Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

10.432 έχουν λάβει κωδικό για αίτηση Λοβέρδος: Πάνω από 5.500 αιτήσεις για μετεγγραφές σε δύο μέρες


Λοβέρδος: Πάνω από 5.500 αιτήσεις για μετεγγραφές σε δύο μέρες
Αθήνα
Τις 5.538 έφτασαν οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή, ενώ 10.432 έχουν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση κατά τη δεύτερη ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ ο κ. Λοβέρδος ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία των μετεγγραφών ότι «κάτι κοντά στις 15.000 αιτήσεις το καταφέρνουμε, θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προανήγγειλε την κατάθεση της εισήγησης για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τον Ιανουάριο, μετά από διαβούλευση.

Οι αλλαγές αφορούν το Δημοτικό και ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στόχος είναι «λιγότερα μαθήματα περισσότερη δημιουργική απασχόληση, άθληση». 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μόνο τη νίκη θέλει η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία


Μόνο τη νίκη θέλει η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Χωρίς περιθώρια για νέες απώλειες η Εθνική ομάδα αναζητά μόνο πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά του EURO 2016, απέναντι στη Φινλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι (21:45,OTE Sport 1, ΝΕΡΙΤ Sports).
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι και οι διεθνείς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρουμανία γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα, έχοντας μάλιστα πλέον στον πάγκο και τον Γιώργο Καραγκούνη, που θα είναι στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Στα αγωνιστικά πλάνα του Ιταλού: Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρεθεί ο Ορέστης Καρνέζης. Στο κέντρο της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει το δίδυμο των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά. Στα πλάγια αυτής θα είναι ο Βασιλής Τοροσίδης που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ ο Ιταλός τεχνικός σκέφτεται τη λύση του Κώστα Σταφυλίδη για το άλλο άκρο.
Η τριάδα του κέντρου θα αποτελείται από τους Γιάννη Μανιάτη, Ανδρέα Σάμαρη και Παναγιώτη Ταχτσίδη ενώ μπροστά τους θα είναι στα πλάγια οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Γιώργος Σαμαράς με τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή αυτής.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Γλύκος, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Μάνταλος, Μαυρίας, Καρέλης και Φορτούνης.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα παίξουν με τους Μάενπα, Αρκιβούο, Μϊσάιντερ, Τοίβιο, Ουρόνεν, Ρινγκ, Ταίνι (ή Σπαρβ), Χετεμάι, Ερεμένκο, Ρίσκι (Χαμαλάινεν) και Πούκι.

Διαιτητής της αναμέτρησης αναμένεται να είναι ο Νταβίντ Μπορμπαλάν, με βοηθούς τους Καμπανέρο Μαρτίνεθ και Κανέλο Πριέτο.
Τέλος να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που η Εθνική ομάδα έπαιξε στο Ελσίνκι, πριν από περίπου 13 χρόνια δηλαδή (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2001), γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.
Τότε ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον Ότο Ρεχάγκελ ομοσπονδιακό προπονητή στην ελληνική ομάδα, ευτυχώς όμως το... δείγμα δεν υπήρξε αντιπροσωπευτικό για το τι θα επακολουθούσε επί των ημερών του «Χερ Ότο».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΟΝ Β'...


«Νέα ευρήματα από τον τάφο Ι των Αιγών» ήταν ο τίτλος της πολυσυζητημένης πριν ακόμα την διεξαγωγή της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε ...
το μεσημέρι της Τετάρτης στο αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά επρόκειτο για την παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων-υποθέσεων στις οποίες κατέληξαν οι επιστημονικές ομάδες που μελετούν την τελευταία τετραετία τα ευρήματα (τα υπολείμματα της καύσης των οστών από τους τάφους των Αιγών).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι δυο πρώτοι ομιλητές (Θεόδωρος Αντίκας, υπίατρος – καθηγητής της Ανατομίας και Φυσιολογίας σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως ο ίδιος δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και Γιάννης Μανιάτης επικεφαλής του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του "Δημόκριτου"):

-Στο Βασιλικό Τάφο ΙΙ των Αιγών βρίσκονται τα οστά του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου του Β΄ καθώς μετά από ενδελεχείς μελέτες των οστών προκύπτει πως:
Ο νεκρός ήταν Άνδρας, ηλικίας 41-49 ετών (45+_4), είχε υποστεί τραύμα στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού χεριού του (όχι όμως και στα οστά του προσώπου του -πέριξ του ματιού -χωρίς όμως αυτό να αποκλείει την τυφλότητά του από τραύμα το οποίο όμως δεν έπληξε τα οστά), έπασχε από χρόνια ιγμορίτιδα (πιθανόν λόγω της μόλυνσης που υπέστη από τραύμα), έπασχε από χρόνια πλευρίτιδα (πιθανόν από φυματίωση), από οστεόφυτα (παρατηρήθηκαν κατά τη μελέτη των οστών εκφυλιστικές αλλοιώσεις στα οστά της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που αποδόθηκε από τον κ. Αντίκα, στην έντονη ιππική δραστηριότητα του Φιλίππου, όπως και πάχυνση της κνήμης).

Στους αυχενικούς σπονδύλους και τα οστά της ωμοπλάτης του βασιλιά Φιλίππου – πάντα σύμφωνα με τον κ.Αντίκα – εντοπίστηκαν κατά τη σάρωση από τον αξονικό τομογράφο – ίχνη χρυσού, τα οποία αποδίδονται στην... εγγύτητα των συγκεκριμένων σπονδύλων με το κρανίο και το χρυσό στεφάνι που έφερε και το οποίο πιθανόν να αλλοίωσε η πυρά της άμεσα μεταθανάτιας καύσης, σε υψηλή θερμοκρασία.

