Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσούμπας στο Ηράκλειο: Μην εμπιστεύεστε τους μνημονιακούς...


Ολομέτωπη επίθεση στα κόμματα που ακολουθούν μνημονιακή πολιτική εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη...
διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στα Λιοντάρια.

Απευθυνόμενος στους Κρητικούς ο κ Κουτσούμπας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ηςΣεπτεμβρίου είπε χαρακτηριστικά: «Οι Κρητικοί είστε δημοκράτες, γι’ αυτό μην υποκύψετε σε όλους αυτούς που αποτελούν τη "σαπίλα του ντουνιά", που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία και ξεπουλάνε τους Έλληνες εργάτες».

«Την επομένη των εκλογών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «θα προκύψει μια κυβέρνηση και αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που απαιτείται όμως είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση», ενώ σημείωσε ακόμη ότι το ΚΚΕ «είναι το μοναδικό στήριγμα του λαού και το μόνο που μπορεί να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα»...

Read more...

Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει η Pulse...


Πρώτος ο Τσίπρας στην μάχη της καταλληλότητας... 

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει...
27,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, διαφορά δηλαδή μισής ποσοστιαίας μονάδας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ με 6,5% αντίστοιχα, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και οι ΑΝΕΛ με 2%. Στο 7% η αδιευκρίνιστη ψήφος. 

Σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας το Σάββατο, η ΝΔ κερδίζει 1% και το ΠΑΣΟΚ 0,5%. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1%, η Λαϊκή Ενότητα 0,5%, η Ένωση Κέντρου 1% και οι ΑΝΕΛ 0,5%. Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΚΚΕ έχουν αμετάβλητα ποσοστά. 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λάμβαναν από 26,5%, ενώ ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Στην τέταρτη θέση ήταν το ΠΑΣΟΚ με 6%. Ακολουθούσαν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5%, και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Η Ένωση Κεντρώων λάμβανε 3,5% και οι ΑΝΕΛ 2,5%. 

Τα ποσοστά με αναγωγή επί των έγκυρων διαμορφώνονται: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 28%, Χρυσή Αυγή 7%, ΠΑΣΟΚ 7%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΛΑΕ 3,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, ΑΝΕΛ 2,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 52% έναντι 36% της ΝΔ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 34%.

Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αξιολογούνται από τους πολίτες ως το πιο σημαντικό θέμα με 43%, ενώ ακολουθούν η σταθερότητα της χώρας με 24%, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με 11%, η διαπραγμάτευση του χρέους με 7% και η ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ με 6%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους...

Read more...

Η απάντηση της εταιρίας για τον Φλαμπουράρη...


«Συκοφαντικό» χαρακτηρίζει η τεχνική εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην υπουργός Επικρατείας συμμετείχε στην εταιρία που πήρε έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. 

Σε...
ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι «στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 23-9-2014, συμμετείχαν 13 διαγωνιζόμενες εργοληπτικές επιχειρήσεις» και «η εταιρία μας ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου και της κατακυρώθηκε η εκτέλεσή του στις 24-11-2014, όταν ο κύριος Φλαμπουράρης Αλέκος δεν είχε υπουργικό αξίωμα». 

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ότι ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποχωρήσει πλήρως από την εταιρία, από 26-1-2015, μια ημέρα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ:

Απαντώντας στο συκοφαντικό, για την εταιρία μας, δημοσίευμα που αναπαράγεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουμε τα εξής: 

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την από Αυγούστου 2014 διακήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας, κάλεσε τις εργοληπτικές επιχειρήσεις που πληρούσαν τις τασσόμενες από το νόμο και τη διακήρυξη τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις συμμετοχής, να υποβάλουν φάκελο προσφοράς για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου», προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ. 

Στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 23-9-2014, συμμετείχαν 13 διαγωνιζόμενες εργοληπτικές επιχειρήσεις. Η επιτροπή του διαγωνισμού, με το σχετικό πρακτικό της, αφού έλεγξε τα δικαιολογητικά συμμετοχής των διαγωνιζόμενων, ανακήρυξε προσωρινή μειοδότρια προσφορά την προσφορά της εταιρίας μας, με ποσοστό έκπτωσης 38,05%. Κατά του άνω πρακτικού ασκήθηκαν ενστάσεις από τους καταταγέντες στη 2η και 3η θέση μειοδοσίας διαγωνιζόμενους, οι οποίες και απερρίφθησαν στις 27-11-2014 με την υπ’ αριθ. 2152/14 απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατακυρώθηκε η εκτέλεση του έργου στην εταιρία μας. 

Ακολούθως, με το από 7-1-2015 και με αριθ. Πρωτοκόλλου 48/2015 έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κληθήκαμε να προσκομίσουμε τα προβλεπό-μενα από τη νομοθεσία περί εκτελέσεως δημόσιων έργων επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε και την αναγνώριση διοικητικά και δικαστικά της νομιμότητας της προσφοράς μας, με το υπ’ αριθ. Πρωτοκόλλου 1321/4-5-2015 έγγραφο της Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κληθήκαμε να προσκομίσουμε την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης για να υπογραφεί το αποδεικτικού χαρακτήρα έγγραφο της συμβάσεως. 

Στο σχέδιο της συμβάσεως που μας απεστάλη για να λάβουμε γνώση, διαπιστώσαμε ότι η αναθέτουσα αρχή ανεπιτρέπτως είχε καθορίσει ως χρόνο ολοκλήρωσης του έργου την 30-9-2015 αντί της προβλεπόμενης από τα συμβατικά τεύχη προθεσμίας των 12 μηνών. 

Με την από 18-5-2015 και με αριθ. Πρωτοκόλλου 1564/20-5-2015 αίτησή μας, δια-τυπώσαμε την επιφύλαξή μας για την ανεπίτρεπτη τροποποίηση των όρων της δι-αγωνιστικής διαδικασίας και ενημερώναμε ότι η ολοκλήρωση του έργου εντός της προθεσμίας των δύο (2) ουσιαστικά μηνών, δεδομένου ότι από την 1-7 έως και την 30-8 απαγορευόταν η εκτέλεση εργασιών, είναι ανέφικτος και ότι θα απαιτηθεί η χορήγηση παράτασης. 

Η εταιρία μας, μολονότι εδικαιούτο να αρνηθεί την υπογραφή της συμβάσεως για τον άνω λόγο, εντούτοις στις 20-5-2015 υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου την από 20-5-2015 εργολαβική σύμβαση ποσού 2.416.054,02 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 

Με την υπογραφή της συμβάσεως, η εταιρία μας υπέβαλε χρονοδιάγραμμα εκτέ-λεσης του έργου το οποίο και καθόριζε ως χρόνο ολοκλήρωσης την 30-3-2016. Το χρονοδιάγραμμα δεν έγινε δεκτό και επεστράφη με το υπ’ αριθ. Πρωτοκόλλου 1906/19-6-2015 έγγραφο για διόρθωση και επανυποβολή...

Read more...

Τσίπρας: Με τον Γιάνη χωρίσαμε σαν φίλοι...


Σε 4 χρόνια η χώρα θα είναι διαφορετική... 

Στον στόχο που έχει για την τετραετία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Euronews.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι...
«σε τέσσερα χρόνια η χώρα θα είναι διαφορετική», εκφράζοντας την πεποίθηση πως «αυτή η παροδική ύφεση θα έχει τελειώσει το πρώτο εξάμηνο του 2016», «θα έχουμε ξεφύγει από τις επιπτώσεις των capital controls, θα είμαστε ξανά στην ανάπτυξη με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος».

«Νομίζω ότι είναι ένας εφικτός στόχος, αν όχι στο τέλος του 2016, στις αρχές του 2017, η χώρα να είναι ξανά στις αγορές και άρα να μην χρειαζόμαστε τα νέα δάνεια και την επιτροπεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να υπογραμμίσει ότι πήρε δύσκολες αποφάσεις αλλά έχει τη συνείδησή του καθαρή, και δηλώνει βέβαιος ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να διακρίνει στο βλέμμα των πολιτικών ποιοι είναι αυτοί που τους κοροϊδεύουν και ποιοι είναι αυτοί που τους λένε την αλήθεια».

