Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ


Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης
(από το anatropi2020)
Υστατη προσπάθεια για μία μυστική διαπραγμάτευση με τον περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες πρόσωπα που δηλώνουν ότι...
εκπροσωπούν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με στόχο να μην υποστηρίξει, τελικά, η κυβερνητική πλειοψηφία την συγκρότηση Προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropi2020 τα πρόσωπα αυτά προσέγγισαν εκ νέου τον Χάρη Παμπούκη ( ο οποίος είχε συναντηθεί προ μερικών εβδομάδων με τον πρώην υπουργό και η είδηση ουδέποτε διαψεύσθηκε από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας) και ζήτησαν "να βρεθεί τρόπος να μην παραδοθεί ο Άκης βορά σε μία προανακριτική".
Ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρώην πανίσχυρο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος θα πυκνώνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του (ως άτυπος εκπρόσωπος του Άκη) και σκοπεύει να φέρει στη δημοσιότητα έγγραφα που δείχνουν πως οι ουσιαστικές αποφάσεις και οι επικαιροποιήσεις της σύμβασης για τα υποβρύχια έγιναν επό των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου και του διαδόχου του στη Γενική Διεύθυνση Σπύρου Τραυλού.
Ο κ. Παπαντωνίου τα διαψεύδει όλα αυτά και απειλεί να μιλήσει κι αυτός δημοσίως, αφήνει, δε, να εννοηθεί πως "ότι έγινε έγινε επί Άκη, κιε γώ, απλώς, υλοποίησα τη σύμβαση".

Γιώργος : " Δεν ήμουν στο ΚΥΣΕΑ"
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ογκώδη φάκελο με "καυτά" και λεπτομερή στοιχεία για τις μίζες με τα υποβρύχια.
Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανακατατάξεις στο ζήτημα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αν και μέλος του ΚΥΣΕΑ, απουσίαζε κατα τις 29 Ιουλίου του 1999 στην Τουρκία, όπου και για πρώτη φορά ως τότε υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε για τα ελληνοτουρκικά με του Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεν. Επομένως, όπως λένε με νόημα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου δεν υπέγραψε κανένα έγγραφο και καμία έγκριση προμήθειας υποβρυχίων.

Ο ρόλος του Γ. Μπέλτσιου
"Δεινός" διαπραγματευτής και διαμεσολαβητής αποδεικνύεται, εξάλλου, ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Μπέλτσιος, σύμφωνα με στοιχεία που δείχνουν ότι επιτύχανε αύξηση σχεδόν 1% επί της προμήθειας στα υποβρύχια φυσικά για προσωπικό όφελος (σχετικό ρεπορτάζ στη Realnews)
Μεγαλύτερη λοιπόν προμήθεια επειδή «έπεισε την ελληνική κυβέρνηση» να αγοράσει γερμανικά υποβρύχια και να πουλήσει στους Γερμανούς τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ζήτησε και έλαβε το 2002 ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος διαπραγματευόμενος άυξηση με του Γερμανούς από 2,65% σε 3,5%.
Τον Ιούνιο του 2002, ο Γιάννης Μπέλτσιος συναντιόταν στην Αθήνα με στελέχη της HDW / Ferrostaal, ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά από τις προμήθειες που διακινήθηκαν στο παρασκήνιο της σκανδαλώδους συμφωνίας. Όπως προκύπτει από εξωδικαστική αγωγή της υπεράκτιας Dolmarton την οποία εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο Γιάννης Μπέλτσιος εναντίον της Ferrostaal για διεκδίκηση προσυμφωνηθέντων αμοιβών, «ζήτησε η αμοιβή για λογαριασμό της ενάγουσας να αυξηθεί από 2,65% σε 3,5% της αντίστοιχης σύμβασης αναβάθμισης».
Read more...

Νέο ξεφώνημα του Πάγκαλου


…καταντά βαρετό πλέον με τους πανταχού παρόντες υπερσυριζαίους ;)

Αναδημοσίευση από Peramatozoa.info

To βιντεο είναι απο την υποδοχή του Πάγκαλου στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, στα εγκαίνια που έγιναν σήμερα 7-4-2011. Παρά το σχετικα μεγάλο όγκο υποστηρικτών της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ που είχαν προσέλθει για να “πανηγυρίσουν” τη μεταφορα του Κέντρου Υγείας του Γεν.Νοσοκομείου “ΘΡΙΑΣΙΟ” σε νέα κτίρια ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, έπεσε το σχετικό γιουχάισμα.

Zaphod

papaioannou.

Read more...

Ο Σημίτης είναι εδώ !


Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι η παρέμβαση Σημίτη από την “Καθημερινή”, στην χρονική στιγμή που γίνεται, δίνει την εντύπωση πολιτικής πλατφόρμας, στην οποία δεν αποκλείεται να συσπειρωθούν οι παλαιοί “εκσυγχρονιστές”.

Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική βλέποντας και κάνοντας, είπε ο Κ. Σημίτης και λίγες ώρες αργότερα, πήρε στην σκυτάλη ο πρώην υφυπουργός (του Σημίτη) Έκτορας Νασιώκας, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του πάντα πιστού (στον Σημίτη) Νίκου Μπίστη.
«Η χώρα μας βιώνει την πτώχευση και αγωνίζεται να αποφύγει την κατάρρευση. Η πολιτική, σήμερα, είναι βαρύτατα άρρωστη από τον λαϊκισμό, από την απουσία εκσυγχρονιστικής φωνής, από έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας και πολιτικών εφεδρειών» τόνισε από τη Λάρισα ο Έκτορας Νασιώκας σημειώνοντας ότι «χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο η κατάσταση επιδεινώνεται».
Το μειλίχιο παρουσιαστικό του Έκτορα Νασιώκα δεν μπορούσε (χθες βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπίστη στο Χατζηγιάννειο), να κρύψει τον βαθύτατο προβληματισμό του για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.
«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού αντιστέκονται. Το πρόβλημα επιδεινώνεται εξαιτίας της απουσίας εσωκομματικής δημοκρατίας. Οι βουλευτές όταν καλούνται να ψηφίσουν για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως το μνημόνιο για παράδειγμα, θα πρέπει να αφήνονται να αποφασίζουν ελεύθεροι, χωρίς να επισείετε ο μπαμπούλας της διαγραφής σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο η κατάσταση επιδεινώνεται», δήλωσε ο βουλευτής, ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με την τελευταία παρέμβαση του Κ. Σημίτη.

«Οφείλουμε να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας, για να προχωρήσουμε। Πρέπει να βρούμε μια σοσιαλδημοκρατική ισορροπία» τόνισε από ττην πλευρά του ο Νίκος Μπίστης, ενώ επισήμανε πως «η αναμέτρηση που επίκειται δεν αφορά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αξιωματική αντιπολίτευση. Θα είναι ανάμεσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ».

newpost.gr

Read more...

Διάψευση συνάντησης Προέδρου της Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό

Με ανακοίνωση η προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρχε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δήλωση του Διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου της Προεδρίας Κ।Μπίτσιου: «Σε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάση "οι πληροφορίες" που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου».

newsbomb.gr
Read more...

«Μαύρο χρήμα» ψάχνει το ΣΔΟΕ στις διαφημιστικές!

Με πολλή προσοχή και χειρουργικές κινήσεις η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (τ. ΣΔΟΕ) αναζητά τη διακίνηση ή και το ξέπλυμα -αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει- «μαύρου χρήματος» στις διαφημιστικές εταιρείες.

Στο στόχο του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα τεράστια ποσά που διακινούνται μεταξύ διαφημιστών και ΜΜΕ που πουλάνε διαφημιστικό χρόνο (τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και έντυπα) με τη μέθοδο των «επιστροφών» στους διαφημιστές, χρήματα που συνήθως δίνονται κάτω από το τραπέζι και «χέρι με χέρι».
Το θέμα των «επιστροφών» που εκβιαστικά παίρνουν από τα ΜΜΕ οι διαφημιστικές εταιρείες προκειμένου να τους δώσουν « πακέτα» διαφημίσεων, απασχολεί σοβαρά τις Ενώσεις Ιδιοκτητών Ραδιοφώνων, Τηλεοπτικών Σταθμών και Εντύπων, που ζητούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση για να τερματιστεί αυτό το «άρρωστο» καθεστώς στη διαφημιστική αγορά με τις «επιστροφές» (year-end-bonus).

