Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η τέλεια Φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης που προκαλεί αντιδράσεις στη κοινωνία

Η τέλεια Φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης που προκαλεί αντιδράσεις στη κοινωνία
Με το χρόνο να τελειώνει για την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ήδη οι περισσότεροι φορολογούμενοι σκέφτονται την επόμενη ημέρα οπότε και θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, χαράτσια, κλπ. Οπως γράφει και η Ημερησία η φοροκαταιγίδα που έρχεται θα ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου και θα διαρκέσει ένα ολόκληρο εξάμηνο μέχρι το Δεκέμβριο.
Ανάμεσα στα χαράτσια που θα έρχονται ένα ένα στους φορολογούμενους είναι:
Φόρος εισοδήματος
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
Τέλος επιτηδεύματος
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης
Τέλη κυκλοφορίας
Το χρονοδιάγραμμα της φοροκαταιγίδας από Ιούλιο μέχρι Δεκέμβριο
Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να συγκεντρώσει από την επιβολή των παραπάνω φόρων και τελών 11 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένο η προσδοκία για τα χρήματα που θα φτάσουν στα Ταμεία του κράτους είναι 5,3 δισ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, 1,178 δισ. ευρώ από την Eιδική Eισφορά Aλληλεγγύης, 227,7 εκατ. ευρώ από το Tέλος Eπιτηδεύματος, 141 εκατ. ευρώ από το φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, 141 εκατ. ευρώ, 2,650 δισ. ευρώ από τον Eνιαίο Φόρο Iδιοκτησίας Aκινήτων και 1,53 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 2015
Το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτισθεί από το οικονομικό επιτελείο για την είσπραξη φόρων και τελών σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr  είναι το ακόλουθο:
31 Iουλίου 2014
1η δόση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014
1η δόση ENΦIA
29 Aυγούστου 2014
2η δόση ENΦIA
30 Σεπτεμβρίου 2014
2η δόση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014
3η δόσηENΦIA
31 Oκτωβρίου 2014
4η δόση ENΦIA
30 Nοεμβρίου 2014
3η δόση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014
5η δόση ENΦIA
31 Δεκεμβρίου 2014
6η δόση ENΦIA
Tέλη κυκλοφορίας 2015
egiakoumis.gr

Read more...

Στην αντεπίθεση ο Ν. Ανδρουλάκης : Κοίτα ποιοι μιλάνε

Στην αντεπίθεση ο Ν. Ανδρουλάκης : Κοίτα ποιοι μιλάνε
Φαίνεται ότι όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος ανάβουν περισσότερο οι εσωκομματικές έριδες, τα συντροφικά μαχαιρώματα και οι ασυναρτησίες στα κόμματα. Να, πάρτε για παράδειγμα τον εσωτερικό καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στην κυρία Τόνια Αντωνίου και στον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη. Ηταν μια κόντρα που άρχισε εδώ και καιρό καθ' ότι η Τόνια δεν πολυσυμπαθούσε τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ, αλλά τώρα με τις ζέστες η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ζήτησε η κυρία Τόνια Αντωνίου και μάλιστα ενώπιον κομματικού οργάνου την παραίτηση του κ. Ανδρουλάκη από τη θέση του Γραμματέως του κόμματος, αφού δεν μπορεί να είναι και Γραμματέας και ευρωβουλευτής. Τι ήθελε να το πει ή μάλλον πώς τόλμησε να τα βάλει με έναν Κρητικό; «Εγώ βρίσκομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα στη Χαρ. Τρικούπη, αυτή εμφανίζεται μία φορά τον χρόνο και ζητεί τέτοια πράγματα;» ήταν η άμεση αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Τα όσα είπε περί... κλιμακτηρίου και άλλων τινών για τη συντρόφισσά του τα αντιπαρέρχομαι (για ευνόητους λόγους), αλλά θα σημειώσω ότι ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει πως θα παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα όταν διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος.
Κοίτα ποιος μιλάει
Την ώρα που την Τρίτη η θερμοκρασία έδειχνε 38 βαθμούς Κελσίου, ο κ. Ν. Ανδρουλάκης δεν σταμάτησε την κριτική του για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο αφού αποκάλυψε ότι «με πίεζαν να βάλω υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος και μόλις εξελέγην μου ζήτησαν να παραιτηθώ». «Παρέλαβε» κι άλλους συντρόφους του που υπέγραψαν ένα κείμενο (μαζί με άλλους) και είπαν ότι ο ανασχηματισμός είναι κακός: «Μα δύο που υπογράφουν το κείμενο, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είναι μέλη της κυβέρνησης - ο ένας μάλιστα έγινε υφυπουργός πρόσφατα. Και λένε τώρα ότι είναι κακός ο ανασχηματισμός; Θα μας τρελάνουν;».
egiakoumis.gr

Read more...

