Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Νέο κίνηση στα σκαριά στη σκιά του Γ. Παπανδρέου τι λένε συνεργάτες του

Νέο κίνηση  στα σκαριά στη σκιά του Γ. Παπανδρέου τι λένε συνεργάτες του
Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ερωτηθείς για το νεο κομμα που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο απο υποστηρικτές του πρωην πρωθυπουργού , συνεργάτες του κ. Παπανδρέου υποβάθμιζαν το γεγονός σημειώνοντας οτι ειναι μια απο τις εκατοντάδες ομαδες. Τι ειναι ομως η ομάδα ή κομμα που ονομάζεται άλφα βήτα .
Πρόκειται για μία κίνηση από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γνωστά και άγνωστα, αλλά και συνεργάτες και φίλους του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως λένε, στόχος τους είναι να ξεκινήσουν «από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν».
Αυτή τους η αναφορά, αλλά και η σχέση κάποιων από αυτούς με τον Γ. Παπανδρέου έχει κάνει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βλέπουν με καχυποψία αυτή τη κίνηση, υποστηρίζοντας ότι έχει σαφείς αιχμές προς την νυν ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει κατηγορηθεί από παπανδρεϊκά στελέχη ότι μηδένισε το έργο του κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν έχει πάρει θέση σχετικά με την κίνηση, αλλά και τα ίδια τα στελέχη δεν κάνουν λόγο σχέση με τον Γ.Παπανδρέου.
egiakoumis.gr

Read more...

Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα στελέχη του που διαφοροποιούνται

Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα στελέχη του που διαφοροποιούνται
Μετα τις δημόσιες διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ οπως των κυρίων Ρέππα, Σκανδαλίδη, της κυρίας Γεννηματά και των κυρίων Μωραιτη , Καρχιμακη , το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση δημόσια με την οποία τους πετάει το γάντι. Γραφει η Χαριλαου Τρικούπη :
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο για διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις σε σχέση με την παράταξη :
Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια της χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ .egiakoumis.gr

Read more...

Εικόνα παράλυσης...


Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. όμως ομολογούν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κυβερνητική εικόνα πανικού και παράλυσης για πολύ ακόμη, ενώ γρίφος παραμένει το...
υπουργείο Οικονομικών. Ενδεχόμενη καθυστέρηση εξάλλου ερμηνεύεται ως ένδειξη νέων εμπλοκών στην αναζήτηση της φόρμουλας για το επικοινωνιακό επιτελείο και στα «παζάρια» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τηρούν σιγή ιχθύος και οι φήμες στο παρασκήνιο οργιάζουν, με γαλάζιους και πράσινους υπουργούς και υπουργοποιήσιμους να λειτουργούν και να συζητούν μόνο για τον ανασχηματισμό. Η μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος θεωρείται όλο και πιθανότερη, όμως δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο διάδοχός του. Χθες κυκλοφόρησαν πάλι σενάρια «σπασίματος» του υπουργείου Οικονομικών στα δύο, στη λογική της παραμονής του κ. Στουρνάρα ώστε να διαπραγματευθεί το χρέος. (Ο υπουργός Οικονομικών χθες δήλωσε στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail» ότι η Ελλάδα έχει ηθικό δικαίωμα να διαπραγματευθεί σκληρά τη μείωση του χρέους της).

Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τυγχάνει της αποδοχής και της τρόικας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει το ειδικό βάρος ώστε να διαπραγματευθεί το χρέος το φθινόπωρο και να παρουσιάσει όποιες ελαφρύνσεις σταθεί δυνατόν να γίνουν, αλλά και σε αντίθεση με τον τεχνοκράτη Στουρνάρα να έχει την πολιτική ευαισθησία να μην προκαλεί τους φορολογούμενους δηλώνοντας πως δεν υπερφορολογούνται. Αποστολή που θα ήταν δύσκολη ακόμη και για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με εξαίρεση τους Δημήτρη Σταμάτη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ολγα Κεφαλογιάννη, οι υπόλοιποι υπουργοί της Ν.Δ. δεν αισθάνονται αμετακίνητοι στη θέση τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται βέβαιον πως θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ακόμη και εάν μετακινηθεί εν είδει αναβάθμισης. Λέγεται ότι ο Μάκης Βορίδης θα μπει στην κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του είναι σαφές ότι διεκδικεί την είσοδο νέων προσώπων στην κυβέρνηση (με κύριο τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα των Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Γιώργου Ντόλιου, Πάρι Κουκουλόπουλου, Συλβάνας Ράπτη και Κυριάκου Πιερρακάκη) «θυσιάζοντας» τον Θανάση Τσαυτάρη και τον Συμεών Κεδίκογλου.

Αποτίμηση εκλογών στη Ν.Δ.

Τον επαναπατρισμό των 600.000 ψηφοφόρων που έχασε στις ευρωεκλογές θέτει ως στόχο η Νέα Δημοκρατία με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, κάνοντας τον απολογισμό της 25ης Μαΐου.

Η αποτίμηση του αποτελέσματος των διπλών εκλογών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ. υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εστιάζει καταρχήν στην ανάκτηση των δυνάμεων της παράταξης. Δεν προκαταλαμβάνει όμως τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επαναπροσέγγιση, αναθέτοντας στο κόμμα να εισηγηθεί και να συντονίσει όλες τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, τοπικά και κεντρικά.

Η διόρθωση αδικιών στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και οι ελαφρύνσεις, ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη και τους αγρότες (δύο κατηγορίες ψηφοφόρων στις οποίες η Ν.Δ. είχε σημαντικές απώλειες και προφανώς όχι επειδή δεν είχε στραφεί αρκετά δεξιά), κατέχουν επίσης κομβική θέση στην ανάλυση της Ν.Δ. και αποτελούν μία από τις προϋποθέσεις που τίθενται για την επικράτησή της στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η Ν.Δ. καταλήγει στο συμπέρασμα πως έχει σημαντικές εφεδρείες ψηφοφόρων, που κερδίζονται «εάν κυβέρνηση και κόμμα κάνουν σωστά τη δουλειά τους από εδώ και μπρος».

Επίσης, εκτιμάται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει οροφή και ήδη υποχωρεί. Οι ΑΝΕΛ έχουν ξεφουσκώσει, παρά το όργιο του λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκαν. Η Χ.Α. είδε τη δυναμική της να ανακόπτεται και έφθασε κι εκείνη την οροφή της»...
enet.gr

Read more...

Θέμα νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Μωραΐτης!...



Άρθρο - ποταμός από τον βουλευτή του κόμματος...

Με ένα άρθρο του ο Θάνος Μωραΐτης ανοίγει τη συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής του κόμματος από τις πρώτες γραμμές του άρθρου του είναι ξεκάθαρος, αναφέροντας ότι απαιτείται ...
νέα ηγεσία στην παράταξη.

Βασικά σημεία του άρθρου:

-Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους.
Υπήρξε τρίτη συνεχόμενη ήττα μέσα σε ένα περιβάλλον νικηφόρων αποτελεσμάτων της παράταξης σε  κάλπες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και  θετικής καταγραφής στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές
-Αντί η ήττα να λειτουργήσει αφυπνιστικά για μια επανεκκίνηση της παράταξης σε όλα τα επίπεδα, βλέπουμε μια απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία.
-Με πρόθυμους  συμμάχους στα ΜΜΕ χτίζεται καθημερινά η εικόνα ενός όλο και πιο μικρού αλλά (δήθεν) ανθεκτικού ΠΑΣΟΚ.
-Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μας ψήφισε γιατί του υποσχεθήκαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα.
-Απέτυχε η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Οι πολίτες αντελήφθησαν ότι δεν υπήρξε καμία σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών. Με συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, κοινωνικών εταίρων, όπως θα έπρεπε. Δεν είναι «Ελιά», οι συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων.
-Δεν ανασυγκροτείς την μεγάλη κεντροαριστερά απλά υποδύοντάς την, στήνοντας μια καρικατούρα.
Είναι άλλο η συνένωση-σύνθεση των ιστορικών αλλά και νέων δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι άλλο η απεγνωσμένη προσπάθεια για διάσωση ρόλων, οφιτσίων και η υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων.
-H ανάγκη σύγκρουσης μεταξύ παλιού και νέου είναι εδώ, είναι υπαρκτή. Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.  Δεν αφορά όμως προκατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα περί «πασοκοφρόνων» και «ελαιοφρόνων» ή  περί «νέας και παλιάς φρουράς». Κάποιοι χτίζουν τείχη γιατί δεν έχουν θέσεις.
-Να δούμε τα πραγματικά διακυβεύματα. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν καρέκλες, ρόλους και διάσωση φιλοδοξιών σε σκηνικό παραταξιακής διάλυσης.
-Τo πραγματικό διακύβευμα είναι να μπορέσει να εκφραστεί το πολιτικό ακροατήριο που δεν βολεύεται με την επιβολή ενός ανιστόρητου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
-Μονόδρομος να απαιτηθεί η αλλαγή πολιτικής και να υπάρξει πραγματικό προοδευτικό πρόσημο. Όχι απλά να υπάρχει ένα προοδευτικό δεκανίκι σε μια δεξιά κυβέρνηση.
-Η παράταξη για να υπάρξει ξανά, οφείλει να πορευτεί, με σαφές ιδεολογικό στίγμα, με ένα πραγματικό προοδευτικό σχέδιο για τη μετά μνημόνιο εποχή.
-Δεν ανασυγκροτείς τον προοδευτικό πόλο χωρίς προοδευτικές θέσεις, με απούσες τις κοινωνικές δυνάμεις που τον εκπροσωπούν.
-H παράταξη μπορεί να προχωρήσει, υπηρετώντας παράλληλα την σταθερότητα της χώρας. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω παλιούς εσωκομματικούς διαχωρισμούς, διχασμούς και αντιλήψεις...
parapolitika.gr

Read more...

Νέα «λαβράκια» από το ΣΔΟΕ Γιατροί, δικηγόροι και φοροτεχνικοί «έκρυβαν» εκατομμύρια από την εφορία


Γιατροί, δικηγόροι και φοροτεχνικοί «έκρυβαν» εκατομμύρια από την εφορίαΦοροδιαφυγή «μαμούθ» ύψους 214,42 εκατ.  ευρώ εντοπίστηκε σε 19 επιχειρήσεις στην Αττική     


Δεκάδες γιατροί μεταξύ αυτών και διάσημος  οδοντίατρος της Γλυφάδας Παναγιώτης Ν (όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα και το protothema.gr) «συνελήφθησαν»  για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. 

Όπως ανακοίνωσε το Σ.Δ.Ο.Ε, στο πλαίσιο της πάταξης του Οικονομικού Εγκλήματος, της απάτης, της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλά εισοδηματικές τάξεις και τον έλεγχο αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας, πραγματοποίησε κατά τον μήνα Μάιο 2014 έρευνες και ελέγχους σε εκτέλεση του ετήσιου προγράμματος με σημαντικά αποτελέσματα. 

Παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Για την ακρίβεια η  Περ/κή Διεύθυνση Αττικής ανακάλυψε έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, ύψους 214.423.000 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις.

Πρόκειται για: 

 
1. Επιχειρήσεις φύλαξης κτηρίων και εγκαταστάσεων- εύρεσης εργασίας στο Περιστέρι
2.  Εργολάβο τεχνικών έργων στην Αθήνα
3. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών
4. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κινητών τηλεφώνων στην Αθήνα
5. Διαφημιστική επιχείρηση στο ΄Ιλιον και επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων
 
Επίσης καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ύψους 6.045.000 ευρώ, σε οφθαλμίατρο στην Αθήνα για τα έτη 2000-2011.

Σε οδοντίατρο στην Βούλα καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.700.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008.

Σε επιχείρηση συμφερόντων του ως άνω οδοντιάτρου, καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 3.760.000 ευρώ για τα έτη 2005-2008.

Σε άλλη επιχείρηση συμφερόντων του ιδίου, καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.120.000 ευρώ για τα έτη 2009- 2011. 

Έμπορος οδοντιατρικών οργάνων και συσκευών στην Γλυφάδα , δεν εξέδωσε για τα έτη 2002-2013 φορολογικά στοιχεία ύψους 828.000 ευρώ.
 
Ο έλεγχος  του οδοντιάτρου της εμπόρου και των δύο ως άνω επιχειρήσεων σχετίζεται και με τον έλεγχο προσώπων που αναφέρονται  στην λίστα Λαγκάρντ, για την οποία διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας των Οικονομικών Εισαγγελέων.
 
Δικηγόρος στην Αθήνα, δεν εξέδωσε κατά τα έτη 2000- 2012 φορολογικά στοιχεία ύψους 1.520.000 ευρώ.

Φυσικό πρόσωπο – Ιδιώτης στο Αιγάλεω, προσαύξησε την περιουσία του κατά 9.438.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη πηγή.

Φορολογικός σύμβουλος στην Αθήνα, προσαύξησε την περιουσία του κατά 6.229.672 ευρώ χωρίς να προκύπτει η νόμιμη πηγή.

Δικηγόρος στην Αθήνα, από το έτος 2000 έως το 2012, προσαύξησε την περιουσία του κατά 1.500.000 ευρώ, χωρίς να δηλωθεί.

Δημόσιος υπάλληλος στο Μαρούσι- Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 1.200.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη αιτία.

Για 6 φυσικά πρόσωπα, προέκυψε ότι απέκρυψαν εισοδήματα 1.200.000 ευρώ.

Η Επιχειρησιακή Δ/νση Αθηνών, καταλόγισε  σε νοσηλευτικό ίδρυμα στον Πειραιά, για λήψη 2 εικονικών φορολογικών στοιχείων πρόστιμο 520.000 ευρώ.
 
1. Σε τρεις επιχειρήσεις κατασκευών καταλογίστηκε πρόστιμο 2.800.000 ευρώ για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

2. Στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σε 2 επιχειρήσεις και 2 φυσικά πρόσωπα καταλογίστηκαν πρόστιμα από ΦΜΥ και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους 3.384.000 ευρώ όπου και κατεβλήθησαν.

3. Κατά τον έλεγχο 10 φυσικών προσώπων, συνεπεία εισαγγελικών παραγγελιών, για διάφορα τιμήματα εταιρικών μεριδίων κατεβλήθησαν φόροι ύψους  650.000 ευρώ.
 
