Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πλέι οφ του Europa League ΠΑΟ - Καμπάλα, ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι και Ατρόμητος - Φενέρμπαχτσε


ΠΑΟ - Καμπάλα, ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι και Ατρόμητος - Φενέρμπαχτσε
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Την Καμπάλα θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Europa League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Το «τριφύλλι» θα δώσει εντός έδρας την πρώτη αναμέτρηση στις 20 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα λάβει χώρα στο Αζερμπαϊτζάν στις 27 Αυγούστου.
 Aθήνα

Πιο δύσκολο θα είναι το έργο του ΠΑΟΚ που κληρώθηκε με τη Μπρόντμπι από τη Δανία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το πρώτο ματς στην Τούμπα και τη ρεβάνς στην Κοπεγχάγη στις 27 Αυγούστου.

Ο Ατρόμητος που ήταν στους «ανίσχυρους» των υπο-ομίλων βρέθηκε στον δρόμο της Φενέρμπαχτσε των Φαν Πέρσι, Νάνι, Ραούλ Μεϊρέλες και του… Βίτορ Περέιρα!

Οι Τούρκοι που αποκλείστηκαν από το Champions League από την ουκρανική Σαχτάρ, παρά το πλουσιοπάροχο μπάτζετ τους, είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στους Περιστεριώτες που θα είναι γηπεδούχοι στην πρώτη μάχη στις 20/8.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης των πλέι οφ του Europa League, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας, έχουν ως εξής:

Άλταχ (Αυστρία) - Μπελενένσες (Πορτογαλία)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία)

Γιάμπλονετς (Τσεχία) - Άγιαξ (Ολλανδία)

Μόλντε (Νορβηγία) - Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

Ζίλινα (Σλοβακία) - Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)

Μιλσάμι Ορχέι (Μολδαβία) - Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Μπρόντμπι (Δανία)

Μπορντό (Γαλλία) - Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)

Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)

Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) - Αλκμάαρ (Ολλανδία)

FC Κράσνονταρ (Ρωσία) - Ελσίνκι (Φινλανδία)

Λεχ Πόζναν (Πολωνία) - Βιντεότον (Ουγγαρία)

Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Σαουθάμπτον (Αγγλία) - Μίντιλαντ (Δανία)

Οντ (Νορβηγία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Τουν (Ελβετία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 27/8.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εγκύκλιος της Κατερίνας Σαββαΐδου Πότε δικαιολογείται η μεταφορά κατοικίας σε κράτος με προνομιακό φορολογικό καθεστώς


Πότε δικαιολογείται η μεταφορά κατοικίας σε κράτος με προνομιακό φορολογικό καθεστώς
H γενική γραμματέας Δημοσίως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Να διευκολύνει Έλληνες πολίτες που εργάζονται στην Κύπρο, στην Βουλγαρία ή σε άλλη χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και θέλουν να κάνουν δήλωση μεταβολής στοιχείων για να μεταφέρουν τη κατοικία ή τη συνήθης διαμονής τους στην εν λόγω χώρα επιχειρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με εγκύκλιο που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα.
 
