Τρίτη 29 Μαΐου 2012

'Εγγραφο-ντοκουμέντο για το σπίτι του 'Ακη



Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ κόστισαν οι πληρωμές των συνεργείων για τις εργασίες ανακαίνισης του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όπως αποκαλύπτεται από τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, έγγραφο δείχνει ότι μέσα σε τρία χρόνια από το 2006 έως το 2008 έγιναν εργασίες ύψους 449.219 ευρώ!



Read more...

Ντοκουμέντο-Ο 'Ακης σημείωνε τις μίζες!

Η άμεση σύνδεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με την off shore Torcaso αλλά και την Morelia Trading , η οποία είχε λάβει μίζες για την υπόθεση των υποβρυχίων αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφο-ντοκουμέντο που βρέθηκε στις σημειώσεις του πρώην υπουργού.
Ένα χειρόγραφο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρει την "εισροή χρημάτων από την Morelia Trading SA σε λογαριασμό της Torcaso Investments LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο χρονικό διάστημα". Και παρακάτω τονίζει...:"πληρωμή της Ferrostall για δωροδοκία" !

Σημειώνεται ότι η Real News είχε αποκαλύψει ότι για την υπόθεση των υποβρυχίων η Morelia Trading S.A., με έδρα τον Παναμά, η οποία ανήκει στον Οράτιο Μελά, κουμπάρο του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου (Νίκο Ζήγρα), είχε λάβει ωφέλιμες πληρωμές από την γερμανική Ferrostaal. Χρήματα είχε λάβει και ο γιος του Οράτιου Μελά, Κύρος.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκαν εμβάσματα της Morelia Trading σε λογαριασμούς της Torcaso, η οποία ανήκει στον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού και η οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Διον. Αρεοπαγίτου. Κι αυτό γιατί η Torcaso αγόρασε το ακίνητο το 1999, το μεταβίβασε στην έτερη off shore Νοbilis, η οποία το πούλησε τελικά στη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη το 2010. 
.enikos.gr

Read more...

Ζητούν δήμευση περιουσιών


Τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων δημοσίων λειτουργών και πολιτικών που αδυνατούν να αποδείξουν ότι αποκτήθηκαν με νόμιμα μέσα ζητά η ΔΗΜΑΡ μέσω δήλωσης του Δημήτρη Χατζησωκράτη.

"Η ΔΗΜΑΡ ζητά τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων δημοσίων λειτουργών και πολιτικών προσώπων που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι αποκτήθηκαν με νόμιμα μέσα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης..enikos.gr

Read more...

Τι απαντά ο Λαλιώτης για Τσίπρα



"Ευφάνταστο σενάριο, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα" χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαλιώτης το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, σύμφωνα με τίτλο "Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

1. Το δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας», στις 27 Μαίου 2012, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!» είναι ένα ευφάνταστο σενάριο, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

2. Είναι γνωστό ότι με δική μου πρωτοβουλία τον Ιούλιο του 2003 έχω παραιτηθεί από όλα τα πολιτικά, κομματικά, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά αξιώματα και από τότε δε συμμετέχω σε κανένα Θεσμικό όργανο αλλά όμως σε κρίσιμες στιγμές δεν έχω αρνηθεί ποτέ τη θετική συμβολή μου. Από τότε μέχρι σήμερα ανεξάρτητα από τις συμφωνίες μου, τις διαφορές ή τις ριζικές διαφωνίες μου σε στρατηγικές, προγραμματικές πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και αξιακές επιλογές των ηγετικών οργάνων του Κινήματος (π.χ. σχέδιο Ανάν, «Λεφτά υπάρχουν», προσφυγή στο ΔΝΤ, υπογραφή Μνημονίων με όλα τα συνεπακόλουθα μέτρα κ.α.), η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

3. Διαχρονικά, επίσης, έχω προσπαθήσει να συμβάλω γόνιμα και θετικά πάντα και κυρίως σε κάθε κρίσιμη καμπή για το γεωστρατηγικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ισοδύναμο της χώρας μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, για την ανασύνθεση και την ανανέωση τής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης μέσα από την αναγέννηση και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύγχρονη, πολυκομματική και ριζοσπαστική Κυβερνώσα Κεντροαριστερά με αδιαπραγμάτευτο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, για τις αναγκαίες αλλαγές και τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις για ένα σύγχρονο δημοκρατικό, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό «Κράτος - Στρατηγείο», για μια δημιουργική κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, για μια εξωστρεφή, παραγωγική, καινοτομική οικονομία, για ένα Κοινωνικό Κράτος με σύγχρονες δομές και ουσιαστικά δίκτυα αλληλεγγύης, για τη Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών φυσικών και πολιτισμικών πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, για την κατίσχυση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών με όρους συμμετοχής, διαφάνειας και δημοσίου ήθους, για την κατοχύρωση μιας Νέας Μεταπολίτευσης με διαρκές ανοιχτό μέτωπο στις αρνητικές και φθοροποιές όψεις της «Κομματοκρατίας», της «Μιντιοκρατίας», της «Λομπυκρατίας» και της «Μ.Κ.Ο.κρατίας».

