Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση ο Παπούλιας ...


 
Σκηνικό πόλωσης; Ραντεβού στα τυφλά; Πρόβα εκλογών; Το μόνο σίγουρο είναι ότι...
στο Προεδρικό Μέγαρο δημιουργείται συνωστισμός... πολιτικών αρχηγών. Την πόρτα θα περάσουν σήμερα προκειμένου να δουν τον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός. Αύριο ο Φώτης Κουβέλης που θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το χρέος. Ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με τον σημερινό Τύπο, να αποφύγει κάτι τέτοιο κι έτσι θα περιοριστεί στα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές.


«Σκηνικό πόλωσης στο Προεδρικό» βλέπουν Τα Νέαπου σημειώνουν ότι καμία από τις δυο πλευρές – κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση – δεν αφήνει περιθώρια έστω και για μίνιμουμ συνεννόηση. «Ραντεβού στα τυφλά» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας που γράφει μεταξύ άλλων: «Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλουν όλοι να τον δουν! Μεταξύ τους γιατί δεν μπορούν να ιδωθούν και να συνομιλήσουν;». «Συνωστισμός αρχηγών και σεναρίων στο Προεδρικό» είναι ο τίτλος Έθνους για το θέμα.




Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία γι’ αυτό έχει επιλέξει να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια κυρίως για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την τουρκική προκλητικότητα. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει την ανησυχία του για την κατάσταση της οικονομίας επαναλαμβάνοντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές. «Ο πρωθυπουργός δεν αντέχει την παραμικρή συνεννόηση γιατί είναι ακραίος» σημειώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κουμουνδούρου.



«Όλοι στον Πρόεδρο με φόντο εκλογές» γράφει ηΕλευθεροτυπία που σχολιάζει ότι «χωρίς να ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς, συναντά τον Κάρολο Παπούλια με στόχο να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συναίνεση με τους δικούς του όρους». Τη σύγκληση του Συμβουλίου θα ζητήσει αύριο ο Φώτης Κουβέλης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές ως προϋπόθεση για δημοκρατική έξοδο από το πολιτικό τέλμα.



Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο αναφέρεται και η Δημοκρατία συνδέοντάς τη με κάλπες. «Ώρες κρίσιμες και οι εκλογές στο... τραπέζι» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος. Την ίδια ώρα η εφημερίδα αναφέρεται στο τελεσίγραφο Σόιμπλε στον Γκίκα Χαρδούβελη ενώ σημειώνει ότι το νέο Μνημόνιο είναι έτοιμο και η τρόικα επιστρέφει αγριεμένη και τα ζητάει όλα σε Δημόσιο, εργασιακά και Ασφαλιστικό.



Και το ασφαλιστικό έρχεται πρώτο. «Έως δώδεκα χρόνια επιπλέον για σύνταξη» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι η τρόικα είναι αποφασισμένη να επιβάλει αύξηση στα όρια ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση και τονίζει ότι σε κίνδυνο βρίσκεται και η 15ετία ως κατώτατο όριο εξόδου. «18 τρόποι για σύνταξη με 20ετία – ποιοι γλιτώνουν τις αλλαγές» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος τηςΕλευθεροτυπίας. «Τα όρια ηλικίας σε όλα τα ταμεία πριν τις μεγάλες ανατροπές» είναι το τίτλος τουΕλεύθερου Τύπου.

Στο μεταξύ, ο ΕΝΦΙΑ ποτέ δεν πεθαίνει. Σύμφωνα με Τα Νέα περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε με βάση ειδικές παραδοχές εξαιτίας παραλείψεων του Ε9 θα λάβουν email για να προχωρήσουν σε διορθώσεις για μειωμένο φόρο. Πρώτο θέμα και στο Έθνος που κυκλοφορεί με τίτλο «Η εγκύκλιος για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ» και οδηγίες για τη συμπλήρωση του νέου Ε9 από τους ιδιοκτήτες.

tvxs.gr

Read more...

Σε αποχή διαρκείας οι ανταποκριτές του ΟΓΑ...