Δείτε το έμβλημα της κίνησης των νέων που ακολουθούν τον Γ. Παπανδρέου

Δείτε το έμβλημα της κίνησης των νέων που ακολουθούν τον Γ. Παπανδρέου
«Είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που του έμειναν του γυρίσουν την πλάτη. Αν το κόμμα δεν αλλάξει τότε θα αλλάξουμε εμείς. Και θα μας βρεί απέναντι του. Χωρίς καμία νοσταλγία για το παρελθόν». Η προειδοποίηση είναι σαφής και προέρχεται από τους «πιτσιρικάδες» παπανδρεϊκούς που συνέπηξαν πρόσφατα την ομάδα #αβ. Στην παρέμβασή τους ενόψει Συνεδρίου, το οποίο αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και στο οποίο θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι #αβ τονίζουν πως το Συνέδριο πρέπει να είναι ανοικτό.
«Αντί για ανοιχτές διαδικασίες και πραγματικό εσωκομματικό διάλογο διαφαίνεται η διάθεση για μια αδιαφανή διαδικασία οργάνωσης και διεξαγωγής, για άκριτη αξιοποιήση "συμμάχων" που προέκυψαν τυχοδιωκτικά αλλά και για μία θολή πρόσκληση επανένωσης της κεντροαριστεράς, χωρίς αρχή και τέλος» επισημαίνουν και σημειώνουν πως πρέπει να γίνουν όλα «από την αρχή όχι από το μηδέν».
Ζητούν να μπει μπροστά η πολιτική πρώτα κι μετά τα πρόσωπα και θεωρούν ως υποδειγματικό, το Συνέδριο του 2008, που έγινε επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση όπως την ανήρτησαν στη διεύθυνση www.alphabeta.gr
«Από την αρχή όχι από το μηδέν
Tο 2014 είναι αναμφισβήτητα η ώρα μηδέν για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ώρα που θα αποτελέσει το οριστικό πέρασμα στην απραξία και την τελική διάλυση ή θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα – με διαδικασίες ανοιχτού κόμματος – δημιουργώντας παράλληλα νέο πολιτικό ρεύμα.
Αυτές οι διαδικασίες, αν ακολουθήσουν την ανοικτότητα που επιβάλλεται, δε θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Έξι χρόνια πριν, την άνοιξη το 2008, το ΠΑ.ΣΟ.Κ διοργάνωσε το πιο ανοιχτό συνέδριο που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στη χώρα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Το συνέδριο αυτό, αποτέλεσε την πεμπτουσία της πολιτικής παραγωγής, καθώς μέσω εργαστηρίων, στα οποία είχαν χώρο όλες οι τάσεις (από τις πιο φιλελεύθερες μέχρι τις πιο ριζοσπαστικά αριστερές), άλλα και ουσιαστικών προσυνεδριακών εργασιών των οργάνων της βάσης, κατέστη δυνατή μια σύγχρονη πολιτική στοχοθεσία και έγινε βάσει αυτής η πρώτη απόπειρα ενός πολιτικού και ιδεολογικού επαναπροσδιορισμού.
Σήμερα, και χωρίς να είναι γνωστή επίσημα η φύση και οι διαδικασίες συμμετοχής στο συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί (;) – ακόμα και μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου – αντί για ανοιχτές διαδικασίες και πραγματικό εσωκομματικό διάλογο διαφαίνεται η διάθεση για μια αδιαφανή διαδικασία οργάνωσης και διεξαγωγής, για άκριτη αξιοποιήση "συμμάχων" που προέκυψαν τυχοδιωκτικά αλλά και για μία θολή πρόσκληση επανένωσης της κεντροαριστεράς, χωρίς αρχή και τέλος.
Είναι, όμως, προφανές, πως η οποιαδήποτε συνεδριακή συζήτηση καθώς και η ενδεχόμενη στρατολόγηση μελών από μηχανισμούς και ομάδες με σκοπό την υπερίσχυση αυτών στο συνέδριο, ειδικά όταν αυτές δεν έχουν δώσει κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό στίγμα, στερείται πάσης σοβαρότητας χωρίς τον προαπαιτούμενο – ουσιαστικό και οργανωμένο συλλογικά – προσυνεδριακό διάλογο και φυσικά χωρίς τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας.
Όσοι ακόμα βρίσκονται στο χώρο, καλούνται σήμερα, πιο επιτακτικά από ποτέ, να διαφυλάξουν τις διαδικασίες του συνεδρίου, ώστε να παραχθούν και πάλι πολιτικό περιεχόμενο και φρέσκιες ιδέες. Να αναδειχθούν νέα πρόσωπα.
Πρόσωπα που δε θα καθοριστούν - ακόμα μια φορά - από τη μοιρασιά μεταξύ των, πάλαι ποτέ, κεντρικών στελεχών του, αλλά που θα αποτελέσουν τη "μαγιά" για να μπολιαστεί η πολιτική ζωή που παραμένει λιμνάζουσα από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, εξαιτίας κυρίως της απαξίωσης της από τις νεότερες γενιές.
Η πολιτική οφείλει να επανέλθει στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία καθώς και οι παθογένειες της θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα. Οι κοινωνικοί και πολιτικοί στόχοι θα πρέπει να οριστούν εκ νέου.
Όλα αυτά να επαναπροσδιοριστούν όχι βάσει κάποιου εκλογικού ποσοστού, αλλά βάσει της επαναλειτουργίας των πολιτικών αντανακλαστικών των πολιτών.
Το επόμενο διάστημα της προσυνεδριακής συζήτησης δε θα πρέπει να ληφθούν a priori αποφάσεις τελεσίδικες που θα αφορούν α) την εκπροσώπηση του κινήματος χωρίς ιδεολογικό πλαίσιο και β) τις συμμαχίες του κινήματος με άλλους χώρους χωρίς πολιτικό πλαίσιο αρχών και συγκλίσεων.
Όχι άλλες επιλογές μίσους, φιλίας, αγάπης, ανοχής. Όχι άλλοι οπαδοί και κλακαδόροι. Μόνο ενεργοί πολίτες με φαρέτρα πολιτικών επιλογών.
Είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που του έμειναν του γυρίσουν την πλάτη. Αν το κόμμα δεν αλλάξει τότε θα αλλάξουμε εμείς. Και θα μας βρεί απέναντι του. Χωρίς καμία νοσταλγία για το παρελθόν.
Το #αβ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες κείμενο προτάσεων για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώς και των αιτημάτων και του περιεχομένου που θα έπρεπε αυτό να θέσει, και παραμένει μια πολιτική συλλογικότητα ανοιχτή στο διάλογο και τη διαφανή συνεργασία».
egiakoumis.gr

