Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Έρευνα:Ποιοι ευθύνονται για τα οικονομικά σκάνδαλα

Έρευνα:Ποιοι ευθύνονται για τα οικονομικά σκάνδαλα
Οι υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, του Βατοπεδίου και της Siemens είναι εκείνες που, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας της V-PRC «Εικόνα των “σκανδάλων” στην ελληνική κοινωνία», έχουν σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια, αφού αυτές ανακαλούν οι πολίτες στη σχετική ερώτηση.
Στον καταμερισμό ευθυνών για τα σκάνδαλα, 99 στους εκατό εκτιμούν ότι ευθύνονται οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα, ενώ ποσοστά μεγαλύτερα του 80% καταλογίζουν ευθύνες στο κράτος, στις μεγάλες επιχειρήσεις/επιχειρηματίες και στις τράπεζες.

Τραγική θεωρούν ότι είναι η καθυστέρηση (96%) στην απόδοση δικαιοσύνης, ενώ για την αποτύπωση των σκανδάλων στα ΜΜΕ απαντούν σε ποσοστό 91% ότι δεν είναι αντικειμενική.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό 89% πιστεύουν ότι τα σκάνδαλα αυτά είχαν πολύ μεγάλη/μεγάλη επίδραση στην σημερινή κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.


Η έρευνα διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 600 ατόμων.


Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών
enikos.gr

Read more...

Πληρωμένα τα έξοδα του Πάγκαλου

Πληρωμένα τα έξοδα του Πάγκαλου
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο κ. Πάγκαλος αν και από τον Απρίλιο του 2012 δεν είναι πια βουλευτής, εξακολουθεί να διατηρεί τέσσερις αστυνομικούς στην προσωπική του ασφάλεια και δύο αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες για τις μετακινήσεις του. Και φυσικά η βενζίνη για όλες τις διαδρομές είναι πληρωμένη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: Παραπολιτικά
enikos.gr

Read more...

ΣΧΕΔΙΟ- ΣΟΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ένα ενιαίο ταμείο και Εθνική Σύνταξη στα 360 ευρώ



ena-eniaio-tameio-kai-ethniki-suntaksi-sta-360-eyro 
Σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις ταμείων ώστε να μείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία, προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέθεσε σε επιτροπή «σοφών». Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός μόνο Ταμείου που θα καταβάλλει την ενιαία Εθνική Σύνταξη ύψους 360 ευρώ και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς. Το ΙΚΑ, θα αποτελέσει τον ασφαλιστικό "κορμό" της μισθωτής εργασίας και σε αυτό θα ενταχθούν το ΕΤΑΑ (Ταμείο που ασφαλίζει τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους δικηγόρους) και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (στο οποίο έχουν συγχωνευτεί τα Ταμεία Τύπου). 

Ο ΟΓΑ θα διατηρηθεί ως Ταμείο ασφάλισης των αγροτών λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει, αλλά και ως προνοιακό Ταμείο. Προβλέπεται ακόμα συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ) και καθιέρωση μιας ενιαίας επικουρικής παροχής. Ο ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες, θα παραμείνει ως ανεξάρτητος λογαριασμός έξω από το σύστημα και σε αυτόν να υπαχθούν οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί που είναι εκτός μισθωτής εργασίας και διατηρούν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και βιβλία. 

Η άλλη πρόταση στελεχών της γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιλαμβάνει την ένταξη του ΟΑΕΕ μέσα στο ΙΚΑ ως ανεξάρτητου λογαριασμού, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει «τρύπα» 400 εκατ. ευρώ, καθώς οι μισοί κυρίως έμποροι-βιοτέχνες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταβολή Εθνικής Σύνταξης ύψους 360 ευρώ από 1/1/2015 (νόμος Λοβέρδου) και επιπρόσθετη ανταποδοτική Σύνταξη με βάση τις εισφορές (όπως προβλέπει και ο νόμος). 

Όσον αφορά στην εναλλακτική ασφάλιση, προτείνεται πρόσθετη ασφάλιση μέσω της δημιουργίας εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων τα οποία θα προέρχονται: α) από επαγγελματικά ταμεία β) από τις ιδιωτικές ασφαλίσεις που θα παρέχουν πρόσθετες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, είτε υπηρεσίες υγείας κ.ά., μέσω συγκεκριμένων φορολογικών κινήτρων. Ηδη, με τις πρόσφατες ενοποιήσεις των επικουρικών ταμείων τέσσερα ταμεία (ασφαλιστικών εταιρειών, πετρελαίου, εργαζομένων στο φάρμακο και τροφίμων) παρέμειναν έξω από το σύστημα και λειτουργούν πλέον ως Επαγγελματικά Ταμεία, και συνολικά τα επαγγελματικά ταμεία της χώρας μας γίνονται 13.
- See more at: http://newpost.gr/post/195586/ena-eniaio-tameio-kai-ethniki-suntaksi-sta-360-eyro/#sthash.eBBVTHTZ.dpuf
http://newpost.gr/post/195586/ena-eniaio-tameio-kai-ethniki-suntaksi-sta-360-eyro/

Read more...

BINTEO-Ο Παπανδρέου και Σόρος συζητούν για το... "μέλλον"






Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο γνωστός επιχειρηματίας που θεωρείται από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους της δύσης,Τζορτ Σόρος, "πρωταγωνίστησαν" στη συζήτηση που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Columbia την περασμένη Δευτέρα.
  Στη συζήτηση του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με θέμα το "μέλλον της Ευρώπης",τοπθετήθηκαν και άλλοι διάσημοι ομιλητές.

   ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Πηγή: .sipa.columbia.edu
enikos.gr

Read more...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΑΤ...


Υπερτιμολογήσεις και προμήθειες με αδιαφανείς διαδικασίες οστικών μοσχευμάτων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ την περίοδο 2009-2010, ζημιώνοντας το νοσοκομείο με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ...
διαπιστώνουν σε έκθεση-σοκ οι επιθεωρητές υγείας, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.
Με το πόρισμά τους οι επιθεωρητές ζητούν να παραπεμφθούν πειθαρχικά οι πρώην διοικητές και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου και την επίμαχη χρονική περίοδο, οι διευθυντές των ορθοπεδικών κλινικών, η προϊσταμένη του τμήματος Κεντρικής Αποστείρωσης και νυν τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας, η υποδιευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος.
Παράλληλα, η έκθεση ελέγχου έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο ΣΔΟΕ, ώστε το τελευταίο να προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών και στη διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων για ενδεχόμενη διάπραξη οικονομικών αδικημάτων και παραβάσεων σε βάρος του Δημοσίου.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...


Με συναυλία μαθητών μουσικών σχολείων της Αττικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ολοκληρώθηκε νωρίτερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύλλογοι ...
εκπαιδευτικών και φοιτητών. Ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα.
Οι συμμετέχοντες σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ανήλθαν σε 1.800, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά».
Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα στήνοντας συμβολικά ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Ψευδείς δωρεές σε ναούς έκαναν 45 εφοριακοί...




Περίπου 45 εφοριακοί από τα Φάρσαλα, το Βόλο και τη Λάρισα, εμπλέκονται στη νέα υπόθεση εικονικών δωρεών προς ναούς, προκειμένου οι επιτήδειοι να τυγχάνουν απαλλαγών από το φόρο εισοδήματος που τους αναλογούσε.

Σύμφωνα με...
την εφημερίδα «Παραπολιτικά», τα τελευταία πέντε χρόνια οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονταν να έχουν κάνει δωρεές σε δυο εκκλησίες, οι οποίες άγγιζαν έως και το ένα εκατομμύριο ευρώ (!) -ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν δώσει ούτε δεκάρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεγονός ότι η μία εκκλησία έκοψε αποδείξεις το 2008 ύψους 138.650 ευρώ, την ώρα που η άλλη ξεπέρασε τις 400.000!
Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα, η οποία συνεχίζεται από το ΣΔΟΕ, στην υπόθεση εμπλέκονται και οι σύζυγοι των επίορκων εφοριακών...




Read more...

Δήλωση Μαυραγάνη Μείωση φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση


Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στα Νέα.

«Εξετάζουμε τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι σημερινοί συντελεστές είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Ο χάρτης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των μεταβιβάσεων ακινήτων στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι συντελεστές 8% και 10% που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι, με εξαίρεση το Βέλγιο.

Αν ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και
ως αντίβαρο στην προωθούμενη καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ.

Εκτός από τη μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, η κυβέρνηση θα ζητήσει και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση. Στο ζήτημα αυτό αναμένεται να αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι οι μειωμένες εισπράξεις ΦΠΑ, τα 4.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης και η απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας μέσα σε ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο Χειροβομβίδες και πιστόλι βρέθηκαν σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δύο χειροβομβίδες και ένα πιστόλι εντόπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε σε κελί της 4ης πτέρυγας.

Σύμφωνα με το Mega, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν εδώ και περίπου ενάμιση μήνα την πληροφορία για ύπαρξη όπλων μέσα στις φυλακές.

Όπως μεταδόθηκε, ο έλεγχος έγινε την ώρα που οι κρατούμενοι βρίσκονταν στα κελιά τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πιστόλι και τις χειροβομβίδες παρέδωσαν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στη διοίκηση των φυλακών που δεν αποκλείει να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης.
Εδώ και καιρό σε όλες τις φυλακές της χώρας γίνονται έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να θελήσουν να μιμηθούν με διαφορετικό τρόπο την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.
Οι έρευνες για το πώς βρέθηκαν τα όπλα στη φυλακή και με ποιο στόχο είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθησαν σήμερα περίπου στις 10.30 πμ ένα πιστόλι με γεμιστήρα 5 σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ' πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «αμέσως ειδοποιήθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Αστυνομία, ενώ διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο κάτοχος καθώς και να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής τους στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Kλέβει ρεύμα το Mega;...





Πελάτες υπεράνω πάσης υποψίας περιλαμβάνονται στους μακροσκελείς καταλόγους με τις ρευματοκλοπές 2009-2012 που κατέγραψαν ειδικά συνεργεία της ΔΕΗ στην Αττική.

Την ώρα που... το ντόμινο των απλήρωτων λογαριασμών παρασύρει στο σκοτάδι όλο και περισσότερα νοικοκυριά, ισχυροί παίκτες του επιχειρείν στην Ελλάδα, αλλάζουν τα φώτα στη ΔΕΗ, κλέβοντας τεράστια ποσά με τη μέθοδο των "πειραγμένων" μετρητών.

Ένα από τα μεγαλύτερα φέσια στη ΔΕΗ προέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν τα Παραπολιτικά, από την εταιρεία Τηλέτυπος, στην οποία ανήκει το Mega channel.


O μετρητής του καναλιού στο πάρκο κεραιών του Υμηττού ήταν πειραγμένος, ώστε να καταγράφεται πολύ λιγότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται και συγκεκριμένα 12kw αντί για 58kw ανά ώρα.



Από την εφημερίδα "Παραπολιτικά"


Read more...

Συστήνει υπομονή στις διαπραγματεύσεις Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν μετάταξη, λέει ο Μανιτάκης


Ο Αντώνης Μανιτάκης με τον πρωθυπουργό
Ο Αντώνης Μανιτάκης με τον πρωθυπουργό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews σημειώνει: «Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση, για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία, θα βρεθούν εκτός Δημοσίου, γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους».

Σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1.890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

Στυλιανίδης: Κινητικότητας και όχι απολύσεις
«Δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση. Πρέπει όμως να επισπεύσουμε την πορεία μας προς την έξοδο από το τέλμα χωρίς να προκαλούμε με τις αποφάσεις μας νέες αδικίες» δηλώνει στην Realnews ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο υπογραμμίζει πως «παλεύουμε για να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλεισθούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους εν ενεργεία υπαλλήλους, που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου. Η κινητικότητα είναι η άμεση απάντησή μας σε απολύσεις που θα εκτινάξουν περαιτέρω την ανασφάλεια και την ανεργία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέο «όχι» για συνεργασία Απορρίπτει την πρόταση Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές ο Φ.Κουβέλης


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αρνητική απάντηση στην πρόταση Βενιζέλου για κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ δίνει με συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερσπίζεται την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης» και προσθέτει: «Η διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με κομματικές συμπράξεις».
Εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησης που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «όσοι έχουν αντίπαλη στάση γι' αυτούς οφείλουν να συνυπολογίσουν ότι η ΔΗΜΑΡ συνέχει την κυβέρνηση».
Τονίζει πως δεν θεωρεί ότι «ένας ανασχηματισμός είναι το σημαντικό στοιχείο για το κυβερνητικό έργο».
Ζητά τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής λόγω των αστοχιών στις προβλέψεις από το ΔΝΤ, ενώ επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.
«Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος» λέει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή με συνταξιοδοτήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Δήμος Λάρισας αναλαμβάνει τα έξοδα

Ο Δήμος Λάρισας αναλαμβάνει τα έξοδα

Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σορών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.
Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης.

Read more...

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ένας από τους τρεις φοιτητές που νοσηλεύονται στη...
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διέφυγε τον κίνδυνο. Όπως αναφέρει το flashnews.gr ο φοιτητής από τα Χανιά, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως τονίζουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες, λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών. Ωστόσο οι άλλοι δύο νέοι που βρίσκονταν γύρω από το μαγκάλι εξακολουθούν να χαροπαλεύουν στην εντατική. Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης αποκάλυψε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι τους σκότωσε το μονοξείδιο του άνθρακα από την φωτιά, ενώ τα πρώτα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι φοιτητές είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ιατροδικαστής στον ΣΚΑΙ οι πέντε νέοι είχαν ανάψει αυτοσχέδια ψησταριά σε κλειστό μικρό χώρο προκειμένου να ψήσουν κρέατα, και στη συνέχεια άφησαν την εστία αναμμένη για να ζεσταθούν, όμως τους πήρε ο ύπνος. Αποσβολωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την τραγωδία με τους φοιτητές που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και σε τόσο τρυφερή ηλικία είχαν μια τέτοια τραγική κατάληξη. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, η οποία μιλώντας στον ANT1 είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν».

Read more...

MEGA mou...





Αμέσως μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος πάει -που αλλού- στο MEGA. Και στον Ντερμπεντέρη.
Καμία ΑΝΑΤΡΟΠΗ...

Αναμενόμενο...


Read more...

Ε. Βενιζέλος: "Κοινή κάθοδο της κεντροαριστεράς στις εκλογές"

Κεντροαριστερό «γάμο συμφέροντος» πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,  ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου συντακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Ο  κ. Βενιζέλος φοβούμενος έναν πιθανό εκλογικό "καταποντισμό" επανέλαβε την πρότασή του προς τη Δημοκρατική Αριστερά για συνεργασία των δύο χώρων, εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός, όπως είπε ότι, η "Αγίου Κωνσταντίνου" θεωρεί ευκολότερη "την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ".
Ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε για την αναγκαιότητα ενός  ανανεωμένου κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού, προσθέτοντας πως απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
"Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς ... προτείνουμε συστράτευση με κοινή κάθοδο στις εκλογές", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι, αποκλείεται από την εν λόγω συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς τον, μέτωπο πλήρους διαφωνίας.
Αναφερόμενος στο 9ο συντακτικό συνέδριο έκανε λόγο για εθνικό πολιτικό γεγονός και όχι κομματικό και επανέλαβε τον στόχο περί "αυτοδύναμης Ελλάδας".
Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας επισημαίνοντας ότι, το κόμμα του είναι  "συνιστώσα ευθύνης σε μία συνισταμένη που κουβαλάει το βάρος της χώρας για την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση".
Το Σάββατο θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ομάδας Καταστατικού και θα συνεχιστούν οι ομιλίες των συνέδρων, ενώ για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η δευτερολογία του κ. Βενιζέλου.
Το συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή με την ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου.
Να σημειωθεί ότι, από τις εργασίες απουσιάζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.
.pheme.gr

Read more...

Ποιοι ''φουμάρουν'' το μέλλον της ΣΕΚΑΠ και των εργαζομένων της;


Μπορεί η κυβέρνηση να προβάλει ότι θέλει - και μάλιστα πολύ - τις ιδιωτικοποιήσεις για να σώσει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, ωστόσο κύκλοι της άλλα ...αφήνουν να γίνονται!
Ο λόγος για την πολύπαθη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Θράκης ΣΕΚΑΠ - με μετόχους την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα και τον Συνεταιρισμό καπνοπαραγωγών ΣΕΚΕ- η οποία έχει αποφασιστεί να πωληθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, για δεύτερη φορά, η διαδικασία προσφορών.Ήδη στα χέρια των ενδιαφερομένων βρίσκεται, μετά την πρώτη άγονη προσπάθεια με 5 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μια, όπως όλα δείχνουν, καλή προσφορά από ελληνοτουρκικό κονσόρτσιουμ με διεθνή παρουσία στο χώρο των καπνών και του τσιγάρου.

Ωστόσο και ενώ ο Πρωθυπουργός κ. Α.Σαμαράς όχι μόνο υπερτονίζει την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων αλλά και μεταβαίνει σε λίγες ώρες στην Τουρκία με στόχο την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ των δυο χωρών, η όλη υπόθεση για μια ακόμα φορά όπως και στο παρελθόν, "σκοντάφτει" σε κωλυσιεργίες διαφόρων, μη εξαιρουμένων ακόμα και των συνεταιριστών!
Είναι οι ίδιοι που θέτουν εμπόδια είτε με φανερό τρόπο στο διαδικαστικό μέρος είτε με "υπόγειες" κινήσεις και επίκληση ακατάληπτων για την διεθνοποιημένη εποχή που ζούμε, "επιχειρημάτων" με επίκληση δήθεν "εθνικών διλημμάτων ' όσον αφορά την τουρκική ιδιοκτησία ενός από τους δυο εταίρων της ενδιαφερόμενης κοινοπραξίας! Ένα "επιχείρημα" - στο μέτρο βεβαίως που η προσφορά είναι αξιόπιστη, δίνει ζωή και αναπτύσσει την ΣΕΚΑΠ,σώζει από την ανεργία τους περίπου 300 εργαζόμενους και εκατοντάδες καπνοπαραγωγούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τοπική και υπερτοπική οικονομία- είναι έωλο την ώρα που έχουμε πολύ καλά, όπως χαρακτηρίζονται, παραδείγματα κοινής ελληνοτουρκικής επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα και στην Τουρκία;
Τα "διλήμματα" και οι εκπρόθεσμοι
Τι σχέση μπορεί να έχει η υπόγεια επίκληση από διαφόρους "εθνικού θέματος" και να αναζητούν εναγωνίως, όπως λέγεται,και άλλες επενδυτικές προτάσεις αμφιβόλου ποιότητας αφού δεν έχουν σπεύσει μέχρι τώρα, την στιγμή που ήδη τρέχει κοινή ελληνοτουρκική επένδυση σε Μαρίνες στην Λέσβο και το Φάληρο; Τι είδους "αναστολές" επιχειρούν να καλλιεργήσουν κάποιοι- και πως τις ανέχεται η κυβέρνηση - όταν η Εθνική Τράπεζα έχει θυγατρική στην Τουρκία;Τι μπορεί - πιθανώς - να κρύβεται από πίσω από τις κωλυσιεργίες, όταν σε λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός θα ηγηθεί αντιπροσωπείας και με Ελληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες είτε εδώ είτε στην Τουρκία;
Και αν έχουν πράγματι "εθνικά διλήμματα" τότε γιατί οι ίδιοι τορπίλισαν και την πώληση, πριν μερικούς μήνες, της ΣΕΚΑΠ σε ινδικό κολοσσό που είχε κάνει τότε την καλύτερη προσφορά; Μήπως δεν είναι ο πραγματικός λόγος η τουρκική ιδιοκτησία του ενός συνεταίρου;
Mήπως, όπως ακούστηκε, κάποιοι να θέλουν να βάλουν στο παιγνίδι εκτός προθεσμιών και διαδικασιών και άλλον "παίχτη" παρόλο που η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Οκτωβρίου έχει παρέλθει;
Όλα αυτά αν ισχύουν και επικρατήσουν , τι μηνύματα θα δοθούν στο εξωτερικό; Με τι "μούτρα" θα θελήσουμε σοβαρές προτάσεις για άλλες αποκρατικοποιήσεις ως χώρα;

Σχέσεις 18 ετών
Ποια είναι όμως η κοινοπραξία που συμμετέχει - με πρόταση και εγγυητικές επιστολές- στην διαδικασία; Εδράζονται οι φόβοι που κάποιοι προβάλλουν; Βεβαίως δεν μπορεί να πει κάποιος ότι όλες οι "ενστάσεις'΄ είναι κακοπροαίρετες.'Ότι δεν κρύβουν,ίσως, μια ιστορική επιφυλακτικότητα.Οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυρισθεί ότι θέλει.Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε χωρίς να δει τα οικονομικά δεδομένα και την μετοχική σύνθεση.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κοινοπραξία Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S./ ΕΛΓΕΓΑ είναι μια εταιρία ειδικού σκοπού ανήκουσα στην τουρκική εταιρία Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. σήμερα κατά 81% και στην ελληνική εισηγμένη ΕΛΓΕΓΑ κατά 19%, με την δυνατότητα η δεύτερη να αυξήσει το ποσοστό της εντός 3 ετών σε 30%.
Η τουρκική εταιρία είναι μέλος μεγαλύτερου Ομίλου με πολλά υποκαταστήματα σε Τουρκία και Ευρώπη με δράσεις στα καπνά τις μεταφορές , ναυπηγική κ.α.Η Seba διατηρεί μια μακροχρόνια (18 χρόνια) εμπορική σχέση με την ΣΕΚΑΠ, η οποία της παράγει περίπου 30 μάρκες τσιγάρων που εξάγονται σε 20 χώρες της Ευρώπης της Αφρικής, της Ασίας , της Μέσης Ανατολής κ.α.
Από την άλλη η ελληνική ΕΛΓΕΚΑ είναι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι η μεγαλύτερη ελληνική εμπορική εταιρία στον κλάδο των τροφίμων από το 1974 ( τροφοδοτική αλυσίδα). Έχει συνεργασία με την κινεζική Cosco για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Κοντέινερς στον Πειραιά.
Οι όροι
Η Κοινοπραξία επιθυμεί να αγοράσει και το ποσοστό της (υπό εκκαθάριση) ΑΤΕ και της συνεταιριστικής ΣΕΚΕ στην ΣΕΚΑΠ στην ίδια τιμή, υψηλότερη από από την πιο πρόσφατη που είχε λάβει και αποδεχθεί τότε η ΑΤΕ Bank. Θα αυξήσει το Μετοχικό κεφάλαιο. Έχει δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει ως κύριο προμηθευτή την ΣΕΚΕ, να αποπληρώσει τα υφιστάμενα χρέη προς αυτή και να διατηρήσει το προσωπικό της ΣΕΚΑΠ που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί.. Έχει ως παραγωγή πάνω από 5 δις τσιγάρων μέχρι το 2017- αύξηση που θα προέλθει, λένε, από αύξηση του κύκλου εργασιών με ενίσχυση του δικτύου διανομής, ενώ θα εστιάσει και στις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο - και τις ΗΠΑ.Εδώ λέγεται ότι θα παίξει ρόλο και η εμπειρία λοτζιστικ των μελών της κοινοπραξίας.
pheme.gr

Read more...

Συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια Θετικά αντιμετωπίζει η τρόικα το σχεδιασμό κατά της ανεργίας των νέων


O υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης. Η συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας
O υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης. Η συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Θετικά αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών το στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, με τον οποίο τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και η ανακούφιση των μακροχρόνιων ανέργων.

Αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά εξέθεσε κατά τη συνάντηση όλες τις πτυχές του προβλήματος της ανεργίας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, ότι αν η κατάσταση δεν αντιμετωπισθεί θα απειληθεί με κατάρρευση ο κοινωνικός ιστός, ενώ θα δοκιμασθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων και τα φορολογικά έσοδα.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ιατρικός Σύλλογος: "Από λάθος πολιτικές χάνονται ζωές"

«Κύριε Στουρνάρα, από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!! 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε από μήνες προειδοποιήσει την Πολιτεία, ότι θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές και θα πληγόταν ανεπανόρθωτα η Δημόσια Υγεία, αν δεν παρείχε η Πολιτεία στους πολίτες τη δυνατότητα μείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μπορούν να ζεσταθούν με ασφάλεια.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η εγκληματική αδιαφορία του Κράτους και η εμμονή του στην εφαρμογή μιας ανάλγητης και αναποτελεσματικής όπως αποδεικνύεται στην πράξη φορολογικής πολιτικής, που αντί να αυξάνει τα έσοδα αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, έχει τραγικά αποτελέσματα.
Οι ρύποι αυξήθηκαν διότι δεν υπήρχε, και συνεχίζει να μην υπάρχει, καμία πιστοποίηση ούτε στα υλικά της καύσης ούτε και στις σόμπες που χρησιμοποιούνται.
Οι δύο νέοι φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι, τα τρία μικρά παιδιά που κάηκαν πριν μερικούς μήνες από την ξυλόσομπα που τους ζέσταινε, είναι θύματα μιας ανθρωποκτόνου πολιτικής, που δίνει μεγαλύτερη αξία στους αριθμούς από ότι στους ίδιους τους ανθρώπους. Άλλωστε, νωπό ακόμη είναι στη μνήμη του λαού μας το περιστατικό με τα τρία αδελφάκια, στο Δήμο Παγγαίου της Καβάλας, που το Δεκέμβριο 2012, κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα…..

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων, η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου. Και τιμωρείται με «ξεπάγιασμα» μια ολόκληρη κοινωνία, που ήδη δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της κρίσης .
Ακόμη όμως και στην Ελλάδα της κρίσης, δεν πρέπει να επιτρέψουμε η θέρμανση να καταστεί προνόμιο των πλουσίων, ούτε να εξαναγκάζουμε τους φτωχούς συμπολίτες μας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα μας 40 χρόνια πίσω.
Το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή , το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Το χθεσινό συμβάν στη Λάρισα ας αποτελέσει την αφορμή για να αφυπνιστεί το Κράτος.

Κύριε Στουρνάρα, από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!! 

Αντιληφθείτε ότι η οργή και η αγανάκτηση της κοινωνίας από αυτό το περιστατικό είναι μεγάλη.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική υπόθεση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Αλλά κι εσείς πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα , είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας.
Οφείλετε έστω και τώρα, να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσετε να αλλάξει αυτή η πολιτική, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας. Δώστε έστω και με καθυστέρηση τη δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες. Σε λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.

Ακούστε τη φωνή αγωνίας όχι μόνον του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που εδώ και μήνες σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών.

Αναλογιστείτε και πράξτε αυτό που πρέπει , για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Read more...

Ο αρχηγός της συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας ονόματι ΠΑΝΕ.Ρ.Ε (Πανελλήνια Ριζοσπαστική Ένωση) μας περνάει για μαλάκες και την βαπτίζει "συνιστώσα εθνικής ευθύνης"


Βενιζέλος, ο εμπνευστής των Χαρατσιών, ο σωματοφύλακας του Σαμαρά και της δεξιάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα εθνικής ευθύνης...


Read more...

Ένα κερί για τους φοιτητές που έφαγε το Μνημόνιο

Ρεσο

Read more...

