52,43% (173.297 ψήφους), ενώ ο συνυποψήφιός του, Μεϊμαράκης, συγκέντρωσε το 47,57% (157.224 ψήφους)- και το "μπουμπούνισε": «Ο νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά. Να τρέμει ο κ. Τσίπρας»...

Read more...

Για 5η φορά... Κορυφαίος παίκτης του κόσμου ο Μέσι για το 2015


Κορυφαίος παίκτης του κόσμου ο Μέσι για το 2015
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2015, κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα» στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football.
 Αθήνα

Μετά το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, ο σταρ της Μπαρτσελόνα κατακτά το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο για κάθε παίκτη, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του «τρεμπλ» (Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας).

18 φωτογραφίες


Ο Μέσι πέτυχε την περασμένη περίοδο 58 γκολ στις τρεις διοργανώσεις (43 στην primera division, 5 στο Copa del Rey και 10 στο Champions League), ενώ σε 8 συμμετοχές του με την εθνική Αργεντινής σκόραρε 4 φορές.

«Είναι μία στιγμή πολύ σημαντική για εμένα, μετά δύο χρόνια που έβλεπα τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κερδίζει. Είναι εκπληκτικό που είναι η πέμπτη «Χρυσή Μπάλα». Είναι πολύ περισσότερα από όσα είχα φανταστεί όταν ήμουν μικρός,» είπε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μετά την παραλαβή του βραβείου. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ψήφισαν για εμένα και το ποδόσφαιρο και γενικά για όλα αυτά που με έκαναν να είμαι ζωντανός, με καλές και κακές στιγμές, που με έκαναν να αναπτυχθώ στη ζωή. Σας ευχαριστώ για όλα, καλή νύχτα,» πρόσθεσε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο -περυσινός νικητής- Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις των αρχηγών, των προπονητών εθνικών ομάδων, καθώς και των δημοσιογράφων που μετείχαν στην ψηφοφορία. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο, αν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 48 γκολ. Πέτυχε άλλα 10 στο Champions League και ένα στο Κύπελλο.

Στην τριάδα βρέθηκε και ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, ο οποίος με 22 γκολ στο πρωτάθλημα και 10 στο Champions League ήταν αναμφίβολα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Μπαρτσελόνα την προηγούμενη χρονιά.

Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες ως η καλύτερη του 2015 κατάκτησε η Κάρλι Λόιντ, διαδεχόμενη τη Γερμανίδα Ναντίνε Κέσλερ. Η αρχηγός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών που έγινε το καλοκαίρι του 2015 στον Καναδά, όπου με χατ τρικ οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της στην κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό με την Ιαπωνία (5-2). Η 27χρονη Γερμανίδα, Σάλια Σάσιτς, και η Αγια Μιγιάμα (Ιαπωνία) ήταν οι άλλες δύο υποψήφιες.

Όσον αφορά την κορυφαία ενδεκάδα για το 2015 την αποτελούν οι: Μανουέλ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης).

 Με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς τιμήθηκε ο Γουέντελ Λίρα, για το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε με την Γκοϊανέσια στη νίκη επί της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με 2-1 (σ.σ. «άνοιξε το σκορ» με ανάποδο ψαλίδι).

 Το βραβείο Fair Play της FIFA παρέλαβε ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής επιθετικός, Τζέραλντ Ασαμόα, εκ μέρους όλων των διεθνών ομοσπονδιών που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες.

Αποτελέσματα:

Κορυφαίος παίκτης: Λιονέλ Μέσι



Κορυφαίος προπονητής: Λουίς Ενρίκε (προπονητής Μπαρτσελόνα)



Βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ: Γουέντελ Λίρα



Η κορυφαία ενδεκάδα: Νόιερ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα, Μόντριτς, Πογκμπά, Νεϊμάρ, Μέσι και Ρονάλντο.



Κορυφαία παίκτρια: Κάρλι Λόιντ



Κορυφαία προπονητής γυναικείας ομάδας: Τζιλ Έλις (προπονήτρια της γυναικείας ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών).



Βραβείο Fair Play: Σε όλους του συλλόγους που βοήθησαν πρόσφυγες μέσα στο 2015.



Δείτε σε επανάληψη την τελετή


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

1956 Στάνλεϊ Μάθιους Αγγλία Μπλάκπουλ
1957 Αλφρέντο Ντι Στέφανο Αργεντινή Ρεάλ Μαδρίτης
1958 Ρεϊμόν Κοπά Γαλλία Ρεάλ Μαδρίτης
1959 Αλφρέντο Ντι Στέφανο Αργεντινή Ρεάλ Μαδρίτης
1960 Λουϊσίτο Σουάρες Ισπανία Μπαρτσελόνα
1961 Ομάρ Σίβορι Αργεντινή Γιουβέντους
1962 Γιόζεφ Μάζοπουστ Τσεχοσλοβακία Ντούκλα
1963 Λεβ Γιασίν ΕΣΣΔ Ντιναμό Μόσχας
1964 Ντένις Λόου Σκοτία Μάντσεστερ Γιουν.
1965 Εουσέμπιο Ντα Σίλβα Πορτογαλία Μπενφίκα
1966 Μπόμπι Τσάρλτον Αγγλία Μάντσεστερ Γιουν.
1967 Φλόριαν Αλμπερτ Ουγγαρία Φερεντσβάρος
1968 Τζορτζ Μπεστ Β.Ιρλανδία Μάντσεστερ Γιουν.
1969 Τζιάνι Ριβέρα Ιταλία Μίλαν
1970 Γκερντ Μίλερ Δ.Γερμανία Μπάγερν
1971 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Αγιαξ
1972 Φραντς Μπεκενμπάουερ Δ.Γερμανία Μπάγερν
1973 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Μπαρτσελόνα
1974 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Μπαρτσελόνα
1975 Ολεγκ Μπλαχίν ΕΣΣΔ Ντιναμό Κιέβου
1976 Φραντς Μπεκενμπάουερ Δ.Γερμανία Μπάγερν
1977 Αλαν Σίμονσεν Δανία Γκλάντμπαχ
1978 Κέβιν Κίγκαν Αγγλία Αμβούργο
1979 Κέβιν Κίγκαν Αγγλία Αμβούργο
1980 Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε Δ.Γερμανία Μπάγερν
1981 Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε Δ.Γερμανία Μπάγερν
1982 Πάολο Ρόσι Ιταλία Γιουβέντους
1983 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους
1984 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους
1985 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους
1986 Ιγκόρ Μπελάνοφ ΕΣΣΔ Ντιναμό Κιέβου
1987 Ρούουντ Γκούλιτ Ολλανδία Μίλαν
1988 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν
1989 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν
1990 Λόταρ Ματέους Δ.Γερμανία Ιντερ
1991 Ζαν-Πιέρ Παπέν Γαλλία Μαρσέιγ
1992 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν
1993 Ρομπέρτο Μπάτζιο Ιταλία Γιουβέντους
1994 Χρίστο Στόιτσκοφ Βουλγαρία Μπαρτσελόνα
1995 Ζορζ Γουεά Λιβερία Μίλαν
1996 Ματίας Ζάμερ Γερμανία Ντόρτμουντ
1997 Ρονάλντο Βραζιλία Ιντερ
1998 Ζινεντίν Ζιντάν Γαλλία Γιουβέντους
1999 Ριβάλντο Βραζιλία Μπαρτσελόνα
2000 Λουίς Φίγκο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης
2001 Μάικλ Οουεν Αγγλία Λίβερπουλ
2002 Ρονάλντο Βραζιλία Ρεάλ Μαδρίτης
2003 Πάβελ Νέντβεντ Τσεχία Γιουβέντους
2004 Αντρέι Σεβτσένκο Ουκρανία Μίλαν
2005 Ροναλντίνιο Βραζιλία Μπαρτσελόνα
2006 Φάμπιο Καναβάρο Ιταλία Ρεάλ Μαδρίτης
2007 Κακά Βραζιλία Μίλαν
2008 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2009 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα
2010 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα
2011 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα
2012 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα
2013 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης
2014 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης
2015 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...