Βέβαια, οι διαφημιστές απαντούν ότι οι «επιστροφές» σε ποσοστό 9,9% επί της διαφημιστικής δαπάνης είναι θεσμοθετημένες από το νόμο 2328/95 του Βενιζέλου, αλλά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ τονίζουν ότι:

  • Οι «επιστροφές» είναι πολύ μεγαλύτερες από το 9,9% που ορίζει ο νόμος.
  • Οι «επιστροφές» δίνονται χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια –και στην περίπτωση αυτή έχουμε διακίνηση «μαύρου χρήματος».

Πάντως, το αραγές μέτωπο των διαφημιστικών εταιρειών στο θέμα των παράνομων επιστροφών έσπασε πρόσφατα, όταν εκδότης μεγάλης εφημερίδας των Αθηνών συμφώνησε με τράπεζα να χορηγούνται οι διαφημίσεις του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο έντυπο, απευθείας, χωρίς τη διαμεσολάβηση διαφημιστικής εταιρείας. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά εγκαινίασε μια νέα εποχή σοβαρών και μεγάλων ανακατατάξεων στη διαφημιστική αγορά.

Μείνετε «συντονισμένοι» με το newsbomb। Μόνο εδώ θα διαβάσετε τα πορίσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ που θα κάνουν πάταγο!

newsbomb.gr
Read more...

Έντοκα γραμμάτια 1,25 δις. ευρώ θα εκδώσει το Δημόσιο


Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε σήμερα ότι το δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 1,25 δις. ευρώ.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 15η Απριλίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 14 Απριλίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.


Read more...

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση – Σενάρια για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές


«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση τα νέα προειδοποιητικά πυρά που έριξαν βουλευτές του κόμματος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια στον ΚΤΕ Οικονομίας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι έντονες αντιδράσεις μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που απείλησαν ευθέως με καταψήφιση του νομοσχεδίου, ήταν τέτοια που ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει το νομοσχέδιο και να παραδέχεται ότι η κατάσταση τον υπερβαίνει, προαναγγέλλοντας ότι θα απευθυνθεί στον πρωθυπουργό.

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς στις 15 Απριλίου θα πρέπει να παρουσιάσει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, το οποίο αφού περάσει από το υπουργικό θα πάει για ψήφιση στην Βουλή. Το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο προβλέπει άλλωστε την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 22 δις. ευρώ για την τριετία 2012-2015 , με τον υπουργό Οικονομικών να τονίζει ξανά και ξανά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει οριζόντια μέτρα όσον αφορά μισθούς και συντάξεις όπως πέρυσι χωρίς να έχει πείσει απόλυτα πολλούς από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η δυσκολία των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν, κατ’ επιταγήν της τρόικας, είναι τέτοια που εκφράζονται φόβοι για νέες διαρροές βουλευτών κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες, ενώ βάλλουν κατά μελών της κυβέρνησης, ιδιαίτερα δε κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τυχόν καταψήφιση των μέτρων αναμένεται ότι θα έχει δυσμενή αποτελέσματα που θα συνδέονται με την ομαλή δανειοδότηση της χώρας μας καθώς και την επιμήκυνση και τη μείωση των επιτοκίων του ελληνικού δανείου.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να «ρίξει» τους εκρηκτικούς τόνους που επικρατούν στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης, δεν αποκλείεται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» του ανασχηματισμού, με κυριότερη αλλαγή αυτή του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός, μέσω συνεργατών του, έχει διαμηνύσει προς τους βουλευτές την απόφασή του να πάει σε εκλογές, εφόσον παρατηρηθούν νέες διαρροές κατά την ψήφιση νομοσχεδίων στη Βουλή.

Σε ανταρσία οι βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών

Ιδιαίτερα έντονοι ήταν οι διάλογοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα τη συζήτηση για τα τυχερά παιχνίδια. «Δεν το ψηφίζω» ξεκαθάρισε η Βάσω Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι το μέτρο έχει καθαρά στυγνό και εισπρακτικό χαρακτήρα. «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος» συμπλήρωσε.

«Το νομοσχέδιο δεν είναι ηθικό» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Αμοιρίδης, ενώ ο Δημήτρης Λιτζέρης τόνισε στον κ. Παπακωνσταντίνου. «Μας κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;»

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;» ρώτησε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει। Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο» ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

newsbomb.gr
Read more...

Μονιμοποίησαν 270 συμβασιούχους της Βουλής με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών

troktiko-blog.blogspot.com/2011/04/270-6.html
Την ώρα που θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά και τα μέτρα της κυβέρνησης προσανατολίζονται στη μείωση τον υπαλλήλων του δημοσίου, αφού όπως ισχυρίζεται είναι αρκετή, ας μας εξηγήσει πώς
μονιμοποίησαν 270 συμβασιούχους της Βουλής, εκ των οποίων μερικές συμβασιούχες γυμνάστριες με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών.

Εδώ που πήγε ο ΑΣΕΠ, γιατί τέτοια διάκριση, τι παραπάνω είχαν αυτοί από τους υπολοίπους
πολίτες της χωράς;

Μήπως και αυτοί ακολουθούν το παράδειγμα τον καθαριστριών του Μαξιμού που από ΤΕ έγιναν ξαφνικά ΠΕ; Γιατί κάθε φορά γίνονται τα ίδια; Μήπως το σάπιο πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να εξυπηρετεί πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια; Μήπως ήρθε η ώρα να τους στείλουμε όλους σπίτια τους॥


Read more...

Το 1936 η Ελλάδα απάντησε: "ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις"..

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1936, η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου,που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου,
που είχε ιδρύσει η Κ.τ.Ε (Κοινωνία των Εθνών), κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Η Ελλάδα απάντησε: "ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας" !

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:

"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή.
Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο"
(Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).


Το Διεθνές δικαστήριο το 1938 δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ।
troktiko-blog.
Read more...

Δήλωση του βουλευτή Χρήστου Μαγκούφη για το χθεσινοβρα​δινό επεισόδιο στα διόδια


Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Μαγκούφη για το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε στην κάμερα του trikalaola.gr ο κ. Μαγκούφης.
Νωρίτερα μιλήσαμε με το νομικό σύμβουλο του κ. Μαγκούφη κ. Ασήμη Κουρσόπουλο, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής
Ο οδηγός του κ. Μαγκούφη την ώρα που πήγε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων, παρενέβη μία κύρια από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», άγνωστη προς τον κ. Μαγκούφη, ανάμεσα στον οδηγό και στον ταμία των διοδίων για να τον εμποδίσει να μην πληρώσει. Ο κ. Μαγκούφης κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και απλά κατέβασε το χέρι της κυρίας και ήθελε ο ίδιος να πληρώσει, με το σκεπτικό πως δε νοείται ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, περνώντας τα διόδια να μην πληρώσει και να παρανομήσει, λέγοντας στην κυρία «Δεν θα με υποχρεώσεις σε παρεμβατική συμπεριφορά».

Μεταξύ του κ. Μαγκούφη και της κυρίας δεν υπήρξε καμία άλλη απολύτως σωματική επαφή και αυτά που γράφονται σε διάφορα δημοσιεύματα δεν ευσταθούν. Ο κ. Μαγκούφης ζήτησε από την εταιρία των διοδίων να του αποδοθεί όλο το βίντεο και όχι μόνο το κομμάτι το οποίο παίζει τώρα στο You Tube. Επίσης, η πλευρά Μαγκούφη θα ζητήσει από ιδιώτη γιατρό πραγματογνώμονα, αν υπάρχει τραυματισμός της κυρίας που προκλήθηκε από το επεισόδιο μεταξύ του κ. Μαγκούφη και της κυρίας.

Ακόμη, θα ζητηθεί πότε έγινε η τηλεφωνική κλήση στο ΕΚΑΒ, που σημειωτέο έγινε μετά από 45 λεπτά περίπου και η κυρία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Read more...

THN ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΡΟΜΠΑΪ


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Απριλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Ο X. Ρομπέι θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη. Στις 12:45 ;exει προγραμματιστεί να...
συναντήσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στη 1 το μεσημέρι, ο κ. Ρομπέι θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τέλος ο κ. Ρομπέι θα μιλήσει κολούθως, θα μεταβεί στο Μέγαρο «Θ. Β. Καρατζάς», όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς».
Read more...

Τηλεφώνημα Παπούλια σε Παπανδρέου χθες το βράδυ;...