Η Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, διενεργεί έλεγχο σε βάρος φυσικού προσώπου το οποίο δήλωνε ιατρός και εργαζόταν στο κέντρο Υγείας Σκύρου.

Ο ανωτέρω είχε υφαρπάξει 2 αστυνομικές ταυτότητες με πλαστά στοιχεία και είχε εκδώσει δύο ΑΦΜ σε ανύπαρκτα πρόσωπα. Συνολικά είχε 3 ΑΦΜ. Η έρευνα συνεχίζεται με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
 
Η Περ/κή Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας, καταλόγισε ποσό 14.830.000 ευρώ σε 10 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, για μη απόδοση ΦΠΑ και διοικητικά πρόστιμα. Πρόκειται για επιχειρήσεις εμπορίας ελαστικών, καφετέρια, ενεχυροδανειστήρια , έναν ιδιωτικό υπάλληλο και έναν αγρότη.
 
Η Περ/κή Δ/νση Κρήτης, καταλόγισε ποσά ύψους 2.680.000 ευρώ σε 3 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για μη απόδοση ΦΠΑ, σε Ιατρό ποσό 727.000 ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων και σε λογιστή ποσό 926.000 ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος και ΦΠΑ.
 
Η Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Θεσ/κης, ολοκλήρωσε τον έλεγχο σε 13 off shore εταιρείες, με επιβολή φόρων ύψους 1.644.000 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων.

- Πέντε φυσικά πρόσωπα που ελέγχθησαν από την ως άνω Δ/νση απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 948.000 ευρώ.

- Επιχείρηση μετά από έλεγχο κλήθηκε να επιστρέψει στο Υπουργείο Ανάπτυξης επιχορήγηση ύψους 800.000 ευρώ που είχε λάβει παρατύπως.

- Σε 20 επιχειρήσεις επεβλήθη πρόστιμο 8.226.000 ευρώ γιατί έλαβαν εικονικά τιμολόγια για να καλύψουν τα κέρδη τους και κυρίως να ωφεληθούν τον αναλογούντα Φ.Π.Α.
 
Η Περ/κή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας, καταλόγισε παραβάσεις ύψους 5.300.000 ευρώ, σε δύο κατασκευαστικές εταιρείες στην Αθήνα, ένα ελαιοτριβείο στην Αιτωλοακαρνανία και μια εμπορική επιχείρηση στον Πύργο, για έκδοση ή λήψη εικονικών τιμολογίων.
 
Η Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας καταλόγισε ποσά (φόρους και πρόστιμα) ύψους 2.000.000 ευρώ σε 2 επιχειρήσεις για ανακριβή δήλωση ΦΠΑ και λήψη εικονικών τιμολογίων.
 
Στον τομέα της πάταξης του Λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν στην Θεσσαλονίκη 26.141.000 τσιγάρα, με αναλογούντες δασμούς και φόρους ύψους 4.461.000 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία σε βάρος αλλοδαπού από την Βουλγαρία και απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα
protothema.gr

Read more...

Τι έκανε ο Γ. Παπανδρέου στην Ιορδανία ποιος του ειπε οι κυβερνήσεις πέφτουν μα η αγάπη μένει

Τι έκανε ο Γ. Παπανδρέου στην Ιορδανία ποιος του ειπε οι κυβερνήσεις πέφτουν μα η αγάπη μένει
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, συναντήθηκε χθες, στο Αμμάν, με τον Βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ. Ο Ιορδανός μονάρχης ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην περιοχή και για τις επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία, στις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα την Ιορδανία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε τον ρόλο - κλειδί που διαδραματίζει η Ιορδανία για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και εξήρε τη συμβολή του Βασιλιά Αμπντάλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιούργησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Τόνισε επίσης ότι, είναι επιτακτική ανάγκη η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει αποφασιστικά την Ιορδανία στο τιτάνιο έργο της παροχής βοήθειας στους 1.200.000 πρόσφυγες που έχουν προέλθει από τη Συρία, εκ των οποίων περίπου το 17% βρίσκεται σε στρατόπεδα υποδοχής και το υπόλοιπο 83% φιλοξενείται σε πόλεις και χωριά, με αποτέλεσμα να ασκείται μεγάλη πίεση στις υπάρχουσες υποδομές καθώς και στις υπηρεσίες παιδείας και υγείας της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τα θέματα ασφαλείας που προκαλεί η αστάθεια στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιορδανίας, Χουσεΐν Αλ Ματζαλί.
Για τη σημασία μιας αποτελεσματικής διεθνούς ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε περιπτώσεις ανάλογων κρίσεων με μεγάλη χρονική διάρκεια, αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, Δρ. Ιμπραήμ Σαΐφ.
Λεπτομερή ενημέρωση για τον τρόπο υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων, είχε από τον επικεφαλής του UNHCR, Άντριου Χάρπερ καθώς και από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και τον υπεύθυνο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps.
Χθες το μεσημέρι, ο Γιώργος Παπανδρέου παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, Βενέδικτος, όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες κοινότητες στην περιοχή αλλά και η συμβολή της θρησκευτικής διπλωματίας στην ειρήνη.
Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανιάς, Νάσερ Τζούντεχ, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον πόλεμο στη Συρία.
Το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιορδανικού Κοινοβουλίου, Άτεφ Ταραουνέχ, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα καθώς είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος που αναμένεται να προωθηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Άζρακ. Ο καταυλισμός αυτός, θεωρείται πρότυπος σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στο επίπεδο της κατασκευής όσο και σε αυτό της λειτουργίας του. Οι Ιορδανικές αρχές, σε συνεργασία με το UNHCR, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από τους προηγούμενους καταυλισμούς, δημιούργησαν με τη συνεισφορά της διεθνούς κοινότητας, μονάδες φιλοξενίας που διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στους πρόσφυγες και περιλαμβάνουν σχολείο, κέντρο υγειονομικής περίθαλψης και χώρους απασχόλησης για τα παιδιά.
Ο  κ. Παπανδρέου δέχθηκε τις ευχες του μητροπολίτη φιλαδελφειας Βενέδικτος λεγοντας του: 
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε.
Ο στίχος λέει ξεκάθαρα αυτό και που μας εκφράζει: «οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει». Είναι το συναίσθημα που δεν πρέπει να επηρεάζεται από σκοπιμότητες ή μικρότητες. Αντίθετα, αν θέλουμε να δείξουμε το όντως ύψος μας και πνεύμα μας, αφήνουμε την ιστορία να καταγράψει τα πεπραγμένα μας και τον ερευνητή του μέλλοντος να τ΄ αξιολογήσει μακριά από πάθη και υστεροβουλίες.
Καλώς ξαναήλθατε. Ο Τριαδικός Θεός μας να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για να σας χαίρεται η οικογένειά σας και σεις να πραγματώνεται τα σχέδιά σας και τους οραματισμούς σας.» 
http://egiakoumis.com/

Read more...

Απάντηση Βενιζέλου σε όσους τον αμφισβητούν μέσω ανασχηματισμού

Στο σήριαλ της εσωκομματικής "φαγωμαρας" ήρθε να προστεθεί η νέα παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλιδη
Ηχηρή απάντηση στο "κλάδεμα" της Ελιάς, αλλα και σε όσους τον αμφισβητούν ανοιχτα αναμένεται να δώσει τα επόμενα 24ωρα ο Ευάγγελος Βενιζελος, ο οποίος είδε το διήμερο της απουσίας του στο εξωτερικό, το ένα μετα το αλλο ιστορικά στελέχη του κόμματος, και πρωην υπουργούς με δημοσιες παρεμβάσεις του να βάλουν εναντίον της στρατηγικής ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παραταξης.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Πιτταράς
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται με δυο κινήσεις. Καταρχήν θα επιμείνει στο εγχείρημα της Ελιάς ανακοινώνοντας τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την Επιτροπή για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς, με αξιοποίηση νέων στελεχών και προσώπων από το ευρωψηφοδελτιο της Ελιάς, αλλά και με τις επιλογές του στον επικείμενο ανασχηματισμό...
Μάλιστα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο κ.Βενιζελος αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, να προκαλέσει σύγκλιση των οργάνων του κόμματος, προκαλώντας τα στελέχη του να πάρουν καθαρή θέση για τη στάση τους απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σήριαλ της εσωκομματικής "φαγωμαρας" ήρθε να προστεθεί η νέα παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλιδη ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της Κεντροαριστεράς το Φθινόπωρο, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, λέγοντας με νόημα οτι "αν το συνέδριο αποφασίσει αλλαγή πολιτικής και ο κ.Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό».
Η παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αναπάντητη. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος τον "κάρφωσε" κάνοντας λόγο για «ειδική μεταχείριση» και «απλόχερη προστασία» από τα ΜΜΕ σε ορισμένα στελέχη, που απέχουν από την μάχη, ξεκαθαρίζοντας μαλιστα οτι "αυτή τη μάχη την έδωσαν 42 συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς" την ώρα που "κάποιοι κρυβόντουσαν και εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα των εκλογών".
Μέσα σε αυτό το κλίμα, συζητήσεις προκάλεσε η επανεμφάνιση του άλλοτε στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρεου, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για αυτούς που απαρνούνται την ιδεολογία της παράταξης, επιλέγοντας την εξαφάνιση του σοσιαλισμού από το όνομά της..."Αντί να προσποιούμαστε ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν».
http://news247.gr/

Read more...

Κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από το ΙΚΑ...


"Τσουνάμι" εντολών κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στην Πάτρα.

Πρόκειται για...
ενεργοποίηση της διαδικασίας «κατάσχεσης εις χείρας τρίτων» καθώς οι λογαριασμοί μπλοκάρονται λόγω οφειλών των δικαιούχων τους στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr το μέτρο με εντολή της διοίκησης του ΙΚΑ θα επεκταθεί ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες, όπου ο οφειλέτης του ιδρύματος από την περιοχή, έχει ακίνητο το οποίο νοικιάζει. Αυτομάτως το ενοίκιο
αντί για τον ιδιοκτήτη θα περνάει στο ΙΚΑ...

Read more...

Απόψε ο ανασχηματισμός...





Αλλάζει την ατζέντα ο Σαμαράς, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις των βουλευτών της Χ.Α. ...
Απόψε αναμένεται να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα μετά την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Το ...
σενάριο που αργά το βράδυ χθες είχε αποκλειστεί μεταθέτοντας χρονικά τον ανασχηματισμό για την επόμενη εβδομάδα, αποκλείστηκε σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στη Βουλή.

parapolitika.gr

Read more...

Εκλεισαν τη Βουλή πριν την ώρα της...


Λίγο μετά τις 17:00 θυροκολλήθηκε αιφνιδιαστικά το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων. Επίσημη ανακοίνωση για το...
εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής δεν έχει υπάρξει, σύμφωνα όμως με πληροφορίες είναι η ένταση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για τον ανασχηματισμό αλλά και η πρόθεση να περάσουν όλα τα κρίσιμα νομοθετήματα από τα θερινά τμήματα για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να διακοπούν την Τετάρτη οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής εξέφρασε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη...
enet.gr

Read more...

Η απάντηση της Μισέλ, στους βουλευτές της Χ.Α. ...



"Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απέδειξαν, άλλη μία φορά, τι εκπροσωπούν και τι εκφράζουν: Κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας, ψεύδη και αθλιότητες", τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στα...
όσα είπαν, σήμερα, στη Βουλή, οι υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας...

Read more...

Αισχος! Είπαν το ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά, μπροστά στη Βουλή...




ΒΙΝΤΕΟ...
Απίστευτη πρόκληση από τους χρυσαυγίτες. Εξω από τη Βουλή και μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, τραγούδησαν από τα μεγάφωνα το ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και..
εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.


Read more...

Παρουσίες - "βόμβα" στην ομιλία Λυκούδη...


Παρουσίες βόμβα, που θα συζητηθούν αρκετά και θα παραπέμπουν στο παρασκήνιο που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, αναμένονται στην σημερινή εκδήλωση της...
«μεταρρυθμιστικής τάσης» της ΔΗΜΑΡ, με ομιλητή τον Σπύρο Λυκούδη.

Η εκδήλωση αποτελεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την απαρχή της διάσπασης της ΔΗΜΑΡ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν δεν έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Μεταξύ των προσώπων που θα παραστούν ενδέχεται να είναι και αρχηγός κόμματος, αλλά και προσωπικότητες που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Αναμένεται να παραβρεθούν επίσης στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την ηγεσία των «58» όπως ο Γιάννης Βούλγαρης και η Αθηνά Δρέττα, από το χώρο του πολιτισμού, όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο πρώην υφυπουργός και πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς Παντελής Καψής, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, η κίνηση «Μπροστά» του Παναγιώτη Βλάχου και άλλοι.

Ο ομιλητής της εκδήλωσης Σπύρος Λυκούδης αναμένεται μεταξύ άλλων να προτείνει τη συγκρότηση άτυπης επιτροπής από εκπροσώπους Ελιάς, ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει αν στην ομιλία του θα κάνει το περαιτέρω βήμα - όπως δέχεται εισηγήσεις - να τονίσει πως αν δεν συμμετάσχει σε μια τέτοια πρωτοβουλία ο Φώτης Κουβέλης, θα συμμετάσχει η μειοψηφική τάση.

Υπ’ αυτό το πρίσμα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το επόμενο Σαββατοκύριακο αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον...
real.gr

Read more...

Κουράκος: "Ο Καμμένος διέλυσε τους ΑΝΕΛ"...



Τι είπε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...
«Δεν ασχολούμαι με το χάος» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιάννης Κουράκος, στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, σχετικά με ...
τις εξελίξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

«Ο Πάνος Καμμένος διέλυσε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωσε ο βουλευτής και τόνισε ότι υπάρχει χώρος για τη δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού κόμματος.

«Δεν διαφωνώ με την άποψη της Μίκας Ιατρίδη και τους λόγους της παραίτησής της από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ» ανέφερε ο κ. Κουράκος και κατήγγειλε τα αρχηγικά χαρακτηριστικά στη λειτουργία του κόμματος των ΑΝΕΛ: «Ο Καμμένος κάνει μια προσωπική πολιτική όπως του αρέσει χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα όργανα του κόμματος».

Read more...

Διαψεύδει τον Μιχαλολιάκο, ο Μουρούτης...