Όσον αφορά στο χρέος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι για πρώτη φορά συζητείται, όχι αν πρέπει, αλλά σε ποια έκταση και βάθος θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση, απομείωση του χρέους. Στο σημείο αυτό υπογραμμίζει ότι «ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν έβαλε το θέμα του χρέους στο τραπέζι αλλά έλεγε δεξιά και αριστερά ότι το χρέος είναι βιώσιμο». 

Αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης το χρηματοδοτικό σκέλος, καθώς όχι μόνο υπάρχει φρέσκο χρήμα αλλά καλύπτονται πλήρως οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το 2019 και αυτό από μόνο του συνιστά μια ντε φάκτο μίνι αναδιάρθρωση του χρέους.

«Εμείς είμαστε έντιμοι άνθρωποι. Όταν έχουμε δεσμευτεί σε μια συμφωνία, θα την υλοποιήσουμε. Ζητάμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά», ανέφερε και υπενθύμισε ότι η συμφωνία έχει αρνητικά σημεία, αλλά έχει σημεία όπως αυτά που αφορούν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την παύση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τη διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. «Αυτά οι εταίροι μας πρέπει να τα τηρήσουν», γιατί αυτό σημαίνει έντιμη συμφωνία, επιμένει ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποφύγουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι έχουν διαφορετική κοσμοθεωρία, εντούτοις έχουν μια ειλικρινή σχέση.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «την πρώτη περίοδο της διαπραγμάτευσης έδωσε μια μεγάλη δυναμική. Μετά τη στοχοποίηση που έλαβε από τους περισσότερους εταίρους, σταμάτησαν να τον ακούνε, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους, έπρεπε να αλλάξει». «Νομίζω ότι χωρίσαμε σαν φίλοι», είπε ο κ. Τσίπρας για τον πρώην υπουργό...

Read more...

Γεννηματά: Εγκλωβισμένοι στο μνημόνιο Τσίπρας και Μεϊμαράκης...


Στην πλατεία Κοτζιά μιλάει η Φώφη Γεννηματά, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Την τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να επιβάλει...
συνεργασία για τη διακυβέρνηση του τόπου και την έξοδο από το Μνημόνιο ζήτησε για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε τόσο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή τους εμφάνιση στο ντιμπέιτ, κατηγορώντας τους για έλλειψη συναίνεσης, προτάσεων και δεσμεύσεων απέναντι στα προβλήματα των πολιτών. Όπως είπε οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης ήταν:

Αμήχανοι και οι δύο, χωρίς στρατηγική και όραμα για το αύριο της χώρας, εξαντλήθηκαν σ’ ένα πόλεμο φθοράς. Εγκλωβισμένοι στο Μνημόνιο, αλλά και αδύναμοι για τις σκληρές μάχες που έρχονται.Διαφωνούσαν για το ύψος τους στην εικόνα, αλλά κανείς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Παράλληλα, προέκρινε τη «στήριξη των μεγάλων τομών που προώθησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2012, «με ανοιχτό μέτωπο σε κάθε μορφής διαφθορά και τιμωρία των ενόχων. Με στήριξη της δικαιοσύνης γι’ αυτό», αλλά και «χωρίς πυροτεχνήματα για προεκλογικές λογικές, που υποκρύπτουν σκοπιμότητες». Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι κανείς από τους δύο «μονομάχους» δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο:

Ο κ. Τσίπρας μπορεί; ΟΧΙ. Δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους

Ο κ. Μειμαράκης μπορεί; ΟΧΙ. Με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ

«Ακυρώστε τα σχέδια τους. Καταψηφίστε και την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάλεσε τους πολίτες, στις εκλογές της Κυριακής να δώσουν τη δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να λάβει την τρίτη εντολή και να επιβάλει συνεργασία για την χώρα. Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση, είπε:

Δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες. Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια Κυβέρνηση, αν δεν έχει πρόγραμμα και συνοχή. Δεν είμαστε ουρά κανενός. Αυτό ας το πάρουν απόφαση.

Η χώρα χρειάζεται σχέδιο.Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με δεσμευτική Προγραμματική Συμφωνία.

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, «στην Ελλάδα της Ανάπτυξης πρέπει να συμμετέχουν όλοι, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο Κοινωνικό Κράτος που θα παρέχει:


ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ για όλους τους Έλληνες που έχουν ανάγκη, που βιώνουν την φτώχια και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού
Πρόσβαση των αναπήρων σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες
Ασφάλεια και αξιοπρέπεια για τον συνταξιούχο 
Ρήτρα απασχόλησης σε όλες τις πολιτικές και τα δημόσια έργα 
Ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για κάθε άνεργο νέο
Ρυθμίσεις για τα προβλήματα των δανειοληπτών
Ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους
Αξιολόγηση, αξιοκρατία αλλά και ασφάλεια για τους Δημόσιους Υπαλλήλους
Πλήρη εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στα Ανώτατα Ιδρύματα
Σχολεία με δασκάλους, που θα λειτουργούν όχι μόνο ως εκλογικά κέντρα 
Ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό ΕΣΥ. Πρόσβαση όλων των πολιτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα..

Read more...

Ζωή: Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;..


Στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας με ομιλήτρια την Πρόεδρο της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' Αθήνας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Τελικά...
πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, με τους παρευρισκόμενους να απαντούν «όχι». Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «το χρέος δεν είναι του λαού, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε».

Τόνισε ότι «αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με κανένα νόμισμα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάποιοι ανακαλύπτουν εταίρους στους σφαγείς της κοινωνίας».

Και είπε ότι «στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία».
Λαφαζάνης: Παρέδωσαν το «Όχι» σε Μέρκελ -Σοιμπλε

Στον χαιρετισμό του, o επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η «ηγετική ομάδα του γύρισε την πλάτη στα οράματά μας». Και τόνισε:

Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο όχι που είπαμε στη Βουλή στο τρίτο μνημόνιο. Γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο ΝΑΙ της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης.

Το ΟΧΙ αυτό του λαού και της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Με τα ΟΧΙ κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα και όχι με τα ναι της υποταγής...

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ για Πρώτο Θέμα: Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας...


σε διατεταγμένη υπηρεσία...

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που προσπαθεί να συκοφαντήσει αυτή την φορά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, στο πλαίσιο της «εκστρατείας διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων» εναντίον του κόμματος.

«Τις...
τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του» .

Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ...

Πηγή avgi.gr

enimerosi24.gr

Read more...

Καμμένος: Θα αποχωρήσω από την πολιτική...


Καμμένος: Αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή θα αποχωρήσω από την πολιτική
...αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή...
«Αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν με θέλουν στη Βουλή, δεν θα είμαι στη Βουλή», είπε το πρωί ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", Πάνος Καμμένος. 
 «Αν δεν...
μπούμε στη Βουλή αποχωρώ από την πολιτική», είπε συγκεκριμένα στην εκπομπή του Παπαδάκη, ο Καμμένος.
 Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για το Ποτάμι τόνισε ότι εάν ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίσει τα εθνικά θέματα, υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας...

Read more...

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ζητούν Μέρκελ - Φάιμαν...


Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα με θέμα την προσφυγική κρίση, ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη...
συνάντησή τους στο Βερολίνο...

Read more...

Spiegel: Η ΝΔ αμφισβητεί τις γερμανικές πολεμικές οφειλές που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ



Με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το επαναφέρει στο τραπέζι, κυκλοφορώντας σήμερα με τον τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί αμφισβητούν το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων».
Η...
Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η απερχόμενη κυβέρνηση, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο, ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 278 δισ. ευρώ, βασιζόμενη στους υπολογισμούς που είχε κάνει μια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξέτασε το θέμα , στην οποία προήδρευε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσνταντοπούλου.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην συμφωνεί με αυτό το ποσό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα». «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γράφει το Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει, ότι η ΝΔ εξακολουθεί να θεωρεί ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και δεν θεωρεί ότι οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν αποδεκτές από το Βερολίνο.

