Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: Δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό δεν τον εφαρμόζω...


Έξαλλοι είναι οι υπουργοί της ΝΔ με την νέα βόμβα του Ανδρέα Λοβέρδου που όπως όλα δείχνουν έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης.

"Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και...
δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω" δήλωσε το μεσημέρι στον Βήμα FM o Ανδρέας Λοβέρδος ανοίγοντας νέο γύρο εσωστρέφειας και αμφισβήτησης της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Δηλαδή θα υπάρχουν δύο είδη υπουργών: Αυτοί που θα εφαρμόζουν το μνημόνιο και ο Ανδρέας Λοβέρδος που θα ψηφίζει ό,τι και αν θέλει» δηλώνει στο Tribune πρώην γαλάζιος υπουργός.

Στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σε απόλυτη συννενόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εκτιμούν ότι θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα κυρίως γιατί «αυτό που τον ενδιαφέρει η κυβέρνηση αλλά το μέλλον και η καρέκλα της κεντροαριστεράς».

Όλη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου στον Βήμα FM:

Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω. Άρα οι διαβεβαιώσεις που έλαβα ότι η σελίδα θα γυρίσει, όχι μέσα από την παροχή χρημάτων, δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά. Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που είναι το άλλο μεγάλο θέμα, θα πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ για να τα καταφέρουμε...
tribune.gr

Read more...

Μωραϊτης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν, να παίξει τα δικά του παιχνίδια...






Θα προστατέψουμε την παράταξη μας (BINTEO)...
Ο Θάνος Μωραϊτης βγήκε στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR) και μίλησε ξεκάθαρα:
 Τώρα είναι που ξεκινά, δημόσια, η κουβέντα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Εδω και 2 χρόνια, μιλάμε για ένα ανιστόρητο δίπολο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Η παράταξη μας, δεν πρεπει να είναι πλέον ένα...
κλωτσοσκούφι της Δεξιάς. Πρέπει να είναι ενας ισχυρός πόλος.
Και για να συμβεί αυτό, οπως ειπε, θα πρέπει: Πρώτον , να γίνει αλλαγή πολιτικής πλεύσης. Δευτερον, να εξεταστεί ξανά η προγραμματική συμφωνία. Και τρίτον, να πραγματοποιηθεί -αμεσα- ενα συνέδριο παράταξης.
Σε αυτή την συγκυρία, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να σιωπήσουν, δηλωσε. Και εριξε ένα "καρφί" στον Βενιζέλο, χωρίς να αναφέρει το όνομα του, λέγοντας, πως,  δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει τα δικά του παιχνίδια. Θα προστατέψουμε την παράταξη μας...

Δειτε τα βιντεο Νο.1Νο.2Νο.3...

Read more...

Στις 25 Ιουνίου απολογείται η Ελένη Ζαρούλια...


 


Tι δήλωσε ο Κασιδιάρης...
Προθεσμία για τις 25 Ιουνίου πήρε η Ελένη Ζαρούλια προκειμένου να απολογηθεί.

Σε δηλώσεις του, ο   Ηλίας Κασιδιάρης, μίλησε για «πολιτική δίωξη». Και είπε ότι...
έχουν φτάσει ακόμη και στο σημείο να απαγορεύουν στους βουλευτές να μιλούν.

Ο  εκπρόσωπος Τυπου της Χ.Α. μάλιστα χαρακτήρισε τη διαδικασία «σταλινικού και φασιστικού τύπου».

Ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος κατέθεσε την αίτηση εξαίρεσης, έκανε λόγο για χρονική σύμπτωση λόγω της σημερινής απολογίας της Ελένης Ζαρούλια, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση η αίτηση εξαίρεσης με την απολογία της συζύγου του.

