Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Καρχιμάκης: Έτσι αθωώνουν την φαυλότητα της περιόδου Καραμανλή


karximakis444444
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και στέλεχος του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών κατακεραυνώνει την επιλογή του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας για υποψήφιος ΠτΔ.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Μιχάλης Καρχιμάκης, σχολίασε την εν λόγω επιλογή.
Μάλιστα, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι “Ετσι λοιπόν αθωωθηκε η καταστροφική εξαετία Καραμανλή ..της φαυλότητας των σκανδάλων της διαφθοράς της…”karxi

Read more...

Σκληρή αντίδραση Κινήματος στην πρόταση Παυλόπουλου Κρίμα και ντροπή για την Αριστερά


Την κάθετη αντίδρασή τους στην πρόταση του πρωθυπουργού για την προεδρικη εκλογή, δεν κρύβουν στο Κίνημα Δημοκρατων Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
kinima
Κάνουν λόγο, αντίθετα, για επιβράβευση με την πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου, του κατ’ εξοχήν εκπροσώπου των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορων του πολιτικού συστήματος της χώρας και για τον εκπρόσωπο μίας κυβέρνησης που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων που μόνο το 2009 έφτασαν στα 36 δις ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο.
«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την πρότασή του αυτή, μας ενημέρωσε ότι, επιβραβεύει τη δημοκρατική ευαισθησία που έχει επιδείξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος», λένε σε ανακοίνωση του Κινήματος, αποδομώντας το επιχείρημα με την υπενθύμιση της στάσης του όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 και όταν «διόγκωνε το δημόσιο» με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς. «Είναι να αναρωτιέται κανείς, μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία, την ίδια ώρα μάλιστα, που η κυβέρνηση μας έχει ενημερώσει ότι, θα ζητήσει να διερευνηθεί πώς φτάσαμε στο μνημόνιο», σημειώνουν με νόημα.
Στην ίδια ανακοίνωση, το Κίνημα αναρωτιέται πώς αντικατοπτρίζεται το «μεταρρυθμιστικό πνεύμα» που επιχειρεί να πείσει τους εταίρους της χώρας ότι την διαπνέει η κυβέρνηση με την επιλογή Παυλόπουλου.  «Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο - οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος;», αναρωτιούνται, καταλήγοντας ότι είναι «κρίμα και ντροπή» ένας νέος πρωθυπουργός της …Αριστεράς, να μετατρέπεται σε «πλυντήριο ευθυνών» της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας. «Τέτοια συναλλαγή;», αναρωτιούνται.
Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Κινήματος:
Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την απόφασή τους να προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, από το να επιβραβεύσουν τον κατ' εξοχήν εκπρόσωπο των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συτήματος της χώρας και ταυτόχρονα, τον κατ' εξοχήν εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δις ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο.
Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την πρότασή του αυτή, μας ενημέρωσε ότι, επιβραβεύει τη δημοκρατική ευαισθησία που έχει επιδείξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Πράγματι,
Όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς.
Είναι να αναρωτιέται κανείς, μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία, την ίδια ώρα μάλιστα, που η κυβέρνηση μας έχει ενημερώσει ότι, θα ζητήσει να διερευνηθεί πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.
Είναι προφανές ότι, μόνον ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση να προταθεί ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, όταν από την άλλη, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους εταίρους της χώρας ότι, διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα.
Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο - οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος;
Είναι κρίμα - και ντροπή, ένας νέος Πρωθυπουργός της... Αριστεράς, να μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας.
Τέτοια συναλλαγή;
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δυσανασχέτησαν κι αυτοί ακόμη που χειροκρότησαν…


Δείτε το βίντεο…

Το ότι στο άκουσμα του ονόματος του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν χειροκρότησαν πολλοί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το είδαμε.

Τα parapolitika.gr επεσήμαναν και έναν, που μετά το χειροκρότημα χτύπαγε το κεφάλι του στο έδρανο.

Όπως…
διάβαζουμε:

Η ανακοίνωση του ονόματος του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσε μεγάλη παγωμάρα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι μισοί δεν χειροκρότησαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν ανακοίνωσε το όνομά του. 

