Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών Για αφανισμό των ιδιωτικών κλινικών κατηγορεί ο ΣΕΚ τον ΕΟΠΥΥ


Για αφανισμό των ιδιωτικών κλινικών κατηγορεί ο ΣΕΚ τον ΕΟΠΥΥ
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Για «σκόπιμη και συντονισμένη προσπάθεια αφανισμού των Ιδιωτικών Κλινικών στην Ελλάδα από τον ΕΟΠΥΥ» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Βασίλης Μπαρδής, έκανε λόγο για «χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ενός τομέα που συντηρεί άμεσα και έμμεσα περισσότερες από 55.000 θέσεις εργασίας, καλύπτοντας ταυτόχρονα το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα».

Ο κ. Μπαρδής έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «ο ΕΟΠΥΥ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του υπονομεύει τη διαδικασία του ελέγχου των χρεώσεων των Ιδιωτικών Κλινικών, προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ποτέ και φυσικά να μην πληρώσει αυτά που οφείλει».

Ο ΣΕΚ είχε προτείνει να ξεκινήσει έλεγχος, από Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, που πληρούν τα κριτήρια του ΕΟΠΥΥ, αναλαμβάνοντας μάλιστα οι ιδιωτικές κλινικές να επωμιστούν το κόστος.

«Μετά από πολλές πιέσεις, που έφτασαν και σε επίπεδο Πρωθυπουργού, η πρόταση του ΣΕΚ έγινε αποδεκτή, ωστόσο μόνο για την εκκαθάριση των τιμολογίων που αφορούν το 2013», σύμφωνα με τον κ. Μπαρδή.

Να σημειωθεί ότι, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας για την περίοδο 2007- 2011, δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμα και όπως υποστηρίζει ο ΣΕΚ «αν και υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την εξόφληση των δικαιούχων, τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα από το κράτος και κινδυνεύουν να χαθούν. Ο παραλογισμός είναι πραγματικά απαράμιλλος, με τις επιχειρήσεις σήμερα να υφίστανται claw back και rebate για χρήματα που δεν έχουν λάβει».

«Μια σειρά από προφάσεις, αθετήσεις δεσμεύσεων και τεχνητών εμποδίων στην ολοκλήρωση του ελέγχου, που θα φάνταζαν αστείες αν δεν διακυβευόταν το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, φέρνουν τον ΕΟΠΥΥ στη θέση του βασικού υπευθύνου για το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι επιχειρήσεις του κλάδου», κατέληξε ο κ. Μπαρδής.




health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

5.000 προσλήψεις για 12 μήνες με επιδότηση σε επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.000 ανέργους. Ποιοι θα είναι οι ωφελούμενοι άνεργοι
Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.000 ανέργους από 25 έως 66 ετών. Η απόφαση καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος που θα επιδοτεί προσλήψεις στο ιδιωτικό τομέα και συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Σκοπός του προγράμματος για ανέργους από 25 έως 66 ετών είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 2493. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.
Οι ενισχύσεις που προβλέπονται χορηγούνται βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1407/2013 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Η ενίσχυση που θα λάβει μια ενιαία επιχείρηση βάσει της παρούσας κοινή υπουργική απόφαση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση που έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγείται σε μια ενιαία επιχείρηση που εκτελεί οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
- Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
- Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
- Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
http://news247.gr/

Read more...

Νεκροταφείο αεροσκαφών...


Νεκροταφείο αεροσκαφών: Εκεί που καταλήγουν τα θηρία των αιθέρων όταν γεράσουν [
Εκεί που καταλήγουν τα θηρία των αιθέρων όταν γεράσουν (ΦΩΤΟ)...
Σε μία αχανή έκταση στην έρημο της Αριζόνα κοντά στην πόλη Tucson βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία αεροσκαφών. Περισσότερα από...
4.400 αεροπλάνα κάθε τύπου, εμπορικά, επιβατικά, στρατιωτικά, μαχητικά, ακόμα και αυτά που πρωταγωνίστησαν στην ταινία Top Gun καταλήγουν εκεί όταν αποσυρθούν από την εναέρια κυκλοφορία.
Πρόκειται για το Davis-Monthan Air Force Base μία έκταση μεγαλύτερη των 2.600 στρεμμάτων (10,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων). Κάποια από τα αεροσκάφη μοιάζουν σαν να έχουν φτάσει εκεί πριν από λίγες ώρες και μοιάζει να έχουν ακόμα την πτητική τους ικανότητα. Σε κάποια άλλα (κυρίως στρατιωτικά) έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά καλύμματα για να κρατήσουν μακρυά την άμμο και τη σκόνη.


