Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Άγρια επίθεση στον Δ. Μελισσανίδηεξαπέλυσε πριν από λίγο στην αίθουσα του Δικαστηρίου η συνήγορος του περιοδικού Unfollow Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το σφυροκόπημα στον...
γνωστό επιχειρηματία ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό της εκδίκασης της αγωγής του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά των υπευθύνων του περιοδικού για το δημοσίευμα του Φεβρουαρίου του 2013 που ενέπλεκε τον επιχειρηματία στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Η δίκη ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και αυτή τη στιγμή εξετάζεται ο αντιπρόεδρος της AEGEAN OIL Αντώνης Παπαδάκης, ενώ προηγήθηκαν οι αγορεύσεις από τους δικηγόρους των δύο πλευρών. Το περιοδικό εκπροσωπεί η Ζωή Κωνσταντoπούλου και ο Γιάννης Δεληκωστόπουλος, με την πρώτη να έχει φέρει σε τρομερά δύσκολη θέση τον μάρτυρα του Δ. Μελισσανίδη με τις καταιγιστικές ερωτήσεις της για τον βίο και την πολιτεία του επιχειρηματία ο οποίος κατα το παρελθόν είχε προφυλακιστεί.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2192.html

Read more...

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για την υποβολή οριστικής δήλωσης απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων ΕσόδωνΧάρη Θεοχάρη. Σύμφωνα με την... 
απόφαση:
Η προθεσμία υποβολής των οριστικών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών που λήγει την 31η Μαρτίου 2014 παρατείνεται μέχρι και την 30ή Απριλίου 2014, των οριστικών δηλώσεων από ελευθέρια επαγγέλματα λήγει την 30ή Απριλίου 2014 και των οριστικών δηλώσεων εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις εκπνέει την 30ή Μαΐου 2014.
Οι αρχικές οριστικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ Έντυπο Ε7-Φ-01.015) οικονομικού έτους 2014 και ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση υποβάλλονται και ο τυχόν φόρος αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στον δικτυακό τόπο www.gsis.gr, ανεξάρτητα αν ο υπόχρεος είναι επιτηδευματίας ή όχι και ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων του ΚΦΑΣ που τηρούνται και από τον τρόπο ενημέρωσής τους (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα). Με τη δήλωση αυτή υποχρεωτικά υποβάλλεται και το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.
Οι τροποποιητικές οριστικές δηλώσεις ΦΜΥ υποβάλλονται αποκλειστικά στις αρμόδιες ΔΟΥ, σε δύο αντίτυπα, συνοδευόμενα υποχρεωτικά με μαγνητικό μέσο, το οποίο περιέχει το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και το σύνολο των λοιπών στοιχείων του Εντύπου Ε7.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3497.html

Read more...

Παραιτείται ο Παντελής Καψής;...


Υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ελληνικής “Ελιάς” για τις ευρωεκλογές...

Την πρόθεσή του να υποβάλλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά, και το αξίωμα του υφυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εκφράζει ο Παντελής Καψής με ...
συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Ο Παντελής Καψής προσδιορίζει τον επόμενο μήνα, Μάρτιο, ως σημείο καμπής για την υποβολή της παραίτησής του, ενώ ανοίγει διάπλατα πλέον πολιτική περπατησία, καθώς δείχνει ότι τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ελληνικής “Ελιάς” για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ενδεχόμενη συμμετοχή του Παντελή Καψή στις ευρωεκλογές του Μαϊου, θα αποτελέσει πρόκριμα για την ουσιαστική συμμετοχή του στις ζυμώσεις του μέλλοντος για την Κεντροαριστερά, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ και η “Πρωτοβουλία των 58″ θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα, και δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Την επομένη ωστόσο, οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά θα οδηγήσουν στην απόπειρα συγκρότησης ενιαίου πόλου με φόντο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Παντελής Καψής λοιπόν φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο...
ysterografa.gr

Read more...

Μητσοτάκης: Θα γίνουν οι συμφωνημένες 11.000 απολύσεις το 2014


Τι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απορρόφηση της πλειονότητας των 2.900 δημοτικών αστυνομικών
«Θετικό παράδειγμα κινητικότητας» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, την απορρόφηση της συντριπτικής πλειονότητας των 2.900 δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν σε αυτήν, από την αστυνομία, τις φυλακές, τις υπηρεσίες μετανάστευσης των περιφερειών και το υπουργείο Οικονομικών και η οποία θα ολοκληρωθεί, κατά την εκτίμησή του, στον επόμενο μήνα.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο υπουργός αναφέρθηκε και στους σχολικούς φύλακες. Απέρριψε τις κατηγορίες ότι επιχειρείται διάσπασή τους και στάθηκε στο ότι υπήρξε λύση για τους 526 που μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία, κάτι που, όπως είπε, αποφασίστηκε με κοινωνικά κριτήρια. Σχετικά με τους υπόλοιπους 1500, δεσμεύθηκε να δώσει απάντηση εντός των επόμενων δέκα ημερών για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για 11.000 απολύσεις το 2014 ως συνέχεια των 3.600 που έγιναν το 2013, επισημαίνοντας ότι σε αυτές θα προσμετρηθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Θα μετρήσουν, επίσης, όσοι μπόρεσαν και πέτυχαν καθεστώς προσωρινής προστασίας από τα δικαστήρια, περί τους 1.650 έως τώρα.
Αναφερόμενος στις περιπτώσης πλαστών δικαιολογητικών, σημείωσε ότι βρέθηκαν 72 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, 3% επί του συνολικού δείγματος του ελέγχου, ποσοστό που ο υπουργός χαρακτήρισε μη αμελητέο. «Είναι καλό να μιλάμε συγκεκριμένα για να μην αδικούμε και την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων, οι οποίοι προφανώς είναι έντιμοι, εργατικοί» είπε.
http://news247.gr/

Read more...

Πρωταθλητές στην ακρίβεια τα τρόφιμα παρά την κρίση...


Ποιες είναι οι τρεις βασικές αιτίες των ανατιμήσεων...

Τα σκήπτρα της ακρίβειας κρατούν τα τρόφιμα λόγω της απουσίας αγροτικής πολιτικής σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και της ατολμίας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην...
αγορά, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξέλιξη των τιμών το 2013, που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», ένας άλλος παράγοντας που διατηρεί ψηλά τις τιμές των προϊόντων παρά την πτώση τους- τη μεγαλύτερη στην ΕΕ- είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολόγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό με 586 ευρώ ενώ σε επίπεδα αγοραστικής δύναμης βρίσκεται στην 14η θέση.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκορδάς, η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη μεταβολή τιμών στην ΕΕ των «28» με τις μεγαλύτερες μειώσεις, ωστόσο υπάρχει ακαμψία στα προϊόντα διατροφής και συγκεκριμένα σε γαλακτοκομικά και αυγά.

«Η ακρίβεια χτυπιέται με συνεχείς μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις και σε αυτό το δρόμο θα επιμείνει η κυβέρνηση. Η ακρίβεια δεν παλεύεται με νεροπίστολα», σημείωσε ο κ. Σκορδάς...

Read more...

Μπαράζ εμπρησμών σε Ι.Χ. στην Αττική...


Σοβαρές ζημιές σε έξι οχήματα του ΟΤΕ...

Αγνωστοι πυρπόλησαν στις 3.45 τα ξημερώματα, έξι οχήματα του ΟΤΕ, που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ στην οδό Αθανασίου Διάκου 147 στην Πετρούπολη. Οι ...
δράστες περιέλουσαν τα αυτοκίνητα με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και σε άλλα δύο Ι.Χ στις 02:25, στη συμβολή των οδών Μαγνησίας και Κολοκοτρώνη στο Αιγάλεω και στις 04:00 στην οδό Πύργου 4 στην Αγία Βαρβάρα, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές...

Read more...

ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...


...ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ''ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ'' ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ...
Στα χέρια του υπουργού ΕξωτερικώνΕυάγγελου Βενιζέλου βρίσκεται το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις...
και το κατοχικό δάνειο. Όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών, το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαβιβάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών με «εμπιστευτικό» έγγραφο. Μια ημέρα μετά, στις 12 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών με επείγον έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, ζήτησε η πρόταση για τον χειρισμό της υπόθεσης να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ στο πλαίσιο του άρθρου 100Α του Συντάγματος και της νομοθεσίας περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το άρθρο 100Α του Συντάγματος, ορίζει μεταξύ άλλων ότι «στην αρμοδιότητα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανήκουν ιδίως η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δημοσίου ή ο συμβιβασμός σε διαφορές με αυτό».

Για την εξέλιξη έχει ήδη ενημερωθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Το έγγραφο του κ. Βενιζέλου με το οποίο γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε πόρισμα από το ΝΣΚ διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι λόγοι καθυστερούν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με δεδομένο το γεγονός ότι η απόφαση για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την έρευνα ιστορικού αρχειακού υλικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικό με τις περιόδους του Α΄και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε εκδοθεί το Σεπτέμβριο του 2012.

Ο κ. Γλέζος θύμιζε στην ερώτησή του ότι το πόνημα των εργασιών αυτής της Ομάδας που έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο» στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η εν λόγω έκθεση και, αναλόγως της αξιολόγησής της, να υπάρξει νομική βάση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα κινηθεί για να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές. Όπως εξάλλου σημείωνε ο κ. Γλέζος, «η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θεωρεί τη γνωμοδότηση αυτή ως αναγκαία-για την ακρίβεια ως προϋπόθεση-προκειμένου να προβεί στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», η δε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου αναμένεται από το Μάρτιο του 2013, από όταν δηλαδή τέθηκε το πόρισμα στη διάθεσή του.

Σημειώνεται ότι και η Βουλή προχωρά στη συγκρότηση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Τη σχετική εισήγηση για τη συγκρότηση της επιτροπής την οποία θέτει το επόμενο διάστημα στην Ολομέλεια η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχοντας λάβει ομόφωνη απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1696.html

Read more...

Ο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!


Οριστικό και όχι συναινετικό διαζύγιο θα πάρουν από το ΕΟΠΥΥ όσοι γιατροί επιχειρήσουν να κάνουν συνδικαλιστικά παιχνίδια. Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωίστο ραδιόφωνο του... 
ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, σε πρώτη φάση, με το άνοιγμα των πολυιατρείων δεν θα μετακινηθεί κανείς, ωστόσο, τόνισε ότι σε έξι μήνες θα γίνει νέος σχεδιασμός.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2413.html

Read more...

15 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


...ΣΤΟΥΣ 47 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΟ ''ΚΥΜΑ'' ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ...
Με ταχύ ρυθμό συνεχίζει να επελαύνει η γρίπη στη χώρα μας καταγράφοντας αρνητικά ρεκόρ θυμάτων και ασθενών...
Την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου 15 άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 47.

Άλλοι 56 ασθενείς αναφέρονται ως βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από την αρχή του έτους οπότε ενέσκηψε η εφετινή γρίπη μέχρι και το πρωί της Πέμπτης έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 160 ασθενείς.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκονται επί ποδός παρακολουθώντας την πορεία της νόσου, εκτιμούν ότι το κύμα βρίσκεται στην κορύφωσή του και ότι η πτώση του θα αρχίσει σε περίπου δέκα ημέρες. Σε κάθε περίπτωση συνιστούν αυξημένη προσοχή στους χρονίως πάσχοντες ιδίως εάν δεν είναι εμβολιασμένοι και έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/15-5.html

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ 707 ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ...


...ΤΡΕΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ...
Αδιαφανής και σφιχτός εναγκαλισμός μεταξύ των κυβερνήσεων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) εν μέσω εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προκύπτει από τις απροσδόκητες δικαστικές...
εξελίξεις που πυροδότησε η υπόθεση με τα 9 εκατ. ευρώ που έλαβε το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Το παράδειγμα με τα προγράμματα που «έτρεξε» το υπουργείο Εργασίας τόσο επι κυβερνήσεως Καραμανλή όσο και επι της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι εξίσου ενδεικτικά καθώς ανατέθηκαν προσλήψεις χιλιάδων ανέργων σε ΜΚΟ, έργο που συνοδεύτηκε από πλήθος καταγγελιών για αδιαφανείς διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις  707 ΜΚΟ οι οποίες με αποφάσεις του 2006 (υπ. Εργασίας Σ. Τσιτουρίδης) και το 2007 (υπ. Εργασίας Β. Μαγγίνας)  έλαβαν περίπου 39 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσουν 1.826 (!) θέσεις εργασίας περιλαμβάνονται και στην λίστα των ορκωτών λογιστών που καταγράφει όλες τις χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών προς ΜΚΟ την περίοδο 2000-2010.

Εκτός αυτού, εντύπωση προκαλεί – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει παρανομία – ότι μεταξύ των οργανώσεων που χρηματοδοτήθηκαν για να δώσουν δουλειά σε ανέργους περιλαμβάνονται και οι «Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας» που έλαβαν 30.000 ευρώ, το «Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής» που πήρε 25.000 ευρώ, η «Εταιρία Μελέτης της Αριστερής Νεολαίας» με 25.000 ευρώ αλλά και η γνωστή «Σπείρα – Σπείρα» του γνωστού καλλιτέχνη Σταμάτη Κραουνάκη που έλαβε περι τα 100.000 ευρώ.

Πέραν όμως των κονδυλίων που διατέθηκαν επι ΝΔ, ανάλογα προγράμματα «έτρεξαν» και επι ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, επι υπουργίας του κ. Γιώργου Κουτρουμάνη εγκρίθηκε πρόγραμμα ύψους 190 εκατ. ευρώ για την σταδιακή απασχόληση 57.400 ανέργων. Το γεγονός όμως ότι η διαδικασία πρόσληψης ανατέθηκε σε ΜΚΟ, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις προκάλεσε σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης όσο και από την τότε ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι οι προσλήψεις γίνονταν και θα εξακολουθήσουν να γίνονται με κομματικά κριτήρια προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκλογικές σκοπιμότητες.

Όλοι άλλωστε θυμούνται την περίπτωση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Σερρών Στάθη Κουτμερίδη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του «έστησαν» ΜΚΟ προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να «εξυπηρετήσει» την εκλογική του πελατεία – μιας και δεν εφαρμόστηκαν κριτήρια ΑΣΕΠ – αλλα και να αποκομίσει κέρδη καθώς ποσοστό 5% της επιχορήγησης πήγαινε υπερ ΜΚΟ.

Ανάλογες περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν ακόμα και για στενούς συνεργάτες πρώην υπουργών.

Εκτός αυτού, λίγους μήνες πριν την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να αναθέσει το έργο σε ΜΚΟ, είχε «σκάσει» η υπόθεση με τις όζουσες πληρωμές του υπουργείου Εξωτερικών προς αντίστοιχες οργανώσεις που είχε απασχολήσει έντονα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Υπο αυτά τα δεδομένα πρόεκυπτε η εύλογη ανησυχία για την δράση των ΜΚΟ και για το κατά πόσο θα μπορούσαν να υλοποιήσουν αξιόπιστα το νέο πρόγραμμα. Ανησυχία που εντεινόταν από το γεγονός ότι  δεν υπήρχε – και εξακολουθεί να μην υπάρχει - επαρκές ελεγκτικό πλαίσιο της δράσεις των συγκεκριμένων οργανώσεων. Τελικά, ο κ Κουτρουμάνης, μετά και την ασφυκτική πίεση τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ αναθεώρησε τους όρους του προγράμματος δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στο ΑΣΕΠ ούτως ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά έχει συμβεί με την διαχείριση των 39 εκατ. ευρώ που ήδη είχαν δοθεί επι κυβερνήσεως Καραμανλή σε 707 ΜΚΟ.

Η λίστα, που είχε κατατεθεί στην Βουλή το 2011 αλλά ουδέποτε έχει ζητηθεί διαχειριστικός έλεγχος έχει ως εξής:

Δείτε εδώ την λίστα
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/707-40.html

Read more...

