Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Στο μυαλό του Βενιζέλου. Τα "απολύτως", η Μολδαβία, η φυλακή και το ψυχιατρείο

"Υπάρχουν πολλοί μισθοί οι οποίοι είναι 70 ευρώ τον μήνα στην Μολδαβία. Η Μολδαβία είναι δίπλα μας έτσι; Είναι μία ώρα πτήση. 70 ευρώ τον μήνα! Λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε ένα κράτος σε ένα επίπεδο ζωής, πάρα πολύ υψηλό!"

Η παραπάνω προχθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου και αρχηγού της Ελιάς (Ελιά=ΠΑΣΟΚ με διαφορετικό ΑΦΜ, άρα ΠΑΣΟΚ χωρίς παλιά χρέη και υποχρέωση αποπληρωμής τους), υποκρύπτει δύο ενδεχόμενα.

Ενδεχόμενο 1ο: Ο Βενιζέλος πια χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και η οικογένειά του θα είναι καλό να το κοιτάξει σοβαρά και να τον προστατεύσει από περαιτέρω επιδείνωση.

Ενδεχόμενο 2ο: Ο Βενιζέλος ξέροντας τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει στην πολιτική του καριέρα την τελευταία 20ετία από νόμους περί ευθύνης υπουργών μέχρι λίστες Λαγκάρντ και εξοπλιστικά, βλέπει με τρόμο τι πρόκειται να πάθει σε λίγους μήνες που θα τελειώσει και η πολιτική του καριέρα και η ποινική του ασυλία. Η φυλακή για το τεράστιο "ΕΓΩ" του έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει τον εγκλεισμό του σε αυτή είναι να πετύχει εγκλεισμό του σε άλλο ίδρυμα. Πιο φιλικό και με πιο άνετη διαβίωση από την φυλακή. Με απίστευτες παρανοϊκές δηλώσεις του όπως και την παραπάνω που όλο και πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ίσως να προετοιμάζει το έδαφος για αυτό το ενδεχόμενο μη έχοντας άλλη εναλλακτική.

Μία δεύτερη επίσης παρανοϊκή προχθεσινή του δήλωση ήταν ότι ο Σύριζα θέλει να εκλεγεί κυβέρνηση για να τους (τον) βάλει στην φυλακή. Αν στον Σύριζα ήταν έξυπνοι θα την είχαν κάνει ήδη προεκλογικό σποτάκι για τις εκλογές του Μάη. Το 99% των Ελλήνων, ακόμα και σκληροπυρηνικών ΠΑΣΟΚων (με εξαίρεση τύπους σαν την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, τον Χειμωνά και τον Καψή) ηδονίζεται μόνο στην σκέψη του Βενιζέλου στην φυλακή. Ήταν τεράστια αβάντα στον Σύριζα αυτή η δήλωση και είναι πολύ περίεργο πως δεν το αντιλήφθηκε αυτό ένας άνθρωπος με την υποτιθέμενη ευφυΐα του Βενιζέλου και το ξεστόμισε σε μια συνέντευξη.




Το βιογραφικό του ανθρώπου που κατά δήλωσή του θέλει να χτίσει την Ελλάδα του αύριο που κατέστρεψαν οι πολιτικοί και οι πολιτικές του χθες

http://projector-revolt.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8.html

Read more...

Ξέσπασε νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Προαναγγέλλει κατασχέσεις καταθέσεων ο Γλέζος


Προαναγγέλλει κατασχέσεις καταθέσεων ο ΓλέζοςΣάλος από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ περί πιθανού εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού αν σταματήσουν οι δόσεις από τους Ευρωπαίους – Σαμαράς: "Ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά" - Κεδίκογλου: “Εάν εκλεγεί ο Τσίπρας θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων και χρεοκοπία” - ΠΑΣΟΚ: Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν οι απόψεις της ασύντακτης χρεοκοπίας


Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για την πιθανότητα επιβολής αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας διακόψουν τη χορήγηση των δόσεων των δανείων προς τη χώρα μας, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτήσει την κατάργηση του Μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία” ο κ. Γλέζος, όταν ερωτήθηκε για το πώς σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοσίου εφόσον έρθει σε ρήξη με τους εταίρους και δανειστές μας, τόνισε πως στις πιθανές λύσεις θα μπορούσε να περιληφθεί και ο “εσωτερικός δανεισμός”. Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζει πως η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστήριξε πως εάν τότε οι εταίροι σταματήσουν να μας χορηγούν τις δόσεις των δανείων ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δημοσίου: «Θα μπορέσει. Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Ο λαός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα παραδώσει τη χώρα στους ξένους τραπεζίτες, ούτε την πολιτική του ελευθερία στους Γερμανούς και την τρόικα. Όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει με την κυβέρνηση της Αριστεράς και θα δώσει και πάλι το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: η Ελλάδα θα αλλάξει την Ευρώπη, θα το δείτε!», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεσητόσο δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος, από την Τρίπολη όπου περιοδεύει, απάντησε στον Μανώλη Γλέζο, για τη δήλωσή του περί ενδεχόμενου αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού, υπογραμμίζοντας πως "Αν ο κόσμος το πίστευε θα είχαμε εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα αλλά ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά." 

Παράλληλα τη συνέντευξη σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σχολίασε: «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του... Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!». (Διαβάστε και εδώ)

Η απάντηση του Γλέζου στον Κεδίκογλου

Στον κ. Κεδίκογλου ανταπάντησε ο ίδιος ο κ. Γλέζος: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο, λέγοντας «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο». Δηλαδή ο "εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο" - π.χ. 100.000 εισόδημα - έγινε" κατάσχεση καταθέσεων"!!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου και προσθέτει:

«Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων. κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη.

Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ. Γλέζου "Έξοδος" που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.

Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».

Το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Γλέζου
«Μετά την επιστράτευση του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, με την έγκριση προφανώς του κ. Τσίπρα, επανήλθε στην πρόταση για την επιβολή αναγκαστικού  δανεισμού, δηλαδή κουρέματος των καταθέσεων», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. 

«Φαίνεται συνεπώς ότι ακόμη και τώρα αυτές οι απόψεις κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση. Δηλαδή  η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας. Με αυτές τις απόψεις προφανώς η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και  τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας», επισημαίνει.
protothema.gr

Read more...

Αποχωρεί απο την πολιτική ο Στ. Θεοδωράκης αν ...

Αποχωρεί απο την πολιτική ο Στ. Θεοδωράκης αν ...
Ανοιχτός στις συνεργασίες, με όρους, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έθεσε ως στόχο την τρίτη θέση των ευρωεκλογών για το Ποτάμι, ενώ τόνισε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική αν το κόμμα του συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά.
«Αν τα ποσοστά του Ποταμιού είναι χαμηλά θα είναι μία ήττα και δεν θα συνεχίσω. Αν ο κόσμος μου πει: Σταύρο, δεν σε πιστεύουμε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω», είπε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο Mega. «Ο δικός μας στόχος -και νομίζω ότι είναι ένας καλός στόχος για τη χώρα- είναι να μην είναι τρίτο ένα κόμμα που θα είναι προσβολή για τη χώρα, αλλά να είναι τρίτο κόμμα Το Ποτάμι, ένα κόμμα που εγγυάται κατά κάποιον τρόπο τη σταθερότητα» είπε.

Read more...

Αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο και στα Τρίκαλα...


...παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.
Απαγόρευσαν μεχρι και σε ηλικιωμένους,  να κρατούν μπουκαλάκι με νερό!
(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
Με μπινελίκια (και μάλιστα πολλά) "υποδέχτηκαν" τον Βενιζέλο και στα Τρίκαλα - είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στην Λάρισα.
  Όπως...
αναφέρει το trikalanews.gr, στον χώρο άφιξης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο Επιμελητήριο  της πόλης, είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει το οικοδομικό τετράγωνο.
Τα μέτρα περιφρούρησης, ήταν τόσο ισχυρά που ακόμη και σε ηλικιωμένους, δεν επέτρεπαν να κρατούν μπουκαλάκι με νερό! Δειτε φωτο & βίντεο:




Read more...

Συγγένειες...


 Μαρτυρίες που προέρχονται από την περιοχή της Καλαμάτας, λένε ότι γι' αυτούς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι φιλικές σχέσεις Παν. Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Πληροφορίες από ντόπιους αναφέρουν ότι...
το καλοκαίρι του 2012, μετά τις εκλογές και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο Ν. Μιχαλολιάκος συνέτρωγε σε παραλιακό εστιατόριο με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκο, γιορτάζοντας τα επινίκια της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουν, επίσης, ότι ο κ. Μπαλτάκος υπήρξε πρόεδρος των φοιτητών της Νομικής σχολής, διορισμένος από τη xούντα.


Read more...