Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συμφέροντα αδίκησαν τον Παπανδρέου, γεγονότα τον δικαιώνουν


«Τα γεγονότα κάθε μέρα τον δικαιώνουν», λέει για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή την απόφαση αρχειοθέτησης της υπόθεσης περί διόγκωσης του ελλείμματος.
karximakis
«Η απόφαση για δεύτερη φορά,της αρχειοθέτησης της δήθεν τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος,με αποτέλεσμα να μπούμε στον μηχανισμό στήριξης, από την κυβέρνηση Παπανδρέου είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι επένδυσαν διαχρονικά από το 2009 και μετά στην πολιτική συκοφαντία», λέει,παρατηρώντας ωστόσο με κάποια πικρία ότι … «η συκοφαντία λέρωσε».
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως έστω και αργά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για συκοφαντική σκόνη σε βάρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και της χώρας, κάνει τον Μιχάλη Καρχιμάκη να θυμίζει ότι «η ιστορία δεν ξεκίνησε να γράφεται το 2009, ούτε ο Παπανδρέου πρόλαβε να καταστρέψει την χώρα σε τέσσερις μήνες».
«Τα γεγονότα κάθε μέρα τον δικαιώνουν και ταυτόχρονα αναδεικνύουν ότι υπήρξε ο πιο αδικημένος και από διάφορα κέντρα ο πιο υπονομευμένος πολιτικός της μεταπολίτευσης» καταλήγει.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

“Ψεύτη” αποκαλεί τον Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν: “Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία!”


e05ee6df0e384b34cf99d8bf5ee6f1cd_XL
Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο συμφωνίας με την Ελλάδα, διεμήνυσε το μεσημέρι της Τετάρτης, αμέσως μετά τις δηλώσεις από την ελληνική πλευρά πως το κείμενο γράφεται, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Το Brussels Group ξεκινά την συνεδρίαση ώστε να εξετάσει εάν βρισκόμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, πρόσθεσε.
«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα», ήταν η πλήρης δήλωσή του, βάσει όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, που έγραψε στο Twitter πως και οι δικές του πηγές από τους εταίρους της Ελλάδας αναφέρουν πως «δεν επίκειται συμφωνία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, που έγραψε στο Twitter πως και οι δικές του πηγές από τους εταίρους της Ελλάδας αναφέρουν πως «δεν επίκειται συμφωνία».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ξεκίνησε το Brussels Group...


Ξεκίνησε το Brussels GroupΥπογραφές την ερχόμενη εβδομάδα βλέπουν ελληνικές πηγές...
Mε καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος στα βελγικά αεροδρόμια που εμπόδισε την προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο...
επέβαινε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ο νέος γύρος των διαβουλεύσεων στο Brussels Group στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εισέρχονται στη φάση συγγραφής της συμφωνίας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα ανοιχτά. Τα πιο σημαντικά εξ' αυτών, όπως είπε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις, είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι, το πρωτογενές πλεόνασμα και το συνταξιοδοτικό.

Τέλος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ο B. Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς αν σήμερα στο Brussels Group ξεκινά η συγγραφή της συμφωνίας, δήλωσε ότι γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία (staff level agreement), αλλά όπως είπε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί...
newsbeast.gr

Read more...

Τρεις τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου ΚΤΕΛ...


Τρεις τραυματίες από την ανατροπή λεωφορείου - Διακοπή της κυκλοφορίας - ΦΩΤΟΤΩΡΑ- Εκτροπή λεωφορείου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου


ΦΩΤΟ...
Δύο άντρες και μία γυναίκα είναι οι τραυματίες από την ανατροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Αντιρρίου στη θέση ...