Σύγχυση επικρατεί για τις αιτίες της εσπευσμένης επιστροφής του Παπανδρέου από την Πολωνία. Ορισμένοι επισημαίνουν ότι του τηλεφώνησε ο Παπούλιας λέγοντας του ότι η ... κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο και πως θέλει να τον δει επισήμως.

Το γράφαμε και στις αρχές της εβδομάδας ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αρνητική στάση που τηρεί απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σαμαράς θεωρώντας ότι βάζει πλάτη στον Παπανδρέου όπως τυχαία δεν είναι και η πρόσφατη επίσκεψη Καρατζαφέρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Άλλωστε σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Σαββατοκύριακου» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι ο Παπούλιας έχει τη σύνεση να δρομολογήσει με την θεσμική του ιδιότητα τις δέουσες πολιτικές εξελίξεις.
parapolitika.gr


Read more...

Παράνομες οι επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ...



Παράνομες κρίθηκαν οι «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τα ταμεία της ΓΕΝΟΠ, οι οποίες ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ για την περίοδο 1999 – 2010.

Tο ποσό αυτό δόθηκε από την ΔΕΗ είτε με θεσμοθετημένες διαδικασίες, είτε με έκτακτες αποφάσεις.
Το γεγονός είδε το... φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δύο μήνες και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Γενικός Eπιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Pακιτζής διαπιστώθηκε ότι όλες οι επιχορηγήσεις είναι παράνομες!


Το πόρισμα του κ. Pακιντζή καταρρίπτει τις δύο γνωματεύσεις της ΔEH που εμφάνιζαν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρηματοδοτήσεων ως νόμιμες, σύμφωνα με την Καθημερινή.


Σε λίγες μέρες αναμένεται να φτάσει το πόρισμα στα χέρια της υπουργού Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη και το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.


Πάντως, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα για τους υπουργούς που υπέγραφαν τέτοιου είδους επιχορηγήσεις όλα αυτά τα χρόνια.
star.gr


Read more...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ


Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στη Λάρισα, έχουν προχωρήσει, από χθες το βράδυ στις 11, τα μέλη της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της με Πανελλαδικά Απεργιακά Μετρά από την Παρασκευή 1/4/1011, προχώρησε σήμερα και σε κατάληψη της περιοχής Λάρισας με ένα και μόνο σκοπό όπως αναφέρουν ... να καταδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τεχνικών όπως, οι τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό ,τις ανεξέλεγκτες εργολαβίες σε σχεδόν όλους τους τομείς της επιχείρησης ,αλλά και το πολύ μεγάλο θέμα που είναι άλλο από την προσπάθεια ξεπουλήματος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαου όπως επίσης ότι...
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο πάρα να Ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιδράσουν στην υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, στη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την χώρα σε προτεκτοράτο συμφερόντων.... μπροστά σ αυτή την απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι ενισχύουμε τη δράση του κινήματος και αντιδρούμε. Αντιδρούμε όχι μόνο για τη κατάργηση αυτών που ήδη λεηλατήθηκαν, αλλά και για τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, που ακολουθεί. · Στόχος η πολιτική που ρίχνει τα βάρη στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.
· Στόχος οι πολιτικές ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου.
· Στόχος οι πολιτικές πριμοδότησης εγχωρίων και μη παρασιτικών συμφερόντων.
· Στόχος οι επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που εστιάζουν στην ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων.

Read more...

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΒΑΣΩΣ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Συνάντηση μίας ώρας είχαν πριν από λίγο η Βάσω Παπανδρέου και ο απεσταλμένος του πρωθυπουργού Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη γνωστή Brasserie και θα πρέπει να θεωρειται βέβαιο ότι έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για να καμφθούν οι αντιστάσεις της ...
πρώην υπουργού. Ο φακός του fimotro τους εντόπισε πριν από λίγο να φεύγουν από το γνωστό καφέ και να οδεύουν προς τη Βουλή. Όπως μάθαμε πριν από λίγο η Βάσω Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή...
http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_3020.html
Read more...

ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΠΕΣ FAST TRACK ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν σε κυβερνητικούς βουλευτές ότι ο Γιώργος Παπανδρεόυ το πρωί της Δευτέρας θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ορίζοντας ως ημερομηνία εκλογών 20 ημέρες μετά τη διάλυση της Βουλής, όπως έγινε το 1996 επί Κώστα Σημίτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο τριήμερο κατά το οποίο υπάρχει απεργία στα Μ.Μ.Ε, θα κάνει τις τελικές συναντήσεις του αλλά όπως όλα δείχνουν οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ κοντα!!!
Σε λίγο θα έχουμε περισσότερς πληροφορίες...
http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_5516.html
Read more...

Κραυγή αγωνίας στο ΠΑΣΟΚ: Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε


Σφοδρή κριτική ασκεί η Αριστερή Πρωτοβουλία στους “υπουργούς του Μνημονίου” και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε “νευρική κρίση” με ανακοίνωσή της κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός ότι η πορεία που χαράζει η ίδια η κυβέρνηση και το “οικονομικό ιερατείο των διακόνων της” σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίζει θύελλες στο όνομα του φόβου και της τρομοκρατίας για την επόμενη δόση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία (Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) που έχει μεγάλα ερείσματα στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, στην αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τον Γιώργο Παπανδρέου. Ωστόσο σήμερα, δεν διστάζει να τονίσει:

“Εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιήσαμε για το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Επισημάναμε επανειλημμένα τις αρνητικές προοπτικές για το μέλλον της χώρας, που διαμορφώνουν οι επιλογές του οικονομικού επιτελείου.

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται ανεξέλεγκτα στο ρυθμό της παρατεταμένης μνημονιακής ασφυξίας και η κυβέρνηση συζητά με τους κερδοσκόπους και τοκογλύφους της για την εξεύρεση λύσης των προβλημάτων της δηλαδή τι ανταλλάγματα-φιλέτα έχουμε να προσφέρουμε μήπως και καθησυχάσουμε την λαιμαργία τους. Η κυβέρνηση και το οικονομικό της ιερατείο των διακόνων, συνεπικουρούμενη από τα περισσότερα ΜΜΕ, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό για ακόμα περισσότερα μέτρα με πρόσχημα ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση. Η νέα αφαίμαξη γυρεύει 23,5 δις ευρώ και απαιτεί την αναδιάρθρωση-διάλυση των επικουρικών ταμείων, την οριζόντια περικοπή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των αποδοχών στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση των επενδύσεων στις ΔΕΚΟ, τη συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομείων, εφοριών και αστυνομικών τμημάτων, την αύξηση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κ.λ.π. Όλα αυτά οδηγούν την πατρίδα μας στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

Το φως που διαφαίνεται στο τούνελ είναι εκείνο της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της παρακμής με κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ερασιτεχνισμό που την διακρίνει. Εικόνα θολούρας, αναβρασμού και ανεξέλεγκτου εκνευρισμού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να μη νοιάζονται για το σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο ξεχνώντας ότι είναι οι υπουργοί του μνημονίου. Οι διαφωνίες προσωπικές αλλά αντιφατικές και κενές νοήματος των κυβερνητικών παραγόντων έχουν οδηγήσει τους βουλευτές μας σε νευρική κρίση και αισθάνονται πλέον αδύναμοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού μας κάνει να είμαστε ως κυβερνητική παράταξη όλοι ζαλισμένοι. Δεν μπορούμε πλέον να πείσουμε, ούτε καν να διασκεδάσουμε, τις ανησυχίες των πολιτών για τις φήμες των νέων μέτρων που έρχονται.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τονίσει πολλές φορές ότι η πορεία που χάραξε η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίσει θύελλες. Καμιά οικονομία σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ανάπτυξη, ούτε μπορεί να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση με την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και την μείωση της κατανάλωσης. Η μακρόχρονη ύφεση δεν βοηθά ούτε την ανασυγκρότηση του κράτους ούτε την εξυγίανση του κρατικοδίαιτου τραπεζικού συστήματος. Με τα αντιπαραγωγικά μέτρα που συνεχώς επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η επανάκαμψη της Ελλάδας στις αγορές θα είναι προσδοκία και όνειρο μόνο των κυβερνητικών παραγόντων. Γι’ αυτό είναι η ώρα των μεγάλων και θαρραλέων αποφάσεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και του σεβασμού των πολιτών. Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε ψευδαισθήσεις και απάτες που σερβίρουν άκοπα και ανερυθρίαστα οι ερασιτέχνες κυβερνητικοί παράγοντες.