Σε αποχή διαρκείας κατεβαίνουν από σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, διαμαρτυρόμενοι για την...
περικοπή των αποζημιώσεών τους.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ - στην οποία ανήκουν οι ανταποκριτές - τονίζεται ότι η περικοπή των αποζημιώσεων ήταν "αυθαίρετη" και προειδοποιείται η ηγεσία του ΟΓΑ ότι οι ανταποκριτές εφόσον δεν δικαιωθούν, θα υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. με μία αυθαίρετη απόφαση περιέκοψε τις αποζημιώσεις των Ανταποκριτών και επί μήνες προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τη δήθεν αποκατάσταση των αποδοχών τους μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η κοροϊδία όμως έφτασε στο τέλος της.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει εξ αρχής το Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Ξενοφών Βεργίνη πώς σε περίπτωση μη καταβολής της αποζημίωσης που κόπηκε οι Ανταποκριτές θα διεκδικήσουν το δίκαιο τους αίτημα με κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 με Αποχή διαρκείας από τα καθήκοντα τους.

Παρ' όλα αυτά ο εμπαιγμός συνεχίστηκε μη αφήνοντας άλλα περιθώρια στους Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., οι οποίοι εξυπηρετούν με συνέπεια μεγάλο όγκο των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Και αντί να πληρώνονται ως πρέπει για τις υπηρεσίες τους… αποζημιώνονται με απαξίωση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α. να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του προβλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, καθώς το επόμενο βήμα των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. είναι να υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους"...
left.gr

Read more...

Υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ...


...με 5,3 ποσοστιαίες μονάδες σε έρευνα της RASS...


Υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά 5,3 ποσοστιαίες μονάδες αλλά και επτακομματική βουλή αναδεικνύει η...
έρευνα της RASS για την ιστοσελίδα iefimerida.gr, που διεξήχθη από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014, σε δείγμα 1.002 εκλογέων από ολόκληρη τη χώρα.



Ερχεται αλλά φοβίζει ο Τσίπρας, δεν πιστεύουν τον Σαμαρά

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5,3% και έχει συντριπτική παράσταση νίκης, ωστόσο ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική δυσπιστία αφού το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο σε περισσότερους από 4 στους 10 πολίτες (43,5%) και δίνει ελπίδα σε 3 στους 10 ψηφοφόρους (28,9%).

Ταυτόχρονα, οι πολίτες αποδοκιμάζουν τις θριαμβολογίες Σαμαρά για το μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΔΝΤ και τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων. Θεωρούν ότι αυτά οφείλονται είτε στην υπερφορολόγηση των πολιτών είτε στην πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να ανταγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά των κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ (26,4%)

ΝΔ (21,1%)

Ποτάμι (5,8%)

ΚΚΕ (5,4%)

Χρυσή Αυγή (5,1%)

ΠΑΣΟΚ (4,1%)

Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,0%)

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως διατηρεί και το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» της παράστασης νίκης αφού περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες (ποσοστό 72,2%) πιστεύουν ότι αν γίνονταν εκλογές θα ήταν πρώτο κόμμα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
iefimerida.gr

Read more...

Με μείωση της μηνιαίας δόσης Τμηματική αποπληρωμή για τα «κόκκινα» στεγαστικά


Τμηματική αποπληρωμή για τα «κόκκινα» στεγαστικά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπό μελέτη βρίσκεται η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, από το υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα στους οφειλέτες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, το βασικό σκεπτικό της μελετώμενης ρύθμισης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια είναι το εξής:

Είναι γεγονός ότι στο διάστημα της κρίσης η εμπορική αξία των ακινήτων έχει μειωθεί. Υπολογίζεται, κατά μέσο όρο, περίπου κατά 30%. Με τη λογική αυτή, το ποσόν του κεφαλαίου του δανείου που βρίσκεται σε καθυστέρηση θα διασπασθεί.

Το 30% του οφειλόμενου ποσού θα αφαιρεθεί από τη συνολική οφειλή, θα παγώσει και θα μεταφερθεί η αποπληρωμή του ή η οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση 10 χρόνια μετά τουλάχιστον. 

Και αυτό γιατί, τότε εκτιμάται ότι οι αξίες των ακινήτων θα έχουν ανέβει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. 

Εν τω μεταξύ το 70% του οφειλόμενου ποσού θα εξυπηρετείται κανονικά.  Με τον τρόπο αυτό η μηνιαία δόση μειώνεται κατά 30% περίπου.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...