Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Απέναντί μας έχουμε τη διαπλοκή...


Άθλια ψέματα από τη ΝΔ...

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία Τσίπρα στην Λειβαδιά...

«Στις 25 Γενάρη ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία. Δε θα τους αφήσουμε στη μέση. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Tα σχέδιά τους θα...
βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας ο ελληνικός λαός στις 20 του Σεπτέμβρη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Λειβαδιά. .

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στο προσφυγικό ζήτημα και στην τραγωδία με τον 3χρον ο Αϊλάν, λέγοντας:

Να αφήσουμε τα συνθήματα στην άκρη και να μιλήσουμε για τη φρίκη που αντικρίσαμε όλοι χθες στους δέκτες των τηλεοράσεών μας.
Που δεν είναι η φρίκη ενός δράματος που συμβαίνει κάπου μακριά, αλλά μέσα στα πόδια μας, στις γειτονιές μας, στις θάλασσές μας.
Η θάλασσα του Αιγαίου χθες ξέβρασε το τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στις ακτές της Αλικαρνασσού.

Kαι είναι στιγμές που η εικόνα σα γροθιά στο στομάχι, σε αναγκάζει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μιλάς για ένα πρόβλημα, αλλά για ανθρώπινες ζωές.


Ζωές που αυτές τις μέρες στοιβάζονται στα καῒκια και στα τραίνα.

Που στοιχειώνουν τις συνειδήσεις μας – αλλά αυτό δεν αρκεί. 
Δεν αρκεί να συμπάσχουμε με τους πρόσφυγες του πολέμου από τη Συρία και τις άλλες χώρες της περιοχής μας.

Δεν αρκεί να συγκλονιζόμαστε από την εικόνα του– του μικρού Αϊλάν, νεκρού στη άκρη της ακτής. 

Αλλά και από τις πολλές εικόνες των ανθρώπων που οδύρονται, τραυματίζονται και πεθαίνουν κάθε μέρα, αναζητώντας στον ήλιο μοίρα και μια ζωή ανθρώπινη.

Πρέπει να αφυπνιστούμε, να εξεγερθούμε και να δράσουμε.

Μαζί με τους πρόσφυγες, στις ακτές της Ελλάδας ξεβράζεται και η Ευρώπη.

Που συγκινείται μεν, αλλά δεν δίνει λύσεις.
Οι ανθρωπιστικές αξίες της και οι δημοκρατικές παραδόσεις της κρίνονται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα.

Χωρίς κοινή, ευρωπαϊκή λύση, με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, η Ευρώπη πισωγυρίζει.
Χάνεται στο σκοτάδι των κλειστών συνόρων και των επαναπροωθήσεων.

Όταν μένει η κάθε χώρα μόνη της να αντιμετωπίσει αυτό που δεν μπορεί, τότε εμφανίζονται τα τραίνα της ντροπής, τα τραίνα των κυνηγημένων, που η Ευρώπη θα ήθελε να είχε σβήσει από τη συλλογική μνήμη της μια για πάντα.

Τότε ακούγονται δυνατά και οι πιο μισαλλόδοξες, οι πιο επικίνδυνες ακροδεξιές κραυγές από το κέντρο της Ευρώπης .

Και είναι πράγματι ντροπή κάποιοι και εδώ στην Ελλάδα να προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν πάνω στο πιο δραματικό ευρωπαικό και παγκόσμιο πρόβλημα.

Εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «στις 25 Γενάρη μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ ήταν απολύτως εμφανές ότι θα ερχόντουσαν τα κύματα των προσφύγων. Η Νέα Δημοκρατία είναι, λοιπόν, σήμερα υπόλογος και όχι τιμητής». 

Και συνέχισε απαριθμώντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού:

Στους εφτά μήνες της κυβέρνησής μας κάναμε για αυτό το θέμα περισσότερα απ' όσα μπορούσαμε, με δεδομένες τις συνθήκες που αντικρίσαμε.

Η ΝΔ μας παρέδωσε ανεπαρκέστατες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας, ακόμα και για κανονικές συνθήκες. 

Και μηδενική απορρόφηση στα μέχρι πρότινος διαθέσιμα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία Κέντρων υποδοχής.

Ιδρύσαμε υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, έχοντας τη διορατικότητα ότι το πρόβλημα των προσφυγικών ροών θα το καταστήσει απαραίτητο διοικητικό εργαλείο. 

Θέσαμε το θέμα στην Ευρωπαϊκή ηγεσία. Ζητήσαμε και πετύχαμε τη πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, η οποία και ενέκρινε για πρώτη φορά τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων από τη χώρα μας προς άλλες χώρες της Ε.Ε, ενώ ήδη άμεσα δρομολογείται η μετεγκατάσταση 8.000 προσφύγων. 

Καταφέραμε, τέλος να διασφαλίσουμε τακτική χρηματοδότηση 470 εκατ ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2014-2020 και άλλα 7,4 εκατ. ευρώ σε έκτακτη χρηματοδότηση.
Ενώ οργανώσαμε σε χρόνο ρεκόρ τον πρώτο ξενώνα προσφύγων στον Ελαιώνα και εξασφαλίσαμε ότι όλα τα ασυνόδευτα παιδιά καλύπτονται από δομές φιλοξενίας.

Και τόνισε ότι δεν είναι μόνο το προσφυγικό όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δείγμα γραφής «σε αντίξοες συνθήκες και με τη θηλιά στο λαιμό». Όπως είπε, ακόμα κι αν κυβέρνησε μόνο εφτά μήνες και σε συνθήκες πολιορκίας πέτυχε τα εξής:

Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ. 
Δώσαμε οξυγόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις εκατό δόσεις. 
Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους. 
Καταργήσαμε τα πέντε ευρώ στα νοσοκομεία. 
Ταυτόχρονα ανοίξαμε το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. 
Με το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Με τις πρώτες καμπάνες για τους έχοντες που φιγουράρουν ψηλά-ψηλά στις λίστες τύπου Λαγκάρντ. 
Με το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο. 
Με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη...

Read more...

«Εφόσον το επιθυμεί» Εκτός εκλόγιμων θέσεων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Μητρόπουλο


Εκτός εκλόγιμων θέσεων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Μητρόπουλο
Ο Αλέξης Μητρόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, «εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», εισηγείται η επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή αναφέρεται: «Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σύντροφος Αλέξης Μητρόπουλος.

» Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Η εισήγηση απηχεί τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Κουμουνδούρου τόσο για την αποστασιοποίηση που έχει δείξει ο κ. Μητρόπουλος με δηλώσεις του από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και για το αίτημα άρσης της ασυλίας του για καταγγελίες περί φοροδιαφυγή.

Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος αρνείται τις καταγγελίες και είχε αφήσει αιχμές εναντίον στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα ότι κίνησαν τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας του. Στη συνέχεια, ωστόσο, είχε καταγγείλει ότι υπονομεύθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σημειώσατε Χ…


λέει ο Μαραντζίδης (και στην πρόθεση ψήφου αλλά και στην δημοφιλία Τσίπρα – Μειμαράκη)…

27% ο ΣΥΡΙΖΑ, 27% και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή δίνει η δημοσκόπηση του Νίκου Μαραντζίδη (πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Θράκης). 
Περίπου στο ίδιο ποσοστό (27,5% και 27,5%) ισόπαλοι στην δημοφιλία Τσίπρας και Μειμαράκης.

Ο Λαφαζάνης (ΛΑΕ) χάνει…
μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (4%).

Το ΚΚΕ πίσω από την Χρυσή Αυγή (6%) και πιο πίσω το Ποτάμι (5,5%) και το ΠΑΣΟΚ (4,5%).

Η Ένωση Κεντρώων (Κύριε ελέησον) μπαίνει με τα τσαρούχια στην Βουλή (4,5%), ενώ ο Καμμένος, στην μέτρηση αυτή, είναι εκτός με 1,5%. Το σποτάκι του όμως, το καλύτερο όλων, που κυκλοφόρησε απόψε, μάλλον θα ανατρέψει αυτό το χαμηλό ποσοστό… 


Read more...

Τ. Κουίκ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έπεισε τους θεσμούς για τη διευθέτηση του χρέους...




Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδήγησε και τους τρεις θεσμούς να συμφωνήσουν ότι πρέπει να υπάρξει διευθέτηση χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στην ...
ΕΡΤ και στην τηλεόραση του Alpha είπε ότι «τον Οκτώβριο μετά τη πρώτη αξιολόγηση ανοίγει οριστικά κι ο δρόμος για επιμήκυνση πολλών δεκαετιών και για μείωση του επιτοκίου, που φυσικά δεν θα ξαναβάλει σε περιπέτειες την Ελλάδα, όπως εκείνο το εγκληματικό PSI των Βενιζέλου - Σαμαρά, που τίναξε στον αέρα τους μικροομολογιούχους και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, ΑΕΙ και ΤΕΙ».

«Υπενθυμίζω, ότι όταν τον Νοέμβριο του 2014 το ΔΝΤ άνοιξε με έμφαση το θέμα του χρέους, η Γερμανία αντέδρασε αρνητικά και ο πρωθυπουργός Σαμαράς με τον συνέταιρό του Βενιζέλο άλλοτε σιωπούσαν προκλητικά και άλλοτε σιγοντάριζαν το Βερολίνο. Αυτοί ήταν εκείνοι, που τολμούν να εγκαλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη σκληρή διαπραγματευτική μάχη, που έδινε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οι αρχηγοί τους και οι υπουργοί τους πήγαιναν στις Βρυξέλλες με κατεβασμένα χέρια και έπαιρναν εντολές και επέστρεφαν σε 24 ώρες στην Αθήνα για να τις εφαρμόσουν», πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε την έκπληξή του που - όπως είπε -η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών, «αποσιωπούν το μέγα σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια, που διαβίβασαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2015 με δικογραφίες στη Βουλή η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, αλλά και ο 'Αρειος Πάγος. Κανένας δεν μιλάει για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που καταχώνιασε στο συρτάρι της αυτές τις δικογραφίες με αναφορά σε Βενιζέλο, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Μεϊμαράκη, δηλαδή τέσσερις πρώην υπουργούς Εθνικής 'Αμυνας».

Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου «δεν εισήγαγε το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και μετά στην Ολομέλεια, έτσι ώστε να αποφασίσει το Σώμα των Ελλήνων Βουλευτών για τη πορεία των δικογραφιών» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί τέτοια σοβαρά θέματα να περιορίζονται σε μια ξεπέτα αναφοράς για παραλαβή των δικογραφιών, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα της Ολομέλειας και μετά βαθύ καταχώνιασμα στο Προεδρικό συρτάρι».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, είπε ότι οι τραγικές εξελίξεις με αποκορύφωμα τον τρίχρονο Αϊλάν, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, τις θέσεις των ΑΝΕΛ, που - όπως υπογράμμισε - τόνιζαν εμφατικά ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά καθαρά ευρωπαϊκό και εγκαλούσαν την απάθεια της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της, όπως η Κομισιόν.

Read more...

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...



Προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, δίνει 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο...
11,3% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
ΝΔ: 24%
Χρυσή Αυγή: 5,1%
Το Ποτάμι: 4,8%
ΚΚΕ: 5,2%
ΑΝΕΛ: 2%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4%
Ένωση Κεντρώων: 4%
Λαϊκή Συμμαχία: 3,4%

Στην εκτίμηση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 29,6%
ΝΔ: 30,4%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
Το Ποτάμι: 6%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝΕΛ: 2,6%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5%
Ένωση Κεντρώων: 5,1%
Λαϊκή Συμμαχία: 4,3%

Read more...

Απάντηση στο άνοιγμα ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα Τσίπρα: Δεν μας αφορούν τα φλερτ


ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα Τσίπρα: Δεν μας αφορούν τα φλερτ
Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σχόλιο στο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ έκαναν στελέχη του Κινήματος, επισημαίνοντας:
«Δεν μας αφορούν τα φλέρτ. Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του την επομένη των εκλογών για να σχηματισθεί κυβέρνηση όλων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από τη κρίση.»

Να ασχοληθεί με τα δικά του βαρίδια, συμπλήρωσαν

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο με τον οποίο συζήτησε τρόπους ανάδειξης του ρόλου της Εκκλησίας μετά τις εκλογές.

«Ευχαριστώ προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Ιερείς από όλη τη χώρα που σήκωσαν και το σταυρό όσων προσέφυγαν στην εκκλησία για να βρουν στήριξη και παρηγοριά.

» Συζητήσαμε για την μεγάλη ανάγκη να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές θέλουμε να δώσουμε λύση χωρίς γραφειοκρατίες, να συνεργαστούμε κόμματα, αυτοδιοίκηση και εκκλησία για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και το φιλανθρωπικό έργο και να στηρίξουμε όσους αδικήθηκαν από την κρίση και βιώνουν τον αποκλεισμό.

» Γιατί η Εκκλησία δεν είναι μια ΜΚΟ ούτε εταιρεία real estate όπως κάποιοι την θέλουν. Έχει προσφέρει τεράστιο έργο και συνεχίζει να προσφέρει» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με ΠΝΠ η λύση στο πρόβλημα μεταφοράς μαθητών...




Προσωρινή λύση στο πρόβλημα μεταφοράς 
μαθητών στα σχολεία σε περιοχές όπου δεν υπήρξαν ανάδοχοι μέσα από ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς αναμένεται να δώσει ΠΝΠ που θα εκδοθεί στις...
αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. 

«Πιστεύουμε, ότι με τη λύση αυτή, δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, γνωστοποιώντας ότι η ΠΝΠ, θα προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2016, των συμβάσεων εκτέλεσης μαθητικών δρομολογίων, που έληξαν στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα για διενέργεια διαγωνισμών με διαπραγμάτευση και χωρίς ηλεκτρονική διαδικασία. 

Πρόβλημα δεν υφίσταται για τους αναδόχους, που αναδείχθηκαν από τους διεθνείς διαγωνισμούς.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Παπάς διευκρίνισε ότι η ΠΝΠ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αφορά ποσοστό περί το 50% των δρομολογίων, που παρέμειναν αδιάθετα μετά τον διεθνή διαγωνισμό.

Στις περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς, όπου τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούσαν τα ΚΤΕΛ, η ΠΝΠ αναμένεται να δώσει λύση με την παράταση των συμβάσεων.

Λιγότερα είναι τα κενά στα δρομολόγια που θα πρέπει να καλυφθούν στις περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Πιερίας και Χαλκιδικής, όπου σε ποσοστό 90% αναδείχθηκαν ανάδοχοι του μεταφορικού έργου από τους διαγωνισμούς...

newpost.gr

Read more...

Γίνονται έρευνες για ένα ακόμη άτομο Τραγωδία! Τρεις νεκροί μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, στο ισόγειο κτήριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.
dafni
Σύμφωνα με  εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, υπάρχουν τρεις νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο τις 5 το απόγευμα. Η ίδια πηγή ανέφερε πως γίνονται έρευνες και για ένα ακόμη άτομο.
Ο θάνατός τους προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ είναι άγνωστα ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.
Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί όλα τα δωμάτια των ασθενών στο ισόγειο κτήριο του ιδρύματος, το οποίο είχε καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από πυκνούς καπνούς.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στ. Θεοδωράκης, "ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων"...



Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του "Ποταμιού", για τα περί διαπλοκής.
ΒΙΝΤΕΟ...
«Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων».
Αυτό ήταν...
το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για τα περι διαπλοκής. 

