Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΑΛΟ» ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ...


Η τρόικα ζητάει άλλα 2 δισ. και ο Στουρνάρας προτείνει κεφαλικό φόρο 150 ευρώ!


Η τρόικα ζητάει άλλα 2 δισ. και ο Στουρνάρας προτείνει κεφαλικό φόρο 150 ευρώ! 
Το μαχαίρι στο λαιμό για άλλα 2 δισ. ευρώ φαίνεται ότι βάζει στο οικονομικό επιτελείο η τρόικα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ θα προέρχονταν από 6,5 δισ. ευρώ μέσω περικοπών μισθών και 5 δισ. ευρώ από περιστολή λειτουργικών εξόδων.


Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν και το πακέτο μετατράπηκε σε περικοπές 8 δισ. ευρώ από μισθούς και 3,5 δισ. ευρώ από περιστολή εξόδων με τις πληροφορίες να λένε ότι τελικά θα ανέλθουν σε 9 δισ. ευρώ από μισθούς και 2,5 δισ. ευρώ από τα έξοδα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τρόικα επιμένει για άλλα 2 δισ. ευρώ πέραν των 11,6 δισ. ευρώ τα οποία ζητάει να προέλθουν από φορολογικά έσοδα με αποτέλεσμα το πακέτο μέτρων να αγγίζει τα 13,6 δισ. ευρώ. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στους ευρωπαίους πιστωτές - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι έαν τελικά το πακέτο ανέλθει στα 13,6 δισ. ευρώ τότε ο μόνος τρόπος για να «βγει» είναι να υπάρξει κεφαλικός φόρος 150 ευρώ σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και εκμισθωτές,  χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν ο φόρος αυτός θα είναι για 1 έτος ή δύο έτη ή εάν τελικά θα τεθεί σε μόνιμη ισχύ...
Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για τις 18:00 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 20:30 μ.μ.

Read more...

Πόσο κόστισαν οι υδροφόρες;

Κατά την σημερινή τους συνάντηση οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε για τα υδροφόρα οχήματα που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία και για το κόστος της αγοράς τους. Η απάντησή του ήταν λιτή.

Δημοσιογράφος:
«Μια ερώτηση, κ. Υπουργέ, εκτός πλαισίου αν μου επιτρέπετε, για τις υδροφόρες, για τα οχήματα της Πυροσβεστικής, δηλαδή. Πέραν από εκείνο του Αίαντα, υπάρχουν άλλα υδροφόρα οχήματα, τα οποία έχουν τεθεί με νερό για διαδηλωτές; Και αν ναι, πότε έγινε η προμήθειά τους, πότε έγινε η δαπάνη; Γιατί είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες. Άλλοι λένε ότι έγινε προμήθεια, άλλοι λένε ότι δεν έχει γίνει.»

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:
«Δεν θα σας απαντήσω σε όλο το ερώτημα. Θα σας απαντήσω σε ένα μικρό μέρος του ερωτήματός σας. Δεν υπήρξαν δαπάνες.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Ελληνικό Κράτος έχει κοστίσει η απόκτηση μόνο ενός από τα τέσσερα οχήματα. Αγοράστηκε το 2004 έναντι 380.000 ευρώ και χρησιμοποιήθηκε μία φορά για την απώθηση  διαδηλωτών, στην Κερατέα.
Τα υπόλοιπα τρία οχήματα έχουν διατεθεί στην Αστυνομία χωρίς να έχουν δαπανηθεί περεταίρω χρήματα. enikos.gr

Read more...

Το Bristol αποκτά τη δική του λίρα

Κάτοικοι και επιχειρήσεις στο Μπρίστολ της Βρετανίας θα μπορούν πλέον να συναλλάσονται με ένα καινούριο νόμισμα, τη λίρα του Μπρίστολ (στη φωτογραφία βλέπουμε το χαρτονόμισμα των 5 λιρών Μπρίστολ που είναι μια σχεδιαστική ωδή στον graffity artist με το ψευδώνυμο Banksy, ενώ υπάρχουν και χαρτονομίσματα του 1, των 10 και των 20 λιρών Μπρίστολ).
Πρόκειται για μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής οικονομίας που ποντάρει και στην αντιπάθεια που έχουν προκαλέσει οι πρακτικές των βρετανικών τραπεζών στους πολίτες.
Η υποδοχή είναι τόσο θετική (350 εταιρείες ήδη επαναβάπτισαν τις τιμές τους σε λίρες Μπρίστολ) που ακόμα και ο δήμος της πόλης δέχτηκε να πληρώνουν οι επιχειρήσεις τους φόρους τους με το νέο νόμισμα, ενώ μέρος του μισθού των 17.000 δημοτικών υπαλλήλων θα πληρώνεται σε αυτό, αν οι ίδιοι το επιθυμούν.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η λίρα του Μπρίστολ δεν θα αποτελεί νόμιμο συναλλακτικό μέσο και θα μπορεί να ανταλλάσεται με λίρες Αγγλίας μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.



