Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι 7+1 «γκάφες» Καμμένου στο δρόμο προς την κάλπη



Οι 7+1 «γκάφες» Καμμένου στο δρόμο προς την κάλπη
Τη λύση στη δύσκολη εξίσωση της λαϊκής βούλησης, κυρίως ως προς τις παραμέτρους που αφορούν στα κόμματα που κινούνται πέριξ της ΝΔ, αναζητούν οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά, αναμένοντας το ...πόρισμα της στρατηγικής που ακολουθήθηκε σε όλη τη σύντομη προεκλογική περίοδο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αδυναμίες των θέσεων και η ανυπαρξία ρεαλιστικών προτάσεων του κόμματος του Π. Καμμένου. 

«Κυριακή, κοντή γιορτή» σχολιάζουν στελέχη που κινούνται εντός του προεδρικού περιβάλλοντος στην Συγγρού, αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα της μεθαυριανής κάλπης, ως προς τα ποσοστά που θα καταφέρει τελικώς να συγεκντρώσει το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν πάντως, φαίνεται πως εξηγούν τις εισηγήσεις μερίδας στελεχών της ΝΔ, που επέμεναν στην –κατά μία εβδομάδα- παράταση του χρόνου των εκλογών. 

Οι οξείς τόνοι που υιοθέτησε σε όλες τις ομιλίες του ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφορικά με εκείνους «που δεν ανήκουν στην Αριστερά αλλά ακολουθούν τις χειρότερες συνήθειές της, ήταν προφανές ότι είχε ως κεντρικό στόχο το «ψαλίδισμα» της εκλογικής επιρροής των «Α.Ε.» Καμμένου. Ειδικά δε όταν, όπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά «εμφανίζονται ως το «νέο» στην πολιτική, άνθρωποι που υπηρέτησαν επί χρόνια το πολιτικό σύστημα. Και αυτοπλασάρονται ως ελεύθεροι σκοπευτές και προϊόν παρθενογέννεσης». 

Η πραγματικότητα είναι ότι στην Συγγρού, από την πρώτη στιγμή πόνταραν στην «γκάφα» που θα έκανε ο Πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», γνωρίζοντας καλά τον παρορμητισμό του κ. Καμμένου αλλά και την πολιτική του διαδρομή. Ούτε και είναι τυχαία άλλωστε οι επιλογή των υπολοίπων στελεχών που πλαισιώνουν τον κ. Καμμένο να αυτονομηθούν -ασχολούμενοι κατά κύριο λόγο με τις εκλογικές τους περιφέρειες- ώστε να αποφύγουν τη ...ρετσινιά της συμμετοχής του στην ενδεχόμενη «γκάφα». 

Ακόμη και οι «υπαρχηγοί» -λόγω εγνωσμένης πολιτικής ικανότητας- του κ. Καμμένου, οι κ.κ. Ζώης και Μαρκόπουλος αποτραβήχτηκαν από πολύ νωρίς στην προεκλογική περίοδο. Ο Π. Καμμένος απέφυγε –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να υποπέσει στο μεγάλο λάθος. Η προσωπική του προβολή όμως, συνδυάστηκε από μικρά σφάλματα τα οποία, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπικές καταγραφές, του έχουν κοστίσει σημαντικό τμήμα από τα ποσοστά που κατέγραφε αρχικά. 

Η λίστα λαθών περιλαμβάνει:

-την «υπόθεση Πατσίφικο» με την κατάσχεση από δανειστές, πλοίων υπό ελληνική σημαία (που προκάλεσε την αντίδραση και της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών).

-Την προσωπική διαμάχη του Π. Καμμένου με τον υφυπουργό της Χούντας Γ. Γεωργαλά που διεκδικεί αποζημίωση για τη συμμετοχή του –όπως διατείνεται- στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος των «Α.Ε.».

-Την καταγγελία –σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»- για χρηματική αποζημίωση του δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή στα Ιωάννινα με τον Π. Καμμένο κ. Β. Χήτου, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

-Τη διαμάχη με τον κ. Αιμίλιο Λιάτσο για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» σχετικά με τις δραστηριότητες του κ. Καμμένου την εποχή του Χρηματιστηρίου.

-Τα «πηγαινέλα» με το αφορολόγητο μεταξύ 12.000 και 14.000 ευρώ.

-Την ανυπαρξία συγκεκριμένων προτάσεων στο πρόγραμμα των «Α.Ε.» για την Παιδεία (η ενασχόληση με την οποία αφέθηκε να εννοηθεί ότι λίγο- πολύ συνιστά πολυτέλεια στην παρούσα φάση).

-Τη διαμάχη με τον κ. Δ. Καζάκη- γνωστό οικονομολόγο για την οξεία αντιμνημονιακή του στάση από τις αρχές του «Μνημονίου Ι- ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κ. Καμμένος του πρότεινε συνεργασία έναντι χορηγίας.

Είναι δεδομένο ότι, από τα περιεχόμενα της παραπάνω λίστας, ό,τι αφορά σε καταγγελίες ελέγχεται ως προς την ακρίβεια και την αξιοπιστία του ενώ για όλα έχει υπάρξει αντίδραση –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- από το κόμμα του κ. Καμμένου. Είναι ωστόσο και βέβαιο ότι δημιουργεί εντυπώσεις –τις οποίες άλλωστε και επεχείρησε να αντιστρέψει ο κ. Καμμένος κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και λάσπη. 

Εκείνο όμως που φαίνεται ότι μπορεί να κοστίσει πολιτικά στον κ. Καμμένο, είναι ο άτυπος πολιτικός αρραβώνας με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος σταδιακά επιβεβαιώθηκε και από τους δύο αρχηγούς. Και ενώ, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δείχνει να είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην οικοδόμηση του κυβερνητικού προφίλ του κόμματός του, για τους «Α.Ε.» ίσως αποτελέσει τη λυδία λίθο στην προσπάθεια συσπείρωσης δυσαρεστημένων ψηφοφόρων που προέρχονται από τον δεξιό και κεντροδεξιό χώρο και οι οποίοι στέκονται ιδεολογικά απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της Αριστεράς.


Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Read more...

Σαμαράς στην Bild: Πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα για την Ελλάδα

Δηλώσεις στη γερμανική εφημαρίδα



 

 
"Είμαστε Ευρωπαίοι, αυτό που μας κρατά μαζί είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε κρίση!"

Το μήνυμα αυτό στέλνει στη γερμανική κοινή γνώμη, μέσω δηλώσεών του στην εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς,δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Paul Ronzheimer, o κ. Σαμαράς τονίζει ότι δεν υφίσταται θεμα επιστροφής στη δραχμή, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και συνολικά για την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος τόνιζε ότι το οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να αλλάξει "προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί οι οποίοι, όπως και οι βασικές αρχές του προγράμματος, δεν αμφισβητούνται"

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι "ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι πολιτικές μας διαφορές, η υπογραφή του ελληνικού Κράτους είναι δεσμευτική για όλα τα κόμματα στην χώρα. Η αποπληρωμή των δανείων δεν έχει τεθεί σε αμφισβήτηση"

To κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται στο δημοσίευμα ως το επικρατέστερο για την πρωτιά στην εκλογική αναμέτρηση και ο δημοσιογράφος της Bild τονίζει ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στο πρόγραμμα θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Αντ. Σαμαράς: Κηρύσσουμε πόλεμο στους διακινητές μεταναστών

Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ασφάλεια και η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο στρατιωτικό φυλάκιο Γέφυρας Κήπων και στο Τελωνείο Κήπων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η «απελπιστική» κατάσταση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι «κηρύσσουμε πόλεμο» στους διακινητές μεταναστών..protothema.gr

Read more...

Γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές οι ομογενείς της Νέας Υόρκης...



Νέα Υόρκη, Άλεξ Στεφανόπουλος
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της άτυπης σφυγμομέτρησης που δημοσιεύθηκε στο GreekAmericanNewsAgency. Σύμφωνα με την έρευνα μόλις ένας στους εκατό Έλληνες της Αμερικής θα έλθουν στην χώρα τους για να ψηφίσουν.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι πως η πλειοψηφία των ομογενών δηλώνουν...
οργισμένοι. Κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα και στην κάμερα:

«Δεν θα βγει κανένας! Είμαστε αηδιασμένοι. Πάλι τα ίδια θα έχουμε. Πως είναι δυνατόν αυτοί όλοι τους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την μαύρη μοίρα να έχουν το θράσος να ζητούν να τους εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός. Αλλά ευθύνεται και ο Έλληνας γιατί μέχρι τώρα ψήφιζε με γνώμονα το ρουσφέτι και όχι το μέλλον της πατρίδας. Έχουν ευθύνη όλοι τους».

Οι περισσότεροι που ενημερώνονται, όχι μόνο από την τηλεόραση αλλά κυρίως από το διαδίκτυο, επιρρίπτουν ευθύνες στα δυο μεγάλα κόμματα και ζητούν από τους ψηφοφόρους να τα καταψηφίσουν. Άλλοι πιστεύουν πως την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχουν οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι, οι εκδότες και το διαπλεκόμενο σύστημα εκδοτών και πολιτικών, ενώ δεν διστάζουν να το πουν και μπροστά στην κάμερα.

Όλοι τους έχουν καταγγελτικό και επικριτικό λόγο για τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Εμφανίζονται θυμωμένοι και έντονα απογοητευμένοι, αλλά συστήνουν σύνεση στους συμπατριώτες τους που θα πάνε να ψηφίσουν.

«Ο θυμός δεν θα οδηγήσει πουθενά. Ούτε άκρα δεξιά, ούτε άκρα αριστερά», αναφέρει ένας άλλος ομογενής. «Να θυμηθούν τα μεγάλα και παχιά λόγια αυτών που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 38 χρόνια και έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, δηλώνει άλλος.

Σχεδόν η πλειοψηφία όσων πλησιάσαμε για να μας μιλήσουν όλες αυτές τις ημέρες, στα πλέον πολυσύχναστα μέρη της Ελληνικής Αστόριας, προτάσσουν την πατρίδα και όχι το ρουσφέτι και το προσωπικό συμφέρον, ενώ για τους πολιτικούς όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων έχουν να πουν ότι όλοι τους έχουν την ίδια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η χώρα.

Για τις ανάγκες της έρευνας μιλήσαμε με περισσότερους από 200 ανθρώπους στο κέντρο της Αστόριας και στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά αποσπάσματα.

Ολόκληρη η έρευνα με τις απόψεις των Ελλήνων για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις εκλογές της 6ης Μαϊου...
www.greekamericannewsagency.com


Read more...

Μαρία Κυριακοπούλου: "Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή!". Συνέντευξη δτην εφημερίδα "Γνώμη"

«Το σχέδιό μας για την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κοινωνική συνοχή»
«Η Κοινωνική Συμφωνία είναι πανέτοιμη για τις εκλογές και φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Να υψώσει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και να προτάξει με τη ρεαλιστική προοδευτική πρότασή της ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου της χώρας από την κρίση», επισημαίνει η βουλευτής Αχαΐας του κόμματος, Μαρία Κυριακοπούλου.
Βρίσκει ο λόγος σας την ανάλογη ανταπόκριση;
Βεβαίως. Όλο και περισσότεροι πολίτες αγκαλιάζουν τη ρεαλιστική προοδευτική πρότασή μας για την έξοδο της χώρας από την πρωτόγνωρη κρίση. Αντιλαμβάνονται ότι, αυτός ο φαύλος κύκλος, αυτό το αδιέξοδο μπορεί να ανατραπεί εάν στις εκλογές της 6ης Μαΐου βγουν μπροστά οι δυνάμεις της ευθύνης, που έχουν δώσει δείγματα γραφής, που έχουν σχέδιο, που είναι αποφασισμένες να πουν «όχι» και να διαπραγματευθούν σκληρά, με όρους εθνικής αξιοπρέπειας.
Πιστεύετε ότι είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;
Η «Κοινωνική Συμφωνία» από την πρώτη στιγμή, ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου, έθεσε ως επιτακτικό στόχο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση με την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ωστόσο, απαιτείται ισχυρή θέληση και ικανότητα, την οποία δεν διαθέτουν τα κόμματα που υπακούουν τυφλά στις εντολές των Τροϊκανών.
Μπορούμε ως χώρα να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο που θα οδηγεί την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, χωρίς να εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία, να καταπατώνται οι κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, και να εξαθλιώνεται ο λαός.
Μπορούμε να διαπραγματευθούμε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κοινωνική συνοχή.
Γι αυτό και πιστεύω ότι η Κοινωνική Συμφωνία στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που αποτελεί την βασική πολιτική επιλογή σας;
Το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, διαμορφώνει συγκεκριμένη πολιτική εθνικών ισοδυνάμων, που θα  αντισταθμίσουν την υφεσιακή και ανορθολογική πολιτική του Μνημονίου προς μια κατεύθυνση αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη. Σας αναφέρω ενδεικτικά την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που με τον κυρωτικό Νόμο του Μνημονίου δόθηκαν στις τράπεζες, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, προκειμένου τα έσοδα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν για τη στήριξη του εισοδήματος των περισσότερο αδύνατων κοινωνικών ομάδων και τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων.
Επίσης, προτείνουμε την περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι οι οποίοι πρέπει να διοχετευθούν σε δημόσιες επενδύσεις και σε στοχευμένα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και απασχόλησης.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» υποστηρίζει ακόμα την ενδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με τον έλεγχο των καρτέλ, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μέσω του ελέγχου της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, την άρση αντικινήτρων στην οικονομία κ.ά.
Με ποια κόμματα θα μπορούσε η Κοινωνική Συμφωνία να συνεργαστεί μετεκλογικά;
Συνεργασίες μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο προγραμματικών συμφωνιών.  Πιστεύω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις σύγκλισης με προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να αναδειχθεί μία ισχυρή Κεντροαριστερή πλειοψηφία που να οδηγήσει σε μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Read more...

