Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Προχωράμε στην υλοποίηση της 20ης Φεβρουαρίου...


BINTEO...


Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις συνομιλίες στο Eurogroup εξέφρασε ο κυβερνητικός εταίρος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος που είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και...
ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε πως υπάρχει θετική εξέλιξη από το Eurogroup κάνοντας λόγο για «καλά νέα από τις Βρυξέλλες».
Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε την έναρξη της υλοποίησης της απόφασης της 20ης του μηνός και ουσιαστικά την απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το θέμα το χρηματοπιστωτικό. Ξεκινάνε οι διαδικασίες προκειμένου να λυθεί το θέμα της ρευστότητας. Αυτί είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμπλήρωσε πως «η χώρα έχει γυρίσει σελίδα» ενώ τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων (ΕΚΤ και Eurogroup).
Δείτε το βίντεο...


real.gr

Read more...

Βενεζουέλα: Ψώνια με δακτυλικό αποτύπωμα


venezouela
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει περίπου 20.000 μηχανήματα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στα σούπερ μάρκετ της χώρας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις και τον πανικό των καταναλωτών.
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είπε ότι οι ελλείψεις οφείλονται στη χειραγώγηση των τιμών και στα παιχνίδια που παίζουν οι κερδοσκόποι.
Ο ίδιος κατηγορεί συχνά τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα οποία έχουν επιδεινωθεί λόγω της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
Τον Φεβρουάριο η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ με την κατηγορία ότι προκαλούσαν τεχνητές ουρές στα ταμεία, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών. Κατά τις Αρχές, το «κόλπο» ήταν να μην ανοίγουν αρκετά ταμεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Η κυβέρνηση Μαδούρο, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών, έχει καθιερώσει ανώτερο πλαφόν κέρδους το 30% και αυστηρότητα πρόστιμα (έως κάθειρξη 12 ετών) σε όσους παρανομούν.
Βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης υποσχέθηκαν στην Βενεζουέλα και οι υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Η Βενεζουέλα είναι και επισήμως η χώρα με τον υψηλότερο πληθωρισμό τουλάχιστον στην Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας. Ο δείκτης για το 2014 διαμορφώθηκε στο 68,5%.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σε διαβούλευση έως την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ...


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα έως και τις 10 το πρωί της Πέμπτης το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στο κείμενο του νομοσχεδίου αναφέρεται:

Η αιφνίδια κατάργηση της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και συνακόλουθα η...
διακοπή της συνεχούς και αδιάλειπτης παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας που συντελέστηκε τον Ιούνιο του 2013, συνιστά σοβαρό ρήγμα στην αρχή της συνέχειας της παροχής δημόσιας υπηρεσίας με ουσιαστική έννοια. Οι νομικές ενέργειες που έλαβαν χώρα και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατά την περίοδο εκείνη προκάλεσαν ισχυρότατες αντιδράσεις, οι οποίες προήλθαν όχι μόνο από το θιγόμενο προσωπικό του μέχρι τότε λειτουργούντος δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αλλά και από όλες τις αντιπροσωπευτικές κοινωνικές ομάδες και τους φορείς που σχετίζονται με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι  ενέργειες και πολιτικές αυτές έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά προβληματικό καθεστώς στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε εργασιακά ζητήματα καθώς και οικονομικά/νομικά θέματα που ανέκυψαν κατά την εκκαθάρισή του.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και μέσα από την αναβίωση της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας χωρίς ασυνέχεια, η οποία θα λειτουργεί με πιστή τήρηση των συνταγματικών αρχών (όπως αυτές αποτυπώνονται στην παρ. 2 του άρθρου 15 του Συντάγματος), και η επίλυση των εργασιακών, οικονομικών και άλλων προβλημάτων που δημιούργησαν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ως τώρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καλεί τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο να συνεισφέρει στη βελτίωση των διατάξεων του προτεινόμενου σχεδίου νόμου καταθέτοντας τις προτάσεις του στη διαβούλευση.

​Η διάρκεια της διαβούλευσης αρχίζει σήμερα και θα περατωθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους απολυμένους της ΕΡΤ το άρθρο 16 αναφέρει:

«Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο,  με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που προκύπτουν από την κατά την προηγούμενη παράγραφο αναβίωση συμβάσεων και ιδίως τα θέματα που αφορούν, ενδεχομένως:

α) μισθούς υπερημερίας του Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση,

β) συμψηφισμούς αυτών με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώς και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

γ) κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια του προσωπικού τούτου.

3. Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:

α) το προσωπικό ειδικών θέσεων και οι ειδικοί σύμβουλοι.

β) όσοι με έγγραφη δήλωση τους η οποία υποβάλλεται στο ΔΣ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους, ή όσοι δεν εμφανιστούν εντός της προθεσμίας αυτής.

γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
left.gr

Read more...

Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup – Στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν οι συζητήσεις


xamogela
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πλέον να σημειωθεί πρόοδος, αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν θα δώσουν στα ΜΜΕ κοινή δήλωση για την Ελλάδα.
“Τελείωσε”, δήλωσε ο αξιωματούχος. Οι υπουργοί δήλωσαν “ότι πρέπει να προχωρήσουμε τώρα”, πρόσθεσε.
Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν.
Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Ελλάδα στο Eurogroup, η προσοχή πλέον στρέφεται στην Τετάρτη, όταν θα ξεκινήσουν οι πραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και DPA, την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους «θεσμούς». Οι συζητήσεις της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αφορούν τεχνικά ζητήματα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Προβολή της λίστας Λαγκάρντ στον Άρειο Πάγο...


eidikodikastirioΣε γιγαντοοθόνη θα προβληθεί αύριο το μεσημέρι η λίστα Λαγκάρντ.

Την απόφαση είχε λάβει το Ειδικό Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα στη δίκη του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου...
οι δικαστές να δουν ποια είναι η ηλεκτρονική μορφή της λίστας με τις καταθέσεις Ελλήνων στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Τη λίστα την είχε αποκαλύψει το πρώην στέλεχος της τράπεζας Εβρέ Φαλσιανί...
Έρρικα Βαλλιάνου
crimenet.gr

Read more...

Στις 20 Απριλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής...


Στις 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού θα ξεκινήσει η...
δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου (215/2015) θα καθίσουν 69 συνολικά πρόσωπα από τους 83 αρχικά κατηγορούμενους. 

Ανάμεσά τους είναι και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών, κ.ά...
real.gr

Read more...

Διαψεύδει η Αθήνα...


...τη δήλωση του Ιρλανδού ΥΠΟΙΚ...


Κατηγορηματικά διέψευσε το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δήλωση, σύμφωνα με την οποία ο...
επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την ελληνική πλευρά θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, αντί του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναλυτικά, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διέψευσε τη δήλωση του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup τόνισε ότι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την ελληνική πλευρά θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αντί του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Τη δήλωση μετέδωσε ο Guardian.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής...
thepressproject.gr

Read more...

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Ο Δραγασάκης -κι όχι ο Βαρουφάκης- στις διαπραγματεύσεις ...


irlandos-upoik-o-dragasakis-stis-diapragmateuseis-me-tous-pistwtes
...με τους πιστωτές...
«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέρος των δεσμεύσεών της για να πάρει μέρος της δόσης», ανέφερε ο Iρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Ο ...
αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές», πρόσθεσε ο Μ. Νούναν, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να σχολιάζεται από τους ξένους ανταποκριτές, αναφορικά με το ρόλο που θα έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

πηγη thetoc.gr

Read more...

Κουτσούμπας: Ξαναβγάζουν τη Χ.Α. στην επιφάνεια με περίεργο τρόπο...


«Η πλειοψηφία του λαού έχει καταδικάσει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα»
Στον προβληματισμό που έχει δημιουργήσει στο ΚΚΕ η αθωωτική απόφαση υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε...
χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει «καταδικάσει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα ως εγκληματική οργάνωση» με προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα του ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, «και το ξαναβγάζουν στην επιφάνεια με έναν περίεργο τρόπο οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση».

Ανέφερε, επίσης, ότι τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο κ. Παυλόπουλος είχαν υποχρέωση να καταθέσουν για το γεγονός αυτό και στο δικαστήριο. Σε ερώτηση δε αν οι δύο προαναφερθέντες δεν ήθελαν απλώς να μετάσχουν «σε μια τέτοια ιστορία» ή υπάρχει ευρύτερο σχέδιο, είπε ότι δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, καθώς «δεν το ξέρω αυτήν τη στιγμή». 