Η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο πριν και μετά....





ΦΩΤΟ...
Συγκλονιστική είναι η εικόνα της πλατείας Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, όπου έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Η...
φωτογραφία είναι ενδεικτική της βίας και της σκληρότητας των επεισοδίων που μετέτρεψαν ένα μνημείο σε χαράκωμα μάχης.

Δείτε την:


Πηγή φωτογραφίας: twitter-χρήστης: @liljonnydreyrey

Read more...

ΒINTEO από τα επεισόδια στις Σκουριές...



Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τραβάνε "σηκωτούς" τους διαδηλωτές για να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων της εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός.
Δειτε...
το βίντεο:

seleo.gr

Read more...

Για λίγο φαγητό...


Συνωστισμός. Στριμωγμένοι στην  "ουρά", γι' άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες πολίτες περιμένουν  να πάρουν λίγο φαγητό. Λίγο κρέας. Οι...
είκονες της κρίσης, στη Βαρβάκειο.
Οπως δήλωσε σήμερα και ο προέδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, ο κόσμος έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια...

φωτο real.gr 

Read more...

Ελεύθερος υπό όρους ο Παπαδόπουλος του ΤΤ...




Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο Κλέων Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος.

Ο...
Κλέων Παπαδόπουλος, ο οποίος διαδέχτηκε τον Άγγελο Φιλιππίδη στην προεδρία του Τ.Τ. , κατηγορείται για κακουργηματική απιστία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Παπαδόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που με τις ενέργειες του ζημίωσε την περιουσία του Τ.Τ. αφού "άναψε το πράσινο φως" για να εκταμιευτούν δάνεια, χωρίς εγγυήσεις "κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών, χωρίς την τήρηση βασικών αρχών της τραπεζικής πρακτικής".

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια ήταν πλήρως εξασφαλισμένα αφού δόθηκαν πολλαπλάσιας αξίας εγγυήσεις.

capital.gr 


Πηγή:www.capital.gr

Read more...

Νεράντζης: Δεν υπάρχουν ονόματα στην έκθεση Νικολούδη...




Δεν περιλαμβάνει ονόματα η «έκθεση Νικολούδη» που διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιος Νεράντζης.
“Στην έκθεση αυτή δεν αναγράφονται ονόματα, αλλά μόνον οι...
κατηγορίες αδικημάτων, τα ποσά που δεσμεύτηκαν, οι ιδιότητες και αριθμός των παραβατών, στους οποίους πάντως δεν συγκαταλέγεται κανείς βουλευτής” αναφέρει ο Α. Νεράντζης στην ανακοίνωσή του.

Επίσης σημειώνει ότι σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της η Επιτροπή θα συζητήσει την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Συνολικά στη λίστα περιλαμβάνονται 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις.

Σε αυτήν καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση, η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες έχει στείλει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ζητά μεταξύ άλλων και η ΚΕΔΕ επισημαίνοντας ότι “πάγια θέση μας είναι η απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν τον θεσμό.”

Read more...

Υποδοχή και Καρεμπέ Στη Κεφαλονιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός για άμεση ενίσχυση


Στη Κεφαλονιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός για άμεση ενίσχυση

Aθήνα
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, απέστειλε στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Παρίση, επιστολή με την οποία γνωστοποιεί και επισήμως την πρόθεση της εταιρίας να συμβάλλει στο κόστος ανασυγκρότησης των πληγεισών σχολικών μονάδων του Δήμου Κεφαλλονιάς, με το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τους. Το ποσό αυτό είναι άμεσα στη διάθεσή του Δήμου και θα εκταμιεύεται τμηματικά με βάση την πρόοδο των έργων.
Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ηθικής υποστήριξης των κατοίκων του νησιού σήμερα θα επισκεφθεί την Κεφαλλονιά αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα αποτελείται από τον σύμβουλο στρατηγικής της διοίκησης Κριστιάν Καρεμπέ, τον γενικό αρχηγό της διεύθυνσης ακαδημίας του Ολυμπιακού, Γρηγόρη Γεωργάτο, τον διευθυντή επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά, τον διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Βασίλη Τοκάκη, και τον διευθυντή προμηθειών, Βαγγέλη Μεσσάρη, προκειμένου να μοιράσουν δώρα σε μαθητές του Ληξουρίου και του Αργοστολίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κόντρα στη Μπενφίκα Θέλει να κάνει το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα


Θέλει να κάνει το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα

Aθήνα
Ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το φετινό σερί του στην Ευρώπη και να κάνει την... υπέρβαση κόντρα στην Μπενφίκα για τους «32» του Europa League (20:00, ΑΝΤ1). Στην κατάμεστη Τούμπα η παρέα του Κατσουράνη  επιθυμεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων και να κάνει το πρώτο βήμα που θα του δώσει τη δυνατότητα να προκριθεί στους «16» του θεσμού.

Ο Χουμπ Στέφενς  θα έχει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Τζαβέλλα και Λίνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μαντούρο, με εσωτερικούς μέσους τους Λάζαρ και Κάτσε. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Στοχ και ο Λούκας, ενώ ο Αθανασιάδης θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Νίνης, Ολίσε, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης και Κουλούρης. Εκτός έμειναν οι Χούσεν, Μάαρτενς και Νάτχο που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ο τραυματίας Βίτορ.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Πορτογάλοι θα παραταχθούν με σύστημα 4-4-2. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Όμπλακ, ο οποίος θα έχει μπροστά τους Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ και Σικέιρα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Φέισα, με τους Αμορίμ και Μάρκοβιτς ως στηρίγματα. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Σουλεϊμάνι, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ροντρίγκο και Λίμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσικνοπέμπτη με ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ


Τσικνοπέμπτη με ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Nτέρμπι «αιωνίων» σε ευρωπαϊκό φόντο σήμερα (21:45, ΔΤ, Novasports 3) στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του Ε’ ομίλου του Top 16 της Euroleague. Ενα ματς που δεν χαρακτηρίζεται μόνο ως γοήτρου αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς τη νίκη θα δώσει προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων, προνομιούχων, θέσεων του γκρουπ.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, έχοντας στο πλευρός της τους φιλάθλους της θα παραταχθεί πλήρης. Στην 12άδα θα βρίσκεται κανονικά ο Τζέιμς Γκιστ που το τελευταίο δεκαήμερο ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα στον προσαγωγό, άγνωστο παραμένει πάντως το τι χρόνος συμμετοχής θα του δοθεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ πάντως θέλει να βοηθήσει την ομάδα του και –τουλάχιστον ψυχολογικά- νιώθει έτοιμος να το κάνει.

Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ο Ολυμπιακός. Οι φιλοξενούμενοι πέραν των γνωστών απουσιών, δηλαδή του Λο που έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και του Τζαμάριο Μουν που και σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι… έκτακτο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία). Δ

Η προϊστορία

Το αποψινό ραντεβού για την έβδομη αγωνιστική του Top 16 στο ΟΑΚΑ θα είναι το όγδοο στην ιστορία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και πρώτο μετά από πέντε χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει στις πέντε πρώτες συναντήσεις τους και οι «πράσινοι» στις δύο πιο πρόσφατες. Το ευχάριστο για το ελληνικό μπάσκετ είναι πως στις τρεις από τις πέντε χρονιές που υπήρξε «εμφύλιος», το τρόπαιο της Euroleague είχε καταλήξει σε ελληνικά χέρια, ενώ στις άλλες δύο χάθηκε στον τελικό.
 

