Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Λίγο πριν απο τη λήξη του 2016 Υπεγράφη η συμφωνία Chipita - τραπεζών για την εξαγορά της «Νίκας»


Υπεγράφη η συμφωνία Chipita - τραπεζών για την εξαγορά της «Νίκας»
Αθήνα
Με το deal της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας με την Chipita (συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου) ξεκινά το 2017, καθώς λίγο πριν την λήξη του 2016 υπεγράφη τελικά η πολυαναμενόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Chipita και στις πιστώτριες τράπεζες της Νίκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη σύμβαση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και των θυγατρικών εταιρειών της, με το σύνολο των δανειστριών τραπεζών (σε συνέχεια συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 17 Φεβρουαρίου 2016), ήτοι των Eurobank, Alpha και Attica.
» Κομβικής σημασίας είναι το γεγονός ότι στη υπογραφή της σύμβασηςσυμμετείχε η Εταιρεία Chipita AE μέσω θυγατρικής της.
» Πρόκειται για μια εξέλιξη που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και η οποία διαμορφώνει νέες προοπτικές για την αναπτυξιακή της πορεία.
» Τα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνονται στη σύμβαση είναι τα εξής:
» 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων κατά € 23,3 εκατ. Το τμήμα της αύξησης που δεν θα καλυφθεί από τους υπάρχοντες παλαιούς μετόχους θα καλυφθεί από την Chipita AΕ.
» 2. Μεταβίβαση του ακινήτου της Εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕστον Άγιο Στέφανο Αττικής προς την ALPHA ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ ΑΕ, στην οποία συμμετέχουν οι πιστώτριες τράπεζες, έναντι του ποσού των € 17 εκατ.
» 3. Μίσθωση του παραπάνω ακινήτου από την Εταιρεία Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.
» 4. Απομείωση του δανεισμού της Εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με διαγραφή κεφαλαίου και τόκων σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεων της, ώστε ο δανεισμός μετά την περάτωση της εν λόγω αναδιάρθρωσης να ανέρχεται στο ποσό των €26,4 εκατ.
» 5. Αύξηση της ονομαστικής τιμής των μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με συνένωση των παλαιών μετοχών με αναλογία δέκα παλαιές κοινές μετοχές της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ προς μία (1) νέα κοινή μετοχή της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ (reverse split 10:1) και αντίστοιχη μείωση του συνολικού αριθμού των παλαιών μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.
» 6. Μείωση στη συνέχεια, του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού ή για τον συμψηφισμό ισόποσων ζημιών.
» Τέλος, σημειώνεται ότι η υλοποίηση της Σύμβασης Επένδυσης και Αναδιάρθρωσης Δανειακών Υποχρεώσεων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της συναλλαγής από όλες τις αρμόδιες αρχές».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο κύμα κακοκαιρίας και χιονιά...


Νέο κύμα κακοκαιρίας και χιονιά αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδααναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα...

Νέα ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα βλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα οι μετεωρολόγοι βλέπουν νέες...
χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρονται σε ψυχρές αέριες μάζες που είναι πολικής προελεύσεως, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Ο μετεωρολόγος Γρηγόρης Καλλιάνος έγραψε στο facebook: «Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολικής προέλευσης. Θα περάσουν από την Σκανδιναβία και την κεντρο-ανατολικη Ευρώπη και μέσα στην προσεχή Παρασκευή θα μας επισκεφτούν. Φαίνεται πιο ισχυρό από το προηγούμενο αλλά με λίγη μικρότερη διάρκεια. Πώς θα κινηθεί τελικά το σύστημα; Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα «θάψει» πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να το στρώσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook o Σάκης Αρναούτογλου!

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο γνωστός μετεωρολόγος, έχουν ως εξής:

«Αξιόλογη χιονοπτωση - χιονόστρωση και στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή;

Η αλήθεια είναι ότι και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για χιονιά κυρίως βόρειας αλλά και υπόλοιπης ορεινής και ημιορεινής Ελλάδας κυρίως την ερχόμενη Παρασκευή ενώ αρκετά χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι προγνωστικές ενδείξεις είναι τόσο ενθαρρυντικές για αξιόλογη χιονόπτωση - χιονόστρωση και στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Θεωρώ όμως πως πρέπει να περιμένουμε έως και την Τετάρτη το πρωί για ασφαλέστερα συμπεράσματα όσον αφορά στις πιθανότητες αυτού του αρκετά σοβαρού σεναρίου με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία».

Η ΕΜΥ στην πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες αναφέρει για την ώρα χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινες περιοχές την Παρασκευή των Θεοφανίων και το Σάββατο...

newsbeast.gr

Read more...

Συναλλαγές μόνο με πλαστικό χρήμα...


Συναλλαγές μόνο με πλαστικό χρήμα: Όλες οι αλλαγές- Πώς χτίζεται το αφορολόγητο-Ποιοι εξαιρούνται - MediaΑλλάζει η καθημερινότητα μας από το νέο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που ισχύει από χθες πρώτη μέρα του χρόνου και χρειάζεται προσοχή για να μην τις… 
πληρώσουμε ακριβά.

Από την 1η Ιανουαρίου η χρήση του αφορολόγητου θα επιτυγχάνεται μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές για το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων, μπαίνει τέλος στις συναλλαγές με μετρητά για ποσά άνω των 500 ευρώ, οι επιτηδευματίες υποχρεούνται πλέον να ανοίξουν επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και η μισθοδοσία θα γίνεται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, στις κυριότερες από τις αλλαγές που έρχονται στην καθημερινότητα μας.

Αφορολόγητο μόνο με «πλαστικό χρήμα»

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος από 8.636 έως και 9.545 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ένα μέρος του εισοδήματός, υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος.

Εφόσον το εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ, απαιτείται ποσοστό δαπανών 10% με πλαστικό χρήμα. Για εισόδημα 9.000 ευρώ, απαιτούνται συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα 900 ευρώ, στα 10.000 ευρώ αυξάνονται σε 1.000 ευρώ. Για μεγαλύτερα εισοδήματα ακολουθούν δύο ακόμα συντελεστές. Στο κλιμάκιο εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 15%, ενώ στο κλιμάκιο εισοδήματος άνω των 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 20% (με μέγιστο όριο απαιτούμενων πληρωμών τα 30.000 ευρώ).

Ποιοι εξαιρούνται

Από το μέτρο εξαιρούνται οι φορολογούμενοι άνω των 70 ετών και τα άτομα με αναπηρία από 80% και άνω καθώς και όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση που φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή υπηρεσία και συντάξεις. Ωστόσο και αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εμφανίσουν δαπάνες με χάρτινες αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου.

Επίσης εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε., καθώς και όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικό κατάστημα ή είναι φυλακισμένοι.

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό δαπανών με πλαστικό χρήμα θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο. Τα ποσοστά υποχρεωτικών δαπανών με πλαστικό χρήμα, σε σχέση με το εισόδημα είναι σχετικά χαμηλά και θεωρείται ότι οι φορολογούμενοι εύκολα μπορούν να το καλύψουν. Η ποινή όμως αν δεν καλυφθεί το απαιτούμενο όριο δαπανών, είναι υψηλή. Αν δεν καλύπτεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, τότε ο φόρος εισοδήματος προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή 22%.

Ο έξτρα φόρος πρακτικά προκύπτει από την απώλεια μέρους του αφορολογήτου δεδομένου ότι ο συντελεστής 22% είναι ο πρώτος συντελεστής της ισχύουσας φορολογικής κλίμακας. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο φορολογούμενος με το εισόδημα των 12.000 ευρώ, πραγματοποιεί το 2017 πληρωμές με πλαστικό χρήμα 500 ευρώ, αντί των απαιτούμενων ύψους 1.300 ευρώ. Στη διαφορά των 800 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής 22% και προκύπτει επιπλέον φόρος 176 ευρώ.

Ποιες αποδείξεις «μετράνε»

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με την έκδοση σχετικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με το σχέδιο θα «μετράνε» όλες οι δαπάνες που γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα όπως αγορές από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης. Στις εξαιρούμενες δαπάνες εξετάζεται να είναι οι δόσεις δανείων και τα ενοίκια ενδεχομένως και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης.

Τι ισχύει για τα ιατρικά έξοδα

Όλες οι ιατρικές δαπάνες οι οποίες σήμερα μειώνουν τον φόρο, από το 2017 προκειμένου να αναγνωρίζονται από την εφορία, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα. Οι χάρτινες αποδείξεις από το γιατρό, αν η δαπάνη έχει πληρωθεί με μετρητά, δεν θα αναγνωρίζονται. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις οι ιατρικές δαπάνες οδηγούν σε μείωση φόρου 10%, εφόσον υπερβαίνουν το 5% του εισοδήματος.