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η όλη υπόθεση γεννά ανησυχίες, «όπως επίσης και η στάση της προέδρου της Βουλής όλο το τελευταίο διάστημα, η οποία αναδεικνύει αυτό το ζήτημα βάζοντας στο πολιτικό κάδρο τη Χρυσή Αυγή, ξανά», «όταν μάλιστα ετοιμάζεται τώρα, σε 1-2 μήνες, να αρχίσει η δίκη» και πρόσθεσε ότι απεύχεται, όπως όλοι, όλα αυτά να αποτελούν προμήνυμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως της κυβέρνησης που πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Αναφορικά με το Eurogroup είπε ότι ζούμε αυτό που συμβαίνει κάθε φορά όταν πρόκειται να δοθεί μια δόση και υπογράμμισε ότι η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση εστιάζεται στο ότι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος εσκεμμένο, διότι εγκλωβίζει την αντιπαράθεση σε ένα πλαίσιο με τις κατευθύνσεις του οποίου ταυτίζεται απόλυτα.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις Βαρουφάκη για τη φοροδιαφυγή, είπε ότι είναι μέτρα που πλήττουν πάλι τα λαϊκά εισοδήματα και όχι το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που αναφύεται με το «να καρφώνει και να χαφιεδίζει ο ένας τον άλλον».

Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό τι ακριβώς θα έλυνε ένα δημοψήφισμα, καθώς ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «ότι η ΕΕ είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι και ότι θα μείνουμε» ή η προσφυγή στις κάλπες, αφού «ακόμα κι αν ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα αλλάξει γραμμή, θα αλλάξει πολιτική;».

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι αυτήν τη στιγμή φαίνεται πιο «ρεαλιστικό» η «δοκιμή» της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ένα χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι μια περίπτωση διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος αποτελεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ υπάρχουν και δυνάμεις όπως ο Ευ. Βενιζέλος, αλλά και δυνάμεις εντός της ΝΔ, «όχι η ηγεσία της ή η πλειοψηφία της» που είναι υπέρ της άποψης για μια ευρύτερη κυβέρνηση.
Σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για τα εμβάσματα του κ. Χαρδούβελη στο εξωτερικό, είπε ότι πρέπει να γίνει έρευνα αν πρόκειται για φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «σε συνθήκες ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων είναι καθ' όλα νόμιμο, έτσι λειτουργεί το σύστημα, έτσι λειτουργούν όλοι, πολιτικοί, πολίτες κλπ. Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημα με μια κουβέντα να το τελειώσουμε αυτό».
real.gr

Read more...

Siemens: Δέκα χρόνια μετά...




crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σε 64 φθάνουν οι κατηγορούμενοι που θα δικασθούν(;)για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens και τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ.

Ανάμεσα τους ο...
Μιχ. Χριστοφοράκος που δεν έχει εκδοθεί στην Ελλάδα επικαλούμενος τη γερμανική του υπηκοότητα, 16 Γερμανοί, ο Χρ.Καραβέλλας που καταζητείται(απαλλάσσονται τα μέλη της οικογένειας του), ο Θ.Μαυρίδης κ.α.

Οι βασικές κατηγορίες είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία ενώ έχει παραγραφεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλα τα ονόματα και οι κατηγορίες.

1) Πρόδρομος Μαυρίδης

2) Χρήστος Καραβέλας

3) Ηλίας Γεωργίου

4) Μιχάλης Χριστοφοράκος

5) Εμμανουήλ Σταυριανού

6) Αλέξανδρος Αθανασιάδης

7) Φόλκερ Γιουνγκ

8) Καρλ Φρίντριχ Φον Πίρερ

9) Χαιντ Γιοχιμ Νοιμπίρκερ (αυτοκτόνησε δεν έχει προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου)

10) Ρόλαντ Κοχ

11) Τόμας Γκάνσβιντ

12) Χανς Γουόλτερ Μπερνσάου

13) Μάικλ Κουτσενρόιτερ

14) Ράινερ Νίντλε

15) Ράινχαρτ Σίκατσεκ

16) Ρούντολφ Βόλφγκανγκ

17) Χάιντς Βόλφγκανγκ Ερνστ Κάιλ φον Γιάγκεμαν

18) Φρανς Γιόζεφ Ρίχτερ

19) Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ

Οι παραπάνω παραπέμπονται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

20) Γιώργος Σκαρτέλης,

21) Αθανάσιος Γρεβενίτης,

22)Παναγιώτης Βεργής,

23) Δημήτρης Κόκκινος,

24) Σωτήρης Τζούμας

25) Κωνσταντίνος Γκόγκας

26) Νικόλαος Νίντος

27) Γιώργος Καραπλής

28) Νικόλας Μανασής

29) Γεώργιος Αργυρόπουλος

30) Δημήτρης Γυφτόπουλος

31) Δημήτρης Κουβάτσος

32) Γεώργιος Αυλωνίτης

33) Παναγιώτης Νικάκης.