- Για του λόγου το αληθές και για τις διατυπωμένες έγκαιρα από το 1990 αναλυτικές θέσεις μου σας παραπέμπω στο Βιβλίο μου με τίτλο «Η Πυξίδα». Επίσης για την κλιμακούμενη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στη διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική της διάσταση ενδεικτικά παραπέμπω στα άρθρα μου στα ΝΕΑ με τίτλο «Από την Κρίση στο Κραχ; Φόβοι και Ελπίδες» και στην ΑΥΓΗ με τίτλο «Ο Νεοφιλελευθερισμός και η άλλη Λύση», την άνοιξη του 2008.

4. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται «Συμβουλάτορες» και «Καθοδηγητές» στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο στρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και εκλογικό σχεδιασμό τους.

5. Θέλω να πιστεύω ότι με την αυτονόητη ευαισθησία σας για τη δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσετε με «λελογισμένη» αντίστοιχη προβολή την απάντησή μου, η οποία διαψεύδει το ευφάνταστο σενάριο της Εφημερίδας σας, έτσι ώστε να μη μείνουν οι αναγνώστες σας με ψευδείς και λαθεμένες εντυπώσεις.enikos.gr

Read more...

Ένα αστέρι γεννιέται στο ΠΑΣΟΚ!



Ένα αστέρι γεννιέται στο ΠΑΣΟΚ!
Πολλαπλά ραντεβού με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να έχει ο Μιχάλης Κασσής, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, ο εφέτης ειδικός Ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση με τα στημένα ματς της football league, Γιώργος Καλόφωνος, πρόκειται να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις για τα laptop στις εξέδρες που πήραν «φωτιά».

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Δόξας Κρανούλας, φέρεται να έχει πιαστεί από τον κοριό της ΕΥΠ στις συνολικά 39.000 συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και που είναι στα χέρια του Ανακριτή. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννης, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί, με την κατηγορία ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα των στημένων παιχνιδιών με τα παράνομα στοιχήματα.   http://newpost.gr

Read more...

Η εκκλησία πριν και μετά το σεισμό


Δείτε πως ήταν και πως έγινε ο Καθεδρικός ναός στην πόλη Μιράντολα, της Ιταλίας, όπου χτύπησαν τα 5,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί. enikos.gr

Read more...

Οι δημοσκοπήσεις τρελάθηκαν!!!



Οι δημοσκοπήσεις τρελάθηκαν!!!
Οι συνεχόμενες δημοσκοπήσεις, μάλλον, έχουν μπερδέψει την κοινή γνώμη.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Μία και μοναδική. Η κάθε δημοσκόπηση είτε γίνεται με τον έναν ή τον άλλο επιστημονικό τρόπο είναι μια «φωτογραφία» της στιγμής που διενεργείται. Χιλιοειπωμένο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια αυτό που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Φυσικά κάθε μέτρηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Από κάθε τέτοια «φωτογραφία» μπορούν να συνάγουν συμπεράσματα αλλά και να εντοπίσουν τις όποιες λάθος στρατηγικές τους. Δεν το κάνουν όμως πάντα γιατί πολλοί είναι οι κομματικοί παράγοντες που δεν χρειάζονται εργαλεία αφού δηλώνουν ότι τα... ξέρουν όλα!

Αλλά όπως και να' χει και παρά τους ισχυρισμούς των κομματικών αυτός είναι ο ρόλος των μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Οι πέντε δημοσκοπήσεις τις οποίες παρουσιάζουμε σήμερα συγκεντρωτικά μας δίνουν μια εικόνα της τάσης που διαγράφει το εκλογικό σώμα. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να ανακάμπτει από εκείνο το άκρως προσβλητικό 18,8% και αρχίζει να έχει μεγαλύτερη απήχηση ο λόγος της στον κόσμο. Ο μέσος όρος της αγγίζει το 25% αλλά και πάλι αυτός δεν είναι λόγος για εφησυχασμό. Αντιθέτως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών της 6ης Μαΐου «σκαρφαλώνει» με αξιώσεις -με μέσο όρο- στο 23% περίπου. Η διαφορά του από την ΝΔ είναι ακόμα στα όρια του στατιστικού λάθους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτα και περιορίζεται σε ένα 13,5% Μ.Ο, περίπου, χωρίς όμως να διαγράφει δυναμική και εν τέλει φαίνεται ότι ουδείς θέλει να ακούσει τις όποιες προτάσεις του. Είναι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, στο περιθώριο των εξελίξεων. Μάλιστα τείνει να γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ αφού η στρατηγικές του επιλογές είναι σα να ακολουθούν τις βασικές επιλογές του κ. Τσίπρα.