Όπως είπε, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέμενε δύο εβδομάδες μέχρι να την καταθέσει. Κι αυτό γιατί ήθελε να δώσει το χρονικό περιθώριο να υπάρξει η διάψευση διότι, όπως είπε, «είναι αυτονόητο ότι ή ο κ. Κούγιας λέει ψέματα και θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά ή λέει αλήθεια και θα πρέπει οι ανακρίτριες να εξαιρεθούν»...
 

Read more...

Πυρά Πάγκαλου κατά Λοβέρδου...


pagalos
Πρωτοφανή επίθεση στον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την...
στάση του απέναντι στη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια. Μιλώντας για μία μελέτη, από ανθρώπους που κρίνουν τον εαυτό τους και έχουν διαλύσει το πανεπιστήμιο και κάνοντας λόγο για πανεπιστήμια που κρατήθηκαν κλειστά, για παιδιά που διαλύθηκαν οι σπουδές τους και για νέους που έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, επισημαίνει πως η πρόταση που γίνεται από τον κ.Λοβέρδο και το υπουργείο Παιδείας είναι η επαναπρόσληψη όλων εκτός αυτών που έχουν φύγει για σύνταξη.
«Αυτός ο άνθρωπος ζητάει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, άλλοτε ως βουλευτής και άλλοτε (ως υπουργός) και την αποκτά διότι είναι πρώτος στην Β' Αθήνας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει και τον χώρο, διότι αυτοί που σε ψηφίζουν έχουν και ανάλογες ιδέες ή κατεβαίνει ως πρόεδρος κόμματος και παίρνει 1-2% που δεν είναι και άσχημο, διότι είναι το ποσοστό που πήρε ο κ.Κουβέλης», είπε με νόημα…

matrix24.gr

Read more...

Στην «τσιμπίδα» δεκάδες χιλιάδες Ι.Χ...


Στην «τσιμπίδα» δεκάδες χιλιάδες Ι.Χ. για ασφάλεια και ΚΤΕΟ 
... για ασφάλεια και ΚΤΕΟ...
Μια ακόμη παράμετρο της κρίσης αποτυπώνει έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή την 3η Ιουνίου και υπογράφεται από ..
τον Νίκο Δένδια (σ.σ. το έγγραφο διαβιβάστηκε πριν τη μετακίνησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης).

Με το έγγραφο διαβιβάζονται στοιχεία από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που δείχνουν ότι κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, βεβαιώθηκαν, μόνο από τις Υπηρεσίες που ασκούν καθήκοντα τροχαίας, 10.925 παραβάσεις της νομοθεσίας περί τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ) και 18.501 της νομοθεσίας που είναι σχετική με την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείζον ζήτημα ασφάλειας και απώλειας εσόδων για το δημόσιο.

Στη βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαβίβασε στοιχεία για τους αρχικούς και περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013 από δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ και που δείχνουν ότι οι έλεγχοι αυτοί ανήλθαν συνολικά σε 4.030.781.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η εξάλειψη του φαινομένου της ύπαρξης μεγάλου αριθμού οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς τεχνικό έλεγχο σε βάρος της οδικής ασφάλειας, συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς στόχους του υπουργείου και ενημερώνει τη βουλευτή για όλες τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

Αλλά και στο έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρεται ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων.  

Read more...

Ν. Σηφουνάκης: «Η προοπτική του χώρου περνά μέσα από το ΠΑΣΟΚ...


