Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Απάντηση Βενιζέλου σε όσους τον αμφισβητούν μέσω ανασχηματισμού

Στο σήριαλ της εσωκομματικής "φαγωμαρας" ήρθε να προστεθεί η νέα παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλιδη
Ηχηρή απάντηση στο "κλάδεμα" της Ελιάς, αλλα και σε όσους τον αμφισβητούν ανοιχτα αναμένεται να δώσει τα επόμενα 24ωρα ο Ευάγγελος Βενιζελος, ο οποίος είδε το διήμερο της απουσίας του στο εξωτερικό, το ένα μετα το αλλο ιστορικά στελέχη του κόμματος, και πρωην υπουργούς με δημοσιες παρεμβάσεις του να βάλουν εναντίον της στρατηγικής ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παραταξης.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Πιτταράς
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται με δυο κινήσεις. Καταρχήν θα επιμείνει στο εγχείρημα της Ελιάς ανακοινώνοντας τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την Επιτροπή για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς, με αξιοποίηση νέων στελεχών και προσώπων από το ευρωψηφοδελτιο της Ελιάς, αλλά και με τις επιλογές του στον επικείμενο ανασχηματισμό...
Μάλιστα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο κ.Βενιζελος αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, να προκαλέσει σύγκλιση των οργάνων του κόμματος, προκαλώντας τα στελέχη του να πάρουν καθαρή θέση για τη στάση τους απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σήριαλ της εσωκομματικής "φαγωμαρας" ήρθε να προστεθεί η νέα παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλιδη ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της Κεντροαριστεράς το Φθινόπωρο, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, λέγοντας με νόημα οτι "αν το συνέδριο αποφασίσει αλλαγή πολιτικής και ο κ.Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό».
Η παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αναπάντητη. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος τον "κάρφωσε" κάνοντας λόγο για «ειδική μεταχείριση» και «απλόχερη προστασία» από τα ΜΜΕ σε ορισμένα στελέχη, που απέχουν από την μάχη, ξεκαθαρίζοντας μαλιστα οτι "αυτή τη μάχη την έδωσαν 42 συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς" την ώρα που "κάποιοι κρυβόντουσαν και εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα των εκλογών".
Μέσα σε αυτό το κλίμα, συζητήσεις προκάλεσε η επανεμφάνιση του άλλοτε στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρεου, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για αυτούς που απαρνούνται την ιδεολογία της παράταξης, επιλέγοντας την εξαφάνιση του σοσιαλισμού από το όνομά της..."Αντί να προσποιούμαστε ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν».
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: