Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

45% φόρος στις καταθέσεις Ελλήνων μεταναστών



Ποια είναι τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για το "χαράτσι" των μεταναστών. Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Mε 45% σκοπεύει να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών τα λεφτά που έχουν καταθέσει σε ελληνικές τράπεζες Έλληνες που ζουν, εργάζονται και συνεπώς φορολογούνται στο εξωτερικό, τις καταθέσεις δηλαδή των Ελλήνων μεταναστών.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει στους Έλληνες μετανάστες αυτό το χαράτσι επικαλούμενο το νόμο που προβλέπει ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας προτού μετοικήσουν στο εξωτερικό και να ζητήσουν να υπαχθούν είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία.
Οι περισσότεροι από τους Έλληνες που έχουν μετοικήσει στο εξωτερικό δεν έχουν προχωρήσει στην προαναφερόμενη ενέργεια.
Έτσι, η Εφορία τους θεωρεί ακόμη κατοίκους Ελλάδας και τώρα, με τις διασταυρώσεις στοιχείων που κάνει διαπιστώνει ότι οι συγκεκριμένοι διατηρούν στις τράπεζες υψηλούς λογαριασμούς τη στιγμή που δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία ως εισόδημα. Έτσι οι ΔΟΥ τους ελέγχουν ως φοροφυγάδες.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τώρα τους μετανάστες που έστελναν εμβάσματα στην Ελλάδα να πληρώσουν ως φόρο το 45% επί των χρημάτων που έφεραν.
Αλλιώς, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, τους καλεί να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια που θα κρίνουν επί της ουσίας τις υποθέσεις τους.

Read more...

Μυστική έκθεση για 4.000 απολύσεις...



Την απόλυση 1.500 υπαλλήλων από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων περιλαμβάνει μυστική έκθεση που...
έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο της αξιολόγησης μεγάλων ΔΕΚΟ προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 2.000 απολύσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στο στόχαστρο της κυβερνητικής επιτροπής που συνέταξε την έκθεση έχουν τεθεί η ΕΡΤ αλλά και οι αμυντικές βιομηχανίες, με αιχμή του δόρατος τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας για το Δημόσιο και η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για τις 2.000 απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι. «Οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που χρειάζονται οικονομική εξυγίανση και μείωση του προσωπικού είναι συγκεκριμένοι και δεν πρόκειται να βρεθούν άλλοι, ακόμα και αν πάρουμε παράταση για 10 χρόνια», σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο «Εθνος της Κυριακής».

Η μυστική έκθεση που έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εισηγείται ένα γενναίο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών που θα περιλαμβάνει το κλείσιμο της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, όπου απασχολούνται σήμερα 950 υπάλληλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» προβλέπεται η απορρόφηση αποδοτικών τομέων της εταιρείας από την ΕΑΒ ΑΕ, που θα συνοδεύεται από τη μεταφορά εξειδικευμένου προσωπικού. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι θα προβλέπεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Παράλληλα θα υπάρξει αναδιοργάνωση της ΕΑΒ με πιθανή απορρόφηση και της ΕΛΒΟ. Συνολικά εκτιμάται ότι με το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και την αναδιοργάνωση της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους περίπου 800-900 υπάλληλοι. Σήμερα στις αμυντικές βιομηχανίες απασχολούνται 2.650 εργαζόμενοι (1.350 στην ΕΑΒ, 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ), ενώ οι απολύσεις θα προκύψουν κυρίως από το διοικητικό προσωπικό.

«Μάτι» Βρυξελλών

Οι αμυντικές βιομηχανίες βρίσκονται σε δραματική οικονομική κατάσταση, καθώς στην ΕΑΒ υπάρχει οικονομική τρύπα ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ η ΕΕ έχει ζητήσει έλεγχο για παράνομες κρατικές χρηματοδοτήσεις στα ΕΑΣ. Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για νέα γενιά προβληματικών δημόσιων οργανισμών που χρειάζονται αμέσως οικονομική εξυγίανση, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν καταγγελίες για μη εφαρμογή του νέου μισθολογίου και απόδοση υπέρογκων επιδομάτων σε υπαλλήλους που ορίζονται κατά κόρον σε διευθυντικές θέσεις.