Η νεκρή του προθαλάμου του ίδιου τάφου, είναι -σύμφωνα πάντα με τον κ.Αντίκα – γυναίκα ηλικίας 30-34 (32+_2) ετών, υπέστη κι αυτή άμεση μεταθανάτια καύση, είχε κι αυτή στη διάρκεια της ζωής της έντονη ιππική δραστηριότητα καθώς με έκπληξη οι ερευνητές εντόπισαν και σ' αυτήν κάταγμα της αριστερής κνήμης -γεγονός που τους οδήγησε μετά από μετρήσεις των άνισων (η μία έχει 41,5 -35 και η δεύτερη 33,5-30 cm) στο συμπέρασμα πως ανήκουν όχι στο βασιλιά Φίλιππο (στον οποίο είχαν αρχικά αποδοθεί) αλλά στην ανώνυμη Σκύθισσα πριγκίπισσα – κόρη του βασιλιά της Σκυθίας Ατέα (ΑΤΑΙΑ) – 6η σύζυγο του βασιλιά Φιλίππου, την οποία ο μελετητής κ. Αντίκας χαρακτήρισε ως... ”Σκύθισσα αμαζόνα” αλλά και... ”την πρώτη στην ιστορία περίπτωση βασιλικού ΑΜΕΑ”.

Ο κ. Αντίκας ολοκλήρωσε την εισήγησή του τονίζοντας πως “η επιστήμη δεν ψεύδεται ποτέ, οι ιστορικοί και οι συγγραφείς μπορεί και να ψεύδονται” ενώ ζήτησε και από του βήματος να εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο πολιτισμού (ΚΑΣ) η ανάλυση αρχαίου DNA στα οστά αυτού – αλλά και “οποιουδήποτε άλλου αρχαίου τάφου χρειαστεί για τον εντοπισμό της ταυτότητας του νεκρού”.

Στη δεύτερη εισήγησή του ο ερευνητής του εργαστηρίου αρχαιομετρίας του Δημόκριτου κ. Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στις μικροσκοπικές σαρώσεις που έκανε με την ομάδα του στο υλικό (οστά άλλα και άλλα απροσδιόριστης μέχρι σήμερα υφής και συστατικών υλικά) από τη χρυσή λάρνακα του θαλάμου των τάφων των Αιγών (αυτή που φέρεται πως έχει τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β΄).

Μέσα στη λάρνακα και μαζί με τα οστά (σε ορισμένες περιπτώσεις “κολλημένο” στα οστά) οι ερευνητές εντόπισαν ίχνη άγνωστου υλικού με τρία χρώματα (σε στρώσεις μπεζ, λευκού και πορφυρού) και χαρακτηριστικές σ' ορισμένες περιπτώσεις πτυχώσεις που σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, παραπέμπουν σε ύφασμα (σύνθετο συμπληρωματικό υλικό) με σπογγώδη δομή. Στη λευκή επιφάνεια εντοπίστηκαν μάλιστα ίχνη του σπάνιου (εντοπίζεται μόνο στην Τυνησία, την Ανατολική Τουρκία και την Ελλάδα – η εταιρεία μάλιστα εξόρυξής του εδρεύει στην περιοχή “Λεύκαρα” της Κοζάνης) ορυκτού χουντίτη.

Στην απροσδιόριστη ακόμη αυτή μάζα “υφάσματος” οι ερευνητές εντόπισαν ίχνη από κερί και ρετσίνι πεύκου.

Με το δεδομένο πως ο χουντίτης, το εκτυφλωτικά λευκό υλικό, χρησιμοποιείται από το 1.500 π.Χ για την κατασκευή (με τη μέθοδο του car tonnage – των αλλεπάλληλων δηλαδή στρώσεων υφασμάτων εμποτισμένων με διάφορα υλικά) νεκρικών μασκών και καλυμμάτων στις μούμιες, οι ερευνητές κατέληξαν στην υπόθεση πως πρόκειται για υπολείμματα από κάποια μάσκα που φορούσε ο νεκρός βασιλιάς και στην περίοδο που βρισκόταν εν ζωή (καθώς φέρεται να ήταν και αρχιερέας των ορφικών μυστηρίων) και την τοποθέτησαν και στη λάρνακά του ως ανάθημα.

Αντίστοιχη μάσκα -όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης – εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Μάντσεστερ (αρ. εκθέματος 123) και προέρχεται από περιοχή της Αιγύπτου όπου ζούσαν οι περισσότεροι κατασκευαστές των πυραμίδων.

Βασικός στόχος των ερευνητών, τα στοιχεία των οποίων -όπως είπαν- ανοίγουν νέο κεφάλαιο για τα ταφικά έθιμα στην αρχαία Μακεδονία – είναι η αναζήτηση οικονομικών πόρων και η εξασφάλιση κονδυλίων για τη συνέχιση των ερευνών στις Αιγές άλλα και... όπου χρειαστεί στο Μακεδονικό χώρο.

Οι εργασίες – μελέτες των οστών και του αρχαιολογικού υλικού έγιναν από τις ομάδες των ερευνητών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στις εγκαταστάσεις του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης όπου και έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα.

