Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Στα Χανιά για τις εκδηλώσεις για τα 99 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα Ευ. Μεϊμαράκης: Κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ρόδα

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και, παρά τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει, θα πάει μπροστά, εξέφρασε σήμερα, Σάββατο, από τα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος παρευρέθη στις εκδηλώσεις για την 99η επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν, όπως κάθε χρόνο, το Φρούριο Φιρκά στο παλιό λιμάνι, όπου την 1η Δεκεμβρίου του 1913 υψώθηκε η ελληνική σημαία επισφραγίζοντας την ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που εκείνη την περίοδο έλαβε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι και σήμερα η Ελλαδα πήρε δύσκολες, αλλά απαραίτητες για το μέλλον αποφάσεις.

«Και σήμερα λαμβάνουμε αποφάσεις με μεγάλη βάσανο και πόνο καρδιάς για να μείνουμε στην ακόμα μεγαλύτερη Ένωση, που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που απαιτούνται θυσίες. Μην πλανόμεθα, και σήμερα ένας πόλεμος είναι, χωρίς όπλα, οικονομικός πόλεμος, μάχες που πρέπει να κερδίσουμε και θα έλεγα ότι από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε μια άλλη σελίδα για την Ελλάδα, μια σελίδα που μας επιτρέπει με ανάσα και ανακούφιση να τη διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι πλέον ορθώς. Όχι ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά μπορούμε πλέον να τα διαχειριστούμε με μια άλλη ασφάλεια και ένα άλλο περιβάλλον. Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, θεωρώ ότι το μήνυμα της ένωσης της Κρήτης είναι επίκαιρο. Οι κινήσεις Βενιζέλου είναι επίκαιρες. Ήταν ορθές, ήταν με πόνο καρδιάς και μας οδηγούν. Γι αυτό, τιμή και δόξα σε όλους εκείνους που έδωσαν αυτή τη μάχη για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τριβές που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης με αιχμή το φορολογικό δήλωσε: «Είθισται ο πρόεδρος της Βουλής να μην κάνει πολιτικές δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου, αλλά θα σας πω ότι κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ρόδα, ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε θα είναι καλός και ότι τελείωσαν τα προβλήματα μας. Όχι. Απλώς, όμως, μας έφυγε η αίσθηση ανασφάλειας, η οποία κυριαρχούσε. Ο γενικός αέρας είναι καλύτερος. Βεβαίως, τα ατομικά προβλήματα και της καθημερινότητας παραμένουν στον Έλληνα πολίτη και αυτό που απαιτείται πλέον από την κυβέρνηση και από τη βουλή είναι να σκύψουν στην καθημερινότητα πια. Να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι σε αυτά τα θέματα θα έχουμε συζητήσεις. Και πολλές φορές θα έχουμε και εντάσεις. Και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Είναι μια νέα σελίδα στον πολιτικό μας βίο. Είναι πρώτη φορά που η βουλή παρουσιάζει επτά κόμματα και μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα. Μια αντιπολίτευση, η οποία μπορώ να πω, η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει τις προτάσεις της, έχει τον άλλο δρόμο που προτείνει. Και νομίζω ότι γίνεται μια συζήτηση πολλές φορές με ένταση, αλλά κυρίως γίνεται μια συνθετική συζήτηση που βοηθά ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.

Υπάρχει πολιτική σταθερότητα, υπάρχει πολιτική ασφάλεια, υπάρχει προοπτική πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μην πλανάσθε. Δεν μας έδωσαν τόσα πολλά λεφτά για να μας διώκουν, γιατί δε μας θέλουν. Μας θέλουν και θα προσπαθήσουν και αυτοί με τις δικές τους κινήσεις, πολλές φορές και συμβουλές, να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε προς τα μπρος. Είμαι αισιόδοξος. Όχι ότι λύθηκαν τα προβλήματα. Απαιτείται δουλειά, απαιτείται νοικοκύρεμα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».


Στην ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων, Μανόλης Σκουλάκης, αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου επισημαίνοντας ότι με την ενότητα επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι.

Read more...

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ;

Νέα διάσταση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δίνει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έφτασε στη βουλή καθώς σε επίσημη κατάθεση αναφέρεται ότι η γυναίκα – μυστήριο με τα 500 εκ. είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.
Η επίμαχη αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσία του.


Ειδικότερα, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσία του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ.
«Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος  Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων), κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Σημειώνεται ότι το νόμισμα στο οποίο είναι το ποσό των 500 εκ. δεν διευκρινίζεται στη κατάθεση του Στέλιου Στασινόπουλου, αλλά βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία έμειναν με την εντύπωση ότι είναι λογαριασμός σε δραχμές (και αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 εκ. ευρώ), καθώς η λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, δηλαδή πριν από το 2002.

Πηγή:Πρώτο Θέμα
enikos.gr

Read more...

Καταργεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο Σαμαράς ...




Στην επόμενη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα ο πρωθυπουργός...
Με την συναίνεση όλων των κομμάτων θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να καταργήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με...
πληροφορίες ο Σαμαράς στην επόμενη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων προγραμματίζει να θέσει το θέμα σε Βενιζέλο και Κουβέλη.

Σαφώς περιμένει αντιδράσεις, αλλά ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει την πολιτική τακτική της χώρας.

Ο νέος νόμος θα είναι αρκετά πιο αυστηρός για τους υπουργούς που αποδεικνύεται έμπρακτα πως έχουν ευθύνες. Μεταξύ άλλων, θα καταργηθούν όλες οι εξαιρετικά σύντομες παραγραφές καθώς με τον ισχύοντα νόμο προβλέπεται πενταετής παραγραφή, ακόμη και για υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα...
parapolitika.gr


Read more...

Ζητά την αποφυλάκιση Ντερτιλή ο Κασιδιάρης

Την αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταιτίων της χούντας, του Νίκου Ντερτιλή, ζητά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση για τη συνέχιση της κράτησης του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.
"Παρά το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Γιατί πώς να ερμηνεύσει κανείς τη διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη; Στην προκείμενη περίπτωση προφανώς «πηγαίνουν περίπατο» τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της δημοκρατίας, όπως οι συγκυβερνώντες την αντιλαμβάνονται, σε αντίθεση με όσα έπραξαν άλλα κράτη σε ανάλογες περιπτώσεις", αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ερώτησή του και στη συνέχεια ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη:

"Προτίθεται η πολιτική ηγεσία να προβεί σε έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού αποφυλακίζοντας τον έγκλειστο παρασημοφορημένο Αξιωματικό;"

Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, μαζί με τη σχετική ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη,έχει αναρτηθεί και φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν είχε επισκεφθεί τον Νίκο Ντερτιλή. Ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται: 
"Ο Στρατηγός Ντερτιλής, έπειτα από 38 έτη εγκλεισμού στις φυλακές, παραμένει συνεπής στις Αρχές και τον Στρατιωτικό του όρκο και δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει καμία συνδιαλλαγή με το αμαρτωλό μεταπολιτευτικό καθεστώς".


 enikos.gr

Read more...

Βενιζέλος-Απευθύνω ξανά προσωπικές προσκλήσεις

"Απευθύνω ξανά προσωπικές προσκλήσεις σε όσους μπορούν να βοηθήσουν. Αν δεν το θέλουν ας ακολουθήσουν την διαδρομή τους".
"Η ηγετική ομάδα που σχηματίζεται απροκατάληπτα δεν είναι οι φίλοι μου"

Read more...

Αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντισυνταγματική, ξέσπασε Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Μιχαλολιάκου

«Εχθροπραξίες» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε η αποκάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ότι θα προσπαθήσει να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ που, όπως ανέφερε, «αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα».

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής.
  
«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Read more...

