Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εγκαίνια του νέου κέντρου της κινεζικής ZTE στον Πειραιά Σαμαράς: «Όχημα ισχυρής ανάπτυξης ο Πειραιάς» - 600 νέες θέσεις εργασίας


Σαμαράς: «Όχημα ισχυρής ανάπτυξης ο Πειραιάς» - 600 νέες θέσεις εργασίας

Χαιρέτησε στα κινέζικα ο πρωθυπουργός - Εκτός του κέντρου Logistics, μέσα στο 2015 η ΖΤΕ θα φτιάξει και κέντρο επισκευών, που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η ZTE Hellas Telecommunications S.A. και η COSCO υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης.

Η συμφωνία υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. και εκτός του κ. Σάμαρα παρόντες ήταν ο κινέζος πρέσβης, οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης, ο Captain Ju Weiping, της COSCO ο κ. Zhou Jianfeng, αντιπροέδρος της ZTE κ.α.

Ο πρωθυπουργός καλημέρισε στα κινέζικα με το γνωστό «νι χάο», ενώ στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε και πάλι στην κινεζική λέγοντας: «σίσιε».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα. Είναι πύλη εισόδου συνδεδεμένη με τις σιδηροδρομικες υποδομές, παγκόσμιος κόμβος μεταφορων. Τέτοιες ενέργειες, βελτιώνουν την ανταγωνιστηκότητα της χωρας, δίνουν θεσεις εργασίας. Χαιρετίζουμε την συνεργασία δύο κολοσσών. Η ΖΤΕ εκμεταλλεύεται το πλαίσιο σταθερότητας που χτίζουμε στη χώρα μας. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 600 θέσεις παραγωγής, όταν το κέντρο επισκευών μετεξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης»

Αναφερόμενος στο πρόεδρο της ZTE Hou Weigui, που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Οκτώβριο, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ο δικός μου λόγος όπως και ο δικός του ήταν -όπως λέμε στην Ελλάδα- σπαθί. Τέτοιες επενδύσεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας που παραμένει το πρώτο θέμα στην ατζέντα αυτής της κυβέρνησης. Τετοιες κινήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επειχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα».

Οι πρώτες παρτίδες με τηλεπικοινωνιακό υλικό για 13 χωρες βρίσκεται ήδη εν πλω από την Κίνα για τον Πειραιά και αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Παράλληλα με το κέντρο Logistics θα γίνει μέσα στο 2015 και ένα κέντρο επισκευών από την ZTE, που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες. Το κέντρο αυτό προορίζεται να εξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης.

Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της ΖΤΕ προς 12 σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε: Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Η σημασία αυτής της συνεργασίας για τους δύο εταίρους, όπως επίσης και για την Ελλάδα, τονίστηκε από όλους τους ομιλητές κατά την έναρξη της εκδήλωσης. Ο κ. Zhou Jianfeng, Αντιπρόεδρος της ZTE δήλωσε: «Η σημερινή συμφωνία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ελληνική αγορά. Αποτελεί δε μέρος μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό, περίπου 400-600, θέσεων εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του, που εκτιμάται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα. Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή Κέντρου Επισκευών και Επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξή του αργότερα σε γραμμή συναρμολόγησης (assembly line)».

Ο Captain Fu Cheng Qiu, Διευθύνων Σύμβουλος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά είπε: «Εκτιμούμε ειλικρινά την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία εκφράζει με κάθε τρόπο τόσο την προσωπική, όσο και την κυβερνητική στήριξή του, στην απόφαση μιας πολυεθνικής εταιρείας όπως η ZTE, να επιλέξει τον Πειραιά για την εγκατάσταση του κέντρου logistics της. Δουλεύοντας μαζί για έναν κοινό στόχο και βοηθώντας στην ανάπτυξη του λιμανιού, πιστεύουμε πως το λιμάνι του Πειραιά θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στην Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη».

Βαρβιτσιώτης: Η ελληνική οικονομία ανακτά την αξιοπιστία της
Η στρατηγική συμφωνία μεταξύ Cosco και ΖΤΕ για τη δημιουργία κέντρου διανομής των προϊόντων, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, δημιουργεί μια νέα δυναμική και εξυπηρετεί έναν κεντρικό στόχο της κυβέρνησης για νέες θέσεις εργασίας και μετατροπής του Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη, που αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία μέρα με τη μέρα αποκτά αξιοπιστία στο διεθνές περιβάλλον για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών επενδύσεων.
protothema.gr

Read more...