Τέλος, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το αναγκαστικό δάνειο προς τη Γερμανία από το νομικά δύσκολο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Read more...

Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές ...



Της Άννας Κανδύλη
Απέρριψε ο προεδρεύοντας του Συμβουλίου Επικρατείας, κ. Σακελλαρίου το αίτημα για άμεση έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής της απόφασης του πρώην υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη με την οποία...
ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού Χαλκιδικής.
Η  απόφαση για προσωρινό  «φρενο»  ή όχι της απόφασης αναστολής  θα εκδοθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές ενώ μέχρι την Παρασκευή η εταιρεία, οι εργαζόμενοι και το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καταθέσουν σχετικά υπομνήματα.
Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του κ. Σκουρλέτη διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία των μεταλλείων, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών και συγκεκριμένα παραβιάστηκε  ο όρος που ανέφερε  ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της  Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.  Οι δοκιμές έγιναν στο Πορί της Φινλανδίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec.
Στη σύσκεψη σήμερα του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας παραβρέθηκαν οι δικηγόροι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, Ελένη Τροβά  και των σωματείων των εργαζομένων που συμπλέουν με τη γραμμή της εταιρείας, δύο μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως δικηγόροι του Δημοσίου και τεχνικοί μεταξύ των οποίων και ο Φινλανδός τεχνικός lkka Veikko Kojo ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία Outotec.
Ο κ. Σακελλαρίου ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή οι δικηγόροι να καταθέσουν υπόμνημα, ενώ από τους συνηγόρους του Δημοσίου επιπρόσθετα ζητήθηκε να απαντήσουν και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους δικαστές, αλλά ζητήθηκε να καταθέση ατομικά υπόμνημα και ο τεχνικός lkka Veikko Kojo. Σε χθεσινή σύσκεψη ο εισηγητής ειχε ζητήσει τις ακριβείς θέσεις της εταιρίας επι τεχνικών θεμάτων.
Από την πλευρά του το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε υπόμνημα 45 σελίδων, με το οποίο τάσσεται υπέρ  της υπουργικής απόφασης  αφού πως λέει αυτή εκδόθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι η υποβληθείσα τεχνική μελέτη του εργοστασίου μεταλλουργίας δεν είχε συνταχθεί ούτε καν σύμφωνα με αποτελέσματα δοκιμών που έκανε η εταιρεία Outotec  στο Πορί της Φινλανδίας.
Επίσης, το Δημόσιο, αμφισβητεί την οικονομική ζημία που επικαλείται η   εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, με το σκεπτικό ότι υπάρχει το μεταλλείο Στρατωνίου, στο οποίο λειτουργεί και το εργοστάσιο εμπλουτισμού προς παραγωγή εμπορεύσιμων συμπυκνωμάτων μολύβδου και ψευδαργύρου, οι εργασίες του οποίου ουδόλως θίγονται από την απόφαση  του κ. Σκουρλέτη.
Η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Οκτωβρίου 2015...
enikos.gr 

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μεϊμαράκης εμφανίστηκε, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάβαστος ή, στη χειρότερη, ψεύτης...