Μουρούτης: Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Μιχαλολιάκο
Ετρεξε να διαψεύσει  ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντ. Σαμαρά, Γ. Μουρούτης, τα όσα είπε πριν από λίγο, ο Ν. Μιχαλολιάκος.

"Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν ...
τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. 

Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει", εγραψε.

Read more...

Αθανασίου: Θα έχουν μια δίκαιη δίκη οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής...



Αθανασίου: Θα έχουν μια δίκαιη δίκη οι βουλευτές της Χρυσής ΑυγήςΜετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, εκείνος ζήτησε από τον προεδρεύοντα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, το λόγο.

«Καταλαβαίνω τη...
δυσχερή θέση των κατηγορουμένων», είπε ο κ. Αθανασίου, αρχίζοντας την ομιλία του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως τόνισε: «Πρέπει να επαναλάβω ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη. Όλοι θα αντιμετωπιστούν με τα όπλα της δικαιοσύνης».

Ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έχουν μια δίκαιη δίκη. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης εγγυάται στον κάθε πολίτη μια δίκαιη δίκη», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αν βολεύει μερικούς να λένε ότι η Δικαιοσύνη είναι διαπλεκόμενη, εμείς το ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

newsbeast.gr

Read more...

Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό...


Τώρα-Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό

Υπέρ της άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού τάχθηκε σήμερα η πλειοψηφία των βουλευτών του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας των τριών βουλευτών ψήφισαν...223 βουλευτές, ενώ ένας ψήφισε «παρών». Συνολικά ψήφισαν 224 βουλευτές.

Σημειώνεται πως Μιχαλολιάκος και Λαγός κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ ο Χρηστός Παππάς κατηγορείται για την κατοχή παράνομου σχεδίου, κατηγορίες που είναι συμπληρωματικές της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Read more...

Παππάς: Υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι στη ΝΔ...


Παππάς: Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους της Βουλής ο Θεός να σας λυπηθεί Τι κατήγγειλε για το «ναζιστή κουμπάρο» του Βορίδη ...
O Παππάς επιτέθηκε και κατά του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είχε πει «αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον πάρουμε μαζί μας», αναφερόμενος στο στέλεχος της ΧΑ.
Στη συνέχεια μίλησε για την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για την οποία είπε με ειρωνία πως...
την εξυπηρετούσε στο κατάστημά του, αλλά εκείνη δεν μπόρεσε ποτέ να διακρίνει τα τσιγκέλια, τους μπαλτάδες και τους θαλάμους βασανιστηρίων...


Καταγγελία Παππά για τον «ναζιστή κουμπάρο» του Βορίδη

Στην καταγγελία ότι δεξί χέρι και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που έχει συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009, προχώρησε ο Χρήστος Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις άρσεις ασυλίας του ιδίου, καθώς και των Ν. Μιχαλολιάκου και Γ. Λαγού, ο Χ. Παππάς έκανε την καταγγελία, παρουσιάζοντας μάλιστα την κομματική εφημερίδα «Εμπρός», όπου έχουν δημοσιευτεί τα σχετικά στοιχεία.
Ο  Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ...

Read more...

«Μην τολμήσει κανείς να μ' ακουμπήσει»...


Βίντεο: Γήπεδο έκαναν τη Βουλή οι χρυσαυγίτεςΕικόνες ντροπής. Δείτε το Μιχαλολιάκο να ουρλιάζει, την κόρη του και υποστηρικτές του σε... μπουλούκι να τον παροτρύνουν να «ξεφτιλίσει» το σύστημα.
BINTEO...
Να μετατρέψουν την διαδικασία των αιτήσεων άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού σε επικοινωνιακή... παρωδία επιχείρησαν στην Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρά το γεγονός ότι τόσο το προεδρείο όσο και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων απέφυγαν να απαντήσουν στις συνεχείς προκλήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι...
όταν ο προεδρεύων της Ολομέλειας Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον   Χρήστο Παππά να ανακαλέσει την φράση «είστε άθλιοι και αχρείοι» ακούστηκε από τα έδρανα των χρυσαυγιτών χυδαίο υβρεολόγιο.
«Σκάσε ρε λιγδιάρη!» φώναξε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος που είπαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Από την άλλη πλευρά ακούστηκε ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που τους αποκάεσε «φασίστες» για να απαντήσουν Μίχος και Δ. Κουκούτσης: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες… πουσ..δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».


Προηγουμένως, κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ούρλιαξε προς τους αστυνομικούς «μη μ' ακουμπάει κανείς», ενώ πίσω του ένα... μπουλούκι από υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων η κόρη του και βουλευτές της ΧΑ τον παρότρυναν: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά». Κι όλα αυτά μέσα στη Βουλή... Το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε... σόου και έκαναν μίνι διαδήλωση μέσα στο κτίριο της Βουλής προκαλεί εντύπωση.