Αναλυτικά ο διάλογος του Σταύρου με την Κατσίμη, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ:

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: « Οι μεγάλοι διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα media, ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Παππάς, έχουν εξασφαλίσει μια τεράστια προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στα media». 
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: «Δεν είναι λογικό το κόμμα που είναι στην Κυβέρνηση να έχει;».
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Καθόλου λογικό, καθόλου λογικό δεν είναι. Προσέξτε, ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, ήταν. Και δικαιούται τη μεγαλύτερη προβολή, έτσι;».
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: «Έτσι, γι΄ αυτό το λέω. Και το κόμμα του, επειδή είναι Κυβέρνηση». 
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Τις μέρες της αντιπαράθεσής μας, να σας πω κάτι, να σας απαντήσω συγκεκριμένα. Όταν έγινε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, εννοώ τότε η μία και μοναδική αντιπαράθεση Αρχηγών μέσα στη Βουλή, υπήρχε μία εφημερίδα που τη φωτογραφίζουν ότι είναι στο πλευρό μας, που είχε εφτά σελίδες στον κ. Τσίπρα και για την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη έγραφε "ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέπτυξε τις συνήθεις απόψεις του. Λοιπόν, επειδή είστε παλιοί δημοσιογράφοι, εγώ σας συνιστώ να ξεφυλλίσετε τις εφημερίδες αυτές που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλοκή, να δείτε αν υπάρχει το Ποτάμι και σε ποια θέση είναι το Ποτάμι και σε ποια θέση όχι είναι ο Τσίπρας, είναι τα στελέχη του Τσίπρα». 


Read more...

Χημικά και βία...





...στο λιμάνι της Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
H Μυτιλήνη θυμίζει πλέον πεδίο μάχης. Άντρες του λιμενικού και της αστυνομίας με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης ανάγκασαν περίπου 10.000 πρόσφυγες να εγκαταλείψουν...
το λιμάνι του νησιού. Αρχικά μεταφέρθηκαν στην πλαζ "Τσαμάκια", ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου Λέσβου, Ελευθέριου Παπαΐωάννου, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους από την πλαζ στα δύο κέντρα προσωρινής φιλοξενίας του νησιού και συγκεκριμένα ένα στην περιοχή Καρά -Τεπέ κι ένα στο πρώην στρατόπεδο της Μοριάς.. 

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Δεν είμαστε κόμμα δραχμής, λέει ο Λαφαζάνης...



«Βεβαίως δεν είμαστε κόμμα δραχμής. Το νόμισμα είναι το μέσο, μακάρι να μπορούσαμε να...
ανατρέψουμε τη λιτότητα μέσα στην Ευρωζώνη. Μπορεί ένα κόμμα να συγκροτείται στην βάση ενός νομίσματος. Είμαστε ένα μέτωπο δυνάμεων που θέλει να σταματήσει τη λιτότητα και το ξεπούλημα της χώρας. Θέλουμε να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό. Είναι μαύρη τρύπα που δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομία», ανεφερε νωρίτερα ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του προς τον ραδιοσταθμό "Alpha 9,89".

«Εκφράζουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ρεύμα στην κοινωνία, που δεν θέλει να βλέπει την Ελλάδα να καταστρέφεται επειδή δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση . Όλα τα βέλη στρέφονται τώρα σε βάρος της ΛΑ.Ε και το πρόσωπό μου. Βάλλεται η ΛΑ.Ε από το ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο. Η ΛΑ.Ε είναι η μόνη δύναμη η οποία έχει εναλλακτική λύση με αρχή, μέση και τέλος», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες «σκλάβους» και σημείωσε ότι «Οι κυβερνήσεις είναι σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων. Και στην δικτατορία έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα. Η τρόικα καθορίζει ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Έχουμε φτάσει σε σημείο νεοαποικιοποίησης».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» και ανέφερε: «οι δημοσκοπήσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφονται γιατί δεν μπορούν να συλλάβουν τις διεργασίες που γίνονται στην κοινωνία και πέφτουν συνεχώς έξω, ενώ εντάσσονται και σε πολιτικές σκοπιμότητες.  Ο λαός και η νεολαία βλέπει στις δημοσκοπήσεις ένα συστημικό αποτέλεσμα. Δεν τους απαντά ή απαντά ψεύτικα και ειρωνικά.  Για άλλη μία φορά οι δημοσκόποι και οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους».

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι «ο δρόμος που ακολουθεί  είναι πάλι λάθος. Δεν αφουγκράζεται τι θέλει ο ελληνικός λαός», ενώ ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Δ.Κουτσούμπα απάντησε: «Δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν στην Αριστερά. Μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ αλλά υπάρχει και η συγκυρία. Η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να αντισταθεί. Εμείς αυτή την ιστορική πρόσκληση απευθύνουμε».

Ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε ότι «ο Μανώλης Γλέζος είναι ξεχωριστή περίπτωση». «Καταθέτει ευθαρσώς την άποψή του και γίνεται δεκτή. Είναι σύμβολο. Εμείς είμαστε σε διάλογο μαζί του. Ο Μ. Γλέζος θα κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο και τον ελληνικό λαό», είπε.

Read more...

Στις 9 Σεπτεμβρίου το debate όλων των πολιτικών αρχηγών...


Στις 9 Σεπτεμβρίου το debate όλων των πολιτικών αρχηγών H τηλεοπτική αναμέτρηση θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ...
Σε συμφωνία για διεξαγωγή debate πολιτικών αρχηγών στις 9 Σεπτεμβρίου κατέληξαν τα μέλη της διακομματικής επιτροπής. 
Η τρίωρη τηλεοπτική μάχη θα μεταδοθεί από στούντιο της ΕΡΤ και...
θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, με διάρκεια έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. 

Ο συντονιστής του debate θα είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ ερωτήσεις θα υποβάλλουν δημοσιογράφοι που θα επιλέξουν οι ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

Αύριο, τα μέλη της διακομματικής θα ξανασυνεδριάσουν, προκειμένου να ορίσουν τους κανόνες του διαλόγου.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής μονομαχίας Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου. 

Το debate των πολιτικών αρχηγών θα έχει τρεις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και μια τέταρτη, στην οποία οι δημοσιογράφοι θα υποβάλλουν χωρίς περιορισμούς την ερώτησή τους.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές είναι: οικονομία, κοινωνία - δικαιοσύνη και μεταναστευτικό. 

protothema.gr

Read more...

"Εξω προδότες"...


Αποδοκίμασαν τον Αβραμόπουλο στην Κω (ΒΙΝΤΕΟ)...
Αγρια γιουχαΐσματα δέχτηκε το πρωί ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, στην Κω.
Έξω από το δημαρχείο νησιού είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κάτοικοι, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα όταν...
είδαν τους δύο άνδρες να καταφτάνουν.
«Προδότες να φύγετε από εδώ», «δοσίλογοι, έχετε καταστρέψει τη χώρα», ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν, με τον Αβραμόπουλο να επιταχύνει και να μπαίνει γρήγορα στο δημαρχείο, που είχε μετατραπεί σε φρούριο.

 βίντεο: kostoday.com


Read more...

Η πολιτική παραφωνία του εκβιαστικού μνημονίου...


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
...γρήγορα θα τελειώσει...
Μήνυμα πάλης και αγώνα «για να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, να πατήσει γερά στα πόδια και να κυβερνήσει υπέρ των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων του λαού», έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υποψήφια βουλευτής, Όλγα Γεροβασίλη, μέσα από...
τον γραπτό χαιρετισμό της, στην προεκλογική εκδήλωση στην Άρτα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βούτση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι επί οκτώ μήνες υπήρξαν πιέσεις και εκβιασμοί από κύκλους πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, εντός και εκτός της χώρας, και πρόσθεσε: «Αντισταθήκαμε βάζοντας μπροστά το συμφέρον, όχι το δικό μας και των ψηφοφόρων μας, αλλά όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, όπως αρμόζει σε μία αριστερή κυβέρνηση. Ακόμη κι όταν κάποιοι από εκείνους που πορευόμασταν μαζί, επιχείρησαν να οικειοποιηθούν το κοινό μας εγχείρημα και να μη δώσουν τη μάχη με την πραγματικότητα, όπως αρμόζει στην Αριστερά, αποφασίζοντας να "ρίξουν" την κυβέρνηση».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι με ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει σε όλους σαφές «πως η πολιτική παραφωνία του εκβιαστικού μνημονίου γρήγορα θα τελειώσει και πως η πόρτα των δεσμεύσεων και των εκβιασμών του λαού μας θα διπλοκλειδωθεί μια για πάντα».

Read more...

Ο Γλέζος «πάγωσε» τον Λαφαζάνη...


Μανώλης Γλέζος
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήξερε πολύ καλά, όταν άρχιζε χθες η συνέντευξη του Μανόλη Γλέζου στην ΕΣΗΕΑ, ότι...
στις έως τότε συζητήσεις που είχε με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν... τα είχαν βρει όλα.
 Ωστόσο, η προαναγγελία Γλέζου πως αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα... ψηφίσει ΚΚΕ, «πάγωσε» του «λαφαζανικούς», καθώς ο Περισσός αποτελεί τον μεγάλο φόβο και τρόμο της ΛΑΕ, καθώς τα δύο κόμματα απευθύνονται κατά βάση σε κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων. Πάντως, το ρεπορτάζ του Neo επιμένει ότι τελικώς, Λαφαζάνης και Γλέζος θα τα βρουν, ιδιαίτερα αν γίνουν δεκτές ορισμένες αξιώσεις του Μανόλη Γλέζου ως... προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

matrix24.gr

Read more...

Γαβριήλ: Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ...



 Ποτέ δεν σκέφτηκα να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν, πολλές μάχες να δοθούν και να κερδηθούν, είπε το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «δεν θα αποδεχθούμε ούτε εγώ προσωπικά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ πως...
η ελπίδα θάφτηκε με τις εξελίξεις των επτά μηνών. Αλλά τελικώς κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να εφαρμόσουμε έστω και ένα μικρό κομμάτι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ως κυβέρνηση περάσαμε μία σειρά από νόμους οι οποίοι μάλιστα στην αρχή δεν είχαν και την αποδοχή και των δανειστών. Το μέτρο των 100 δόσεων αλλά και οι ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση είναι κάποια από αυτά. Γνωρίζαμε πως θα ήταν αδύνατο να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα μέσα σε μόλις έξι ή επτά μήνες».

Read more...

«Δώρο» από τον Ντράγκι που ετοιμάζει κι ...άλλα Με το ...σταγονόμετρο ρευστότητα στην Αθήνα - «Καμπανάκι» από το ΔΝΤ για την οικονομία