Τις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο χτεσινό ντιμπέιτ. ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάπτυξη και την ανεργία, αποδομεί ο... ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία μεταξύ της διακυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο κ. Μεϊμαράκης «εμφανίστηκε, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάβαστος ή, στη χειρότερη ψεύτης, τόσο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη που αφορούν την ανάπτυξη, όσο και στους δείκτες της ανεργίας».
Συγκρίνοντας τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σχετικά με την ανάπτυξη ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2015, της πραγματικά σκληρής διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομία όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά μεγεθύνθηκε συνολικά 1,1% σε ετήσια βάση». Ως προς το ζήτημα της ανεργίας, τονίζει πως «η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, όταν ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».
Ειδικότερα:
Σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Μεϊμαράκη πως επί διακυβέρνησης ΝΔ η χώρα είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης την περίοδο 2013-14, την οποία υποτίθεται ότι ανέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας ύφεση και καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα αύξησε και την ανεργία, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα στοιχεία διαψεύδουν κατηγορηματικά τον πρόεδρο της ΝΔ» και απαντά:
Ειδικά τον πρώτο ενάμιση χρόνο της κυβέρνησης Σαμαρά, από το τρίτο τρίμηνο του 2012 μέχρι και το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σημειώθηκε συνεχόμενα μεγάλη πτώση του ΑΕΠ. Μάλιστα, στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2012, δηλαδή κατά τη διάρκεια της "διαπραγμάτευσης" Σαμαρά, είχαμε μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,6% και 4,7% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Εν τέλει, στην πραγματικότητα, τα χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (2012-2014) το ΑΕΠ μειώθηκε συνολικά 9,7% σε σχέση με το 2011.
Αντίθετα, το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2015, παρά τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, τις απειλές που δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα άδεια ταμεία που παραλάβαμε, σημειώθηκε μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 0,6% και 1,6% αντίστοιχα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «έτσι, παρά τον οικονομικό "στραγγαλισμό" της χώρας από τους πιστωτές και την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο εξάμηνο του 2015, της πραγματικά σκληρής διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομία όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά μεγεθύνθηκε συνολικά 1,1% σε ετήσια βάση».
Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως:
«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αντί να μειώσει την ανεργία, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο κ. Μεϊμαράκης και το αφήγημα του success story, εκτόξευσαν το ποσοστό της στο ιστορικό-υψηλό 27.9% (Σεπτέμβριος 2013), δηλαδή έπειτα από ένα χρόνο πλήρους διακυβέρνησής τους. Στη συνέχεια, παρόλο που το ποσοστό της ανεργίας αποκλιμακώθηκε, κυρίως λόγω της μείωσης του εργατικού δυναμικού και της μετανάστευσης των νέων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν ανεργία 25,9%, δηλαδή υψηλότερη απ' όση παρέλαβαν το 2012.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε ανεργία 25,9% τον Ιανουάριο 2015. Μετά τον Μάρτιο ακολούθησε πτώση της ανεργίας, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έπεσε στο 25.2% τον Ιούνιο. Έτσι, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ανεργία μειώθηκε για πρώτη φορά σε ποσοστά χαμηλότερα από αυτά που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τον Ιούνιο του 2012.
Όπως μάλιστα δείχνουν τα στοιχεία που μόλις σήμερα δημοσιεύει η Eurostat, η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, όταν ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟK»...
newsbeast.gr 

Read more...

Εκατοντάδες προεκλογικές προσλήψεις στη ΔΕΗ και στο Εμπορικό Ναυτικό ...


Πράσινο φως για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και για την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Οι προσλήψεις στη ...
ΔΕΗ θα είναι 8μηνες και αφορούν προσλήψεις στην γενική διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ, 17 άτομα για την γενική διεύθυνση παραγωγής και 4 άτομα για την διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία της γενικής διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων.
Το μεγαλύτερο μέρος των προσληφθέντων θα τοποθετηθεί σε αυτόνομους σταθμούς της ΔΕΗ διαφόρων νησιών, σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, κλπ.
Με άλλη γνωμοδότησή του το ΣτΕ ενέκρινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με ωριαία αντιμισθία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για τα ΔΣΕΝ/ΣΠΜ Ασπροπύργου και ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών...

Read more...