ΠΗΓΗ: THE SUN

Read more...

'Οργιο απατεώνων στα σύνορα

Σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες στα σύνορα από άνδρες του ΣΔΟΕ, με σημαντικότερες τις παρακάτω:
• Τρεις περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Επίσης συνελήφθησαν οι οδηγοί και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκασε τους δύο εξ αυτών, κατοίκους Ρουμανίας, σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και διέταξε τη δήμευση των κατασχεθέντων.
• Τρεις περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
• Μία περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα)
• Επίσης κατελήφθησαν με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ, 3 φορτηγά με αλβανικές πινακίδες.
• Πέντε λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 108 περιπτώσεις.

Read more...

Εφαρμογή του πακέτου σε δύο φάσεις θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Οριστικοποιήθηκαν μέτρα 9 δισ. ευρώ


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Πρόταση στην τρόικα για εφαρμογή των περικοπών δαπανών σε δύο φάσεις θα καταθέσει το απόγευμα της Πέμπτης (6μμ) ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα έχει ως εξής: εάν μέχρι το 2014 η Ελλάδα καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους, καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και περιορίσει την ύφεση, δεν θα είναι  υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη δεχθεί περικοπές ύψους 8 δισ. ευρώ σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις. Εάν σε αυτά προστεθούν οι εξοικονομήσεις από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, τότε το πακέτο πλησιάζει τα 9 δισ. ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας θα προτείνει στην τρόικα η οριστικοποίηση των υπολειπόμενων 2,5 δισ. ευρώ να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, οπότε θα είναι πιο ξεκάθαρο και το μακροοικονομικό σενάριο. Εάν καταγραφεί η απαραίτητη πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος, θα μπορούσαν τα μέτρα αυτά ακόμη και να μην ληφθούν.

Η τρόικα, από την πλευρά της, έχει πετύχει μέχρι σήμερα να διασφαλίσει μειώσεις δαπανών μέσα από ορίζοντες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

«Η τρόικα είναι ήδη ικανοποιημένη από τις περικοπές που έχει πετύχει, καθώς έχει καταλήξει σε ένα αξιόπιστο πακέτο παρεμβάσεων και δεν αναμένεται να επιμείνει σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας περικοπές. Η μείωση δαπανών κατά 9 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα είναι διαπραγματευτικό επίτευγμα των δανειστών. Το πακέτο έχει κλείσει» δηλώνει στο in.gr πολιτικό στέλεχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα σχεδιάζει να φύγει από την Αθήνα την Κυριακή ή τη Δευτέρα και να επιστρέψει πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εξαπάτηση του ελληνικού λαού οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
«Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών αποτελούν την κορύφωση της επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Οι δήθεν λεονταρισμοί απέναντι στην τρόικα έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι συμφωνούν να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ακόμα:

«Το κοινό σχέδιο κυβέρνησης-τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, ληστρική φορολογία των εργαζομένων, απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων έχει απέναντί του την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, θα ανατραπεί από τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, αναδιανομή του πλούτου και ανάπτυξη.»

Η Χρυσή Αυγή μιλά για θέατρο σκιών μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων: «Παρόλο που και οι πέτρες γνωρίζουν την απόλυτη υποταγή τους στην τρόικα και τους τοκογλύφους. Δυστυχώς το θέαμα των τριών αρχηγίσκων δεν είναι πλέον κωμικό, αλλά τραγικό, λόγω της τραγικής μοίρας που επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναστολή λειτουργίας για 49 εφορίες από την 1η Οκτωβρίου

  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )
Την αναστολή λειτουργίας για 49 ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες ΔΟΥ, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.


ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/00a4c268-2c01-473f-945e-a1f53404c96a

Read more...

ΙΚΑ: Συνταξιούχοι σπεύσατε


Κοινωνία
Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει στους συνταξιούχους ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία απογραφής τους προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 "Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει, ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 λήγει η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων, προκειμένου να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας:
1.            Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
2.            Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση –θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής– να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που δεν θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2012, καθώς και των επόμενων μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής τους, είναι η απογραφή τους.

Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους".

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Read more...

Τώρα-Δηλώσεις Στουρνάρα

"Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Είναι μία δύσκολη διαπραγμάτευση. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό κόστος.  Υπάρχει συμφωνία σε ένα μεγάλο μέρος του πακέτου, αλλά παραμένει ακόμη ένα κομμάτι ανοιχτό"

Read more...