Βρετανικά πυρά κατά Κάμερον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Αντιδράσεις και στη Βρετανία κατά του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τις δηλώσεις του αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Επικρίσεις και στο εσωτερικό της Βρετανίας δέχεται ο Ντέιβιντ Κάμερον μετά την άρνησή του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα και για το γεγονός ότι τα αποκάλεσε Ελγίνεια.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο ταξίδι του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συσχέτισε τα Γλυπτά του Παρθενώνα με το ινδικό διαμάντι Κοχ-ι-Νορ, που επίσης  βρίσκεται στο Λονδίνο.
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το διαμάντι των 105 καρατίων διαμάντι που αποτελεί σήμερα μέρος των κοσμημάτων του στέμματος,  είναι "πολύ διαφορετικά  μεταξύ τους και  έχουν αποκτηθεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους",  δήλωσε  εκπρόσωπος του  Βρετανικού Μουσείου, αναφέρει το ΒΒC.
Η  ονομασία τους δεν είναι "Ελγίνεια" διαμαρτύρεται και ο Εντι Ο' Χάρα πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και πρώην βουλευτής.
"Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός συσχετίζει δύο εντελώς  διαφορετικές περιπτώσεις, όπως είναι ο Κοχ-ι-Νορ και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, καθώς και το ότι τα αποκαλεί "Ελγίνεια" δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει πόσο απλοϊκή και ανεπαρκής έννοια είναι η "επιστροφή" είπε ο Ο΄Χάρα, πρώην βουλευτής των Εργατικών.
Eπανέλαβε, εξάλλου, πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCO και ότι η επιστροφή τους θα ήταν μια πράξη πολιτισμού απέναντι σε έναν βανδαλισμό.
Από την  άλλη, ο  εκπρόσωπος  του  Βρετανικού  Μουσείου συμφώνησε  με τον Βρετανό πρωθυπουργό ως προς το ότι στο Λονδίνο τα βλέπει περισσότερος κόσμος.
Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια και το ίδιο το Μουσείο δεν αναφέρει πλέον τα  Γλυπτά ως "Ελγίνεια", αναγνωρίζοντας ότι έτσι παρερμηνεύονται γι΄ αυτό και τα αποκαλεί "Παρθενώνεια γλυπτά".
http://news247.gr

Read more...

Σάλος από το ειρωνικό σχόλιο του Τζήμερου για τους νεκρούς φοιτητές της Λάρισας...





crimenet.gr

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του ιδρυτή της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνου Τζήμερου, σχετικά με τον...

τραγικό θάνατο δύο φοιτητών στη Λάρισα, οι οποίοι εισέπνευσαν μονοξείδιο του άνθρακα από αυτοσχέδιο μαγκάλι, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

«Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και, όπως αναμενόταν, απάντηση στον κ. Τζήμερο έδωσαν πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους για αυτό το σχόλιο.


Read more...

«Αποθέωσε» τον Ανδρέα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...





Αιφνιδίασε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης χαιρετίζοντας την εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο...

κ. Κεφαλογιάννης «αποθέωσε» τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου κατατάσσοντάς τον στους εθνάρχες μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, για τον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε ότι μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διαμόρφωσαν την μεταδικτατορική Ελλάδα και του πίστωσε την εθνική συμφιλίωση, το γεγονός ότι έδωσε ελπίδα στην άλλη μισή Ελλάδα που βρισκόταν στο περιθώριο και ότι φρόντισε τους κοινωνικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

crimenet.gr


Read more...

Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας Αρχή αξιολόγησης και για τα σχολεία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας



Αθήνα
Ανεξάρτητη Αρχή για την Αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως υπάρχει η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, πρόκειται να συγκροτήσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, η ανεξάρτητη Αρχή θα έχει διοικητική αυτοτέλεια και θα είναι υπό την εποπτεία του. Η τροπολογία αυτή προστέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, στόχος της ανεξάρτητης Αρχής για την Αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να αξιολογεί την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, να εγγυάται τη διαφάνεια όλων των δράσεων στον χώρο, να υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας στη βελτίωση του σχεδιασμού της εθνικής στρατηγικής για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η επιτυχής μετάβαση των μαθητών στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη σταδιοδρομία και τη διά βίου μάθηση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Αρχή, μεταξύ άλλων, θα συντάσσει και θα υποβάλλει στον υπουργό Παιδείας ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και απολογισμού. Παράλληλα, θα αξιολογεί την ποιότητα του έργου των σχολικών μονάδων, θα αξιολογεί τα συστήματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και θα εντοπίζει αδυναμίες και τρόπους αξιολόγησής τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της Αρχής θα δίδεται η δυνατότητα να αξιολογούν τη διδακτική διαδικασία οι μαθητές και οι οικογένειές τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...