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ... Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ



sta-xarakomata-syriza-kai-kke 
Ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει πια ανοιχτός πόλεμος. Αυτό, αν θέλετε ήταν και το καινούργιο στοιχείο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 


Ο Αλέξης καταχειροκροτήθηκε στα εξής σημεία. Όπως πάντα, όταν αναφέρθηκε στη διαπλοκή και τα ΜΜΕ, όταν  είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές και σε αυτό εδώ το απόσπασμα:


«Την εχθρότητα, όμως, ειδικά την εχθρότητα από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.  Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, που επιμένει πεισματικά να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο εχθρό, κι όχι το μνημόνιο της βαρβαρότητας. Πολλοί πιστέψαμε ότι, μετά τις εκλογές, θα συνειδητοποιήσουν τη βαριά ευθύνη απέναντι στην ιστορία του ίδιου του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έλειψε από τις μεγάλες μάχες του λαού μας. Διαψευστήκαμε…. Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς. Μας ενοχλεί και μας πονά ακόμα περισσότερο να βλέπουμε τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να χειροκροτούν μέσα στη βουλή την κυρία Παπαρήγα. …Από την ηγεσία του ΚΚΕ ένα πράγμα περιμένουμε:  Να μην αφήνει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας βορά στα χέρια του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της Μέρκελ. Και από τους χιλιάδες κομμουνιστές που το ακολουθούν,  να συμβάλλουν στους κοινούς ταξικούς αγώνες, σε ένα μέτωπο κοινωνικό και πολιτικό, σε ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας για να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα του μνημονίου».


Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χειροκρότησαν όρθια αυτό το απόσπασμα, στο ΣΕΦ έγινεπανζουρλισμός. Στην ουσία ο κ. Τσίπρας έκανε το εξής απλό. Κήρυξε πόλεμο στην ηγεσία του ΚΚΕ και έτεινε χείρα φιλίας στους ψηφοφόρους του, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα ποιος είναι ο επόμενος πολιτικός χώρος που θέλει να αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Επόμενο ήταν, το ΚΚΕ να μην αφήσει την πρόκληση αναπάντητη: 


«Αποτελεί πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα. Αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα. Ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος». 


Τη γραμμή την είχε δώσει ήδη από την περασμένη Κυριακή η Αλέκα Παπαρήγα, με την ομιλία της στην Επέτειο για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ, που ήταν στο μεγαλύτερο της μέρος, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ναι, κάποιοι ξαναθυμήθηκαν την θεωρία του σκαλοπατιού που οδήγησε το 1981 εκατοντάδες  χιλιάδες ριζοσπάστες, αντιιμπεριαλιστές, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης να δώσουν μεγάλο αέρα στα πανιά του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του ΚΚΕ», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε «Μικροκομματική καιιδιοτελής είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι του κάνουμε κριτική από τα δεξιά. Εκτός αν έχει μπερδέψει τι είναι από τα δεξιά και τι είναι από τα αριστερά». 


Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί αλλά υπενθύμισε ότι «Στην δεκαετία του ‘80 η ΝΔ μας κατηγόρησε ότι κάνουμε «γλυκά μάτια στο ΠΑΣΟΚ. Στις αρχές της 10ετίας του 90 όταν ανοικτά και παστρικά δηλώσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης και ταύτισης με την στρατηγική της ΝΔ, τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα να φύγει η δεξιά  μας κατηγόρησε για τσιράκια της. Τώρα γίνονται τα ίδια από ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Παπαρήγα. 

Αυτός ο πόλεμος έχει πολλά επεισόδια ακόμα μπροστά του. 

Μόλις ξεκίνησε.


Θέμης Δαγκλής 
http://newpost.gr/

Read more...

«Τίθεται σε απειλή η ειρήνη» Οι δηλώσεις Μπερίσα συνιστούν έγερση εδαφικών διεκδικήσεων, λέει η Ομόνοια


Ο Σαλί Μπερίσα
Ο Σαλί Μπερίσα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάlλει την ειρήνη σε μια ευαίσθητη περιοχή και περίοδο» τονίζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Οι δηλώσεις αυτές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελούν «ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας».

«Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Ομόνοια». «Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καιροί επιβάλουν και οι λαοί οραματίζονται», ενώ «προσβάλουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η «Ομόνοια» αναφέρει ακόμη ότι τέτοιου είδους δηλώσεις «βρίσκονται μακράν του πνεύματος που πρέπει να διέπει τις σχέσεις δύο εταίρων, όπως επιβάλλεται και απ' τα σχετικά ισχύοντα στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Τέλος, η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία τονίζει την ανάγκη να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να επικρατήσει η επιβεβλημένη ήρεμη αναζήτηση εκπλήρωσης των προτεραιοτήτων της ομαλής διαδικασίας ένταξης και ειρηνικού εσωτερικού βίου, που διασφαλίζει και την πρόοδο και την ευημερία του Αλβανικού λαού».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυτοκτόνησε 24χρονος ειδικός φρουρός !...




Βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του και τον αδελφό του...
Τέλος στη ζωή του φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει 24χρονος από τον Πύργο, ο οποίος ήταν ειδικός φρουρός σε υπηρεσία της Αθήνας.

Σύμφωνα με...
ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες ο 24χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, η οικογένεια του 24χρονου προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του από την Πέμπτη και δεν τα είχε καταφέρει. Αποφάσισαν λοιπόν την Παρασκευή να πάνε στην Αθήνα η μητέρα του με τον αδελφό του, οι οποίοι και σύμφωνα με πληροφορίες τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του.
 patrisnews.gr


Read more...

ΔΕΗ: Ηλεκτροσόκ με αύξηση 37% στα τιμολόγια...



Ηλεκτροπληξία... στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη...
Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνιζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Στοιχεία

Μέσα σε δύο χρόνια οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει, μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια. Είτε αυτές είναι ευθέως, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας, είτε εμμέσως, όπως φόροι ενέργειας, ΦΠΑ και τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ).

Σε ό,τι αφορά τη νέα μεγάλη ανατίμηση του 37%, αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας τελείως στρεβλής κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Δημόσιο, αντί μέσω του προϋπολογισμού του να επιδοτεί χαμηλά τιμολόγια για τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες, υποχρέωνε τη ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική. Ετσι, έχουν διαμορφωθεί χαμηλές τιμές για τα νοικοκυριά (τη χαμηλή τάση ρεύματος), τις οποίες χρηματοδοτούν άλλες κατηγορίες τιμολογίων.

Ταυτόχρονα αυτές οι τιμές δεν αντανακλούν το κόστος παραγωγής ρεύματος. Με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας, το 1999 ως κοινοτική υποχρέωση, η είσοδος των ιδιωτών ήταν και είναι ακόμη απαγορευτική καθώς η ΔΕΗ διατηρούσε, όπως και τώρα, το μονοπώλιο στην παραγωγή και διάθεση ρεύματος. Ετσι, είναι ουσιαστικά αδύνατος ο ανταγωνισμός.

Αν με απλά λόγια είχε ξεκινήσει με σταδιακό τρόπο, από τα προηγούμενα έτη, το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ και τη διαμόρφωση τιμολογίων που να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πλήρωναν μονομιάς και με βίαιο τρόπο την απελευθέρωση.

Ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη έκανε γνωστό ότι η απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Σημείωσε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ασθενείς οικονομικά ομάδες. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα είναι έτοιμο και το σχέδιο για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Επιπλέον προανήγγειλε και την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου που αφορά στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαβούλευσης ανάμεσα στη ΡΑΕ και τους παραγωγούς ρεύματος. Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2015. Εως τότε για το άνοιγμα του ανταγωνισμού θα γίνονται δημοπρασίες υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής ενέργειας.

Από αυτές τις μεθόδους αποκαλύπτεται και το μοντέλο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, που θα είναι η διάθεση «πακέτων» υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης σε ιδιώτες.

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ μέσα σε δύο χρόνια

1. Αυξήσεις, λόγω ρήτρας καυσίμου, κατά 0,22€/1.000 KWh στην υψηλή τάση, 0,23€/1.000 KWh στη μέση τάση και 0,24€/1.000 KWh στη χαμηλή τάση - Β' τρίμηνο 2010.

2. Αύξηση του ΦΠΑ από 9% στο 10% - Μάρτιος 2010.

3. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 5 ευρώ ανά 1.000 KWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 KWh για επιχειρηματική χρήση - Μάιος 2010.

4. Τέλος ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) 0,50 ευρώ ανά 1.000 KWh - Μάιος 2010.

5. Αύξηση του τέλους ΑΠΕ από 0,3 σε 5,57 ευρώ η MWh για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες - Ιούνιος 2010.

6. Αύξηση (νέα) του ΦΠΑ από 10% στο 11% - Ιούλιος 2010.

7. Αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής κατά 15% στη μέση και κατά 7% στη χαμηλή τάση - Ιούλιος 2010.

8. Νέα αύξηση της τάξης του 2,65% στο τέλος ΑΠΕ που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις - Δεκέμβριος 2010.

9. Νέα αύξηση του ΦΠΑ από 11% στο 13% - Ιανουάριος 2011.

10. Αυξήσεις στα τιμολόγια, που για τα οικιακά φτάνουν στο 13,7% - Ιανουάριος 2011.

11. Μεσοσταθμική αύξηση 12,2% - Ιανουάριος 2012.

12. Αύξηση 47% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ - Αύγουστος 2012. + 3 αυξήσεις το 2013. Συνολικό ύψος 37% σε τρεις δόσεις (Ιανουάριος, Μάρτιος και Ιούλιος).


Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Αμπάς ...





Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τον οποίο συνεχάρη για την ιστορική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με...το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και συμφώνησαν να εντείνουν την προσεχή περίοδο τη συνεργασία τους, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής πρόκειται να αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αμπάς, ότι θα γίνει επίσκεψη στη Ραμάλα, είτε από τον ίδιο, είτε από αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αμπάς ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για τη συμβολή τόσο της Ελλάδας όσο και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις προσπάθειες που καταβάλλει η Παλαιστινιακή Αρχή και στον αγώνα που δίνει ο παλαιστινιακός λαός.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Read more...

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ» ΛΕΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΤΗ BILD Μέρκελ: «Συμφέρει τη Γερμανία να πάει καλά η Ελλάδα»



merkel-symferei-ti-germania-na-paei-kala-i-ellada 
Την πολιτική της κυβέρνησής της για τη βοήθεια προς την Ελλάδα υπερασπίζεται η καγκελάριοςΆγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, στην εφημερίδα «Bild am Sonntag».

Εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει τώρα στις υποχρεώσεις της, ενώ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει στη γραμμή των όσο το δυνατόν πιο μικρών επιβαρύνσεων για τη Γερμανία.

«Βεβαίως, νιώθω τον σκεπτικισμό πολλών πολιτών και εν μέρει τούς καταλαβαίνω, διότι η Ελλάδα απογοήτευσε τους εταίρους της συχνά κατά τα τελευταία χρόνια. Πολλά από αυτά τα οποία η ελληνική ηγεσία είχε υποσχεθεί, δεν τα τήρησε» δηλώνει η καγκελάριος, σε απόσπασμα το οποίο προδημοσιεύεται στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξη ότι αυτό τώρα θα αλλάξει, και διευκρινίζει ότι η βοήθεια για την Ελλάδα «είναι και προς το γερμανικό συμφέρον,διότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται με το βλέμμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και επομένως υπηρετούν κάθε κράτος-μέλος, και την Γερμανία».

Υποστηρίζει, δε, ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το νόμισμα. «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης των τελευταίων δεκαετιών. Εγώ θέλω η Ευρώπη, ως ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο» σημειώνει.

Η κ. Μέρκελ αντικρούει και τις κατηγορίες των Σοσιαλδημοκρατών, ότι δεν λέει στους πολίτες την αλήθεια για τις επιβαρύνσεις που έρχονται, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι αυτό λέω στους πολίτες ξανά και ξανά πώς είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό το οποίο είναι καλύτερο για τη Γερμανία και την Ευρώπη και το οποίο κρατάει τις οικονομικές συνέπειες όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες και δεν μας εκθέτει σε υπερβολικούς κινδύνους» δηλώνει.

Read more...

Νέα λίστα με 24.000 φοροφυγάδες στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ...





Δήλωναν στην εφορία ψίχουλα και έβγαζαν στο εξωτερικό τεράστια χρηματικά ποσά.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ που ξεκίνησαν να ελέγχουν τους «υπόπτους» για φοροδιαφυγή, διαπίστωσαν ότι 24.000 φορολογούμενοι-από τους 54.000 συνολικά- δεν δικαιολογούν τα ποσά των εμβασμάτων και σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ήδη έχει...

δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Mαλιστα, διαπιστώθηκε   ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά των καταθέσεων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και μετέφεραν σε άλλες του εξωτερικού, ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, αλλά σαφώς μικρότερα από τα ποσά των εμβασμάτων.

Το ΣΔΟΕ έχει υποβάλει ήδη αίτημα να ανοίξουν οι πρώτοι 5.000 λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων ενώ κορυφαίο στέλεχος του ελεγκτικού μηχανισμού εμφανίζεται αισιόδοξο πως σύντομα ένα μεγάλο κομμάτι αφορολόγητων ποσών , που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία και θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη νίκη κατά της φοροδιαφυγής.


Read more...

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Βενιζέλος: Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κηπουροί και αλεξιπτωτιστές



venizelos-sto-pasok-yparxoyn-kipoyroi-kai-aleksiptotistes 
Ενοχλημένα αισθάνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενω τους πηρε τηλεφωνο ο κ. Βενιζελος για να παραστουν στην πρωτη συνεδριαση της ΚΟΕΣ εκεινος μεσα απο την ομιλια του, τους πεταξε οπως λενε βορα στους πολιτικους αντιπαλους.


Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ λενε τα στελέχη αυτα, αντί να ενώσει το κομμα , που ετσι και αλλιως το εχει περιορίσει , κανει ακριβως το αντιθετο το μοιράζει στα δύο με συνεπεια να μην μπορει στη συνεχεια να κεφαλοποιησει την πολιτικη του.

Στελεχος που βρισκεται κοντα στον κ. Βενιζελο της νεώτερης γενιάς , ελεγε σε πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ευτυχως που ηρθαν και οι Παπανδρεικοί γιατι αλλιως η αιθουσα θα ηταν αδεια.

Αλλος παλι, πρώην υπουργος του ΠΑΣΟΚ, ελεγε οτι ο κ. Βενιζελος εχει λαθος τακτικη. Ποτε καλεί τα στελέχη και ποτε τα διώχνει, και αυτο εχει κανει δυσκολότερο το μηνυμα που θέλει να εκπέμψει.

Στην ομιλια του ο κ. Βενιζελος μιλησε γις κηπουρούς και αλεξιπτωτιστές:

«Υπαρχουν φωνες, που λενε με άνεση οτι το ΠΑΣΟΚ δεν εχει καθαρη γραμμη. Που ηταν ολοι αυτοι το Μάιο του 2010 οταν αγωνιζόμουνα να επιβάλω την αποψη μου για 180 στη βουλη. ΥπαρχουνΚηπουροί και αλεξιπτωτιστές. Καθε παρουσία τους στα μιντια ειναι προβλημα για το ΠΑΣΟΚ . Υπονομεύουν την παραταξή μας, έκδηλη η εχθρότητα επικοινωνιακών τίτλων, επενδύουν στους ισχυρούς , τη ΝΔ και τους συμπαθείς τη ΔΗΜΑΡ.

Το οριζόντιο κομμα της δραχμής ενοχληθηκε που η χωρα στάθηκε όρθια. Στελνω μηνυμα σε ολους το ΠΑΣΟΚ θα ειναι απαράβατα το κομμα του γενικού συμφέροντος.»

Ηχηρή ηταν η απουσία ορισμενων στελεχων Διαμαντοπούλου, Βασω Παπανδρεου, ενω με νοημα ο κ. Λοβερδος πηγε στο χώρο για μολις 11 λεπτα και στη συνεχεια αποχώρησε...
http://newpost.gr/

Read more...