Χρειαζόμαστε ικανούς πολιτικούς πατριώτες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Χρειαζόμαστε δεξιοτέχνες πολιτικούς που θα πείσουν τα γεράκια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου ότι μόνο με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους που θα συνοδευτεί με δραματική μείωση των επιτοκίων θα μπορέσουμε να ανασάνουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε σαφές στους εταίρους μας ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των G20 για την αναδιάρθρωση του χρέους. Χωρίς την συμβολή των εταίρων μας δύσκολα θα εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά.

Πριν λοιπόν ξεσπάσουν οι θύελλες η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλογιστεί σοβαρά την κατάσταση της χώρας και να επεξεργαστούν οι αρμόδιοι πολιτικοί και όχι οι παρέες ένα Εθνικό Σχέδιο για την λύση του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της χώρας. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες της χώρας. Να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αντιστρέψει άμεσα την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο απέτυχε παταγωδώς στον πιο κρίσιμο τομέα και η χώρα κινδυνεύει να ζήσει πρωτοφανείς καταστάσεις. Είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές.

Αυτές που έπρεπε να είχανε γίνει …χθες.

Οι Έλληνες δεν φοβούνται ούτε τις αλήθειες, ούτε τις θυσίες, αλλά τα κενόδοξα φληναφήματα και τους ρηχούς πολιτικούς απεχθάνονται. Πρέπει επιτέλους να απομακρυνθούν οι ματαιόδοξοι κενολόγοι από την κυβέρνηση. Πρέπει να κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Η διαχείριση του γενικού συμφέροντος δεν είναι παιχνίδι για προσωπικές καριέρες ούτε για να παίζουν πεντόβολα στις κοσμικές παραλίες οι πολιτικοί του life style. Οι εποχές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ας κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι την τελική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος όπως ο Χ. Τρικούπης.

Υ।Γ. Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ήθελε να αποδώσει τα εύσημα στον κ. Ραγκούση όχι τόσο για τον αυταρχισμό του αλλά γιατί άνοιξε το επάγγελμα των συμβασιούχων με μπλοκάκια μήπως και σωθεί η ελληνική οικονομία”.

newpost.gr

Read more...

Αυξήσεις τιμών χωρίς τέλος στο καλάθι της νοικοκυράς

Πάνω 4,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο


http://img.protothema.gr/9C155AE5A258650AC9FFDA55433C7C5A.jpg
Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις βασικών ειδών που χρειάζεται καθημερινά ένα νοικοκυριό, προς επιβεβαίωση των προβλέψεων που εκφράζουν εδώ και μήνες οι καταναλωτές - μέσα από τις σχετικές έρευνες που πραγματοποιούν φορείς όπως το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – αλλά και ως λογικό επακόλουθο της συνεχούς αύξησης των τιμών στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον Μάρτιο, σε ποσοστό 4,5% αυξήθηκε το Μάρτιο 2011 ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή σε σύγκριση με το Μάρτιο 2010, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009...

Σε σύγκριση,δε, με το Φεβρουάριο του 2011, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 10-Μαρτίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 09-Μαρτίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 1,6%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αποδίδεται κυρίως:

α) Στην κατά 2,5% αύξηση τιμών σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά, με επίκεντρο την αύξησηςτων τιμών, κυρίως, στα δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά.

β) Στην κατά 19,9% αύξηση των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.

γ) Στην κατά 1,5% αύξηση των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

δ) Στην κατά 10,0% αύξηση στα έξοδα για ένα σπίτι, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης και του φυσικού αερίου.

ε) Στην κατά 1,8% αύξηση των τιμών, στα λευκά είδη, στα υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.

στ) Στην κατά 8,9% αύξηση των τιμών στα καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και υπηρεσίες μεταφορών.


ζ) Στην κατά 2,3% αύξηση των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.


ι) Στην κατά 2,0% αύξησης των τιμών σε φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα).


ια) Στην κατά 3,5% αύξηση των τιμών των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.

Αντίθετα, ελαφρά μειωμένες ήταν οι τιμές στα φάρμακα.

Επιπλέον, η αύξηση του πληθωρισμού από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο αποδίδεται πρώτιστα στο τέλος των εκπτώσεων καθώς και στην αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα φρούτα και τις πατάτες καθώς και στα ασφάλιστρα μεταφορών.

Read more...

Ομόλογα: Υπάρχουν ευθύνες, αλλά... έχουν παραγραφεί

Άλλο ένα σκάνδαλο στο αρχείο!


http://img.protothema.gr/DA0AE9539EA38C022FE183AB1092AA5F.jpg
Στην παραδοχή ότι αν και υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών, η ξέρα της παραγραφής εμποδίζει την περαιτέρω έρευνα του σκανδάλου ομολόγων προχώρησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

“Σκανδαλιάρικα κόμματα”...

Πάντως, το χάι λάιτ της συνεδρίασης ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος πήρε τον λόγο, επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα οποία χαρακτήρισε ως κόμματα ...«σκανδαλιάρικα» καθώς είναι υπεύθυνα για όλες τις μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας και δήλωσε πως αποχωρεί από την αίθουσα μαζί με τους βουλευτές του.

Αναλυτικά ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε «Ζούμε για άλλη μια φορά τον αγγελικά πλασμένο κόσμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ζούμε σε μια δεκαετία που ξεκίνησε από το σκάνδαλο Χρηματιστηρίου και κατέληξε με την πιθανή πτώχευση της χώρας Μια χαμένη δεκαετία. Δέκα χρόνια έξι σκάνδαλα, αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ το γεγονός ότι έχουμε ενα σκάνδαλο κάθε ενάμιση». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε επίσης για κάθε μια υπόθεση χωριστά λέγοντας «Τα οΟμόλογα, δεν είναι πατέντα της ΝΔ. Χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Σημίτη και την συνέχισε η ΝΔ και χάθηκαν λεφτά. Ο Ζορμπάς όταν τον χρησιμοποιούσε η ΝΔ τον κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ και το αντίθετο και ο εισαγγελέας είπε πως τα λεφτά πήγαν στα ταμεία ενός κόμματος. Γιατί δεν ρωτά κανείς σε ποιο κόμμα; Το Βατοπέδι, ξεκίνησε με Δρυ και Φωτιάδη και ολοκληρώθηκε με την ΝΔ. Από κοινού είστε στα σκάνδαλα είστε σκανδαλιάρηδες. Για την Siemens δεν γνωρίζατε τι έκανε ο Μαντέλης, δεν γνωρίζατε ότι ήταν δοσίλογος και αξιωματικός της χούντας . Από κοινού ήσασταν στο σκάνδαλο της Siemens. Οικονομία, ο πρωθυπουργός πιστεύω ότι είναι σοβαρός. Εχει δεσμευτεί να γίνει εξεταστική αλλά δεν έχει προχωρήσει και σε δυο μήνες παραγράφεται το σκάνδαλο. ¨Η σέβεται την δέσμευσή του ή κάτι άλλο συμβαίνει. Υποβρύχια επίσης κοινή υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο ΠΑΣΟΚ δόθηκαν 1,3 δισ. και επι ΝΔ 730 εκατομ. και δεν πήρατε τίποτε… πακτωλός οι μίζες αλλά δεν ξέρει κανείς ποιος τα πήρε. Κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλά για τον Τσοχατζόπουλο γιατί τους εκβιάζει». Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως τα σκάνδαλα δημιουργούνται γιατί «Δεν έχουμε δημόσια διοίκηση και δεν έχουμε διοίκηση γιατί δεν θέλατε να σας ελέγχει. Έχετε καταδικάσει τον τόπο και για να φύγει η δυσοσμία από την χώρα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Εμείς πάντως αποχωρούμε από την σημερινή συζήτηση και συνεχίστε μόνοι σας να ζείτε μεσα στην δυσοσμία».