Μέσα στα υπόστεγα των εγκαταστάσεων βρίσκονται κουφάρια αεροσκαφών τα οποία αποσυναρμολογούνται προκειμένου τα ανταλλακτικά τους που βρίσκονται σε καλή κατάσταση να χρησιμοποιηθούν σε άλλα αεροσκάφη.

Η κατασκευή ενός αεροπλάνου είναι ακριβή και γι αυτό μετά την απόσυρση τους οι εταιρείες προσπαθούν να έχουν τη λιγότερη δυνατή ζημιά, γι αυτό και πολλά αεροσκάφη στην κυριολεξία ξηλώνονται, πωλούνται ως ανταλλακτικά ή ως σκραπ.





  iefimerida.gr

Read more...

Αλλάζει ξανά το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ...


Επανεισάγεται η Πληροφορική ως εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές, ενώ ως μαθήματα επιλογής εισάγονται το σχέδιο και οι ξένες γλώσσες. H "μεταρρύθμιση" Λοβέρδου προκαλεί αναστάτωση στους μαθητές που...
δεν γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στα πανεπιστήμια.


Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η Πληροφορική να καταργηθεί από μάθημα γενικής παιδείας στην Γ΄ Λυκείου και να εισαχθεί ως μάθημα κατεύθυνσης (για όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα τμήματα της Πληροφορικής), γεγονός που θα επιφέρει αφενόςανακατατάξεις στις ώρες διδασκαλίας καθηγητών άλλων ειδικοτήτων και αφετέρου στηδυνατότητα επιλογών στους υποψήφιους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Δερμετζόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στηΒουλή που αφορούσε το γεγονός ότι ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν σε ποια επιστημονική κατεύθυνση θα ενταχθεί καθένα από τα 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ και το μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή σε καθένα, δήλωσε ότι η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις ομάδες προσανατολισμού στο Λύκειο θα εκδοθεί πριν από τις 30 Μαΐου 2015 και ότι ο υπουργός Παιδείας θα έρθει σε επαφή με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και τους Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα.

Ωστόσο, ο νόμος 4163 στο άρθρο 4 αναφέρει: «Ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, ανά σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της σχολής ή του τμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτόν έως την 1η Μαρτίου εκάστου έτους και ισχύει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Α' Τάξης του σχολικού έτους στο οποίο αυτή προτείνεται».

Δηλαδή, τα παιδιά που φέτος είναι στη Β΄ Λυκείου έπρεπε να γνωρίζουν μέχρι την 1-3-2014 τομάθημα αυξημένης βαρύτητας της κάθε σχολής, αλλά ακόμα μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας δεν το έχει ανακοινώσει.

Την ίδια ώρα οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Β΄ τάξη του Λυκείου, έχουν δοκιμάσει τη χρονιά που πέρασε την Τράπεζα Θεμάτων και ετοιμάζονται, αποψιλωμένοι αριθμητικά, για τον φετινό β΄ γύρο, ενώ οι μαθητές της φετινής Α' τάξης του Λυκείου κάνουν αυτές τις μέρες τα πρώτα τους βήματα στον απόηχο της στρατιάς μετεξεταστέων συμμαθητών τους της προηγούμενης χρονιάς.

grafima-katsikas

Read more...

Μπλόκο στην χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων έως και 10 χρόνια...


Μπλόκο στην χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων έως και 10 χρόνια -Στον αέρα 35.000 εκκρεμείς αιτήσειςΣτον αέρα 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις...

Η καθυστέρηση στον «συντελεστή βιωσιμότητας» στην βάση του οποίου θα υπολογίζονται τα νέα υπό χορήγηση ποσά, βάζει φρένο στην...
καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων για χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου .

Αιτία η κακή κατάσταση που βρίσκεται το ταμείο πρόνοιας Δημοσίων υπαλλήλων δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ ενώ η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 χρόνια

Το ταμείο πρόνοιας είναι τη σε θέση να δίδει περίπου 500 βοηθήματα τον μήνα. Με αυτό τον ρυθμό δηλαδή θα μπορούν να λάβουν το εφάπαξ περί τις 6.000 άτομα το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι όσοι έκαναν τελευταίοι την αίτηση μπορεί να περιμένουν στην… ουρά ως και για μια δεκαετία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέο κούρεμα στο εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου καθώς τα ταμεία δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα ποσά...
iefimerida.gr

Read more...

