Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζουμε δυνατά. Τα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα.Πριν λίγο στην Καλλιθέα,στην εκδήλωση αυτοοργανωσης,μαζί με όλους του συνυποψηφιους

Συνεχίζουμε δυνατά. Τα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα.Πριν λίγο στην Καλλιθέα,στην εκδήλωση αυτοοργανωσης,μαζί με όλους του συνυποψηφιους

Read more...

Συνέντευξη Τύπου στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop: Πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας


Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop: Πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας
  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )
Αθήνα
Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop την Τετάρτη στις 15:30 έξω από το ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συγκεκριμένη κινηματική πρωτοβουλία, κάνει λόγο για μια εντελώς νέα πραγματικότητα, στην οποία έχουν ήδη βρεθεί από την 1/1/2015 εκατοντάδες χιλιάδες χρεωμένοι δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, πιστή ως την τελευταία στιγμή στο ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο, δεν ανανέωσε ούτε καν το μέχρι 'χθες' ισχύον ελάχιστο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας» σημειώνεται.

Η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop διεκδικεί, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Αναστολή όλων των πλειστηριασμών (κατοικία, επαγγελματική στέγη, δευτερεύουσα κατοικία, κ.λπ.) αξίας έως 350.000 ευρώ ανά περίπτωση για όσο διάστημα χρειασθεί μέχρι να αποκατασταθούν οι εισοδηματικές και κοινωνικές αδικίες εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
  • Εναρμόνιση της εμπορικής και της αντικειμενικής αξίας όλων των ακινήτων.
  • Νομική θωράκιση των υπερχρεωμένων πολιτών έναντι του ξεπουλήματος και της εκχώρησης των δανεικών υποχρεώσεών τους σε ξένες τράπεζες και επενδυτικούς ομίλους. 
«Πάνω από 150.000 ακίνητα κινδυνεύουν άμεσα»
Ο υπεύθυνος Τύπου, Θανάσης Αλεξάνδρου, μιλώντας στο in.gr, ανέφερε πως πάνω από 300 πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί στην Αττική, λόγω της παρουσίας και της παρέμβασης της Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «πάνω από 150.000 ακίνητα κινδυνεύουν άμεσα να βγουν στο σφυρί».
Άγγελος Προβολισιάνος
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μέσω ΣτΕ Νέος δικαστικός αγώνας για τους ένστολους


Νέο δικαστικό αγώνα μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας που πρόσφατα τους δικαίωσε ξεκινούν  οι ένστολοι.
enstoloi a
Με προσφυγές τους, τέσσερις Ενώσεις αποστράτων καταγγέλλουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο με  βάση το οποίο προσδιορίζονται  οι αποδοχές τους , τα επιδόματα και οι συντάξεις τους τα οποία τελικά  διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 50%  σε σχέση με αυτά  που  ορίζονταν  σε εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Μετά τις δικαστικές αποφάσεις με το νόμο 4307/2014 προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών  μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα –όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι- να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου 2012.
Ακολούθησε η έκδοση της από 17.11.2014  υπουργικής απόφασης  με την οποία αναπροσαρμοσθήκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα που προβλέπει ο επίμαχος νόμος 4307/2014.
Στη νέα προσφυγή υπογραμμίζεται ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές και συντάξεις των ενστόλων είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Κι αυτό γιατι  το Ελληνικό Δημόσιο τόσο με τον επίμαχο νόμο  4307/2014 όσο και με την εν λόγω υπουργική απόφαση, προέβησαν σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή της  απόφασης της Ολομέλειας του περασμένου έτους με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ




Γιατί ξανά υποψήφια και γιατί με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου Η απόφαση να είμαι υποψήφια με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών σηματοδοτεί την ανάγκη να συμβάλλω και εγώ στον αγώνα απέναντι στη συντήρηση, στην κοινωνική εξαθλίωση, στις ανισότητες και κυρίως στην έλλειψη προοπτικής για την χώρα. Το Κίνημα δεν είναι ένα ακόμα κόμμα. Είναι η απαρχή μιας προσπάθειας να ξανασυναντηθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου, ώστε να δημιουργηθεί πάλι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που σήμερα είναι κατακερματισμένη. Δεν μπορεί σήμερα η προοδευτική παράταξη να αρκείται στον μικρό βολικό κυβερνητικό εταίρο, τώρα δεξιού, αύριο κανείς δεν ξέρει τι. Δεν μπορεί στο όνομα της μικροπολιτικής επικοινωνίας, να προκαλούμε στη χώρα τεχνητά αδιέξοδα. Ιούλιος success story, Δεκέμβριος φόβος και αδιέξοδα. Δεν μπορεί η κρίση να μην μας δίδαξε τίποτε. Δεν αξίζει για την προσωπική επιβίωση κανενός "μεγαλοστελέχους" να πάει ξανά ο λογαριασμός στην κοινωνία. Το 2009 - 2011 ζήσαμε σε μια διαρκή πίεση, ζήσαμε τον κοινωνικό αφορισμό, ζήσαμε προπηλακισμούς, ύβρεις και ανήκουστες επιθέσεις. Σήμερα ζητώ να πω τη δική μας αλήθεια. Η Δεξιά επενδύει στο φόβο. Μόνο μια λέξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα λύνει όλα εντός χώρας και εντός Ευρώπης. Μόνο μια πρόταση. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ό,τι και να γίνει, εγώ θα είμαι μέλος της όποιας κυβέρνησης προκύψει. Αυτό και με όποιο κόστος. Εγώ , εμείς , πρέπει να πούμε ξανά και για το 2009-2011, τι θέλαμε, τι υπερασπιστήκαμε , τι έγινε τον Ιούνιο του 2011, τι έγινε πριν και μετά τις Κάννες, τι έγινε με τις τράπεζες και τις κοινές ή μη μετοχές, τι έγινε με τα δάνεια των καναλιών. Πρέπει να πούμε πως αν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε βάλει πλάτη στα δύσκολα, όπως συνέβη στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα, η χώρα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να πούμε πως τα σενάρια συνομωσίας για τα αίτια της κρίσης καλλιεργήθηκαν από την ελληνική πολιτική σκηνή. Πρέπει να πω πως φτάνει πια ο διχασμός σε καλούς και κακούς, σε πατριώτες και προδότες, σε πλειοδότες και μειοδότες. Και πως αν δεν ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την σχέση του με κάθε είδους μικρή και μεγάλη διαπλοκή και πάλι δεν θα τα καταφέρουμε. Και κυρίως πρέπει να πούμε πως τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, το θέμα της ανεργίας και της κοινωνικής συνοχής θα πρέπει να είναι σήμερα εθνικός σκοπός. Σήμερα καταθέτοντας την εμπειρία και το έργο μου, αναζητώ το δικαίωμα να μιλήσω για όλα αυτά. γιατί με τους πολίτες ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξανά πολιτικά.

Read more...

Ομιλία στη Θεσσαλονίκη Τίποτα δεν σταματά το Κίνημα


«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε, γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού». Με αυτές τις φράσεις έδωσε τον τόνο του πολιτικού του στοιχήματος από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπανδρέου.
παπανδρεου
Μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,  έδωσε το στίγμα του νέου φορέα. «Στο Κίνημά μας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές. Και αυτό είναι εγγύηση για όποια κυβερνητική ή άλλη συνεργασία σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο. Εμείς δεν θα γίνουμε ‘πατερίτσα’ και παρακολούθημα κανενός, για μερικές καρέκλες και οφίτσια! Και σίγουρα όχι ουραγός μίας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης. Εμείς δεν πρόκειται να ταυτιστούμε με καμία συντήρηση», είπε, τονίζοντας αντίθετα ότι «θα επιβάλουμε προγραμματικό πλαίσιο προοδευτικών αλλαγών στη βάση των αρχών και αξιών μας».
«Το ΚΙΝΗΜΑ γεννιέται πάνω σε αξίες και τίποτα δεν το σταματά! Θέλουν να μας απογοητεύσουν; Αδύνατο! Παθιαζόμαστε ακόμα περισσότερο! Θέλουν να μας φιμώσουν, όπως με τον τηλεοπτικό χρόνο; Ματαιοπονούν! Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Θέλουν να μας λυγίσουν; Να το ξεχάσουν! Εμείς πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο!», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Μιλώντας για την πελατειακή εξάρτηση στην Ελλάδα, ως τη ‘ρίζα του κακού’, υποστήριξε πως αυτή «θα την ξεριζώσουμε». Έθεσε δε, τα διλήμματα ως εξής : «Θέλουμε πολιτικούς που πιέζουν για προοδευτικές αλλαγές ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα;», για να τονίσει ότι η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής και την επανάσταση του αυτονόητου στο Κοινοβούλιο. «Θέλουμε αυτοδυναμίες ή συνεργασία;», συνέχισε, δηλώνοντας πως μόνο η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία και την πρόοδο με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ.
εξηγώντας γιατί το Κίνημα αξίζει την ψήφο των πολιτών, είπε πως :
-          Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της.
-          Η χώρα χρειάζεται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου.
-          Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα.
-          Η χώρα θα πάει μπροστά χτίζοντας επάνω σε γερά θεμέλια.
-          Με το Κίνημά μας δίνουμε φωνή και δύναμη στους χιλιάδες πολίτες, μέσα από την δικιά μας ξεχωριστή φιλοσοφία της συμμετοχικής δημοκρατίας, της άμεσης Δημοκρατίας, της αυτοοργάνωσης, της προσφοράς και διαβούλευσης.
«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού!», είπε από το βήμα του Βελλιδείου ο κ.Παπανδρέου, επιτιθέμενος τόσο στη συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της, αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις, όπως είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην αριστερή συντήρηση…
Υποστήριξε πως σχέδιο του Κινήματος είναι οι ποιοτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η διαχείριση του δημοσιονομικού αλλά και η ανατροπή όσων πρακτικών και λειτουργιών δημιούργησαν το κοστοβόρο και άδικο πελατειακό σύστημα. «Όχι άλλη λιτότητα», είπε, προαναγγέλλοντας αίτημα στήριξης της ΕΕ για τις αλλαγές που ευαγγελίζεται, με στόχο την αποτίναξη της ανασφάλειας και την οριστική διευθέτηση του χρέους.
Ο ίδιος μίλησε για επαφές του πολίτη με το δημόσιο ηλεκτρονικά και με διαφάνεια, για δημόσιο έλεγχο των πόθεν έσχες, για συνταγματική κατοχύρωση της Δια@γειας, για αξιοκρατία στο δημόσιο και αναζωογόνηση της Δημοκρατίας μέσα από τη συμμετοχή του πολίτη, για ηλεκτρονική διαβούλευση πριν τη λήψη αποφάσεων και χρήση δημοψηφισμάτων, για νέο, σύγχρονο φορολογικό μηχανισμό κ.ο.κ., αλλά και για αλλαγή συθέμελα του πολιτικού συστήματος με κατάργηση του εκλογικού συστήματος που ευνοεί τη διαπλοκή και με σπάσιμο των αχανών εκλογικών περιφερειών και με καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Βελλίδειο  :
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο Tσίπρας Εξωτερικού συγκρίνει τη χώρα με πτωχευμένη εταιρεία και θέλει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς



Ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με σκοπό να καθησυχάσει την κοινή γνώμη της χώρας σχετικά με το ενδεχόμενο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βρήκα το άρθρο αυτό ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά κυρίως για τους Έλληνες κι όχι για τους Γερμανούς, ιδιαίτερα μάλιστα για όσους πιστεύουν πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτω δυο σημαντικά σημεία του άρθρου:

-Το 2010 το ελληνικό κράτος έπαψε να μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος του. Δυστυχώς η επίσημη Ευρώπη αποφάσισε να προσποιηθεί ότι αυτό το πρόβλημα μπορούσε να ξεπεραστεί με το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία υπό τον όρο δημοσιονομικών μέτρων που, με μαθηματική ακρίβεια, θα συρρίκνωναν το εθνικό εισόδημα από το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθούν τόσο τα νέα όσο και τα παλαιότερα δάνεια. Ένα πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Υιοθετήθηκε, με άλλα λόγια, η νοοτροπία του κακού τραπεζίτη ο οποίος, αντί να παραδεχθεί ότι δάνειο που παρείχε σε πτωχευμένη εταιρεία «έσκασε», την δανείζει κι άλλα ποσά προσποιούμενος ότι τα παλαιά δάνεια παραμένουν εξυπηρετούμενα και επεκτείνονοντας την χρεοκοπία στο διηνεκές.

-Η Γερμανία, και ιδίως ο σκληρά εργαζόμενος γερμανός φορολογούμενος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο ισχύει. Στόχος μας δεν είναι η σύγκρουση με τους εταίρους μας. Στόχος μας δεν είναι περισσότερα δάνεια ή το δικαίωμα σε νέα ελλείμματα. Στόχος μας είναι η σταθεροποίηση, οι πρωτογενώς ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και, βεβαίως, να σταματήσει η αφαίμαξη των φορολογούμενων που προκαλεί τέσσερα χρόνια τώρα μια μη εφαρμόσιμη δανειακή συμφωνία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία. Θα απαιτήσουμε το τέλος του δόγματος «επέκτεινε και προσποιήσου» όχι εναντίον των γερμανών πολιτών αλλά προς όφελος όλων μας.

Αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα τεράστιο ταμπού διεθνώς για την Αριστερά η προσέγγιση του κράτους ως εταιρεία ενώ το αίτημα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μόνο αριστερό δεν είναι.

Αναρωτιέμαι τι λέει για όλα αυτά το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δηλαδή το 30%-40% του ΣΥΡΙΖΑ.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/o-tsipras-sygkrinei-to-kratos-me-mia-epixeiris-kai-desmeyetai-stous-germanous-gia-isoskelismo-proypologismo.html#sthash.N2KBgvyl.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Αρετή- Ελευθερία Χατζηστέργου Υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Δωδεκανήσων









Βιογραφικό

*Γεννήθηκα το 1982, κόρη του Σταμάτη Χατζηστέργου από το Πυλί της Κω και της Σοφίας Ζιώγα από τα Γιάννενα. 


* Πτυχιούχος Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό "Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη".


* Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά & Τούρκικα.



Πάμε!
Εύκολο είναι να φωνάζεις από τον καναπέ
Και να είσαι επαναστάτης του πληκτρολογίου, 
Εύκολο είναι να κρίνεις και να μην κρίνεσαι,
Εύκολο είναι να ισοπεδώνεις τα πάντα,
Εύκολο είναι να ξεχνάς και να απαξιώνεις τους πάντες.
Αποφάσισα λοιπόν να επιλέξω τα δύσκολα και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου 

του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μαζί με νέους και άξιους συνυποψήφιους.

Read more...

Μετάδοση ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη 14.01.2014


Read more...

Ζωντανή μετάδοση ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη 14.01.2014


Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Read more...

Γιώργος Παπανδρέου...Στο ραδιο Θεσσαλονικη



Ραδιο Θεσσαλονίκη με Στ. Διαμαντοπουλο
Συζήτηση για ολα .
Λεπτομέρεια : ´Οταν η ελεύθερη ραδιοφωνία λεγόταν "πειρατεία " και οι υπεύθυνοι του ράδιο Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι , ο Γιώργος Παπανδρεου τότε, παραστάθηκε ως μάρτυρας υπερασπίσεώς τους ...

Read more...

Το κόμμα "Ο,τι Κάτσει"...


Ρώτησαν χθες τον επικεφαλής του "Ποταμιού" για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, κι εκείνος δήλωσε πως...
«σε ότι αφορά τώρα τις συνεργασίες, τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός κι αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το αποτέλεσμα των εκλογών και από τα ποσοστά που θα προκύψουν από τις κάλπες, όχι μόνον ως προς τη σειρά κατάταξης των κομμάτων, αλλά και ως προς τα ποσοστά τους». Αν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον ποιητή (εμπνευστή, ηγέτη, διαφημιστή κ.ο.κ) αυτής της μεγαλοφυούς πολιτικής σκέψης, το «Ποτάμι» μπορεί, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015 να πάει είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη Ν.Δ, είτε με ένα κυβερνητικό συνδυασμό μαζί με άλλα μικρότερα κόμματα.

Δηλαδή το νέο κόμμα δεν έχει κανένα ταμπού, κανένα φραγμό και όριο, και αυτό το καυχιέται σαν να είναι προτέρημα... Μπορεί με την ίδια άνεση να αναλάβει «σταθεροποιητικό» ρόλο σε μια νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση που θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις κοινωνικά καταστροφικές και οικονομικά αδιέξοδες πολιτικές των δανειστών και της ντόπιας ελίτ, ή, εξίσου εύκολα, να κολλήσει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με σοσιαλιστικό προσανατολισμό και πρόγραμμα που θα κινηθεί προφανώς σε αντίθετη κατεύθυνση.

Αφήνω κάθε πολιτικό ή ηθικό χαρακτηρισμό για ένα τέτοιο κόμμα που μοιάζει «Λίγο απ' όλα» σε εσάς, και τολμώ να αναρωτηθώ δημόσια: Γιατί το "Ποτάμι" δεν αποφάσισε εγκαίρως να στείλει τα μισά του στελέχη στη Δεξιά και τα άλλα μισά στην Αριστερά, ακολουθώντας μια παλιά τεχνική των «ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων» που δίκην παραδοσιακού ...εισοδισμού έχωναν σε κάθε κόμμα ορισμένους πολύ δικούς τους υποψήφιους βουλευτές και υπουργούς για να κάνουν τις δουλειές τους «διακομματικά» με όποια κυβέρνηση τους κάτσει;

Νομίζω ότι θα ήταν ειλικρινέστερο και ασφαλώς ακριβέστερο οι διαφημιστές, οι επικοινωνιολόγοι και οπωσδήποτε οι ενδιαφερόμενοι φίλοι οπορτουνιστές να μετονομάσουν το κόμμα σε «Παλίρροια», «Πασπαρτού» ή «Ο,τι Κάτσει»...
efsyn.gr

Read more...

Στο 31,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 27,8% η ΝΔ Στο 3,4% η ψαλίδα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Στο 3,4% η ψαλίδα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, την οποία δημοσιεύει στο αυριανό της φύλλο (Πέμπτη 15 Ιανουαρίου), η εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2% (31,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 27,8% (28%).
Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%. «Άλλο κόμμα» επιλέγουν 4,1% των ερωτηθέντων. Λευκό 1,5%. Αποχή 2,4%, ενώ το 10,3% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,4% και η ΝΔ 28,9%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. «Άλλο κόμμα» 4,3%. Αναποφάσιστοι 10,6%.
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11 - 13 Ιανουαριου 2015.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

θα μπορούσε να οδηγήσει στην άμβλυνση του τόνου από τον Αλέξη Τσίπρα Washington Post: Ο ρυθμιστικός ρόλος Παπανδρέου στις εκλογές


Στο ρόλο που «καλείται να διαδραματίσει στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και το νεοσύστατο κόμμα του»,  αναφέρεται η Washington Post. 
papadreou kinima
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι «μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει δημοσιονομικό μαρτύριο τη λιτότητα και τη Νέα Δημοκρατία που καλεί σε αυτοσυγκράτηση για να μην προκληθεί μια αρνητική αντίδραση από τους πιστωτές της χώρας, βυθίζοντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο, βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μπορέσει, ίσως, να αναλάβει ρυθμιστικό ρόλο, μετά τις εκλογές, εάν μπορέσει να ξεπεράσει το όριο του 3% για την είσοδο του κόμματός του στο Κοινοβούλιο».
Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, «το σενάριο αυτό βασίζεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο και θα αναζητήσει εταίρους μεταξύ των μικρότερων κομμάτων για να επιτύχει πλειοψηφία. Το κεντροαριστερό κόμμα του κ. Παπανδρέου δεν ταιριάζει ίσως απόλυτα με το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδεχόμενη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση θα επέφερε σημαντική ανακούφιση στις Βρυξέλλες και αλλού, καθώς θεωρείται από τους γραφειοκράτες και τους τραπεζίτες ως σταθερός, προβλέψιμος και μη συγκρουσιακός, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην άμβλυνση του τόνου από τον Αλέξη Τσίπρα και του πολεμοχαρή κύκλου του».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ



Ο Χρήστος Αηδόνης, Υπ. Βουλευτής Ά Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σήμερα στις 19:00 στην εκπομπή "Εκλογές 2015",στο ART με τον Χάρη Μπότσαρη και την Ελευθερία Νταβατζή.

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β'ΑΘΗΝΑΣ ΖΕΝΕΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ




Φίλες & φίλοι, συνοδοιπόροι στη ζωή και στους αγώνες,
Στις 3 Γενάρη ξεκινήσαμε όλοι μαζί το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ με μοναδική ελπίδα και στόχο να αναγεννήσουμε και επαναπροσδιορίσουμε τον προοδευτικό χώρο.
Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και την κρίση. Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι η εποχή του μνημονίου δεν είναι η αιτία της κρίσης, αλλά το αποτέλεσμα της λειτουργίας των έως τώρα Κυβερνήσεων του Ελληνικού κράτους, από τη δημιουργία του έως και σήμερα.
Στις 3 Γενάρη ξεκινήσαμε μαζί όλες οι Προοδευτικές, Δημοκρατικές, Παραγωγικές και Πρωτοπόρες δυνάμεις του τόπου με το Γιώργο Α. Παπανδρέου, μια πορεία στο μέλλον, μια πορεία στο αύριο με στόχο να νικήσουμε το σαθρό χθες και τις αραχνιασμένες πελατειακές αντιλήψεις που μας οδήγησαν εδώ. Από αυτό το κάλεσμα και από αυτή τη μάχη δε θα μπορούσα να λείπω ούτε εγώ. Αυτό το δρόμο δε θα μπορούσα να μην τον περπατήσω μαζί με κάθε ένα από εσάς που προσδοκάτε ένα αύριο με αξιοκρατία και διαφάνεια. Μαζί με το Γιώργο Α. Παπανδρέου και χιλιάδες νέους και νέες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα δώσουμε έναν όμορφο και αξιοπρεπή αγώνα για τις αξίες, τα ιδανικά και το μέλλον μας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Είμαι εδώ για να βοηθήσω στην πορεία του Κινήματος στη μάχη της Β΄ Αθήνας για αυτά που μας ΑΞΙΖΟΥΝ.
Σας καλώ λοιπόν, να συμβάλετε και εσείς με την συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία για να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε κατακτήσει, να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το μέλλον που μας ανήκει.
Στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ. Ψηφίζουμε για τη δημιουργία μίας Δίκαιης Κοινωνίας Ψηφίζουμε για όλα αυτά που Ονειρευτήκαμε Ψηφίζουμε για όλα αυτά που Παλέψαμε και Δημιουργήσαμε
Ξεκινήσαμε… ΠΑΜΕ!
ΖΕΝΕΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθήνας ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Read more...

ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ... ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ!!!


ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ
Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ήταν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. Συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής αργά χθες το...
απόγευμα. Πριν από μερικές εβδομάδες, στις 14 Ιανουαρίου του 2015 το Έθνος του αφιέρωνε μεγάλο ρεπορτάζ παρουσιάζοντας τον Πατουχέα ότι είχε... συνταξιοδητηθεί από τα ΕΚΑΜ και ότι αποτελεί πρότυπο επιχειρηματία!!! Κλικ στην εικόνα...

http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_306.html

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΕΤΚΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ



Δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές οφείλουμε ως πολίτες αυτής της χώρας, να σκεφτούμε… Οφείλουμε να θυμηθούμε, οφείλουμε να μετρήσουμε και να αναμετρηθούμε με τη συνείδησή μας. Οφείλουμε να αφήσουμε έξω από την απόφασή μας για τον ποιόν θα ψηφίσουμε, την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους εκείνους που «η γνώμη τους και η γραφή τους», εξαρτάται από την «γραμμή» και το συμφέρον αυτού που τους πληρώνει…
Οφείλουμε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε πότε τα νούμερα των δημοσκοπήσεων υπάρχει η πιθανότητα να είναι αληθινά και πότε είναι στημένα, για να παρασύρουν, να παραπληροφορήσουν, να εκφράσουν την αγωνία του «πελάτη – παραγγελιοδόχου» που κρύβεται πίσω από αυτές, για να διατηρήσει τα κεκτημμένα της εξουσίας του…
Προ πάντων όμως, οφείλουμε να διατηρήσουμε στο ακέραιο τη μνήμη μας και να αποδεχτούμε τα λάθη, αλλά και τα σωστά μας. Να αποτιμήσουμε τη στάση όλων όσων σήμερα αυτοανακηρύσσονται ως σωτήρες. Γιατί τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία δεν μπορούν να παραγραφούν, υποτασσόμενα στην θέληση κανενός.
Διότι οι φταίχτες τους χθες, θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως η Ελλάδα του σήμερα, δεν έχει τη δύναμη να ελπίζει στο αύριο. Ποντάρουν στη λήθη και τον ωχαδελφισμό… Όμως ο καθένας βαθειά μέσα μας, γνωρίζουμε. Ξέρουμε τι έφταιξε, θυμόμαστε… Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
τα κρυφά ομόλογα,
τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
τα γκόλντεν μπόϋς,
τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον διπλασιασμό του χρέους και την εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
Τα δομημένα ομόλογα,
Τις ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
Τις «νόμιμες και ηθικές offshore Βουλγαράκη,
Τις χρυσές ανταλλαγές με τον Εφραίμ,φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
Τις απαγωγές των Πακιστανών,
Τον Ζαχόπουλο, και τον Βαρθολομαίο,
Τους στημένους διαγωνισμούς και τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των «γαλάζιων παιδιών» με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
Ποιος μπορεί να ξεχάσει, τους κουμπάρους,
Την απογραφή,
Την επιτήρηση…
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα «ισοδύναμα» του Σαμαρά στα Ζάππεια, στον συναγωνισμό με τον Τσίπρα, στο «σκίσιμο του Μνημονίου». Ποιος μπορεί να ξεχάσει, το κατευθυνόμενο «κίνημα της κατσαρόλας», τους «Δεν πληρώνω», τους αριστερο-ακροδεξιούς «Αγανακτισμένους» στις πλατείες και τις ρούγες… Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη «φυγάδευση» εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, τους τραμπουκισμούς σε βουλευτές και υπουργούς, τον εξευτελισμό της Δημοκρατίας μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων…