Μάλιστα, σε θυγατρική εταιρεία των ΕΑΣ έχει καταγραφεί ότι το 30% των εργαζομένων έχουν καταλάβει θέσεις προϊσταμένων για να λαμβάνουν υψηλά επιδόματα. Επειτα από παρέμβαση των κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) έχει συσταθεί κυβερνητική επιτροπή για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ένταξης των συγκεκριμένων εταιρειών στο άρθρο 346 της Συνθήκης της Λισαβόνας, προκειμένου να αναγνωριστούν ως αμυντικές βιομηχανίες της χώρας και να επιτρέπεται η απευθείας χρηματοδότησή τους από το κράτος.

«Η ένταξή τους στο άρθρο 346 δεν θα σημάνει την ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση των βιομηχανιών, αλλά θα συνοδεύεται από την εξυγίανση των οικονομικών τους μεγεθών», αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΕΑΣ και στην ΕΑΒ βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας και έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον 6 μήνες.

Για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα η έκθεση προβλέπει την αναδιοργάνωση των δομών της ΕΡΤ με την κατάργηση περιφερειακών σταθμών, συρρίκνωση της ΕΤ1 και περικοπές στις εξωτερικές παραγωγές της ΝΕΤ. Σήμερα στην ΕΡΤ απασχολούνται 2.780 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου (έναντι 3.500 προ διετίας) που εργάζονται σε ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, στην ΕΡΤ World και την ΕΡΤ HD, σε 29 Ρ/Σ, στο ERT.GR και στο ψηφιακό αρχείο, στη «Ραδιοτηλεόραση», καθώς και στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δημοσιογράφων, 437 απασχολούνται σε ΝΕΤ, ΕΤ1, 7 ραδιόφωνα, δορυφορικό κανάλι, πολυμέσα, περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», υπηρεσίες προέδρου και ιστοσελίδα. Αλλοι 123 απασχολούνται στην ΕΤ3 και 101 στους περιφερειακούς σταθμούς.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της ΕΡΤ θα τεθούν εκτός Δημοσίου 600-700 εργαζόμενοι κυρίως διοικητικών καθηκόντων. Και σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίων αποχωρήσεων για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αφού υπολογίζεται ότι 700 εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2015. Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τη λίστα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μικρότερων οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από τους οποίους θα απομακρυνθούν 300-400 υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Η αναδιοργάνωση των μεγάλων ΔΕΚΟ (ΕΡΤ και ΕΑΣ) αλλά και η κατάργηση Οργανισμών αναμένεται να συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης έχει ενταχθεί και η μετατροπή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, απ' όπου με τα νέα οργανογράμματα θα τεθούν εκτός Δημοσίου εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Το ναυάγιο της διαθεσιμότητας

Ενα από τα σημαντικότερα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις είναι η εφαρμογή της διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι. Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ βγάζει «κόκκινη κάρτα» στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς αναφέρει ότι η εφαρμογή της διαθεσιμότητας έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο...

ethnos.gr

Read more...

Κυβερνητικά σενάρια για ανταλλαγή θέσεων στους ενστόλους...


Η κυβέρνηση εμφανίζεται να εξετάζει την οικειοθελή μετάταξη των ένστολων σε...
άλλα σώματα των ενόπλων δυνάμεων αλλά και ασφαλείας γενικότερα.

Ο λόγος να ικανοποιηθούν τα δύο βασικά προαπαιτούμενα της τρόικας, δηλαδή η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η απόλυση 2.000 εργαζομένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο αναμένεται να το αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Έως τα τέλη του 2013 αναμένεται να προωθηθούν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στο Δημόσιο και το κλείσιμο οργανισμών, δήλωσε στο μεταξύ στο Mega ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκης.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προς αποχώρηση υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης τον υπολόγισε σε περίπου 4.000, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν θα γίνουν οριζόντιες απολύσεις...

news247.gr

Read more...

''Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ''...


Καταχειροκροτήθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη...
Ανάλογης «θερμής» υποδοχής έτυχε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την άφιξή του στο Makedonia Palace.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε σκληρά στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για υπονόμευση της Ελλάδας, όταν καλεί τους ξένους να μην επενδύσουν στη χώρα.

«H κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστροφολόγους, που φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι η επένδυση στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής θα προχωρήσει, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Ιερισσού.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, την περίοδο του πρώτου Μνημονίου, είχε επισημάνει το λάθος του ΔΝΤ και για το λόγο αυτό είχε αρνηθεί να υπογράψει το Μνημόνιο, αλλά στήριζε όσες πολιτικές κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση.

Ακόμη, μίλησε για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την προσέγγιση, στο σημείο αυτό, της Ελλάδας με την Κίνα, προκειμένου η χώρα μας να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα είναι προνομιακό σημείο στο χάρτη» είπε χαρακτηριστικά.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6099.html

Read more...

Τι είπε ο Σαμαράς στον Σαββίδη;...


Στο περιθώριο του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με...


τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην επίσημη ιστοσελίδα της, θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την οριστική διευθέτηση των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο. Ο πρωθυπουργός της χώρας επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης “ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει χρήματα από την Πολιτεία, αλλά θέλει να δώσει χρήματα στην Πολιτεία”.

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης τόνισε την πάγια θέση του ιδίου και της ΠΑΕ για “άμεση αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους” με την καταβολή των περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες σύντομα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του “Δικεφάλου”...

thesstoday.gr

Read more...

«Πρέπει να θυμηθούν οι Έλληνες» Πρόσκληση συστράτευσης από τον Βενιζέλο προς μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ


Ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών
Ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
«Μεγάλη, φιλική, συντροφική πρόσκληση συστράτευσης σε όλους τους φίλους μας, όλα τα μέλη μας, όλους τους παλιούς ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όλα τα στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών.

«Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ολοκληρώνει τη θεσμική του συγκρότηση. Μετά το συνέδριο και την εκλογή των κεντρικών του οργάνων, σήμερα αποκτά σε όλη τη χώρα, τις δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές του οργανώσεις, τις νέες Γραμματείες που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος και για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, αλλά και για την προετοιμασία των Ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε επαφή με την κοινωνία και με τον πολίτη.
»Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθύνω μία μεγάλη, φιλική, συντροφική πρόσκληση συστράτευσης  σε όλους τους φίλους μας, όλα τα μέλη μας, όλους τους παλιούς ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όλα τα στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
»Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα. Είναι ο εκφραστής μίας πολύ μεγάλης παράδοσης και ενός κοινωνικού και ιδεολογικού χώρου που κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει ή να τον μειώσει. Γιατί αυτός ο χώρος, ανάμεσα στη Δεξιά και την κομμουνιστική Αριστερά, είναι ο χώρος που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο χώρος που ιστορικά έχει ταυτιστεί με τις μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές σε αυτόν τον τόπο.
»Έχουμε επωμιστεί το βάρος της κρίσης αλλά αυτό αφορά τρία χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Έλληνες και να μάθουν οι νεώτεροι που δεν ξέρουν, τι έχει γίνει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Φτερά έκαναν οι καταθέσεις Τραπεζική υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αγρίνιο
Μια ταμίας σε τράπεζα του Αγρινίου συνελήφθη με την κατηγορία ότι μέσα σε τρία χρόνια υπεξαίρεσε 684 χιλιάδες ευρώ πλαστογραφώντας τις υπογραφές ηλικιωμένων και άλλων πελατών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ταμίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 41 ετών, επέλεγε λογαριασμούς πελατών οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα για προσέρχονται συχνά στην τράπεζα. Πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της τράπεζας, προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις τους και τις κατέθετε είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της είτε σε νέους λογαριασμούς των θυμάτων, τους οποίους είχε δημιουργήσει για συγκάλυψη.

Την αστυνομία κάλεσε η διεύθυνση της τράπεζας όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες υποψίες για υπεξαίρεση.

Σε βάρος της ταμία σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη με υπολογιστή, ψευδή βεβαίωση, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Από την Αστυνομία εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και δύο άλλων ατόμων.

*Η αστυνομία υπενθυμίζει ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ δέχεται καταγγελίες ανάλογων περιστατικών στο τηλέφωνο 210 - 8779700.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κλείνει ο κύκλος του ΣΥΝ Σκληρή αντεπίθεση Τσίπρα για το «disaster story» του Σαμαρά


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Συνασπισμού, όπου αποφασίστηκε η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και η ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, στο προσυνέδριο της ΝΔ, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για αλλαζονία, ψέματα και «απροκάλυπτο φλερτ με την ακροδεξιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη», ο οποίος αποφεύγει το διάλογο και «στους διαρκείς μονολόγους του υβρίζει και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ποτέ άλλοτε η δεξιά παράταξη δεν παρουσίαζε τέτοια κατάντια» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έλλειμμα πολιτικού λόγου, ψέματα, ύβρεις και απειλές.