Από την εκδήλωση απουσίαζαν και τα τρία μέλη της πανεπιστημιακής ανασκαφής της Βεργίνας (οι καθηγητές Χρυσούλα Παλιαδέλη – επικεφαλής, Στέλλα Δρούγου και Παναγιώτης Φάκλαρης), καθώς και η προϊσταμένη της ΙΖ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (ανασκαφή της Βεργίνας) Αγγελική Κοτταρίδη. Το αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ήταν κατάμεστο σ' όλη την τρίωρη διάρκεια των διαλέξεων με κοινό που απαρτίζονταν κυρίως από γιατρούς, φυσικούς και αρχαιολόγους.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_931.html

Read more...

''ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ''...


Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμηνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς στήριξη, καλύπτοντας μόνη της τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...
σπεύδει να διευκρινίσει ότι η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη» και ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για ακύρωση του ελληνικού προγράμματος.

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για παραμονή της χώρας μας στο ΔΝΤ ακόμα και μετά το τέλος των μνημονίων, ο Πολ Τόμσεν συνεχίζει τις δηλώσεις που δείχνουν τις προθέσεις του Ταμείου για τον έλεγχο των ελληνικών πραγμάτων.

«Το ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί για ακύρωση του ελληνικού δανείου» δήλωσε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την τρέχουσα αξιολόγηση και για τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο μέλλον.

Τόνισε δε, ότι «τα ελληνικά ελληνικά spread δείχνουν ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι επισφαλής».

Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ σχετικά με τη μορφή που θα μπορούσε λάβει η «προληπτική στήριξη» της χώρας μας από το Ταμείο, δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ήταν χρήσιμο.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8635.html

Read more...

Βαθαίνει η κρίση στο ΠΑΣΟΚ...


Pasok1



Τουλάχιστον τρεις βουλευτές υπέρ …άλλης κυβέρνησης...

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πέτυχε αυτό που επιδίωκε με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή χθες το βράδυ, δηλαδή την παράταση του βίου της κυβέρνησης χωρίς απώλειες, πλην όμως αυτό δεν σημαίνει ότι...
επέστρεψε ως κόμμα στην …κανονικότητα. Τα δύσκολα είναι μπροστά και αυτό έγινε φανερό το τελευταίο τριήμερο.
Όλα ξεκίνησαν με την συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την άγρια κόντρα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που «άνοιξε τα στόματα» και άλλων βουλευτών. Ακολούθησε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που βροντοφώναξε επιχειρηματολογώντας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών, με απώτατο όριο τον Μάρτιο. Και αυτά, ήταν μόνο …πταίσματα.
Από τους «πράσινους» ομιλητές του τριημέρου στη Βουλή, υπήρξαν τρεις, που αμφισβήτησαν ανοιχτά την σημερινή κυβέρνηση. Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε χθες η αναφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού στην ανάγκη μίας κυβέρνησης «ειδικού στόχου», με ευρύτερη συνεργασία, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία, τονίζοντας ότι «μόνο μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση», λίγες μόνο ώρες πριν περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείο προς σημείο το σχέδιο εξόδου της χώρας από αυτήν…
Είχαν προηγηθεί μία μέρα πριν, δύο ακόμα «κρούσματα». Την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής ως προϋπόθεση για την θετική του ψήφο στην προεδρική εκλογή, ακόμα και την συγκρότηση νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, είχε υπονοήσει ο Θάνος Μωραΐτης. «Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά και δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα», είπε, δίνοντας ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες, η οποία όμως «περνά μέσα από την αλλαγή πολιτικής, την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με μία νέα προγραμματική συμφωνία». Υποστήριξε άλλωστε ότι «έτσι μπορεί η εκλογή Προέδρου να καταστεί μια πολιτική αφετηρία σταθερότητας και αλλαγών αν χρειαστεί ακόμα και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα βουλή». Και συνέχισε την «βόμβα» με τη φράση ότι «εκεί θα κριθεί τελικά ποιοι σημερινοί αρχάγγελοι της σταθερότητας την υπηρετούν πραγματικά ή αν στόχος τους ήταν πάντα η καρέκλα εις βάρος των εθνικών διακυβευμάτων»!
Απαρατήρητη όμως, δεν πέρασε ούτε η τοποθέτηση του Νίκου Σηφουνάκη, που με αφορμή προηγούμενη πρόταση του Σπύρου Λυκούδη για μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησε ότι θα έρθει μία στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει μία τομή και να υλοποιήσει όσα είχε εξαγγείλει. Μιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους είχε ταχθεί υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρατηρώντας πάντως ότι από την παρούσα Βουλή δεν διαφαίνεται.
Και μπορεί αυτές οι διαφοροποιήσεις να μην απαντήθηκαν, πέραν από κάποιες διαβεβαιώσεις του γραφείου Τύπου ότι δεν υπήρξε στην ΚΟ η εικόνα που βγήκε προς τα έξω, αλλά δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ…
matrix24.gr

Read more...

Ο Λουκάνικος έγινε μπυραρία στη Μαδρίτη...



ΦΩΤΟ...
Μέχρι και την Μαδρίτη έφτασε η αγωνιστική φήμη του Λουκάνικου ο οποίος έγινε μπυραρία και ...
στέκι πολιτικών και πολιτιστικών συζητήσεων.



Η μπυραρία βρίσκεται κοντά σε γνωστό υπό κατάληψη χώρο της πόλης και οι τοίχοι του μαγαζιού έχουν διακοσμηθεί από φωτογραφίες του γνωστού σκύλου αλλά και από τα όσα πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα την περίοδο των Αγανακτισμένων.

Read more...

Θάλαμοι καραντίνας για τον Έμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»...


