Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δεκάδες λαθρομετανάστες έχουν κατασκηνώσει στο σιδηροδρομικό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη



Δεκάδες λαθρομετανάστες έχουν κατασκηνώσει στο σιδηροδρομικό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη
Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα των τμημάτων συνοριακής φύλαξης ζητά ενόψει της θερινής περιόδου η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου. Την ίδια ώρα, δεκάδες παράνομοι μετανάστες έχουν κατασκηνώσει στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. 

Τα τελευταία 24ωρα ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έχει κατακλυστεί από δεκάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να επιβιβαστούν σε αμαξοστοιχίες με προορισμό την Αθήνα.

Έντονα αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής, 
αφού οι μετανάστες έχουν κατασκηνώσει κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ εμποδίζοντας  την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και των τουριστών από τα τρένα.

Οι παράνομοι αυτοί μετανάστες έχουν βγει από τα κέντρα κράτησης με προσωρινό έγγραφό παραμονής της χώρας μας. http://newpost.gr

Read more...

Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 2 Ιουλίου ώς 28 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση του ιδρύματος


  (Φωτογραφία:  ICON )


Αθήνα
Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ), από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
  • Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.
Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή, που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο πιστωτικό ίδρυμα ή να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλουν.

Όσον αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων, που εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα, (συνταξιούχοι, που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται, μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα, που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση – θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τμήματα πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τέλος Επιτηδεύματος και σε.. μακαρίτες!

Όχι θα ...γλίτωναν



 




Διορία μέχρι 14 Ιουνίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών, σε όσους έμειναν χωρίς δουλειά αλλά δεν «έκλεισαν» το μπλοκάκι τους  με το οποίο αμείβονταν, να σπεύσουν να το κάνουν εκπρόθεσμα τώρα για να μην πληρώσουν μέχρι και 500 ευρώ για το Τέλος Επιτηδεύματος του 2011.

Ήδη  η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει αποστείλει ειδοποίηση σε επιτηδευματίες φυσικά ή μη φυσικά πρόσωπα, που εμφανίζονται "ενεργοί" στην εφορία και δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ, ενώ δεν ασκούν πλέον την δραστηριότητα του ελευθερίου επαγγέλματος ή της εμπορικής επιχείρησης. Η ειδοποίηση αναφέρει ότι δύνανται μέχρι 14.6.2012 να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή, δηλώνοντας την πραγματική ημερομηνία διακοπής τους.

Με τον τρόπο αυτό, όπως είχε αναφέρει το protothema.gr, μπορεί κάποιος να πληρώσει ένα ελάχιστον ποσό της τάξεως των 40 ευρώ για την εκπρόθεσμη δήλωση (ζητώντας και διοικητική επίλυση της φορολογικής διαφοράς για να μειωθεί το πρόστιμο) αλλά θα γλιτώσει έως και  500 ευρώ. Αν για παράδειγμα δηλώσει διακοπή για τον Ιούνιο του 2011, θα πληρώσει 250 ευρώ κοκ.

Διευκρινιστικά η επιστολή αναφέρει ότι σε περίπτωση που η δραστηριότητα ασκείται κανονικά, ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.

Όσον αφορά στους αποβιώσαντες η Γενική Γραμματεία έστειλε την ειδοποίηση σε αυτούς για τους οποίους δεν έχει γίνει ενημέρωση του συστήματος  για το θάνατό τους. Σε περίπτωση θανάτου οι κληρονόμοι οφείλουν να ενημερώσουν το Μητρώο TAXIS της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. χωρίς να δεσμεύονται από την καταληκτική ημερομηνία (14 Ιουνίου), εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε1.protothema.gr

Read more...

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει γκάλοπ της Alco

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις



 




Πρωτιά στη ΝΔ με 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 22,7% δίνει η δημοσκόπηση της Alco που έγινε από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων για λογαριασμό του ειδησεογραφικού site newsit. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί προς το 12,5%, ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Πιο μικρή φθορά φαίνεται για την Δημοκρατική Αριστερά.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει επτακομματική Βουλή. Πιο αναλυτικά:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,2%
ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%
ΛΑΟΣ: 1%

Για το 58% των πολιτών το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν είναι να αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει το ευρώ, ενώ το 48% εκτιμά ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ.

Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% και προτιμάται ο Κανένας με ποσοστό 30%!

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%!

Ο Αντώνης Σαμαράς υπερισχύει κατά κράτος στο ερώτημα ποιός διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το ευρώ με ποσοστό 45%, ο Κανένας είναι δεύτερος με 27% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 23%.protothema.gr

Read more...

Τις 18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία και την κοινωνία παρουσίασε ο Αντ.Σαμαράς

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αφορολόγητο στα 8.000 μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, είναι ορισμένες από τις 18 προτάσεις της ΝΔ που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ΕΒΕΑ για την οικονομία και την κοινωνία. Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ γίνεται μία ημέρα πριν από την παρουσίαση του οικονομικού μανιφέστου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δείχνοντας» την Κουμουνδούρου, ο κ. Σαμαράς είπε πως «αυτοί που θέλουν μονομερή καταγγελία του Μνημονίου προστατεύουν τους κουκουλοφόρους και δίνουν άσυλο, ακόμη και επίδομα ανεργίας, σε χιλιάδες μετανάστες».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευθεί:

1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.

8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.

10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.

11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.

12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.

«Τα μέτρα που εμείς προτείνουμε μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη. Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε απομόνωση της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ πρόσθεσε «δείχνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί που θέλουν μονομερή καταγγελία του Μνημονίου προστατεύουν τους κουκουλοφόρους και δίνουν άσυλο, ακόμη και επίδομα ανεργίας, σε χιλιάδες μετανάστες».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εμείς δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι...



«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στη νέα σοσιαλδημοκρατία» δήλωσε η κ. Παπαρήγα στο ρ/σ «Real 97,8» και εκτίμησε ότι τα περί κατάργησης του μνημονίου είναι «λόγια του αέρα».

Σύμφωνα με... την κ. Παπαρήγα, κανένα από τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δεν παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν φαινόμενα αποπομπής χωρών από την ευρωζώνη ή και ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες.

«Εμείς είμαστε ρεαλιστές και δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι» σημείωσε η κ. Παπαρήγα, που αμφισβήτησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία διαδικασία μετεξέλιξης. Ένα μεγάλο κομμάτι του γίνεται η νέα σοσιαλδημοκρατία και ένα άλλο το ανάχωμα προς το ΚΚΕ. Μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974» επισήμανε, απορρίπτοντας εκ νέου τυχόν συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα δεχθεί όλες τις πολιτικές της Ε.Ε.


Read more...

Αλέκα Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974



Αλέκα Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στη νέα σοσιαλδημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ραδιοφονικό σταθμό η η Αλέκα Παπαρήγα ενώ χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί κατάργησης του μνημονίου.

Σύμφωνα με τη γγ του ΚΚΕ, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία διαδικασία μετεξέλιξης. Ένα μεγάλο κομμάτι του γίνεται η νέα σοσιαλδημοκρατία και ένα άλλο το ανάχωμα προς το ΚΚΕ».

«Μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974», τόνισε και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συζητήσει συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα δεχθεί όλες τις πολιτικές της Ε.Ε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα, όταν μπορεί να υπάρξει αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη ή ακόμη και φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

«Εμείς είμαστε ρεαλιστές και δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, αμφισβητώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη τα όσα περιγράφει στο πρόγραμμά του, όπως για παράδειγμα οι επανακρατικοποιήσεις.http://newpost.gr

Read more...

Αυτό είναι το "σχέδιο" του ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Real Fm, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί την Παρασκεύη δεν περιλαμβάνει μονομερείς ενέργειες, όπως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου. Αυτό που αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του είναι ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, εντάσσεται η ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων, κυρίως η αναστολή των νόμων για τα εργασιακά και η κατάργηση των νόμων για τα μέτρα του Ιουνίου ύψους 11,4 δισ. ευρώ.
Επίσης, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία περιλαμβάνεται η πλήρης αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, με συντελεστή φορολογίας κοντά στο επίπεδο του μέσου όρου της ευρωζώνης.
Σε ότι αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ, σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται αύξηση 2 με 3 μονάδες στο ΦΠΑ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τέλος, στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, βασικό άξονα αποτελεί ο μετασχηματισμός στη δημόσια δίοικησης, με το "μάζεμα" του κράτους. enikos.gr

Read more...

«Πού ζεί ο κ. Τζήμερος;»...



Email Γιάννη Μαμουζέλου

Το νέο …αστέρι της πολιτικής (μάλλον σβήνει στις 17/6) κ. Τζήμερος μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργούν στην Ελλάδα οι μετανάστες κι έβγαλε …λαγό απ’ το καπέλο!

Μόλις τώρα διέγνωσε ότι «οι... μετανάστες που δουλεύουν στερούν (δήθεν, λέω εγώ) μια θέση εργασίας από Έλληνες», αλλά δεν τό χε καταλάβει πουθενά την προηγούμενη δεκαετία και ειδικά πριν τους Ολυμπιακούς!

Δεν θυμήθηκε ότι την εποχή της «εικονικής ευημερίας» πολλοί Έλληνες είτε δούλευαν όπου γούσταραν είτε δεν ήθελαν να κάνουν κάποιες δουλειές που θεωρούσαν «βρόμικες» ή «κατώτερες» της αφεντιάς τους…

Τέλος, επειδή ίσως δεν αξίζει και να αναλύει κανείς πολύ τους αιφνίδιους «δημεγέρτες και εθνεγέρτες», τους από ..μηχανής Θεούς της κάθαρσης κ.λπ. της Ελλάδας, να πω και κάτι άλλο σχετικά με το φινάλε των δηλώσεων του κ. Τζήμερου.

Αλήθεια δεν μπορεί να διανοηθεί ότι «δεν προβάλλουν και δεν υπερβάλουν για την Ελλάδα με όσα λένε στους χωριανούς η συγγενείς τους πίσω στις πατρίδες τους, ξεσηκώνοντάς τους…» (κατά τη θεωρία Τζήμερου) γιατί ακόμη και ο αβάσταχτος για μάς τρόπος που ζουν εδώ είναι καλύτερος από την αθλιότητα της παράγκας, της αχυροκαλύβας και της λάσπης στην οποία ζουν μ’ ένα ποτήρι νερό και ίσως μια χούφτα καλαμπόκι, ρύζι ή βολβούς στην πατρίδα τους!

Αυτά προς λίγη γνώση της πραγματικότητας και για την ιστορία άλλη φορά… Πάντως με αυτά δεν υπονοώ ότι πρέπει να προσκαλούμε κι άλλους απελπισμένους στην Ελλάδα ούτε ότι πρέπει η Ελλάδα να ζει (όλο και χειρότερα…) για να επιβιώνουν καλύτερα εκείνοι! Αλλά πριν πεθάνουμε εμείς ας μην οδηγούμε με αναλγησία και απανθρωπιά σε αργό θάνατο όσους η ζωή τους τούς μετέτρεψε σε μελλοθάνατους!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιάννης Μαμουζέλος Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

enimerosi24.gr


Read more...

ΝΔ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ

Ποντάρουν στις ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία



 
 




Με τα μάτια στραμμένα στην Κουμουνδούρου πορεύεται προς τις εκλογές η ΝΔ.

Καθημερινά το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα ενώ η ομάδα που έχει συγκροτηθεί προσπαθεί να εντοπίσει τις αντιφάσεις μεταξύ των συνιστωσών ή και μεταξύ των δηλώσεων των ίδιων στελεχών πριν και μετά τις εκλογές. Στην λεωφόρο Συγγρού περιμένουν πια το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ενώ συλλέγουν ό,τι πληροφορίες μπορούν.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του θα βάλει αυτογκόλ. «Ακόμη κι αν ενοποιήσουν στις δύο τελευταίες εβδομάδες το λόγο τους και περιορίσουν τις μεταξύ τους αντιφάσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ανεφάρμοστο» λέει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου και προσθέτει: «κρατικοποιήσεις και μία επανάληψη του «λεφτά υπάρχουν» δεν μπορούν να είναι η απάντηση στην σημερινή κρίση που περνά η χώρα».

Πάντως η μονοδιάστατη προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ που ετεροπροσδιορίζεται ως αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ συναντά κριτική στο εσωτερικό του κόμματος. Ήδη υπάρχουν στελέχη που λένε ότι η υπερβολή στις επιθέσεις και το γεγονός ότι διάφορες δυνάμεις που έχουν ταυτιστεί με την προηγούμενη κατάσταση επιτίθενται καθημερινά στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά προκαλεί δυσπιστία ή ακόμη και συμπάθεια σε ένα τμήμα της κοινής γνώμης. Φαίνεται άλλωστε αυτό και στα ποσοστά του που αντέχουν στις δημοσκοπήσεις.

Η ΝΔ πάντως θεωρεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την δική της επιχειρηματολογία ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Πάνω σε αυτό θα κλιμακώσει την επίθεσή της. Αξιοποιώντας και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας θα προβάλλει μέχρι το τέλος τις συνέπειες που θα έχει η επιστροφή στην δραχμή λόγω της «τυχοδιωκτικής και ανεύθυνης» πολιτικής του αντίπαλου κόμματος. «Υποβάθμιση των προσωπικών περιουσιών, ανεπάρκεια τροφίμων, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, έλλειψη καυσίμων και μπλακ άουτ» είναι μερικά από τα δεινά που θα επισείουν ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη του.

Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ όμως έχει απολέσει την ψυχραιμία του λόγω των εξελίξεων στην ΕΕ. Η επιβολή για άλλη μία φορά της γερμανικής γραμμής που εκφράζεται με το «η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της» στερεί από τη ΝΔ το περιθώριο των προεκλογικών χειρισμών ενώ την φέρνει και μπροστά σε μία ασφυκτική κατάσταση την επόμενη ημέρα εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Κυρίως όμως υπονομεύει το βασικό της πρόταγμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Οι φίλοι στην Ευρώπη μπορεί να χτυπούν την πλάτη στους συντηρητικούς συνομιλητές τους αλλά δεν δείχνουν καμία κατανόηση στις προεκλογικές και μετεκλογικές δυσκολίες.

Read more...

Η "μαντάμ", έγινε εξοχoτάτη...



Επιστολή Τζήμερου προς Μέρκελ...

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Θ. Τζήμερου, στην Α. Μέρκελ:

Εξοχότατη,

Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική, αλλά, όπως διαπιστώνετε κάθε μέρα, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν... δεν αντιμετωπιστεί πρώτα η αιμορραγία: το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.


Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.

Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!


Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.


Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράτουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.


Με ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.


Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».


Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση.


Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον. Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά:


θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό

οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία

έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν

οι πιο πονηροί από αυτούς εκμεταλλεύονται την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία για να στήσουν συμμορίες κλοπής εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δημοσίου ενώ οι λιγότερο δικτυωμένοι απαιτούν από τους πολίτες χρήματα απλώς και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό τον παράνομο, αλλά ευρύτατα διαδεδομένο χρηματισμό ο λαός τον βάφτισε «γρηγορόσημο». Αν δεν πληρωθεί στον υπάλληλο, η υπόθεση του πολίτη θα αφεθεί να λιμνάσει στο απέραντο τέλμα της γραφειοκρατίας για χρόνια ή και δεκαετίες!


Είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του πολιτικού κόσμου είναι να διατηρεί αυτό το καθεστώς εκβιασμών και παρανομίας. Δύο περιπτώσεις, τα αυθαίρετα και οι φοροδιαφυγή είναι case studies. Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ εκτενέστερα, γιατί η ουσία κρύβεται και στις λεπτομέρειες.

Αυθαίρετα


την Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός. Τα πρώτα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο, στη δεκαετία του ’50 κυρίως από κυνηγημένους αριστερούς που έφυγαν από την επαρχία και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως – όπως στην ανωνυμία της Αθήνας. Όμως στη συνέχεια αυθαίρετα έχτιζαν οι πάντες, παντού: σε παραλίες, σε δάση, σε δημόσια γη, σε καμένες εκτάσεις, ή καταπατώντας ιδιοκτησίες άλλων που δεν μπρούσαν να ελέγχουν συχνά τα οικόπεδά τους διότι ήταν π.χ. μετανάστες στην Αμερική. Πολλά από αυτά εξυπηρετούν πραγματικές οικιστικές ανάγκες: η Αθήνα του 2011 προφανώς δεν μπορεί να έχει τα όρια της Αθήνας του 1950 και ο πλεονάζων πληθυσμός κάπου θα πρέπει να στεγαστεί. Ποτέ όμως το επίσημο κράτος δεν όρισε πού και πώς μπορείς να χτίσεις και πού όχι. Η Ελλάδα είναι άλλωστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε φορά, μάλιστα που κάποιος πολιτικός, μεμονωμένα, αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία, όπως το 1983 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, αποπέμπονταν από την κυβέρνηση. Παράξενο; Καθόλου! Τα αυθαίρετα είναι εδώ και 30 χρόνια μια τεράστια βιομηχανία με πολλά δις ευρώ ετήσιο τζίρο – φυσικά μαύρο, τον οποίο καρπώνονται οι συμμορίες σε πολεοδομίες, νομαρχίες, Δήμους, Δασαρχεία, Υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κ.λ.π. για να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Μάλιστα, σε περιοχές αυθαιρέτων, υπάρχουν και διαφημίσεις μεσολαβητών που θα «κανονίσουν το θέμα» με την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.! Αλλά και το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τους αυθαίρετους οικιστές ως όμηρους κάθε φορά που χρειάζεται πρόσθετα έσοδα. Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση του 1983 καθορίζονταν με σαφήνεια και αυστηρότητα οι όροι νομιμοποίησης των μέχρι τότε αυθαιρέτων ενώ όλα τα αυθαίρετα από εκείνη την ημερομηνία και μετά, θεωρούνται κατεδαφιστέα.

Ομως από το 1983 έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αττική έχουν χτιστεί 100.000 αυθαίρετα. Πόσα κατεδαφίστηκαν; Κανένα! Κάθε 5-6 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο: μια κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα λέει «ως εδώ, πληρώστε για να σώσετε τα σπίτια σας, αλλά από δω και μπρος όλα θα κατεδαφίζονται». Ακόμα και η σημερινή «εκσυγχρονιστική», υποτίθεται κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε: δημιούργησε τον Απρίλιο του 2010 μια υπηρεσία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων, η οποία πήγε με τον πρωθυπουργό επικεφαλής και με όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και κατεδάφισε ένα νυχτερινό κέντρο! Αυτό ήταν όλο! Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι χρειάζονται χρήματα και επανέλαβαν το ίδιο κόλπο με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων: πληρώστε για να μην σας ενοχλήσουμε! Μάλιστα είναι τέτοια η ξεφτίλα και του επίσημου Κράτους, που σε όσους πληρώσουν δεν θα δώσουν χαρτιά νομιμοποίησης, αλλά αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια! Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί όλα τα αυθαίρετα μετά τον νόμο Τρίτση του 1983 κατεδαφιστέα και αντισυνταγματικούς τους νόμους όλων των ετών από το 1983 και έπειτα που τα νομιμοποιούσαν έναντι είσπραξης προστίμου! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!


Φοροδιαφυγή

Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, φόρους πληρώνεις όχι επειδή το όρισε ο Μωυσής με τις 10 εντολές, αλλά για να χρηματοδοτείς τις Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες υποτίθεται εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες. Ένας δρόμος κοστίζει 6 φορές περισσότερο απ’ όσο ένας αντίστοιχος των ίδιων προδιαγραφών σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Όσο για το τι είδους Υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες, έχω ήδη γράψει αρκετά. Το ίδιο το φορολογικό είναι τερατωδώς άδικο, παράλογο και αντιφατικό, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά αλλάζει κάθε λίγους μήνες (μέσα στο 2011 ψηφίστηκαν 11 φορολογικά νομοσχέδια!). Οι εφοριακοί και να θέλουν δεν μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις αλλαγές, ενώ ο ο πολίτης αισθάνεται όπως κάθε θύμα ένοπλης συμμορίας εκβιαστών: πρέπει να πληρώσει γιατί το Κράτος θα του κάνει κακό αν δεν πληρώσει, ξέροντας ότι τα χρήματά του θα καταλήξουν στις τσέπες των φίλων του κόμματος και στις βίλες των πολιτικών.

Επίσης πρέπει να κρατήσεις χρήματα για να πληρώσεις τον εφοριακό που θα σου κάνει έλεγχο, τον γιατρό που θα σε εγχειρήσει, τον υπάλληλο που θα σε «εξυπηρετήσει». Έτσι η φοροδιαφυγή έχει και λογικό και ηθικό έρεισμα, σαν τα χρήματα που αρνείται να δώσει ένας Σικελός στην Μαφία. Επίσης, η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα.

Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες (ναι, έτσι έγινε!) και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μην φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα. Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία (μπορώ να σας ενημερώσω για εκατοντάδες νόμους που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο!) τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο και βλακώδες, μακροοικονομικά, σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα: επειδή το Κράτος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει ούτε να ελέγξει, κάθε 2-3 χρόνια λέει στους φορολογούμενους: ελάτε να πληρώσετε ένα ποσό για κάθε έτος και δεν θα σας ελέγξουμε! Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό. Το κάνουν κάθε 2-3 χρόνια!

Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αποκρύψει μεγάλα εισοδήματα πληρώνουν ευχαρίστως, όσοι έχουν κρύψει λίγα πληρώνουν με δυσφορία, ενώ όσοι δήλωσαν τα πάντα αισθάνονται ακόμα μια φορά εξαπατημένοι, ενώ έχουν επιπλέον και τον φόβο του ελέγχου που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει χωρίς «κάτι να πάρει». Ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στη φοροδιαφυγή. Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Γιατί δεν το αποφασίζει καμμία κυβέρνηση; Διότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το άνοιγμα και των δικών τους λογαριασμών! Οπότε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να βιντεοσκοπεί με κρυφή κάμερα περιπτώσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών, η Βουλή αντέδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση αυτού του υλικού, ορίζει ότι τα δικαστήρια δεν θα το λαμβάνουν υπόψη και τιμωρεί τον δημοσιογράφο για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων! Αν μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα ενοχλήσει περισσότερο, η λύση είναι η δολοφονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον αμφιλεγόμενο αλλά ενοχλητικό για πολλούς Σ. Γκιόλνα.


Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση) αποκάλυψε απίστευτα πράγματα. 4500 πεθαμένοι (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται! Είναι τέτοια η αδιαφορία των Δ. Υπαλλήλων, που κανένας δεν αναρωτήθηκε, από περιέργεια έστω, ποιος είναι αυτός ο παππούς που, με χρονολογία γέννησης 1890, είναι ακόμα ακμαίος και πηγαίνει στην Τράπεζα κάθε μήνα να εισπράξει τη συνταξή του! Τώρα μάθαμε επίσης για τη βιομηχανία παραγωγής δήθεν «αναπήρων» με συμμετοχή γιατρών και νομαρχιακών υπαλλήλων που έφτασε να δώσει σύνταξη τυφλού σε τερματοφύλακα ποδοσφαιρικής ομάδας!

Ωστόσο κανένας ακόμα δεν έχει θίξει τις συντάξεις που δίδονται σε ανύπαντρες κόρες αξιωματικών, σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν εργάζονται! Ούτε τις συντάξεις σε δήθεν αντιστασιακούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίοι τότε δεν είχαν καν γεννηθεί! Εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται: γυναίκες που δούλεψαν μόλις 15 χρόνια αν είναι μητέρες έστω και ενός παιδιού, 45άρηδες στρατιωτικοί, 55 ετών δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, λέει, έχουν «ώριμο» δικαίωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τα χρέη. Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους συνταξιούχους στρατηγούς από τον στρατό των HΠΑ!

Μια τέτοια κρατική «φιλοσοφία» είναι επόμενο να αδιαφορεί παντελώς για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Πριν μερικές μέρες, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, συνέβη μια απίστευτη κλοπή: άγνωστοι (;) έκλεψαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει 50 τόνους, βαγόνια αλλά και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς! Οι κλέφτες τα τεμάχισαν όλα αυτά, με σκοπό την εκποίησή τους ως σκραπ, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας!

Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ένας δραστήριος και τίμιος Ανώτατος Δικαστικός, που προσπαθεί να φωτίσει, τουλάχιστον, αυτό το καρκίνωμα:


- Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Ποινή: Καμμία!

- Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποινή: Καμμία!

- Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσόστητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά. Η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ! Ποινή: Καμμία!

- Δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001! Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!

Το γιατί αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς έμειναν ατιμώρητες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που υπέστησαν τη ζημία, είναι προφανές: οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται ότι έχει την ποινική ευθύνη συνήθως είναι ένα «χαμηλόβαθμο» στέλεχος της συμμορίας και «νονοί» είναι οι διευθυντές του, αυτοί που θα έπρεπε τιμωρήσουν τη διαφθορά!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής επί σειρά ετών υποβάλλει ανάλογες εκθέσεις προτείνοντας θεσμικές αλλαγές για να μην υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαφθοράς. Καμμία από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκε από το Κράτος! Είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Δημόσιους ληστές η αντίληψη ότι «τα χρήματα του κράτους είναι δικά μου» που ακόμα και οι τελευταίες οριζόντιες μειώσεις μισθών του επέβαλε η Κυβέρνηση στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας στα περισσότερα Υπουργεία! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι καθόλου: οι υπάλληλοι φρόντισαν να υπερκαλύψουν την απώλεια των εσόδων τους υπογράφοντας μεταξύ τους βεβαιώσεις ότι συμμετείχαν σε επιτροπές, ότι δούλευαν υπερωριακά, εκτός έδρας κ.λ.π. – κόλπο διαδεδομένο στους ληστές της Δημόσιας Διοίκησης. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε με αμοιβή σε 31 επιτροπές(!) καταγράφει σε έκθεσή του ο κ. Ρακιντζής. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας…

Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που το κύκλωμα εξέδιδε βεβαιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές ακόμα και τις ημέρες της κανονικής τους άδειας! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πότε απουσίαζε ο καθένας!


Και γιατί να ενδιαφερθούν; Παίρνουν παράδειγμα από τους ηγέτες τους: σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269! Ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την εξώφθαλμη παρανομία; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (2008) και Αγροτκής Ανάπτυξης (2009) της Ν. Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης! Στην Ελλάδα δεν έχει βρωμίσει μόνο το κεφάλι του ψαριού αλλά όλη η κρατική θάλασσα!

«Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί…μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα σχηματίζει χιλιόμετρα…», ανέφερε συνδικαλιστής σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφερόμενος στους…άπειρους συναδέλφους του στη Βουλή! Νομίζετε ότι έπαψαν οι διορισμοί στη Βουλή των συγγενών των βουλευτών; Λάθος! Με την 3987/2708/22-3-2010 κοινή απόφαση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, διορίστηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, η δακτυλογράφος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», κ. Σοφία Ανδριτσοπούλου, ως μόνιμη πλέον υπάλληλος της Βουλής, με Α΄ βαθμό. Σας θυμίζω ότι την περίοδο της πρόσληψης η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή και για τα προκλητικά προνόμια των χιλιάδων υπαλλήλων της – όλοι τους συγγενείς βουλευτών, τους οποίους, σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, υπερασπίζονται οι πολιτικοί συγγενείς τους. Η κ. Σ. Ανδριτσοπούλου είναι η σύζυγος του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.


Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!


Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημοσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστει τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε η Δημόσια Διοίκηση ούτε τα κόμματα τους διαθέτουν. Τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν τα ίδια στελέχη εδώ και 20 χρόνια. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δέχεται να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συζητάει με ανόητους και να παλεύει μάταια με τον πιο παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό της υφηλίου μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ;

Είναι χαρακτηριστική η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση: ούτε ένας στους τρεις δεν έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση. Ως διοικητές επιλέχθηκαν θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος…

Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του. Στηρίζεται σε όσους θα έπρεπε να αποκλείσει για πάντα από την πολιτική ζωή – ακόμα και να στείλει στη φυλακή.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν. Οι πάντες το ήξεραν – προφανώς το ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τον «τιμώρησε» αποκλείοντάς τον από το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια αυστηρότητα! Κι επειδή όλοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ο ένας «κρατάει» τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει σε 5 χρόνια κάθε αξιόποινη πράξη όχι μόνο των Υπουργών αλλά και των συνεργατών τους (!), βάσει του οποίου έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες και του Άκη και των νεοδημοκρατών, ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα εξουσίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Β. Βενιζέλου, του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου!

Μη σας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι απλή: γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές. Πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.

Από την μια πλευρά, λοιπόν, της αντίδρασης σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η κρατική μαφία και από την άλλη οι ομιλούντες σκελετοί του Σταλινικού Μουσείου: τα τριτοκοσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η μισή κυβέρνηση είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι καλείται να εφαρμόσει! Οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά χρόνια θεωρούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες «χωράφι τους», απεργούν σε κάθε απόπειρα αλλαγής των απαράδεκτων προνομίων τους βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Οι απεργίες τους είναι αυταπόδεικτα παράνομες, κανένας όμως δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι τραμπούκοι της ομάδας κρούσης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, εμποδίζουν πλοία να αποπλεύσουν, απαγορεύουν σε εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αρχαία μνημεία, όποτε το αποφασίσουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.


Εξοχότατη,


αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!


Εξοχότατη,

παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες όπως η δική σας, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο.


Θάνος Τζήμερος





Read more...

ΚΚΕ: Επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

Επίθεση ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ



 
 




Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις προτείνει το ΚΚΕ ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε την άμεση στήριξη των ανέργων με ειδικές μέριμνες, όπως πληρωμή εκ μέρους τους του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, σταμάτημα της πληρωμής των δανείων τους και μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους, και όχι κατασχέσεις για χρέη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ανέργους του Πειραιά, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού είπε ότι αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ που «πρέπει να γίνουν μέτωπα πάλης, διεκδίκησης, αντιπαράθεσης και ρήξης» τις έχουν καταψηφίσει 3 φορές, ως νομοσχέδια υποβληθέντα από το ΚΚΕ, «τα κόμματα εκείνα που λέγοντας ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, κάνουν ταυτόχρονα λαθρεμπόριο ελπίδας εις βάρος 1.200.000 ανέργων προσβλέποντας στην υφαρπαγή ψήφων, ενώ το μόνο που υπόσχονται είναι να αυξηθεί κατά τι το επίδομα ανεργίας».

«Δεν θεωρούμε μοναδικό μέτρο την αύξηση του επιδόματος ανεργίας» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί, καθώς καθημερινά κλείνουν μικρομάγαζα, αγρότες σταματάνε την παραγωγή, ενώ η πρώτη προϋπόθεση για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι να μειωθεί το προσωπικό.

«Μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, απαγόρευση των εισαγωγών σε ότι μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα, κατάργηση των ανισότιμων οικονομικών σχέσεων, και με κεντρικό σχεδιασμό που θα έχει κριτήριο της παραγωγής, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μπορεί να εξασφαλισθεί δουλειά για όλους» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «η εισαγωγή και η χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, θα επιτρέψει επίσης, την μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση των μισθών».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι γενικά ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους, ενώ πρόσθεσε ότι αν γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα το πολύ να δημιουργηθούν 5000 θέσεις εργασίας, σε έργα που θα διαρκέσουν ένα περίπου έτος, ενώ μετά η λειτουργία των μονάδων θα γίνεται με πολύ λίγους εργαζόμενους.

Η Αλέκα Παπαρήγα  κάλεσε τους άνεργους να γίνουν «δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος, διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που λέγονται για κατάργηση του Μνημονίου από «μια αριστερή κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί το "καλό κλίμα" της Ευρώπης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα θέλει το ΚΚΕ αποδυναμωμένο «γιατί εκείνο που τους φοβίζει είναι ότι η κρίση θα χειροτερέψει και η ύπαρξη ενός ισχυρού ΚΚΕ στον πυρήνα του λαϊκού κινήματος "θα λιπαίνει το χώμα" των ταξικών αγώνων» και πρόσθεσε ότι «φοβούνται το αύριο όμως οι ρίζες που βάζουμε είναι βαθιές, και θα ανθίσουν διαφορετικά».


Επίθεση  ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο Ι και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Read more...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει»...



Παπαδημούλης: Δεν συνεργαζόμαστε με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Παπαδημούλης και αναφερόμενος στις συνεργασίες ξεκαθάρισε ότι... ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν το κόμμα λάβει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό θα επιδιώξει να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας καθώς είναι απαραίτητη η λαϊκή πλειοψηφία για να γίνουν οι αλλαγές εκείνες που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με το ΚΚΕ και την Δημοκρατική Αριστερά.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαλλάξει τη χώρα από τη θηλιά του μνημονίου προαναγγέλλοντας κατάργηση του νόμου για την μείωση του κατώτατου μισθού και των κλαδικών
newsbeast.gr


Read more...