Όπως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ξεχάσει, πως ένας νεοεκλεγής πρωθυπουργός, πάσχιζε ταυτόχρονα με την εντός της χώρας κοινωνική αστάθεια, να σώσει την Ελλάδα από μια βίαιη χρεωκοπία, που ήταν βέβαιο πως ερχόταν με βήμα ταχύ. Και αυτό, δεν ήταν καθόλου αυτονόητο και καθόλου εύκολο. Διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όταν δημιουργούσαν την νομισματική Ένωση, δεν φρόντισαν να μεριμνήσουν για έναν μηχανισμό στήριξης των κρατών εκείνων που για «χ» λόγους, θα αντιμετώπιζαν στο μέλλον προβλήματα, με την οικονομική τους σταθερότητα. Και παρόλα αυτά, ο Μηχανισμός Στήριξης στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Και οι αντιστάσεις των εταίρων που θεωρούσαν, λόγω της αναξιοπιστίας της χώρας την οποία είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση Καραμανλή, πως «το πρόβλημα ήταν μόνον Ελληνικό», κάμφθηκαν. Και η απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα, δόθηκε… Δόθηκε με όρους βέβαια! Γιατί ποιος δανείζει σε κάποιον που ουσιαστικά έχει χρεωκοπήσει χωρίς όρους, τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων, να δανειστεί από οπουδήποτε αλλού.
Και τότε το οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο εντός και εκτός της Ελλάδας, τρόμαξε. Τρόμαξε η ευρωπαϊκή Δεξιά που έβλεπε να ξεφυτρώνουν πάλι σαν τα μανιτάρια οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, στην Ευρώπη, τρόμαξαν και οι εντός της χώρας μεγαλοεργολάβοι επιχειρηματίες - κάτοχοι των ΜΜΕ και οι τραπεζίτες…«Βρε λες να πετύχει αυτός ο σοσιαλιστής να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να μας κατσικωθεί για τα επόμενα 20 χρόνια στο ακριβό μας σβέρκο, όπως ο πατέρας του; Λες, να μας χαλάσει τη σούπα που με τόσο κόπο ξαναστήσαμε και να κοπεί η μάσα;» Αυτό σκέφτηκαν κι άρχισαν την επιχείρηση αποδόμησης. Κι αυτό που ήθελαν, το πέτυχαν. Με ανίερες συμμαχίες και πραξικοπήματα…
Τρία χρόνια μετά, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στα ίδια στάσιμα, βρώμικα νερά. Ο συμφωνημμένος γάμος των δύο πρωταγωνιστών του πραξικοπήματος του 2011, κρίθηκε μη συμβατός, αντιπαραγωγικός και ανώφελος για τον πολίτη. Οι μαγκιές της αριστεράς που προσδοκά την εξουσία συνεχίζονται, τα Μνημόνια τη μια σχίζονται, την άλλη επαναδιαπραγματεύονται, οι Καναλάρχες κάνουν πάρτυ στις πλάτες του ανίδεου μέσου Έλληνα, που πασχίζει να σταθεί στα πόδια του…
Κι εμείς; Εμείς Ξεκινάμε Από την Αρχή, συνεχίζοντας όσα μας επέβαλαν να διακόψουμε, για να νοικοκυρευτεί επιτέλους αυτός ο τόπος. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αποτελούν την εγγύηση για το αύριο. ΄Ένα αύριο που θα κάνει την Ελλάδα ξανά περήφανη και ανεξάρτητη, χωρίς προστάτες καλούς ή κακούς. Ένα αύριο που θα δημιουργήσει υπεύθυνους πολίτες που θα αγαπούν τη χώρα τους στην πράξη. Γιατί ΜΑΓΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ.
ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ… ΠΑΜΕ!!!!!
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΕΤΚΙΔΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ


Read more...

Στη Θεσσαλονίκη μιλάει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου...


giorgos kinima
Στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει σήμερα ο πρόεδρος του "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών", Γιώργος Παπανδρέου.
Η ομιλία του έχει...
προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο...

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου...


Παπανδρέου: Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου όμως ο... Καραμανλής δεν έκανε τίποτα
O Kαραμανλής 5 χρόνια δεν έκανε τίποτα (BINTEO)...
«Πέντε χρόνια η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν έκανε τίποτα» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου (ΣΚΑΙ). Το πρώτο 3μηνο του 2010 κάναμε μείωση του ελλείμματος , σε σχέση με 2009, 40%, είπε και ανέλαβε...