Αποκαλυπτική είναι δε η στιγμή που βουλευτής αφού χειροκροτάει τον Αλέξη Τσίπρα με μισή καρδιά στη συνέχεια πιάνει το κεφάλι του πάνω στο έδρανο.

Read more...

Παραλίγο να βάλει τα κλάματα…


ο νέος Πρόεδρος…

Ευχαρίστησε όλους (όπως κάνουν όλοι) και πάνω απ’ όλους τον πρωθυπουργό, που του έκανε αυτήν την μέγιστη τιμή. 

Είπε πως θα αγωνιστεί κι αυτός να βγούμε από την κρίση και…
λίγο πριν ευχαριστήσει, ξανά, το σύμπαν (που συνωμότησε, ώστε να βγει αυτός Πρόεδρος), η φωνή του ράγισε. Ο Πάκης ήταν έτοιμος να βουρκώσει.

Μία ρεπόρτερ που το πρόσεξε, του είπε «σας βλέπουμε συγκινημένο», αλλά ένας άλλος ρεπόρτερ είχε ήδη έτοιμη μια ψυχρή πολιτική ερώτηση κι εμείς χάσαμε την ευκαιρία, να δούμε τα δάκρυα να αργοκυλάνε, στα μάγουλα και το θεληματικό πιγούνι του Πάκη…

Read more...

Στο Μαξίμου, ο Πάκης…


Πριν από λίγο, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέβηκε τα σκαλιά του Μαξίμου. Στην είσοδο τον περίμενε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μετά από μία θερμή χειραψία, τον οδήγησε στα ενδότερα, όπου τον περίμενε ο Αλέξης.

Λίγο…
πριν, βγαίνοντας από το γραφείο του («εμφανώς συγκινημένος», όπως γράψαμε) ευχαρίστησε τους ρεπόρτερ που ήταν απ’ έξω λέγοντας, πως δήλωση θα κάνει αργότερα, μετά την επίσκεψή του στο Μαξίμου…

Read more...

Αύριο η κίνηση Τσίπρα Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης καταθέτει η κυβέρνηση


Να «αναθερμάνει» τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να άρει την εικόνα αδιεξόδου που δημιούργησε το χθεσινό Eurogroup επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αύριο η Ελλάδα θα καταθέσει στα αρμόδια όργανα επίσημο αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης -και όχι του Μνημονίου.
commision
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απαντήσει σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως «η Ελλάδα προσέρχεται χωρίς προτάσεις στη διαπραγμάτευση» (το δήλωσε και το μεσημέρι, στο περιθώριο του Ecofin, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ) και για τον λόγο αυτό, επιχειρεί «διαπραγματευτική επίθεση» προς τους δανειστές. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης -προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας- καταθέτοντας παράλληλα και ένα κείμενο αντίστοιχο με το προσχέδιο του επιτρόπου Μοσκοβισί, που διέρρευσε χθες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Επίσης, στο αίτημά της, η ελληνική κυβέρνηση θα περιγράφει και τις δικές της «κόκκινες γραμμές», ήτοι την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων αλλά και την άρνησή της για νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γελάει στη συνέντευξη τύπου για τη δολοφονία του Αλέξη



Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008.
Ήδη έχει ξεκινήσει ένα απίστευτο τουρλουμπούκι στην Αθήνα (κυρίως).
Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένα 16χρονο παιδί. Τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Βαλτοί, άβγαλτοι, ξένοι, παράξενοι, ντόπιοι, επιτόπιοι, πλιατσικολόγοι και λοιποί συγγενείς έχουν αρχίσει να πυρπολούν σύμπασα την πρωτεύουσα.Είμαι κράτος. Τι στο διάολο να κάνω. Το όργανό μου σκότωσε. Εγώ τα σκάτωσα. Πώς θα την βγάλω καθαρή;
Χμμμ. Να κάνω την πάπια την λυπημένη. Ναι αυτό θα κάνω. Κλαίω τώρα. Δεν μπορώ να κυβερνήσω. Φέρτε μου χαρτομάντηλα να σκουπιστώ (ε, μα τον Τουτάτη και τον Μπελένο όλο και κάποιο περίπτερο θα έχει μείνει άκαυτο) και τα λέμε αύριο.
Τώρα θα ανεβάσω την παράσταση «Πάκης: ο θλιμμένος υπουργός διαγγέλλει» κι όποιος μασήσει.Θα μου πείτε με τέτοια λευκή κουρούπα φαντάζει συμπαθής ο μπαγάσας.
Φέρνει κάτι ανάμεσα σε Γκεπέτο και Παραμυθά (Πιλάβιος, θυμάστε;). Αν έπαιζε σε ελληνικές ταινίες θα είχε κλέψει όλους τους ρόλους του Δημήτρη Καλλιβωκά. Ναι μα την ευχή. Αυτός διοικεί τους Πολιτσμάνους! Είναι καλός και στους δραματικούς ρόλους. Να σου ανεβάσει αυτός «αμυντική στάση της Αστυνομίας» να πλαντάξεις στο γέλιο.
Να παίξει μονόπρακτο «τι σας έφταιξα ο κανάγιας» να μην σας μείνει άντερο απ’ το κλάμα.
Ο άνθρωπος είναι καρατερίστας υπουργός από γεννησιμιού του.
Το ακούσιο χιούμορ που εκπέμπει η ίδια του η ύπαρξη είναι άφθαστο. Μόνο αν είσαι Ροδίτης που κάηκε η νήσος σου επί των ημερών του δεν θα εκτιμήσεις το υποκριτικό του ταλέντο.
Ούτε αν είσαι μαγαζάτορας του κέντρου δεν θα έχεις και τόσο καλές σκέψεις για το άτομό του.
Τώρα που το καλοσκέφτομαι δεν θα τον πολυσυμπαθείς ούτε αν είσαι απλός φορολογούμενος πολίτης.
Η εγκληματικότητα τον συμπαθεί όμως. Επί των ημερών του νιώθει ασφαλής.
Και οι μαφιόζοι νιώθουν ασφαλείς από την Αστυνομία. Μόνο τους συναδέλφους τους φοβούνται κι έχουν απόλυτο δίκιο.
Σε γενικές γραμμές ήταν απαραίτητη η τραγικωμική παρουσία Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να νοσταλγήσουμε τον Βύρωνα Πολύδωρα.
Το κατάφερε!

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Επί του βίντεο τώρα. Είναι το διάγγελμα του Πάκη την επομένη της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008).
Αφενός προσπαθεί να δείξει βαθιά ανήσυχος υπουργός. Δεν του βγαίνει, δεν θα μπορούσε άλλωστε.
Η ΝΕΤ διακόπτει πρόγραμμα και βγάζει ζωντανή σύνδεση για να ακούσουμε τα φίδια του Πάκη. Ο Τσιατούρας αργεί. Δεν διακόπτεται η σύνδεση – δυστυχώς για τον Πάκη. Η κάμερα νετάρει συνεχώς πάνω του.
Προσπαθεί να δείχνει στεναχωρημένος αλλά του φαντάζει αδύνατο.
Εύκολο το ‘χεις; Στην αρχή, αν δυναμώστε την ένταση θα ακούσετε κάποιον στο βάθος να λέει κάτι στον Παυλόπουλο για «αγριογούρουνα». Ο Παυλόπουλος, παρόλο που είναι μέσα στην στεναχώρια για τον Αλέξη και μέσα στην ανησυχία για τους βανδαλισμούς βάζει τα γέλια.
Θα τον δείτε στο 1΄ 12΄΄ να ξανασκάει στα γέλια. Για περισσότερη ώρα.
Κι ύστερα βάζει τη μάσκα του χολοσκασμένου.
Εμετικό θέαμα…

Διαδώστε το...
http://adiavroxoi.blogspot.gr/2009/02/blog-post_08.html

Read more...

2004-2009: Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε 865.000 προσλήψεις στο Δημόσιο Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού


Στοιχεία για τις προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο την περίοδο 2004-2009 δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με αυτό ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού. Την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα, ενώ σήμερα σε όλο το Δημόσιο απασχολούνται 670.000.
Αναλυτικά:
  • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
  • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
  • Συμβασιούχοι έργου 161.383
  • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
  • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
  • Θητεία 1.542
  • Σύνολο 865.132
Στην πλειονότητά τους οι προσλήψεις της περιόδου εκείνης δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. 6 στις 10 ήταν για για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.
Mόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.
Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων.
http://m.lifo.gr/now/politics/30329

Read more...

''ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ''!!!


Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ!
Με μία ανάρτηση στο Twitter ο Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε την πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου...
από τον Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την «ντροπή» του για λογαριασμό του πρωθυπουργού προσθέτοντας: «πες μου την επιλογή σου για ΠτΔ, να σου πω ποιος είσαι».


Αναλυτικά ο κ. Ραγκούσης έγραψε: «Ντρέπομαι για λογαριασμό του κ.Τσίπρα... "πες μου την επιλογή σου για ΠτΔ, να σου πω ποιος είσαι"».
http://fimotro.blogspot.gr/2015/02/blog-post_821.html

Read more...

Στρατούλης: Διασφαλισμένη η ρευστότητα των ταμείων...


Η ρευστότητα των ασφαλιστικών ταμείων είναι διασφαλισμένη ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το...
τέλος της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, και επανέλαβε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των αποθεματικών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, θα δοθεί παράταση και μετά τις 26 Φεβρουαρίου στους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να διευκολυνθούν στο ζήτημα της εξαγοράς χρόνου ασφάλισης.

Σε ότι αφορά το αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ για επανασύσταση του ΟΠΑΔ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι θα εξετασθεί στο μέλλον, ενώ για τα υπόλοιπα θέματα που έθεσε η Ομοσπονδία υποσχέθηκε ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΚΚΕ: Ψηφίζουμε "παρών" για Πρόεδρο...


Τη θέση που θα τηρήσει στη Βουλή στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε το ΚΚΕ.
"Ανακοινώνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον...
Προκόπη Παυλόπουλο επί χρόνια στέλεχος και υπουργό της ΝΔ. Είναι γνωστή η στάση αρχών του ΚΚΕ για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου και αυτήν θα τηρήσει ψηφίζοντας "παρών" στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή."...
left.gr

Read more...

Δήλωση του Π. Καμμένου για ΠτΔ...


Δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, μετά τη...
συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κατόπιν ομόφωνης πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος, αποφάσισε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και ο οποίος έχει πάρει δημόσια θέση κατά του μνημονίου.

Στο όνομα της εθνικής ενότητας και επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποια και αν είναι η απόφαση κι εκείνον που θα στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί δυνατή απέναντι στους δανειστές.

Το έθνος ενωμένο με μία φωνή πρέπει να προχωρήσει στο αύριο.

Ευχαριστώ πολύ»...
left.gr

Read more...

Πάει για Πρόεδρος ο μοιραίος πολιτικός που έβλεπε το 2008 την Αθήνα να καίγεται!


220115
Ο μοιραίος άνθρωπος που παρέδωσε το 2008 την Αθήνα στους αναρχικούς και παρακολουθούσε από το γραφείο του στην Κατεχάκη τους εμπρησμούς των καταστημάτων, των τραπεζών και των υπουργείων επιβραβεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησε άφωνη τη μισή Ελλάδα και δείχνει την ποιότητα των αξιοκρατικών του κριτηρίων.
Βέβαια δεν κρίνουμε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απ’ την κομματική του διαδρομή αλλά με βάση την προσφορά του στο λαό και στο Έθνος.
Δυστυχώς ο Προκόπης Παυλόπουλος συνέδεσε το όνομά του με τις μαύρες μέρες που έζησε η Αθήνα το 2008 εξαιτίας της ανικανότητάς του να ελέγξει στοιχειωδώς την κατάσταση.
Πάντως για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπάτησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στον οποίο μέχρι προχθές τηλεφωνούσε για να τον ενημερώσει ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το κακό είναι ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον είχε πιστέψει…

a2
16903326_EPEISODEIA.limghandler

Read more...

Διαβάστε το βιογραφικό του Ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας




Τον  πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, -όπως πρώτο είχε γράψει το Matrix24- μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
paulopoulos
Η επιλογή του προσώπου του νέου Προέδρου Δημοκρατίας, είπε, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία.
Η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντί στην ιστορία της, ούτε διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και να χαίρει αποδοχή και από τη Βουλή.
Η τοποθέτηση της ΝΔ
«Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου  της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωσή της και συνεχίζει:
«Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό.
Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».
Η αντίδραση του ΚΚΕ
O πρωθυπουργός «ανακοινώνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, επί χρόνια στέλεχος και υπουργό της ΝΔ. Είναι γνωστή η στάση αρχών του ΚΚΕ για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου και αυτήν θα τηρήσει, ψηφίζοντας «παρών» στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή», ανέφερε το ΚΚΕ σχετικά με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ποιος είναι ο  Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.
Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή.
Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.
Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).
Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.
Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.
Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.
Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012.
Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση

  1. harko
    17:59 17/02/2015
    Η απόλυτη ξεφτίλα….Βραβεύεται ο Αρχοντας των Ρουσφετιών…!!!
  2. KT
    17:46 17/02/2015
    Ένας από τους πρωτεργάτες της κυβέρνησης Καραμανλή, που οδήγησαν
  3.  στη φτώχεια εκατοντάδες Έλληνες και συνέβαλαν στην χρεοκοπία της
  4.  χώρας προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος της δημοκρατίας
  5.  και πρότυπο δημοσίου ανδρός!!! Πρόκειται για μεγάλη ξεδιαντροπιά
  6.  και έλλειψη κάθε ίχνους φιλότιμου! ο μελλοντικός πρόεδρος που πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη όσοι υπέγραψαν μνημόνιο αναφερόμενος
  7.  πρωτίστως στον ΓΑΠ. Μήπως προτείνει σε δίκη και τον πρόεδρο
  8.  του κόμματος της ΝΔ Σαμαρά, που υπόγραψε το τρίτο μνημόνιο;
  9.  ή μελλοντικά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψει το 70%
  10.  του μνημονίου με άλλη ονομασία; ή μήπως εννοεί αποκλειστικά
  11.  τον Παπανδρέου, που τον κατονόμασε καταστροφέα της χώρας;
  12.  Υποκριτές και φαρισαίοι που εισάγετε νέα πρότυπα ηθικής
  13.  και αξιοπρέπειας! Λαϊκιστές που μονοπωλείτε την έννοια της 
  14. φιλοπατρίας και της δημοκρατίας! Εθνικολαϊκιστές, που 
  15. επαγγέλλεστε την γη της επαγγελίας και δίδετε φρούδες 
  16. ελπίδες σε ένα βασανισμένο λαό με αποκορύφωμα τα νέα
  17.  πρότυπα δημοσίων ανδρών, που μας προτείνετε ως σύμβολα
  18.  συμφιλίωσης και ενότητας!
  19. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    17:37 17/02/2015
    Πόσο πιο χαμηλά..
  20. Amanda Jones
    17:32 17/02/2015
    Η πρόταση της Κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας με εξέπληξε αρνητικά 
  21. γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο το 2007, όταν καιγόταν η
  22.  μισή Ελλάδα και η Ηλεία θρηνούσε 60 νεκρούς, αυτός ο φαύλος
  23.  πολιτικός μοίραζε «τριχίλιαρα» εκμαυλίζοντας τους κατοίκους,
  24.  προκειμένου να επανεκλεγεί ο κύριος Καραμανλής…Θέλω
  25.  δε να πιστεύω ότι δεν κατέληξε ο κύριος Τσίπρας σε αυτό το 
  26. πρόσωπο γιατί άκουσε συγκεκριμένα συμφέροντα πχ Βαρδινογιάννη,
  27.  Χατζηνικολάου και Κουρήδες…Σήμερα ήρθε η πρώτη μεγάλη απογοήτευση!!!
  28.  Εύχομαι να μην ακολουθήσουν μεγαλύτερες…Ο κύριος Τσίπρας
  29.  ακολούθησε, κατά τη γνώμη μου, μία παλαιοκομματική τακτική
  30.  και αυτή η τακτική δεν τιμά ένα νέο πολιτικό που ευαγγελίζεται το 
  31. νέο, το καινούριο, το διαφορετικό!
  32. http://www.matrix24.gr/

Read more...