Κάτι τρέχει στη Μεσσηνία

Έντονες οι διεργασίες στα δυο μεγάλα κόμματα λίγο πριν τις εκλογές. Η Συγγρού επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, αλλά και να κερδίσει ψήφους από τους αναποφάσιστους του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι η προσπάθεια πάει καλά, τουλάχιστον στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, τη Μεσσηνία.
Έτσι, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο -επίσης Μεσσήνιος- γραμματέας Παλιννοστούντων, Χρήστος Γιάνναρης, εθεάθη σε κοινή παρέα σε μπαρ του Κολωνακίου με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Πέτρο Κατσιλιέρη, ο οποίος έχει ακόμη ισχυρό έρεισμα στους «πράσινους» ψηφοφόρους στο νομό.

Εμείς δεν ξέρουμε τι έλεγαν, όμως τέτοιες συναντήσεις στην τελική ευθεία για το «φωτο φίνις» της κάλπης δείχνουν τις απίστευτες ζυμώσεις που γίνονται τα τελευταία 24ωρα…http://www.enikos.gr/ekloges-2012/40511,Kati_trexei_sth_Messhnia.html

Read more...

"Από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα"

«Κάποιοι λένε ότι εδώ τελειώνει η Ελλάδα, εμείς λέμε ότι από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στρατιωτικό φυλάκιο Γέφυρας Κήπων και στο Τελωνείο Κήπων.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:
«Κάποιοι λένε ότι εδώ τελειώνει η Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα. Και από εδώ ξεκινάει και η Ευρώπη. Γιατί και αυτή η γέφυρα είναι, πράγματι, γέφυρα φιλίας και συνεργασίας. Και θα πρέπει να το έχουμε πάντα υπόψιν μας.
Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει, όμως, και ο γείτονας να έχει υπόψιν του ότι έχουμε πρώτη προτεραιότητά μας την ασφάλεια και την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
Και, επομένως, δεν πρόκειται να δεχθούμε – και ας πάει αυτό το μήνυμα παντού – να συνεχισθεί αυτή η απίστευτη διαδικασία με τους δουλεμπόρους. Τους κηρύσσουμε πόλεμο. Και να το ξέρουν.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απελπιστική κατάσταση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας με τη λαθρομετανάστευση. Και ο καθένας θα πρέπει να πάρει, σε αυτήν εδώ τη γέφυρα φιλίας και συνεργασίας, έντιμα, το μήνυμά μας».

Read more...

Έσκασε βόμβα στην Καλιρρόης...



fimotro.blogspot
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!...
Μετά την αποχώρηση παραμονές των εκλογών του αντιστράτηγου Κλειδέρη που ήταν επί χρόνια Γραμματέας Οργανωτικού του ΛΑΟΣ και σύμβουλος του Καρατζαφέρη, σήμερα του έσκασε άλλη βόμβα πολλών μεγατόνων. Παραιτήθηκε ο Γενικός...

Διευθυντής του κόμματος Βασίλης Γαλατιανός, πολιτικός επιστήμονας και πρώην Υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Αυτά παθαίνει όποιος σπέρνει ανέμους. Θερίζει θύελλες. Και οι παροιμίες εκτός από σοφές είναι πάντα επίκαιρες...


Read more...

Η Κοινωνική Συμφωνία θα παίξει ρόλο-καταλύτη στη νέα Βουλή, είπε η Λ.Κατσέλη

Από τη Λάρισα


H πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη
H πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Λάρισα
Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών, αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, τάχθηκε από την Λάρισα η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η κ.Κατσέλη σχολίασε ότι μία συνεργασία κομμάτων του αντιμνημονιακού μπλοκ μπορεί να επιτύχει ένα ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας τεσσάρων-πέντε σημείων, έχοντας ακριβώς ως στόχο, την ανατροπή του μνημονίου.

Έκανε δε και συγκεκριμένη αναφορά προς την κατεύθυνση αυτή στην ΔΗΜΑΡ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στους Οικολόγους Πράσινους, αλλά και στους Ανεξάρτητους Έλληνες (υπό προϋποθέσεις καθώς πλην της οικονομίας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε λοιπά θέματα), ενώ εκτίμησε ότι ένα τέτοιο μετεκλογικό ενδεχόμενο θα δρομολογήσει αλλαγές και μετατοπίσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ.

Εξάλλου, η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα καταφέρει να εισέλθει στη νέα Βουλή γιατί, όπως είπε, οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να στηριχθούν οι αξιόπιστες, ανεξάρτητες δυνάμεις που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πουν «όχι», τόσο στην τρόικα, όσο και στην εγχώρια διαπλοκή. «Η Κοινωνική Συμφωνία» αποφάνθηκε, «θα παίξει σημαντικό ρόλο - καταλύτη στη νέα Βουλή».

Πριν επισκεφθεί την Λάρισα, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» περιόδευσε σε Τσαριτσάνη και Ελασσόνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κηρύσσουμε τον πόλεμο στους διακινητές μεταναστών, είπε από τον Έβρο ο Αντ.Σαμαράς

Μήνυμα στην Τουρκία


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αλεξανδρούπολη
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τη γέφυρα των Κήπων στον Έβρο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι θα κηρύξει τον πόλεμο στους διακινητές μεταναστών.

Επαναλαμβάνοντας ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, τόνισε: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε και ας πάει αυτό το μήνυμα παντού, να συνεχίσουμε αυτή την απίστευτη διαδικασία με τους δουλεμπόρους, τους κηρύσσουμε πόλεμο και να το ξέρουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απελπιστική κατάσταση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας με την λαθρομετανάστευση και ο καθένας θα πρέπει να πάρει το μήνυμα μας».

Προηγουμένως ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του στρατιωτικού φυλακίου και προσέφερε δώρα τόσο στους Έλληνες όσο και στους Τούρκους σκοπούς της γέφυρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «για μας από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη» και χαρακτήρισε τη γέφυρα των Κήπων «γέφυρα φιλίας και συνεργασίας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Χρ. Σκεύα, για τα έργα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού.

Το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πάνος Καμμένος: «Καλοδεχούμενος για συνεργασία ο ΣΥΡΙΖΑ»


Συνέντευξη του Π. Καμμένου στο Θανάση Φουσκίδη και στην εφημερίδα metro weekend


Oρθάνοιχτο αφήνει ο Π. Καμμένος το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στη «metro weekend».
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή βουλευτές που θα εκλεγούν συμφωνήσουν με τις προγραμματικές μας θέσεις, είναι καλοδεχούμενοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αποκλείει εκ νέου την οποιαδήπoτε συνεργασία με τη Ν.Δ., ενώ προαναγγέλλει προσφυγή της χώρας στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Σας φοβίζει το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας, αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή περιέλθουν σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας;


Θα είναι μοιραία για τη χώρα μια τέτοια εξέλιξη; Μοιραία θα είναι η εκλογή των συγκυβερνώντων, που πρεσβεύουν ένα Μνημόνιο που απέτυχε τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη εκδοχή του και οδήγησε τους 'Ελληνες στην εξαθλίωση.
Στην τρίτη εκδοχή του θα οδηγήσει στην πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο κόμμα παίρνει πενήντα έδρες, δηλαδή 17%, σαν μπόνους από τον εκλογικό νόμο.