Τελική ευθεία προς την κάλπη Και τώρα η «μάχη» της πλατείας


Και τώρα η «μάχη» της πλατείας
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Μετά το ντιμπέιτ μεταξύ των διεκδικητών της πρωθυπουργίας, σειρά έχει η «μάχη» της πλατείας. Στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Παρασκευή, η οποία θα μεταδοθεί σε γιγαντοοθόνες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Η ΝΔ πρόκειται να αποφασίσει σήμερα εάν η κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης θα γίνει στο Σύνταγμα ή στην Ομόνοια, ενώ την ίδια ώρα το κομμα προγραμματίζει εκστρατεία στις συνοικίες της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η ΝΔ θα ρίξει το βάρος της στο Λεκανοπέδιο τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Συγγρού θεωρούν ότι η πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την πρωτιά, γιαυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες για την πολιτική ανατροπή στην Αθήνα.

Ως επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής αναμένεται να έρθει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη το βράδυ της Πέμπτης. Στη ΝΔ υπήρχε η αρχική σκέψη η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, για να υπογραμμιστεί το συναινετικό μήνυμα που εκπέμπει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει τελική απόφαση, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο της πλατείας Συντάγματος.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατεία Συντάγματος θα έχει την τιμητική της την Παρασκευή, με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από νωρίς το απόγευμα θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας, ενώ συγχρόνως οι πολίτες θα καλούνται με μεγάφωνα και ντουντούκες να προσέλθουν στη συγκέντρωση και να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους.

Η συγκέντρωση του Συντάγματος πρόκειται να μεταδοθεί απευθείας σε γιγαντοοθόνες σε κεντρικές πλατείες πρωτεουουσών νομών.

Έως την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εμφανιστεί επίσης στις εκλογικές περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος. Έτσι, απόψε θα μιλήσει στη Λάρισα, την Τετάρτη στην Πάτρα και την Πέμπτη στο Ηράκλειο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτό είναι, αυτό μπορεί...



O λόγος του Μεϊμαράκη είναι κλασικά στο πλαίσιο τουεπαρχιωτισμού
Οι μετανάστες έρχονται λόγω ΣΥΡΙΖΑ, η Μέρκελ γούσταρε τον Τσίπρα κλπ. κλπ. 
Η...
Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά. Ακόμα και για το ΕΛΚ είπε δεν συμφωνούν όλοι με όλους. 
Ένας εθνικός ορίζοντας αυτιστικός, ενός παλαιού κομματικού συστήματος που είχε μάθει να αναπαράγεται και να κυριαρχεί αδιαφορώντας για το διεθνές πεδίο.
 Στους "ξένους" προσέτρεχε μόνο όταν ένοιωθε να κινδυνεύει από τον "εσωτερικό εχθρό". 
Μια επαρχιώτικη Δεξιά που εκφράστηκε "άξια" από τον Σαμαρά και συνεχίζει να εκπροσωπείται από τον Μεϊμαράκη. 

Τάσος Τσακίρογλου

Read more...

Καμμένος: Ο πανικός του κ. Μεϊμαράκη δείχνει τον νικητή...




Πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρισε τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και πρότεινε την υιοθέτησή του και σε μελλοντικές τηλεμαχίες.

Μιλώντας χθες στην ...
εκπομπή «Στον ενικό» ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη εξερχομένου του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και «ο πανικός του, δείχνει τον νικητή».

Πρόσθεσε, δε ότι αφ' ης στιγμής ο Α. Τσίπρας «πρόφερε το όνομα Παπασταύρου», ο κ. Μεϊμαράκης άρχισε να απαξιώνει τον συνομιλητή του.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, παρά τα λεγόμενά του, «δεν άλλαξε το κόμμα του, από τους ακροδεξιούς που πήγαν στην ΝΔ από τον ΛΑ.Ο.Σ, ούτε έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διώκεται, εκτός λίστας».

Ειδικά για το τελευταίο είπε ότι ο ίδιος δεν περιέλαβε τον κ. Χαϊκάλη στις λίστες των ΑΝΕΛ, παρότι δεν διώκεται.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στην απόφαση για τον κ. Γεωργίου, προσθέτοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης εξακολουθεί να υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που κάνει τους Νεοδημοκράτες, τουλάχιστον τους καραμανλικούς, να σηκώνονται από την καρέκλα τους».

