Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Την Κυριακή με την Πορτογαλία... Η Γαλλία στον τελικό του Euro, νίκησε 2-0 τη Γερμανία


Η Γαλλία στον τελικό του Euro, νίκησε 2-0 τη Γερμανία

Η Γαλλία είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro 2016, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Παρίσι. Οι «τρικολόρ» νίκησαν στον ημιτελικό της Μασσαλίας με 2-0 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, με ισάριθμα γκολ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Αντουάν Γκριζμάν (45΄+ πέναλτι, 72΄) και θα διεκδικήσουν το τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ιστορία τους (1984, 2000) και δεύτερο ως διοργανωτές, μετά το 1984.
Αθήνα

Ο πολύ γρήγορος ρυθμός έφερε την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, όταν ο Γκριζμάν έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και σούταρε, αλλά ο Νόιερ έπεσε και απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με την πάροδο του χρόνου η «νασιονάλμανσαφτ» βρήκε τα πατήματά της, πήρε την κατοχή και άρχισε να επισκέπτεται την περιοχή του Λορίς.

Έτσι, στο 13΄ και σε γύρισμα του Τσαν από τα δεξιά ο Μίλερ έκανε την προβολή αστοχώντας για λίγο, ενώ στο επόμενο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Τσαν που σούταρε απευθείας, υποχρεώνοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Γάλλο τερματοφύλακα.

Ακολούθησαν κάποια μακρινά σουτ εκατέρωθεν που εξουδετέρωσαν οι γκολκίπερς, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Ζιρού στο 42΄, όταν «τσίμπησε» την μπάλα με το κεφάλι και βγήκε απέναντι στον Νόιερ, αλλά τη στιγμή του σουτ ο Χέβεντες τον έκοψε με σωτήριο τάκλιν.

Κι ενώ παίζονταν οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Νικόλα Ριτσόλι έδειξε τα 11 μέτρα σε ανύποπτη φάση, όταν σε εφαλιά του Εβρά ύστερα από κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σβάινσταϊγκερ και ο Γκριζμάν ξεγέλασε τον Νόιερ από το σημείο του πέναλτι, φτάνοντας τα 5 γκολ που τον φέρουν πρώτο στον πίνακα των σκόρερ στη διοργάνωση.

Το γκολ επηρέασε πολύ τους Γερμανούς, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Λεβ είχαν χάσει την ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή τους, δεν είχαν το «καθαρό μυαλό» του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η εξέλιξη του αγώνα είχε κλονίσει, σαφέστατα, την αυτοπεποίθησή τους.

Οι «τρικολόρ» δεν έκαναν πάντως το λάθος να ψάξουν για χώρους προκειμένου να επιτεθούν αλλά περίμεναν υπομονετικά και ανταμείφθηκαν στο 72΄: ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Πογκμπά, ο Νόιερ έκανε άστοχη έξοδο, δεν έδιωξε μακριά και ο Γκριζμάν με προβολή έγραψε το 2-0.

Η Γερμανία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν το εξαιρετικό σουτ του Κίμιχ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λορίς έκανε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του ίδιου παίκτη και στέρησε κάθε ελπίδα στην ομάδα του Λεβ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΚΑΡΤΕΣ: Σβαϊνστάιγκερ, Τσαν, Οζίλ, Ντράξλερ - Εβρά, Καντέ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 
Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (61΄ Μουστάφι), Χέβεντες, Έκτορ, Τσαν (67΄ Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ):
 Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Παγέ (71΄ Καντέ), Γκριζμάν (90΄+ Καμπάιγ), Ζιρού (77΄ Ζινιάκ)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Λήγει η προθεσμία Μέχρι την Παρασκευή η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου


Μέχρι την Παρασκευή η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Λήγει την Παρασκευή 8 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν πάρει ακόμη τους κωδικούς τους από τα σχολεία προκειμένου να υποβάλλουν μηχανογραφικό, θα πρέπει να το έχουν πραγματοποιήσει έως τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής και έως το βράδυ θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Τέλος, διευκρινίζεται από το υπουργείο ότι δεν αρκεί η συμπλήρωση και προσωρινή αποθήκευση, αλλά είναι αναγκαία και η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, η οποία συνοδεύεται με τη λήψη αριθμού πρωτοκόλλου.

Ειδάλλως, το δελτίο δεν θα θεωρείται έγκυρο και συνεπώς ο υποψήφιος θα χάσει το δικαίωμα εισαγωγής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο Στη δημοσιότητα τα ονόματα 13.730 οφειλετών του Δημοσίου!


Αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr τα ονόματα 13.730  οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.
euros
Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) η ανάρτηση έγινε στο πλαίσιο εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης.
Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους: ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Ως μεγαλύτερος οφειλέτης του δημοσίου εμφανίζεται η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με σύνολο οφειλών 8,54 δισ. ευρώ (από την υπόθεση των δομημένων ομολόγων).
Στη συνέχεια, ακολουθεί η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρέη 1,35 δισ., η Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών ΑΕ με οφειλές 864 εκατ. ευρώ, η Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ με οφειλές 654 εκατ. ευρώ, η Δυναμοχημική ΑΕΒΕ με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η Φωτογραφικά Υλικά Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με 629 εκατ., η ΕΑΒ με 461 εκατ. ευρώ και η Πειραϊκή Πετρελαϊκή ΑΕ με υποχρεώσεις προς το δημόσιο ύψους 448 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος, 1,26 δισ. ευρώ και ακολουθούν άλλα ονόματα με οφειλές 428 εκατ ευρώ, 363 εκατ ευρώ, κ.ά.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στα 5,770 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου...