Το κόμμα του κ. Καμμένου «βολοδέρνει» στο 6-6,5 Μ.Ο και θα επιχειρήσει, δια του προέδρου του, την «επίθεση» του λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Το ΚΚΕ φαίνεται να «κολλάει» στο 6% Μ.Ο αλλά παρουσιάζει δυναμική ανόδου.

Ο κ. Κουβέλης έχει περιοριστεί στο 5,3% Μ.Ο και δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος μέχρι τις εκλογές. Ενδεχομένως να περιοριστεί έτι περαιτέρω.

Η «Χρυσή Αυγή» χάνει έδαφος και αρκείται στο 4,5% Μ.Ο. Οι ελπίδες του κ. Μιχαλολιάκου εναπόκειται στις διαστάσεις που τείνουν να λάβουν οι αντιδράσεις των κατοίκων εκείνων των περιοχών στις οποίες κατοικούν λαθρομετανάστες.

Το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη μπορεί να έχει χάσει έδαφος και να φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποσπάσει το μαγικό 3% αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Για έκπληξη πάει ο κ. Τζήμερος ο οποίος έχει αγγίξει το 3% και ελπίζει να καθίσει λίαν συντόμως στην δεξιά πτέρυγα του Κοινοβουλίου.


ΑρΠα

 http://newpost.gr

Read more...

Λ.Κατσέλη: "Δεν θα συνεργαστούμε"

"Δεν προβλέπεται να έχουμε κάποια εκλογική συνεργασία με κάποιο από τα κόμματα" δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό του Alpha 989.

"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων, με στόχο τις...18 Ιουνίου" συμπλήρωσε η κ. Κατσέλη.

Ακούστε τη συνέντευξη της Λ.Κατσέλη στον Alpha FM:enikos.gr

Read more...

Επίθεση Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...



«Πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει, που λέει ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει "νέος αέρας", άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το Μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί» υπογράμμισε η... γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργατών του Κλάδου Μετάλλου στην Δραπετσώνα, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε σε ανάκτηση του «χαμένου εδάφους» από το ΚΚΕ, «διότι μετά τις 18 Ιουνίου ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δοθεί πίστωση χρόνου, κάτι που θα είναι ολέθριο, στην όποια καινούργια κυβέρνηση σχηματιστεί».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε την αντίφαση ότι, ενώ πριν τις εκλογές σημαντικό τμήμα του λαού ήταν εναντίον του Μνημονίου, αλλά και «δυσαρεστημένο από την ΕΕ γενικά», σήμερα «μεγάλο μέρος του λαού παραμένει εναντίον του Μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό 75%-80%, επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ». Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πραγματοποίησαν αντιμνημονιακή στροφή με τον όρο παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος τον ίδιο όρο, «έκανε πίσω κατά κράτος», μιλώντας για τροποποίηση του Μνημονίου και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα, ως ο κύριος φορέας μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος στις 17 Ιουνίου, ο λαός, ακόμα κι αν ψηφίσει τα ίδια κόμματα, στην πραγματικότητα, να έχει ενισχύσει τη συντηρητική στροφή των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που θα είναι "θάνατος" στην πορεία», ανέφερε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας της ότι «αν το κίνημα μείνει θεατής του "πηγαινέλα" στις Βρυξέλλες, οι βιομήχανοι εν τω μεταξύ, θα έχουν αλλάξει τα φώτα στην εργατική τάξη με τις ατομικές συμβάσεις και την ατομική τρομοκρατία».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στις καλλιεργούμενες αυταπάτες περί τροποποίησης του Μνημονίου υπάρχει «μόνο το ΚΚΕ που επιμένει ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ανατροπή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, καθώς και να πιστέψει ότι μέσα στην ΕΕ η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει, εξαιρουμένων τμημάτων του μονοπωλιακού κεφαλαίου, καθώς επίσης και ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στην ΕΕ (και) με το κεφάλαιο στην Ελλάδα να συνυπάρχει με μια κυβέρνηση η οποία θα ακολουθεί μια πολιτική χειροκροτούμενη από τα καπιταλιστικά μονοπώλια και με τον λαό ταυτόχρονα να αισθάνεται κάπως ανακουφισμένος». Εκτίμησε, επίσης, ότι το πρόγραμμα που θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έχει καμία σχέση με τα προεκλογικά του συνθήματα», ενώ ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα χτυπήσουν πλέον τον μέσο εργατικό μισθό.