Επίσης ο κ. Καμμένος έκρινε ως ατυχή την υπεράσπιση του κ. Βέμπερ από τον κ. Μεϊμαράκη.

Κατέστησε εκ νέου σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τους κκ Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη, Παπασταύρου και Μαρκογιαννάκη, προσθέτοντας ότι δεν είναι ζήτημα πολιτικής προέλευσης, αλλά στάσης έναντι της διαφθοράς «μεγάλης» και «μικρής», την οποία χαρακτήρισε ως το μείζον πρόβλημα της χώρας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια καινούργια μέρα με καινούργια ήθη, οι ΑΝΕΛ συνέβαλαν στην εθνική συμφιλίωση», είπε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι για να προχωρήσουν στο αύριο και όχι σε συγκάλυψη»...

Read more...

Ούτε η ΕΡΤ έπεσε στο επίπεδο του Μεϊμαράκη...



"Δεν κάνουμε λογοκρισία στους καλεσμένους μας, ούτε συμμεριζόμαστε τις απόψεις τους"...
Απάντηση στα όσα είπε ο Μεϊμαράκης μετά το τέλος του ντιμπέιτ, έδωσε η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Η...
απάντηση της ΕΡΤ, ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά τις 2 τα ξημερώματα:

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν.


Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.


Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. 


Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο...

Read more...

«Ας κερδίσουμε το αύριο, τελειώνοντας με το χθες»...


ΤΣΙΠΡΑΣTo μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους πολίτες, λίγο πριν ολοκληρωθεί το debate.
«Συγκρουστήκαμε και την κρίσιμη στιγμή βάλαμε τον λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και κερδίσαμε μια καλύτερη συμφωνία. Έχουμε σχέδιο και...
γνώση για να πάμε πιο μπροστά και τώρα πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παλιό κομματικό κατεστημένο, με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την πελατεία. Θέλουμε μια Ελλάδα του μόχθου. Θέλουμε την Ελλάδα που θα έχει όραμα και προοπτική. Προκοπή, δημιουργία, μέλλον με αισιοδοξία. Ήθελαν να κάνουν την προσπάθεια μας παρένθεση. Ας κερδίσουμε το αύριο τελειώνοντας με το χθες»

Read more...

"Ήταν μια διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση"...


ts
 Εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο Αλ. Τσίπρας βρήκε το σημερινό debate πιο ζωντανό, σε σύγκριση με αυτο της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν σχεδόν στημένοι μονόλογοι.
«Πιο ζωντανή διαδικασία σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν σχεδόν στημένοι μονόλογοι. Έγινε...

ουσιαστική συζήτηση, μας δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουμε θέσεις να συγκρουστούμε κιόλας. Ήταν μια διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση. Κάναμε καλή αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και διαφωνίες πολιτικές τις οποίες κρίνει ο ελληνικός λαός» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Read more...

Τα 'βαλε με την διοίκηση της ΕΡΤ...


Μάλλον θα ξαναρίξουν μαύρο αν βγει η ΝΔ. 

Τον πείραξε που παρουσίαζαν τον Τσίπρα ψηλότερο, αλλά και κάποιο δημοσίευμα σε βάρος του που αναπαρήγαγε το πρωί εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης...
Βγαίνοντας πήγε κατευθείαν στα μικρόφωνα, για να καταγγείλει την διοίκηση της ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το πλάνο που έκανε ο σκηνοθέτης οπου τον εμφάνιζε στο ίδιο ύψος με τον Τσίπρα.
Ο...
Μεϊμαράκης χωρίς να το το αρνηθεί αυτό, πρόσθεσε πως από το πρωί έχει αρχίσει η διοίκηση της ΕΡΤ να συμπεριφέρεται εχθρικά κατά της ΝΔ. 
Προφανώς εννοούσε ενα δημοσίευμα που αναπαρήγαγε μια εκπομπή το πρωί...

Read more...