Read more...

Παναγιωτακόπουλος: Πιο παραμύθι δε γίνεται...


panagiotako1

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση για τις εξελίξεις στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα (Π.Σ. στο ΠΑΣΟΚ, ΔΕΗ κ.λπ.) με μία ...
ακόμη καυστική ανακοίνωση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας:
«Η εμμονή της ηγεσίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ στην παραποίηση των πολιτικών δεδομένων αποκτά μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου επικυρώθηκε η πλήρης διάσταση κοινωνίας και κόμματος ενώ προκαλεί η στρεβλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών.
Οι άνθρωποι που κατάφεραν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στο 8% και να εξαϋλώσουν το 1/3 της εκλογικής του δύναμη του 2012, ούτε λίγο ούτε πολύ πανηγυρίζουν (!), προσπαθούν να χρεώσουν σε όλους τους άλλους το αποτέλεσμα (!), ανακαλύπτουν εχθρούς και υπονομευτές (!) και ξεχνάνε συνειδητά πως είναι αυτοί που αποτελούν τους μεγαλύτερους υπονομευτές της άλλοτε μεγάλης Παράταξης.
Είναι αυτοί που οδηγούν ολοένα και πιο βαθιά στην αγκαλιά του Σαμαρά το, κατ’ όνομα μόνο, ΠΑΣΟΚ, είναι αυτοί που συνυπογράφουν όλες τις αντικοινωνικές πολιτικές επιλογές, είναι αυτοί που εξαφάνισαν κάθε πιθανή διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα σε ένα υποτιθέμενο σοσιαλιστικό κόμμα και τον βασικό εκπρόσωπο της συντήρησης στην Ελλάδα!
Εκεί όμως που «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» και η πολιτική «αυτοκτονεί» είναι οι αναφορές περί «προοδευτικού πόλου» στην Κυβέρνηση!
Που τον είδαν; Και τι έκανε;
Πόσο προοδευτικός είναι ο πόλος που συνεργάζεται με Άδωνι και Βορίδη;
Πόσο προοδευτικός είναι ο πόλος που αποδέχεται κάθε πολιτική επιλογή κρατικού εκφασισμού, πολιτικών σαν του Δένδια;
Πόσο προοδευτικός είναι ο πόλος που αποδέχεται ως γραμματέα της Κυβέρνησης τον Μπαλτάκο;
Εκτός και αν προοδευτικές πολιτικές είναι αυτές των απολύσεων, της διάλυσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της φτώχειας, της υπερφορολόγησης, της διάλυσης μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Σε μια σκληρά δεξιά Κυβέρνηση δεν υπάρχουν προοδευτικοί πόλοι, ούτε νησίδες προοδευτικότητας, ούτε και μη υπεύθυνοι για τις επιλογές των άλλων. Η κατεύθυνση αυτής της Κυβέρνησης είναι συντηρητική, βαθιά συντηρητική και όσοι την ακολουθούν, ότι και να πουν, ποτίστηκαν στο είναι τους με αυτές τις λογικές. Μεταλλαγμένα πολιτικά προϊόντα άλλων εποχών, μαριονέτες στα χέρια των εγχώριων συμφερόντων.
Με αυτούς δεν έχουμε καμία σχέση.
Στα αλήθεια στην 3η του Σεπτέμβρη τι θα πουν; Οι συνεργάτες του Σαμαρά τι θα ψελλίσουν; Οι συνυπεύθυνοι του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, τι θα προσποιηθούν; Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τερματίσουν κάθε έννοια πολιτικής ιεροσυλίας.
Και κάτι τελευταίο:
Η διάλυση της ΔΕΗ, η εκχώρηση της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα σύντομα θα οδηγήσει τους συνένοχους στην ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα κλείνει πάντοτε κατά πως συμφέρει η Βουλή, για να παραγράφονται οι όποιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες…».

Read more...

Βενιζέλος: «Ναι» στον διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ για την κεντροαριστερά...


Βενιζέλος: «Ναι» στον διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ για την κεντροαριστερά 
Υπέρ της έναρξης διαλόγου με την Δημοκρατική Αριστερά και άλλους φορείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς τάσσεται ο   Ευάγγελος Βενιζέλος, στην επιστολή-απάντηση που ...
απέστειλε σήμερα στον  Φώτη Κουβέλη.

Χθες, ο Φώτης Κουβέλης έστειλε επιστολές στους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε προαναγγείλει πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου για την ανασυγκρότηση του χώρου και τη διαμόρφωση μιας πρότασης για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Βενιζέλος αρχικά ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εξ αρχής υπέρ της έναρξης διαλόγου για την Κεντροαριστερά και μάλιστα «χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, σε μια ουσιαστική πολιτική και προγραμματική βάση».

«Δεχόμαστε την πρόταση ενός προγραμματικού διαλόγου, την οποία άλλωστε έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει. Η θεματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα της επιστολής σας περιλαμβάνει ζητήματα που προφανώς βρίσκονται στον κατάλογο των βασικών προτεραιοτήτων της χώρας», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως «το έθνος πρέπει να ενωθεί και πάλι σε πείσμα όσων καλλιεργούν τη λογική της έντασης» και πως «οι συνταγματικοί θεσμοί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να προστατεύονται».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Προς τον

Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς

κ. Φώτη Κουβέλη

ευχαριστώ για την επιστολή σας που έλαβα χθες. Χαίρομαι γιατί, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, συμφωνούμε στην ανάγκη ενός οργανωμένου θεσμικού διαλόγου όλων των δυνάμεων που τοποθετούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Όπως ξέρετε, αυτή ήταν και είναι η σταθερή γραμμή μας. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, σε μια ουσιαστική πολιτική και προγραμματική βάση. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε επίμονα ώστε αυτό να γίνει πριν τις ευρωεκλογές. Η Ελιά είναι ένα πρώτο βήμα που βρήκε ανταπόκριση. Στην ίδια πάντα κατεύθυνση της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης κινείται και η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού μας Συμβουλίου που θα τεθεί προς έγκριση στη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής μας Επιτροπής το Σάββατο.