Αν και ο Μάριο Ντράγκι έκανε «δώρο» στην Αθήνα -ανήμερα των γενεθλίων του- την κάθετη άρνησή του σε οποιοδήποτε σχέδιο για «κούρεμα» καταθέσεων, ξεκαθάρισε ότι η στρόφιγγα της ρευστότητας θα ανοίξει «βήμα- βήμα»: Με το «σταγονόμετρο» όμως θα αρχίσουν να φτάνουν και τα χρήματα του «πακέτου Γιούνκερ», ενώ το ΔΝΤ «χτυπάει καμπανάκι» για τις προοπτικές της οικονομίας.
euro1
Του Βαγγέλη Δουράκη
Με την ελληνική οικονομία να διψά για «φρέσκο χρήμα» και να αναμένει ως «μάννα εξ' ουρανού» τον «πακτωλό» των 35 δισ. ευρώ των χρηματοδοτήσεων από τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020 (γνωστό και ως «πακέτο Γιούνκερ»), αυτό που επί του παρόντος φαίνεται πως έχει να περιμένει είναι ποσό μόλις… 1 δισ. ευρώ μέσα στον Οκτώβριο ως «προίκα» για την επόμενη Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση όμως που θα κληθεί να περάσει το τεστ της Αξιολόγησης για να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» πέρα από την υποδόση των 3 δισ. ευρώ και ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας.
Ερωτηθείς ο κεντρικός τραπεζίτης για το πότε θα μπορέσουν να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, στο γνωστό QE, ο Μάριο Ντράγκι διεμήνυσε πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. «Δεν μπορούμε να αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα μέσω QE εάν βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση, ή δεν έχει αρχίσει ακόμη...», εξήγησε με νόημα ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα που χορηγούνται ως εγγυήσεις (collaterals) στην ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως «για να μπορέσουν τα ελληνικά collaterals να είναι και πάλι επιλέξιμα η Ελλάδα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα».
Και ενώ η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται απόλυτα από την εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, ώστε να υπάρξει θετική αξιολόγηση, τον κώδωνα του κινδύνου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2016 κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Σε σημείωμά του ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, το ΔΝΤ προειδοποιεί για επιδείνωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.
Παρά τη μείωση των κινδύνων λόγω της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης, το Ταμείο προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, ενδέχεται να προκαλέσει πιέσεις στην Ευρωζώνη.
Εντωμεταξύ, ο Γουίλιαμ Μιούρει, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επανέλαβε μάλιστα και το πάγιο αίτημα το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν έχει προηγηθεί νέος γύρος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Θα πρέπει να υπάρξει σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους.
Αυτό είναι προϋπόθεση για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας», διεμήνυσε. «Το λέμε εδώ και καιρό... Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας προϋποθέτει σημαντική ελάφρυνση χρέους», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη απαιτείται συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, καθώς η νέα ελάφρυνση του χρέους δεν αρκεί από μόνη της.
Κληθείς να σχολιάσει το ρευστό πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έλαβε - παραδοσιακά - απόσταση ασφαλείας, σημειώνοντας πως «Πρέπει να περιμένουμε να γίνουν οι εκλογές. Δεν σχολιάζουμε πολιτικές εξελίξεις που είναι σε εξέλιξη. Θα δουλέψουμε με την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, μόλις είναι έτοιμη».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας: Δεν κατάφεραν να με ρίξουν οι δανειστές...


Τσίπρας: Είχαμε αυταπάτες για τους συσχετισμούς στην Ευρώπη ...και το έκανε ο Λαφαζάνης.
 -Ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αν αλλάξει στάση η Γεννηματά. Με το κόμμα του Μεϊμαρακη, του Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου δεν μπορώ να συνεργαστώ.

-"Προσπαθούν να μας ευνουχίσουν με τα περι συνεργασίας με τη ΝΔ".
-Δεν με προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις.
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ο,τι δεν κατάφεραν με τις κινήσεις τους όσοι εντός και εκτός Ελλάδας, ήθελαν την αριστερή παρένθεση, προσπαθούν να το πετύχουν τωρα με την απόφαση 30 και πλέον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσουν τη θέση τους απο την κυβέρνηση του κόμματος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" ("Κontra").

 Επιτιθέμενος ευθέως στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε  ότι...
«δεν το έκαναν συνειδητά, αλλά με την επιλογή τους βοηθούν στην παλινόρθωση του παλιού συστήματος». 



Και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια οργανωμένη μειοψηφία που καταψήφισε πάντα τις συλλογικές αποφάσεις. Το σεβόμασταν, αλλα δεν περίμενα οτι μολις εξασφαλίσαμε τη διάσωση της χώρας θα προχωρούσαν στην πτώση της κυβερνησης.
Ζήτησα εξουσιοδότηση να φέρω συμφωνια, αλλά δεν μου έδωσαν ουτε αυτή, άρα η απόφασή τους ηταν δεδομένη. Δεν περίμεναν ουτε το συνεδριο να εκφράσουν τις απόψεις τους, ουτε ηταν διατεθειμένοι να μου δώσουν ψηφο εμπιστοσύνης. Δεν μπορούσα να παριστάνω τον πρωθυπουργο με τις υποκριτικές ψήφους της ΝΔ».

«Είναι οξύμωρο άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στην συγκυβέρνηση με τη δεξιά το 1989 να μας κατηγορούν οτι παμε να συνεργαστούμε τωρα με τη ΝΔ, ενω έριξαν την κυβερνηση της Αριστεράς, η ιστορία θα το γράψει αυτο», τονισε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας είπε ακόμη ότι «βρισκόμαστε στην εκλογική διαδικασια γιατι η κυβερνηση έχασε τη δεδηλωμένη. Προσπαθούν να ολοκληρώσουν το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνεργασια για να μην κάνουμε τις μεγάλες συγκρούσεις».

Στο σημείο αυτο ηταν ιδαίτερα αρνητικός στην προοπτική ενός μεγαλου συνασπισμού, μετα τις εκλογές: "Προσπαθούν να μας ευνουχισουν με τα περι συνεργασίας με τη ΝΔ. Μα πώς να συνεργαστώ με τη ΝΔ οταν έχουμε διαφορετική φιλοσοφία και πολιτική στρατηγική;" αναρωτήθηκε και προσθεσε: "Ποιοι δημιούργησαν τα χρέη, αναρωτήθηκε ο κ. Τσιπρας. Αυτοί που κυβέρνησαν επι χρόνια ή εμεις που δώσαμε μία εξάμηνη σκληρή μάχη;".