Δεν θα μπούμε απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες, λένε οι αστυνομικοί

«Δεν θα γίνουμε κατασταλτικός μηχανισμός»


Ο Χρ.Φωτόπουλος
Ο Χρ.Φωτόπουλος   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Δεν θα γίνουμε κατασταλτικός μηχανισμός, δεν θα μπούμε απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα.

Οι αστυνομικοί παρέδωσαν στον κ. Μπούρα υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ ο διευθυντής του γραφείο του πρωθυπουργού επιφυλάχθηκε να τους απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η ΕΛΑΣ απαντά για τα χημικά

Σχετικά με την χρήση χημικών που έγινε σήμερα το πρωί, στη Ηρώδου Αττικού, όταν ομάδα συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας προσπάθησε να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απαντά ότι "Δεν επιτρεπόταν η προσέγγιση των διαδηλωτών στο Μέγαρο. Στην πρόθεσή τους να διέλθουν την Ηρώδου Αττικού, έγινε απώθηση. Όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον φραγμό της ΕΛΑΣ και να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου,  έγινε περιορισμένη χρήση χημικών» και διευκρινίζεται "ένας ψεκασμός." 

Read more...

Θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ Σκληραίνουν τη στάση τους οι ένστολοι

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην Ηρώδου Αττικού, οι  Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Λιμενικών και  Πυροσβεστών, όπου από τη μία το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι συνδικαλιστές σωμάτων ασφαλείας κρατώντας πανό διαμαρτυρήθηκαν για το νέο πακέτο μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση.  Στο σημείο επικράτησε για λίγη ώρα ένταση με προπηλακισμούς και περιορισμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. 
Λίγη ώρα, αφ' ότου άρχισε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ομάδα συνδικαλιστών μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για να αφήσει το ψήφισμά τους στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη. Κατά τις 14:30 το προεδρείο συνδικαλιστών εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν συνομιλία με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού. Ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), εξερχόμενος του Μεγάρου είπε: "Είναι ειλικρινά κρίμα για το αυτονόητο να εκδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας, αφού είχαμε ενημερώσει ότι θα έρθουμε να το παραδώσουμε. Είναι κρίμα για τον τρόπο συμπεριφοράς των συναδέλφων μας που μας έριξαν χημικά".
Όπως ανακοίνωσαν, θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου, φορώντας την υπηρεσιακή τους στολή. Οι ίδιοι, μάλιστα, σε συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους, ζήτησαν σε περίπτωση που τους δοθεί εντολή να ρίξουν χημικά στις διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων, να είναι ξεκάθαρο ποιος πολιτικός η επιχειρησιακός παράγοντας έδωσε την εντολή. Ακόμη, πρόσθεσαν ότι θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας την ημέρα που θα τεθούν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.


.protothema.gr

Read more...

Tη Νάκυ Αγάθου, επαναφέρει στην ΕΡΤ ο Σαμαράς!...




Παλιά του φίλη, από την Πολιτική Άνοιξη...
kourdistoportocali
Aηδιασμένος με όλα όσα συμβαίνουν την ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παρέμβει παράτολμα. Τηλεφώνησε στην παλαιά του φίλη και ... υποψήφια με την Πολιτική Άνοιξη το 1996, Νάκυ Αγάθου, και της ζήτησε να αναλάβει την εκπομπή της Σαλαγκούδη. Στο μεταξύ η Ανθή θα έχει όλο το χρόνο να εκπαιδευθεί από τον γκουρού της τηλεόρασης Σταμάτη Μαλέλη, στο παλαιό γραφείο του Γιώργη του Κουρή στον Ταύρο.
Η Νάκυ είπε αμέσως ναι στον πρωθυπουργό και ο τελευταίος ενημέρωσε σχετικά τον Σίμο-Πεπίτο-Κεδίκογλου. Ο Σίμος έδωσε εντολή στον Αιμίλιο να στείλει τον προσωπικό του αστυνομικό με την τζιπούρα του να παραλάβει την Νάκυ από την οικία της. Επρόκειτο για μια θεαματική επιστροφή επικών διαστάσεων. Οπωσδήποτε έργο Σαμαρά.


Η Αικατερίνη Αγάθου-Μιχαλοπούλου του Γεωργίου, γνωστότερη ως Νάκυ Αγάθου (και Νάκη), είναι παλιά παρουσιάστρια, από τις πρώτες και τις δημοφιλέστερες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Από το 1967 ως το 1988 παρουσίαζε το πρόγραμμα στην κρατική τηλεόραση. Κατάγεται από την Κέρκυρα.