Θάλαμοι καραντίνας για τον Έμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»
Θάλαμοι νοσηλείας με αρνητική πίεση σε απομονωμένη από το υπόλοιπο νοσοκομείο, πτέρυγα του ΓΝΑ, «Αμαλία Φλέμινγκ», είναι εδώ και μέρες σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθεί ...

πιθανά κρούσματα Έμπολα στη χώρα μας.

Η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων κρουσμάτων ίσως να είναι χαμηλή αλλά η Ελλάδα συμμορφώθηκε με ειδική οδηγία της Παγκόσμιας Οργάνωσης υγείας που ζητά και από τις ευρωπαϊκές χώρες να ετοιμαστούν για πιθανή εξάπλωση του ιού ο οποίος προκαλεί τον θάνατο σε τουλάχιστον 50% όσων προσβάλλει.

Στη χώρα μας, νοσοκομείο αναφοράς είναι το «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια, όπου ένα απομονωμένο κτίριο χωρίς άλλες δομές φιλοξενεί τους δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης με μεταδοτικά νοσήματα.

Οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, δεν είναι τίποτε άλλο από θαλάμους που μοιάζουν με αυτούς της ΜΕΘ, εξοπλισμένοι με αναπνευστήρες, εξοπλισμό διασωλήνωσης και μόνιτορ που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς.

Η βασική τους διαφορά συνίσταται στο ότι δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα, ότι εξαερίζονται με ειδικό σύστημα που φιλτράρει τον αέρα και όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα για να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτούς, ο αέρας που περιέχουν δεν βγαίνει προς τα έξω.

Τα δε άτομα που εισέρχονται σε αυτούς τους θαλάμους φορούν ειδικές ολόσωμες στολές και ειδικές μάσκες και γάντια τα οποία είναι τύπου TYVEK επιπέδου 4 που προορίζονται για επιδημίες και καλύπτουν όλο το κεφάλι και το σώμα.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Read more...

Το μυστήριο του τέταρτου θαλάμου ...


Το μυστήριο του τέταρτου θαλάμου στο επίκεντρο των ερευνών στην Αμφίπολη
Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε νέες...
ανακοινώσεις ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τη στιγμή που όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο παιχνίδι πιθανοτήτων για το ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, ουσιαστικά η διεπιστημονική ομάδα Περιστέρη, έχει στρέψει την προσοχή της στον τέταρτο θάλαμο.

Ακόμη πάντως δεν έχει διαπιστωθεί αν πρόκειται για κύριο δωμάτιο ή απλά για προθάλαμο. Το αργότερο στα μέσα της εβδομάδας θα έχει ανοιχτεί η μικρή πύλη που οδηγεί προς τα έγκατα του τάφου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων.

Χωροταξικά η απόσταση αυτή εκτιμάται στο ένα μέτρο και τα περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν στo γεγονός ότι πρόκειται για κλίμακα παρά για κεκλιμένη επιφάνεια.

Ο τρίτος θάλαμος έχει δάπεδο κατηφορικό και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει απελευθερωθεί από το χώμα, ενώ οι ανασκαφείς περιμένουν να δουν αν υπάρχει ράμπα ή σκάλα.

Επειδή η πόρτα στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο είναι έκκεντρη, οι μηχανικοί περιμένουν σκάλα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως να είναι κατά κάποια έννοια στριφογυριστή.

Από την άλλη οι γεωλόγοι περιμένουν ο τάφος να είναι μέσα σε βράχο με οροφή καμαρωτή για λόγους στατικότητας.

Για αυτό ακριβώς το λόγο οι εργασίες γίνονται με λίγα άτομα να βρίσκονται εντός του συγκεκριμένου χώρου, η ομάδα εργάζεται σε «συνθήκες σπηλαίου», όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει η κ. Περιστέρη.

Γεωλόγοι, πιστεύουν πως - για λόγους στατικότητας - ο τέταρτος θάλαμος θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί σε φυσικό βράχο, στον οποίο έχει σκαφτεί ακόμα και η οροφή του, η οποία ίσως έχει σχήμα καμάρας, ενώ δίνουν αρκετές πιθανότητες στην άποψη που αναφέρει ότι από το συγκεκριμένο σημείο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το μνημείο.

Πάντως ο συνδυασμός της σπασμένης μαρμάρινης θύρας και του μικρού ανοίγματος ψηλά στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο, ενισχύει το ενδεχόμενο των διαδοχικών τυμβωρυχιών, χωρίς όμως και αυτό να είναι δεδομένο καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο οι διάφορες ζημιές να προήλθαν τόσο από σεισμούς που έπληξαν την περιοχή όσο και σε οβίδες του βουλγαρικού στρατού, μία μονάδα του οποίου βρισκόταν στην περιοχή το 1913.

Read more...

Μιχαλολιάκος: Είμαστε φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες...


ΒΙΝΤΕΟ...
Τη δημόσια ομολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Στον «Ιό» που δημοσιεύεται σήμερα, παρουσιάζεται η ...
ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε μέλη της οργάνωσης στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, στην οποία ο «Φίρερ» αποκαλύπτει πως η «φωλιά» του νεοναζιστικού μορφώματος «θα μείνει καθαρή».
«Όχι! Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν» αναφέρει και συμπληρώνει πως αυτό δεν θα γίνει «με προδότες και διπρόσωπους που θέλουν να ‘ναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».
«Δεν γίνεται να ‘σαι και με τη Νίκη την Τζαβέλα των Εβραίων και με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε να ‘ρχεσαι εδώ για να βλέπεις τι τρέχει και μετά να πηγαίνεις να το ψιθυρίζεις και να λένε τα διάφορα υποκείμενα λέξεις και κουβέντες κατά της Χρυσής Αυγής» συνεχίζει και δίνει το δικό του «μήνυμα» προς τον ελληνικό λαό: «Θα είναι τυχεροί. Έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι αν υπάρχει δίκαιο, τότε οι Εβραίοι θα γίνουν σαπούνι.