Στο δρόμο της ελιάς και ο Σαμαράς;

Στο δρόμο της ελιάς και ο Σαμαράς;
Η αλλαγή ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε «Ελιά», οι πρόσφατες εξελίξεις με την εμφάνιση του νέου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη Το Ποτάμι και τα «κολλημένα» γκάλοπ, βάζουν σε συναγερμό και τη ΝΔ για το αποτέλεσμα των ερχόμενων Ευρωεκλογών, διότι είναι καθοριστικό για το μέλλον της.
Φθαρμένο προϊόν η ονομασία ΝΔ
Σύμφωνα με πληροφορίες, αδιέξοδο βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου από τις μυστικές δημοσκοπήσεις οι οποίες φτάνουν στα χέρια των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Με δεδομένο, μάλιστα, πως είμαστε σε προεκλογική περίοδο, στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν ξανά όλα τα ενδεχόμενα και οι εναλλακτικές λύσεις. Ανάμεσα σε αυτά έχει τεθεί ξανά και το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της ΝΔ, καθώς στα ποιοτικά στοιχεία φαίνεται πως το όνομα του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, είναι ένα φθαρμένο προϊόν.
Σε σαββατιάτικο έντυπο κυκλοφόρησαν μάλιστα και στοιχεία από το μυστικό γκάλοπ, σύμφωνα με το οποίο, το 62% της βάσης της ΝΔ δεν θέλει αλλαγή ονόματος, ενώ ένα 54% στο σύνολο θεωρεί της ΝΔ «τελειωμένο κόμμα».
«Οχι» Συναγερμός
Η εφημερίδα Το Βήμα, η οποία απηχεί συχνά απόψεις της ΝΔ, εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να αλλάξει όνομα στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης αστικής-φιλοευρωπαϊκής παράταξης. Το Βήμα, μάλιστα, δείχνει να γνωρίζει τα σχέδια για την ονομασία της νέας δεξιάς παράταξης και με άρθρο του Μιχάλη Αγραφιώτη προτείνει στον Ελληνα πρωθυπουργό να μην ονομάσει το κόμμα του «Συναγερμό» γιατί κάνει κακούς συνειρμούς με τον Παπάγο και τον Καρατζαφέρη!
Διάσπαρτες δυνάμεις από όλα τα κόμματα
Εν μέσω πολλών συζητήσεων και αναλύσεων για το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργηθεί, με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, σταθερή άποψη του κ. Σαμαρά είναι να σημάνει «συναγερμό» για σύμπραξη όλων των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων, αναφέρει η εφημερίδα.
Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: η ένωση των διάσπαρτων δυνάμεων, ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης αστικής παράταξης που επί της ουσίας θα επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της ΝΔ και θα σημάνει και την ουσιαστική της μετάλλαξη.
Οι εξελίξεις για τη δημιουργία νέας παράταξης θα είναι ταχύτατες μετά τις ευρωεκλογές, ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν τον «Ευρωπαϊκό Συναγερμό» που θα σημάνει ο Πρωθυπουργός για τη «Νέα Ελλάδα», στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η κεντροδεξιά αλλάζει
Επί της ουσίας η μορφή της Κεντροδεξιάς, όπως τη ζήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια, θα αλλάξει και αυτό θα αποτελέσει μια επίπονη διαδικασία. Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει στον εαυτό του τον πολιτικό ηγέτη που θα έχει τον κεντρικό και καθοριστικό ρόλο, για να αλλάξει τα δεδομένα στον νέο πολικό χάρτη.
Η μετάλλαξη της σημερινής ΝΔ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιβιώσει η ίδια η Κεντροδεξιά και όπως λένε οι γνώστες των διεργασιών, βρισκόμαστε σε σταδιακή φάση μετεξέλιξης και δημιουργίας ενός νέου αστικού, φιλοευρωπαϊκού κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και μέσα από το σχέδιο επανίδρυσης της Κεντροδεξιάς, ενώ κεντρικός στόχος είναι να ενσωματωθούν και δυνάμεις εκτός των τειχών της ΝΔ και συγκεκριμένα πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.
Ας σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει ακόμη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν την νέα προσπάθεια στο χώρο της κεντροδεξιάς. Παρασκηνιακά αναφέρεται ότι έγινε ήδη κρούση στην Εύη Χριστοφιλοπούλου και στον Γιάννη Μανιάτη.
Το όνομα του νέου κόμματος Νέα Ελλάδα;
Οπως είπε και ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», «η νέα Ελλάδα δεν είναι ένα "σύνθημα". Είναι μια πραγματικότητα που ήδη γεννιέται γύρω μας». Ο Πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει ευθέως για την ανάγκη μετεξέλιξης της ΝΔ, αλλά με τη συχνή αναφορά του όρου «Νέα Ελλάδα» δείχνει προς τα πού πηγαίνει.
Ντόρα: Να πάμε στο κέντρο, όχι δεξιά