Πλατανάκια Τερόβου. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιβάτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο Ιωάννινα έφυγε από την πορεία του στις 13.30 και ανατράπηκε 30 χλμ πριν από τα Ιωάννινα. Στο λεωφορείο βρίσκονταν επτά επιβάτες και ο 27χρονος οδηγός του, ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η κυκλοφορία στο σημείο έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα. Σημειώνεται ότι και το βράδυ της Τρίτης, στο ίδιο σημείο, λόγω ολισθηρότητας «δίπλωσε» νταλίκα και έκλεισε η κυκλοφορία για έξι ώρες. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ατύχημα συνέβη λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.


Read more...

«Δύσκολη μέρα για τη FIFA... όχι για τον Μπλάτερ»...


 
«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι για το καλό μας», δήλωσε ο Γουόλτερ Ντε Γκρεγκόριο, λίγες ώρες μετά από τις συλλήψεις στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τις ελβετικές Αρχές έπειτα από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας των Η.Π.Α.Ο
Ο...

Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της FIFA παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες μετά από τις συλλήψεις στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τις ελβετικές Αρχές έπειτα από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας των Η.Π.Α.

Ο Ντε Γκρεγκόριο παραδέχτηκε πως η σημερινή μέρα είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της FIFA ωστόσο επανέλαβε αρκετές φορές πως όλα γίνονται προς όφελός της. Ρωτήθηκε για το αν η Ομοσπονδία θα επανεξετάσει τις αναθέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα και απάντησε κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 



Κατηγορηματικός ήταν και για το ενδεχόμενο αναβολής των επερχόμενων εκλογών στις 29 Μαΐου για την προεδρία της FIFA τονίζοντας πως θα τηρηθεί αυστηρά η ατζέντα. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται ο Σεπ Μπλάτερ, κάτι που όπως υποστήριξε αποτελεί δικαίωση για τον ισχυρό άνδρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. και συμπλήρωσε πως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θα βοηθήσουν τις Αρχές στην έρευνά τους.

Οι δηλώσεις:

«Η FIFA ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022. Μπορεί να μην είναι το κατάλληλο τάιμινγκ όμως, η FIFA καλωσορίζει την προσπάθεια των Αρχών και είναι σε συνεργασία μαζί τους. Σε αυτή την υπόθεση η FIFA είναι η ζημιωμένη. 

Οι άνθρωποι της Εισαγγελίας βρίσκονται στα γραφεία μας και ψάχνουν και εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους. Είδα tweets, ρεπορτάζ και φήμες ότι ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας δεν εμπλέκονται. Όσον αφορά τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Γενικός Γραμματέας. Θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που θα τεθούν κυρίως για δικό μας ενδιαφέρον. 

Η FIFA υποφέρει υπό αυτές τις συνθήκες και σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το γραφείο του Εισαγγελέα και σίγουρα αύριο θα είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες κυρίως για ότι αφορά την FIFA».

Για το ενδεχόμενο αναβολής των προσεχών εκλογών

«Μάλλον ξέρετε κάτι παραπάνω από εμένα γιατί ποτέ δεν τέθηκε θέμα αναβολής των εκλογών. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη Τυπου, ΕΔΩ...

Read more...

Δεν γνώριζα τίποτα για το σκάνδαλο της FIFA...

Κύπριος αντιπρόεδρος της UEFA: Δεν γνώριζα τίποτα για το σκάνδαλο της FIFA...Τι δήλωσε ο Κύπριος αντιπρόεδρος της UEFA...
Για το σκάνδαλο της FIFA μίλησε ο Κύπριος αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6»τονίζοντας ότι δεν γνώριζε ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε τόσο προχωρημένο στάδιο.