Δεχόμαστε, συνεπώς, την πρόταση ενός προγραμματικού διαλόγου, την οποία άλλωστε έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει. Η θεματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα της επιστολής σας περιλαμβάνει ζητήματα που προφανώς βρίσκονται στον κατάλογο των βασικών προτεραιοτήτων της χώρας. Είχα την ευκαιρία στις 11 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσω εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς την ολοκληρωμένη πρόταση μας για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης. Για την Ελλάδα μετά την κρίση και το μνημόνιο. Σημασία έχει ότι προτείνουμε στον Ελληνικό Λαό να είναι ειλικρινές, αληθινό, υπεύθυνο, τεκμηριωμένο, εφικτό. Όταν μια προγραμματική πρόταση έχει τα στοιχεία αυτά και μαζί την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία, μπορεί να είναι πραγματικά προοδευτική.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να ετεροπροσδιορίζεται ούτε προγραμματικά, ούτε στρατηγικά. Οφείλει να διεκδικεί ρόλο αυτόνομο και κεντρικό. Να είναι η μεγάλη κοίτη που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις και υπερβαίνει την τεχνητή πόλωση, τον λεγόμενο μικρό διπολισμό.

Σημασία όμως έχουν και ζητήματα θεσμικής και εθνικής τάξης. Το έθνος πρέπει να ενωθεί και πάλι σε πείσμα όσων καλλιεργούν τη λογική της έντασης.

Οι συνταγματικοί θεσμοί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να προστατεύονται.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι για μια πρώτη συνάντηση διαλόγου με όλους εκείνους που νοιώθουν ότι η υπόθεση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, τους αφορά.

Ευάγγελος Βενιζέλος»

Read more...

Eγκαταλείπουν τον Πάνο Καμμένο...


Νέες παραιτήσεις από τους ΑΝΕΛ...
Τρία εκλεγμένα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Οι Σπύρος Κόκκινος, Σταύρος Σταυρίδης και...
η Παρασκευή Χατζηνικόλα, ενημέρωσαν με επιστολή για την παραίτησή τους.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
«Για δεύτερη φορά εντός μερικών εβδομάδων πραγματοποιείται μία περιοδεία του Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ στη Ρόδο χωρίς καμία ενημέρωση της Συντονιστικής Επιτροπής. Την πρώτη φορά είχαμε διαμαρτυρηθεί εγγράφως για το θέμα, σημειώνοντας σας πως 'αν είχατε πρόβλημα με κάποιο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής θα έπρεπε να το έχετε θέσει υπόψη της ίδιας και να είχε διευθετηθεί πριν την πραγματοποίηση της περιοδείας” και τονίζοντας πως “το να ενημερώνονται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής από τα ΜΜΕ για την επίσκεψη του Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ είναι εξωφρενικό και αποτελεί αντιμετώπιση εχθρική και διχαστική”.
Τότε, είχαμε ζητήσει από την πλευρά σας μία εσωκομματική 'έγγραφη εξήγηση και απολογία' ώστε το θέμα να θεωρηθεί λήξαν και σας καλέσαμε να προχωρήσετε σε μία πρωτοβουλία συνοχής και να μην αφήσετε να συνεχιστεί, οδηγώντας σε ρήξη”.
Η απάντηση σας δεν ήρθε ποτέ παρά μόνο έμμεσα με το να μας αγνοήσετε παντελώς και να χρειαστεί να πληροφορηθούμε από τα ΜΜΕ για τη νέα περιοδεία του κ. Κουίκ στην περιοχή μας.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο λειτουργείτε με έναν τόσο βλαπτικό για το κόμμα τρόπο και για πρώτη φορά νιώθουμε ότι μπορούμε να κατανοήσουμε τα στελέχη και τους πολιτευτές που αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα από τους ΑΝΕΛ. Τελικά, δεν είναι αυτά που αποχωρούν αλλά η ηγεσία του κόμματος που τα εγκαταλείπει με την ακατανόητη και απαράδεκτη συμπεριφορά της.
Θεωρούμε λυπηρό που επιλέξατε η 'επικοινωνία' σας μαζί μας γίνεται μέσω των ΜΜΕ. Ας είναι. Μέσω των ΜΜΕ, λοιπόν, σας ενημερώνουμε με τη σειρά σας πως το μήνυμα που μας στείλατε δυο φορές, ελήφθη: όπως πολλοί άλλοι έτσι και εμείς είμαστε, ξαφνικά, ανεπιθύμητοι από την ηγεσία του κόμματος.
Δεν απομένει παρά να ενημερωθείτε για την παραίτηση μας.
Εκλεγμένα μέλη Συντονιστικής Επιτροπής Δωδεκανήσου
Κόκκινος Σπύρος
Σταυρίδης Σταυρος
Χατζηνικόλα Παρασκευή

Read more...