«Προπαγανδίζει τη θεωρία των δύο άκρων, μήπως και η κουβέντα φύγει από τον κόλαφο του ΔΝΤ» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ είχε επισημάνει από το 2009 τα λάθη του μνημονίου και τώρα «κοιτάζει μπροστά», επιχειρώντας να τα διορθώσει.

«Το μόνο που έχει λήξει είναι η σχέση του κ. Σαμαρά με τη συνέπεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του λάθους συνεχίζεται και σήμερα και ότι η χώρα έχασε μοναδική ευκαιρία αναδιαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές.

Ήταν τέτοιο το χτύπημα από την έκθεση του ΔΝΤ «που έχασε τη λογική του αν νομίζει ότι θα τα επιβιώσει πολιτικά πατώντας στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Μας είπε χωρίς ντροπή ότι τη Χρυσή Αυγή την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε, συμπληρώνοντας ότι «στους ακροδεξιούς μονολόγους του ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει» αλλά φοβάται το διάλογο μήπως αποδειχτεί ότι «το περίφημο success story» είναι στην πραγματικότητα «disaster story» -μία ιστορία καταστροφής για τον ελληνικό λαό.

«Κλείνει ο ιστορικός κύκλος για τον ΣΥΝ»

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την αυτοδιάλυση του κόμματος.
Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη Κυριακή από το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας έκανε μία αναδρομή στην ιστορία του ΣΥΝ, καταλήγοντας ότι ο κύκλος του Συνασπισμού έκλεισε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «αναδείχθηκε ως η πιο αξιόπιστη δύναμη εναντίον του μνημονίου».

Στόχος, είπε, είναι η συγκρότηση μίας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας με προγραμματικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου. Με τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορά της ριζοσπαστικής αριστεράς, «στόχος μας είναι να γίνουμε καταλύτης μίας μεγάλης προοπτικής ανατροπής στην Ελλάδα», όπως πρόσθεσε. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν στην Τουρκία...




Σκληρή κριτική για το πως αντιμετωπίσαν τους διαδηλωτες...
Εξι Τούρκοι αστυνομικοί έχουν αυτοκτονήσει από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία, φέρεται να δήλωσε στην Χουριέτ, ο...
επικεφαλής της Ένωσης Αστυνομικών, Φαρούκ Σεζέρ.
Όπως υπογράμμισε ο Σεζέρ, οι αστυνομικοί έχουν δεχθεί σκληρή κριτική για το πώς αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές, ενώ από την άλλη πιέζονται να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες...

Read more...

Από το προσυνέδριο της ΝΔ Βολές προς ΣΥΡΙΖΑ, γέφυρες προς ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έριξε ο Σαμαράς


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Γέφυρες προς τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, έριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, από όπου κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ οδόν προς το συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου (28-30 του μηνός) στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε δημόσια τη βοήθεια που προσφέρουν τα άλλα δύο κόμματα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές, κυρίως ιδεολογικές, αλλά τόνισε ότι οι όποιες επιτυχίες είναι κοινές «και τις πιστωνόμαστε όλοι μας».

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε εκ νέου για αλλαγή του κλίματος, από το λεγόμενο Grexit στο Greecovery, όπως είπε, και επιτιθέμενος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «αυτό κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο πρωθυπουργός μίλησε για «δηλητηριώδη λαϊκισμό» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, της οποία η στάση φτάνει «είτε από πρόθεση είτε από σύγχυση» στα όρια της «υπονόμευσης» και της «αποσταθεροποίησης», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την παραδοχή από πλευράς ΔΝΤ «λαθών» στο πρώτο μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε «στην ώρα της» σχετική συζήτηση στη Βουλή. Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ είχε επισημάνει αυτά τα λάθη από την αρχή και τώρα μάχεται για τη διόρθωσή του.

«Γι’ αυτό δεν στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο, γιατί ήταν λάθος συνταγή» είπε, σημειώνοντας ότι η ΝΔ στήριζε από τότε τα σωστά, αλλά «δεν εισακουστήκαμε και η ζημιά έγινε».

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ότι έχουν γίνει πολλά το τελευταίο διάστημα («έχουμε σταματήσει τη ροή της λαθρομετανάστευσης») και ζήτησε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα.