Οσο για τη διαπραγματευση, ο κ. Τσίπρας είπε οτι ειχε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, οτι ο δρομος δεν ειναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
"Έδωσα όρκο τιμής να συγκρουστώ με τα συμφέροντα και να υπερασπισω τα δικαίωμα του λαού" τονισε και σημειωσε: "Δώσαμε ασύμμετρη μάχη με δυναμεις υπέρτερες, φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα ορια, αντιμετωπίζοντας εχθρούς μεσα και εξω. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. Αυτο επεδίωκε ο Αντώνης Σαμαράς, πιθανον και με παραγοντες απο εξω. Η κυβερνηση της Αριστεράς ηταν και ειναι ενοχλητική. Ειχαν σχέδιο να ρίξουν την κυβερνηση απο τον Φεβρουάριο, αλλά τους διαψεύσαμε. Έκλεισαν την κάνουλα της ρευστοτητας και μας οδήγησαν σε πιστωτική ασφυξία. Είχαμε αυταπάτες για τους συσχετισμούς στην Ευρώπη. Τωρα έχουμε προοπτική εξόδου απο την κρίση με τη συμφωνια που πετύχαμε".

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Δεν γίνεται με τρόπο μαγικό» αρκέστηκε να διαπιστώσει ο κ. Τσίπρας. 

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια εικόνα της στιγμής, όμως δεν με προβληματίζει καθόλου γιατί είμαι βέβαιος ότι όπως συνέβη και σε μια σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως όπως συνέβη στην αναμέτρηση του δημοψηφίσματος, όπου σας θυμίζω ότι σειρά δημοσκοπικών ερευνών έδειχναν ντέρμπι και μπροστά το «Nαι», έπεσαν έξω για πολλές πολλές μονάδες».


«Το Βερολίνο μας έριχνε στάχτη στα μάτια»

«Μας έριχνε στάχτη στα μάτια το Βερολίνο. Άλλα έλεγε η κυρία Μέρκελ, άλλα ο υπουργός της των Οικονομικών...», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στο τέλος δυστυχώς ταυτίστηκαν» παραδέχομενος εμμέσως ότι το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης απηχεί τις απόψεις του Βόφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στο σενάριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε οτι η κυρία Γεννηματά δεν ευθύνεται για τα λάθη της παράταξής της, όμως η στάση της ήταν μέχρι τώρα αναντίστοιχη με αυτή της ευρωπαϊκής σοσιαλιαλδημοκρατίας.

«Είχε αναντίστοιχη θέση εδώ, έπαιρνε τη θέση της ΝΔ.  Θα χαιρόμουν αυτό να αλλάξει. Αλλά πρέπει να απομονωθούν τα βαρίδια, όπως ο Ευαγγελος Βενιζελος που έγινε κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού και έκανε το PSI» επισήμανε και αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε άλλα ονόματα: «Με το κόμμα του Μεϊμαρακη, του Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου δεν μπορώ να συνεργαστώ» είπε χαρακτηριστικά.
  
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να έχει «εντολή για κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία ή ένα ποσοστό που δεν θα αμφισβητηθεί η δυνατότητα διακυβέρνησης, που δεν θα εξαρτάται από μόνο πέντε έξι, οκτώ βουλευτές».


Παραδεχόμενος όμως ότι η μικρή διαφορά που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι σημερινές μετρήσεις δεν μπορεί να φέρει αυτοδυναμία, όπως ζητά η Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας είπε για τις δημοσκοπήσεις: «Αυτό όμως που είναι ανοιχτό είναι αν θα γίνει πράξη αυτό που ζητάμε εμείς ή αν θα γίνει αυτό που θέλει το σύστημα, δηλαδή αν θα έχουμε μια καθαρή εντολή».


Δείτε τα Βίντεο, ΕΔΩ και ΕΔΩ... 

Read more...

Αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις μέχρι το Φεβρουάριο του 2016...


Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση...
δύο χρόνων εφαρμογής του νόμου 4178 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας «οι πολίτες ας έχουν στο μυαλό τους ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, οπότε λήγει η προθεσμία ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους. Επισημαίνεται, ότι μετά την προθεσμία αυτή, κανέναν ακίνητο με αυθαιρεσία και κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβασθεί ούτε να αξιοποιηθεί».
Η πολιτεία, ανέφερε ο υπουργός, διασφαλίζει πλέον τη νομιμότητα και την ασφάλεια των κατασκευών...


parapolitika.gr

Read more...

Οι λίστες με τους υποψηφίους του Παναγιώτη Λαφαζάνη...



Με «βαριά» ονόματα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους πρώην υπουργούς που είπαν «Όχι» στην κυβέρνηση Τσίπρα, με καθαρό αντιμνημονιακό προφίλ στις υποψηφιότητες, αλλά και με ανοιχτό ακόμη στοίχημα το...
ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στήνονται οι λίστες της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το «μάλλον όχι» που είπε χθες ο Μανώλης Γλέζος στη σύμπραξη με τη ΛΑ.Ε. και η καθαρή προϋπόθεση της παραμονής στο ευρώ που έθεσε για να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία ήρθε να θαμπώσει τις εντυπώσεις μετά τις θεαματικές, και σε δόσεις, αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρήσεις στη Λαϊκή Ενότητα, ωστόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει ότι το κόμμα του έχει δυναμική ανάδειξης ακόμη και σε τρίτη δύναμη στη νέα Βουλή.