Προσωρινά σε κατ' οίκον περιορισμό Διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για τον Νίκο Μίχο της ΧΑ


Διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για τον Νίκο Μίχο της ΧΑ
Ο Νίκος Μίχος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του Νίκου Μίχου μεταξύ των ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και του εισαγγελέα προέκυψε μετά την απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Μέχρι να αποφανθεί το συμβούλιο εφετών ο Νίκος Μίχος αφέθηκε ελεύθερος με κατ' οίκον περιορισμό.
Ο βουλευτής απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου είχαν την άποψη ότι ο βουλευτής πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ ο εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε ο κ. Μίχος θα πρέπει να βρίσκεται φρουρούμενος σε κατ οίκον περιορισμό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Μαραντόνα «πικάρει» τη Βραζιλία...


inner
 O Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είχε καμία πρόθεση να  κρατήσει τα προσχήματα, μετά την ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας.
Εκφράζοντας τον Αργεντινό οπαδό,  πίκαρε ως...
τέτοιος, την αιώνια αντίπαλο, ανεβάζοντας στο instagram, μια παλιά του φωτογραφία, στην οποία ποζάρει με όσα δάχτυλα χρειάζεται για να της θυμίσει τι εφιάλτη έζησε από τους Γερμανούς...

 

Read more...

Καθ' οδόν η νέα ιδιωτικοποίηση: Σειρά φαίνεται να παίρνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Για τα τελευταία μέτρα στην κούρσα προς την ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων της Ελλάδας, κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της το Bloomberg
Το Bloomberg Businessweek επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία ένας ιδιωτικός οργανισμός - ταμείο το οποίο έχει μερίδια στα βελγικά αλλά και τα δανέζικα ταχυδρομεία και υπηρεσίες, ενδιαφέρεται στο να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των εγχώριων ταχυδρομείων.
Δεν είναι όμως οι μόνοι μνηστήρες. Ενδιαφέρεται ολλανδική εταιρεία, η TNT Express, η La Poste της Γαλλίας και ο βελγικός οργανισμός των ταχυδρομείων, ο BPOST:BB.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας το 2010 είχε ανακοινώσει την πώληση του 39% των Ελληνικών Ταχυδρομείων ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου ώστε να μειωθεί το κρατικό χρέος.
Τα ελληνικά μέσα, λέει πάντα το Bloomberg Businessweek, υποστηρίζουν πως το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται αρκετά εκτός χρονικού πλαισίου και περιμένει ακόμα συμβουλή - οδηγία στο πως πρέπει να προχωρήσει η πώληση.
Ένας λόγος για τον οποίον δεν έχει προχωρήσει ακόμα η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα των υπηρεσιών των ταχυδρομείων ώστε να τα καταστήσει πιο ελκυστικά στους πιθανούς αγοραστές.
Ωστόσο δεν είναι πολλές οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα ταχυδρομεία, καταλήγει το ρεπορτάζ.
http://news247.gr/

Read more...

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΔΗΘΕΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΕΝΩ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ!!!
Γνωστό το έργο με την εμπάθεια τουΑλαφούζου. Επχειρηματικά τον έχει λιώσει ο Μαρινάκης, αναγκάζεται να κρατά ισορροπίες με κάτι ανυπόληπτους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες σαν τονΣαββίδη του ΠΑΟΚ, έπρεπε...
κάτι να βγάλει ως στημένο ρεπορτάζ για να δικαιολογήσει τις "πληροφορίες" του για την ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το στημένο ρεπορτάζ "για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης". Στη δημοσιότητα μάλιστα φέρνει ο ΣΚΑΙ ένα δήθεν σοβαρό έγγραφο από το οποίο δεν προκύπτει τίποτε ουσιαστικό παρά μόνο ότι η υπόθεση ερευνάται και ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Οι γνωστές παπαριές...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6642.html

Read more...

Το «Μινεϊράο» γέμισε με… δάκρυα...


Τα δάκρυα… ποτάμι (pics)
ΦΩΤΟ...
Οι Βραζιλιάνοι ξέσπασαν. Δάκρυα, σιωπή και απέραντη θλίψη.
Οι...
φωτό, αποκαλυπτικές...

innerinnerinner

Read more...