Την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει στροφή και να απευθυνθεί στον προβληματισμένο κεντρώο πολίτη, εξέφρασε πρόσφατα η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρακολουθεί τις μυστικές διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ.
Μιλώντας στον Alpha 989, η κυρία Μπακογιάννη αρνήθηκε τις όποιες αιτιάσεις πως η ΝΔ έχει ακροδεξιά στοιχεία τονίζοντας «Δεν είχε ασπαστεί και ποτέ από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτού της, ακροδεξιές λογικές. Αντίθετα τις πολέμησε και τις πολέμησε φανερά».
«Η Νέα Δημοκρατία ήτανε από ιδρύσεως της ένα κόμμα το οποίο πήγαινε από τη δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά και αν θέλετε και σήμερα ευθέως να σας πω, θεωρώ ότι η ΝΔ έπρεπε να κάνει μια κανονική μα κανονική στροφή προς το κέντρο. Διότι το κέντρο είναι άστεγο σήμερα» είπε με νόημα η βουλευτής του κόμματος.
«Το κέντρο είναι αυτό το οποίο αναζητά έκφραση» πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε «Για το κέντρο γίνεται η μάχη από τις διάφορες Ελιές, Ποτάμια ρυάκια και ότι άλλο θέλετε. Εμείς λοιπόν με πολύ περισσότερη αξιοπιστία θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε αυτόν τον Ευρωπαίο, προβληματισμένο κεντρώο πολίτη. Και όταν λέω κεντρώο, εννοώ κεντρώο και φιλελεύθερο και στις κοινωνικές του αρχές. Δεν εννοώ τώρα οικονομικά, οικονομικά τώρα έχουνε λυθεί τα θέματα, δεν υπάρχουν πια τέτοιου είδους διαφορές».
Τέλος, υπογράμμισε ότι το κόμμα της δεν πρέπει να λοξοκοιτάζει προς τα δεξιά γιατί δεν έχει τίποτα απολύτως να πάρει, αλλά να απευθυνθεί σε αυτή τη μεγάλη δεξαμενή των προβληματισμένων πολιτών, οι οποίοι θέλουν ένα ευρωπαϊκό αύριο, ξέρουν ότι έχουμε θυσίες απερίγραπτες αλλά οι οποίοι θέλουνε μιας άλλης μορφής σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας.
Η Χρυσή Αυγή φωνάζει από τώρα: Μασκαρεύεται με νέο όνομα η ΝΔ, για να μην την αναγνωρίσουν
Η Χρυσή Αυγή αντέδρασε σήμερα στα σενάρια που θέλουν τη ΝΔ να αλλάζει όνομα και γράφει γι'αυτό, στον ιστότοπό της. Αναφερόμαστε στο θέμα, γιατί έχει ενδιαφέρον για τις διεργασίες στο χώρο της δεξιάς.
Γράφει η Χρυσή Αυγή
Είχαμε προβλέψει προ διμήνου ότι είναι έντονες οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ για αλλαγή ονόματος, στα ίδια πλαίσια που το ΠΑΣΟΚ έγινε «Ελιά».
Η ΝΔ βλέποντας τα ποσοστά των πραγματικών δημοσκοπήσεων αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός της ενταφιασμός έρχεται με βήμα γοργό. Βλέπει ότι οι πολίτες την εγκαταλείπουν, προσερχόμενοι ευθέως στην Χρυσή Αυγή καθιστώντας την μεταμφίεση απαραίτητη. Ο πρωθυπουργός έχει άλλωστε και άλλα παραδείγματα προς χρήση στην διάθεση του από την αριστερά, όπως οι μεταμφιέσεις για ληστείες τραπεζών, μεταμφιέσεις καταζητούμενων κλπ.
Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα στο «Βήμα» ότι οι διεργασίες αυτές πλέον επιταχύνονται, αφού οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Γράφει συγκεκριμένα ο ιστότοπος της ναυαρχίδας του μνημονίου: «Εν μέσω πολλών συζητήσεων και αναλύσεων για το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργηθεί με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, σταθερή άποψη του κ. Σαμαρά είναι να σημάνει «συναγερμό» για σύμπραξη όλων των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων... Οι εξελίξεις για τη... νέα σύνθεση θα είναι ταχύτατες μετά τις ευρωεκλογές και θα αποτελέσει ένα κρίσιμο στοίχημα πόσοι θα ανταποκριθούν στον «Ευρωπαϊκό Συναγερμό» που θα σημάνει ο Πρωθυπουργός για τη «Νέα Ελλάδα». Την πολιτική πυξίδα την έχει ο ίδιος στα χέρια του και βασικά αυτός, έχοντας ως κεντρική γραμμή την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, θα ορίσει και τις συντεταγμένες στον πολιτικό χάρτη.»
Κοινώς μετά τις ευρωεκλογές θα αρχίσουν τα συνέδρια, τα τσιμπούσια και οι συναντήσεις νυν και πρώην μετεχόντων στην εγκληματική οργάνωση ΝΔ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή του ονόματος, μπας και μπερδευτεί κανείς και τους ψηφίσει. Όμως, παρά την πίστη του Σαμαρά, ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει πλέον κουτόχορτο και θα αναγνωρίσει την εγκληματική οργάνωση ΝΔ, όπως και αν μεταμφιεστεί. Όπως η «Ελιά» δεν μπορεί να «σταυρώσει» ποσοστά ούτε στις στημένες δημοσκοπήσεις, έτσι και το «νέο» εγχείρημα της ΝΔ, θα πάει «άπατο».
Πηγή: www.iefimerida.gr
http://egiakoumis.com/