1sifounakis-thumb-large 
Η Ελιά στήθηκε πρόχειρα μόνο για τις ευρωεκλογές»...
Άρθρο του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη που δημοσιεύθηκε στην...
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στις 16/06/2014 με τίτλο «Τα πάντα απ’ την αρχή: Το ΠαΣοΚ αναζητεί αυτόνομα την προοπτική του δημοκρατικού χώρου»
Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά έχει μέχρι σήμερα αναλωθεί στην επιδίωξη συμφωνιών κορυφής μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και νεοπαγών κινήσεων πολιτών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τα σπλάχνα του και ενός κόμματος που εκκωφαντικά κατέρρευσε στις ευρωεκλογές και που ήταν αρνητικό εξ’ αρχής σε συνεργασία. Γι’ αυτό και κανείς στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε η «Ελιά» στις Ευρωεκλογές αντικατοπτρίζει το γνήσιο αίτημα της κοινωνίας να βρει έκφραση ανάμεσα στον δεξιό και αριστερό λαϊκισμό, ανάμεσα στις νεοφιλελεύθερες και αριστερίστικες ιδεοληψίες. Η διαχρονικά ισχυρή πλειοψηφία που ζητάει έκφραση από μία γνήσια με αναφορές προοδευτική, δημοκρατική, σύγχρονη και ενωτική παράταξη επιβεβαιώθηκε στις 25 Μαΐου ότι είναι το μεγάλο ζητούμενο. Αυτή η πλειοψηφία απεδείχθηκε ότι είναι κατακερματισμένη και επομένως για να ενωθεί δημιουργικά χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα και αναφορά στις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
Το ΠΑΣΟΚ, αν έχει λόγο ύπαρξης στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, δεν είναι για να γίνεται το συμπλήρωμα στο νέο δικομματισμό και να αποκτούν στελέχη του υπουργικά ή άλλα οφίκια. Ούτε βεβαίως μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του μόνο ως ο «πόλος σταθερότητας», όπως επεδίωξε στις τελευταίες Ευρωεκλογές, ενός πολιτικού σκηνικού που ο κόσμος με την ψήφο του αποδοκίμασε στην ουσία και ζητά αλλαγή πορείας. Όλα αυτά είναι υλικά μιας συνταγής που ούτε έλκει ούτε πείθει ότι έχει προοπτική. Πόσο μάλλον όταν η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση με τη Ν.Δ. γίνεται για άλλη μια φορά με όρους συγκεχυμένους, με προγραμματική συμφωνία την τύχη της οποίας ουδείς γνωρίζει, και αν λάβουμε υπόψη το πώς εφαρμόστηκαν οι δύο προηγούμενες τι αξία μπορεί να έχει μια τρίτη; Κουρελόχαρτο έγινε η τελευταία όταν νομοσχέδια εκατατίθεντο αιφνιδιαστικά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, όπως για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, η απελευθέρωση λειτουργία των καταστημάτων κ.α. Απέχουμε από την ενεργό προώθηση αλλαγών με σαφή προοδευτικό πρόσημο, όπως, για παράδειγμα η αναθεώρηση του Συντάγματος – που εξαγγέλθηκε χωρίς εμάς για μας – για την καθιέρωση πάγιου εκλογικού συστήματος που δεν θα αναθεωρείται ανάλογα με συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες, η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, η επανα-οριοθέτηση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας με σαφή διαχωρισμό, έστω σημειολογικά, τις αναχρονιστικές φονταμενταλιστικές ορκωμοσίες πίστης. Εξίσου άτολμη είναι η παρουσία του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού εταίρου σε ζητήματα που αφορούν τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες, όπως για παράδειγμα τον δογματισμό του Καλλικράτη στα μεγάλα νησιά, η σταθερή φορολογική κλίμακα, η φορολογία των ακινήτων, ο τρόπος αλλαγών και αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης κ.α. Καταλήγουμε να γινόμαστε παρακολούθημα μία συγκεκριμένης στρατηγικής της Ν.Δ., που όπως αποτυπώθηκε και κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, έχει σαφή ιδεολογικο-πολιτική και εκλογική προσέγγιση στην λεγόμενη «λαϊκή δεξιά».
