Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρώτο «τιτίβισμα» του Τσίπρα...


...από τον λογαριασμό του πρωθυπουργού (ΦΩΤΟ)...
Eπέστρεψε -και επίσημα- στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας κι έσπευσε αμέσως να ανεβάσει ενα tweet από τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter.
  «Εντολή τετραετίας για μια Ελλάδα πιο ισχυρή και...
πιο δίκαιη και το λαό μας περήφανο & όρθιο ξανά»,έγραψε.

Το μήνυμα συνόδευαν δύο φωτογραφίες. Η μία ήταν από τη χειραψία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Και η άλλη, από την τελετή παράδοσης-παραλαβής, με τη Βασιλική Θάνου.

Read more...

Στον «αέρα» ο Θεοδωράκης...



...μετά την εκλογική ήττα του Ποταμιού...
Μετά την εκλογική ήττα με τη μείωση των ποσοστών του το Ποτάμι συγκαλεί τα όργανά του την Τετάρτη και προκηρύσσει συνέδριο στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος με αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη.
 Εξάλλου...
όπως ανακοινώθηκε το συνέδριο θα έχει ανοιχτή ατζέντα και σε αυτό «θα τεθούν όλα τα θέματα». Σημειώνεται πως το Ποτάμι είχε ως στόχο το 10% και συγκέντρωσε μόλις 4%.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέλαβε την ευθύνη του για το «δυσάρεστο και αρνητικό» όπως το χαρακτήρισε αποτέλεσμα. «Αναλαμβάνω την ευθύνη των λαθών», είπε ωστόσο σημείωσε πως «δεν θεωρούμε πως κάναμε κάποιο μεγάλο λάθος». «Προφανώς έγιναν πολλά και μικρά λάθη. Ίσως η κοινωνία σε περίοδο κρίσης να μην είχε την δυνατότητα να εκτιμήσει με ψυχραιμία τα πράγματα και να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στο κόμμα της λογικής και της προόδου», σημείωσε.

«Είμαστε πολύ μακριά από τους στόχους που είχαμε, και δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς για τα λάθη, και κυρίως για αυτόν που ευθύνεται και είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού. Το τι θα αποφασίσουμε θα κριθεί τις επόμενες μέρες», ανέφερε.

«Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι, εκτός αν το θέσει ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, είπε στο Πρώτο πρόγραμμα η βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα. Ερωτηθείσα για τις αιτίες πτώσης των ποσοστών του Ποταμιού, σημείωσε την έλλειψη οργάνωσης στη βάση του κόμματος και την εσφαλμένη υπερεκτίμηση του ρόλου των εθελοντών.

Κριτική στη στρατηγική εξαπέλυσε και ο υποψήφιος του Ποταμιού Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος δεν εξελέγη στη νέα Βουλή. Μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος σημείωσε πως το Ποτάμι θα πρέπει «να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου» και έκανε λόγο για μια μεγάλη εκλογική ήττα.

Το κείμενο του Πέτρου Τατσόπουλου στο Facebook:

«Ας πούμε τα πράγματα απερίφραστα. Χτες το Ποτάμι γνώρισε μια μεγάλη εκλογική ήττα. Έχασε το ένα τρίτο του εκλογικού του ποσοστού και της κοινοβουλευτικής του δύναμης. Πλήρωσε κυρίως τη ψυχολογία του ψηφοφόρου μπροστά σε ένα φημολογούμενο ντέρμπι -που κάθε άλλο παρά ντέρμπι ήταν στην πραγματικότητα. Όταν σε πείθουν ότι το ντέρμπι θα κριθεί ακόμη και με τη διαφορά ΜΙΑΣ ψήφου -μάντεψε, της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ψήφου-, τότε δεν πας στην κάλπη να ψηφίσεις για ΤΡΙΤΟ κόμμα αλλά για ΠΡΩΤΟ.

Το Ποτάμι αιμορράγησε και προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βαθιά αντι-ιδεοληπτικό του σύνθημα "Μπορώ να συνεργαστώ και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία" μεταμορφώθηκε σε εκλογικό μπούμερανγκ. "Εν τοιαύτη περιπτώσει", σκέφτηκε ο ψηφοφόρος, "γιατί να μην ψηφίσω τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απευθείας;". Αυτό και έπραξε.

Με την εκλογική ήττα του Ποταμιού, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κλείνει ένας κύκλος. Ο κύκλος της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Το Ποτάμι καλείται να πράξει αυτό που δεν έπραξε μέχρι σήμερα. Να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρόαιμου Ευρωπαϊκού Μετώπου. Να δεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όσο δεν το κάνει -όσο καθυστερεί να το κάνει- δεν ρισκάρει μονάχα τη δική του επιβίωση στο μέλλον (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά επιτρέπει και στους λαϊκιστές, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, να παίζουν μονότερμα. Ναι, τώρα, "Πρώτη Φορά στα Σοβαρά", το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου και να συνενώσει τις δυνάμεις του με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Εάν θέλουμε κάποτε, στο ορατό μέλλον, να απαλλαγούμε από τον συρφετό των λαϊκιστών καιροσκόπων που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο».

tvxs.gr

Read more...

Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2015

http://ekloges.ypes.gr/current/more/customizer/example1.html

Read more...

Την Τρίτη η ορκωμοσία Σβήνουν - γράφουν στην Κουμουνδούρου για τον σχηματισμό κυβέρνησης


Σβήνουν - γράφουν στην Κουμουνδούρου για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Ο κ. Τσίπρας βρισκεται σε διαρκή επαφή με τον Πάνο Καμμένο   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου για τον σχηματισμό του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο για την οριστικοποίηση του σχήματος. Τσίπρας και Καμμένος είχαν μακρά συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ορκίζεται αύριο, Τρίτη.

Για τη θέση του προέδρου της Βουλής επικρατέστεροι θεωρούνται ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα μετακινηθεί από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ο Νίκος Βούτσης και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Πολύ πιθανή θεωρείται η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου -ίσως υπουργείο «ομπρέλα» για τα αρμόδια υπουργεία- με αρμοδιότητα την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου. Ρόλο - κλειδί στην παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος αναμένεται να έχει ο Νίκος Χουλιαράκης ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το πιθανότερο είναι ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Αμυνας, η παραμονή του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Υγείας, του Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και του Παναγιώτη Νικολούδη (υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς).

Επίσης, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους ο Νίκος Παππάς (υπουργός Επικρατείας) και η Όλγα Γεροβασίλη (κυβερνητική εκπρόσωπος).

Για τη θέση του υπουργού Παιδείας ακούγεται το όνομα του πανεπιστημιακού καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου.

Θέση στο νέο υπουργικό θα έχουν επίσης οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης (οι δύο τελευταίοι στο οικονομικό επιτελείο, πιθανόν στις ίδιες θέσεις), όπως και η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ.

Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να παραμείνει ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους - Πράσινους.

Επίσης, είναι πιθανή η παραμονή στις θέσεις τους ορισμένων υπηρεσιακών υπουργών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ραντεβού στη Σύνοδο Κορυφής Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα Μέρκελ και Γιούνκερ προς Τσίπρα


Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα Μέρκελ και Γιούνκερ προς Τσίπρα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τόσο με την κ. Μέρκελ, όσο και με τον κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συζητήσεις στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Ανγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την εκλογική του νίκη και συζήτησε μαζί του θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής -μεταξύ άλλων το προσφυγικό- ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στις χθεσινές ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Η Καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτή την ευκαιρία, αντάλλαξαν ήδη απόψεις και για την επικείμενη έκτακτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (23.9) και συμφώνησαν μια στενή συνεργασία για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκεί καθώς και για τα περαιτέρω διμερή και ευρωπαϊκής πολιτικής θέματα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οι τελευταίες πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ

Οι τελευταίες πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ποια ονόματα έχουν «κλειδώσει». Ποιοι παραμένουν στα υπουργεία τους, ποιοι αλλάζουν χαρτοφυλάκιο και ποιοι θα μείνουν εκτός κυβέρνησης. Ποιος θεωρείται φαβορί για τη θέση του προέδρου της βουλής. 