Read more...

Φρέσκο γάλα 10 ημερών και ψωμί με το ζύγι...


Φρέσκο γάλα 10 ημερών και ψωμί με το ζύγι

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσημη παρουσίαση των ρυθμίσεων για τη βελτίωση των όρων λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά, με βάση τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία –όχι όμως στο...
σύνολό τους- υιοθετούνται από την κυβέρνηση.
Για τις τελικές ρυθμίσεις που συμφωνήθηκε να ισχύσουν με τους εκπροσώπους των δανειστών, έγινε χθες το απόγευμα ενημέρωση από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι απελευθερώνεται η διάρκεια ζωής του γάλακτος έως τις περίπου 10 ημέρες (όσο επιστημονικά θεωρείται ασφαλές το χρονικό όριο για την καταλληλότητα του αγελαδινού γάλακτος χαμηλής παστερίωσης), καθιερώνεται η υποχρεωτική πώληση του ψωμιού ύστερα από ζύγισμα και απελευθερώνεται υπό όρους η τιμή των βιβλίων.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πηγή: "Ελεύθερος Τύπος"

Read more...

"Ξεπούλησε" η Ryanair. Πήραν φωτιά οι προκρατήσεις για πτήσεις από Αθήνα που αρχίζουν 1η Απριλίου



Ρεκόρ στις προκρατήσεις για τα έξι νέα δρομολόγια της Ryanair, από την Αθήνα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
Ρεκόρ στις προκρατήσεις για τα έξι νέα δρομολόγια της από την Αθήνα προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, πριν το άνοιγμα της βάσης της, την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι (Michael O’ Leary).
“Οι προκρατήσεις μας έως τώρα είναι πολύ πιο θετικές από ότι έχει υπάρξει στις υπόλοιπες 65 βάσεις της εταιρείας”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε πως με τις πτήσεις αυτές θα εξυπηρετήσουν περίπου 1,2 εκατ. επιβάτες. Στη βάση της Αθήνας, πρόσθεσε, θα σταθμεύουν δύο αεροσκάφη, τα οποία θα εξυπηρετούν 6 προορισμούς και θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις την εβδομάδα. Μάλιστα ανακοίνωσε για σήμερα προσφορά σε εισιτήριο στην τιμή των 9,99 για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη για ταξίδια που θα γίνουν Απρίλιο και Μάιο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.
Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι η ιρλανδική εταιρεία σκοπεύει για το 2014 να προσθέσει 1,2 εκατ. επιβάτες, ενώ για το 2015 δύο εκατομμύρια επιβάτες. Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το αεροδρόμιο της Αθήνας για περισσότερα δρομολόγια τον χειμώνα του 2014, αλλά και αύξηση των αεροσκαφών της στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται πως η Ryanair δραστηριοποιείται στη χώρα μας με τρεις βάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά με στόχο να μετακινήσει περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες. Σύμφωνα με την εταιρεία για τα 4 εκατομμύρια των επιβατών της θα προκύψει εξοικονόμηση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω των χαμηλότερων τιμών που προσφέρει η εταιρεία. Η εξοικονόμηση ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ ανά άτομο.
Πάντως τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να γίνουν η πρώτη αεροπορική εταιρεία το 2018 και να φθάσουν οι επιβάτες τα 8 έως 10 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά το ύψος των επενδύσεων σημείωσε ότι ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια στην Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας σημείωσε πως θα δημιουργηθούν 350 θέσεις τρεις πόλεις – βάσεις. Σχολιάζοντας τα κίνητρα του ΔΑΑ για την θερινή περίοδο 2014 σημείωσε πως δεν «δεν έχουν βάθος και διάρκεια».
Τέλος, γνωστοποίησε ότι είναι σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και τα αεροδρόμια της χώρας για το ενδεχόμενο ανάπτυξης κινήτρων που θα μπορούσαν να αυξήσουν την κίνηση. «Είναι δικαιολογίες ότι η πτώση της κίνησης είναι αποτέλεσμα της κρίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στην παρούσα φάση έχει μια μεγάλη ευκαιρία καθώς όλα τα υπόλοιπα κόστη έχουν πέσει εκτός από τα αεροδρομιακά κόστη. Αν αυτά πέσουν θα υπάρξει στην Ελλάδα μια απίστευτη εισβολή τουριστών».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Κουβέλης: Θα συνεργαζόμουν ξανά με τον Σαμαρά...



BINTEO...
Το αποκάλυψε νωρίτερα στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR). Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Παραδέχτηκε, πως, αν ...
προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, θα το κάνει  μόνο υπο προϋποθέσεις.
 «Δεν θα έλεγα όχι σε μια συνεργασία ξανά με τον Αντώνη Σαμαρά, υπό προϋποθέσεις όμως. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον πρωθυπουργό, με την πολιτική που ακολουθείται διαφώνησα» , είπε συγκεκριμένα ο Φωτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε, μεταξύ επίσης, στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Είναι μία συμφωνία γεμάτη από υποχωρήσεις αναφορικά με την στάση που έπρεπε να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Για παράδειγμα: Έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που καθορίζεται στα 2,9 δισ. Αυτό βέβαια προέκυψε, αν θέλετε, με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με την υπερφορολόγηση, από το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εξοφλήσει υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε φυσικά πρόσωπα. Αλλά εν πάση περιπτώσει προέκυψε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που δεν θέλω να υποτιμήσω».

Και πρόσθεσε: «Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα, τα 2,9 δισ. δεν μπορεί να φτάσει στη διανομή του τα 500-600 εκατ., με το δεδομένο ότι είναι συμφωνία με τους εταίρους ότι το 70% το οποίο προκύπτει ως αποτέλεσμα της επιτυχίας των στόχων πρέπει να γυρίσει στην κοινωνία. Επομένως από τα 2,9 δισ. ευρώ θα έπρεπε να έχουν γυρίσει στην ελληνική κοινωνία περίπου 2 δισεκατομμύρια»...