Το πρόγραμμα της της 7ης αγωνιστικής

Ε’ όμιλος

Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 20/02, 21:30
Αρμάνι Μιλάνο-Ουνικάχα Μάλαγα 20/02, 21:30
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20/02, 21:45
Εφές Αναντολού-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 21/02, 20:15

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου
(σε 6 αγώνες)


Μπαρτσελόνα 6-0
Ολυμπιακός 4-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-3
Παναθηναϊκός 3-3
Ουνικάχα Μάλαγα 3-3
Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ 2-4
Εφές Αναντολού 2-4
Λαμποράλ Κούτσα 1-5


ΣΤ’ όμιλος

Παρτίζαν-Γαλατασαράι 20/02, 21:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21/02, 18:00
Μπάγερν Μονάχου-Λοκομοτίβ Κουμπάν 21/02, 21:15
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας 21/02, 21:45

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου
(σε 6 αγωνιστικές)


ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1
Ρεάλ Μαδρίτης 5-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-3
Γαλατασαράι 2-4
Μπάγερν Μονάχου 2-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5
Παρτίζαν 1-5
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2013 Aναδρομική μείωση τιμών για το αέριο θα λάβει η ΔΕΠΑ από την Gazprom


Aναδρομική μείωση τιμών για το αέριο θα λάβει η ΔΕΠΑ από την Gazprom
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ΔΕΠΑ θα λάβει από την Gazprom αναδρομική μείωση τιμών για το φυσικό αέριο η οποία θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2013 ανέφερε σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Σημειώνεται πως μιλώντας χθες Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα99,5 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε πως πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα συμφωνία με τη Gazprom, που θα προβλέπει καλή μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία θα περάσει αμέσως στην αγορά.
Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Gazprom για την τιμή του ρωσικού αερίου, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κατάληξη και μάλλον αποφεύγεται η προσφυγή στη διαιτησία.
Ο ίδιος ανέφερε πως η τιμή θα συνεχίσει να υπολογίζεται με βάση τη διαμόρφωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και θα κινείται στα επίπεδα του μέσου όρου της ηπειρωτικής Ευρώπης (393 ευρώ τα 1.000 κυβικά μέτρα).
Όπως σημείωσε οι μειώσεις που θα προκύψουν από τη νέα συμφωνία θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο 2013.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επέδωσαν ψήφισμα Συνάντηση αγροτών με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης


Συνάντηση αγροτών με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου είχε 20μελής αντιπροσωπεία αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, οι αγρότες παρουσίασαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και τού επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη έξω από το υπουργείο αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι περίπου 500 αγρότες, οι οποίοι κατέφθασαν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία.

Παράλληλα, στην περιοχή του υπουργείου παρατάχθηκαν 21 ΙΧ αγροτικά οχήματα και, συμβολικά, ένα τρακτέρ. Οι αγρότες κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου", ενώ φώναζαν συνθήματα.

Σημειώνεται ότι σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, παραμένουν σχηματισμένα μπλόκα των αγροτών, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και περίπου 20 ημέρες, λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Ζητούν, επίσης, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά το αίτημα για άρση ασυλίας Ύβρεις κατά Μιχελάκη - Σηφουνάκη από χρυσαυγίτες βουλευτές


Ύβρεις κατά Μιχελάκη - Σηφουνάκη από χρυσαυγίτες βουλευτές
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Νίκος Μίχος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ύβρεις επιτέθηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη στη Βουλή, εξαιτίας του αιτήματος των ανακριτριών να απολογηθεί όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας.

Περνώντας οι κ.κ. Κασιδιάρης, Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος και Μίχος άρχισαν να βρίζουν: 
«Είστε αρχ..., θα σας γαμ..., λαμόγια, κλέφτες, ξεφτιλισμένοι» φώναζαν εξοργισμένοι οι ακροδεξιοί βουλευτές, ενώ οι κκ. Μιχελάκης και Σηφουνάκης δεν αντέδρασαν στις προκλήσεις.
Λίγο μετά και ενώ οι δυο πολιτικοί συνομιλούσαν με δημοσιογράφους για το άθλιο αυτό περιστατικό, ο κ. Κασιδιάρης επανεμφανίστηκε υποστηρίζοντας ότι δεν ειπώθηκαν τέτοιες εκφράσεις από μέρους τους αλλά ότι έκαναν λόγο «εσχάτη προδοσία» και «για εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος που δεν θα περάσει».    
Αργότερα ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε αλήτες πουλημένους δικαστικούς να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές της ΧΑ», υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «λόγω των δημοτικών εκλογών και των υψηλών ποσοστών» του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι «η εκτροπή δεν θα περάσει».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Όλη η ΚΟ σε απολογία Αρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΑ ζητούν οι ανακρίτριες


Αρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΑ ζητούν οι ανακρίτριες
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που δεν έχουν μέχρι στιγμής εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη, ζητούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες, με σκοπό και αυτοί να ανακριθούν για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με έγγραφό τους ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, καθώς από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι δύο δικαστικές λειτουργοί ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Γ. Λαγό, Π. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης.