Ο κ. Σαμαράς δεν αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, αλλά μίλησε για «νεοναζί» των οποίων, όπως είπε, οι απεχθείς θέσεις και συμπεριφορές «δεν εκφράζουν κανένα», αλλά τροφοδοτούνται από το φόβο. Επαναφέροντας δε τη θεωρία των δύο άκρων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ακολουθούν τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Το συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου (28-30 του μηνός) στην Αθήνα, θα έχει στόχο τη μετεξέλιξη του κόμματος, την ιδεολογική επανατοποθέτησή του και το άνοιγμα σε ευρύτερες κεντρώες δυνάμεις. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα του συνεδρίου, που -όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής- θα είναι: «Ανασυγκρότηση, μετεξέλιξη, διεύρυνση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κλιμακωτή επιβάρυνση έως 29 ευρώ/τμ Φορολογία τεσσάρων ταχυτήτων στα ακίνητα από το 2014


Στο σχέδιο για το νέο φόρο δεν υπάρχει πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο στα εντός, εκτός σχεδίου ακίνητα ή στα αγροτεμάχια
Στο σχέδιο για το νέο φόρο δεν υπάρχει πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο στα εντός, εκτός σχεδίου ακίνητα ή στα αγροτεμάχια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε 30 ζώνες θα χωρίσει το υπουργείο Οικονομικών τη χώρα, προκειμένου να επιβάλει από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής.

Στο σχέδιο για το νέο φόρο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα δώσει τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη διακομματική επιτροπή, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο στα εντός, εκτός σχεδίου ακίνητα ή στα αγροτεμάχια.

Στα εντός σχεδίου ακίνητα, ο φορολογικός συντελεστής ανά τετραγωνικό μέτρο θα ξεκινά από 1,8 και θα διαμορφώνεται έως τα 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στα αγροτεμάχια θα επιβληθεί φόρος ανά στρέμμα, με τον χαμηλότερο να ξεκινά, ανάλογα με την καλλιεργήσιμη έκταση και το σημείο του χωραφιού, από 1,5 ευρώ και τον υψηλότερο να αγγίζει τα 4,5 ευρώ.

Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που δεν ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες, οι φόροι αυτοί θα διπλασιάζονται.

Ξεχωριστή φορολογία θα ισχύσει στα οικόπεδα και στα κτίσματα εκτός σχεδίου. Ο φόρος θα ξεκινά από 15 και θα ανέρχεται έως 30 ευρώ το στρέμμα για τα ακίνητα που είναι κοντά στη θάλασσα ή σε ακριβές περιοχές και νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.ά.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο ΠΑΠΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ...


Ως «την πρώτη γενοκτονία του εικοστού αιώνα» προσδιόρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τη σφαγή των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των ετών 1915 και 1918, σύμφωνα με τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης...

 Η αναγνώριση του Πάπα ήρθε μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν αναδειχθεί επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος ο Α΄, ως καρδινάλιος της Αργεντινής,  είχε καθορίσει τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ως Γενοκτονία.
Το 2006, κατά τη διάρκεια μια τελετής στο Μπουένος Άιρες που ήταν αφιερωμένη στην 91η επέτειο των τραγικών γεγονότων, ο κατόπιν Πάπας, είχε καθορίσει τη σφαγή των Αρμενίων, ως «το μεγαλύτερο έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον του αρμενικού λαού και όλης της ανθρωπότητας»,

Read more...

Υπ. Παιδείας: Δέσμες και βάση του "10" ξανά στο τραπέζι



Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών. Σενάρια για επαναφορά της βάσης του "10". Για ποιο λόγο πρέπει να μειωθούν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

"Τα μαθήματα στις Πανελλαδικές πρέπει να είναι λιγότερα κατά δυο, δηλαδή να μειωθούν από έξι σε τέσσερα", δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα" ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.
Όπως προσθέτει: "Οι εξετάσεις δεν πρέπει να αποτελούν δοκιμασία των αντοχών των μαθητών μας, αλλά και δοκιμασία των γνώσεων και της κριτικής τους σκέψης στα βασικά μαθήματα".
Ο υπουργός Παιδείας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει την επαναφορά της βάσης του δέκα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων.
Σημειώνεται ότι και παλιότερα, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος είχε προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και είχε περιγράψει αναλυτικά το νέο τοπίο που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, όπως αυτό θα αποτυπωθεί και στο νέο μηχανογραφικό που θα πάρουν για πρώτη φορά στα χέρια τους οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές φέτος.
Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις σχολείων, ο υπουργός Παιδείας τονίζει πως θα γίνουν, χωρίς όμως να αγγίξουν ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ για τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκαθαρίζει πως τα κριτήρια θα αφορούν τη χωροταξική κατανομή, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα.
Όσον αφορά τους επίορκους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζει πως όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα θα απολύονται αυτόματα.
Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Σμύρνη: Καίει η φλόγα της επανάστασης (livestream)...