Read more...

Ποια επιδόματα του ΟΑΕΔ καταργούνται με την μείωση των εισφορών. Σε ποιους εργαζόμενους θα μειωθούν οι παροχές



Ενημερωθείτε για το ποια επιδόματα του ΟΑΕΔ καταργούνται
Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από τον Ιούλιο του 2014 μπορεί να προκαλεί αύξηση οριακά τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα αλλά  καταργεί τα οικογενειακά επιδόματα το επίδομα στράτευσης ενώ τέλος μπαίνει και στα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε μητέρες.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr καταργούνται όχι μόνο τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και τρεις ακόμη παροχές ,το επιδόματος στράτευσης και τα δύο επιδόματα μητρότητας, μετά την συμφωνία με την Τρόικα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% σταδιακά έως το 2015.
Τον Ιούλιο θα μειωθούν οι εισφορές κατά 2,9% ενώ μέχρι το τέλος του 2015 θα μειωθούν επίσης κατά 1%.
Τα επιδόματα κόβονται αφού οι εισφορές που κατευθύνονται υπέρ ΔΛΟΕΜ , Στράτευσης και ΛΑΕΚ, είναι μεταξύ άλλων αυτές που καταργούνται.
Το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από τη μείωση στα ταμεία θα ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα. Θα προβλέπεται, επίσης, ρήτρα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τη βιωσιμότητα του συστήματος και θα αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, εάν υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους
Ας δούμε όμως τι χάνουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι
200.000 οικογένειες χάνουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ όπου αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε δικαιούχες μητέρες είναι οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.
Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας
Καταβάλλεται σε ασφαλισμένες του Ι.Κ.Α. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (παρέχουν εξαρτημένη εργασία). Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.
Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
Κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στις μητέρες, ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας
Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του Οργανισμού που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας, προβλέπει μικρότερα ποσά για την καταβολή επιδομάτων σε ανέργους λόγω και της σημαντικής και συνεχούς αύξησης των δικαιούχων, αλλά πλεόνασμα 107 εκατ. ευρώ.
Από τα περίπου 300 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για το 2014 υπέρ ΔΛΟΕΜ, ένα σημαντικό μέρος θα κατευθυνόταν στα δύο επιδόματα μητρότητας που δίνει ο ΟΑΕΔ σε χιλιάδες μητέρες και το υπόλοιπο στην καταβολή οικογενειακών επιδομάτων.
Αντίστοιχα, περί τα 45 εκατ. ευρώ που τυπικά αφορούν σε επιδόματα στράτευσης, στην πράξη κάλυπταν τις ανάγκες ρευστότητας του ΟΑΕΔ, για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας.
Τι επίδομα στράτευσης καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις.
Αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης που χρηματοδοτούνται μέσω του ΛΑΕΚ αναμένεται να επηρεαστούν από την μείωση των εισφορών αν και έχουν εγκριθεί για το 2014 δεν αποκλείεται να επηρεαστούν από το 2015 μειώνοντας σημαντικά τα διαθέσιμα κονδύλια ή με την πλήρη κατάργηση τους.
Τα προγράμματα ΛΑΕΚ είναι πρόγραμμα επιστροφής εισφορών στις επιχειρήσεις από τον ΟΑΕΔ ώστε να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση των εργαζομένων τους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω εφόσον το υπουργείο Εργασίας προχωρήσει στην κατάργηση των παραπάνω παροχών, μπορεί να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά θα επέλθουν παράλληλα σημαντικές μειώσεις στις παροχές των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ.
http://news247.gr/

Read more...

Διοικητής ετών 77!...




Νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ διορίστηκε οπρώην βουλευτής της ΝΔ,Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, γεννημένος το 1937.
Η τοποθέτησή του εγκρίθηκε, παρά τις αντιδράσεις των...
ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ λόγω της ηλικίας του, από  την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
 Ενστάσεις εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για την ανυπαρξία σχεδιασμού ως προς την έλλειψη προσωπικού στον Οργανισμό.
«Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.
Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση, θα είναι θετικό.

Read more...

Προετοιμάζεται το «Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες»...


pothen esxes
To «Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες» που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2015 παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τον...
επικεφαλής της Χ. Τσαβδάρη.
Από το 2015 οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες», από όλους όσους υποχρεούται, θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο σε έναν και μοναδικό κόμβο. Έτσι πιστεύεται ότι θα αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία, ενώ ταυτόχρονα θα απλοποιηθεί η διαδικασία και θα γίνονται πιο εύκολες οι ηλεκτρονικές διαδικασίες.
Με αυτό τον τόπο δήλωσης οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ποιοι δεν υπέβαλλαν δήλωση καθώς και τις διαφορές αλλά και ασυμφωνίες με την πραγματική περιουσιακή κατάστασή τους, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών μέσω τραπεζών.

Read more...

Νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ο Μιχάλης Κατρίνης...