Η κ. Παπαρήγα, σημείωσε ότι το καλύτερο σενάριο ανάκαμψης προβλέπει «2% αύξηση κατά μέσο όρο του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, το οποίο για την Ελλάδα σημαίνει 0% ή και κάτω από 0%» και επανέλαβε τις εκτιμήσεις του κόμματος είτε για ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» και νέων μέτρων, είτε για το ενδεχόμενου επιβολής ενός «ελληνικού ευρώ στο 50% της αξίας του ευρώ, με τα δάνεια σε ευρώ και τους μισθούς σε ελληνικό ευρώ». «Ο λαός θα έχει να διαλέξει αν θα τα χάσει σε 6 μήνες ή αν θα τα χάσει σε 2 χρόνια», είπε, τονίζοντας ότι «αυτοί που λένε πως θα γυρίσουμε στους μισθούς του 2009 είναι απατεώνες, ειδικά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για απατεωνιά που δεν "κολλάει" ούτε με τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε τον λαό να είναι έτοιμος «να παλέψει κυριολεκτικά για το ψωμί, μέσω των συνδικάτων και των Λαϊκών Επιτροπών που πρέπει να οργανώσουν την επιβίωση και τις λαϊκές διεκδικήσεις, αν η κατάσταση οξυνθεί απότομα» και ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους να προβούν σε αλλαγή διοικήσεων στα σωματεία, αναδεικνύοντας αγωνιστικές διοικήσεις, ταξικά προσανατολισμένες. Ανέφερε ότι «όλη η "σαπίλα" των διοικήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, αυτή την στιγμή, είναι επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ότι μπορεί να τις ξανακάνει δημόσιες και να είναι όπως πριν. Και αυτοί παρέσυραν και κόσμο, όλη η σαπίλα και του "σημιτικού" και του "παπανδρεϊκού" ΠΑΣΟΚ μετακόμισε (στον ΣΥΡΙΖΑ)».

Έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό που μπερδεύει τον κόσμο για το ποιος επιθυμεί ή όχι την συνεργασία, καθώς, όπως είπε, «όταν πας να συνεργαστείς ο καθένας βάζει τις θέσεις του για να πει ο άλλος "όχι"». Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ακόμα κι αν «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έλεγε ναι, με αφορμή την κατάρτιση του προγράμματος των "100 ημερών", «μετά τις εκλογές, έπρεπε να μπούμε στην κυβέρνηση, αλλά αυτό έχει τελειώσει, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αυτά που λέει, όχι γιατί δεν έχει ικανότητα, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει αν δεν συγκρουστεί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν έλθει σε ρήξη με την ΕΕ». Επίσης, κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ «είναι διατεθειμένο να σηκώσει όλες τις ευθύνες σε μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ορισμένοι «θέλουν να μετατραπεί το ΠΑΜΕ σε παράταξη, να φτιάξουν κι αυτοί μια δική τους συνδικαλιστική παράταξη και να μετατραπεί η συνεργασία με το ΠΑΜΕ σε πολιτική συνεργασία. Αυτό είναι λάθος, η πολιτική συνεργασία γίνεται ανάμεσα στα κόμματα, όχι μπερδεμένη με τα σωματεία και το κίνημα».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι «η σύγχρονη αριστερά έχει συγκροτηθεί σε ριζική αντιπαράθεση προς το κομμουνιστικό κίνημα, προβάλλοντας ως "σύγχρονο" το αριστερό ρεύμα», ενώ υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ είναι αυτοτελές κόμμα, από εκεί και πέρα μέσα στα σωματεία να παλέψουμε μαζί με όλους».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


Read more...

Χωρίς μεγάλες αλλαγές τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ - Ποια είναι τα νέα πρόσωπα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου



Χωρίς μεγάλες αλλαγές τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ - Ποια είναι τα νέα πρόσωπα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές με τοποθέτηση νέων προσώπων, κυρίως σε μη εκλόγιμες θέσεις, σημειώθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τα οποία κατατέθηκαν χθες το βράδυ στον Αρειο Πάγο, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Σημαντικότερη αλλαγή είναι η αποχώρηση του τέως προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου που παραχωρεί τη θέση του στην Καστοριά στον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Θωμά Αναστασίου, ο οποίος προέρχεται από το στενό περιβάλλον του κ. Βενιζέλου.