Γεννήθηκε γύρω στη δεκαετία του 1940. Ξεκίνησε να προλογίζει το πρόγραμμα της τηλεόρασης το 1967 και τον Απρίλιο του 1969 ψηφίστηκε σε διαγωνισμό από την Ελληνική Εταιρία Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Σπύρου Σπυρίδου, ως η δημοφιλέστερη παρουσιάστρια. Ολόκληρη τη δεκαετία του 1970, όπως και στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980 παρουσίαζε τις εκπομπές που επρόκειτο να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στο ΕΙΡΤ και μετέπειτα την ΕΡΤ και ΕΤ-1. Το 1977 και το 1983 ήταν εκφωνήτρια (εκφωνούσε τις ψήφους της Ελλάδας προς τις άλλες χώρες κατά την ψηφοφορία στο διαγωνισμό) στην συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision. Έλαβε επίσης μέρος στην επιθεώρηση του Χάρυ Κλυν Χάρυ Κλυν και πάσης Ελλάδος και υποδύθηκε τον εαυτό της στην ταινία του ίδιου ηθοποιού Made in Greece (1987). Έκτοτε αποσύρθηκε στην ιδιωτική ζωή, με εξαίρεση το 1996, οπότε ήταν υποψήφια βουλευτής το 1996 με την Πολιτική Άνοιξη στην Α΄ Αθηνών, λαμβάνοντας 1.137 ψήφους.



ΚΑΜΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΝΑΚΥ
Η πρώτη παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, ήταν η Έλσα Παπαστεργίου που ανακοίνωνε το πρόγραμμα του Α΄ Πειραματικού σταθμού τηλεόρασης της Δ.Ε.Η. στη Θεσσαλονίκη, όπου εξέπεμπε το 1960.

Στο τέλος του 1965, δηλαδή πριν εκπέμψει επίσημα η ελληνική τηλεόραση, το Ελληνικό Ίδρυμα Τηλεόρασης (ΕΙΡ) προκήρυξε διαγωνισμό για τη πρόσληψη τηλεπαρουσιαστριών, όπου έλαβαν μέρος περίπου 800 κοπέλες. Από τις προσληφθέντες, το πρώτο χρόνο της τηλεόρασης, ξεχώρισαν η Αλέκα Μαβίλη, η Σόνια Ζωίδου και Ελένη Κυπραίου. Όλες αυτές οι πολύ καλές παρουσιάστριες, όμως ήταν –ας πούμε- πολύ συνεσταλμένες και δε προκαλούσαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Αυτά όμως άλλαξαν το δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της τηλεόρασης, όταν οι υπεύθυνοι έδωσαν την ευκαιρία στη νεαρή Νάκη Αγάθου να ενημερώνει κι αυτή τους τηλεθεατές όσον αφορά το πρόγραμμά. Έγινε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα για τον αντρικό πληθυσμό και ταυτόχρονα προκαλούσε μεγάλη ζήλεια στις γυναίκες τηλεθεάτριες. Ήταν μια φινετσάτη και πανέμορφη γυναίκα, πρωτοπόρος στη παρουσίαση προγραμμάτων. Ο αισθησιασμός που εξέπεμπε αυτή η γυναίκα, ήταν το κάτι άλλο και μπορούμε να πούμε ότι έμεινε στην ιστορία για τον τρόπο που ενημέρωνε για το πρόγραμμα. Με το θηλυκό και ταυτόχρονα προκλητικό της στυλ, δημιούργησε «ορκισμένους» φίλους και εχθρούς. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί πάρα πολλά, για το πόσα γράμματα λάβαινε καθημερινά από θαυμαστές της που ήθελαν να την παντρευτούν.
Τον Απρίλιο του 1969, η Ελληνική Εταιρία Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Σπύρου Σπυρίδου, διοργάνωσε διαγωνισμό με απονομή βραβείων, για τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Στο τομέα της ψυχαγωγίας πρώτευσε ο Νίκος Μαστοράκης, στους δημοσιογράφους ο Φρέντυ Γερμανός, ενώ πρώτη σε δημοτικότητα στους παρουσιαστές με μεγάλη διαφορά, αναδείχθηκε η Νάκη Αγάθου, αφήνοντας πίσω της «ιδρωμένους» μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως τη Σάσα Μανέτα, την Εύα Ιωαννίδου, το Στάθη Γαβάκη, το Νίκο Μπουγά, την Αιμιλία Υψηλάντη κλπ. Όλη τη δεκαετία του 1970 η Νάκη Αγάθου – πάντα με το ίδιο τρομερό της