 Δείτε το βίντεο του STAR



http://www.enikos.gr/

Read more...

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου - Ο διάλογος Τσίπρα - Θάνου - ΒΙΝΤΕΟ

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου - Ο διάλογος Τσίπρα - Θάνου - ΒΙΝΤΕΟ


Μετά την ορκωμοσία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.
Δείτε το διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες. 

http://www.enikos.gr/

Read more...

Δευτερη φορά πρωθυπουργός...


Ορκίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το "κλειδί" της νέας κυβέρνησης.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...
Πριν από λίγη ώρα ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας. 
Αύριο θα 'χει κιόλας έτοιμη την κυβέρνηση του. Ηδη κυκλοφορύν διάφορα ονόματα, ενώ ...
"κλειδί" φέρεται να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης. 
Οπως είπε στο MEGA ο Χρ. Τσιγουρης, δεν θέλει την θέση της προεδρου της βουλής που του προτεινουν. Θελει να κλείσει τον κύκλο της πολυετούς πολιτικής του καριέρας σ' ενα παραγωγικο υπουργείο.
Για την θέση του προέδρου της βουλής παίζει άλλωστε και το όνομα του πρώην υπουργου Εσωτερικών, Νίκου Βούτση...




Read more...

Εκτός Βουλής ο Χρυσοχοΐδης...


Την έδρα της Β' Αθήνας επέλεξε η Φώφη Γεννηματά...

Εντός ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου - Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, γεγονός που σημαίνει ότι μένει εκτός Βουλής ο πρώην υπουργός

Εκτός...
Βουλής άφησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τον πρώην υπουργό, επί σειράς κυβερνήσεων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η κυρία Γεννηματά, που ήταν υποψήφια στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου στην Β' Αθήνας και στην Αχαΐα, επέλεξε να κρατήσει την έδρα της στην Β' Αθήνας, αφήνοντας εκτός κοινοβουλίου τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Με την επίλογή της, η κυρία Γεννηματά αντιθέτως «χαρίζει» μια έδρα στο επόμενο Κοινοβούλιο στον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, που ήταν υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αχαΐα. Πρόσφατα μάλιστα, ο κύριος Παπαθεοδώρου είχε οριστεί Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.


Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου

Read more...

Καμμένος:H Γεννηματά δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται για τον Βενιζέλο....


 -Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τα βαρίδια, από ανθρώπους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ.
- Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. 
-Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έδιναν εν γνώσει τους πλαστά αποτελέσματα.
ΒΙΝΤΕΟ...
Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι...
προοδευτική. Πρέπει όλοι οι βουλευτές να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα δημοκρατικό κίνημα, δεν έχουμε καμία σχέση με την ακροδεξιά, πρέπει να το καταλάβει και ο κ. Σουλτς. Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τα βαρίδια, από ανθρώπους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έδιναν εν γνώσει τους πλαστά αποτελέσματα.
Δείτε το Βίντεο, ΕΔΩ...

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρέντσι-Τσίπρα...



Ο Ματέο Ρέντσι επικοινώνησε τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, όπως...
μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις περασμένες ημέρες είχαν προηγηθεί κι άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο πολιτικών.

Read more...

Εθνικές Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εγγεγραμμένοι9.840.525
Ενσωμάτωση100,00 %
Ψήφισαν56,57 %
Ακυρα/Λευκά2,42 %

Εκτός Βουλής6,41 %

14535,46 %
7528,10 %
186,99 %
176,28 %
155,55 %
114,09 %
103,69 %
93,43 %
2,86 %
0,85 %
0,77 %
0,65 %
0,53 %
0,28 %
 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Σ...
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δ...
 
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
 
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτι...
 
Ενωση Κεντρώων
 
Λοιπά

Read more...

Σκουρλέτης: Απροσδόκητο το αποτέλεσμα των εκλογών...


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ«Απροσδόκητο» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών με την «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ.
Μιλώντας στα "Παραπολιτικά FM", τόνισε, πως, "αυτό που βιώναμε όλη αυτή την περίοδο ήταν...
με αντίφαση ανάμεσα στις πολύ καλές συγκεντρώσεις, στην επικοινωνία με τον κόσμο".

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα μηνύματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά στην περιφέρεια και στις επισκέψεις σε χώρους εργασίας, σε αντίθεση με την κεντρική πολιτική σκηνή και εικόνα, «όπου εκεί βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν ότι θα καταλήγαμε στα ποσοστά αυτά».

Η βαθύτερη εξήγηση για να καταλάβει κανείς πως έχει διαμορφωθεί το σημερινό αποτέλεσμα, του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, σημείωσε πως είναι να συνειδητοποιήσει πρώτα από όλα ότι δεν ισχύει αυτό το οποίο λεγόταν παραμονές των εκλογών ότι περίπου ο κόσμος έχει αποδεχθεί ότι το μέλλον του, η επόμενη μέρα, είναι απλά και μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας. «Δεν έγινε δηλαδή ο κόσμος ξαφνικά μνημονιακός ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνειδητοποίησε την διαφορά ανάμεσα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων δυνάμεων που την ψήφισαν και προσδοκά να δει κάτι παραπάνω από την εφαρμογή της συμφωνίας και μάλιστα και την πιο ανώδυνη εφαρμογή της».

Σχετικά με τις συμμαχίες και συνεργασίες της επόμενης ημέρας, «η βάση του πολιτικού προγράμματος της πρότασης που θα κινηθούμε από την επόμενη της συγκρότησης της κυβέρνησης θα είναι κατά βάση αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ άρα οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό διότι δεν θεωρώ ότι προεκλογικά είχαμε την ίδια προσέγγιση στην πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τη συμφωνία».

«Προφανώς δεν περιμένει κανείς μεταμορφώσεις από τη ΝΔ, το Ποτάμι», ανέφερε. Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «είναι το μόνο που έχει ιστορικές ρίζες δεν έδωσε τη μάχη με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει ότι βγάζει συμπεράσματα, ότι μπαίνει σε μια επαναξιολόγηση της πορείας του των τελευταίων ετών και δεν εννοώ μόνο των ετών του μνημονίου, εννοώ πολύ προηγούμενα». Ο ίδιος εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι πλέον ο κόσμος θα είναι πιο αυστηρός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Πάει τελικά -χωρίς κάμερες- στον Προκόπη, η Ζωή...


ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Παρά τις αιχμές που άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου -κατά τη συνάντηση της με τον Αντώνη Μανιτάκη- τελικά θα πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο (στις 15:00) στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που προέκυψαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Πάντως...
η επίσκεψή της στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, γνωστά δεν θα καλυφθεί από τα Μέσα...

Read more...

Επίθεση ΑΝΕΛ στον Σουλτς...


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...για το «ακροδεξιό» κόμμα του Καμμένου...
Επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με αφορμή τα όσα είπε για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί εκ νέου με το «ακροδεξιά», όπως το χαρακτήρισε, κόμμα του Πάνου Καμμένου.

«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την...
έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν».

Read more...

Η συγνώμη του Μαύρου...



...για την αποτυχία των δημοσκοπήσεων...
Ένα συγγνώμη και μια πρώτη εξήγηση για την αποτυχία των εταιρειών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν κατά προσέγγιση το αποτέλεσμα των εκλογών- φτάνοντας μάλιστα στο...
σημείο να πέσουν τραγικά έξω- απευθύνει ο Δημήτρης Μαύρος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, απολογήθηκε και προσπάθησε, μέσα από μια προφανώς δύσκολη παραδοχή του λάθους, να επιχειρηματολογήσει για τα κακώς κείμενα με μια μεταμεσονύκτια ανάρτησή στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Αναλυτικά στοhttp://www.huffingtonpost.gr/2015/09/21/syggnwmi-mayrou-apotelesma-eklogwn_n_8168444.html?utm_hp_ref=greece&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget

typologies.gr

Read more...