Την ενοχή μελών της ΧΑ ζήτησε η εισαγγελέας...


Την ενοχή μελών της ΧΑ ζήτησε η εισαγγελέας
Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, φερόμενων ως μέλη της Χρυσής Αυγής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών όπου...
εκδικάζεται η επίθεση στο στέκι "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα  το 2008 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό  2 ατόμων.
Η εισαγγελέας πρότεινε ωστόσο να απαλειφθεί το κατά συρροή και από κοινού, που αναφερόταν στο κατηγορητήριο, με το σκεπτικό ότι ο κάθε κατηγορούμενος είχε το δικό του ρόλο στην επίθεση ενώ ζήτησε να κριθούν ένοχοι και για παράνομη οπλοχρησία οπλοφορία.
Στην πρότασή της είπε μεταξύ άλλων πως η ομάδα των 20 ατόμων ανάμεσά τους και οι κατηγορούμενοι, "ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου όλοι οι άλλοι αμέριμνοι έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Μπορεί να μην χτύπησαν τις γυναίκες αλλά χτύπησαν άοπλους ανθρώπους".
Για τους κατηγορουμένους η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε πως  αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενους . "Δεν βρέθηκαν άσχετα στο σημείο σύλληψης και εκείνος που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο να φεύγει σαν κυνηγημένος και να κρύβεται. Και το λέω αυτό γιατί παίχτηκε ένα παιχνίδι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτός που είναι καθαρός και αθώος  εμφανίζεται να τον δουν για να καταδείξει την αθωότητα του. Αντίθετα λιποτάκτησαν την ώρα της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας".
Νωρίτερα οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Υποστήριξαν ότι ήταν στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων και όταν σταμάτησαν έξω από το στέκι, έφυγαν και οι δύο, αφού άκουσαν σπασίματα και φασαρία.
Μάλιστα, ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι έχει κατέβει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές του 2009,ενώ τα όπλα που βρέθηκαν πάνω τους κατά τη σύλληψή τους, υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με το συμβάν

Read more...

Eπίθεση Ραγκούση κατά Σαμαρά...


Giannis-Ragousis
...μέσω των "Νεων"...
Σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει μέσω άρθρου του στα “Νέα” ο Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για “ακροδεξιά ηγετική ομάδα”, που θέλει να...
παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία.
Η κριτική του Γιάννη Ραγκούση έρχεται στο πλαίσιο άρθρου το οποίο υπογράφει για την αναγκαιότητα ριζικής αλλαγής του εκλογικού νόμου, ως προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει στη συνέχεια μια σοβαρή συζήτηση για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο Γιάννης Ραγκούσης εκτοξεύει τα βέλη του και κατά του Αλέξη Τσίπρα, η κριτική του ωστόσο για τον Πρωθυπουργό είναι εκείνη που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση.
“Ο κ. Σαμαράς θέλει να εξασφαλίσει για άλλους 18 μήνες την παραμονή της ακραοδεξιάς ηγετικής του ομάδας στο κέντρο της κυβέρνησης, και τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις διευθετήσεις για την εξυπηρέτηση των κρατικοδίαιτων ολιγαρχικών συμφερόντων”, τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης με το άρθρο του στα “Νέα”.

ystetografa.gr

Read more...

Ο Μεξικάνος του ΟΠΑΠ, το γατάκι της Νίκαιας και το μονοπώλιο...


 

parapolitika.gr

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΟΠΑΠ δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο ούτε στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Οι Τσέχοι έχουν...
χάσει για τα καλά την μπάλα. Αλλιώς τα λογάριαζαν κι αλλιώς τους έρχεται ο λογαριασμός. Εσχάτως βλέπουν να τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και το μονοπώλιο. Επ’ αυτού έρχονται άσχημα μαντάτα από την Ευρώπη. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι στην περίπτωση που καταργηθεί το μονοπώλιο, έχουν μια ρήτρα που τους δίνει την δυνατότητα της αποζημίωσης.