Μετά το εξωπραγματικό 7-1 Βραζιλιάνικη τραγωδία και επεισόδια


Βραζιλιάνικη τραγωδία και επεισόδια
Εικόνα έξω από το «Μινεϊράο»  

Ούτε στα χεριοτερα όνειρά τους δεν μπορούσαν να φανταστούν παίκτες αλλά και οπαδοί της εθνικής Βραζιλίας την εξέλιξη του ημιτελικού του Μπελο Οριζόντε. Οι σκηνές που εκτιλήχθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου, στις εξέδρες αλλά και εκτός «Μινεϊράο», δείχνουν τα συναισθήματα μίας χώρας που έχει το ποδόσφαιρο σαν... θεό του.
Aθήνα

Με προτροπή του Σκολάρι όλοι οι παίκτες της «σελεσάο» συγκεντρώθηκαν στη σέντρα, έκαναν έναν κύκλο και παρά τις αποδοκιμασίες φώναξαν «Βrazil», μετά το 7-1 της Γερμανίας.
Δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι Βραζιλιάνοι παίκτες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Οσκαρ επί τρία λεπτά στην αγκαλιά του τιμωρημένου Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε σαν μωρό παιδί, ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τους αντιπάλους τους με μια αγκαλιά.
Kαι στις κερκίδες όμως αν και πολλοί εξέφρασαν την πίκρα τους αποδοκιμάζοντας, οι περισσότεροι όμως έκλαιγαν.
Όσο για την εκτός γηπέδου κατάσταση οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικροεπεισόδια και συμπλοκές βραζιλιάνων με τις Αστυνομικές δυνάμεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στον τελικό η παρέα του Κλόζε Σοκ για τη Βραζιλία και θρίαμβος 7-1 για τη Γερμανία


Σοκ για τη Βραζιλία και θρίαμβος 7-1 για τη Γερμανία
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Σε πάρτυ της Γερμανίας εκτυλίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ 2014. Η Βραζιλία διασύρθηκε από τα «πάντσερ» με 7-1 σκορπίζοντας δάκρυα σε μία χώρα που από τις 12 Ιουνίου ζει και αναπνέει για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
 Αθήνα

Η ομάδα του Σκολάρι έχανε από το 30ό λεπτό με 5-0, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στην ανώτερη Γερμανία, που έγραψε και ιστορία με ένα από τα μεγαλύτερ σκορ στη διοργάνωση, αλλά και γιατί ο Κλόζε είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, φτάνοντας τα 16 τέρματα.

ΗΓερμανία αναμένει τον αντίπαλό της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία (Τετάρτη, 23:00).

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ήταν βγαλμένος πέρα από κάθε φαντασία. Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ διέσυρε (με όλη τη σημασία της λέξης) τους «οικοδεσπότες» του Μουντιάλ. Τα τέσσερα γκολ των «πάντσερ» ήταν προϊόντα του...play station, με τη μπάλα να αλλάζει...κινηματογραφικά, τους παίκτες να συνδυάζονται άψογα και τα τελειώματά τους να φέρνουν κλάματα λύπης, αλλά και οργής, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έθνος του πλανήτη.

Η Γερμανία δεν πήρε απλά «εκδίκηση» για την ήττα της στον τελικό του 2002 από τη Βραζιλία, αλλά την υποχρέωσε στην πιο βαριά ήττα της Ιστορίας της σε Παγκόσμια Κύπελλα. Παράλληλα έστειλε και το μήνυμά της προς τους αυριανούς υποψήφιους φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Κυριακής (Ολλανδία ή Αργεντινή) ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι απουσίες των Τιάγκο Σίλβα στην άμυνα και του Νεϊμάρ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αποδείχθηκαν όχι απλά σημαντικές για τη «σελεσάο», αλλά...αξεπέραστες. Ντάντε και Μπερνάρ που τους αντικατέστησαν απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους (όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες τους) να οργιάζουν και κανείς τους να μη μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβαινε στο «Μινεϊράο». Για τη «σελεσάο», που θα περιοριστεί στον «τελικό της παρηγοριάς» το ερχόμενο Σάββατο, ήταν η πρώτη ήττα σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1938 (2-1 από την Ιταλία) και η πιο «βαριά» στην Ιστορία της σε παρόμοια διοργάνωση.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ του ημιτελικού έγινε στο 3ο λεπτό από το αριστερό πόδι του Μαρσέλο, που έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Βραζιλία, που μπήκε πιο ορεξάτη στο γήπεδο, «ξεφούσκωσε» γρήγορα, με τους Γερμανούς να ανεβάζουν...ταχύτητα και να απειλούν στο 8΄ με το σουτ του Κεντίρα από το σημείο του πέναλτι να βρίσκει στην πλάτη του Σβαϊνστάιγκερ με τη μπάλα να είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ κυριάρχησε γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11΄ άνοιξε το σκορ, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με τη Γαλλία, από στημένη φάση. Μόνο που αυτή την φορά ο Κρόος δεν εκτέλεσε φάουλ, αλλά κόρνερ, δίδοντας την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Μίλερ να «γράψει» το 1-0 με το 5ο του γκολ στη διοργάνωση.

Κανείς, βέβαια, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε. Από το 23ο μέχρι το 29ο λεπτό οι Γερμανοί «ασέλγησαν» επάνω στο ποδοσφαιρικό «πτώμα» της Βραζιλίας, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Κλόζε (με το 16ο του τέρμα έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των Μουντιάλ), Κρόος (2) και Κεντίρα. Το ματς έμοιαζε με...εικονική πραγματικότητα, αλλά το 5-0 ήταν απολύτως πραγματικό.

Ο ημιτελικός είχε τελειώσει πριν το πρώτο μισάωρο και το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου έφερε τις παρατεταμένες αποδοκιμασίες των χιλιάδων Βραζιλιάνων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Τυπική διαδικασία ήταν το δεύτερο μέρος, με τους Βραζιλιάνους να αποδοκιμάζουν αισχρά τον Φρεντ σε κάθε του προσπάθεια και τους γηπεδούχους να προσπαθούν για το γκολ της τιμής, αλλά ο Νόιερ δεν τους το επέτρεπε. Στο 52΄ απόκρουσε το σουτ του Όσκαρ από πολύ κοντά, ενώ ένα λεπτό μετά νίκησε δύο φορές τον Παουλίνιο από τη γωνία της μικρής περιοχής.

Με «σβηστές» μηχανές τα «πάντσερ» έφτασαν στο έκτο τους γκολ, στο 69΄, με σκόρερ το Σούρλε μετά την ασίστ του Λαμ, ενώ 10 λεπτά μετά και πάλι ο άσσος της Τσέλσι «έγραψε» τον επίλογο στην πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, αναγκάζοντας ακόμη και τους Βραζιλιάνους στις εξέδρες να χειροκροτήσουν την ομάδα-θαύμα του Λεβ.

Τελικά, στο 90΄ κι αφού ένα λεπτό νωρίτερα ο Οζίλ είχε αστοχήσει στο τετ-α-τετ με το Ζέζαρ, ο Όσκαρ με σουτ πέτυχε το τελικό 7-1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 6. Μαρσέλο, 23. Μαϊκόν, 13. Ντάντε, 4. Νταβίντ Λουίς, 17. Λουίς Γκουστάβο, 5. Φερναντίνιο (46΄ 8. Παουλίνιο), 20. Μπερνάρ, 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ (46΄ 16. Ραμίρες), 9. Φρεντ (69΄ 19. Γουίλιαν)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 
1. Μάνουελ Νόιερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς (46΄ 17. Περ Μερτεζάκερ), 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 6. Σάμι Κεντίρα (76΄ 14. Τζούλιαν Ντράξλερ), 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ, 11. Μίροσλαβ Κλόζε (58΄ 9. Αντρέ Σίρλε).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βενιζέλος τέλος!...





 Για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, μιλά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, καταφερόμενος με σκληρά λόγια κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Σε...
άρθρο του με τίτλο "Βενιζέλος τέλος", ο πρώην υπουργός σημειωνει πως "οι χθεσινές ανακοινώσεις Βενιζέλου είναι αποκαλυπτικές", αφού "μετά την αποχή του ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε και το ανώτατο όργανο του Κινήματος, το Συνέδριο του".
"Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις επιβάλλουν σε κάθε δημοκράτη να αντισταθεί ώστε να τις ακυρώσει. Χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις", λέει καλώντας τους συντρόφους του και δη όσους έζησαν πριν από 40 χρόνια την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και συνέπραξαν στην πορεία του που άλλαξε τη ζωή στην Ελλάδα προς το καλύτερο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
"Η σημερινή κατάσταση της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας υπό απειλή, της πολιτικής σε ομηρεία κύκλων συμφερόντων δεν πάει άλλο. Είναι η ώρα της εκκίνησης ώστε η παράταξη να αποκτήσει ξανά αξιόπιστη κομματική έκφραση. Να αποτελέσει τον καταλύτη στη λύση του ελληνικού ζητήματος. Από τη κεντρική της θέση, να ξαναγίνει για τον πολίτη πρώτη επιλογή. Θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε", λέει, κηρύσσοντας στην πραγματικότητα τον αγώνα ...ανατροπής του Βενιζέλου.

matrix24.gr

Read more...