Για παράδειγμα σε εισόδημα 12.000 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει έκπτωση φόρου οι ιατρικές δαπάνες θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 600 ευρώ. Αν ανέρχονται για παράδειγμα σε 1.000 ευρώ, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί με πλαστικό χρήμα θα κερδίζεται η έκπτωση φόρου των 100 ευρώ.

Λοταρία για πρόσθετα κίνητρα

Εκτός από τις εκπτώσεις φόρου που θα εξασφαλίζουν όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, θα υπάρχουν κληρώσεις με έπαθλα μετρητά, αυτοκίνητα ακόμη και ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο. Συνολικά σε ετήσια βάση, οι κληρώσεις αυτές μπορούν να κοστίζουν έως και 12 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Επίσης σχεδιάζεται να δοθούν επιπλέον κίνητρα, όπως πρόσθετο αφορολόγητο στους φορολογούμενους που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα.

Ποιες αποδείξεις κρατάμε

Οι φορολογούμενοι που πραγματοποιούν δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα δεν χρειάζεται να μαζεύουν τα χαρτάκια-αποδείξεις από τις πληρωμές. Αντίθετα όσοι εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα, θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται με τις γνωστές σακούλες χάρτινων αποδείξεων.

Επαγγελματικός λογαριασμός

Οι επιτηδευματίες υποχρεούνται να δημιουργήσουν έναν επαγγελματικό λογαριασμό, μέσω του οποίου θα διενεργούν τις συναλλαγές που αφορούν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ηλεκτρονικά η μισθοδοσία

Από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά, όποιος εργοδότης καταβάλλει αμοιβές με μετρητά, χάνει το δικαίωμα έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημα και απειλείται έτσι με πρόσθετο φόρο. Ειδικότερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά, δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκια αλλά και αμοιβές διευθυντών ή μελών Δ.Σ., όπως άλλωστε και αμοιβές δικηγόρων με πάγια αντιμισθία (οι οποίες περιλαμβάνονται ενδεικτικά στις δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης), εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφλησή τους έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών. Αν οι δαπάνες αυτές εξοφληθούν με μετρητά, παύουν να εκπίπτουν...



Πηγή: eleftherostypos.gr

Read more...

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη...


Εκτακτο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη...

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, το οποίο στοίχισε τη...
ζωή σε 39 ανθρώπους.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ο τουρκικός Τύπος μετέδωσε αμέσως την είδηση, της ανάληψης ευθύνης του χτυπήματος από τους τζιχαντιστές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τουρκικών Αρχών...



Read more...

Ο Τσίπρας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς...


για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά...

Τους πολιτικούς αρχηγούς, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου καλεί ο Αλέξης Τσίπρας για το...
Κυπριακό, καθώς οι εξελίξεις ενόψει και της πολυμερούς συνόδου της Γενεύης, εισέρχονται στην τελική ευθεία.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr την ερχόμενη εβδομάδα, με πλέον σημαντική ασφαλώς τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέτασε και το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, επέλεξε τα τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητικότητα στο κυπριακό, πάντως, είναι έντονη, καθώς τις επόμενες ημέρες επισκέπτονται την Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του Ηνωμένων Εθνών κ. Άιντε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Βρετανίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προκειμένου στις 6 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες...

real.gr

Read more...

Για δύο χρόνια η Football League στην ΕΡΤ...


Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ η συμφωνία απόκτησης των αγώνων της Football League για τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018, που...
αφορά την κάλυψη και τη μετάδοση 128 αγώνων.

Η συμφωνία έγινε με την εταιρεία Sportscomm Αθλητική Επικοινωνία ΑΕ και η ΕΡΤ θα πληρώσει σε μετρητά 700.000 ευρώ, ενώ 730.000 ευρώ θα δοθούν σε διαφημιστικό χρόνο για κάθε σεζόν. Συνολικά, δηλαδή, η συμφωνία κοστίζει στην κρατική τηλεόραση για τα δύο χρόνια 2.860.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.460.000 ευρώ είναι σε διαφημιστικό χρόνο υπέρ της εξωτερικής εταιρείας...

typologies.gr

Read more...