Αυτό είναι το ένα θέμα που «καίει» τους Τσέχους, οι οποίοι σύντομα θα αντιμετωπίσουν και άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με κάτι ύποπτες συναλλαγές. Το άλλο μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει και ρεζιλεύει τους ιδιοκτήτες της Emma Delta συνδέεται με τη δράση ενός τύπου από το Μεξικό. Του Jose Garza. Οπως μαθαίνω από την πιάτσα, ο Garza κινείται κυρίως παρασκηνιακά και πολλές φορές λέει άλλα απ’ αυτά που ισχυρίζεται ο επίσημος ΟΠΑΠ. Το χειρότερο όλων που εκθέτει τους Τσέχους; Ο Μεξικάνος διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Μελισσανίδη, σε τέτοιο βαθμό που έχει γίνει τακτικός επισκέπτης ακόμη και στο κότερο του «Τίγρη».

Read more...

Μητσοτάκης: Αξιολόγηση ακόμα και με εισαγγελέα...


Μητσοτάκης: Αξιολόγηση ακόμα και με εισαγγελέα
Προειδοποίηση προς τους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για τον έλεγχο στα στοιχεία των δήμων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ.
Ο...
υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί η παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά
«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα μέχρι στιγμής «δείγματα γραφής» που έχει δώσει η Ρένα Δούρου και τόνισε πως περιμένει την τοποθέτησή της περιφερειάρχη Αττικής στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης.

enikos.gr

Read more...

Πωλητήριο στα αρχεία του Τειρεσία...


epitages
Απευθείας πρόσβαση στα αρχεία του Τειρεσία μπορούν να έχουν πλέον όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να ελέγχουν τους συνεργάτες τους ή να ...
αξιολογούν το ρίσκο μιας μελλοντικής συνεργασίας.
check
Αυτό γίνεται μέσω του προγράμματος «ΤΣΕΚ» της Τειρεσίας Α.Ε., που είναι θυγατρική των ελληνικών τραπεζών, έναντι ενός μικρού χρηματικού αντιτίμου από την πλευρά των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα έχουν -εφόσον εγκριθεί η αίτησή τους- τη δυνατότητα να ελέγχουν τα στοιχεία που είχαν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους οι τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών και το ΕΤΕΑΝ: ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, προσημειώσεις και υποθήκες.
efsyn.gr

Read more...

Ελεύθερο με ορους, το ζευγος Γριβέα ...





Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Κυριάκος Γριβέα και Αναστασία Βάτσικα, μετά την απολογία τους για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στον Κ. Γριβέα επιβλήθηκε εγγύηση υψους...
500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, ενώ στην Α. Γριβέα χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συνέργεια σε απιστία.

Read more...

Οι ΔΕΛΤΑ μου έκοψαν το δάχτυλο στην πορεία για τον Φύσσα...



Καταγγελία διαδηλωτή (ΒΙΝΤΕΟ)...
«Κατεβαίνουν 3-4 Δέλτα πετάνε τα μηχανάκια πάνω στον κόσμο… και τον βλέπω ότι έρχεται πάνω μου. Βάζω το χέρι μου, μου εξαφανίζει το δάχτυλο. Μου κόβει το δάχτυλο και το ψάχνω, ήταν...
από πίσω και κρεμόταν. Δηλαδή θύμιζε ταινία, σκηνικά πολέμου. Σκέψου ότι με ένα γκλοπ από την πίσω μεριά μου έκοψε το δάχτυλο με μια επαφή. Εν ολίγοις, αν δεν είχα βάλει το χέρι μου να προστατεύσω τη μούρη μου θα ήμουν ή ανάπηρος ή φυτό» περιγράφει ο 23χρονος Αλέξανδρος καταγγέλοντας την βία των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στις διαδηλώσεις στο Κερατσίνι για την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.«Συμμετείχαμε στην πορεία, αλλά αυτό δε σε κάνει εγκληματία, το να πας να διαμαρτυρηθείς. Πέντε άτομα έσπασαν την τράπεζα και αυτοί έριχναν δακρυγόνα και στα 1000 άτομα! Να την πέσεις σε αυτούς που κάνουν τη φασαρία, πρέπει να τους χτυπήσεις όλους;» προσθέτει ο ίδιος μιλώντας στο STAR.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ.... 

Read more...

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ Aπαλοιφή ενεργών στρατοπέδων από τον κάταλογο του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί το ΥΕΘΑ


Aπαλοιφή ενεργών στρατοπέδων από τον κάταλογο του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί το ΥΕΘΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει εφεξής να λαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ για περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων που είτε είναι ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ είτε ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για κάλυψη αναγκών της Εθνικής Άμυνας. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση στρατοπέδων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Ελένη Αυλωνίτου, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο στη θέση Κάλαθος Λίνδου στη Ρόδο και καταγγέλλοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμη και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βρίσκεται προ τετελεσμένων.