Οι παραπάνω παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

34) Μάνφρεντ Μπρίντε

35) Γεώργιος Γεργιαννάκης

36) Γεώργιος Ναούμ

37) Ευάγγελος Μαρκόπουλος

38) Σπυρίδων Ταράζης

39) Αλέξανδρος Καλουτάς

40) Πολυξένη Παλαιογιώργου

41) Παντελεήμων Καράκωστας.

Οι παραπάνω παραπέμπονται για απλή συνέργια σε παθητική δωροδοκία.

42) Παναγιώτα Κοκκίνου

43) Θεόδωρος Τσουκάτος

44) Ηλίας Πιταούλης

45) Γεώργιος Γενναίος

46) Φώτης Γενναίος

47) Κωνσταντίνος Βόσσος

48) Θεόδωρος Βόσσος

49) Στυλιανός Βίος

50) Σοφία Αραβοσίτα

51) Ευδοκία Μίχα

52) Παναγιώτης Παπούλιας

53) Βενετία Τερζάκη

54) Παναγιώτης Χαραμής

55) Γεώργιος Χρυστογιάννης.

Οι παραπάνω παραπέμπονται για άμεση συνέργια σε παθητική δωροδοκία.

56) Γεώργιος Καλδής

57) Αλέξανδρος Λέτσας

58) Σταύρος Γιαννακάκης

59) Αθανάσιος Ράμμος

60) Βασίλειος Τυρογαλάς

61) Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης

62) Φάνης Λυγινός.

63) Ζαν κλοντ Οσβαλντ

Οι παραπάνω παραπέμπονται για άμεση συνέργια σε ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα

64) Μάρθα Δημητριάδη – Καραβέλα

Η σύζυγος του άφαντου Χρήστου Καραβέλα παραπέμπεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Read more...

«Απασφάλισε» ο Δένδιας: Να μην γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο...



«Να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για την πτώση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές. 

Ο ...
Νίκος Δένδιας επεσήμανε το κίνδυνο και τον «εφιάλτη» η ΝΔ να μετατραπεί σε ακροδεξιό κόμμα του 4% με 5%. «Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», είπε. 

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ήττα που έχει υπέστη ποτέ το κόμμα στην ιστορία του και για την ανάγκη να συζητηθεί η ήττα στα όργανα του κόμματος. 

«Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4 – 5%, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βλέπω (ιδεολογική) διαρκή διολίσθηση... είναι εσωστρέφεια με αρνητικό πρόσημο όποιος συζητάει;» απάντησε ευθέως στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Δένδιας. Κατήγγειλε δε, ότι χθες (Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή) είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε. 

«Η κοινωνία μάς προσλαμβάνει ως συνεχώς δεξιότερη στροφή, το Ποτάμι υπάρχει επειδή αφήσαμε χώρο, κανείς δεν μας θεωρεί κεντρώο κόμμα ας είμαστε σοβαροί (...) μάς συνθλίβουν από αριστερά και από δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. 

πηγη topontiki.gr

Read more...

Καμμένος: Ο Άκης είναι μέσα για… τροχαία παράβαση...




ΒΙΝΤΕΟ...
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να στείλει στον εισαγγελέα την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 αλλά και...
αυτή των υποβρυχίων.

Σε συνέντευξή του στο tvkosmos ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για μίζα ύψους 41 εκατομμυρίων σχετικά με τα NH-90.

Σε ότι αφορά τα υποβρύχια, δεν απέκλεισε το θέμα των τεχνικών προβλημάτων τους να έκλεισε σε πολιτικό επίπεδο. «Να δεχθήκαμε την παραλαβή με αντάλλαγμα λίγο παραπάνω ΕΣΠΑ», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε: «ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι μέσα για τροχαία παράβαση σε σχέση με όσα έχουν κάνει άλλοι».

Δείτε το βίντεο:
enikos

Read more...