Γ. Μηλιός: «Όχι νέοι φόροι στη μεγάλη πλειοψηφία»

«Θα καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου»



 
 




«Δεν θα βάλουμε νέους φόρους στη μεγάλη πλειοψηφία» δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τονίζοντας ότι, αν χρειαστεί, θα βάλουμε φόρους εκεί που υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και στη μεγάλη περιουσία.

«Η κρίση είναι της ευρωζώνης, δεν είναι της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ, αναφερέμονος στο Μνημόνιο, τόνισε: «Οι εφαρμοστικοί νόμοι θα καταργηθούν. Τελεία και παύλα. Είναι εσωτερικό θέμα».

«Θα δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα σε αντιστοιχία με τη συνταγματική αρχή, που λέει ότι ο καθένας συνεισφέρει στο κράτος ανάλογα με τη φορολογική του ικανότητα» σχολίασε ο κ. Μηλιός, για να καταλήξει: «Θα ελαφρύνουμε τη μεγάλη πλειοψηφία και θα βάλουμε φόρους σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν»..protothema.gr

Read more...

Δημοσκόπηση για το Pressing: Οριακά με 24,3% προηγείται η ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 21,7% και ΠΑΣΟΚ 12%



Δημοσκόπηση για το Pressing: Οριακά με 24,3% προηγείται η ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 21,7% και ΠΑΣΟΚ 12%
Προβάδισμα 2,6 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση για το περιοδικό των πρώην εργαζομένων της Απογευματινής, Pressing. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα σε επτακομματική Βουλή.

Η ΝΔ προηγείται με 24,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 21,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12%. Τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7%. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθεροποιείται στο 6,3% ενώ τα ποσοστά του ΚΚΕ κατεβαίνουν στο 6%. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνει 5,9%.

Η Δράση συγκεντρώνει μόλις το 1,9% των ψήφων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5%, το ΛΑΟΣ στο 1,3%.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φθάνει το 10,4%.

Σε ερώτηση «Ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς πιστεύετε ότι έχει κρυφή ατζέντα και λέει ψέματα στο λαό», «Όλοι» απαντά το 42%. Το 27% απαντά Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς και το 25% θεωρεί ότι λέει ψέμματα ο Αλέξης Τσίπρας.


Το περιοδικό Pressing κυκλοφορεί πρώτη φορά σήμερα από τους πρώην εργαζομένους της εφημερίδας «Η Απογευματινή» με ένα ντοκουμέντο με τους μυστικούς διαλόγους του Καραμανλή με τον Ομπάμα και όλο το παρασκήνιο για πώς φτάσαμε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Ενδιαφέρον έχει και ένα θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου αποδεικνύεται μέσα από το ρεπορτάζ ότι δίνονται ραντεβού θανάτου και γίνονται καταδρομικές επιθέσεις εναντίον λαθρομεταναστών. Τέλος, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού το περιοδικό έχει ρεπορτάζ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις στιγμές παράνοιας που περνάει ο πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 http://newpost.gr

Read more...

Οι κερδοσκόποι έβαλαν στο στόχαστρο τον ΟΤΕ ...



Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι διεθνείς κερδοσκόποι, εκμεταλλευόμενοι τα όσα γράφονται και ακούγονται για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ . Το πρώτο θύμα σε όλη αυτή τη σεναριολογία φαίνεται πως είναι η... μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το IFR του Reuters, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η επιχείρηση είναι απολύτως υγιής.

Το κόστος ασφάλισης των ομολόγων του ΟΤΕ έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας για την 5ετίας έχει τριπλασιαστεί από το Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να χρησιμοποιούν τα CDS του οργανισμού για να στοιχηματίσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο ΟΤΕ αξιολογείται με Β από την S&P και Β- από τη Fitch, όμως, όπως εξηγεί το Reuters, θεωρείται θεμελιωδώς υγιής. Ανήκει κατά 40% στην Deutsche Telekom και παράγει το ένα τρίτο των εσόδων του στο εξωτερικό. Αναμένεται να έχει επαρκή ρευστότητα για να «βγάλει» τα επόμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, βρίσκεται στο στόχαστρο των κερδοσκόπων. «Ο ΟΤΕ είναι το μοναδικό ελληνικό CDS με ρευστότητα, επομένως, ο κόσμος κάνει trade σε αυτά για να στοιχηματίσει στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», εξηγεί ο Michael Hampden-Turner, στρατηγικός αναλυτής της Citigroup.

Τα 5ετή CDS του ΟΤΕ άγγιξαν το ρεκόρ των 3.846 μονάδων βάση στις 18 Μαΐου, έναντι 1.254 μονάδων στα μέσα του Μαρτίου.

Α.Κ.parapolitika.gr


Read more...

Η Λ.Κατσέλη για την ύφεση


«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της ύφεσης που καταστρέφει τα πάντα» είπε η Λούκα Κατσέλη στον Real fm και την Κάτια Μακρή.
«Συμφωνήσαμε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε το μνημόνιο αντικαθιστώντας το από ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει για μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου» είπε η πρόεδρος της κοινωνικής Συμφωνίας.
«Για το καλό του τόπου ας κατανοήσουμε ότι το μείγμα της μακροοικονομικής πολιτικής πρέπει να αλλάξει και πρέπει να συνεχίσουμε για να υλοποιήσουμε μία σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για το καλό του τόπου μας» είπε η κ. Κατσέλη.
«Δυστυχώς ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε και είναι ανέφικτο να επανακρατικοποιηθεί μέσα στο 2012 ή το 2013. Και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 2009 υπάρχουν θέματα που είχαν φτιαχτεί για μία άλλη περίοδο, τώρα είμαστε σε μία μεγάλη κρίση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τώρα η επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να γίνει» τόνισε η πρώην υπουργός.
«Υπάρχουν πολλά που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως Κοινωνική Συμφωνία διαφωνούμε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βρούμε μία κοινή πλατφόρμα για να μπορέσουμε να έχουμε μία βιώσιμη κυβέρνηση. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε σοβαρά στους εταίρους μας. Δεν πρέπει να προχωρήσει η μείωση των μισθών τον Ιούνιου, θα πρέπει η σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων πρέπει να γίνει σε προοπτική χρόνου και θα πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και γι αυτό με είχαν στείλει και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας» ανέφερε η κ. Κατσέλη.enikos.gr

Read more...