Έχετε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν αναγνωρίζετε ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους. Σε περίπτωση που κληθείτε να κυβερνήσετε τη χώρα, πώς σκοπεύετε να πείσετε τους δανειστές μας να δεχθούν τις απόψεις σας, με δεδομένη και τη θέση σας ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ;

Είναι ξεκάθαρο. Όπως ακριβώς περιγράφουμε στο πρόγραμμά μας, το οποίο είναι αναρτημένο στο anexartitoiellines.gr, επαχθές θεωρείται το χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και να καλύψει τις ανάγκες ενός λαού. Δηλαδή, τις πληρωμές των μισθών, των συντάξεων, το μίνιμουμ που χρειάζεται για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια της χώρας. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτό που προέχει είναι να μεριμνήσουμε για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και τους 1.200.000 Έλληνες που είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Εμείς θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις, τις απαραίτητες δαπάνες για τη χώρα και εν συνεχεία θα εξυπηρετήσουμε τους τοκογλύφους και τα τοκοχρεολύσια. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι οποιοδήποτε επιτόκιο άνω του 1% (το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ) με το οποίο κερδοσκοπούν οι γερμανικές τράπεζες είναι παράνομο.

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε αμέσως μετά τις εκλογές αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο;


Αυτό το έχουμε κάνει σαφές στο πρόγραμμά μας. Η Ελλάδα θα απαιτήσει άμεσα, μέσω προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης, τις αποζημιώσεις που της αναλογούν. Εν συνεχεία, θα τιτλοποιηθούν και θα γίνει η σχετική εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ του Κινήματός σας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι σχετικές δηλώσεις σας (όπως και οι αντίστοιχες του κ. Τσίπρα) έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης. Τελικά, υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσατε να συνεργαστείτε σε κυβερνητικό επίπεδο με την Αριστερά;

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή βουλευτές που θα εκλεγούν συμφωνήσουν με τις προγραμματικές μας θέσεις, είναι καλοδεχούμενοι. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αφορά στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, όπως σε αυτό των Σκοπίων (υπάρχει μια Σύνοδος σε 15 ημέρες για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ) αλλά και στη λαθρομετανάστευση. Από εκεί και πέρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί τις προτάσεις, για παράδειγμα, στο μεταναστευτικό, όπου είναι εμφανείς οι διαφωνίες μας, δεν έχει παρά να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θεωρείτε πως υπάρχουν περιθώρια επανένωσης της Κεντροδεξιάς μετεκλογικά;


Η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά του χθες έχουν πάψει να υφίστανται. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον απλώς μια «ταμπέλα», την οποία κυβερνούν ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του, και μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας οδηγούν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Έχουν δημιουργηθεί πια νέες ισορροπίες. Οι μεν είναι αυτοί που θέλουν παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και οι δε είμαστε αυτοί που αντιστεκόμαστε στα σχέδιά τους και προτάσσουμε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει πως θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου. Εσείς θα συνεργαζόσασταν μαζί του σ' αυτή την περίπτωση;

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, που έχει υπογράψει δήλωση μεταμέλειας και υποσχετική, για να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες που εμείς θα επιβάλουμε. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τίποτα άλλο από μια ουρά του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο επικεφαλής μιας Πολιτικής Άνοιξης, που ακόμα μία φορά μετά τον Συμπιλίδη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας άφεση αμαρτιών στον κ. Παπανδρέου και στην πολιτική του.
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας μαζί του.http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/431382/Default.aspx

Read more...

Εχεις ξεφύγει - Είσαι "Tragic"...


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στην κριτική του κ. Τσίπρα ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς "έχουν ξεφύγει", δήλωση που παραπέμπει σε γνωστή διαφήμιση.
"Η απάντησή μου στον κ. Τσίπρα είναι: Tragic", σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, δείχνοντας ότι...
 παρακολουθεί τις εξελίξεις και στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι. Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου διατυπώθηκε στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.
"Ο κύριος Τσίπρας είναι ένας πολιτικός υβριστής και η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί οριστικά και ακαριαία σε μία έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ, σε δύο εκατομμύρια ανέργων και σε αλβανοποίηση της Ελλάδας. Είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού", είπε μεταξύ άλλων ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Read more...

Κατάντια επαρχιακού “στελέχους”… Και εμφανίζει τον Βενιζέλο άξιο διάδοχο του ΑΝΔΡΕΑ…


Διαβάστε, αν αντέχετε... τον πύρινο λόγο του εκπροσώπου της "Αριστερής" τάσης: Προεκλογική ομιλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου,ως εκπροσώπου των...
 κεντρικών του ΠΑΣΟΚ στην Πτολεμαίδα (ΕΔΩ)

Read more...

Η άγνωστη σχέση Σαμαρά - Ελύτη και η ενόχληση με την Ηλιοπούλου


Πολύ ενοχλημένος είναι ο Σαμαράς με το αίτημα της Ιουλίτας Ηλιοπούλου για απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ στην οποία προβάλλεται ο Οδυσσέας Ελύτης


Πολύ ενοχλημένος είναι ο Σαμαράς με το αίτημα της Ιουλίτας Ηλιοπούλου για απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ στην οποία προβάλλεται ο Οδυσσέας Ελύτης. Πέραν του ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνδεόταν με μακρά φιλία με τον αείμνηστο νομπελίστα ποιητή, στον οποίο μάλιστα το 1995 είχε προτείνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, οι οικογενειακοί δεσμοί είναι εξίσου ισχυροί.
Ο Ελύτης υπήρξε τακτικός συνομιλητής της Πηνελόπης Δέλτα ενώ μετά την αυτοκτονία της στην Κατοχή , όταν οι Γερμανοί ανέβασαν τη σβάστικα στην Ακρόπολη, διατήρησε μακρά σχέση με τη μητέρα του Σαμαρά και την οικογένεια της.
Ας μη λησμονείται ότι ο Σαμαράς είχε εμπνευστεί το όνομα του κόμματος του «Πολιτική Άνοιξη» από έναν στίχο του Ελύτη και τότε ενώ το είχε πει δημοσίως, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του ποιητή που βρισκόταν εν ζωή.
ΔΓhttp://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/431364/Default.aspx

Read more...

Μόνο στο parapolitika: Στην business class ταξίδεψε ο Βενιζέλος στη Ρόδο!


Επικοινωνιακό φάουλ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ταξίδεψε στη Ρόδο για την προεκλογική συγκέντωση του κόμματός του στο «Σμαραγδένιο Νησί». Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό όμως προκάλεσε ψιθύρους στην εν λόγω πτήση ήρταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε την business class. Επρόκειτο ασφαλώς για μία κίνηση που δημιουργεί πολλές απορίες, αφού καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, φρονίζοντας να αποφεύγει τέτοιου είδους κακοτοπιές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Βενιζέλος θα πρέπει να ρίξει μια... γερή κατσάδα στον συνεργά του που έκανε την σχετική κράτηση... Όλα μετράνε πρόεδρε σε τέτοιες στιγμές...http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/431403/Default.aspx

Read more...

Ο «ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ»... Dr. CYANIDE (Γ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ) ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ!!!



Ας μην ξεχάσουμε να «σταυρώσουμε» το Μαυρογυαλούρο της επιστημονικής κοινότητας...
Ο λέκτορας... που αθώωνε το κυάνιο, πριν από 14 χρόνια όταν εργαζόταν στην εταιρεία “Μεταλλευτική Θράκης...” (Δείτε εδώ)
Ο λέκτορας... που πριν από μια 6ετία «φύτεψε» κυάνιο στον ύπνο και τον ξύπνιο των........ κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και χωρίς να αναφέρεται σε καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων...,


Ο λέκτορας... που χαρακτηρίζει «βραχύβιες» τις θέσεις εργασίας στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, σε μια πάροδο χρόνου 20-30 ετών (στην χειρότερη των περιπτώσεων), όταν ο ίδιος κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο, λόγω της βραχύβιας άσκησης των ακαδημαϊκών του καθηκόντων... Καθώς εδώ και μια 10ετία κυνηγάει την επιστήμη του..., (Γιατί άραγε...???)

Ο λέκτορας... που σε όποιες ημερίδες έχει εμφανιστεί σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας, διακρίθηκε για το λαϊκισμό, τη δημαγωγία, το ψέμα, τις συνωμοσιολογίες του και για τις συνθήκες a(n)arhus που καλλιεργούσε και υπερασπιζόταν με τον ιδρυτή του «Παρατηρητηρίου...», παρά για τις επιστημονικές του θέσεις..., (Δείτε εδώ)

O λέκτορας που φαντασιώνεται την ορυγματοποίηση όλης της Β.Ελλάδας και της Θράκης, για να δικαιολογεί την παραεπιστημονική παρουσία του,

Ο λέκτορας...  που το παίζει «υπερπατριώτης» και τώρα συνεργεί πολιτικά με το θολό «πατριωτισμό» της δήθεν οικολογίας, 

ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ,

  • ΣΤΟ ΖΗΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ...
  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤO ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ...
  • ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΠΑΤΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ...
  • ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ,
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ,
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ  Ή ΑΝΕΡΓΕ ΣΕ ΘΡΑΚΗ, ΚΙΛΚΙΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ  ΝΑ «ΨΗΦΙΣΕΙΣ» ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ –ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ «ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΑΝΙΟΥ»... ΤΟ «ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»...

Δείτε εδώ τις πολιτικές...θέσεις του λέκτορα...!!!


http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/05/dr-cyanide.html#more
 http://gatzoli.blogspot.com/2012/05/dr-cyanide.html


Read more...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ   ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΤΗΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Το κόμμα της   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, πραγματοποίησε την Τετάρτη 2.5.2012, στο ξενοδοχείο Πλάζα της Ρόδου,   πολιτική εκδήλωση στην οποία έγινε παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Δημ. Ενότητας Ρόδου, Πρόεδροι μαζικών φορέων και αντιπροσωπεία από τη Σύμη.
Τους υποψηφίους βουλευτές παρουσίασε το ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Φιλήμονας Καρίκης, ο οποίος στην προσφώνησή του κάλεσε τους Ροδίτες να ψηφίσουν το κόμμα, του οποίου η Πρόεδρος, στήριξε τους εργαζόμενους, τις συλλογικές συμβάσεις και τα χρεωμένα νοικοκυριά.
Στη συνέχεια οι υποψήφιοι, ζήτησαν  και αυτοί με τη σειρά τους στήριξη και συγκεκριμένα:
Ο παραολυμπιονίκης μας Θανάσης Μπαράκας, ζήτησε από τους πολίτες που μέχρι τώρα στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, να αποδεσμευτούν από τη συναισθηματική εξάρτηση τους από αυτό, γιατί πλέον στηρίζει τα συμφέροντα των τραπεζών και των κερδοσκόπων.
Ο 26χρονος Παναγιώτης Καρίκης, ο νεότερος υποψήφιος, κάλεσε τους νέους να προσέλθουν και να ψηφίσουν, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι υποψήφιος με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, γιατί αυτή δημιουργήθηκε από βουλευτές που τόλμησαν να ψηφίσουν όχι στο μνημόνιο της υποταγής και της φτώχιας.  «Πήρα αυτήν την απόφαση, γιατί δεν δέχομαι να μένω με σταυρωμένα χέρια όταν τρέχω όλοι την ημέρα σε 5 διαφορετικές δουλειές για να βγάλω τελικά ένα χαρτζιλίκι…» είπε.
Η Πρόεδρος των Λερίων Ρόδου, Ουρανία Φυλτζανίδη και μόνη γυναίκα του συνδυασμού, τόνισε «..θέλω να προσπαθώ όσο μπορώ με τις μικρές μου δυνάμεις να επηρεάζω τα πράγματα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάτι, αλλά τουλάχιστον δεν θα λέω ότι έμεινα απαθής,  ενώ κλέβουν τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου».
Ο νεαρός επιχειρηματίας– φωτογράφος,  Χρήστος Πρασσάς, κάλεσε τους νέους να  συμμετέχουν λέγοντας: «Οι νέοι άνθρωποι έχουμε την υποχρέωση να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Βέβαια  έχουμε συνηθίσει και αυτό βολεύει πολλούς, οι νέοι να βρίσκονται έξω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και είτε να σκοτώνουν τον χρόνο τους στις καφετέριες, είτε στην καλύτερη περίπτωση, οι περισσότερο οργισμένοι, να διαδηλώνουν   στους δρόμους και στις πλατείες».
Ο επίσης νεαρός μουσικός από το ακριτικό Αγαθονήσι, Μανώλης Κόττορος, έκανε μια εμπεριστατωμένη πολιτική ανάλυση και εξέθεσε τις προτεραιότητες  της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για τα Δωδεκάνησα, αποδεικνύοντας ότι δεν ξέρουν κάτι παραπάνω οι πολιτικοί.
Ο Λουκάς Καραγιάννης από τη Σύμη, κάλεσε τους εκλογείς να στηρίξουν το κόμμα γιατί έχει άξιους βουλευτές, όπως είναι ο Γιώργος Κασσάρας, που νοιάζονται για τον τόπο.
Τέλος ο Γιώργος Κασσάρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τους δύο συνυπογράψαντες το μνημόνιο ΙΙ, που προβαίνουν σε προεκλογικές παροχές και δεσμεύσεις, διέψευσε μετά το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, ο ίδιος ο Παπαδήμος που θύμισε τις δεσμεύσεις και τα  μέτρα που έχουν υπογράψει και πρέπει να υλοποιηθούν αμέσως μετά τις εκλογές.
Κλείνοντας δε την εκδήλωση επεσήμανε ότι το ψηφοδέλτιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στα Δωδεκάνησα, δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού να το κάνουν, ψηφίζοντας τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου και ανανεώνοντας  το πολιτικό προσωπικό με νέους ανθρώπους. 
Την Πέμπτη το πρωί ο Γιώργος Κασσάρας, ο Μανώλης Κόττορος και ο Παναγιώτης Καρίκης, μετέβησαν στην Κάλυμνο όπου περιόδευσαν στις Δημόσιες Υπηρεσίες, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο TV12 και το βράδυ θα μιλήσουν στην  συγκέντρωση στην Παναγιά Χώρας Καλύμνου.
Ο Πρασσάς Χρήστος, η Ουρανία Φυλτζανίδη και ο Θανάσης Μπαράκας περιόδευσαν στην πόλη της Ρόδου ενώ ο Λουκάς Καραγιάννης μετέβη στη Σύμη.

                                                                                                                   Ρόδος 3.5.2012
                                                                                                               Από το γραφείο τύπου

Επισυνάπτονται επίσης δύο φωτογραφίες από την εκδήλωση στο ΠΛΑΖΑ
upopsephioi_plaza.jpg
upopsephioi_plaza.jpg165.51 KB
ekdelose_plaza.jpg
ekdelose_plaza.jpg302.17 KB

Read more...

Επιστολή του υποψήφιου βουλευτή Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλου

Επισυνάπτεται η επιστολή-κάλεσμα του υποψηφίου βουλευτή Ηλείας με την "Κοινωνική Συμφωνία" Τάκη Δημητρουλόπουλου προς τους πολίτες.

nai_sten_koinonike_sumphonia__diorthomeno.pdf

Read more...

Κατηγορηματικό «όχι» Κατσέλη για συνεργασία με Σαμαρά και Βενιζέλο



Κατηγορηματικό «όχι» Κατσέλη για συνεργασία με Σαμαρά και Βενιζέλο
Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία απέκλεισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ο  κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είναι όμηροι της υπογραφής τους, έχουν υπογράψει μια πολιτική η οποία είναι όχι μόνο κοινωνικά ανάλγητη αλλά είναι και τελείως αναποτελεσματική και είναι αυτή η πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών. Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς ενώ μπορούσαν να είχαν διαπραγματευτεί μια εναλλακτική πολιτική όχι μόνο δεν το έκαναν, βάλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και τώρα τρεις μέρες πριν τις εκλογές μιλούνε για άλλα μεταρρυθμιστικά προγράμματα αλλά το μόνο πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσουνε είναι ακριβώς, δυστυχώς, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στην οποία δεσμεύτηκαν» είπε.

Η κυρία Κατσέλη υπογράμμισε ότι  «υπάρχει πολύ μεγάλη οργή, υπάρχει σύγχυση, ειδικά ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται πάρα πολύ απογοητευμένος και προδομένος και θέλει κουβέντα ο κόσμος. Πρέπει να καταλάβει τι έγινε, τι πήγε λάθος αλλά θέλει ταυτόχρονα και ελπίδα και πέρα από την κριτική και το χτύπημα σε αυτή την πολιτική θέλει να ξέρει ότι έχει λύση, ότι  υπάρχει αύριο. Αυτό που βρίσκει στην Κοινωνική Συμφωνία είναι μια αξιοπιστία ότι τουλάχιστον θα αγωνιστούμε για να προτάξουμε λύσεις οι οποίες είναι και εφαρμόσιμες και μπορούμε να τις διαπραγματευτούμε με επιτυχία με τους εταίρους μας. Χρειάζεται μια ισχυρή φωνή και παρουσία στην Βουλή για μια συνεργασία των προοδευτικών εκείνων δυνάμεων οι οποίες πραγματικά μπορούνε να προτάξουν μια λύση».

«Η Κοινωνική Συμφωνία φτιάχτηκε εδώ και πέντε εβδομάδες υπάρχει μια αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων από όλη την Ελλάδα, άνθρωποι οι οποίοι θέλουνε να δούνε ρεαλιστικές λύσεις και οι οποίοι πάνω από όλα θέλουνε πολιτικούς οι οποίοι δεν φοβούνται να πούνε όχι, να βάλουν κόκκινες γραμμές και να είναι επιτέλους ανεξάρτητοι και να μην ποδηγετούνται από κάποιους μεγάλους ή και από μικρά και μεγάλα συμφέροντα» είπε ακόμα.http://newpost.gr

Read more...

Τρία σενάρια που βγάζουν κυβέρνηση δίνουν οι δημοσκοπήσεις



Τρία σενάρια που βγάζουν κυβέρνηση δίνουν οι δημοσκοπήσεις
Tρία διαφορετικά σενάρια με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων για την κατανομή των εδρών αποτυπώνουν το μετεκλογικό τοπίο στη Βουλή. Το Βήμα της περασμένης Κυριακής με τη βοήθεια του κ. Πάνου Σταθόπουλου, ειδικό εκλογικό αναλυτή, διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και μαθηματικό υπολογίζει ένα ενδεικτικό σενάριο των αποτελεσμάτων των επικείμενων εκλογών, με βάση το σύνολο των δημοσκοπήσεων.

Πως και με ποιους βγαίνει κυβέρνηση. Tα ποσοστά, οι έδρες και οι πολλοί αναποφάσιστοι. Σκοπός η κατανόηση του τι μπορούμε να περιμένουμε ως αποτέλεσμα στις εκλογές της Κυριακής και κυρίως πως αυτό μεταφράζεται σε κοινοβουλευτικές έδρες.
Έχουμε λοιπόν τρία σεναρια, πέντε παραλλαγές, ένα μικρό μέρος των διαφορετικών εκδοχών που μπορούν συμπεριληφθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παράγοντας εκλογικός νόμος που εφαρμόζεται με την εκδοχή μπόνους 50 εδρών για πρώτη φορά λειτουργεί σταθεροποιητικά και υποβοηθά τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τουλάχιστον κεντρικό πυρήνα το πρώτο κόμμα. Σύμφωνα όμως με τον κ. Σταθόπουλο αυτό που θα απασχολήσει την επόμενη των εκλογών είναι η σοβαρή του αδυναμία να προσκυρώσει στοιχειωδώς αναλογικά τις έδρες των κομμάτων κυρίως στις μικρομεσαίες εκλογικές περιφέρειες (πενταεδρικές και τετραεδρικές), αλλά και αλλού, ανάλογα με τη διασπορά των ψήφων. 

Η σειρά κατάταξης των κομμάτων είναι επισφαλής. Δεν επιχειρείται πρόβλεψη του αποτελέσματος ούτε ως προς τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα δύο πρώτα κόμματα ούτε ως προς τα ποσοστά που των κομμάτων που θα ακολουθήσουν. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο στους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στο Βήμα της Κυριακής (29 Απριλίου) δεν ακολουθείται συγκεκριμένη ονοματολογία.


Σενάριο 1 - Πίνακας 1α - Πίνακας 1β
Η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 23,5% προηγείται κατά 7 μονάδες του ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει 16,5% και συνολικά 10 κόμματα υπερβαίνουν τον φραγμό του 3%. Τέσσερα από αυτά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΔΗΜΑΡ) κινούνται στην περιοχή του 8% ως 11%, ενώ τέσσερα ακόμη κόμματα (Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Συμμαχία) βρίσκονται στην περιοχή του 3% ως 5%. Η οριακή τοποθέτηση όμως δύο τουλάχιστον από αυτά τα κόμματα κοντά στο 3% μας υποχρεώνει να δούμε, και πάλι ενδεικτικά, την εκδοχή που αποτυπώνεται στον Πίνακα 1Β, όπου θεωρείται ότι τελικά μόνο οκτώ κόμματα υπερβαίνουν τον εκλογικό φραγμό.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 113 έδρες, ακόμη κι ανα βρίσκεται μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας. Έχει λοιπόν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ενώ λόγω και του μπόνους των 50 εδρών που παραχωρούνται στο πρώτο κόμμα συγκεντρώνει δυόμισι φορές περισσότερες έδρες από εκείνες που αναλογούν στο ΠΑΣΟΚ (44) και θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του για τον σχηματισμό κυβέρνησης από θέση ισχύος.

Σε μία τέτοια περίπτωση - και εφόσον θεωρηθεί ότι δεν εμπλέκονται καθόλου άλλα κόμματα - θα αποδιδόταν κυβερνητική πλειοψηφία 157 εδρών σε συνολικό εκλογικό ποσοστό 40%. Η ίδια εικόνα αντιστοιχεί και στα δεδομένα του πίνακα 1Β (μόνο οκτώ κόμματα να εκπροσωπούνται στη Βουλή) με τη διαφορά βέβαια ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ανετότερη (165 έδρες).

Σενάριο 2 - Πίνακας 2α - Πίνακας 2β
Εάν τα δύο κόμματα μπορούσαν θεωρητικά να συγκεντρώσουν μεγαλύτερα ποσοστά και να κινηθούν στην περιοχή του 45% τότε στην περίπτωση που θα προκύψει Βουλή 10 κομμάτων, η ΝΔ διατηρώντας τη διαφορά των 7 μονάδων θα αποσπούσε το 26% ενώ το ΠΑΣΟΚ το 19% των ψήφων. Η ΝΔ με 119 και 125 έδρες αντίστοιχα, διατηρεί τη θέση ισχύος, με σημαντικό νέο δεδομένο όμως ότι στην ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το άθροισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας κινείται πλέον στην περιοχή των 170 ως 180 εδρών. Προσεγγίζεται δηλαδή το όριο της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτείται από το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σενάριο 3 - Πίνακας 3α - Πίνακας 3β
Στον πίνακα 3 παρατηρείται άλλη παραλλαγή στην διασπορά των ψήφων όπου η ΝΔ θεωρείται ότι έχοντας τον αέρα του πρώτου κόμματος, προσεγγίζει σε μεγαλύτερα ποσοστά (28,5%), χωρίς το ΠΑΣΟΚ ωστόσο να παρακολουθεί την αυξητική τάση. Με δεδομένο όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν δύσκολο να εκλέξουν βουλευτές 10 κόμματα, οι υπολογισμοί γίνονται μόνο για οκτώ κόμματα, αλλά με μικρότερο συνολικό ποσοστό αυτών που μένουν απέξω (10% αντί 13%). 

http://newpost.gr

Read more...

Προεκλογική συγκέντρωση της Μαρίας Κυριακοπούλου

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ισχυρή η «Κοινωνική Συμφωνία» στη Βουλή!
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα εκλέξει βουλευτή στην Αχαΐα, έστειλαν οι πολιτικοί φίλοι της Μαρίας Κυριακοπούλου, που κατέκλυσαν την Τετάρτη το βράδυ τον προαύλιο χώρο του σπιτιού της.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, παλιοί σύντροφοί της αλλά και νέοι, διατράνωσαν την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπό της, εκτιμώντας τη συνέπειά της στις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της εθνικής αξιοπρέπειας.
"Η πίστη μου ότι, η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών με οδήγησε στην καταψήφιση του καταστροφικού Μνημονίου και τη συμμετοχή μου στην ίδρυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ", τόνισε η Μ. Κυριακοπούλου, εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των πολυπληθών φίλων της.
«Στη 15μηνη βουλευτική μου θητεία -υπογράμμισε- με 51 ομιλίες και 70 ερωτήσεις και αναφορές, αλλά και παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπουργούς, πάλεψα για την προώθηση λύσεων σε καίρια προβλήματα», ενώ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να στηρίζει ότι συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Αχαΐας.
Η συγκέντρωση ήταν κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη από την  αντίστοιχη, που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις εκλογές του 2009, γεγονός που αποτέλεσε αντικείμενο ιδιαίτερου σχολιασμού.
Στην ομιλία της η βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε και τα εξής:

-         Όλοι γνωρίζουμε γιατί και από ποιους η χώρα έφτασε στο χείλος του  γκρεμού. Όλοι βιώνουμε τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική με την οποία συμπορεύονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα, χάσαμε το ¼ του εισοδήματός μας μέσα σε μια μόνο χρονιά. Πουθενά στον κόσμο αυτή η μείωση δεν έγινε με τόση βαρβαρότητα. Η κατάσταση θα χειροτερέψει στους επόμενους μήνες.

-         Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή ώστε να υψωθεί  ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας. Να προωθηθούν εφικτές λύσεις για να ξαναχτιστεί η οικονομία, οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

-         Η ανεξαρτησία μας από κάθε είδους συμφέροντα είναι αυτό που μας διαφοροποιεί.  Η μάχη που δίνουμε είναι ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, είναι μάχη πολιτική. Είμαστε ανεξάρτητοι, δεν μας κρατάνε πουθενά.

-         Η Κοινωνική Συμφωνία έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Η πρόεδρός μας Λ. Κατσέλη,  ως υπουργός Ανάπτυξης,  συγκρούστηκε με το τραπεζικό κατεστημένο για το νόμο για την προστασία από την υπερχρέωση. Δεχθήκαμε σφοδρό πόλεμο, αλλά δεν υποχωρήσαμε. Επίσης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης, το 2010 δήλωνε ότι η τότε  Κυβέρνηση δεν είχε την λαϊκή νομιμοποίηση για τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δανειστές.

-         Η Κοινωνική Συμφωνία, προτάσσει  το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για έξοδο από την κρίση, το οποίο κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη, στηρίζει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με προτάσεις, όπως το κούρεμα δανείων, δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία πυλώνα δημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικό σύστημα, επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, εγγυάται ένα ελάχιστο εισόδημα αντί της φτώχειας, και αξιοποιεί τον δημόσιο πλούτο αντί του ξεπουλήματος.

-         To  ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί προεκλογικά να παραπλανήσει τους πολίτες θέτοντας ψευτοδιλήμματα και μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Εξασφάλισε τα συμφέροντα των Τραπεζών, χωρίς να εξασφαλίσει ρευστότητα στην αγορά. Υπόσχεται ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι, ενώ έχει συναινέσει σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων από τον Ιούνιο.

-         Οσο κι αν προσπαθούν οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, παραμένουν δέσμιοι της υπογραφής τους, που καταδικάζει τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση και κοινωνικό αδιέξοδο.

-         Η θεωρία της χαμένης ψήφου είναι μία πονηρή προπαγάνδα του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Χαμένη είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έβαλαν την υπογραφή τους στο δεύτερο Μνημόνιο.

Η Μαρία Κυριακοπούλου, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν με τη δύναμη της ψήφου τους ισχυρή φωνή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,  ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή, μπροστά στις σκληρές μάχες, χωρίς εξαρτήσεις από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Read more...

ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ...