Προσπάθησαν να μετατρέψουν τη Βουλή σε γήπεδο

Πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία έζησε για μια ακόμα φορά το ελληνικό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα 30 ατόμων αποτελούμενη από βουλευτές, υπαλλήλους του φιλοναζιστικού κόμματος στα γραφεία της Βουλής, συγγενείς και φίλους που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου, σε εκτέλεση μιας καλοσυντονισμένης επιχείρησης, μετέτρεψαν τους διαδρόμους του κοινοβουλίου σε εξέδρα γηπέδου φωνάζοντας συνθήματα με υψωμένες τις γροθιές.

Τα μέλη της ομάδας είχαν ακροβολιστεί στους διαδρόμους τους κοινοβουλίου περιμένοντας την εμφάνιση του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου. Λίγο μετά τις 12 ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης τους ενημέρωσε ότι οι προφυλακισμένοι θα μπουν την υπόγεια είσοδο που βρίσκεται στο βεστιάριο, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας. Οι φανατισμένοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν και ξέσπασαν σε φωνές και συνθήματα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος: «Ακου αρχηγέ και άκουσε καλά ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά»! Όλα αυτά όχι στην πλατεία Συντάγματος αλλά εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που δοκιμάστηκε απο καταστάσεις πρωτόγνωρες!

Λόγω τις έκρυθμης κατάστασης η φρουρά της Βουλής επιχείρησε να συντομεύσει την πορεία των προφυλακισμένων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το ξέσπασμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει» φώναξε πυροδοτώντας ακόμα πιο ακραίες αντιδράσεις από το συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να εισβάλουν ακόμα και στην αίθουσα της ολομέλειας.

Προκειμένου να αποφευχθεί το «φιάσκο» της εισόδου, η φρουρά της Βουλής μπλόκαρε όλες τις διόδους που οδηγούν πέριξ της Ολομέλειας και του περιστυλίου. Στην ουσία για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Ολομέλεια λειτουργούσε με κλειστούς τους διαδρόμους του κοινοβουλίου.



πηγη protothema.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ από το "ντου", στην αιθουσα της βουλής...


Δειτε το βίντεο απ' το ντου που προσπάθησαν να κάνουν στην αιθουσα της βουλής, περίπου 30 υπάλληλοι του...
φιλοναζιστικού κόμματος στα γραφεία της Βουλής και συγγενείς που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου.

Δειτε το:

Read more...

Οι χρυσαυγίτες φιλούσαν υπέροχα...



«Τρυφερές» στιγμές είχαν στα έδρανα της βουλής,  οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α.
Ιδου και...
οι φωτό...


Read more...

Πού δώρισαν την αποζημίωσή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ...


Πού δώρισαν την αποζημίωσή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Στην Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων, δόθηκε η αποζημίωση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, από τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές του μηνός Απριλίου.

Η ..
σχετική απόφαση ελήφθη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, στο όνομα του Οργανισμού.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ παραχωρούν κάθε μήνα τα χρήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής, υπέρ κοινωφελών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Read more...

Καθαρίστριες: «Μας απειλούσαν και μας έβριζαν οι χρυσαυγίτες»...




 BINTEO...
 Σε καταγγελίες για τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών, προχώρησαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Όπως τονίζουν σε δελτίο Τύπου, «οι χρυσαυγίτες περνούσαν από το πρωί έξω από το Υπουργείο, μας έβριζαν και μας απειλούσαν με στόχο να...
μας εκφοβίσουν».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το  Συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που παραμένουν έξω από το υπουργείο «Από το πρωί, ομάδες Χρυσαυγιτών περιφέρονται γύρω από τον χώρο που πραγματοποιείται η καθιστική διαμαρτυρία μας, βρίζοντας και απειλώντας».

Οι καθαρίστριες συνδέουν την χθεσινή επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ με τη σημερινή δράση των χρυσαυγιτών. «Μια μέρα μετά την επίθεση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής και τους τραυματισμούς, εμφανίστηκαν και οι παρακρατικές ομάδες να μας τρομοκρατήσουν ελπίζοντας πως θα μας αναγκάσουν να γυρίσουμε στα σπίτια μας, φοβισμένες και ταπεινωμένες. Πιστή στο ρόλο της η θρασύδειλη εγκληματική συμμορία εμφανίζεται σαν το μακρύ χέρι της εξουσίας, πάντα ενάντια στους εργατικούς αγώνες τρομοκρατώντας απολυμένες γυναίκες» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ας γνωρίζουν οι καθοδηγητές τους πως οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες δεν θα υποχωρήσουν, δεν θα γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά στις δουλειές τους.
Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση πως από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ακέραια τη ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα των διαμαρτυρόμενων καθαριστριών» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και καλούν τους εργαζόμενους και ανέργους, τις νέες και τους νέους να πλαισιώσουν ακόμη πιο δυναμικά περιφρουρώντας το χώρο της διαμαρτυρίας.


topontiki.gr

Read more...