Απάντηση Λούκας

Απάντηση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έδωσε η υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη η οποία δήλωσε πως «Η θέση της κοινής ευθύνης διαχέει τις ευθύνες και πληγώνει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει σήμερα. Με τον τρόπο αυτό τορπιλίζουμε την δημοκρατία». Στην συνέχεια η υπουργός μίλησε για την υπόθεση των ομολόγων σημειώνοντας πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έπρεπε να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα και πως τελικά ζημιώθηκαν. Πάντως, πριν τις ρουκέτες Καρατζαφέρη οι ομιλητές του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψαν να ασκήσουν δριμεία κριτική στους χειρισμούς των τότε διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και να μιλήσουν για «αποδεδειγμένη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης». Από την άλλη η ΝΔ πιστή στην στάση της (οι βουλευτές της είχαν αποχωρήσει από την επιτροπή) επέμεινε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, πως τα ταμεία τελικά κέρδισαν από τις συγκεκριμένες επενδύσεις και πως η υπόθεση «ανακαλύφθηκε» για να ξεχαστεί το «μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου». Τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, παραδέχθηκαν πως υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων που θα απαιτούσε περαιτέρω έρευνα, όμως σημείωσαν πως υπάρχει το κόλλημα της παραγραφής. Αναλυτικά:

Χρήστος Χάιδος (ΠΑΣΟΚ)

«Υπάρχουν πασίδηλες πολιτικές ευθύνες και ανάγκη περαιτέρω έρευνας για ευθύνες και παραλήψεις για τους τότε υπεύθυνους. Δυστυχώς όμως η ΝΔ έκανε και κάνει ότι μπορεί για να μην ερευνηθεί το σκάνδαλο. Γι’ αυτό και έκλεισε την βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα και μετά αποχώρησε από την εξεταστική. Η Επιτροπή δεν κατηγορεί κανένα αλλά ερευνά ενδεχόμενες ευθύνες. Το όλα στο φως είναι - όπως λέει ο πρωθυπουργός - ο δρόμος για την συμφιλίωση πολιτών με το πολιτικό σύστημα».

Νίκος Νικολόπουλος (ΝΔ)

Η εξεταστική περιορίστηκε σε φαντασιώσεις και μύθους. Η δικαιοσύνη όμως διέλυσε τον μύθο του ΠΑΣΟΚ περι σκανδάλου ομολόγων. Τι εξυπηρετεί το να ζητάτε το κεφάλι ενός γενικού γραμματέα όταν ο εισαγγελέας ούτε καν τον έχει καλέσει για κατάθεση; Από την πρώτη μερα η ΝΔ ζητησε να διερευνηθεί η υπόθεση από το 1997… Το πόρισμα είναι παρωδία. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στον δομημένο αποπροσανατολισμό και τα δομημένα ψεύδη.

Βερα Νικολαϊδου (ΚΚΕ)

«Τις τελευταίες 2 δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιούν την σκανδαλολογία για να πείσουν των κόσμο ότι για την οικονομική κρίση φταίνε τα σκάνδαλα και όχι το σύστημα… Η έρευνα της επιτροπής περιορίστηκε με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 2004-2007 και με ευθύνη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έμεινε απέξω το μεγάλο σκάνδαλο με τα αποθεματικά των ταμείων των εργαζομένων…. Υπάρχει αντικειμενική και πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πέραν των ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων. Υπάρχει η ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τους Πέτρο Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη».

Ηλίας Πολατίδης (ΛΑΟΣ)

«Το σκάνδαλο των ομολόγων δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία. Αναδείχθηκε η ανικανότητα διοικήσεων ταμείων, η διακίνηση μαύρου χρήματος και η νοοτροπία εκείνης της πολιτικής ηγεσίας. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε ζητήσει για τις ποινικές ευθύνες των υπουργών να ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους πολίτες ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματά τους. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε και σήμερα τα αδικήματα για τα δομημένα ομόλογα έχουν παραγραφεί όπως συνέβη και για το Βατοπέδι. Παρά ταύτα θεωρώ πως πρέπει να γίνει προανακριτική για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια».

Βασίλης Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

«Υποψιάζομαι ότι η υπόθεση των ομολόγων τερματίζεται σήμερα. Εχω την αίσθημα πως συμμετέχω σε μια φαρσοκωμωδία. Ολες οι εξεταστικές έγιναν για να εξοντωθεί ο πολιτικός αντίπαλος και όχι για να χυθεί άπλετο φως»

Θανάσης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ)

«Υπήρξε πολιτική μεθόδευση για να αγοραστούν τα δομημένα ομόλογα υπήρξε όμως και μεθόδευση για να παραγραφούν οι ευθύνες του σκανδάλου».

Προκόπης Παυλόπουλος

«Το πόρισμα είναι διάτρητο από τις ανακρίβειες και είναι γεμάτο από εμπάθεια και δολιότητα. Πήγαν να ισοφαρίσουν το σκάνδαλο των ομολόγων με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου»

Read more...

Τί (δεν) άλλαξε στους μισθούς του ΟΣΕ ...



Κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα, τα στελέχη της Τρόικας ανακάλυψαν ότι το ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση του ΟΣΕ χρησιμοποίησε την κλασική μέθοδο... «στρίβειν δια του αρραβώνος». Οι μειώσεις δηλαδή της τάξης του 10% στις αποδοχές άνω των... 1.800 ευρώ ισοσκελίστηκαν με αυξήσεις σε πρόσθετες αμοιβές (π.χ. επιδόματα, προαγωγές κτλ), σύμφωνα πάντα με την τριμελή επιτροπή της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τελικά πως διαμορφώνεται το ακριβές ύψος των αποδοχών των σιδηροδρομικών, μετά την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΕΕ).

Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογραφείσα ΣΕΕ ο βασικός μισθός στον ΟΣΕ κυμαίνεται για τους εργαζόμενους:

- Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 800 ευρώ έως 1.400 ευρώ αντίστοιχα
- Μέσης εκπαίδευσης (απολυτήριο λυκείου) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 880 ευρω έως 1.760 ευρώ αντίστοιχα
- Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 4 (πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ 4ετούς φοίτησης) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 1.040 ευρώ έως 2.280 ευρώ αντίστοιχα
- Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 5 (πτυχίο 5ετούς φοίτησης) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 1.120 ευρώ έως 2.400 ευρώ αντίστοιχα.

Επιδόματα

Το επίδομα γάμου είναι ίσο προς 10% επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 4 της κατηγορίας ΜΕ (μέση εκπαίδευση), ο οποίος διαμορφώνεται στα 1.040 ευρώ.

Το επίδομα τέκνων που αφορά κάθε εργαζόμενο με παιδιά ηλικίας έως 25 χρόνων και είναι ίσο με ποσοστό επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 4 της κατηγορίας ΜΕ:

- 5% για το πρώτο τέκνο
- 5% για το δεύτερο τέκνο
- 15% για το τρίτο και κάθε επόμενο τέκνο.

Το επίδομα θέσης διοίκησης ισούται με ποσοστό επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου της κατηγορίας που έχει καταταγεί ο εργαζόμενος:

- έως 25% για τον προϊστάμενο διεύθυνσης
- έως 20% για τον προϊστάμενο υπηρεσίας
- έως 15% για τον προϊστάμενο τμήματος
- έως 10% για τον προϊστάμενο τομέα
- έως 3% για τον προϊστάμενο ομάδας.

Σύμφωνα με την ΣΕΕ, η διοίκηση του ΟΣΕ καθορίζει, μέσα στα παραπάνω όρια, το ακριβές ποσοστό στο οποίο ανέρχεται το επίδομα θέσης διοίκησης βάσει της βαρύτητας της εκάστοτε θέσης.

Το επίδομα μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών που ισούται με ποσοστό επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 1 της κατηγορίας (ήτοι μισθός για προϋπηρεσία 0-2 έτη) στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος:

- 10% για μεταπτυχιακό
- 20% για διδακτορικό


Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί που οδηγούν συρμούς για συνολική απόσταση τουλάχιστον ίση προς 6.100 χιλιόμετρα θα δικαιούνται αποζημίωση που ανέρχεται στο μικτό ποσό των 150 ευρώ. Για αποστάσεις από 5.100 έως 6.100 χιλιόμετρα το αντίστοιχο ποσό ανερχεται στα 75 ευρώ.

Ανάμεσα στα επιδόματα ανήκουν και αυτά για επικίνδυνη και ανθιυγεινή εργασία και το ύψος τους προσδιορίζεται κατά περίπτωση.

Μείωση λειτουργικών δαπανών

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, οι λειτουργικές δαπάνες του ΟΣΕ για το 2010 σε σχέση με το 2009 παρουσιάζουν, μείωση περίπου 25%, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μείωσε τα λειτουργικά έξοδα κατά 32,84%. Τέλος, το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου 2011 βελτιώθηκε κατά 61,12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, κατά το αρμόδιο υπουργείο.
capital.gr


Read more...

Ενταση στη Βουλή...