Ο...
παράγοντας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τόνισε πως στην UEFA δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν τόσο προχωρημένες εξελίξεις για το σκάνδαλο που φαίνεται να ξετυλίγεται στη FIFA, ενώ σημείωσε ότι μόνο ένας από τους συλληφθέντες βρίσκεται στην εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Αν δεν ξέρεις πράγματα, καταστάσεις και ονόματα δεν μπορείς να τοποθετηθείς. Το ότι διεξάγονταν κάποιες έρευνες το ξέραμε. Το πού θα στόχευαν και πού θα κατέληγαν, όχι», ανέφερε αρχικά ο Λευκαρίτης και πρόσθεσε:

«Τα περισσότερα ονόματα είναι από τη Λατινική Αμερική. Δεν έχω ακούσει ονόματα από την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία. Εμείς σαν Ευρωπαίοι δεν είχαμε τίποτα υπόψη μας ότι βρίσκονταν έρευνες σε εξέλιξη σε τόσο προχωρημένο βαθμό. Εχω πέσει από τα σύννεφα. Ας περιμένουμε όμως να δούμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Δεν μπορώ εγώ να βγάλω ένοχο κάποιον. Από όλους αυτούς που έχουν συλληφθεί μόνο ένας είναι στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA».

Read more...

Ενα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί, το «καλημέρα» της Βίκυς στον Άκη...


Ενα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί το «καλημέρα» της Βίκυς στον Άκη
-Διευθυντής Δρομοκαϊτειου για Σταμάτη: Περαιτέρω παραμονή της στο ψυχιατρείο, δεν βοηθάει.

-Καταθέτουν οι πρώην αρχηγοί των ΕΔ...
 Kατά την κατάθεση του στο δικαστήριο ο ψυχίατρος και διευθυντής του Δρομοκαϊτειου, Βασίλης Φωτόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων για την Βίκυ Σταμάτη, πως, έχει «εντονη...

αυτοκαταθλιπτική τάση. Εκρήξεις θυμού και οργής. Έντονη συναισθηματική αστάθεια. Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά».
Η κυρία Σταμάτη,  σύμφωνα με τον ψυχίατρο, πάσχει από «μείζονα κατάθλιψη» και πως «περαιτέρω παραμονή της στο ψυχιατρείο δεν βοηθάει, αφού πλέον η κατάσταση της ψυχικής υγείας της ασθενούς είναι σε στασιμότητα».

Ο κ. Φωτόπουλος κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει υποβάλλει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της -έχει καταδικαστεί σε 12ετη κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 


Είναι η έκτη φορά που η σύζυγος του Τσοχατζόπουλου ζητεί την αποφυλάκισή της και η πρώτη μετά την απόδρασή της από το Ψυχιατρείο, στο οποίο όπως είπε ο ψυχίατρός της, νοσηλεύεται «άτυπα» από τις 26 Δεκεμβρίου του 2013.


Το φιλί


Νωρίτερα, προσερχόμενη στο δικαστήριο -που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την  υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο- η Βίκυ Σταμάτη μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα πλησίασε τον σύζυγό της και αφού του προσέφερε ένα κόκκινο γεράνι τον χαιρέτισε με ένα φιλί.


Η Βίκυ Σταμάτη, που έφτασε στο Εφετείο με ξεχωριστή μεταγωγή (λόγω του ότι κρατείται στο Δρομοκαϊτειο και όχι στον Κορυδαλλό), καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο ακροατήριο είναι ιδιαίτερα περιποιητική με τον σύζυγό της, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση.


«Πάσχει από μείζονα κατάθλιψη»


Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο ψυχίατρος κ. Βασίλης Φωτόπουλος διευθυντής στο Δρομοκαϊτειο ανέφερε ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου νοσηλεύεται άτυπα από τις 26 Δεκεμβρίου του 2013 με αναγκαστική νοσηλεία.


Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Φωτόπουλος, η ασθενής παρουσιάζει «μια έντονη αυτοκαταθλιπτική τάση και διάφορες διαταραχές που είναι απότοκος της πάθησης».


Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου «έχει μικροφοβία και αυτό την κάνει να έχει μια δύσκολη επαφή με το περιβάλλον» αφού «κανείς δεν επιτρέπεται να την αγγίζει».