στυλ- ενημέρωνε τους τηλεθεατές για το τι θα παρακολουθήσουν, μαζί με τη χαμογελαστή Κέλη Σακάκου και τη «σοβαρή» Ρίτα Ασημακοπούλου. Η ξανθιά και αισθησιακή παρουσιάστρια, παρέμεινε στη τηλεόραση και τη δεκαετία του 1980 (έως το 1987), ενώ από τις νέες παρουσιάστριες η μόνη που ακολούθησε τα βήματά της, όσον αφορά την επιτυχία στη παρουσίαση προγραμμάτων, ήταν η πανέμορφη Ολίνα Ξενοπούλου. Το 1987 εμφανίστηκε στη ταινία του Χάρη Κλυν «Made in Greece» όπου ''παρουσίαζε'', κάτι σαν επίδειξη μόδας.
Η Νάκη Αγάθου ποτέ δεν απασχόλησε τη κοινή γνώμη με τη προσωπική της ζωή όσο ήταν «σταρ», ενώ δεν ξανακούσαμε το παραμικρό γι αυτήν, από τότε που αποσύρθηκε από τη τηλεόραση.




Read more...

Το θέμα της κλιμάκωσης των μέτρων σε δύο διετίες επανέφερε ο Ευ.Βενιζέλος

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στην οριστικοποίηση και ψήφιση των μέτρων, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή θα αποδώσει αποτελέσματα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης.

«Όσο εγγυώμαστε την ψήφιση των μέτρων, άλλο τόσο εγγυώμαστε και το γεγονός ότι το πακέτο θα είναι το τελευταίο και δεν θα περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα».

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει κλείσει ένα πακέτο 8,5 δισ. ευρώ από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και περικοπές, όμως για τα υπόλοιπα μέτρα υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί η συμβολή της περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών δαπανών του Κράτος (φάρμακο, δημόσιες δαπάνες, άμυνα κλπ), ώστε το συνολικό πακέτο να είναι αναλογικότερα κατανεμειμένο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να κλείσει το θέμα των μέτρων το συντομότερο δυνατό «όχι όπως-όπως», αλλά με διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας βλάπτει την ελληνική υπόθεση.

Για τον ίδιο το θέμα πρέπει να κλείσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί προτού συνεδριάσει το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Έθεσε εκ νέου το θέμα της κλιμακωτής λήψης των μέτρων σε δύο φάσεις με προοπτική -εφόσον αποδώσει η πρώτη φάση- να μην χρειαστούν τελικά τα μέτρα της δεύτερης φάσης.

Επανέλαβε και εκείνος -όπως και ο Φώτης Κουβέλης- ότι δεν προβλέπεται νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αυτή την εβδομάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένταση στις σχέσεις των πολιτικών εταίρων, είπε ότι το κλίμα είναι πάντα καλό, και επανέλαβε ότι «δεν κάνουμε κοινωνικές σχέσεις μεταξύ μας, το ζήτημα είναι να τελειώνουμε με αυτή την εκκρεμότητα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο Κουβέλης εξαπολύοντας επίθεση στην τρόικα

Μήνυμα στους δανειστές


Ο Φώτης Κουβέλης κατά την αναχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο Φώτης Κουβέλης κατά την αναχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι τα μέτρα έκλεισαν έκαναν λάθος, γιατί τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία και να καταλάβει ότι υπάρχουν αντοχές και όρια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προανήγγειλε και νέα συνάντηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη εβδομάδα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Άμεση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών...



Υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι μόνον απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά... και του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε ότι η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή, τις προτάσεις της για ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς.

«Πρέπει, υπουργοί πρώην και νυν, που έχουν περάσει από τομείς της δημόσιας διοίκησης, να αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισόνομα σε σχέση με τους άλλους πολίτες. Είμαστε σε εγρήγορση», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός στρατηγικού εθνικού σχεδίου αντιδιαφθοράς, με τη συγκρότηση ανεξάρτητων οργάνων» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης.

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για πλήρη ανεπάρκεια πάταξης της διαφθοράς και υπογράμμισε ότι θα είναι εθνική ήττα για τη χώρα, αν δεν παταχθεί το φαινόμενο αυτό.

Ο κ. Ρουπακιώτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του προληπτικού ελέγχου αλλά και του κατασταλτικού μηχανισμού, χαρακτηρίζοντας «πολυπλόκαμο τέρας, τη διαφθορά στη χώρα μας», για την αντιμετώπιση της οποίας χρειάζεται- όπως, είπε- συντονισμένη εθνική προσπάθεια.




Read more...

Είκοσι παρεμβάσεις - «φωτιά» ζητεί η τρόικα για το πακέτο των νέων μέτρων

Νέο ραντεβού με Στουρνάρα στις 18:00


Τα αιτήματα των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο βάρος από τις θυσίες
Τα αιτήματα των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο βάρος από τις θυσίες   (Φωτογραφία:  ICON )

Aθήνα
Στην πλέον κρίσιμη φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ και το κλιμάκιο των δανειστών ζητεί «μέτρα άμεσου αποτελέσματος», δηλαδή να μπει «μαχαίρι» σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση που θα έχει στις 18:00 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ενδεικτική της ανασφάλειας των τελευταίων ωρών είναι η αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με ομάδα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της οποίας ήταν η ενημέρωση για τα μέτρα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι οι συζητήσεις θα χρειαστούν μερικές ημέρες ακόμη και επιβεβαίωσε ότι η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή με την τρόικα είναι της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχουν πάρει αρνητική τροπή, καθώς τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλούνται να σηκώσουν βάρη 8,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1 - 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67) από το σύνολο των 11,9 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην βραδινή σύσκεψη της Τετάρτης μεταξύ τρόικας και υπουργού Οικονομικών σημειώθηκε ένταση.

Στις ενστάσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν σχετικά με το δημοσιονομικό όφελος από τις μεταρρυθμίσεις, όπως στο δημόσιο τομέα, και άλλα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, ο Γ.Στουρνάρας απάντησε: «Δεν έχω άλλα».

Ο Πολ Τόμσεν εμφανίστηκε εκνευρισμένος και προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της έντασης, παρενέβησαν οι Μορς και Μαζούχ.

«Τσουνάμι» σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα

Τα μέτρα που θεωρούνται κλεισμένα είναι τα εξής:

  • Πλήρης κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
  • Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
  • Επιβολή ενιαίου μισθολογίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις Οργανισμούς.
  • Μείωση των επικουρικών συντάξεων.
  • Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, με ταυτόχρονη περικοπή συνολικά των δικαιούχων του συγκεκριμένου βοηθήματος.
  • Περικοπές στις συντάξεις των ανασφάλιστων συνταξιούχων.
  • Μείωση επιδομάτων σε αναπήρους.
  • Περικοπή ειδικών επιδομάτων σε νεφροπαθείς.
  • Μείωση συντάξεων του ΟΓΑ με ταυτόχρονη επιβολή εισφορά υγείας για τους αγρότες.
  • Αύξηση των χρόνων ασφάλισης για την χορήγηση της κατώτατης σύνταξης.
  • Μείωση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας για τους οικοδόμους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και άλλους.
  • Επαναξιολόγηση χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων
  • Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων με αυστηρή εφαρμογή της αρχής μια πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις και αναζήτηση κάποιας μορφής εφεδρείας με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
  • Περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων, με πιθανή καθιέρωση πλαφόν αν ασφαλισμένο.
  • Περιστολή των νοσοκομειακών δαπανών
  • Μείωση των ειδικών μισθολογίων 12% κατά μέσο όρο.
  • Σύνδεση όλων των φοροαπαλλαγών με το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία.
  • Καθιέρωση μηχανισμού αποκάλυψης των εισοδημάτων βάση περιουσιακών στοιχείων
  • Δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
  • Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξεκίνησε στο Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατηγορούμενος ο τέως δήμαρχος


H εκδίκαση της υπόθεσης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα
H εκδίκαση της υπόθεσης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Θεσσαλονίκη
Με την κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, πρώην αντιδημάρχους και υψηλόβαθμους δημοτικούς υπαλλήλους.

Στην κατάθεσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου παρουσίασε στοιχεία του πορίσματος, που προέκυψε από τις έρευνες που διενήργησε στις δημοτικές υπηρεσίες.

Κατέθεσε ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 διαπιστώθηκαν πλαστογραφίες και άλλες παρατυπίες και, όπως είπε χαρακτηριστικά, κάθε χρόνο δημιουργούνταν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά ελλείμματα, χωρίς να γίνεται ο προβλεπόμενος από το νόμο έλεγχος στα παραστατικά.

Αποκάλυψε ότι προϊστάμενοι υπηρεσιών στο Δήμο αρνούνταν να συνεργαστούν και να της δώσουν έγγραφα και, όπως είπε, πολλές φορές χρειάστηκε να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, υποβλήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου αίτημα για να καλυφθεί και τηλεοπτικά η δίκη, με δεδομένο ότι παρουσιάζει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, αλλά οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στην αίθουσα.

Η κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, η εκδίκαση θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ποιες κλινικές κλείνουν

Θεραπευτήρια του ΙΚΑ εντάσσονται σε νοσοκομειακές μονάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ συγχωνεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.
Η ανακοίνωση:
«Το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζοντας πιστά την δέσμευσή του για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, προχωρεί στην αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων καίριας σημασίας.
Η άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα του Υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες άλλωστε καταφεύγουν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Προς αυτή την κατεύθυνση το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, ενισχύονται σημαντικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργική ένταξη κλινικών από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ.
Με αυτόν τον τρόπο:
- Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.
- Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, όπου ο πολίτης μπορεί να απολάβει ανά πάσα στιγμή υψηλού επιπέδου περίθαλψη.
- Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοιατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
- Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως».

Read more...

Xρωστούν κάτι... εκατομμύρια

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη στη Ν. Σμύρνη 43χρονος για μη καταβολή ατομικών οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 5.032.608,61 ευρώ. Στον Γέρακα συνελήφθη 42χρονος Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας (συνεργείου οχημάτων) για ποσό ύψους 3.501.765,44 ευρώ.
Στο Π. Φάληρο συνελήφθη 52χρονος για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 960.317,35 ευρώ, στη Ν. Σμύρνη 36χρονη για ποσό ύψους 326.986,18 ευρώ, στη Ν. Σμύρνη 53χρονος για ποσό ύψους 155.438,27 ευρώ, στο Χαλάνδρι 55χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου Ο.Π.Α.Π., για ποσό ύψους 128.830,30 ευρώ, σταΠετράλωνα 62χρονος για ποσό ύψους 117.643,65 ευρώ και στον Άγιο Δημήτριο, 46χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο ύψους 93.712,69 ευρώ.

Read more...

«Στο σφυρί» και τα «ασημικά» στο εξωτερικό ...



Ένα κτίριο σε μία από τις πλέον ακριβές περιοχές του Λονδίνου, γραφεία στις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι, ένα σπίτι στη Λιουμπλιάνα και εκτάσεις γης στη Λευκωσία αναμένεται να βρίσκονται στη λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με...

δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει τα γραφεία και τα σπίτια των διπλωματικών αποστολών της από το Λονδίνο μέχρι το Βελιγράδι» γράφει το πρακτορείο ειδήσεων, που σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που οι αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνουν και ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό.

Η λίστα με τα προς πώληση ακίνητα του εξωτερικού περιλαμβάνουν την ελληνική προξενική κατοικία στην δεύτερη πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου, καθώς και γραφεία σε Βρυξέλλες και Βελιγράδι, είπαν ανώνυμα δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα στο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα στο σφυρί θα βγει ένα βικτοριανό αρχοντικό 947 τ.μ. στο Χόλαντ Παρκ μία από τις πλέον ακριβές συνοικίες του Λονδίνου μετά το Γουεστμίνστερ.

Ακόμη στη λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου βρίσκονται και ένα 8όροφο κτίριο με γραφεία εμβαδού 2.850 τ.μ. στις Βρυξέλλες, ένα μπαρόκ κτίριο 2.376 τ.μ. στη πρωτεύουσα της Σερβίας, ένα σπίτι 1.215 τ.μ. στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας και 8 στρέμματα γης στη Λευκωσία της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει να πουλήσει ή να ενοικιάσει και το παλάτι στο Τατόι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εξοχικό της πρώην βασιλικής οικογένειας περιλαμβάνει και 40 εξωτερικά κτίρια, στάβλους και ένα βασιλικό νεκροταφείο. Ωστόσο, το πρακτορείο σημειώνει ότι η πώληση, σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, μπορεί να εμποδιστεί από την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και την κακή κατάσταση του κτήματος.

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να «τρέξει» άμεσα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ενδεικτική μάλιστα είναι η δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου, που χαρακτήρισε την Ελλάδα «Ελντοράντο» των επενδύσεων, αφού κανένας ακόμα τομέας της, ούτε αυτός του τουρισμού δεν έχει υποστεί κορεσμό.


Read more...

ΚΚΕ: Τα μέτρα είναι συναποφασισμένα και οι κυβερνητικές αντιδικίες είναι για τις λαϊκές αντιδράσεις



ΚΚΕ: Τα μέτρα είναι συναποφασισμένα και οι κυβερνητικές αντιδικίες είναι για τις λαϊκές αντιδράσεις
eurokinissi
Με αιχμηρό τόνο σχολίασε το ΚΚΕ τις ενδοκυβερνητικές εντάσεις κάνοντας λόγο για «συναποφασισμένα μέτρα», με τις αντιδικίες να γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους.
«Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα, ούτε με τον στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την Ε.Ε. Έχουν σχέση με το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους», επισημαίνεται στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Γι' αυτό ο λαός πρέπει να κάνει το μόνο που φοβούνται: Να πει όχι στις θυσίες που του επιβάλλουν για τα κέρδη του κεφαλαίου, με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία για αντεπίθεση διαρκείας», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.http://newpost.gr

Read more...