Για συγκάλυψη του Άκη Τσοχατζόπουλου απο το ΠΑΣΟΚ και ασυλία του απο την κυβέρνηση έκανε λόγο στην βουλή με αφορμή τα σκάνδαλα που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Απολαμβάνει της Ασυλίας γιατί ...εκβιάζει οτι θα ανοίξει το στόμα του και θα την πληρώσουν και υψηλόβαθμοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ , σημείωσε, ενώ ανέφερε οτι τον ταμία του Άκη, τον έκοψε το κόμμα απο υποψήφιο στην Κρήτη γιατί γνώριζαν οτι τα είχε «αρπάξει» αλλά δεν ζήτησαν να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε και τον Τάσο Μαντέλη ως δοσίλογο της χούντας , που όλοι γνώριζαν οτι υπηρετήσει στα ΕΑΤ-ΕΣΑ ως αξιωματικός άλλα κανένας δεν μιλούσε . Για άλλη μια φορά ζήτησε απο την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές


Read more...

ΝΔ: Μήπως χάσατε την δεδηλωμένη;...



Το έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση εξαιτίας της κόντρας μεταξύ υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η ΝΔ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος των ομολόγων στην ολομέλεια της Βουλής ο ...πρώην υπουργός δικαιοσύνης και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας πήρε το λόγο και αφού επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών και το «απαράδεκτο» όπως το χαρακτήρισε νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια μίλησε για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών καταλήγοντας «όταν ο υπουργός Οικονομικών αναγκάζεται να αποσύρει το νομοσχέδιο το οποίο έχει περάσει από το υπουργικό συμβούλιο και ζητάει από τον πρωθυπουργό να παρέμβει, είστε σίγουροι ότι έχετε την δεδηλωμένη ή μήπως την έχετε απολέσει;».

Η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ήταν, βεβαίως, άμεση, καθώς ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και δεν έχουμε χάσει την δεδηλωμένη. Νομίζω ότι το γνωρίζετε αλλιώς θα ζητούσατε εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να χαίρει την εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».



Read more...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Επεισοδιακή ήταν η νύχτα για τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέρασε από τα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας.
Στο σημείο βρισκόντουσαν μέλη του κινήματος ''Δεν πληρώνω'' που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο σταθμό...
Όταν φώναξαν στον βουλευτή να περάσει ελεύθερα τα πνεύματα οξύνθηκαν, γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλησε να καταβάλει κανονικά το χρηματικό ποσό
Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, όταν ο βουλευτής επιτέθηκε σε μια γυναίκα την έπιασε από το γιακά και την ταρακουνούσε.
Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας για προληπτικούς λόγους.
«Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν। Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε ο βουλευτής στο LamiaReport.


Read more...

Μετανάστες για Γερμανία φεύγουν οι νέοι επιστήμονες


Ουρά έξω από το κτίριο της Πολυτεχνικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, όπου μιλούσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΟΑΕΔ, έκαναν εκατοντάδες φοιτητές και επαγγελματίες γιατροί και μηχανικοί για μια πιθανή θέση εργασίας στη Γερμανία.

Η δήλωση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Ράλφ Μπραουκσιέπε ότι η χώρα του χρειάζεται 100.000 μηχανικούς κινητοποίησε δεκάδες φοιτητές και απόφοιτους που έσπευσαν χθες στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου πραγματοποιήθηκε η "Ημέρα ενημέρωσης για σπουδές και έρευνα στη Γερμανία".

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΟΑΕΔ (Bundesagentur fur Arbeit) Ραλφ Κτσάτσεκ δεν προλάβαινε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο μηχανικούς αλλά και γιατρούς, που επίσης έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν δουλειά στη Γερμανία.

Ειδικότητες με ζήτηση

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η γερμανική βιομηχανία ανακάμπτει από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για (γερμανόφωνους) μηχανολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανικούς αυτοκινήτων, μηχανικούς αεροναυπηγικής, ειδικούς στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Σε πολλά νοσοκομεία της επαρχίας υπάρχει έλλειψη σε γιατρούς -ακτινολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί και οδοντίατροι έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση- αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη οι Έλληνες είναι η δεύτερη σε μέγεθος ομάδα ξένων γιατρών στα γερμανικά νοσοκομεία, μετά τους Αυστριακούς.

Με την όξυνση των συνεπειών της κρίσης, αλλά και την πολυετή αναμονή για ειδικότητα, που φτάνει μέχρι και τα δέκα έτη, ο αριθμός των γιατρών που θα πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς αναμένεται να αυξηθεί.

Πριν για σπουδές, τώρα για δουλειά

Στα έξι χρόνια που ζει στην Ελλάδα η διευθύντρια της γερμανικής υπηρεσίας ακαδημαϊκών ανταλλαγών Κάτια Γιάεκελ είδε μια κρίσιμη μεταστροφή: “Στην αρχή όσοι απευθυνόταν σε μας ενδιαφέρονταν για σπουδές ή μεταπτυχιακό με την προοπτική αργότερα να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα.

Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει η τάση μετανάστευσης με σκοπό την εργασία”. Όπως διευκρινίζει η ίδια, ενδιαφέρον υπάρχει από απόφοιτους με βασικό πτυχίο ιατρικής, νομικής ή πολυτεχνείου, ενώ στη Γερμανία υπάρχει ζήτηση για επιστήμονες με ειδίκευση και εμπειρία.

Για την αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που υποδέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν αναζήτηση σε εξειδικευμένα για κάθε επάγγελμα πόρταλ εύρεσης εργασίας. Μια καλή αρχή, πάντως, είναι η διεύθυνση www.arbeitsagentur.de

Θα μπορούσαν να προσλάβουν όλους τους έλληνες μηχανικούς!

“Αυτή τη στιγμή, η γερμανική οικονομία υπολογίζεται ότι έχει ανάγκη από 100.000 μηχανικούς κάθε ειδικότητας", ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Ραλφ Μπράουκσιεπε, ενώ τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής διευθυντής της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA) Ματίας Θορνς. Το μέγεθος της ζήτησης που παρουσιάζει η Γερμανία σε μηχανικούς καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το σύνολο των ελλήνων μηχανικών, μελών του ΤΕΕ, είναι περίπου 110.000.

Χαρακτηριστικός ήταν επίσης ο τρόπος με τον οποίο σχολίασε τη δήλωση του γερμανού υπουργού ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κονακλίδης: "Εάν οι Γερμανοί ζητούν 100।000 μηχανικούς, εμείς να τους στείλουμε αύριο τους 50.000!”.

newpost.gr

Read more...

Νέο κανό για τον Πρωθυπουργό



Τραβάει κουπί ο Γιώργος Παπανδρέου- και οχι μόνο εκείνο της χώρας- αλλά και του καινούργιου του κανό. Ως φυσιολάτρης και fit πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει τα θερινά σπορ μιας και ο καιρός πλεον το επιτρέπει.

Άφησε τα βουνά και το αγαπημένο του Mountain bike αξίας 5.000 ευρώ και χάρην της εγχώριας λιτότητας έπιασε κουπί για ένα πιο οικονομικό σπόρ, όπως το κανόε-καγιάκ. Το καινούργιο του απόκτημα αυτή τη φορά είναι ένα ντιζαινάτο και επαγγελματικών προδιαγραφών κανό αξίας σχεδόν 1000 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός είχε ένα ατύχημα πριν λίγο καιρό με το ποδήλατό του , όταν υπέστη σοβαρή βλάβη στον κόκκυγα. Οι γιατροί τον συμβούλεψαν ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η κωπηλασία.

Έτσι προέκυψε και η γνωριμία του με τον πρώην παίκτη του ριάλιτι "Syrvivor", Βασίλη Μπουτσορή, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και λάτρη του κανόε καγιάκ.

Ο κ. Βασίλης Μπουτσορής είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το κατάστημα από όπου προμηθεύεται ο πρωθυπουργός όλα τα απαραίτητα για τις εξορμήσεις του στη θάλασσα. Από εκεί αγόρασε το κανό του, τον εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα.

Η γνωριμία του 53χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κρατάει ήδη τρία χρόνια. Τον γνώρισε όταν τυχαία πέρασε από το κατάστημα του με είδη κωπηλατικής στην Κηφισιά και έδειξε ενδιαφέρον για το άθλημα του καγιάκ.