«Τα Γενικά Επιτελεία ενημερώθηκαν από το ΦΕΚ»
Στο απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 16 Σεπτεμβρίου, γίνεται γνωστό ότι τον περασμένο Απρίλιο η Διϋπουργική Επιτροπή είχε λάβει απόφαση για τη μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακινήτου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου εμβαδού 1.360.000 τμ στη θέση Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης χαρακτηριζόμενο ως στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η απόφαση αυτή περιήλθε σε γνώση του ΓΕΑ «με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ και κατόπιν αυτού άμεσα το ΥΠΕΘΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης». Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών (Γραφείο Υπουργού) διαβίβασε στο ΓΕΑ έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το οποίο επιβεβαιώνει τη μεταβίβαση 1.360 στρεμμάτων του αεροδρομίου ΣΕΔΕΣ στο ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον Ν. 3986/2011 τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο.

«Σε κάθε περίπτωση τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν, ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση των υπόψη ακινήτων» κάνει γνωστό ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ενημερώνει ότι «ο έλεγχος όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σε εξέλιξη με μέριμνα του ΤΕΘΑ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ακίνητα ιδιοκτησίας του, ή παραχωρημένα από το υπουργείο Οικονομικών για χρήση από το ΥΠΕΘΑ». Ωστόσο «ο υπόψη έλεγχος καθίσταται δυσχερής καθόσον ο Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής που αναφέρεται ως ταυτότητα του εκάστοτε ακινήτου, χρησιμοποιείται μόνο από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίστοιχα το ΤΕΘΑ χρησιμοποιεί τον Αριθμό Κτηματολογίου ο οποίος δεν σχετίζεται με τον Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής».

Επιστολές σε ΤΑΙΠΕΔ και υπουργό Οικονομικών
«Προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά το ΥΠΕΘΑ δια του ΓΕΣ έχει ήδη αποστείλει επιστολές, από την 18η Αυγούστου 2014, προς το ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, για τα ακίνητα που έχει διαπιστωθεί ότι ενώ ανήκουν ιδιοκτησιακά στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν παραχωρηθεί στο ΥΠΕΘΑ και χρησιμοποιούνται σήμερα ως ενεργά στρατόπεδα, ενώ αιτείται από το ΤΑΙΠΕΔ την απαλοιφή τους από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του» υπογραμμίζει ο υφυπουργός και ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει παράλληλα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών «στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Φορέων του Δημοσίου και δη Υπουργείου, να μεριμνήσει για τη διαγραφή των υπόψη ακινήτων από τον πίνακα ακινήτων (ΦΕΚ 1020/Β/25 Απρ. 13)».

«Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΘΑ»
«Προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, επισημάνθηκε ότι εφεξής θα πρέπει να λαμβάνεται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις περιπτώσεις μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ, όχι μόνο των ακινήτων ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ αλλά και των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για την κάλυψη αναγκών Εθνικής Άμυνας» αναφέρει επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος και εκτιμά ότι εφ' όσον το υπουργείο Οικονομικών υλοποιήσει τα αναφερόμενα δεν θα υπάρξει πρόβλημα πλέον.

Στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ Μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας

Ως προς το στρατόπεδο στη Ρόδο, με άλλο έγγραφό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει γνωστό ότι και στην περίπτωση αυτή το ΓΕΣ και το υπουργείο δεν είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση και γι' αυτό απέστειλαν επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ενεργό και εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς και στα εν ισχύ αμυντικά σχέδια και ότι εντός αυτού στεγάζεται Μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Με την επιστολή το υπουργείο και ΓΕΣ ζητούν την απαλοιφή από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του, του συνόλου της έκτασης του υπόψη ακινήτου και ζητούν επίσης στο εξής να λαμβάνεται υπόψη η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Να προστατευθεί η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημόσιου πλούτου», έχουν τονίσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι περιλήφθηκαν στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ στρατόπεδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης Ποιοι συμμετέχουν την Τρίτη στην απεργία της ΑΔΕΔΥ


Ποιοι συμμετέχουν την Τρίτη στην απεργία της ΑΔΕΔΥ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία.

Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».
Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο 09:30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...