Eκτός ψηφοδελτίων μένουν και οι Σήφης ΒαλυράκηςΗλίας ΚαρανίκαςΜιχάλης Παντούλας και Χρήστος Κατσούρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στις λίστες του κόμματος προστίθενται:


- Α' Αθηνών: 
Ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος
- Β' Αθηνών: Γιώργος Αποστολόπουλος, ο δημοσιογράφος Γ.Κανελλάκης (προτελευταία θέση), ο καθηγητής Πανεπιστημίου Λυκούργος Λιαρόπουλος (στην τελευταία θέση), Ευγενία Μωραΐτη και Γιώργος Τρίχας.
- Α' Πειραιά: Σπύρος Αλεξόπουλος, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας, ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κώστας Ρεσβάνης
- Α' Θεσσαλονίκης: ο εκδότης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης
- Μεσσηνία: ο Διονύσης Αλευράς
- Λακωνία: Μαρία Αναγνωστοπούλου (από το Επικρατείας)
- Καστοριά: Θωμάς Αναστασίου, Κωνσταντίνος Γκουπιδένης, Γιάννης Παπουλίδης και Χρήστος Λάμπης
- Αχαΐα: Φώτης Ανδρικόπουλος
- Ξάνθη: Ανέστης Αντωνιάδης
- Σάμος: Κώστας Βαλσάμης, Γιάννης Λεμονής
- Λέσβος: Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, Μαρία Ψήμμα
- Ευριτανία: Δημήτρης Καρφής και Λάμπρος Τσιτσάνης (αντιπεριφερειάρχης)
- Χανιά: Κώστας Μουντάκης (στη θέση του Σ.Βαλυράκη)
- Πιερία: Απόστολος Ντινάκης και Γιώργος Χιονίδης
- Θεσπρωτία: Κώστας Πανταζής
- Ιωάννινα: Δημήτρης Παπαγεωργίου
- Κιλκίς: Θανάσης Τζούρτζος
- Βοιωτία: Βασίλης Τόγιας (πρώην βουλευτής)
- Σέρρες: Κώστας Τρέντσιος
- Καρδίτσα: Θανάσης Τσίντζας
- Τρίκαλα: Κώστας Φαμίσης
- Αιτωλοακαρνανία: Γιώργος Χριστογιάννης
- Γρεβενά: Θανάσης Ψαρράς

Τέλος, ζήτησαν και μπαίνουν στην τελευταία θέση: Β' Θεσσαλονίκης ο πρώην βουλευτής, Γ. Αρβανιτίδης και στην Πέλλα ο πρώην βουλευτής Β. Γιουμτζίδης.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις λίστες με όλους τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚhttp://newpost.gr

Read more...

Με Καραμανλή στις Σέρρες και Αντώνη Σαμαρά στην Αττική οι λίστες της ΝΔ



Με Καραμανλή στις Σέρρες και Αντώνη Σαμαρά στην Αττική οι λίστες της ΝΔ
Η συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή, γιου του Αχιλλέα, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Σέρρες στην τελευταία τιμητική θέση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη έκπληξη στις λίστες του κόμματος, που κατατέθηκαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει εκτός της Μεσσηνίας, την Αττική αντί της Μαγνησίας, όπου θα τοποθετηθούν και υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ.

Στην Κεφαλονιά, όπου η έδρα χάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλάζει ριζικά. Επικεφαλής θα είναι και πάλι ο Πέτρος Αλιβιζάτος.

Από τις πληροφορίες φαίνεται ότι στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης θα μπει πίσω από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, καθώς και ότι στα Χανιά επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β΄ Αθηνών θα είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νικόλαος Σταθόπουλος.
Ξεκάθαρα –από την πρώτη στιγμή- είναι τα δεδομένα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, του οποίου θα ηγηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, με τη σειρά των υπολοίπων υποψηφίων να μη διαφοροποιείται και τον κ. Αθανασίου να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, τον κ. Λαζαρίδη στην τρίτη και τον κ. Μιχελάκη στην τέταρτη.http://newpost.gr

Read more...

Στους 15 οι νεκροί από τον σεισμό στη βόρεια Ιταλία

Και μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ



 
 
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών έγινε αισθητή την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ιταλίας, μία μόλις εβδομάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι -σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια.

Εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν, υπάρχουν εργάτες εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 40 χλμ. βορείως της Μπολόνιας και 60 χλμ. ανατολικά της Πάρμας σε βάθος 9,6 χλμ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Μόντενα.

Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, όμως, πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά την προηγούμενη φονική δόνηση.

Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια. Επίσης, εκκενώθηκαν σχολεία στη Φλωρεντία, την Τοσκάνη και την Εμιλία, ενώ σε όλη τη βόρεια Ιταλία οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, τόνισαν ότι " το ιταλικό κράτος κινητοποιήθηκε άμεσα και οι κάτοικοι δεν πρόκειται, σε καμμία περίπτωση, να μείνουν αβοήθητοι".
.protothema.gr

Read more...

Παραλήρημα Bild: ξεφορτωθείτε τα ευρώ ελληνικής κοπής!

Δεν παίζονται οι άνθρωποι



 

 
Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας τα ελληνικά ευρώ που θα έχουμε στις τσέπες μας θα μετατραπούν σε ελληνικό νόμισμα! Με αυτά τα λόγια προσεγγίζει την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας και την υιοθέτηση νέου νομίσματος στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Φιλοξενώντας δηλώσεις και εκτιμήσεις του καθηγητή καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας Charles Blankart  η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα της Ελλάδας και αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ. 

«Τα ευρώ με σειριακό αριθμό που αρχίζει από Υ (ο αριθμός που υποδηλώνει πως τυπώθηκαν στην Ελλάδα) θα χάσουν αμέσως κάθε αξία» υπογραμμίζει η Bild Zeitung.  .protothema.gr

Read more...

Το ΚΚΕ καταγγέλλει


Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι εξακολουθούν να λειτουργούν πλαστοί λογαριασμοί στο Twitter και στο Facebook στο όνομα της Αλέκας Παπαρήγα, αλλά και του κόμματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι παρά τις επανειλημμένες επίσημες διαμαρτυρίες του για τους πλαστούς λογαριασμούς που λειτουργούν στο twitter και στο facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν μαρτυρώντας τη δόλια και ύποπτη στόχευσή τους.
Την πρώτη ευθύνη για την ύπαρξη αυτών των πλαστών λογαριασμών που συκοφαντούν προκλητικά το ΚΚΕ και εξαπατούν καλοπροαίρετους χρήστες του διαδικτύου έχουν το Twitter και το Facebook, τόσο γιατί επέτρεψαν την ανάρτησή τους χωρίς να ζητήσουν ή να διασταυρώσουν στοιχεία όσο και γιατί επιτρέπουν τη λειτουργία τους παρά τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τις διαμαρτυρίες του προς τις εταιρίες αυτές.
Το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει τη διαβολή και την προβοκάτσια και για να βάλει τέλος στην εξαπάτηση ή στην παγίδευση, εκτός από την πολιτική καταγγελία, είναι αποφασισμένο να προχωρήσει και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες».enikos.gr

Read more...

Παίρνει 380.000 ευρώ αφορολόγητα η Λαγκάρντ!

Ήξερε να πει για τους Έλληνες, αλλά...



 
  Σε 380.989 ευρώ ανέρχονται οι ετήσιες αποδοχές της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ωστόσο, όπως και όλοι οι προκάτοχοί της στη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ!

Αυτό προβλέπεται γενικότερα για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961.

Μάλιστα, η κυρία Λαγκάρντ παίρνει και ένα επίδομα, ύψους 66.820 ευρώ ή 83.760 δολαρίων.

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της στον «Guardian», όπου μεταξύ άλλων είπε για τους Έλληνες «να μην περιμένουν καμία συμπάθεια» και ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους», χρήστες του Διαδικτύου αναδεικνύουν, με αναρτήσεις τους στο Facebook και άλλα δίκτυα, το γεγονός ότι η ίδια η Λαγκάρντ απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ως διεθνής αξιωματούχος.

Βάσει των άρθρων 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, τα εισοδήματά της από το ΔΝΤ δεν φορολογούνται, καθώς «ο διπλωματικός αξιωματούχος απαλλάσσεται από κάθε φορολογία, προσωπική ή πραγματική, εθνική, τοπική ή κοινοτική», βαρύνεται ωστόσο με κάποιους φόρους για την «ακίνητη περιουσία του, που βρίσκεται στη χώρα όπου είναι διαπιστευμένος» ή για κάποιες «ειδικές υπηρεσίες», τις οποίες θα ζητήσει.protothema.gr

Read more...

Προκλητικοί χαιρετισμοί από μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προς τους δημοσιογράφους...