Από το κατάστημα του κ. Μπουτσορή προμηθεύτηκε το κανό του, ενώ υπήρξαν και φορές όπου έκανε μαζί με τον γυμναστή προπονήσεις προτού ξεκινήσει να ανοίγεται στα βαθιά και να «οργώνει» τις θάλασσες του Σαρωνικού και του Αιγαίου, όπου τον έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός.

0 πρωθυπουργός βρέθηκε και πάλι στο κατάστημα πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ζήτησε από τον κ. Μπουτσορή να ξεκινήσουν προπονήσεις στο καγιάκ εν όψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού. Η συζήτηση, όμως, δεν έμεινε εκεί.

Ο γυμναστής ξεκίνησε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καγιάκ στην Ελλάδα και έφτασε να αναλύει στον πρωθυπουργό τα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τις απόψεις του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και του είπε: «Σκέφτομαι να σε αξιοποιήσω κάπου όπου θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που σκέφτεσαι πραγματικότητα».

Έτσι, μετά την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία γνώρισε τον πρωθυπουργό πριν από μερικά χρόνια σε ένα γυμναστήριο κάνοντας διάδρομο, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους ανθρώπους από τον ευρύτερο κύκλο της άθλησης να αξιοποιούνται από τον κ। Παπανδρέου.

newpost.gr

Read more...

Μυστικά γκάλοπ, βαρίδια και... καρδινάλιοι στη ΝΔ



Κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, εμφανίζουν ευρήματα που επιβεβαιώνουν την αντιμνημονιακή πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμφανίζουν τον Αντώνη Σαμαρά να αντιμάχεται επί ίσοις όροις τον Γιώργο Παπανδρέου που αποτελεί το δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα, οδηγούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί την πολιτική της γενικευμένης κριτικής εναντίον της κυβέρνησης διευρύνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Η νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάζει τη διαφορά μα μειώνεται στο 1,8%, στα όρια του στατιστικού λάθους, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα ευρήματα που έχει στα χέρια του το επιτελείο του Α. Σαμαρά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ΝΔ θεωρείται ωστόσο η εξάλειψη των φαινομένων εσωστρέφειας που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη ΝΔ. Αυτή την έννοια είχε εξ άλλου και η παρέμβαση Σαμαρά με επίθεση εναντίον “εξωθεσμικών κέντρων”. Όπως εκτιμάται από ανώτερα στελέχη της Συγγρού, αν η εσωστρέφεια και η πολυφωνία καταπολεμηθεί, η ΝΔ θα μπορέσει να κάνει εύκολα το βήμα προς την κορυφή.

Για τον λόγο αυτό, στελέχη που αναπαράγουν τις εσωκομματικές γκρίνιες και διαφωνίες. όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο, ενώ ταυτοχρόνως επιχειρείται να κλείσουν “πληγές”, όπως έγινε με τον Νικήτα Κακλαμάνη με τον οποίο οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Μεγάλο θέμα παραμένει η συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή και την -μεγάλη- καραμανλική ομάδα, αφού οι σχέσεις διαταράσσονται συχνά- πυκνά, σχεδόν πάντα με ευθύνη των Προεδρικών, κυρίως των ¨καρδιναλίων” (όπως αποκαλούν κάποιοι τους υπερπατριώτες μυστικοσυμβούλους) που περιστοιχίζουν τον Α. Σαμαρά και οι οποίοι αρχίζουν να θεωρούνται τα πραγματικά βαρίδια της παράταξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει προσωπικά να αναδείξει την πολιτική του κόμματος με μια σειρά περιοδειών σε όλη την Ελλάδα με πρώτους σταθμούς την Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη. Ταυτοχρόνως, μάλλον μετά το Πάσχα, θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία («Ζάππειο 2»).

Η ΝΔ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, με τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, τονίζοντας ότι οι φωνές κριτικής και ευθείας αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του Μνημονίου, δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά την πλήρη δικαίωση της δικής της αντιμνημονιακής πολιτικής।

newpost.gr

Read more...

Τη Δευτέρα ο Χατζηνικολάου στον Εισαγγελέα με ογκώδη φάκελο για τα υποβρύχια



Την Δευτέρα θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ογκώδη φάκελο με "καυτά" και λεπτομερή στοιχεία για τις μίζες με τα υποβρύχια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανακατατάξεις στο ζήτημα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αν και μέλος του ΚΥΣΕΑ, απουσίαζε κατα τις 29 Ιουλίου του 1999 στην Τουρκία, όπου και για πρώτη φορά ως τότε υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε για τα ελληνοτουρκικά με του Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεν. Επομένως, ο Γ. Παπανδρέου δεν υπέγραψε κανένα έγγραφο και καμία έγκριση προμήθειας υποβρυχίων.

Η απουσία του Γ. Παπανδρέου από το ΚΥΣΕΑ υποδείκνυε και την τακτική του τότε υπουργού Εξωτερικων έμμεσης αποδοκιμασίας προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τον Α. Τσοχατζόπουλο

"Δεινός" διαπραγματευτής και διαμεσολαβητής αποδεικνύεται ο συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Μπέλτσιος, σύμφωνα με στοιχεία που δείχνουν ότι επιτύχανε αύξηση σχεδόν 1% επί της προμήθειας στα υποβρύχια φυσικά για προσωπικό όφελος...

Μεγαλύτερη λοιπόν προμήθεια επειδή «έπεισε την ελληνική κυβέρνηση» να αγοράσει γερμανικά υποβρύχια και να πουλήσει στους Γερμανούς τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ζήτησε και έλαβε το 2002 ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος διαπραγματευόμενος άυξηση με του Γερμανούς από 2,65% σε 3,5%.

Τον Ιούνιο του 2002, ο Γιάννης Μπέλτσιος συναντιόταν στην Αθήνα με στελέχη της HDW / Ferrostaal, ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά από τις προμήθειες που διακινήθηκαν στο παρασκήνιο της σκανδαλώδους συμφωνίας. Όπως προκύπτει από εξωδικαστική αγωγή της υπεράκτιας Dolmarton την οποία εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο Γιάννης Μπέλτσιος εναντίον της Ferrostaal για διεκδίκηση προσυμφωνηθέντων αμοιβών, «ζήτησε η αμοιβή για λογαριασμό της ενάγουσας να αυξηθεί από 2,65% σε 3,5% της αντίστοιχης σύμβασης αναβάθμισης».

Οι επαφές του συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου με ανώτατα στελέχη της γερμανικής κοινοπραξίας, ήταν για αρκετά χρόνια παραπάνω από τακτικές, κάτι που δεν δικαιολογείτο από το θεσμικό ρόλο του κ। Μπέλτσιου, καθώς την επίμαχη περίοδο ήταν αντιπρόεδρος του Αττικό Μετρό. Ενδεικτικά, σε πάνω από 20 εξοδολόγια της Ferrostaal, o Γ. Μπέλτσιος εμφανίζεται να συναντάται με στελέχη της γερμανικής κοινοπραξίας των υποβρυχίων. Αντικείμενο των συναντήσεων, οι οποίες έγιναν σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και του εξωτερικού, ήταν πάντα η υπόθεση των υποβρυχίων.

newpost.gr

Read more...

Ακριβαίνουν κι άλλο εννιά στα δέκα δάνεια...

Νέα θηλιά για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις


http://img.protothema.gr/CB56D3F2C2AD24785137C5B90EAB291F.jpg

Μετά από 3 χρόνια ακινησίας ο Jean-Claude Trichet με την απόφασή του να αυξήσει τα επιτόκια του ευρώ από το ιστορικά χαμηλό 1% σε 1,25% άνοιξε την πόρτα σε πιο ακριβό χρήμα, με επιχείρημα την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα προβεί και σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, πιθανότατα δύο, με την επόμενη να τοποθετείται γύρω στον Ιούνιο.

Η επίπτωση της απόφασης αυτής για την Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική, καθώς αυτομάτως οδηγεί σε αναπροσαρμογή των κυμαινόμενων επιτοκίων των δανείων, καθιστώντας το χρήμα ακριβότερο στη χειρότερη οικονομικά συγκυρία.

Θα πρέπει δε να ληφθεί υπόψη ότι ήδη οι ελληνικές τράπεζες, υπό την πίεση της έλλειψης ρευστότητας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ευρείας αναδιάρθρωσης των δανειών πελατών τους, έχουν προ πολλού προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων μέσω αύξησης του spread, μέσα από διμερείς συμφωνίες μεταξύ τράπεζας και πελάτη. Η ανοδική τάση επιβεβαιώθηκε άλλωστε και από την αύξηση του euribor το οποίο από 0,685% πριν ένα χρόνο, βρίσκεται σήμερα στο 1,25% ενώ μόνο από την αρχή του χρόνου αυξήθηκε κατά 25%.

