Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το θέμα της κλιμάκωσης των μέτρων σε δύο διετίες επανέφερε ο Ευ.Βενιζέλος

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στην οριστικοποίηση και ψήφιση των μέτρων, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή θα αποδώσει αποτελέσματα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης.

«Όσο εγγυώμαστε την ψήφιση των μέτρων, άλλο τόσο εγγυώμαστε και το γεγονός ότι το πακέτο θα είναι το τελευταίο και δεν θα περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα».

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει κλείσει ένα πακέτο 8,5 δισ. ευρώ από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και περικοπές, όμως για τα υπόλοιπα μέτρα υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί η συμβολή της περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών δαπανών του Κράτος (φάρμακο, δημόσιες δαπάνες, άμυνα κλπ), ώστε το συνολικό πακέτο να είναι αναλογικότερα κατανεμειμένο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να κλείσει το θέμα των μέτρων το συντομότερο δυνατό «όχι όπως-όπως», αλλά με διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας βλάπτει την ελληνική υπόθεση.

Για τον ίδιο το θέμα πρέπει να κλείσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί προτού συνεδριάσει το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Έθεσε εκ νέου το θέμα της κλιμακωτής λήψης των μέτρων σε δύο φάσεις με προοπτική -εφόσον αποδώσει η πρώτη φάση- να μην χρειαστούν τελικά τα μέτρα της δεύτερης φάσης.

Επανέλαβε και εκείνος -όπως και ο Φώτης Κουβέλης- ότι δεν προβλέπεται νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αυτή την εβδομάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένταση στις σχέσεις των πολιτικών εταίρων, είπε ότι το κλίμα είναι πάντα καλό, και επανέλαβε ότι «δεν κάνουμε κοινωνικές σχέσεις μεταξύ μας, το ζήτημα είναι να τελειώνουμε με αυτή την εκκρεμότητα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: