Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΧΡΕΗ 70 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!


Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αθήνα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, άνδρας, ελληνικής καταγωγής,  59 ετών, για χρέη ύψους70.381.377,52 ευρώ προς το δημόσιο. Ο  κατηγορούμενος, Ελληνικής καταγωγής, είναι...
διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες διαμεταφοράς εμπορευμάτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα, Σάββατο με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/70.html

Read more...

ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ...


Σε τρεις δήμους θα κληθούν οι πολίτες να ξαναψηφίσουν για την ανάδειξη δημοτικής αρχής...
Συγκεκριμένα, την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Καισαριανής του Νομού Αττικής για την ανάδειξη δημοτικών αρχών για το υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων των συνδυασμών «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», ανακοινώνει η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της αριθμ. 15/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.


Ανακοινώνει επίσης την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων των Δήμων Τροιζηνίας – Μεθάνων και Μάνδρας – Ειδυλλίας του Νομού Αττικής, κατόπιν της αριθμ. Ε3298/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και της αριθμ. 9/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για την ανάδειξη δημοτικών αρχών για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν νόμιμα με την με αριθμ. 2211/2014 και την διορθωτική αυτής με αριθμ. 2371/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και με την με αριθμ. 474/2014 καθώς και τις διορθωτικές – συμπληρωματικές 488/2014, 576/2014 και 582/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_61.html

Read more...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ...


Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης περιέγραψαν τρία στελέχη που θα συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας,...
ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Γιάννης Τούντας πήραν τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου και εξέφρασαν τις ιδεολογικές θέσεις και πολιτικές προτάσεις της υπό σύσταση Δημοκρατικής Παράταξης.


Συγκεκριμένα ο κ. Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Παράταξη είναι συμπαράταξη και όχι κόμμα. Σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την αυτονομία του, το ΠΑΣΟΚ έχει τα όργανά του, ομοίως όμως και την αυτονομία τους διατηρούν και οι πολιτικές Κινήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόμαστε».

Ο κ. Πρωτόπαπας έστειλε και μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση:

«Αυτές τις μέρες διαβάζω ότι εδώ –λέει- θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ,  οι ίδιοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τη μια μέρα ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, οι ίδιοι ακριβώς την άλλη μέρα προσπαθούν να μετατραπούν σε εγγυητές του ΠΑΣΟΚ και να συζητήσουν για την πορεία του. Δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ από κανέναν».

Σε σχέση με το πότε θα γίνει το συνέδριο ο κ. Πρωτόπαπας επανέλαβε την πρόταση του κ. Βενιζέλου να διεξαχθεί, δηλαδή, στο τέλος Ιανουαρίου.

Είπε ότι χρειάζεται προετοιμασία και πρόσθεσε: «εάν θέλουμε να οργανώσουμε σωστά ένα Συνέδριο, εάν θέλουμε η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη να έχει παντού πρόσωπο, να έχει παντού έκφραση, να έχει παντού τις Επιτροπές της σε όλη την Ελλάδα σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά της χώρας χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Άρα το Συνέδριο προσδιορίζεται χρονικά και σε αυτό μπορούμε να το αποφασίσουμε σήμερα, στα τέλη του Γενάρη του 2015».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης από την πλευρά του υπογράμμισε μεταξύ των άλλων την ανάγκη να αναδειχθεί ένας τρίτος αυτόνομος πόλος στο πολιτικό σύστημα «ανάμεσα στη συντηρητική Δεξιά και στην κομμουνιστογενή Αριστερά». Συμπλήρωσε ότι «είναι αυτός που εν τέλει καθιστά πατριωτικό χρέος την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

Επιπλέον ανέφερε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. «Είμαστε και θα παραμείνουμε εγγυητές της εθνικής σταθερότητας, που αν είναι εθνική, μπορεί να είναι προοδευτική. Αν δεν είναι, δεν είναι ενότητα», κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

Τέλος ο Γιάννης Τούντας μίλησε για την ενότητα του ευρύτερου χώρου αναφέροντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί και ηγεμονισμοί. Σημείωσε, επίσης, πως «η υπέρβαση του παλιού δε θα επιτευχθεί ούτε με παρθενογενέσεις ούτε με Μεσσίες, με ή χωρίς σακίδια. Θα επιτευχθεί όταν θα μπορέσουμε να παντρέψουμε τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου με τις μελλοντικές γενεές αυτής της εποχής». Πρόσθεσε δεν τα εξής:

«Ενότητα θα επιτευχθεί και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων και των κινήσεων που συγκροτούν τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, αλλά που ταυτόχρονα όμως θα δίνουμε τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης και όλων των ενδιαφερομένων πολιτών, για να μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κίνημα υποστήριξης μέσα στον ελληνικό λαό».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_33.html

Read more...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΦΑΙΗ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ


ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Ο Κωνσταντίνος Καζάκος άνοιξε τον δρόμο των παραιτήσεων στοΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και ακολούθησε νέα παραίτηση αυτή της Φαίης Φερεντίνου, γνωστή δια το κοινωνικό της έργο, πολύ παλιά Νεοδημοκρατισσα και στο περιβάλλον του Α. Σαμαρά, επειδή...
καταγόμενη από την Πύλο Δέσποινα Τσαγδή και πρώην στενή συνεργάτης του και Γενική διευθύντρια του Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπ. Υγείας, δεν τηρούσε τα νόμιμα στις συνθέσεις των  διοικητικών συμβουλίων και καταγγέλλοντας παραιτήθηκε. Να την χαίρονται την... συμπατριώτισσά τους εκεί στο Μαξίμου. Πληροφορούμεθα οτι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα καταγγελίες...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_38.html

Read more...

''MH ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ''...


Aίτημα στις δικαστικές αρχές, με το οποίο ζητά να απαγορευτεί στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το όνομα του δολοφονηθέντος Μανώλη Καπελώνη, καθώς...
και να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του, κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Η οικογένεια του δολοφονηθέντος την 1η Νοεμβρίου του 2013 νέου, έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού της για πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες μάλιστα είναι «απολύτως ασύμβατες με το χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και προσβλητικές για την προσωπικότητά του».

Για το λόγο αυτό, ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του.

Η οικογένεια ζητά, ακόμα, την κράτηση για έξι μήνες του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και 30.000 ευρώ ποινή για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης, καθώς, όπως αναφέρει στη μήνυση, γίνεται «ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μας, με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται στις 21 Νοεμβρίου.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/mh.html

Read more...

Δείπνο με αιχμές Βενιζέλου...



Μήνυμα συσπείρωσης του χώρου της δημοκρατικής παράταξης απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό του στο δείπνο που διοργάνωσαν παλαιοί και νυν βουλευτές του Κινήματος (Θανάσης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φοίβος Ιωαννίδης, Βασίλης Γερανίδης και...
Γιάννης Δριβελέγκας, σε συνεργασία με τον Νίκο Σαλαγιάννη), στο χώρο της «Αθηναΐδας».
Το δείπνο παρατέθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ενεργοποίηση, συσπείρωση και συστράτευση παλαιών και νεότερων βουλευτών και στελεχών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να λέγεται η αλήθεια στον πολίτη, ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του. «Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις μιας ολόκληρης καταστροφής», είπε, για να σημειώσει ότι «ο λαός είναι αυτός που τώρα καλείται να κάνει μια επιλογή που λίγο πολύ θα μοιάζει με την επιλογή που έκαναν μετά τον Β' Παγκόσμιο οι Βρετανοί: Πρέπει να σκεφτούν πώς κερδίζονται οι πόλεμοι και πώς χάνονται οι μάχες στην ειρήνη».
Αναφερόμενος στις εργασίες της χθεσινής συνεδρίασης ανέφερε πως ξεκινάει κάτι καινούριο και πως απέκτησε υπόσταση η «Δημοκρατική Παράταξη», προσθέτοντας πως «ενότητα υπάρχει όταν ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του και μιλά καθαρά, χωρίς προσωπικές στρατηγικές».
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε συγκινητικό να βλέπει παλαιούς βουλευτές να μην έχουν πρόβλημα να εμφανίζονται ως ΠΑΣΟΚ, όπως και να βλέπει πρόσωπα που προέρχονται από άλλες πολιτικές παραδόσεις και δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ να μιλούν τώρα γι΄ αυτό με πάθος. Αντίθετα, σημείωσε με νόημα, «κάποιοι άλλοι δικοί μας κρύβονται και φέρονται καιροσκοπικά».
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους είπε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι νιώθουν πως ανήκουν στην παράταξη και δεν την εγκατέλειψαν, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας εγκατέλειψαν πολλοί». «Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης», συνέχισε, «γιατί εμείς οι ίδιοι το διαπαιδαγωγήσαμε σε έναν τρόπο σκέψης και πολιτικής αντίδρασης που του επέτρεπε να το κάνει αυτό υπό συνθήκες κρίσης με την ελπίδα ότι κάποιος θα τους δώσει έναν χαμένο παράδεισο που στη συνείδηση τους το ΠΑΣΟΚ τους τον είχε φτιάξει». «Δεν θα τον βρουν ποτέ και εύχομαι για την χώρα να μην εξανεμιστούν σε ελάχιστες μέρες όσα κατάφερε με τις θυσίες τον αγώνα και την ταπείνωσή του ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια», συνέχισε.
Σχολιάζοντας αναφορές των προλαλήσαντων παλαιών βουλευτών, Θανάση Δημητρακόπουλου και Φοίβου Ιωαννίδη που εξήραν την αντοχή του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν διαθέτει καμία αντοχή πέρα από τα συνήθη μέτρα: «Δεν θεωρώ ότι το ζήτημα που χειρίζομαι είναι προσωπικό, αν ήταν προσωπικό δεν είχα κανέναν λόγο να αντέξω όπως και η παράταξη δεν είχε κανέναν λόγο να αντέξει τους εμπτυσμούς, τους κολαφισμούς, τα ραπίσματα, την αθλιότητα, την αδικία, την αδυναμία κατανόησης του αυτονόητου, την προσπάθεια που κάνουμε», είπε.
«Θεωρώ», συμπλήρωσε, «ότι αυτό που έλαχε να κάνω στο όνομα της παράταξης είναι μια ιστορική εθνική και παραταξιακή πρόκληση κι ότι αν καμφθούμε κι αν καμφθώ κι εγώ εκ μέρους σας, τότε οι συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που μπορεί να υπολογίσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού γιατί η παράταξη αυτή είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας».
Νωρίτερα, ο Θανάσης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι εκείνο που προέχει είναι η ενότητα. Ο Φοίβος Ιωαννίδης μίλησε για την ανταπόκριση σχετικά με την πρωτοβουλία του δείπνου και διαπίστωσε ότι υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των παλαιών και νυν συναδέλφων βουλευτών «για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε».