Το πράσινο φως άναψε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την τοποθέτηση του...
πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Η απόφαση εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, «παρών» ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή), μετά από εισήγηση της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή. Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο ρόλος του Οργανισμού και να μην περιορίζεται στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, καθώς υπάρχουν και άλλες εξαρτήσεις (αλκοολισμός, τζόγος, χάπια κλπ), που προκαλούν εξίσου και μεγαλύτερες συνέπειες.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είναι πρώην βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης...
in.gr

Read more...

Στους 101 οι νεκροί από την γρίπη...


Στους 101 οι νεκροί από την γρίπηΔιαστάσεις επιδημίας λαμβάνει ο ιός της γρίπης στην χώρα μας όπου την Τετάρτη έχασε τη ζωή του το...
101o θύμα της νόσου.

Το κύμα της εποχικής γρίπης παραμένει υψηλό, προκαλώντας θανάτους και στέλνοντας ασθενείς με βαριές επιπλοκές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη άγγιζε τους 100 νωρίς το πρωί, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες άλλος ένας συνάνθρωπός μας απεβίωσε. Επίσης, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ άλλοι 48 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ.

Πάντως, στην πλειοψηφία τους τα θύματα δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.). Μάλιστα, από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αποδείχθηκε ότι είναι οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα καθώς έχουν τα θλιβερά πρωτεία στον κατάλογο με τους νεκρούς της γρίπης εφέτος. Ακολουθούν οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα οι οποίοι επίσης επλήγησαν από τον ιό της γρίπης και κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Ανίσχυροι –και ανεμβολίαστοι- απέναντι στους ιούς της γρίπης ήταν και οι διαβητικοί ασθενείς καθώς επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού στην Ελλάδα σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 266 άτομα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος της επιδημίας γρίπης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης θα παραμείνει σε υψηλό σημείο για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες προτού αρχίσει να πέφτει και να υποχωρεί η νόσος. Αυτό σημαίνει ότι στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να εισάγονται βαριά περιστατικά, αλλά και ότι θα καταγράφονται θάνατοι...
e-reportaz.gr

Read more...

Κόντρα στη Γιουνάιτεντ (21:45) Το ματς της χρονιάς σήμερα στο Old Trafford για τον Ολυμπιακό


Το ματς της χρονιάς σήμερα στο Old Trafford για τον Ολυμπιακό
  (Φωτογραφία:  Icon )

Aθήνα
Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του προκλήσεις θα βρεθεί σήμερα στο Old Trafford o Ολυμπιακός. Ύστερα από το 2-0 στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (21:45, ΔΤ, Novasports 1).

Ο Μίτσελ, έχοντας παρακολουθήσει και την κυριακάτικη ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Λίβερπουλ έχει καταστρώσει το πλάνο για να καταφέρει η ομάδα του να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Όλα δείχνουν ότι την εστία του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο. Μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά- θα είναι οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Εντινγκά, με τους Κάμπελ και Πέρες στα πλάγια. Ο Τσόρι θα παίξει πίσω από τον Βαλντές.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Φουστέρ, Μασάντο, Σάμαρης, Παπαδόπουλος, Σαβιόλα και Βέργος. Δεν υπολογίζονται ο Ολαϊτάν και ο Σιόβας, ο οποίος ταξίδεψε με την αποστολή στην Αγγλία.

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει έντεκα φορές εκτός έδρας αγγλική ομάδα και έχει μόνο ήττες, κάτι που ελπίζει να ανατρέψει απόψε, όπως έκανε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπής της UEFA, να διευθύνει τον αγώνα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύγκρουση με το Κίεβο Υπό κλοιό οι ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία, κρατείται ο αρχηγός του Ναυτικού


Υπό κλοιό οι ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία, κρατείται ο αρχηγός του Ναυτικού
Ουκρανός στρατιώτες φεύγει από μονάδα στη Σεβαστούπολη την Τετάρτη ενώ τον έλεγχο αναλαμβάνουν οι «δυνάμεις αυτοάμυνας»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Σεβαστούπολη
Στενεύει ο κλοιός στις τελευταίες ουκρανικές μονάδες στην Κριμαία που δεν έχουν παραδοθεί: Μετά την εξ εφόδου κατάληψη του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στη Σεβαστούπολη από μασκοφόρους χωρίς διακριτικά, ο αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού τέθηκε υπό κράτηση. Την ίδια ώρα, οι φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας απαγορεύουν την είσοδο σε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Κιέβου ενώ οι δυτικές χώρες σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στη Μόσχα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στον δήμο Θεσσαλονίκη Απορρίφθηκε αίτημα συμβασιούχων να επιστρέψουν στις θέσεις τους


Απορρίφθηκε αίτημα συμβασιούχων να επιστρέψουν στις θέσεις τους
  (Φωτογραφία:  ICON )

Θεσσαλονίκης
Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα 320 συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, η οκτάμηνη σύμβαση των οποίων έληξε, να επιστρέψουν στις δουλειές τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα σε περίπου ένα δίμηνο.