«Με πήρε δημοσιογράφος του ‘Πρώτου Θέματος’, και του είπα ‘πέστε στον Ρέστη δεν με ενδιαφέρει πού μας βάζουν οι δημοσκοπήσεις’. Αλλά κάποτε αν υπάρχει δίκαιο θα γίνει σαπούνι και αυτός και τα εβραιόπουλα που έχει» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Στον «Ιό» περιλαμβάνονται και άλλα ανατριχιαστικά αποσπάσματα από την ίδια ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.


efsyn.gr


Read more...

Το μεγάλο ξεπούλημα Στο σφυρί όσο-όσο βγάζουν όλο και περισσότεροι τα ακίνητά τους


Στο σφυρί όσο-όσο βγάζουν όλο και περισσότεροι τα ακίνητά τους
Η μείωση των τιμών από την αρχή της κρίσης ξεπερνά κατά μέσον όρο το 40% σε ονομαστικές τιμές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Όσο-όσο πουλάνε πλέον οι Έλληνες την ακίνητη περιουσία τους για να πληρώσουν υποχρεώσεις, να αποφύγουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον κίνδυνο μεγαλύτερης μείωσης των τιμών.

Διαμερίσματα που δεν βρίσκουν ενοικιαστή, σπίτια στην επαρχία τα οποία δεν κατοικούνται καθώς ανήκουν σε κατοίκους που διαμένουν στην πόλη και καταστήματα ή γραφεία που δεν προσφέρουν ούτε ένα ευρώ στους ιδιοκτήτες τους παρά μόνο κόστος, βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εκποιήσεων.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, η υπερφορολόγηση των ακινήτων, με τελευταίο χτύπημα την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, πυροδότησε ανησυχία στην αγορά και νέο κύμα πωλήσεων ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Η μείωση των τιμών από την αρχή της κρίσης ξεπερνά κατά μέσον όρο το 40% σε ονομαστικές τιμές (Τράπεζα της Ελλάδος), ενώ η πτώση συνεχίζεται και φέτος με ρυθμό 7%.

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, για τις τιμές σε 58 περιοχές πανελλαδικά, η πτώση κυμαίνεται κατά μέσον όρο 7%-9% στην Αθήνα, 9%-11% στη Θεσσαλονίκη, 6%-10% στη Λάρισα και 11%-12% στην Πάτρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεσιτικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα εντολές πώλησης για διαμερίσματα σε μεσαίου κόστους περιοχές, όπως Παγκράτι, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Βύρωνας και Καισαριανή, όπου ο ΕΝΦΙΑ κυμαίνεται ετησίως στα 500-600 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και αλλού.

Κύμα πωλήσεων σε τιμές ευκαιρίας υπάρχει και στα πιο ακριβά ακίνητα, τα οποία επιβαρύνονται με ετήσιο φόρο χιλιάδων ευρώ.

'Οσο για το προφίλ των αγοραστών; Πρόκειται για Ελληνες που δεν έχουν δανειστεί και τώρα που η εγχώρια αγορά είναι υποτιμημένη επενδύουν τις οικονομίες τους αγοράζοντας ακίνητα με μετρητά σε τιμές 60% και 70% κάτω από εκείνες προ της κρίσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο» Λυκούδης: Αν υπάρξουν συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν οι 180


Λυκούδης: Αν υπάρξουν συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν οι 180
Ο Σπύρος Λυκούδης αποχώρησε πρόσφατα από τη ΔΗΜΑΡ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο κ. Λυκούδης  τόνισε ότι «η Βουλή έχει υποχρέωση να συμβάλλει μέσα από συνεννοήσεις να εκλέξει Πρόεδρο. Οι 180 βουλευτές αν υπάρξουν συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μπορεί να επανατοποθετηθούν στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου, στατικές θέσεις δεν υπάρχουν, είναι σοβαρά κόμματα».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που διατυπώνεται για κυβέρνηση εθνικής ευρύτατης συνεργασίας ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι «είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα που καμία δύναμη από μόνη της δεν μπορεί να κάνει βήματα εξόδου από αυτή την κρίση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει μία σοβαρότητα ως προς την πολιτική του, αλλά δεν έχει δώσει ισχυρή πρόταση εξόδου από την κρίση. Η σύμπραξη δυνάμεων που μπορούν να ασκήσουν πολιτικές χωρίς να σκέφτονται το κόστος είναι αναγκαία. Μία μεγάλη σύγκληση και συνένωση την έχει ανάγκη η πατρίδα μας σε αυτή τη φάση» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακοινώσεις από τη Βουλή Σαμαράς: Πώς και από πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους ένστολους


Σαμαράς: Πώς και από πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους ένστολους
Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής (φωτ. Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC)  

Αθήνα
Τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών των ενστόλων ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από τον Νοέμβριο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012, και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο.

Από το 2015 θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων δύο ετών. «Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, έχει περιληφθεί το ποσό των 414,7 εκατ. ευρώ για χορήγηση αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την περίοδο από την 1η  Αυγούστου 2012 έως 31 Ιουνίου 2014.