Με το ίδιο έγγραφό τους ζητούν να αρθεί η ασυλία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο για κατοχή όπλου και για τον Χρ. Παππα για σύσταση παρανόμου αρχείου.

Αντικείμενο της άρσης της ασυλίας σε ό,τι αφορά το κομμάτι των όπλων είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, καθώς για όσα νομίμως κατέχουν εκ του νόμου δεν μπορεί να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε τεντωμένο σχοινί η Ουκρανία Χωρίς τέλος η βία στο Κίεβο, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών


Μία σπίθα έφτανε για να ξεσπάσει χάος γύρω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Κίεβο
Συνεχώς αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Κίεβο, ενώ οι νεκροί από το πρωί στην πλατεία Ανεξαρτησίας ξεπερνούν τους 20. Εκκενώθηκε η Βουλή για το φόβο «εφόδου». Πρόχειρα νοσοκομεία για τους τραυματίες έγιναν τα γύρω κτίρια. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν φωτογραφίες με σορούς στην πλατεία.

Ο ανταποκριτής του Associated Press αναφέρει ότι είδε «αριθμό νεκρών διαδηλωτών» στην Πλατεία ενώ οι πρώτες αναφορές μιλούν ακόμη και για 21 νεκρούς. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν φωτογραφίες με σορούς στην πλατεία.

Οι αναφορές μιλούν για αρκετές σορούς που έχουν μία σφαίρα στο μέτωπο -ένδειξη ότι γύρω από την πλατεία δρουν «επαγγελματίες». Φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όπλα, ενδεχομένως ελεύθερων σκοπευτών.

  • Στο Κίεβο τρεις ευρωπαίοι ΥΠΕΞ, συντήθηκαν με Γιανούκοβιτς και αντιπολίτευση
Φαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ομάδα διαδηλωτών -του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα»- στην Πλατεία Ανεξαρτησίας κυνήγησε δυνάμεις ασφαλείας την ώρα που οι δεύτερες αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα νέα αναζωπύρωση.


Live streaming video by Ustream
Η αστυνομία αναφέρει ότι 20 μέλη της τραυματίστηκαν από πυρά που έριξαν άγνωστοι από το κτίριο του Ωδείου, στο νότιο τμήμα της πλατείας.
15 φωτογραφίες
Μετά τα περιστατικά, όπως αναφέρει το Reuters, οι διαδηλωτές είχαν επεκταθεί σε τμήμα της πλατείας που είχε καταλάβει την Τετάρτη η αστυνομία.

Παράλληλα, εκκενώθηκε το κοντινό κτίριο της Βουλής λόγω πιθανής εφόδου των διαδηλωτών.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Την ίδια ώρα, ο νεότερος επίσημος απολογισμός για τις αιματηρές συγκρούσεις μέχρι την Πέμπτη κάνει λόγο για τουλάχιστον 54 νεκρούς και τους 287 τραυματίες σε νοσηλεία.

Στο κέντρο της πλατείας το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου συνέχιζαν να καίνε τα λάστιχα που χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα, παραμένει αρκετός κόσμος.

Οι αναφορές για την αναζωπύρωση της έντασης μιλούν για μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ενδεχομένως και πραγματικά πυρά, ενώ τρία άτομα απομακρύνθηκαν με φορεία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μικρός αριθμός ενστόλων «συνελήφθη» από τους διαδηλωτές.

Ο ανταποκριτής του BBC μιλά για χαοτικό κυνηγητό διαδηλωτών με την αστυνομία. Το Russia Today αναφέρει επίσης ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας.











Newsroom ΔΟΛ


Read more...