Στη δίκη παραβρέθηκαν, εκτός των συμβασιούχων που ανέμεναν την απόφαση, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Εστίασαν στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τις λήξεις συμβάσεων και στα κενά που προκύπτουν μέχρι την αναπλήρωση των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα του δήμου και υπογράμμισαν ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα στην καθαριότητα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού Reuters: Έκδοση ομολόγου 1,5-2 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο εξετάζει η κυβέρνηση


Reuters: Έκδοση ομολόγου 1,5-2 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο εξετάζει η κυβέρνηση
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Η Ελλάδα εξετάζει την έκδοση 5ετούς ομολόγου 1,5 έως 2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους για να δοκιμάσει την τύχη της στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από αυτές, δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε επιστροφή στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα μετά την σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Πάντως δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική απόφαση για το θέμα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. «Δεν αποκλείεται να βγούμε στο α' εξάμηνο. Αλλά μια τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Φωτογραφίες- Αμέσως το λογαριασμό απο την περιοδεία του στην Κρήτη ανακοίνωσε ο Στ. Θεοδωράκης

Φωτογραφίες- Αμέσως το λογαριασμό απο την περιοδεία του στην Κρήτη ανακοίνωσε ο Στ. Θεοδωράκης
Κόστος
Ο πολιτικός σχηματισμός του Σταύρου Θεοδωράκη ανακοίνωσε τα έξοδα κίνησης της προεκλογικής εκστρατείας.
Σε αυτό το πλαίσιο,  δημοσιεύτηκε ότι « ο γύρος της Κρήτης» έγινε με 4. 572 ευρώ. Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι για όλα έχουν εκδοθεί τιμολόγια, εκτός από τα… κεράσματα και τις τσικουδιές!
Θεοδωρακης Κρητη
2054486
2054511
2054516
2054518
Πηγη
 φωτογραφίας eurokinissi
http://egiakoumis.com/

Read more...

Τι θα κανει ο Γ. Παπανδρέου στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη βουλή για αυτά που ζητάει η τροικα

Τι θα κανει ο Γ. Παπανδρέου στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη βουλή για αυτά που ζητάει η τροικα
Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου - περί "ψιθύρων" και επί τη ευκαρία... "σιωπής"
Από το πρωί και ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας με την τρόϊκα,
κάποιοι σχολιαστές άρχισαν να εκφράζουν τους "προβληματισμούς τους"
σχετικά με το αν θα στηρίξει ο Γιώργος Παπανδρέου το αποτέλεσμα της
συμφωνίας, όπως αυτό θα φτάσει στη Βουλή υπό τη μορφή νομοσχεδίου.
Κάποιοι άλλοι, το πάνε ακόμη παρακεί και μας "ενημερώνουν" ότι, ο
Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα ψηφίσει.
Είναι προφανές ότι, και οι μεν και οι δε, δια των "ψιθύρων", δεν
εκφράζουν σε καμία περίπτωση την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου.
Και δεν την εκφράζουν:
Πρώτον, γιατί δεν την γνωρίζουν.
Δεύτερον, γιατί επιχειρούν εκ των προτέρων να καλλιεργήσουν το κλίμα
που θα τους επιτρέψει είτε να μεταθέσουν ευθύνες που αναλογούν σε
άλλους, είτε να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Και το πράττουν καταφεύγοντας από τη μιά στο ψεύδος και από την άλλη
στην παραπλάνηση - χωρίς να απουσιάζει και η αποσιώπηση περί του
διακυβεύματος.
Γιατί;
Πρώτον, γιατί ουδεμία ενημέρωση έχουν σχετικά με το τι θα πράξει ο
Γιώργος Παπανδρέου, άρα ψεύδονται.
Δεύτερον, γιατί ουδείς μπορεί να έχει αποφασίσει κάτι, επομένως και ο
Γιώργος Παπανδρέου, αν πρώτα δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται να
αποφασίσει.
Τρίτον, γιατί αντί να μας ενημερώσουν, αν γνωρίζουν, ποιο είναι το
ζήτημα επί του οποίου πρέπει κάποιος να αποφασίσει, ενδιαφέρονται
πρωτίστως για το... επόμενο βήμα.
Και προσθέτως, γιατί αντί να αναζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας
και στη συνέχεια να εκτιμήσουν αν αυτό διασφαλίζει το δημόσιο
συμφέρον, αναζητούν την απάντηση Παπανδρέου.
Μόνον που ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι πίστευε το πιστεύει και ό,τι
έπραττε θα πράξει - και πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Όπως
κάνει πάντα και για όλα. Επομένως, δεν έχουν για κάτι να
"προβληματίζονται", όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ας προβληματίζονται για άλλα και για άλλους.
ΥΓ. Με την ευκαιρία - και προς αξιολόγηση της πραγματικών προθέσεών
τους - οι ίδιοι σχολιαστές, δεν είδαμε να προβληματίζονται σχετικά με
την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόϊκας στις
χώρες που υλοποιούν προγράμματα προσαρμογής. Γιατί αυτή η απουσία
ενδιαφέροντος;
Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που μας "απειλούσαν" με το περιεχόμενο της Έκθεσης;
Τώρα σιωπή; Λες και δεν υπάρχει η Έκθεση...
Αν και επ' αυτού θα επανέλθουμε αναλυτικά με άλλη ευκαιρία, μόνον τούτο:
Οι σχολιαστές που δήθεν κόπτονται για το μέλλον της χώρας και του
Ελληνικού λαού, δεν βρήκαν τίποτα στην Έκθεση που θα μπορούσε να
αποτελεί ουσιαστικό διαπραγματευτικό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας;
Γιατί δεν το ανέδειξαν; Δεν το χρειάζονται; Τους φαίνεται λίγο; Γιατί
εμείς βρήκαμε πολλά, πάρα πολλά...
http://egiakoumis.com/

Read more...

Τελειώνει ο Βενιζέλος, μετά τις Ευρωεκλογές…


Μοιραίο πρόσωπο για το ΠΑΣΟΚ, ο Σημίτης…

Απολίτικο μόρφωμα το «Ποτάμι»

Ο Λούκα Κατσέλη, βλέπει να τελειώνει το πολιτικό μέλλον του Βενιζέλου, μετά τις Ευρωεκλογές. «Δεν θα απορήσω, αν φύγει για…
την Ευρώπη», είπε, υπονοώντας ότι ίσως χτυπήσει κάποια θεσούλα στις Βρυξέλλες.

Η Κατσέλη που πήρε την σκυτάλη από τον Καρατζαφέρη στην εκπομπή του Τράγκα (Ε) είπε ακόμη, πως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κατάντησε συνιστώσα της ΝΔ.

Τα χειρότερα όμως τα επεφύλασσε για τον Σημίτη. Τον χαρακτήρισε ως μοιραίο άνθρωπο για το ΠΑΣΟΚ και του καταλόγισε μεγάλη ευθύνη για την«φούσκα του υπερχρέους» , που επιδεινώθηκε, πρόσθεσε, «για να είμαι δίκαιη, επί των ημερών Καραμανλή».

Επικριτική ήταν και για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Το χαρακτήρισε απολίτικο μόρφωμα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε«αυτά τα απολίτικα μορφώματα, εμένα με φοβίζουν».

Για τον Παπανδρέου, που κάποτε υπήρξε το δεξί του χέρι, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στις κρίσεις της. Δεν τον βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Καραμανλή. Απλώς θεωρεί, πως θα ‘πρεπε να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο την κρίση.

Μια κρίση βεβαίως, που κατά ένα μεγάλο μέρος της πρωθυπουργικής του θητείας, την χειρίστηκε – και διαχειρίστηκε – μαζί της…

Read more...

Το νεκρό (;) ΠΑΣΟΚ δανείζει στελέχη και στους Ανεξάρτητους Έλληνες


sgouridis.jpg

Μεταγραφή-έκπληξη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος έκλεισε τον Παναγιώτη Σγουρίδη για το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ. Ο κ. Σγουρίδης υπήρξε επι σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1989-2009.
Ως υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού Ξάνθης, όπου και εκλέχτηκε ως Βουλευτής. Ο κ. Σγουρίδης έχει διατελέσει και Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Με δήλωσή του αποκλειστικά στο «Π», ο κ. Σγουρίδης αποσαφήνισε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

«Με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμένο, θητεύσαμε πολλά χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρόλο όμως που βρισκόμασταν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις είχαμε κοινές θέσεις σε ευαίσθητα Εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το Αιγαίο και τα ζητήματα της Θράκης. Τη πρόταση του να κατέβω στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΛΕΛ, τη θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική και για αυτό τον λόγο την αποδέχτηκα. Θεωρώ, πως πρέπει να αγωνιστούμε ώστε το σημερινό δράμα της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται από την ιδιότυπη οικονομική κατοχή πρέπει να γίνει γνωστό στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη των λαών. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά αυτό που μετράει είναι να παίρνεις θέση με εκείνους που πραγματικά πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν την Ελλάδα από τα αδιέξοδα. Επίσης, ο αγώνας θα είναι δύσκολος γιατί τα κατεστημένα είναι ισχυρά. Μέσα όμως από συντεταγμένες κινήσεις, οι νέες γενιές των Ελλήνων μπορεί να είναι αυτάρκεις στην παραγωγή υλικών και πνευματικών αγαθών ώστε να αντισταθμίσουν την εισαγωγή από το εξωτερικό ανάλογων αγαθών, μια που πλέον η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει τα σύνορα των χωρών διαπερατά. Αυτή είναι και η κατεύθυνση για να βρει η Ελλάδα το κύρος που της αρμόζει». [paraskhnio]

Epikairo: Τελικά την πιο σωστή τοποθέτηση για το ΠΑΣΟΚ, την έκανε προ ημερών ο Κώστας Σκανδαλίδης. Όπως ανέφερε: "το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει και δανείζει στελέχη στα άλλα κόμματα". Κι εάν είναι αναμενόμενη (από ιδεολογική σκοπιά) η μετακίνηση στελεχών προς σχήματα του κέντρου, της κεντροαριστεράς ή της αριστεράς, η μετακίνηση στελεχών προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες ξενίζει. Ειδικά όταν ένα τέως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ως κοινό ιδεολογικό τόπο με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα εθνικά θέματα.

Τελικά στη χώρα τείνει να γίνει κανόνας το: Προοδευτικός και (κεντρο)αριστερός  μέχρι να σου θίξουν την πατρίδα ή τη θρησκεία, εκεί μπαρουτιάζεις και γίνεσαι Καμμένος!
epikairo.gr

Read more...