Εδώ είναι ακριβώς το ζητούμενο. Το ΠΑΣΟΚ τι προσδίδει στη νέα εκλογική στην ουσία κυβέρνηση; Την αλλαγή ενός Υπουργού με έναν άλλον «περιπλανώμενο» που καταψήφισε τον προϋπολογισμό τον οποίο θα εφαρμόσει. Η μεγάλη αδογμάτιστη προοδευτική παράταξη για ν’ αποκτήσει και πάλι υπόσταση πρέπει να ανασυνταχθεί και να μιλήσει πολιτικά, να εκφραστεί με πρόσωπα και συντεταγμένα. Η κοινωνία εκφράστηκε και όποιος δεν το κατάλαβε προσποιείται απλώς και παρακολουθεί αμήχανα τα γεγονότα που τρέχουν, μεταθέτοντας την αποδοχή της πραγματικότητας. Ότι η «Ελιά» υπήρξε ένα δημιούργημα της ύστατης στιγμής, χωρίς πρόγραμμα χωρίς υποτίθεται επικεφαλής, αλλά όλοι ήξεραν τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.
Οι διεργασίες αναζήτησης κάλυψης του πολιτικού κενού που είναι σε εξέλιξη στην κοινωνία τρέχουν και μόνο όσοι είναι αόμματοι δεν τις βλέπουν. Η έγκαιρη πολιτική τους διάγνωση σαφώς μπορεί να προέλθει μέσα από ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα δούμε τα πάντα από την αρχή. Αξίες, οράματα, πολιτικές, θέσεις, ηγετική ομάδα – στην οποία η ιδιοκτησιακή αντίληψη καλά κρατεί όπως πάντα. Θα είναι όλα τα θέματα ανοιχτά με ατζέντα και αυτονομία. Μόνο μέσα από τη διατύπωση ενός ρεαλιστικού σχεδίου για το πώς θα πορευθεί η χώρα μας, πώς θα αποκατασταθούν κοινωνικές αδικίες και θα απελευθερώνουν δημιουργικές αναπτυξιακές δυνάμεις, μπορούμε να ελπίζουμε στη επαναδημιουργία μιας σκέπης μεγάλης. Η κοινωνίας αναμένει αλλαγές και είναι έτοιμη, το κραυγάζει, και αν δεν υπάρξουν με ρήξεις τότε είναι ιστορικά βέβαιο ότι θα τις κάνει η ίδια και μάλιστα χωρίς εμάς γιατί ποτέ δεν ανέχεται να επενδύσει σε ανύπαρκτες ιστορικά συνιστώσες και μάλιστα του μηδέν συν κατιτίς τοις εκατό. Η προοπτική του χώρου μας υπάρχει ή θα υπάρξει στη συνεύρεση των ιστορικών ρευμάτων του κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, χωρίς βεβαίως την λαϊκίστικη πτέρυγά τους. Έτσι θα θεμελιωθεί το νέο Ελληνικό Δημοκρατικό Κόμμα.

smartpost.gr

Read more...

Υπόθεση Εξοπλιστικών: Απόστρατους με φουσκωμένους λογαριασμούς...



... εντόπισε το ΣΔΟΕ...
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τις έρευνες για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρονται να έχουν εντοπίσει απόστρατους με καταθέσεις σε τράπεζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με...
το "Έθνος" για το πρόγραμμα των υποβρυχίων ελέγχθηκαν τρεις απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν υπέρογκα ποσά, που δεν δικαιολογούνται από την εργασία τους και από τα όσα δήλωναν στην Εφορία. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό ενός Ναυάρχου βρέθηκαν 400.000 ευρώ, ενώ σε άλλους δύο απόστρατους εντοπίστηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι απόστρατοι ενημερώθηκαν για τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και ήδη έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για τα ποσά που θα επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καταθέσεις και Ε9 ακόμη 200 ανώτερων αξιωματικών που ενεπλάκησαν στα εξοπλιστικά. Οι έρευνες τόσο του ΣΔΟΕ όσο και της Εισαγγελίας για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών (άρματα μάχης, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη) συνεχίζονται και πέρα από τους στρατιωτικούς εξετάζεται η εμπλοκή στις μίζες και πολιτικών υπαλλήλων.

Read more...