Ο Βλάντιμιρ συνεχάρη τον Αλέξη...


Ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα σε τηλεγράφημά του τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές.

Σε επίσημο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος «εκφράζει... την ελπίδα να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και μια επωφελής συνεργασία» με την Αθήνα.

Η Μόσχα επιθυμεί «να ενισχύσει τη ρωσοελληνική συνεργασία η οποία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές σε πολλούς τομείς, κυρίως το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια και τον ανθρωπιστικό (τομέα)», υπογραμμίζεται στο επίσημο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου

Read more...

Πώς ψήφισαν οι λαϊκές γειτονιές και τα ακριβά προάστια της Αθήνας (ποσοστά ανά περιοχή)


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
Με έντονη την ταξική συνείδηση φαίνεται πως ψήφισαν οι πολίτες και στις χθεσινές εκλογές. Περιοχές του νομού Αττικής, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, εμφανίζουν ποσοστά με μεγάλη απόκλιση, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας,  ανάλογα με το εισόδημα των κατοίκων τους. 
Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ «καταποντίζεται», στα λεγόμενα ακριβά προάστια.
Ενδεικτικά, πρώτο κόμμα με αρκετά μεγάλη διαφορά είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε Φυλή, Αχαρνές, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα και άλλες περιοχές.  
Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει ηΝέα Δημοκρατία. Με μπλε χρώμα βλέπουμε στο χάρτη την Κηφισιά, τα Βριλήσσια, τη Φιλοθέη, το Ψυχικό, το Παλιό Φάληρο, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και άλλες περιοχές.  



http://lykavitos.gr/

Read more...

Aνεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σκάλα Λακωνίας...


Aνεμοστρόβιλος σάρωσε τη νότια Πελοπόνησσο, πλημμύρες στην Πάτρα
BINTEO...
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στη Μεσσηνία και την Λακωνία η ισχυρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από...
 περιοχές των δύο νομών.

Σύμφωνα με το «Θάρρος news», άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα «δίπλωσε» από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική, όπως και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν.

Καταστροφές και στη Σκάλα Λακωνίας, όπως μετέδωσε το site «Apela.gr»: δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες.

Προβλήματα και στην Αχαΐα

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος-Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. 

Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Τα πραγματικά νούμερα πίσω από τα ποσοστά στις εκλογές ...


Άλλο τα ποσοστά των κομμάτων, άλλο οι απόλυτοι αριθμοί οι οποίοι εμφανίζουν μια άλλη εικόνα για τις εκλογές.Η μεγάλη αποχή που άγγιξε το 44% έπληξε περισσότερο τα δυο μεγαλύτερα κόμματα αλλά και τα υπόλοιπα.

Σχεδόν...
μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους έχουν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα!

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Ιανουάριο πήρε πάνω από 2.245.000 ψήφους και τον Σεπτέμβριο 1.920.000 ψήφους, έχασε δηλαδή 330.000 ψηφοφόρους. Το κυβερνών κόμμα σε επίπεδο ποσοστών δείχνει ότι έχει χάσει λιγότερο από μία μονάδα, τον Ιανουάριο πήρε 36,3% και τον Σεπτέμβριο 35,47%.

Νέα Δημοκρατία: Τον Ιανουάριο πήρε 27,8% και τον Σεπτέμβριο οριακά πάνω από 28%. Σε απόλυτα νούμερα έχασε περίπου 200.000 ψήφους. Τον Ιανουάριο η ΝΔ πήρε 1,7 εκατομμύρια ψήφους και τον Σεπτέμβριο 1,5 εκατ.

ΚΚΕ: Το ΚΚΕ έχει περίπου το ίδιο ποσοστό με τον Ιανουάριο αλλά σε απόλυτα νούμερα είχε σχεδόν 38.000 ψήφους λιγότερους, στις 300.000 ψήφους.

Το Ποτάμι: Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έπεσε από το 6% στο 4% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μέσα σε επτά μήνες έχασε 150.000 ψηφοφόρους. Από σχεδόν 374.000 ψήφους έπεσε στις 220.000.