Πρόεδρος: Μένοντας δηλαδή στη φυλακή επιδεινώνεται η κατάσταση της;


Ψυχίατρος: Έχει αυτοκαταστροφική τάση με συγκεκριμένο σχέδιο αυτοκτονικό, έχει ενοχές απέναντι στο παιδί της. Είναι προσωπικότητα πολύ σχολαστική, πολλές φορές δεν θέλει να βλέπει το παιδί της σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Έχει εκρήξεις θυμού και οργής, υπάρχει συναισθηματική αστάθεια. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπάρχει πλήρη στασιμότητα στην εξέλιξη της. Υπάρχουν εκρήξεις θυμού και οργής με αποτέλεσμα η ζωή της να είναι δύσκολη.


Πρόεδρος: Για όλους δεν είναι δύσκολο;


Ψυχίατρος: Υπάρχει πυρήνας αυτοκτονικός εδώ


Πρόεδρος:Τι θα αλλάξει αν πάει σπίτι;


Ψυχίατρος: Η επαφή με το παιδί της, θα είναι σημαντικός παράγοντας θα αλλάξει την παρορμητικότητα της...


Πρόεδρος: Το ότι έφυγε εσείς πως μπορείτε να το εξηγήσετε;


Ψυχίατρος:Δεν είχε καμία λογική εξήγηση 


Πρόεδρος: Γιατί έφυγε από το ψυχιατρείο;


Ψυχίατρος: Η γνώμη μου είναι ήταν μια παρορμητική πράξη αυτοκαταστροφική θα έλεγα


Πρόεδρος: Έφυγε για κάποιο λόγο;


Ψυχίατρος: Η μόνη εξήγηση που έδωσε ήταν ότι ήθελε να δει το παιδί της...


Πρόεδρος: Λέτε ότι θα μετριαστούν τα φαινόμενα αν βγει;


Ψυχίατρος: Ναι. Έχει τη λογική του όλα ή τίποτα


Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Αυτό δεν είναι ασθένεια αυτό είναι θέμα χαρακτήρα


Ψυχίατρος: Είναι  διαταραχή προσωπικότητας που δείχνει ότι υπάρχει υποδομή για εκδήλωση διαταραχής


Φραγκίσκος Ραγκούσης (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): Από τι πάσχει η ασθενής; 


Ψυχίατρος: Πάσχει από μείζονα κατάθλιψη


Πρόεδρος: Τι ρωτήσατε γιατί έφυγε; 


Ψυχίατρος: Είπε ότι έφυγε για να δει το παιδί της


Πρόεδρος: Και γιατί είναι αυτοκαταστροφικό να πάει να δει το παιδί της;


Ψυχίατρος:Το θέμα είναι υπό ποιες συνθήκες έφυγε...Έφυγε νύχτα πέρασε μέσα από το δάσος. Έχουμε βρει πάρα πολλούς σε χαντάκια


Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί ο Σαχπατζίδης 


Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του που κατέθεσε ο κατηγορούμενος Γ. Σαχπατζίδης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Καταθέτουν οι πρώην αρχηγοί των ΕΔ


Σήμερα, στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδικο διάστημα.


Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακακουργημάτων, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Τσοχατζόπουλου και κάλεσε για κατάθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999. Μέχρι στιγμής στο δικαστήριο έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


πηγη protothema.gr

Read more...

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης των G7...



...που ξεκινά σήμερα...
Στη Δρέσδη συναντώνται από σήμερα έως την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι 
κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της «Ομάδας των Επτά» (G7) - Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά- με οικοδεσπότες τους...
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γενς Βάιντμαν, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας. Από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι και η Ελλάδα αν και, όπως διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η G7 δεν αποτελεί το πλαίσιο λήψης αποφάσεων για το ζήτημα.

Στη Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το ζήτημα της ρύθμισης των αγορών και της βελτίωσης της συνεργασίας των κρατών σε θέματα φορολογίας...
left.gr

Read more...