Σ’ αυτή την προοπτική χτίζονται ήδη οι λίστες με τους υποψηφίους του κόμματος που έχουν ως βασικό κορμό τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμη εάν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Αλέκος Αλαβάνος.

Στην Α' Αθήνας, η Λαϊκή Ενότητα ποντάρει στο ρεύμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στις εκλογές του Γενάρη είχε βγει πρώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με 44.219 σταυρούς. Στην ίδια περιφέρεια θα κατέβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ συζητείται ακόμη εάν η Αγλαϊα Κυρίτση, που «μετακομίζει» από την 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα είναι τελικά υποψήφια στην Α' ή στην Β' Αθήνας.

Η Β' Αθήνας είναι μια από τις περιφέρειες, στις οποίες η ΛΑΕ επενδύει και τις μεγάλες προσδοκίες της για να καταφέρει δυναμικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι η περιφέρεια από την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχασε - και η Λαϊκή Ενότητα κέρδισε - στελέχη με ισχυρή επιρροή σε ψήφους, όπως η Νάντια Βαλαβανη, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Νίκος Χουντής.

Οι δύο πρώτοι θα είναι τώρα υποψήφιοι με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και ο πρώην αναπληρωτής υπυργός Αμυνας και νυν εκπρόσωπος Τύπου της ΛΑ.Ε. Κώστας Ησυχος. Ο Νίκος Χουντής, ο οποίος τον Γενάρη είχε εκλεγεί 6ος στη Β' Αθήνας με 47.732 σταυρούς, μεταπήδησε επίσης στη Λαϊή Ενότητα αλλά πήγε στην Ευρωβουλή.

Για την ιστορία - αλλά και για την καταμέτρηση το βράδυ της 20ης Σεπτέμβρη -, στις εκλογές του Ιανουαρίου η Νάντια Βαλαβάνη είχε εκλεγεί 4η με 57,362 σταυρούς και ο Δημήτρης Στρατούλης 5ος με 54871 σταυρούς. Ο Κώστας Ησυχος είχε εκλεγεί στην 19η θέση με 17.730 σταυρούς.

Ο «μεγάλος απών», βεβαίως, της νέας εκλογικής αναμέτρησης θα είναι ο «πρώτος των πρώτων» του Γενάρη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε πάρει 142.046 ψήφους στη Β' Αθήνας.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Β' Πειραιά, όπου τον Ιανουάριο είχε εκλεγεί πρώτος με τον ΣΥΡΙΖΑ και με 34.313 σταυρούς.
Στην Α' Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο Στάθης Λεουτσάκος (τρίτος τον Ιανουάριο με 7.504 σταυρούς) , ενώ στην περιφέρεια Αττικής θα κατέβει με τη ΛΑ.Ε. ο Αλέκος Καλύβης, που τον Ιανουάριο ήταν πρώτος επιλαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ με 16.017 σταυρούς.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν περιφέρειες όπως η Βοιωτία και η Κοζάνη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ τίμημα σε απώλειες βουλευτών υπέρ της Λαϊκής Ενότητας.

Στη Βοιωτία, και οι δύο βουλευτές που είχε εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας, κατεβαίνουν τώρα υποψήφιοι με τη Λαϊκή Ενότητα. Είχαν πάρει 14.471 και 4.008 σταυρούς αντίστοιχα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Κοζάνη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει τρεις βουλευτές εκ των οποίων οι δύο, η Ραχήλ Μακρή (12.722 σταυροί) και η Ευγενία Ουζουνίδου (8.096) , αποχώρησαν και συστρατεύθηκαν με τη Λαϊκή Ενότητα. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό ακόμη εάν η Ραχήλ Μακρή θα κατέβει τώρα με τη ΛΑ.Ε. στην Κοζάνη ή σε περιφέρεια της Αττικής, καθώς οι πληροφορίες φέρουν την Ευγενία Ουζουνίδου να έχει εκφράσει αντιρρήσεις.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες που η μάχη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη βραδιά της 20ης Σεπτέμβρη ξεχωρίζουν η Α’ Θεσσαλονίκης όπου κατεβαίνουν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου – δεύτερη σε σειρά εκλογής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο με 26.535 σταυρούς – και η Γιάννα Γαϊτάνη (14.791 σταυροί), η Ημαθία όπου θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Λαπαβίτσας (πρώτος με 13.396 σταυρούς τον Ιανουάριο), η Μαγνησία όπου ο νυν υποψήφιος με τη ΛΑ.Ε Κώστας Δεληήτρος είχε εκλεγεί τρίτος μεταξύ των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με 7.650 ψήφους, αλλά και η Μεσσηνία όπου η Λαϊκή Ενότητα κατεβαίνει με δύο από τους εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θανάση Πετράκο που είχε εκλεγεί πρώτος με 13.566 σταυρούς και την Ελένη Ψαρρέα που είχε πάρει 6.279 ψήφους.

Είναι ενδεικτικό πως, προς αντιστάθμισμα αυτών των δύο απωλειών, οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάζει υποψήφιο στη Μεσσηνία τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο αντί της Β’ Αθήνας που είχε αρχικά επιλεγεί.  Αντίστοιχες υποψηφιότητες εξετάζονται και για άλλες από τις «τραυματισμένες» περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε βουλευτές με ισχυρή επιρροή.


Read more...