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για τον πολυτελή βίο της στο Παρίσι Η κυβέρνηση «κουρεύει» Τίνα και σπατάλες

Δραστικές περικοπές στις υπέρογκες ετήσιες δαπάνες που αφορούν την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών και συνδρομών σε 180 διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού επεξεργάζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας να κλείσει κάθε πηγή δημοσιονομικής αιμορραγίας.

Ειδικότερα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και στην Βουλή από την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τον πολυτελή βίο της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη στο Παρίσι όπου εκπροσωπεί την χώρα στον ΟΟΣΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,  ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς όλους τους υπουργούς με την οποία τους ζητά να προχωρήσουν σε περικοπές των σχετικών κονδυλίων. Αναλυτικά, η επιστολή την οποία παρουσιάζει το protothema.gr  αναφέρει ότι «εν όψει της κατάρτισης του Σχεδίου Προϋπολογισμού του 2013 και σε συνέχεια των σχετικών αιτημάτων των υπουργείων… ενημερώστε μας για τα ακόλουθα ζητήματα». 

-          Τον πλήρη κατάλογο των οργανισμό και λοιπών οντοτήτων, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο σας καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών

-          Ποιες εκ των δαπανών αυτών αποτελούν νομική υποχρέωση της χώρας μας

-          Ποιες εκ των ανωτέρω δαπανών κρίνονται από την πλευρά σας ως απολύτως αναγκαίες.

Στόχος είναι η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο εξορθολογισμός  της σχετικής δαπάνης στο πλαίσιο της κοινής μας βούλησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας».

Να σημειωθεί ότι το «θέμα Μπιρμπίλη» έθεσε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρώην στενή συνεργάτιδα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ως «silver girl».




Πέραν όμως, της συγκεκριμένης, ο κ. Μαριάς κατέθεσε και ορισμένα άλλα «εντυπωσιακά» στοιχεία για το εύρος της σπατάλης του κράτους με την μορφή επιχορηγήσεων και συνδρομών προς διεθνείς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Μαριάς:

-          Με απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών στις 30.8.2012 καλείται η Τράπεζα της Ελλάδας να «εμβάσει τηλεγραφικώς στον δικαιούχο: MONUSCO (Αποστολή Σταθεροποίησης του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) εισφορά 8.000.000 δολαρίων (6.376.000 ευρώ)

-          Στις 16.7.2012 το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει πληρωμή 240.000 ευρώ για την καταβολή της Διοικητικής Εισφοράς Ελλάδος στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για το 2012 σημειώνοντας ότι απομένουν προς εκταμίευση άλλα 10.000 ευρώ

-          Στις 5.9.2012 το υπουργείο Ανάπτυξης  εκταμίευσε 7.000.000 ευρώ «για την καταβολή συνεισφοράς της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό Ανάπτυξης (IDA) για τη 15η Αναπλήρωση πόρων του IDA15.

-          Στις 17.6.2012 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε πληρωμή ληξιπρόθεσμης τακτικής εισφοράς της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ έτους 2011 για το ταμείο Συντάξεων και Αποθεματικού Κεφαλαίου.

-          Στις 3 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών αποφασίζει την καταβολή «ληξιπρόθεσμης συνεισφοράς της Ελλάδας στη Διεθνή Ομάδα Συνεργασίας (International Task Force) για θέματα Εκπαίδευσης, Μνήμης και Έρευνας για το Ολοκαύτωμα, για το 2011 ύψους 30.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε πως οι εισφορές της Ελλάδας προς διεθνείς οργανισμούς ανέρχονται σε 119 εκατομμύρια ευρώ. Συμπλήρωσε  δε ότι «δίνουμε εισφορά ως δωρήτρια χώρα στην EUROPEAN BANK OF RESEARCH AND DEVELOPMENT και οι λήπτριες χώρες είναι η Τουρκία και τα Σκόπια; Η πλούσια Ελλάς λοιπόν δίνει 405.000 ευρώ για την καταβολή της πέμπτης δόσης της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα «Πολιτεία για τον ΟΟΣΑ», άλλες 418.000 ευρώ στον ΟΟΣΑ, 405.000 ευρώ στον ΟΟΣΑ για ενίσχυση της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης -για να μας πουν πώς θα διώξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους- 650.000 ευρώ για τα θέματα στο Διεθνή Οργανισμό Ανάπτυξης όσον αφορά την ανακούφιση του χρέους, 1.648.000 ευρώ για το Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας! Η πλούσια Ελλάς δίνει όλα αυτά… Επίσης δίνουμε 488.000 για τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αυτά είναι μερικά δείγματα».protothema.gr

Read more...