πλήρως τις ευθυνες του, λέγοντας στη συνέχεια, πως, "με πόνεσαν τα μέτρα που έπρεπε να πάρω διότι αδικούσαν πολύ κόσμο".
 Συγκρούστηκα με μεγάλα συμφέροντα που ήθελαν να κρατήσουν τα προνόμιά τους, πρόσθεσε. 

Σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» του χρέους ο Παπανδρέου επεσήμανε ότι «κάναμε το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, τόνισε ότι «στην κρίση ακόμα και με αυτοδυναμία δεν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση» και πρόσθεσε ότι «από το 2009 έλεγα ότι χρειάζεται πολιτική τόνωσης στην Ευρώπη. Η πολιτική λιτότητας μας πάει σε ύφεση».




Read more...

Απόστρατος της ΕΛΑΣ, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες...


 
Ενας Ελληνας 54 ετών ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ΕΛ.ΑΣ. και τα ΕΚΑΜ πριν αποταχθεί, καθώς και ένας Αλβανός 37 ετών, συνελήφθησαν την Τρίτη από την Αστυνομία σε επιχείρηση στην Καλαμάτα, ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο...
54χρονος «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το Έθνος, για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο. Ο αλλοδαπός φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου και ο οποίος καταζητείτο από την Αντιτρομοκρατική. Η αστυνομία διαρρέει ότι «ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού».

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών Αρχών σε τρεις κατοικίες, μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ένας Έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

Νωρίτερα (11.00 π.μ.):

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το In.gr, έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων σε κατοικίες που χρησιμοποιούνταν ως γιάφκες από τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργούς του, στην Ανάβυσσο και το Λουτράκι. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 37χρονος Αλβανός φέρεται να είναι το άτομο που νοίκιασε την κατοικία της Αναβύσσου.

Οι δύο συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών όπλων και πιστολιών κλπ.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται σε λίγη ώρα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 left.gr 

Read more...

Η Μαρία της ντροπής...




Γιατί απορείτε με την στάση της Χούκλη?...

email αναγνωστη

Δεν μου κάνει εντύπωση η στάση της κυρίας Χούκλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου. Και δεν πρέπει να κάνει εντύπωση και σε οποιονδήποτε πολίτη έχει μνήμη και θυμάται μερικές...
συμπεριφορές της δημοσιογράφου. Για παράδειγμα:
1) Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2012, η κυρία Χούκλη παρουσίασε εκπομπή στον ΑΝΤΕΝΝΑ, με θέμα την επιστροφή στη δραχμή και τις καταστροφικές επιπτώσεις. Μια εκπομπή στην οποία μίλησαν όλοι οι τρομολάγνοι. Και-τι σύμπτωση!-μια εκπομπή στην υπηρεσία της ΝΔ με την επιχειρηματολογία της εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
2) Πριν τις ευρωεκλογές, η κυρία Χούκλη άκουσε αδιαμαρτύρητα, χωρίς καν μια διευκρινιστική ερώτηση, δημοσιογράφο του καναλιού, στο δικό της δελτίο, να εκφοβίζει για μια ακόμα φορά τους Έλληνες, παροτρύνοντάς τους στην ουσία να ψηφίσουν συγκυβέρνηση. Ήταν τόσο απροκάλυπτη η προπαγάνδα, που ακόμα και εκπομπή του ίδιου του καναλιού (Ραδιοαρβύλα) την "περιποιήθηκε" δεόντως.
Η κυρία Χούκλη απλούστατα εκτελεί εντολές. Δεν πρόκειται για καμιά ανεξάρτητη δημοσιογράφο. Μάλλον για δημοσιογράφο "His masters voice" πρόκειται.
Ευχαριστώ

Δημήτρης Μαρκάκης

Read more...

Ο υποψήφιος Β Αθήνας με το ΚΙΝΗΜΑ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία



Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποιεί ο υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών   Θάνος Μωραΐτης το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) στις 6.30 το απόγευμα.
Σε δήλωση του ο κ. Μωραΐτης καλεί τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες να σταθούν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και στο ΚΙΝΗΜΑ Σοσιαλιστών Δημοκρατών και τους προσκαλεί να παραβρεθούν στην εκδήλωση του Σαββάτου.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας αναμένεται να αναφερθεί στους λόγους της ίδρυσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,  στο προγραμματικό του πλαίσιο και στην επόμενη μέρα των εκλογών.

Read more...