Οι επιπτώσεις της αύξησης της ΕΚΤ για τους δανειολήπτες είναι παραπάνω από προφανείς δεδομένου ότι πάνω από το 90% των δανείων έχουν συναφθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο. Ακόμη πιο προφανής είναι η ανησυχία των τραπεζών για τον κίνδυνο περαιτέρω εκτίναξης των επισφαλειών.

Επιπλέον προκειμένου να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους, οι τράπεζες έχουν αναγκασθεί επίσης να αυξάνουν σταδιακά τα καταθετικά επιτόκια, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των καταθέσεων προθεσμίας να φθάνουν σήμερα στο 4,20% - 4,30%. Μετά την πάοφαση της ΕΚΤ αναμένεται να αυξηθούν αντίστοιχα και τα επιτόκια απλού ταμιευτηρίου.

Είχαν ακριβύνει ήδη


Ομως, ακόμη και χωρίς την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, η αγορά πληρώνει αυξημένο κόστος.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2011 όλες οι κατηγορίες δανείων με εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια κατέγραψαν αυξημένο επιοτκιακό κόστος. Συγκεκριμένα, στα καταναλωτικά δάνεια το επιτόκιο διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 14,64% από 14,40% στο τέλος του 2010. Στα επιχειρηματικά δάνεια το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε στο 6,90% από 6,79% αντιστοίχως. Στα δάνεια επαγγελματιών το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 9,72% από 9,57%, στα επιχειρηματικά δάνεια μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,23% από 6,14% που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ για μεγαλύτερα ποσά το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,37% από 4,89%.

Στα στεγαστικά, το κυμαινόμενο επιτόκιο υποχώρησε ελαφρώς στο 3,91% από 3,93% τον προηγούμενο μήνα, όμως τώρα αυτόματα θα προσαρμοστεί με βάση την αύξηση κατά 0,25%. Ωστόσο, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2010 (3,65%) ήδη είχε αυξηθεί. Το σταθερό για μία πενταετία επιτόκιο της ίδιας κατηγορίας μειώθηκε στο 3,57% από 3,64% τον Ιανουάριο και 3,95% το Δεκέμβριο.

Το πλήγμα πάντως από την αύξηση των επιτοκίων σύμφωνα με διεθνείς οικονομολόγους και αναλυτές, θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, που παλεύουν με δραστικά μέτρα λιτότητας να θέσουν υπό έλεγχο ελλείμματα και χρέη. Η αύξηση του κόστους δανεισμού θα ενισχύσει τις πιέσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που ήδη έρχονται αντιμέτωπα με μείωση του εισοδήματός τους και αύξηση φόρων, καταδικάζοντας τις οικονομίες των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, σε παρατεταμένη ύφεση.

Στην Ελλάδα, όπου το δημόσιο χρέος προβλέπεται να σκαρφαλώσει στο 156% του ΑΕΠ ως το 2014, εκτιμάται ότι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα επιβαρυνθεί κατά 1,6% του ΑΕΠ (3,5 δισ. ευρώ περίπου) αν το κόστος δανεισμού στην αγορά αυξηθεί κατά 1% λόγω των αυξημένων επιτοκίων της ΕΚΤ.

Read more...

Πώς ο Ραπτόπουλος μεταβίβασε ακίνητά του για να γλιτώσει το ΙΚΑ

Όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα


http://img.protothema.gr/E0816541E546DB59B55E641CC6E03D1E.jpg
ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ έγινε η μεταβίβαση μεγάλης ακίνητης περιουσίας που αρχικά ανήκε στην εταιρεία του Ιωάννη Ραπτόπουλου -«υπ. αριθμόν 1» μεγαλο- οφειλέτη του Δημοσίου- Express Service Α.Ε. Ασφαλιστική και στη συνέχεια πέρασε από τον ίδιο στα παιδιά του. Ετσι η περιουσία αυτή, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, δεν κατασχέθηκε ποτέ από το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ζημειωθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δύο πορίσματα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η ακίνητη περιουσία μεταβιβάστηκε από την Express Service Α.Ε. Ασφαλιστική στους «υιούς Ραπτόπουλου» με πράξη της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Α.Σ.

Τα συμβόλαια όμως της μεταβίβασης βρίθουν πλημμελειών και παραλείψεων διότι -όπως αναφέρεται στο πόρισμα- η συμβολαιογράφος κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας δεν συμπεριέλαβε σε αυτά βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τα ταμεία του οργανισμού του προσώπου που μεταβιβάζει το ακίνητο! Οφειλές δηλαδή των εταιρειών του κ. Ραπτόπουλου που την περίοδο εκείνη χρωστούσε μόνο στο ΙΚΑ Καλλιθέας ποσό που υπερέβαινε τα 7 δισ. δρχ. (!), αλλά ο ίδιος κατάφερνε να συναλλάσσεται με το Δημόσιο σαν ένας καθ’ όλα συνεπής στις οικονομικές υπο- χρεώσεις του επιχειρηματίας. Το αποτέλεσμα ήταν το ΙΚΑ να μην μπορέσει να κατασχέσει το ακίνητο -το οποίο άλλαξε χέρια με συμβόλαιο με νομικές πλημμέλειες- και ο κ. Ραπτόπουλος να συνεχίζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα παρά την οφειλή του προς τον οργανισμό που σήμερα ανέρχεται στα 133,5 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαχωρίζοντας (παρά τη σχετική νομοθεσία περί συνυπευθυνότητας)

την ατομική εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου από το σύνολο των άλλων καταχρεωμένων εταιρειών του, θεωρεί ότι έχει λαμβάνειν από το κράτος -όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του- ΦΠΑ ύψους 27.000.000! Τα δύο πορίσματα συντάχθηκαν από στελέχη του ΙΚΑ, τα οποία διενέργησαν πολύμηνες έρευνες για την υπόθεση κατόπιν εντολής που τους είχε δοθεί το 2002 από τον τότε διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού.

Οι δύο ΕΔΕ (σ.σ.: η δεύτερη ήταν συμπληρωματική της πρώτης) αποκάλυψαν ένα πολυπλόκαμο δίκτυο προσώπων που παρείχαν «υπηρεσίες Expess Service» στον κ. Ραπτόπουλο. Με τη βοήθεια των προσώπων αυτών ο επιχειρηματίας αφενός μπόρε- σε να μεταβιβάσει απρόσκοπτα ακίνητη περιουσία στους γιους του αποφεύγοντας έτσι τις κατασχέσεις που είχαν διατάξει δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη και αφετέρου να φαίνεται απολύτως τυπικός στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠρώτοΘέμα....

Read more...

Εφιάλτης πλέον κάθε ψηφοφορία στη Βουλή...

Έντονος προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου


http://img.protothema.gr/8908FDB1CE634594D816EB447E46DA46.jpg
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια .

Οι έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έρχονται να επιβεβαιώσουν το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στο μέλλον της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Γώργος Παπανδρέου φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος και να ψάχνει να βρει τον καλύτερο τρόπο εκτόνωσης πριν η κρίση μεταξύ υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλευτικής ομάδας αποβεί μοιραία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την χώρα.

Πλέον, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται ότι το μήνυμα των βουλευτών που ανέφεραν ότι «από δω και πέρα ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπο αμφισβήτηση» αποκτά μορφή τελεσίδικης απόφασης.

Δηλώνουν μάλιστα πως ο φόβος τους είναι πως «κανείς πλεόν δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτή η αμφισβήτηση δεν θα ξεπεράσει τις κομματικές συνεδριάσεις. Ο κίνδυνος να εκφραστεί και σε μια μελλοντική ψηφοφορία νομοσχεδίου είναι ορατός».

Το μήνυμα άλλωστε από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρο «δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο του τζόγου».

Το γεγονός λοιπόν ότι μια πιθανή καταψήφιση νομοσχεδίου που θα φέρει ο υπουργός Οικονομίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης συνολικά στην κυβέρνηση… τρομοκρατεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και μία τυχόν απόρριψή του ενδεχομένως να έχει δραματικές συνέπειες σε σχέση ακόμη και με την ομαλή δανειοδότηση της χώρας αλλά και την αναμενόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, η οποία συνοδεύεται και από μείωση των επιτοκίων.

Read more...