Μεγαλειώδης διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ... 
Μια εντυπωσιακή φωτο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, από την διαδήλωση στη Σμύρνη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές έχουν...
ανάψει εκατοντάδες καπνογόνα, δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα.
Παράλληλα, στην πλατεία Ταξίμ οι τούρκοι απαντούν στον Ερντογαν με μια μεγαλειώδης συγκέντρωση (LIVE VIDEO).
Δείτε LIVE εικόνα από την διαδήλωση στην Σμύρνη:




Live video from your iPhone using Ustream


Read more...

Ούτε το αίμα τους δεν δίνουν για τον λαό...






Αφαντοι ήταν οι περισσότεροι βουλευτές στην αιμοδοσία που διοργάνωσε ο
σύλλογος των υπαλλήλων της βουλής,  "Δίνουμε και το αίμα μας", στο...
εντευκτήριο του Κοινοβουλίου, την ίδια μερα με τη συζήτηση για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τις ποινικές ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,  ενω η βουλή ήταν γεμάτη από πολιτικούς, μόνο πέντε-εξι εμφανίστηκαν στο εντευκτήριο για να δώσουν αίμα, το οποίο, όπως λένε, "δίνουν για τον λαό"!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γ. Σιαμπάνη, οι βουλευτες μόλις έβλεπαν πως στην αίθουσα είχε γίνει "κατάληψη" για την αιμοδοσία, έφευγαν εκνευρισμένοι, καθώς αναγκάστηκαν μεχρι το μεσημέρι να στριμωχτούν  όλοι στο καφενείο...

Read more...

Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στη διευθύντρια του Κορυδαλλού...




Όλη η προκήρυξη...
crimenet.gr

Την ευθύνη για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με προκήρυξη που...
δημοσίευτηκε στον ιστότοπο athens.indymedia.org.



Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την προκήρυξη όπως δημοσιεύεται στο athens.indymedia.org

Read more...

«Αδιανόητο να πεινούν 870 εκατ. άνθρωποι» Με 3,5 δισ. ευρώ η ΕΕ φιλοδοξεί στην επταετία να κάνει τον «υποσιτισμό ιστορία»


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να δαπανήσει 3,5 δισ. ευρώ τα επόμενα επτά χρόνια για «να κάνει τον υποσιτισμό ιστορία» σε ορισμένες από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη, ανακοίνωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης Άντρις Πίμπαλγκς.

«Βρίσκω αδιανόητο σε μια εποχή τεχνολογικής επανάστασης, κάπου 870 εκατομμύρια άνθρωποι να συνεχίζουν να πεινούν», σημείωσε ο Πίμπαλγκς.

Πάνω από 3 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του υποσιτισμού, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ περίπου 165 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών παρουσιάζουν υστέρηση στην ανάπτυξή τους λόγω της έλλειψης επαρκούς τροφής.

Η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που πλήττονται συγκεντρώνεται σε 36 χώρες.

«Έχουμε τα μέσα να σταματήσουμε αυτήν την τραγωδία. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση και η αποφασιστικότητα για να το κάνουμε», επισήμανε ο Πίμπαλγκς, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την δέσμευση της ΕΕ για την χρηματοδότηση σε μια Σύνοδο που θα γίνει αύριο, Σάββατο στο Λονδίνο.

Το ποσό αυτό αναμένεται να χορηγηθεί σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από το 2014 ως το 2020.

Η Οργάνωση Καταπολέμησης της Φτώχειας, ONE, ανέφερε ότι η δέσμευση αυτή είναι καλοδεχούμενη είδηση, μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που δείχνουν πως λόγω υποσιτισμού χάνουν ετησίως τη ζωή τους 600.000 περισσότερα παιδιά από ό,τι πιστευόταν ως σήμερα.

«Αυτή η κλίμακα επένδυσης μπορεί να αποδειχθεί ικανή να μεταμορφώσει αληθινά» την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, είπε η Ελοΐζ Τοντ, στέλεχος της οργάνωσης ONE.

«Μια δέσμευση (για βοήθεια) 3,5 δισεκατ. ευρώ είναι μια σοβαρή πολιτική δέσμευση», πρόσθεσε. Προειδοποίησε πάντως πως το κρίσιμο είναι να εξασφαλιστεί πως οι επενδύσεις που θα γίνουν θα κατευθυνθούν εκεί που χρειάζονται περισσότερο και κάλεσε και άλλους δωρητές να μιμηθούν την ΕΕ.

Συνολικά, 400 εκατ. ευρώ πρόκειται να δαπανηθούν απευθείας για την διάθεση τροφίμων, ενώ τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν σε έργα και πρωτοβουλίες στους τομείς της γεωργίας, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης και της κοινωνικής προστασίας σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσης, η ΕΕ συμφώνησε να παράσχει 3,15 δισεκατ. ευρώ σε μέλη της Ομάδας Κρατών της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ACP) για την καταπολέμηση της φτώχειας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι υπουργοί της ΕΕ και της ACP αποφάσισαν να υποστηρίξουν την εισδοχή της Σομαλίας στη Συμφωνία του Κοτονού για την μείωση της φτώχειας στην Αφρική, την περιφέρεια του Ειρηνικού και της Καραϊβικής.

Η ένταξή της αυτή θα της δώσει «μια νέα ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του λαού της Σομαλίας», σχολίασε ο πρεσβευτής της ΕΕ, Νουρ Χάσαν Χουσέιν.

Οι δύο πρωτοβουλίες αυτές της ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνονται προς το παρόν στον κοινοτικό προϋπολογισμό για τα έτη 2014-2020, δεδομένου ότι αυτός τελεί ακόμη υπό διαπραγμάτευση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Read more...

«Σήμερα η χώρα έχει σωθεί» Η ομολογία αποτυχίας του ΔΝΤ δίνει δύναμη διαπραγμάτευσης, λέει ο Γ.Στουρνάρας


Ο Γ.Στουρνάρας
Ο Γ.Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αλυσιδωτές αντιδράσεις, που αποκάλυψαν το μέγεθος των διαφωνιών μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας, προκάλεσε η απολογιστική έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία υπάρχει η παραδοχή για λάθη στην ελληνική περίπτωση.

Η ελληνική κυβέρνηση κρατά αποστάσεις από την κόντρα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βρυξελλών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής: «Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί (σ.σ. η τρόικα). Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

Τονίζει, ωστόσο, ότι η ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ δίνει στην κυβέρνηση μια «δύναμη διαπραγμάτευσης», χωρις αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Ο ίδιος δεν αρνείται ότι «η έκθεση Τόμσεν δίνει την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που έκανε τη διαπραγμάτευση του πρώτου μνημονίου.

Το νέο «κούρεμα»

Ενώ η κόντρα για τα λάθη που ήδη έγιναν μαίνεται, άλλο πεδίο διαφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον είναι η μορφή του νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, η συζήτηση για το οποίο έχει ανοίξει.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο οικονομολόγος και διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ντάνιελ Γκρος σημειώνει ότι θεωρεί το OSI (Official Sector Involvement σε αντιδιαστολή με το Private Sector Involvement, PSI) «αναπόφευκτο σε κάποιο βαθμό».

Παράλληλα, για το ενδεχόμενο να μην υπολογιστούν στο ελληνικό χρέος τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (αποτελέσματα Συνόδου Κορυφής Ιουνίου 2012), πηγές από το ΔΝΤ αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «δεν μιλάμε για διευθέτηση του χρέους, αλλά για γενναία μείωση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εδραιώνεται το προβάδισμα Προβάδισμα 2,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 43,2% καταλληλότερος πρωθυπουργός εναντι του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 43,2% καταλληλότερος πρωθυπουργός εναντι του Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προβάδισμα 2,3 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6% και η Χρυσή Αυγή 13,4%.
Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Realnews, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, το ΚΚΕ 5,8%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι, ενώ η απάντηση «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 6,3%.
Στην ικανότητα διακυβέρνησης το 38,5% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 31,6% δηλώνει ότι η ΝΔ είναι καταλληλότερη και το 21,1% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 23,7% που συγκεντρώνει ο Αλ. Τσίπρας. Το 31,2 % απαντά «κανένας από τους δύο».
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...