Στα 5,770 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Μάιο του 2016, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 250 εκατ. ευρώ έναντι του Απριλίου (5,520 δισ. ευρώ).
Το ...
μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες ανήλθαν σε 3,067 δισ. ευρώ έναντι 2,875 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ από 1,182 δισ. ευρώ, προηγουμένως.

Συγχρόνως, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, κατά το ίδιο διάστημα, διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Εγκύκλιος με οδηγίες

Η εξόφληση μέρους των χρεών του δημοσίου αναμένεται να ξεκινήσει λίαν συντόμως, χάρη στην πρόσφατη εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Ήδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους φορείς τις γενικής κυβέρνησης, με την οποία δίνονται οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Read more...

Στις 20 Ιουλίου ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος...


Στις 20 Ιουλίου ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος - Στις 26 Ιουλίου αποφασίζει η Βουλή εξεταστική για Βαρουφάκη - Media
Στις 26 Ιουλίου αποφασίζει η Βουλή εξεταστική για Βαρουφάκη...

Στις 19 και 20 Ιουλίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο εκλογικός νόμος. Όπως είναι...
γνωστό σήμερα το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση του εκλογικού νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η συζήτηση σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο διερεύνησης την οικονομία και το πως μπήκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τρίτη 26 Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την ίδια ημέρα επίσης στην Ολομέλεια θα συζητηθεί η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη η ΝΔ με θέμα το “Plan X”...

topontiki.gr

Read more...

Αγώνας δρόμου Πιθανότατα σε τέσσερις δόσεις εφέτος ο ΕΝΦΙΑ


Πιθανότατα σε τέσσερις δόσεις εφέτος ο ΕΝΦΙΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )0Αθήνα
Σε τέσσερις δόσεις είναι το πιθανότερο να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016, με τα εκκαθαριστικά να φτάνουν στους φορολογούμενους, όπως όλα δείχνουν, από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στον Real Fm 97,8 στο υπουργείο γίνεται προσπάθεια να προσπάθεια να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο Αύγουστο «ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, γιατί αν δεν τελειώσει και η τελευταία δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Θέλουμε λοιπόν να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο (φοβόμαστε να μην έχουμε και εκεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα γιατί δεν έχουμε την καλύτερη μηχανοργάνωση), ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Βλέποντας τα πράγμα με ένα ρεαλισμό και με τα τεχνικά προβλήματα, μακάρι να προλάβουμε και τον Αύγουστο». Ερωτηθείς εάν οι δόσεις θα είναι Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Το πιθανότερο είναι αυτό».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στοιχεία – σοκ: Στο 25% η αδήλωτη εργασία!...


Στοιχεία – σοκ: Στο 25% η αδήλωτη εργασία!
Μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας στη χώρα μας είναι αδήλωτη (ανασφάλιστη), δηλαδή με άλλα λόγια η «μαύρη εργασία» αποτελεί καθεστώς στην αγορά εργασίας και αντιστοιχεί στο 25% του ΑΕΠ.

Αυτό εκτιμά η...
«Διαγνωστική Έκθεση» η οποία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, και επικυρώθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και το Υπουργείο Εργασίας.

Η διαγνωστική έκθεση αξιολογεί την έκταση, τη φύση και τους παράγοντες ώθησης της αδήλωτης οικονομίας στην Ελλάδα και παραθέτει υποδείξεις για τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος. Σύμφωνα με την έκθεση το μέγεθος της αδήλωτης οικονομίας εκτιμάται συνήθως ότι ισοδυναμεί με το 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Όσον αφορά στα μέτρα καταπολέμησης και αντιμετώπισης του προβλήματος η έκθεση προτείνει την υλοποίηση μίας ολιστικής ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην επανέναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Γιώργος Κατρούγκαλος, «είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιβεβαίωση από όλους τους κοινωνικούς εταίρους της ανάγκης να επιστρέψει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Στο πλαίσιο αυτό η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί τον κεντρικό εθνικό στόχο της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου για τα εργασιακά. Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και κάθε άλλης πλευράς της εργασιακής ζούγκλας αποτελούν επίσης ελάχιστες προϋποθέσεις για μία δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος όλου του λαούς μας»...

Ανδρέας Πετρόπουλος

newpost.gr

Read more...

Στο τελικό η Πορτογαλία...



Νίκησε με 2 – 0 τους Ουαλούς…

Την ανωτερότητα της, απέναντι στους Ουαλούς, έδειξε η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία με σκορ 2 – 0 νίκησε και πανηγυρίζει την πρόκριση της στο τελικό.

Τα...
γκολ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέτυχαν ο Ρονάλντο στο 50’ με δυνατή κεφαλιά και ο Νάνι με προβολή, 3 λεπτά αργότερα…

Read more...