efsyn.gr

Read more...

Μπροστά με 3,1% ο ΣΥΡΙΖΑ...


dimoskopisi

...σε δημοσκόπηση της "Metrisi"...
Mε ποσοστό 3,1 % προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής". 
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει...
27,2% , η ΝΔ 24,1%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%. Με οριακές διαφορές ακολουθούν το Ποτάμι με 5.5% το ΚΚΕ με 5,4% και το ΠΑΣΟΚ με 5,3%.
Εκτός Βουλής δείχνει η δημοσκόπηση του Ανεξάρτητους Ελληνες με ποσοστό 2,3%. Οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη καταγράφονται στο 2,2,% ο ΛΑΟΣ στο 1,2% ενω η ΔΗΜΑΡ στο 0,90%.
Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι στο 14%.Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 39,9% στην καταλλήλότητα έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 33,2%.
Το 51,6% διαφωνεί με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου Δημοκρατίας αν και το 39,8 % θέλει πρόωρες εκλογές και ένα 8,6% απαντά δεν ξέρω δεν απαντώ. Το 54,8% λέει πως πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ανακόψει την πορεία εξόδου από την ύφεση και το 32,7% πως δεν θα συμβεί αυτό.

Read more...

Ο «Περίανδρος» καίει Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο...


Ο «Περίανδρος» καίει Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο 
Τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο δείχνει ως αυτουργούς της επίθεσης κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998, ο τότε υπαρχηγός στη Χρυσή Αυγή, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος. 
Ο γνωστός και ως «Περίανδρος» αναφέρεται στα ...

γεγονότα εκείνης της εποχής, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με αγνώστους που είχε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Στις συζητήσεις αυτές αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλολίακος ως «Κάτμαν» και «Κατέλης» από την εκπομπή «Παρατράγουδα», σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής".
 
Ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την επίθεση, δηλώνει τους συνομιλητές του: «Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω στη φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του ’98 και ηθικό αυτουργό στέλνω στη φυλακή τον Μιχαλολιάκο.»
 
Στη συνέχεια ο «Περίανδρος» αναφέρει ότι στην επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή συμμετείχαν 10 άτομα: «Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ…. τους, τελειώνουν αυτοί».

Read more...

Φύλακας... αρχαίων, σε πολιτικό γραφείο!...



Ρουσφέτια με αποσπάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο...
Αλλη μία περίπτωση κατάχρησης του δικαιώματος ενίσχυσης του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με αποσπασμένους υπαλλήλους από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αποκαλύπτει σήμερα το...
"Secret" γεγονός που επιβεβαιώνει το πάρτι "ημετέρων" που συνεχίζεται στη Δημόσια Διοίκηση. Ο λόγος για την ένταξη της Μ.Ν. στο πολιτικό γραφείο του Ευ. Βενιζέλου με τη διαδικασία της απόσπασης από το υπουργείο Πολιτισμού, όπου διατηρεί θέση μόνιμης υπαλλήλου. Μέχρις εδώ καλά.
Το περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος προσελήφθη στο υπoυργείο Πολιτισμού, το 2010, με απόφαση του τότε υπουργού, Παύλου Γερουλάνου, ως φύλακας αρχαιοτήτων, μαζί με άλλους οκτώ συναδέλφους της, 15 αρχαιολόγους και 7 συντηρητές αρχαιοτήτων. 

Τώρα , τι αρχαιότητες θα φυλάει στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η εν λόγω υπάλληλος είναι κάτι που χρήζει εξηγήσεων.
Για την ιστορία, πάντως, ο κ. Βενιζέλος από τη έναρξη της θητείας της κυβέρνησης συνεργασίας έχει φροντίσει να θεσμοθετήσει συνολικά 20 θέσεις εργαζομένων στο γραφείο του, μεταξύ των οποίων 10 μετακλητοί υπάλληλοι, 5 αποσπασμένοι του Δημοσίου και 5 ειδικοί σύμβουλοι.


πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Read more...