ΑΝΕΛ: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπήκαν στη Βουλή με 3,7% και έχασαν μία μονάδα από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Σε απόλυτο αριθμό ψήφων το κόμμα έπεσε στις 199.000 από 293.000 που συγκέντρωσε τον Ιανουάριο.

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε 340.000 ψηφοφόρους, ενώ μόνο του το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 289.000 ψήφους.

Χρυσή Αυγή: Η Χρυσή Αυγή έχασε 10.000, όμως λόγω της αποχής το ποσοστό της εμφανίζεται ελάχιστα ενισχυμένο.

Η αποχή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία άγγιξε το 44% ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας δεν πήγαν ούτε οι μισοί εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφηκαν στη Φλώρινα, όπου σε σύνολο 89.477 εγγεγραμμένων ψήφισαν (με την ενσωμάτωση στο 99,44%) μόλις 32.154, δηλαδή το 35,94%, ή κάτι παραπάνω από ένας στους τρεις ψηφοφόρους.

Πολύ χαμηλό το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες και στην Κεφαλλονιά, όπου επί συνόλου 54.144 εγγεγραμμένων, με την ενσωμάτωση στο 95,2% ψήφισαν οι 21.033, ή το 38,85% των ψηφοφόρων.

Χαμηλά ποσοστά προσέλευσης καταγράφηκαν και σε κάποιους νομούς της Πελοποννήσου, και ειδικότερα στη Λακωνία (40,46%), την Αρκαδία (45,72%) και τη Μεσσηνία (48,78%).

Αντίστοιχη η εικόνα και σε πολλά νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλα κύματα προσφύγων το τελευταίο διάστημα, όπως η Χίος (45,75%), η Λέσβος (43,19%) και η Σάμος (48,05%).

Όμως και στα Επτάνησα, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 50% στη Ζάκυνθο (49,59%) και τη Λευκάδα (48,34%).

Στο 44,21% κινήθηκε η προσέλευση των ψηφοφόρων στην Ευρυτανία, στο 46,69% στη Θεσπρωτία και στο 47,79% στην Καστοριά.

Αντίθετα, υψηλά ποσοστά προσέλευσης καταγράφηκαν στην Κρήτη (63,11% στο Ηράκλειο, 61,05% στο Ρέθυμνο, 58,74% στο Λασίθι, 57,35% στα Χανιά), καθώς και στη Β' Αθηνών (63,31%), στην περιφέρεια Αττικής (63,86%) και στη Β' Θεσσαλονίκης (64,91%).

Read more...

Ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...



Οι νέοι (και παλιοί) υπουργοί...
Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται (ξανά) πρωθυπουργός απόψε στις 8 το βράδυ κι έως αύριο το απόγευμα, το αργότερο, αναμένεται η ορκωμοσία και της νέας κυβέρνησης.

Θα είναι και πάλι μια...
κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με κοινοβουλευτική πλειοψηφία 155 εδρών, μια πλειοψηφία όμως «που μπορεί να αβγατίσει» όπως είπε αργά χθες τη νύχτα, μιλώντας με τους δημοσιογράφους στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και πώς μπορούν να «αβγατίσουν» οι 155 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι κάτι που αναμένεται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα, δεν αποτελεί όμως σενάριο άμεσης υλοποίησης.

Η κυβερνητική συνεργασία τόσο με το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ όσο και με το Ποτάμι σ’ αυτή τη φάση δεν διαφαίνεται και δεν προκρίνεται από καμία από τις δύο πλευρές, μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα όμως οι διεργασίες και ανακατατάξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς δείχνουν δεδομένες. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, έστειλε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι σ’ αυτή τη φάση οι συνθήκες για συνεργασία δεν είναι ώριμες, όπως εξίσου ενδεικτική είναι και η διαφορετική άποψη που διατυπώνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το παζλ του αναγνωριστικού – και άγουρου – ακόμη πολιτικού φλερτ συμπληρώνει το θερμό συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Φώτη Κουβέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τις θυελλώδεις σχέσεις που έχει πλέον ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και την απολύτως αρνητική στάση που διατηρεί απέναντί του σημαντική μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αυτό το σκηνικό, η όποια περαιτέρω προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει κατ΄αρχήν εκκαθάριση και επαναπροσδιορισμό ιδεολογικο-πολιτικού στίγματος και εσωτερικών σχέσεων σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μηδέ βεβαίως εξαιρουμένου και του ρόλου του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος – παρεμπιπτόντως – ήταν απών χθες το βράδυ από τη Χαριλάου Τρικούπη.
Ανάλογους, πολιτικούς και στρατηγικούς, επαναπροσδιορισμούς προδιαγράφει το εκλογικό αποτέλεσμα και για το «Ποτάμι», το οποίο καταβάλει βαρύ τίμημα στην απολιτίκ προσέγγιση της διακυβέρνησης και από χθες το βράδυ εισέρχεται στα θολά νερά της εσωστρέφειας.

Θεατής όλων αυτών και, από σαφή θέση ισχύος, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει να κινηθεί σε πρώτη φάση στα ασφαλή και δοκιμασμένα ύδατα μιας κυβέρνησης με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επιστρατεύοντας όμως και πρόσωπα που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Δεν αποκλείει επίσης, και αντιθέτως, όπως είπε και ο Νίκος Βούτσης, θα επιδιώξει συναινέσεις και την ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και δράσεις, ενώ στο σχεδιασμό του βρίσκεται ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης με συστράτευση των σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, όπου αυτό είναι εφικτό.

«Θα ζητήσω στήριξη και από τα υπόλοιπα κόμματα», είπε ο ίδιος χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους στην Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «στις σκέψεις μου είναι να συσταθεί ένα εθνικό συμβούλιο για ευρωπαϊκά θέματα, στο οποίο θα μετέχουν και εκπρόσωποι των κομμάτων».

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης

Το πνεύμα αυτό των ευρύτερων συναινέσεων αναμένεται να αποτυπωθεί και στον, άμεσο, σχηματισμό της κυβέρνησης όπου κεντρικό ρόλο αναμένεται να διατηρήσουν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν προέρχονταν από τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γιώργος Σπίρτζης κι ο Δημήτρης Μάρδας θα διατηρήσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα χαρτοφυλάκιά τους (Εργασίας, Υποδομών και αναπληρωτής Οικονομικών), ενώ συζητείται και πιθανή πρόταση προς τον Γιάννη Μουζάλα να κρατήσει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής που ήδη διαχειρίζεται ως υπηρεσιακός υπουργός της κυβέρνησης Θάνου.

Νίκος Κοτζιάς και Χριστόφος Βερναρδάκης θα παραμείνουν, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, στα υπουργεία Εξωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αντίστοιχα, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη θα διατηρήσει τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η ομάδα του Μαξίμου, με Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ εντός κυβέρνησης θα είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι τελευταίες χθεσινοβραδυνές πληροφορίες τον έφεραν ακόμη και στη θέση του υπουργού Οικονομικών, με αλλαγές όμως που θα δώσουν τις αρμοδιότητες της εφαρμογής του Μνημονίου στον Γιώργο Χουλιαράκη. Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα φορολογικά, αναμένεται να παραμείνει και ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Αμετακίνητοι θεωρούνται και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας για θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.
Για την προεδρία της Βουλής, μετά τη θυελλώδη θητεία Κωνσταντοπούλου, προορίζεται ο Νίκος Βούτσης, ενώ στην περίπτωση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανό να αναλάβει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ, ο Πάνος Καμμένος θα διατηρήσει το υπουργείο Αμυνας, ενώ εντός κυβέρνησης αναμένεται να βρίσκονται ακόμη ο Τέρνες Κουίκ, η Ελενα Κουντουρά, και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Ολο το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει κλειδώσει το αργότερο έως αύριο το πρωί και η ορκωμοσία θα γίνει αμέσως μετά, καθώς την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα μετάσχει στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

tvxs.gr

Read more...