Επίσης έχει ενσωματωθεί ποσό 126,2 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αυξημένων αποδοχών και συντάξεών τους από την 1η Ιουλίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον αριθμό των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δημόσιο και Ταμεία.

Συγκεκριμένα, οι δόσεις θα αυξηθούν στις 72 με 100. Επίσης, θα μειωθούν τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις, και τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται για το υπόλοιπο της οφειλής τους.
«Θα φροντίσουμε εδώ τρία πράγματα: Πρώτον, αυτοί που ήδη έκαναν ρύθμιση, να έχουν καλύτερη μεταχείριση απ’ ό,τι οι υπόλοιποι, κυρίως στη μείωση των τόκων τους, από δω και στο εξής.
» Δεύτερον, όσοι μπαίνουν στη νέα ρύθμιση, πέρα από τις πολύ περισσότερες δόσεις, να μπαίνουν και με πιο απλό τρόπο, δηλαδή με λιγότερες 'προϋποθέσεις'.
» Και τρίτον, θα είμαστε ασφαλώς πολύ αυστηροί με εκείνους που μπορούν να πληρώσουν κι επιλέγουν να κλέβουν το δημόσιο. Μόνον αν πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους για όλους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκλογές το 2016…


λέει – αλλά είναι φανερό ότι δεν το πιστεύει - ο Σαμαράς…

Ένα δεκάλεπτο μετά τον Τσίπρα, μία σύντομη δήλωση έκανε και ο Σαμαράς: Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε δεν…
θα διαψευστούν. Εκλογές το 2016.

Ο τρόπος που το ‘πε και το βεβιασμένο χαμόγελο, μαρτυρούσαν, πως ούτε κι ο ίδιος το πιστεύει. Απλώς κέρδισε – αν τους κέρδισε, γιατί υπάρχουν και τα ατυχήματα – 4 μήνες ζωής, για την κυβέρνησή του.

Ο εμπνευστής της μεγαλειώδους ιδέας, για την ψήφο εμπιστοσύνης, Ευάγγελος, θα χαίρει άκρας ικανοποιήσεως…

Read more...

Τσίπρας: Ο χρόνος τους τελειώνει…


«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»…

Βγαίνοντας απ’ τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε : «Για το είδος της αντιπαράθεσης που διάλεξε ο πρωθυπουργός δεν έχω να κάνω καμία δήλωση.

Για το αποτέλεσμα, άνθραξ ο…
θησαυρός.

Ο χρόνος τους τελειώνει. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»…

Read more...

155, κατά τα αναμενόμενα…


131 είπαν «όχι», 2 «παρών»…

Οι 155 βουλευτές της πλειοψηφίας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τα…
«όχι» ήταν 131, ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν «παρών»…

Read more...

''Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΛΗΣΕΙ ΠΙΣΩ''...


Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράςστην ομιλία του κλείνοντας ...
την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λέγοντας ότι από τα όσα είπε στην Βουλή προκύπτει ότι είναι ματαιότητα κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης.

Ακολούθως χαρακτήρισε "μικρό Ναπολέοντα  τον κ.Τσίπρα για τα όσα είπε και είπε ότι είναι ντροπή και πολιτική αθλιότητα. Δεν τρομοκρατείτε τους βουλευτές. Εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα και όταν σας ρωτάμε ποιός πότε δεν κάνετε κουβέντα. Τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους έχετε εύκολους.

Είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν θα επιτρέψουμε να ξανακυλήσει πίσω. Ακούω το ένα ψέμα μετά το άλλο τη μία λανθασμένη πρόβλεψη μετά την άλλη. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει την σταθερότητα που χρειάζεται για να βγούμε στο ξέφωτο και όχι για να δημιουργείται στους ξένους τις εντυπώσεις που σκοπίμως δημιουργήσατε σήμερα".

Ο κ. Σαμαράς στην συνέχεια μίλησε για τις αλήθειες που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν:
-Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον προυπολογισμό του 2015 θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, τώρα καλύπτουμε και τους τόκους των δανείων. Στον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησής μας μηδενίζουμε το δημοσιονομικό έλλειμα.
-Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. Και όλα αυτά όταν αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την Ευρώπη. Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 23% την επόμενη χρονιά και κάτω από 20% την μεθεπόμενη. Κάποιοι αυτά δεν θέλουν να τα ακούν γιατί τους στεναχωρούν.
-Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Το μόνο που ανησυχεί τις αγορές είναι το πολιτικό ρίσκο αν συνεχιστεί η σταθερότητα. Με την ψήφο εμπιστοσύνης εμείς ενισχύουμε την σταθερότητα και κρατάμε την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης.
-Το χρέος σταμάτησε να μειώνεται ονομαστικά και θα αρχίσει να μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αρνείται μόνο η αντιπολίτευση γιατί θέλει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, το λένε οι αγορές, το είπε ο κ. Ρένγκλινγκ και θα το πούνε σύντομα οι δανειστές.
-Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο, δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στην δήλωση της κας ΛΑγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η κα ΛΑγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμ. Κάποιοι δεν το θέλουν σκέφτονται τώρα τί θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.
-Οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση άρχισαν. Υπάρχουν στο προσχέδιο του προυπολογισμού, μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος αλληλεγγύης, διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Δεν υπάρχουν νέοι φόροι. Άλλη ανακούφιση είναι οι αυξήσεις στους ένστολους. Σταδιακά θα πάρουν πίσω τα τρία τέταρτα των περικοπών. Οι δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο θα αυξηθούν στις 72μέ 100 και θα μειωθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Θα φροντίσουμε όσοι έκαναν ρύθμιση να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Επίσης επεξεργαζόμαστε την πολύ κρίσιμη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση για την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_113.html

Read more...

''ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΒΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ''...


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για «υποκρισία» και «αδυναμία».
«Άκουσα με προσοχή ...
τον υπουργό Υγείας που παραδόξως για την κοινοβουλευτική τάξη, επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό. Αλλά μία πειστική απάντηση, για το λόγο που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, δεν πήρα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε:
«Προφανώς μια είναι η αιτία. Είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα τεράστια συσσωρευμένα αδιέξοδα».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και για να μείνουν στις θέσεις τους, ακλόνητοι, οι πανταχόθεν αμφισβητούμενοι συγκυβερνήτες».
«Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε πρόβα αντιπολίτευσης και κινδυνεύετε να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Μετατρέπετε στην πρόταση εμπιστοσύνης σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του εαυτού σας», σημείωσε.
«Το μεγάλο δυστύχημα για σας είναι ότι δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως ταυτόχρονα να αποσταθεροποιείτε την χωρά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Είχαμε παρόλα αυτά μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με αρχή, μέση και τέλος που κάποιοι έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να μην το ακούσει ο λαός», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για «μεθόδους ΕΝΕΔ» και «λογοκρισία».
«Στην αρχή μας καταγγέλλατε για παροχολογία. Αργότερα αφού καταλάβατε το αδιέξοδο αυτής της στρατηγικής αφήσατε τα περί παροχών. Τώρα ξεπατικώνετε το πρόγραμμα μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:
«Από τη μια υπόσχεστε ελαφρύνσεις και δόσεις από την άλλη νομιμοποιείτε τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο που λεηλατεί την μεσαία τάξη».
«Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λάου παριστάνοντας τους αντιμνημονιακους», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν σας πιστεύει κάνεις πια, ούτε τα στελέχη σας. Φαίνεται ότι το παραμύθι των Παρισίων τέλειωσε πριν καν ξεκινήσει», συνέχισε.
Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «απόλυτα ταυτισμένη με την πολιτική της κυρίας Μέρκελ» και σημείωσε ότι «δεν έχει πολιτική στρατηγική διαπραγμάτευσης».
«Πιστεύετε ότι το χρέος είναι ελληνικό πρόβλημα και αγνοείτε την ευρωπαϊκή διάσταση. Εμείς διεκδικούμε με σχέδιο, στόχο και συμμαχίες ευρωπαϊκή διάσκεψη για χρέος. Ζητάμε διαγράφη του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολοίπου», είπε.
«Ζητάτε την εμπιστοσύνη αλλά όταν κλείσουν τα φώτα της αίθουσας θα διαπιστώσετε ότι η εμπιστοσύνη είναι μακριάαπό τους 180 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα για Εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε ότι «ούτε με τα κιάλια» δεν θα δει η κυβέρνηση αυτόν τον αριθμό.
«Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Συναίνεση ισοδυναμεί με συναίνεση της συνέχειας της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα της χώρας».
«Ακόμα και στελέχη της συγκυβέρνησης που θα σας ψηφίσουν απόψε σας ζητάνε να πάτε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Προφανώς εννοούν χωρίς εσάς», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
«Ο χρόνος σας τελειώνει τον Φλεβάρη του 2015. Πως να έχετε κύρος και διαπραγματευτική δύναμη;» διερωτήθηκε.
Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να «μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν και τα χέρια των υπολοίπων κυβερνήσεων».
«Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν έχει τη δική μας συναίνεση δε θα γίνει αποδεχτή. Δε θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
«Άκουσα από τα κυβερνητικά έδρανα να μιλούν για ανάγκη συνεννόησης. Εμείς αυτή τη συνεννόηση δεν την αρνηθήκαμε. Αλλά έχουμε μπροστά μας μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που απαξιώνουν όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Τώρα είναι η ώρα της ύστατης και αναγκαίας συνεννόησης. Μην επιμένετε να βυθίζετε την χώρα σε μία προεκλογική περίοδο. Μην βιαστείτε να αναλάβετε δεσμεύσεις μακράς διάρκειας εν ονόματι του ελληνικού λάου που δεν σας πιστεύει και δεν σας στηρίζει. Φανείτε θαρραλέοι δίνοντας διέξοδο στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο», ανέφερε.
«Προχωρήστε στη λαϊκή ετυμηγορία. Να πάμε συντεταγμένα και ομαλά σε εκλογές», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας «εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη κυβέρνηση».
«Ζητάμε εκλογές όχι για να έρθουμε στην εξουσία και να διαχειριστούμε την μνημονιακή Ελλάδα αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_251.html

Read more...

Τσάμπα μάγκας…


Αποκάλεσε «μικρό Ναπολέοντα», τον Τσίπρα …

Άρχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας – με άλλες λέξεις και άλλους χαρακτηρισμούς – τα όσα είπε εναντίον του Τσίπρα, ο Βενιζέλος.

Τον χαρακτήρισε «μικρό Ναπολέοντα» και επανέλαβε το γνωστό τροπάρι της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, λέγοντας πως «μπορεί κάποιες συνιστώσες σας, να κάνουν παρέα με τους τρομοκράτες, αλλά…
στη Βουλή, δεν μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε».