Οι φωτογραφίες που ακολουθούν προέρχονται από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων, χθες, έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν δημοσιογράφοι, που ... συμμετείχαν στη συγκέντρωση, μέλη της Χρυσής Αυγής, πέρασαν από το σημείο με μηχανάκια, χαιρετώντας ναζιστικά και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες προς το μέρος τους.





































Πηγή: maxomenidimosiografia.blogspot.com


Read more...

Νεκροί και ερείπια από νέο ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών στη βόρεια Ιταλία

Επέστρεψε ο φόβος στην Εμίλια


Στο φόβο βυθίζεται ξανά η βόρεια Ιταλία
Στο φόβο βυθίζεται ξανά η βόρεια Ιταλία   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Ρώμη, Ιταλία
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15 σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρχουν κι άλλα θύματα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους σε κτίρια της ευρύτερης περιοχής.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία σπέρνοντας φόβο από το Βένετο έως τη Λομβαρδία. Ακολούθησε σειρά μετασεισμών έως και 5,4 βαθμών που έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία, περιλαμβανομένων των πόλεων Μόντενα, Μπρέσια και Μιλάνο.

Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 15, βάσει των όσων μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η Repubblica. Νεκροί είναι κάτοικοι και εργάτες σε τοπικές βιομηχανίες, καθώς και ένας καθολικός ιερέας, που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, εκτιμάται όμως πως είναι υψηλός.

Κτίρια, εκκλησίες και εργοστάσια κατέρρευσαν, και ο δήμαρχος του Σαν Φελίτσε δηλώνει με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση ότι πιθανώς θα υπάρξουν και άλλα θύματα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.06 τοπική ώρα Ιταλίας, μόλις μία εβδομάδα μετά το σεισμό που χτύπησε την ίδια περιφέρεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια.

Η νέα δόνηση δυσκολεύει σε τραγικό βαθμό την οικονομική αναδιοργάνωση της περιοχής, διότι πολλές παραγωγικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, είχαν ήδη πληγεί από το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου, στις 20 Μαΐου.

Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics
Στο χωριό Φινάλε Εμίλια κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ής Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου, μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ής Μαΐου.

Ιταλοί πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν εργάτες που φέρονται να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια σε βιομηχανία έξω από το χωριό Μεντόλα.

Σε όλη την βόρειο Ιταλία έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας. Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο, με την λειτουργία Wi Fi.

Εν τω μεταξύ, όλο και μεγαλύτερη διάσταση προσλαμβάνουν οι πολεμικές σχετικά με το αν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επαναλειτούργησαν μετά την πρώτη, φονική δόνηση της 20ής Μαΐου, πληρούσαν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Στη βιομηχανία Μeta, που παράγει μηχανήματα υψηλής ακρίβειας, στον Σαν Φελίτσε, κατέρρευσε μέρος της εγκατάστασης και έχασαν την ζωή τους δυο βορειοαφρικανοί εργάτες και ένας Ιταλός μηχανολόγος που είχε κληθεί να ελέγξει την ασφάλεια των χώρων εργασίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων και συγγενών των θυμάτων που προβάλλονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «οι δυο εργάτες δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην δουλειά, διότι φοβούνταν νέους, ισχυρούς σεισμούς, αλλά πιέστηκαν από τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας».

«Από εδώ και πέρα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εργάτη να μπει σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές, έστω και όχι ιδιαίτερα εμφανείς» δηλώνει ο επικεφαλής των καραμπινιέρων της περιοχής, Σαλβατόρε Ιανιτσότο.

Η εισαγγελία της Μόντενα θα κληθεί να εξακριβώσει εάν θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, τόνισαν ότι «το ιταλικό κράτος κινητοποιήθηκε άμεσα και οι κάτοικοι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μείνουν αβοήθητοι».

«Οι κρατικοί θεσμοί θα κάνουν άμεσα ότι μπορούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να βοηθηθούν οι πολίτες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Τη στιγμή που ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος, ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε την συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο, για την παροχή βοήθειας σε όσους είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό της 20ής Μαΐου» επισήμανε ο Μάντι.

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Φραντσέσκο Προφούμο ανέφερε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως την Πέμπτη, για να μπορέσουν να εξακριβωθούν όλες οι ζημιές στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε ειδικές ομάδες ψυχολόγων προς στήριξη των κατοίκων και ιδίως των παιδιών.

* Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε με ανακοίνωσή του την «αλληλεγγύη» και τη «φιλία» της Γαλλίας προς την Ιταλία, επισημαίνοντας πως η Γαλλία είναι στη διάθεση των ιταλικών Αρχών να τους προσφέρει κάθε ανθρώπινη και υλικοτεχνική βοήθεια που θα μπορούσε να τους είναι χρήσιμη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κανένα στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας δεν προσχώρησε στο ΛΑΟΣ ...



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Προφανώς εκ παραδρομής ανακοινώθηκε σήμερα από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ότι ο κ. Ελευθ. Στυλιανέλλης, ο οποίος προσχώρησε στις τάξεις του, ήταν...
μέλος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Η μοναδική σχέση που επιχείρησε να αποκτήσει με το κόμμα μας ήταν η αίτηση εγγραφής που υπέβαλε μόλις προ δεκαημέρου (19 Μαΐου) και η οποία δεν είχε καν συζητηθεί στα αρμόδια όργανα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ..


Read more...

Επίθεση Πάγκαλου στον Τσίπρα...



Αφήνει αιχμές κατά Βενιζέλου...
«Ο λαός είναι μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα, όποια κι αν είναι η στάση απέναντι στο αποτέλεσμα δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος που είναι στη μειοψηφία να συμφωνήσει» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Real fm και την Κάτια Μακρή.

Ο ... πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η άποψή μου είναι ότι εάν δεν υπάρξει πλειοψηφία για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου με σκληρή διαπραγμάτευση όπου μπορεί να γίνει, οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα οδηγεί στην αυτοκτονία της κοινωνίας».

«Ο Ελληνικός λαός έχει αυτοκτονήσει σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στο παρελθόν, το 1897, το 1922, το ίδιο κάναμε το 1945 με τον εμφύλιο» ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «έχει πλούσιο παρελθόν αδικοπραξιών. Ο Τσίπρας εκφράζει τον παλαιοκομμουνιστικό λόγο, δεν έχω σεβασμό ούτε τάση να συζητήσω με αυτούς που οραματίζονται την επάνοδο τον Σταλινισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ακούστε τις δηλώσεις Πάγκαλου...


Read more...

Οι Έλληνες αξίζουν σεβασμό για τις θυσίες τους, απαντά η κυβέρνηση στη Λαγκάρντ

Δηλώσεις Δ.Τσιόδρα


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Διευκρινίζοντας ευθύς εξαρχής ότι η κυβέρνηση έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, με συγκεκριμένο πλαίσιο και ρόλο, για να χειριστεί τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και να διεξάγει ομαλά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνάντησή του με τους πολιτικούς συντάκτες -απαντώντας σε ερώτηση περί έλλειψης των ταμειακών αποθεμάτων του κράτους- σημείωσε ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα».
Πρόσθεσε ότι πρωτίστως αυτά αφορούν τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. «Γι' αυτό και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, θα έχει συνάντηση με στελέχη Εφοριών και Τελωνείων για την αύξηση των εσόδων» είπε ο κ. Τσιόδρας.
Σχετικά με ενδεχόμενη καταγγελία του Μνημονίου, όπως προτείνεται από ορισμένα κόμματα επ' ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου, ο υπηρεσιακός κυβέρνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκείνη που θα προκύψει από τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου». Επισήμανε, όμως, πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις, που έχουν νομοθετηθεί, δεν θα πρέπει να τηρούνται.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρέπεμψε στα συμπεράσματα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι θέλουν την Ελλάδα στη ευρωζώνη.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει βαρύτατες θυσίες και αξίζει τον απαιτούμενο σεβασμό».
Για τα φάρμακα
Εντός του Ιουνίου προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να δοθούν στους φαρμακοποιούς, προς εξόφληση των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία, 490 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν 75 εκατ. ευρώ και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί και η δεύτερη δόση, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.
Για τις εξετάσεις
Τη λύπη της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με αφορμή το ζήτημα της Φυσικής εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, εξήγησε ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχουν από τον νόμο τη δυνατότητα να παρέμβουν. «Δεν μπορεί να γίνει υπαγόρευση και αξιολόγηση των θεμάτων, καθώς είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Κέντρικής Επιτροπής Εξετάσεων» τόνισε.
Για τις προσλήψεις
Σαρανταπέντε χιλιάδες προσλήψεις 11μηνης διάρκειας από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών Δημόσιας Διοίκησης, Παύλου Αποστολίδη, Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι προσλήψεις αφορούν τους ΟΤΑ για τους τομείς Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, ενώ την εποπτεία θα έχει το ΑΣΕΠ.
«Δεν αφορούν προσλήψεις στο Δημόσιο και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...