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αυτοδιαλυθεί»

«Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μία εκλογική συντριβή, το να βάλεις στόχους για δύο μονάδες πάνω δεν είναι κάτι το συνταρακτικό, στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ παίχτηκε όλο το δράμα της ελληνικής οικονομίας για 40 χρόνια, έκανε λάθος να διαχειριστεί μόνο του μία κρίση, ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι να καταθέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα»  είπε η Άννα Διαμαντοπούλου στο Κεντρικό Δελτίο του Real fm.
Η πρώην υπουργός τόνισε ότι: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα στις 18 Ιουνίου».
«Η κυβέρνηση που θα γίνει θα πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους που έχει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει κάτι ουσιαστικό, η κυβέρνηση θα πρέπει να εκφράζει πλειοψηφία στο λαό. Εάν η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα τότε θα πάμε σε τρίτες εκλογές», είπε η κ. Διαμαντοπούλου.
«Η χώρα χρειάζεται ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία, ένα κόμμα που θα βάλει τα αναγκαία όρια και πλαίσιο. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι τεκτονικές, με όρους που θα συμφωνηθούν μετά τις αλλαγές για την αυτοδιάλυσή του και την ανασυγκρότησή του» είπε η πρώην υπουργός.enikos.gr

Read more...

Η Κατσέλη για ΠΑΣΟΚ κ' Καστανίδη



«Υλοποιήσαμε μία απόφαση του συνόλου της Κοινωνικής Συμφωνίας για να βοηθήσουμε στη συγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης με στόχο την ανατροπή των αδιεξόδων να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με βάση προγραμματικές συμφωνίες με και την προοδευτική διακυβέρνηση» είπε η Λούκα Κατσέλης στον Real fm και την Κάτια Μακρή.
Η πρώην υπουργός τόνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι επίκεντρο της Κεντροαριστεράς και αυτό το επέλεξε ο κόσμος. Το ΠΑΣΟΚ δεν συγκαταλέγεται στο μυαλό του κόσμου στην Κεντροαριστερά».
«Δεν άκουσα τον κ. Καστανίδη να λέει ότι η απόφασή μας είναι μονομερής, τον κ. Χασαπόπουλο στο Μέγκα άκουσα να το λέει» είπε η κ. Κατσέλη κατακρίνοντας τις διαρροές για αντιπαράθεση στα ηγετικά στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας.enikos.gr

Read more...

Επίθεση Κοντούλη στον Τσίπρα

Ο μεγάλος "απών" θα είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ από το στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ), στο οποίο τίθεται επί τάπητος η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μια προσπάθεια αναζήτησης μετεκλογικών συγκλίσεων σε έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο κλήθηκαν τα κόμματα, που θεωρούν ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση του μνημονίου, να καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.

Τα κόμματα που απάντησαν στην πρόσκληση και θα συμμετάσχουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά και η Κοινωνική Συμφωνία.

«Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Ο.Π. Ιωάννα Κοντούλη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «να συμμετάσχει στο διάλογο για την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε να μην χρονοτριβούμε και να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο εργασίας, δύο εκδοχές μπορεί να έχει: ή την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων, ή υποδηλώνει την τακτική του, που είναι εμφανής όλο αυτό το διάστημα, να ηγεμονεύσει σε όλο τον χώρο των πολιτικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιμνημονιακές", παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους».

«Με αυτόν τον τρόπο όμως, θα ήθελα να πω στον κ. Τσίπρα, ότι αναπαράγεται ένας νέος δικομματισμός που αναβιώνει την παλαιοκομματική τακτική διχασμού της ελληνικής κοινωνίας η οποία οδηγεί μόνο στην οπισθοδρόμηση, εντείνοντας τα αδιέξοδα χωρίς να δίνει, όπως οφείλει, διεξόδους και αγνοώντας την βούληση της ψήφου των πολιτών», πρόσθεσε η κ. Κοντούλη.  

Read more...

"Ανεξάρητοι": Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει


Η δήλωση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και βουλευτή Βοιωτίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλου, για τον ΕΟΠΟΥΥ:

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σε όποιον φοράει άσπρη μπλούζα. Σε φαρμακοποιούς, γιατρούς, σε φαρμακοβιομηχανίες, σε ιδιωτικές κλινικές, σε δημόσια νοσοκομεία.

Ο ΕΟΠΥΥ και η κατάρρευση του είναι μια ακόμα μορφή κατάρρευσης της μνημονιακής πολιτικής. Το μνημόνιο μαδάει και μαζί με αυτό καταρρέει η χώρα.

Ήρθε η ώρα ψηφίζοντας να αποφασίσουμε να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και μαζί με αυτό και από όλους αυτούς που το έφεραν στη χώρα».    enikos.gr

Read more...

«Θέλει πράγματι η ελληνική κοινωνία να αλλάξει;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Δηλώσεις μετά την επανεκλογή του


Τα διλήμματα «μέσα ή έξω από την Ευρώπη», «ευρώ ή δραχμή» απαντήθηκαν στις κάλπες του Μαΐου, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος
Τα διλήμματα «μέσα ή έξω από την Ευρώπη», «ευρώ ή δραχμή» απαντήθηκαν στις κάλπες του Μαΐου, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Η κρίση που βιώνουμε δεν αφορά το μνημόνιο, το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ούτε και το ερώτημα μέσα ή έξω από την Ευρώπη. Σε αυτά ο λαός και οι κύριες πολιτικές δυνάμεις έχουν απαντήσει», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επανεκλογή του.

«Εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι αν η ελληνική κοινωνία θέλει πράγματι να αλλάξει και αν υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς ικανοί να πραγματοποιήσουν τον άθλο της αλλαγής» τόνισε.

Στην απογευματινή του ομιλία, αναμένεται να αναφερθεί στις ευθύνες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για τη σημερινή κατάσταση, θα επισημάνει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου το οποίο απονομιμοποίηθηκε στις πρόσφατες εκλογές, αλλά θα περιγράψει και τα όρια που τίθενται από την παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα στην πολιτική που μπορεί να ακολουθηθεί μετά τις εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα» δηλώνει στο CNN ο Γιώργος Παπανδρέου...



«Εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, αναφερόμενος στην... οικονομική κρίση, αλλά και τις πολιτικές τις εξελίξεις στη χώρα. «Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη» τόνισε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.

Ερωτηθείς ποια είναι η αιτία γι' αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, μετά και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

«Θα έλεγα», συνέχισε, «ότι εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα». Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: «Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;» αναρωτήθηκε.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει» συνέχισε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.

«Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση» συμπλήρωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την προσδοκία του ότι τώρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις. Ακόμη, είπε ότι παραμένει η αναγκαιότητα να αλλάξει η Ελλάδα και να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη και υπερήφανη.

Αναφορικά με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων τόσο στην Ευρώπη, γενικότερα, αλλά και στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εθνικισμό, ο οποίος τελικά υπονομεύει τη βασική αρχής της Ευρώπης που, όπως είπε, είναι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.
TANEA


Read more...

Μήνυμα SOS 50 «σοφών» για την Ελλάδα...



Δραματική έκκληση προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δώσουν στην Ελλάδα προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης απευθύνουν πενήντα κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες. Από τους Ελληνες ζητούν να... υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να σωθεί η χώρα από τους θανάσιμους κινδύνους που την απειλούν.
Στέλνοντας ένα σαφέστατα φιλελληνικό μήνυμα προς όλους τους καθ' ύλην αρμόδιους, 50 επιφανείς Ευρωπαίοι (πρώην ηγέτες κρατών, ευρωβουλευτές, οικονομολόγοι, μεταξύ αυτών και νομπελίστες) από συνολικά 19 χώρες ζήτησαν χθες με κοινή τους επιστολή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα» και κάλεσαν τους ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου να κρατήσουν τη χώρα μας εντός της Ευρωζώνης δίνοντάς της προοπτικές ανάπτυξης, ενώ παράλληλα καταδίκασαν ως «αποτυχημένες» τις πολιτικές της ανελαστικής λιτότητας και ζήτησαν από τους Ελληνες, εάν θέλουν να σωθούν, να υλοποιήσουν όλες τις «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

«Απευθύνουμε έκκληση στους Ευρωπαίους πολιτικούς να δώσουν στην Ελλάδα έναν τρόπο ώστε αυτή να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης», διακηρύττουν οι «50» στην επιστολή τους, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Savetheeuro.wordpress.com υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ. Μια έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες για συμβιβασμό και ευελιξία».

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας εκτοξεύονταν σε νέα ύψη βυθίζοντας την Ευρωζώνη σε νέες περιπέτειες, οι «50» καλούσαν τους πολιτικούς «να βρουν μια συμβιβαστική λύση μέσω της οποίας η Ελλάδα θα επαναφέρει τα δημοσιονομικά της σε τάξη» και πρότειναν να δοθούν στη χώρα μας «ανταλλάγματα» όπως μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη των στόχων (μείωσης του ελλείμματος) και μειωμένα επιτόκια δανεισμού.
Θυσίες και από τους δύο
Αλλωστε, όπως σημειώνουν, η αντίθετη συνταγή που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα («της ακραίας και χωρίς συμβιβασμούς λιτότητας») έχει αποδειχθεί πως οδηγεί σε «οικονομική αποτυχία» και ως εκ τούτου πρέπει να αλλάξει. Κι αυτό διότι εάν δεν αλλάξει και η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ, τότε θα ακολουθήσουν «οικονομικές και πολιτικές καταστροφές» όπως «η διάλυση της Ευρωζώνης, η βαθιά ύφεση και μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση».

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν και για να μπορέσει η Ευρώπη να ξαναγίνει γη της ευημερίας, επί του παρόντος απαιτούνται «θυσίες» όχι μόνο από τους Ελληνες (υπέρ εαυτών και Ευρωπαίων) αλλά και από τους Ευρωπαίους (υπέρ των Ελλήνων).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Εξέχουσες προσωπικότητες

Την επιστολή υπογράφουν εξέχουσες προσωπικότητες κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη όπως, μεταξύ άλλων: ο Μάρτι Αχτισάαρι (πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης), ο Τζουλιάνο Αμάτο (άλλοτε πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας), ο Πέτερ Μπόφινγκερ (Γερμανός οικονομολόγος, ένας από τους «σοφούς» συμβούλους της Μέρκελ), ο Χανς Αϊχελ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας), ο Μπερνάρ Κουσνέρ (πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας), ο Ζαν Λικ Ντεέν (πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου), η Αννα Παλάθιο (πρώην υπουργός Εξωτ. της Ισπανίας), ο Τσαρλς Κλαρκ (πρώην υπ. Εσωτερικών της Αγγλίας) και ο Βόλφγκανγκ Μίνχαου (αρθρογράφος των Financial Times).
ethnos.gr


Read more...

Η οικουμενική ίσως επανέλθει στο τραπέζι στις 18 Ιουνίου, εκτιμά ο Φ.Κουβέλης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο


Η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μετά τις εκλογές και πάλι συζήτηση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον Real Fm εκτίμησε ότι δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση και έτσι είναι πολύ πιθανό να μπει και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης η προοπτική μίας οικουμενικής.

«Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση για να αποφύγουμε τις τρίτες εκλογές, με τους δύο όρους που έχουμε θέσει: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου».

Επανέλαβε ότι η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει όσο θα υπάρχουν απόψεις στην Κουμουνδούρου για μονομερή καταγγελία του μνημονίου.

Αναφερόμενος στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για τις συνέπειες που θα έχει η επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «παρέμβαση σε προεκλογικό τοπίο που δοκιμάζεται έντονα» τονίζοντας ότι η στιγμή της παρέμβασης ήταν εξαιρετικά ακατάλληλη.

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία

«Αποτελεί στοιχειώδη εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες η ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεών τους στο ύψος που ορίζει και ο ελληνικός νόμος» δήλωσε από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιοδεύει ο Φώτης Κουβέλης και ανακοίνωσε ότι θα θέσει το θέμα στις επαφές που θα έχει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι οι καταθέτες, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίοι, υφίστανται πρωτοφανή πόλεμο νεύρων και γίνονται αποδέκτες υποβολιμαίων σχολίων, φημών ή και σεναρίων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Το αποτέλεσμα είναι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης και η δοκιμασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» συμπλήρωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσίπρας: «Εκβιασμός το δίλημμα “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”»



Τσίπρας: «Εκβιασμός το δίλημμα “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”»
Απέρριψε για ακόμη μία φορά το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια». Παράλληλα, ζήτησε ισχυρή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστέρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 7 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς – η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – με τον ελληνικό λαό».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα δύο κόμματα «βούλιαξαν τη χώρα».

Στις 17 Ιουνίου η ΝΔ αντιπαρατίθεται με το λαό μας τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ένα κόμμα-συνομοσπονδία των άκρων, για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής, μια προεκλογική συγκόλληση -με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφίβολης πολιτικής ηθικής- ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς τολμά να ακυρώσει το συγχωροχάρτι που έδωσαν στην Siemens και πιο συγκεκριμένα «το τολμά αυτό ο κος Σαμαράς, όταν αποφασίζει να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, την κα Μπακογιάννη;».

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, έχει στόχο υπαρξιακό να ξανακυβερνήσει σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου».

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι «ομολόγησε, δηλαδή, ότι υπήρξε ο πιο αποτελεσματικός νομοθέτης της διαπλοκής. Και, μόλις χτες στην Καλλιθέα, πρότεινε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι ο ίδιος, ως δήθεν υπεύθυνος και θαρραλέος εθνικός διαπραγματευτής, αποδέχτηκε και υπέγραψε δυσμενείς όρους για τη χώρα μας. Ότι έβλαψε τον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει «το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens, την επομένη των εκλογών και θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού» και σημείωσε ότι «αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα είναι βαθιά γελασμένοι».http://newpost.gr

Read more...

"Υποκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ"


«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο Ι και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.enikos.gr

Read more...