Η εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου προβλέπει πως όταν ένα φυσικό πρόσωπο μεταφέρει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του σε κράτος όπου το εισόδημά του υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς θα πρέπει να διερευνάται, εάν ο φορολογούμενος ήταν υποκείμενο φόρου στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά του τα τελευταία πέντε έτη πριν από τη δήλωση μεταβολής της κατοικίας ή της συνήθους διαμονής του και εάν διαθέτει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο το φυσικό πρόσωπο θεωρείται ότι έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα, εφόσον κατά τη δήλωση μεταβολής της κατοικίας ή της συνήθους διαμονής του :
  • Συμμετέχει σε ποσοστό τουλάχιστον 25% σε εταιρεία που υπόκειται σε φόρο ή συμμετέχει σε ποσοστό τουλάχιστον 5% σε νομικό πρόσωπο που υπόκειται σε φόρο.
  • Το εισόδημα του που προκύπτει στην Ελλάδα υπερβαίνει το 30% των συνολικών του εισοδημάτων ή υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.
  • Η αξία των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα (π.χ. ακίνητα, επιβατικά αυτοκίνητα ΙΧ, σκάφη αναψυχής ΙΧ, μετοχές, χρεώγραφα, τραπεζικές καταθέσεις κ.λπ.), από τα οποία προκύπτει εισόδημα, υπερβαίνει το 30% της αξίας των συνολικών περιουσιακών του στοιχείων ή υπερβαίνει σε ύψος το ποσό των 150.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να διερευνάται εάν το φυσικό πρόσωπο θεωρείται κάτοικος Ελλάδας ή συνήθως διαμένων στην Ελλάδα (διαμονή άνω των 183 ημερών).
Η εν λόγω εγκύκλιος περιλαμβάνει και τα εξής παραδείγματα:
α) Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, άγαμος, ανέλαβε μισθωτή εργασία στην αλλοδαπή σε κράτος με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και προσήλθε στη εφορία για δήλωση μεταβολής την 01 Φεβρουαρίου 2013. Ο φορολογούμενος είναι υποκείμενο φόρου στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά του από το 1998 και διαθέτει στην Ελλάδα τα εξής περιουσιακά στοιχεία: i) Ακίνητο το οποίο εκμισθώνει προς 6.000 ευρώ το έτος και έχει αντικειμενική αξία 120.000 ευρώ και ii) επιβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ. 1.200 κ.ε. αξίας 4.000 ευρώ.
Η αξία των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα από τα οποία προκύπτει εισόδημα ανέρχεται στο ύψος των 124.000 ευρώ, ενώ ο φορολογούμενος δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στην αλλοδαπή. Ο φορολογούμενος πληροί τα κριτήρια υποκείμενου φόρου στην Ελλάδα γιατί η αξία των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα από τα οποία προκύπτει εισόδημα υπερβαίνει το 30% της αξίας των συνολικών περιουσιακών του στοιχείων και παραμένει φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για πέντε έτη, εκτός εάν αποδείξει ότι έχει την κατοικία του ή τη συνήθη διαμονή του στο άλλο κράτος (π.χ. με την προσκόμιση πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας κ.λπ.).
β) Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, άγαμος, ανέλαβε μισθωτή εργασία στην αλλοδαπή σε κράτος με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και προσήλθε στη εφορία για δήλωση μεταβολής στις 15 Ιανουαρίου 2013. Ο φορολογούμενος είναι υποκείμενο φόρου στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά του από το 2003 και διαθέτει στην Ελλάδα τα εξής περιουσιακά στοιχεία: i) Ακίνητο το οποίο εκμισθώνει προς 6.000 ευρώ το έτος και έχει αντικειμενική αξία 120.000 ευρώ, ii) επιβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ. 1.200 κ.ε. αξίας 4.000 ευρώ και iii) καταθέσεις 40.000 ευρώ από τις οποίες προκύπτουν τόκοι 1.200 ευρώ το έτος.
Ο φορολογούμενος πληροί τα κριτήρια του υποκείμενου φόρου στην Ελλάδα γιατί η αξία των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα από τα οποία προκύπτει εισόδημα ανέρχεται στο ύψος των 164.000 ευρώ, δηλαδή υψηλότερο από το ποσό των 150.000 ευρώ, και παραμένει φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για πέντε έτη, εκτός εάν αποδείξει ότι έχει την κατοικία του ή τη συνήθη διαμονή του στο άλλο κράτος (π.χ. με την προσκόμιση πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας κ.λπ.).
γ) Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, έγγαμος με 1 τέκνο, ανέλαβε μισθωτή εργασία στην αλλοδαπή σε κράτος με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και προσήλθε στη εφορία για δήλωση μεταβολής την 01 Μαρτίου 2013.
Η οικογένεια του φορολογούμενου παρέμεινε στην Ελλάδα. Ο φορολογούμενος δεν πληροί τα κριτήρια υποκείμενου φόρου στην Ελλάδα και επιπλέον προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία ότι έχει τη διαμονή του στο άλλο κράτος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά της κατοικίας του στην αλλοδαπή. Παρόλα αυτά, ο φορολογούμενος παραμένει κάτοικος Ελλάδας, γιατί η οικογένειά του παρέμεινε στην Ελλάδα.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα


Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει εξετάσεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω του όγκου των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα. Την ίδια ώρα, στον Βοτανικό συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για τη μεταγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Αρεως.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος από την πλευρά της Ελλάδας είναι διαρκής, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα μάς υπερβαίνει, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα από το υστέρημά της και από ουμανιστική υποχρέωση προσφέρει ό,τι μπορεί στους πρόσφυγες.

Καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει την ευθύνη των συνόρων της είπε ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν έχει άλλο νόημα αν κάθε κράτος κοιτάει μόνο το δικό του συμφέρον, ενώ μίλησε και για κάποια όψιμα μέλη της ΕΕ που αρνούνται να υιοθετήσουν την αρχή της αλληλεγγύης, πάνω στην οποία στήθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως η Μεσόγειος δεν μπορεί να γίνει νεκροταφείο μεταναστών, σημείωσε ότι τα σύνορα πρέπει να ελέγχονται, ενώ προειδοποίησε όσους προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το μεταναστευτικό πρόβλημα μικροπολιτικά ότι θα εκτεθούν.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε στην παρουσίαση του άμεσου επιχειρησιακού σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει:

1. Τον διαρκή συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και την αναπληρώτρια υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με στόχο την ταχύτερη αποφόρτιση των νησιών, την ενίσχυση των υποδομών πρώτης υποδοχής, την ταχύτερη ταυτοποίηση των προσφύγων και την ταχύτερη δυνατή μετακίνησή τους από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

2. Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής για την άμεση αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μάλιστα, είπε ότι ζήτησε και την ανάκληση αδειών υπαλλήλων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

3. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεθνοποίηση του προβλήματος, -όπως διαβήματα προς ΕΕ και ΟΗΕ- τη συνεργασία και τις διπλωματικές επαφές με την Τουρκία, όπου -όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας- υπάρχει μεγάλος όγκος προσφύγων. Είναι, είπε, απαραίτητη η συνεργασία με την Τουρκία, όχι μόνο από την πλευρά της Ελλάδας από από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Ανάληψη πρωτοβουλιών για την κινητοποίηση των υφιστάμενων κρατικών δομών και των δομών των δήμων, καθώς και την αξιοποίηση κάθε κοινωνικής προσφοράς για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τον Βοτανικό
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Αρεως στον Βοτανικό και εξήγησε πως η καθυστέρηση σημειώθηκε καθώς έπρεπε να βρεθεί χώρος που να είναι μεν έυκολα προσβάσιμος από τους μετανάστες, αλλά όχι εντός κατοικημένης περιοχής.

Είπε ακόμη πως προηγήθηκαν εργασίες από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδας» με πρωθυπουργό τον Τσίπρα...


ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
...θέλει ο Χατζηδάκης...
«Έχουμε τον πόλεμο της γενιάς μας που κρατά πέντε χρόνια. Η λύση είναι μια κυβέρνηση με τους καλύτερους που θα είναι η Εθνική Ελλάδας», ειπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο...
Χατζηδάκης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε, πως, την κυβέρνηση αυτή θα απαρτίζουν κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τόνισε πως δεν θα είχε αντίρρηση να ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, δεδομένου ότι είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. «Δεν το βλέπω μικρόψυχα», πρόσθεσε...

Read more...

Αλλάζουν όλα στην ρύθμιση των 100 δόσεων..


Αλλάζουν όλα στην ρύθμιση των 100 δόσεων - Ποιοι είναι οι χαμένοι
Ποιοι είναι οι χαμένοι...
Ριζικές αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, με τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη να δηλώνει ότι αυτό θα γίνει με κριτήρια τον...
«ρεαλισμό και την είσπραξη».

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το μέτρο θα... μεταλλαχθεί με τις 100 δόσεις να μειώνονται κατά πολύ, αγγίζοντας τις δώδεκα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς η ελληνική πλευρά αγωνίζεται να εξακολουθήσει να υπάρχει για εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. 

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ότι δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση 100 δόσεων, συμπληρώνοντας ότι «ήταν έκτακτο μέτρο, είχε συγκεκριμένη στόχευση και απέδωσε».

Οπως τόνισε : 

Σε κάποιες περιπτώσεις, που υπάρχει δυνατότητα να πληρώσουν λιγότερες από 100 δόσεις, θα εξετάσουμε εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πρέπει να επανεξετάζουμε τις αποφάσεις με κριτήριο τον ρεαλισμό και την είσπραξη. 

Οι τελευταίες πληροφοριες λένε ότι το υπουργείο σχεδιάζει τριπλή αλλαγή στη ρύθμιση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Οι αλλαγές θα αφορούν την αύξηση του ισχύοντος επιτοκίου, τη μείωση του αριθμού των δόσεων και τον έλεγχο της συνέπειας του οφειλέτη για τις υπόλοιπες φορολογικές του υποχρεώσεις.

Θα επικεντρωθούν, πιο συγκεκριμένα, κυρίως στην αύξηση του επιτοκίου στο 5%, καθώς το 3% που ισχύει σήμερα για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θεωρείται προκλητικά χαμηλό, αλλά και στην μείωση στο μισό των δόσεων (από τις 100 στις 50) για όσους οφειλέτες θεωρούνται «έχοντες» με την έρευνα των εισοδηματικών και περουσιακών τους στοιχείων, όπως είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μη χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα θεωρείται η πληρωμή τρεχουσών οφειλών ή εναλλακτικά η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Μεγάλοι χαμένοι από την μετάλλαξη του μέτρου, όσοι δεν πρόλαβαν να υπαχθούν στην ρύθμιση λόγω της τραπεζικής αργίας, οι οποίοι αν τελικά το κάνουν όταν εξαγγελθεί ξανά το μέτρο, θα έχουν να εξοφλήσουν σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερες δόσεις. 

Read more...

Στήνονται τα κοντέινερ...


eleona4
eleona3
eleona2
ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
...για τους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)...
Προχωρούν οι εργασίες στον Ελαιώνα για την προετοιμασία του χώρου όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που...
διαμένουν σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 33 κοντέινερ και προβλέπεται να στηθούν άλλα τόσα. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υδροδότησης και αποχέτευσης. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως είναι πιθανόν αύριο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για να μετακινηθούν οι πρόσφυγες.

Δείτε φωτορεπορτάζ
πηγη newsbeast.gr

Read more...

Eurogroup στις 14 Αυγούστου...


Αλέξης Τσίπρας - Φρανσουά Ολάντ
...για να κλειδώσει η συμφωνία...
Η 14η Αυγούστου διαμορφώνεται ως η κομβική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας, γεγονός που φαίνεται όλοι να αναγνωρίζουν, παρά τις «κορόνες» των...
σκληρών «παικτών», όπως η Γερμανία, περί εξάντλησης των χρονικών ορίων για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει αποστείλει επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, με την οποία τους καλεί σε συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ την Παρασκευή 14 Αυγούστου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα προηγηθεί συνεδρίαση την ίδια μέρα του Euroworking Group.

Στην επιστολή, που έχει περιέλθει σε γνώση της «Εφ.Συν.», ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ δεν αποσαφηνίζει αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες ή υπό τη μορφή της τηλεδιάσκεψης.

Το γεγονός αυτό θεωρείται λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επιτελείς της ευρωζώνης αναμένουν αγωνιωδώς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τον αριθμό των ζητημάτων που θα έχουν μείνει ανοιχτά στην ελληνική υπόθεση.

Με δεδομένη την αίσθηση της κυβέρνησης ότι «στα χρονοδιαγράμματα τα πάμε καλά, τα δύσκολα είναι στο περιεχόμενο», οι διαπραγματεύσεις διαφαίνεται να είναι ιδιαίτερα επίπονες το επόμενο διάστημα.

Κρίνοντας μάλιστα από τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ στη χθεσινή τους συνάντηση στην Αίγυπτο, είναι εμφανές ότι οι περισσότερες δυνάμεις στην Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούν τη σύναψη συμφωνίας τον Δεκαπενταύγουστο.

*Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που κυκλοφορεί σήμερα.

Read more...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία...


Πάνω από 50 δισ. ευρώ το χρόνο τοποθετούν οι «καλοί πελάτες» σε τράπεζες του Βερολίνου – Έτσι εξηγούνται οι εμμονές του Σόιμπλε για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα – Όλο το βρώμικο παιχνίδι

Τα οικονομικά στοιχεία για την...
φοροδιαφυγή στην Ευρώπη είναι συντριπτικά κατά της Γερμανίας που φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικά «πλυντήρια» βρώμικου χρήματος γεγονός που εξηγεί απόλυτα την εμμονική της διάθεση να αυξήσει τους δείκτες φορολογίας στην Ελλάδα.

Το «παιχνίδι» του Βερολίνου που στηρίζει το ξένο και το ντόπιο κατεστημένο είναι πολύ πιο βρώμικο από όσο φαίνεται στην πραγματικότητα.

Για την Ιστορία και μόνον παραθέτουμε ένα παλίοτερο, αλλά άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού Focus σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία κατατάσσεται στο παγκόσμιο «Top 10» των φορολογικών παραδείσων, αποτελώντας έναν εκ των βασικότερων παικτών στο διεθνές δίκτυο του «ξεπλύματος» χρημάτων, καθώς επίσης και της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε εδώ το συγκλονιστικό δημοσίευμα του Focus που αναφέρει ξεκάθαρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στη Γερμανία!

Στη σύγκριση που αφορούσε τις 73 σημαντικότερες χώρες, όσον αφορά το τραπεζικό απόρρητο, τη χαλαρή εποπτεία των τραπεζών, καθώς επίσης τα κίνητρα που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή σε διεθνές επίπεδο, η Γερμανία κατατάχθηκε από τον ΟΟΣΑ στην 8η θέση – όταν γνωστές χώρες, όπως το Λιχτενστάιν (34η θέση), τα νησιά των Βερμούδων (12η θέση) και οι Σεϋχέλλες (55η θέση), κατέλαβαν χαμηλότερες θέσεις.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Περαιτέρω, υπολογίσθηκε πως έχουν τοποθετηθεί στη Γερμανία 1,3 τρις ευρώ από ξένους, λόγω της τραπεζικής και φορολογικής δομής της – ενώ είναι γνωστό πως παράνομα ή μαύρα χρήματα, ύψους περί τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, εισρέουν σε χώρες της Ευρώπης ή των Η.Π.Α., προερχόμενα κατά το ήμισυ από τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες (στις οποίες η ετήσια φοροδιαφυγή μόνο, υπολογίζεται στα 250 δισ. δολάρια).

Ο φορολογικός μηχανισμός του κύριου Σόιμπλε έχει στηθεί με νομιμοφανή τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους καλούς «πελάτες» που τοποθετούν τα χρήματά τους στο Βερολίνο.

Πώς γίνεται αυτό;

Σύμφωνα με γερμανούς οικονομολόγους, τα χρήματα που εισρέουν στη Γερμανία από χώρες εκτός της ΕΕ, δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν ή να φορολογηθούν – ενώ η εφορία της Γερμανίας δεν παρέχει πληροφορίες σε άλλα κράτη, όσον αφορά τους τόκους των καταθέσεων των ξένων υπηκόων.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως προσκαλεί επίσημα το διεθνές ξέπλυμα χρημάτων και τη φοροδιαφυγή, να χρησιμοποιήσει τις δικές της τράπεζες – κάτι που τεκμηριώνεται από το ότι, η Γερμανία ξεπλένει ετήσια 50 δισεκατομμύρια ευρώ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εισφορά αλληλεγγύης: Πώς θα την καταβάλλουν οι φορολογούμενοι
Εισφορά αλληλεγγύης: Πώς θα την καταβάλλουν οι φορολογούμενοι

Εκτός αυτού, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εταιρειών δεν φαίνονται στη χώρα – ενώ μπορεί κανείς πολύ εύκολα να δώσει σε έναν διαχειριστή την εντολή αγοράς ακινήτων, χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητα του. Στη Γερμανία δεν υπάρχει άλλωστε υποχρέωση δήλωσης της ακίνητης περιουσίας – ενώ, με τη βοήθεια των ιδρυμάτων, μπορεί κανείς να αποκρύψει οτιδήποτε θελήσει.

Ο «πολύς» κύριος Σόιμπλε, που δικαίως φέρει και το παρατσούκλι «η αλεπού των αγορών» έχει το θράσος και ζητά από την Ελλάδα να μπει στο δρόμο της... προτεσταντικής ηθικής παριστάνοντας παράλληλα τον «ηθικό τιμωρό και τον ... Ρομπέν των αδυνάτων.

Με την παραπάνω καλοστημένη και καλολαδωμένη μηχανή οι τεχνοκράτες του Βερολίνου βοηθούν τους... καλούς πελάτες να αποκρύψουν τα χρήματα τους στη Γερμανία – με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη περισσότερα προβλήματα στις χώρες του Νότου, από τις οποίες εκρέουν μεγάλα ποσά με προορισμό τη Γερμανία, η οποία ουσιαστικά παρέχει «φορολογική ασυλία» στους πάντες.

Κατά τον ίδιο τρόπο εξηγείται με σαφήνεια για ποιο λόγο το Βερολίνο αποφάσισε μέσα στην τελευταία πενταετία να συντρίψει μόνο την Κύπρο και την Ελλάδα και όχι άλλες χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πολύ υψηλότερα χρέη από την Ελλάδα.

Το παιχνίδι είναι στημένο με χειρουργικό τρόπο υπέρ της ελίτ εξουσίας και εις βάρος των απλών πολιτών που κάθε τρεις μήνες καλούνται να ψηφίζουν για να αισθάνονται δήθεν πως ζουν σε δημοκρατικές κοινωνίες και ότι δήθεν μπορούν να αλλάξουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους...
newsbomb.gr



Read more...

Επόμενη πληρωμή την 1η Σεπτεμβρίου Η Ελλάδα αποπλήρωσε τόκους 186 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ


Η Ελλάδα αποπλήρωσε τόκους 186 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ουάσινγκτον
Η Ελλάδα αποπλήρωσε ποσό ύψους 186,3 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας μια νέα αθέτηση πληρωμών έναντι του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

«Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου σε ανακοίνωσή του.

Η προσεχής πληρωμή, που ανέρχεται σε περίπου 306 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσίπρα - Μεντβέντεφ...


Σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας επικεντρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να... 
εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλησης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας διώρυγας του Σουέζ την Πέμπτη, συμφώνησαν επίσης να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του Έλληνα υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο...

Read more...

Νέα τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου...


Η διοργάνωση νέας τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου για την ΑΟΖ συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με...
τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας διώρυγας του Σουέζ, βρέθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών...

Read more...