Θεώρησε αθλιότητα τους υπαινιγμούς Τσίπρα, για «αργυρώνητους βουλευτές, που θα ψηφίσουν σ’ αυτή τη Βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας» και έδωσε μια απίστευτη δικαιολογία για την συστηματική απουσία του από τη Βουλή.

Είπε – άκουσον άκουσον – πως δεν έρχεται γιατί ο Τσίπρας δεν ξέρει να κάνει διάλογο και είναι υβριστής!..

Read more...

Κατινισμοί του κολαούζου, του Σαμαρά…


«Να χτυπιέσαι σαν το χταπόδι, θα τα’ ακούσεις αυτά που έχω να πω», είπε στο Λαφαζάνη…

Αμέσως μετά την ομιλία του Τσίπρα κι ενώ ζητούσε να μιλήσει ο Λαφαζάνης, πήρε το λόγο ο Βενιζέλος, για να δώσει μια πομπώδη και γελοία απάντηση για λογαριασμό του Σαμαρά.

Παρουσίασε τον Τσίπρα σας υπονομευτή του δημοσίου συμφέροντος, εκβιαστή και πολιτικό που ταπεινώνει τον…
θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις παρεμβολές δε, που του έκανε ο Λαφαζάνης γύρισε και του είπε σε ιταμό ύφος «να χτυπιέσαι σαν το χταπόδι, θα τα’ ακούσεις αυτά που έχω να πω».

Στη φαιδρή παρέμβαση του, ο κολαούζος του Σαμαρά, ανέφερε τα εξής:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε το εθνικό συμφέρον με όσα υποστήριξε απόψε. Έβλαψε συνειδητά τον άνεργο, τις οικογένειες, τους πάντες.

Εκβίασε τους βουλευτές και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ταπείνωσε τον ίδιο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας...



Read more...

Τσίπρας: Κάνετε πρόβα αντιπολίτευσης…


Ούτε με τα κιάλια δε θα δείτε τους 180 βουλευτές... 

Παρακαλάτε δεξιά και αριστερά για να μην ακουστούν οι προτάσεις μας…

Η απελπισία της κυβέρνησης, είναι ο μοναδικός λόγος για αυτήν την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και της συγκυβέρνησης.

"Να έχετε στο μυαλό σας, οτι...
αυτή η πρόταση, δεν είναι εμπιστοσύνης. Είναι πρότασης μομφής κατά της επερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για πρόβα αντιπολίτευσης", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

"Μας λέτε οτι φεύγουν τα μνημόνια, ενώ ετοιμάζεται ήδη ένα καινούργιο. Πως θα το ονομάσετε άραγε; Ευτυχώς όμως ο λαός, σας έχει πάρει χαμπάρι και έχει καταλάβει οτι η μοναδική λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε σχετικά με τις εξαγγελίες για έξοδο από τα μνημόνια.

Και συμπλήρωσε οτι η κρίσιμη στιγμή ήταν η Θεσσαλονίκη και η ΔΕΘ. Ήταν η στιγμή της κατάρρευσης της κυβέρνησης. Η στιγμή που προσπαθήσατε να φιμώσετε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακαλάγατε δεξιά κι αριστερά για να μην ακουστούν οι θέσεις μας.

Ευτυχώς όμως, πρόσθεσε, τις αγκάλιασε ο λαός μας...

Read more...

Βενιζέλος σε ρόλο υφυπουργού Οικονομικών του Σαμαρά...


Την παραμικρή διάθεση να εκπροσωπήσει το κόμμα του και να εμφανιστεί στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός δεν έδειξε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκφώνησε από το βήμα τη Βουλής μια ομιλία που παραπέμπει περισσότερο σε...
υφυπουργό Οικονομικών του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν αφιέρωσε ούτε μισή λέξη στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, στην (όποια) διακριτή θέση του εντός του κυβερνητικού σχήματος και φυσικά δεν σχολίασε το παραμικρό για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ στο όριο της εισόδου στη Βουλή. Ακόμα και οι τόνοι του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον χαμηλοί σε σχέση με το παρελθόν.

Επανέλαβε αρκετές φορές ότι μιλά «εκ μέρους της κυβέρνησης» και δεν άσκησε την παραμικρή, έστω υποκριτική, κριτική στα έργα και τις ημέρες διαφόρων απίθανων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι και έφεραν την κυβέρνηση στο σημείο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αν διάβαζα απλώς την ομιλία του, θα πίστευα ότι την είχε εκφωνήσει είτε ο Χρήστος Σταϊκούρας είτε ο Δημήτρης Σταμάτης...

parapolitiki.com

Read more...

Ψεύτης: Άρχισαν οι φοροελαφρύνσεις…


Ούτε ο ίδιος δεν τα πίστευε αυτά που έλεγε. Με κορυφαίο εκείνο το «άρχισαν οι φοροελαφρύνσεις». Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Οι αυτοκτονίες φουντώνουν κι ο ψεύτης ο πρωθυπουργός μίλησε για φοροελαφρύνσεις, που είναι μόνο στο μυαλό του.

Ανέφερε 4 – 5 φορές τις λέξεις…
«ανακούφιση», «ανακουφίσεις» (την ώρα που το ρολόι έδειχνε 12 τα μεσάνυχτα. Ώρα κατάλληλη για… ανακουφίσεις).

Και φυσικά κατά τα στερεότυπα του Μαυρογιαλούρου, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο στα Σώματα Ασφαλείας, που κάνουν καλά τη δουλειά τους και να τους τάξει λεφτά – που δεν υπάρχουν…

Read more...