Δεν μάσησε ο Λιάτσος από τις αγωγές, τις μηνύσεις και την σύλληψή του την προηγούμενη Παρασκευή. Σήμερα στην Παρασκευή και 13 έχει μεγάλο αφιέρωμα στους Τσίπρα και Καμμένο και...
8 σελίδες ρεπορτάζ για την σύλληψή του.http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_530.html

Read more...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ


Εμείς το γράψαμε και επιβεβαιωθήκαμε ξανά.  Οι ΟΝΝΕΔίτες στηρίζουν εντυπωσιακά τον Αντώνη Σαμαρά και στο Ζάππειο το κατάλαβαν και οι...
πέτρες,1500 νεολαίοι έκαναν τη νύχτα μέρα μόλις εμφανίστηκε στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ που έδειχνε να έχει πάθει την πλάκα του από τον παλμό των μικρών. Διέκοψε μάλιστα πολλές φορές την ομιλία του κάνοντας αναφορές στα συνθήματα της νεολαίας καθώς αναγνωρίζει τη συμβολή τους στη δύσκολη προεκλογική μάχη που έδωσε σε όλη τη χώρα. Από τα Γιάννενα έως την Κρήτη είχε συνεχώς πλάι του τους γαλάζιους πιτσιρικάδες που δε σταμάτησαν λεπτό να τον εμψυχώνουν. Και ο Σαμαράς δεν είναι χαζός.  Ξέρει να εκτιμάει τη στήριξη των μικρών, που αποτελούν ουσιαστικά τη μόνη μαζική νεολαία κόμματος στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που στην Ιπποκράτους κάνουν εκδηλώσεις με τα ΚΑΠΗ. Οι ΟΝΝΕΔίτες από την άλλη, δείχνουν να τα δίνουν όλα για το Σαμαρά...http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_2898.html

Read more...

Για μακρά εκλογική νύχτα προετοιμάζει πολίτες και κόμματα το ΥΠΕΣ

Όλα έτοιμα για τη διαδικασία


Ο Τάσος Γιαννίτσης στην έδρα του ΥΠΕΣ όπου έχει στηθεί το επιτελείο της Singular Logic
Ο Τάσος Γιαννίτσης στην έδρα του ΥΠΕΣ όπου έχει στηθεί το επιτελείο της Singular Logic   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος εμμέσως συνέστησε υπομονή για την τελική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος.

«Τεχνικά η πρώτη εκτίμηση θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30, από το 10%-13% των εκλογικών τμημάτων. Όμως, υπάρχει και ένα πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να πει κανένας από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές» εξήγησε.

«Αν για παράδειγμα υπάρξουν δυο τρία κόμματα που είναι πάνω-κάτω στο 3% τότε θα παίζουν οι έδρες και δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί η πρόβλεψη» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόβλεψη των υπευθύνων της Singular Logic, για την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ήταν για τις 21:30, ωστόσο, επισημάνθηκε ότι για μεγαλύτερη ασφάλεια η εκτίμηση του αποτελέσματος μετακινήθηκε για περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ο κ. Γιαννίτσης επανέλαβε ότι το σύστημα για τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις όποιες απειλές, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσαν και οι άνθρωποι της Singular Logic.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Μητσοτάκης ξέρει τι λέει, βασικός αντίπαλος είναι το ΚΚΕ...



Αμεση ήταν αντίδραση της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη σημερινή δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπου μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει μία νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, αφού «δεν μπορεί να... είναι και νόμιμο και παράνομο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους», απάντησε η κ. Παπαρήγα. Αλλωστε, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά, ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφερέται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ’ όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό. Ο κ. Μητσοτάκης για δεύτερη φορά λέει την αλήθεια από τη δική του τη σκοπιά, εναντίον βεβαίως του ΚΚΕ, λέει την αλήθεια».


Read more...

Κωσταντίνος Μητσοτάκης: «Ψηφίστε ευρωπαϊκά κόμματα»...



Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ζητάει νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ...
Υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, τα οποία πρέπει κατά τον ίδιο να έχουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τάσσεται με βαρυσήμαντη γραπτή δήλωσή του, δύο ...
εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να υπάρξει και μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, ώστε, όπως εξηγεί ο ίδιος, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και παράνομο και νόμιμο.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου υπογραμμίζει ότι η ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμφορά, μπορεί όμως και να γίνουν ευκαιρία για να γίνουν άλματα προς τα εμπρός.

«Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο μπορεί να συμβεί και σήμερα στην Ελλάδα. Η τύχη μας σήμερα είναι στα χέρια μας» υποστηρίζει ο πρώην Πρωθυπουργός που αναφέρει ότι όλοι, Έλληνες και ξένοι, με τελευταίο τον πιθανότατα νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, συμπίπτουν στη διαπίστωση ότι το ζητούμενο στις εκλογές αυτές είναι η πολιτική σταθερότητα.

Υπεραμύνεται της ανάγκης να έχει η χώρα την επόμενη των εκλογών μια ισχυρή ευρωπαϊκή πλειοψηφία, στο προσεχές κοινοβούλιο, που θα υπερβαίνει τις 180 έδρες και θα δώσει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας.

«Έργο της θα είναι σε συνεργασία με την Ευρώπη και μέσα στην Ευρώπη να ανορθώσει τη χώρα. Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή» σημειώνει.

Αναγνωρίζει, ως εμπειρότατος πολιτικός που καταλαβαίνει τι γίνεται στην κοινωνία, ότι το ρεύμα εναντίον του μνημονίου είναι ασφαλώς πολύ ισχυρό, από την άλλη πλευρά όμως, διευκρινίζει, πως το υγιές ένστικτο των Ελλήνων τους οδηγεί να ζητούν, με συντριπτική πλειοψηφία, την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Τα δύο αυτά ρεύματα κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει λογική και η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία» υποστηρίζει και συμπληρώνει: «Άλλωστε, τα αντιμνημονιακά κόμματα, δυστυχώς, πέραν της στείρας άρνησης, δεν παρουσίασαν καμία σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αντίθετα, μερικά από αυτά έριξαν τραγικά χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκης όλο και περισσότεροι συμφωνούν στη βασική διαπίστωση ότι το κυρίαρχο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα, είναι το πολιτικό και σημειώνει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου και να εφαρμοστεί ο νόμος της δημοκρατίας, που άλλωστε αποτελεί τη μόνη προστασία για τον φτωχό και τον ανήμπορο.

Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, θυμίζει περισταστικά των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα δεν μπορεί να είναι η μόνη στον κόσμο πρωτεύουσα που το κέντρο της γίνεται γκέτο, να έχει τρείς διαδηλώσεις την ημέρα και να μένει στο έλεος αναρχικών και κουκουλοφόρων, δεν μπορεί μικρά κόμματα, κοινωνικές ή συνδικαλιστικές μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν προκλητικά τον νόμο, να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία και να βλάπτουν καίρια τη χώρα, ιδιαίτερα σήμερα που η τύχη της κρέμεται σε μία κλωστή.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να γίνει μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, ώστε να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα.

«Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός και ρίχνει το καρφί του για πρακτικές και δηλώσεις στελεχών του Περισσού, συνεχίζοντας:

«Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μησοτάκης υπεραμύνεται των συνταγματικών αλλαγών, υποστηρίζοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι επιβεβλημένη και απολύτως επείγουσα.

Παράλληλα, για να μη μείνουμε όμως και πάλι στα λόγια, λόγια που θα τα πάρει ο άνεμος, όπως σημειώνει, επαναφέρει την παλαιά του πρόταση, τα κόμματα να συμφωνήσουν και με νωπή τη λαϊκή εντολή να κηρύξουν Αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές –καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος- και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη απόφαση που ομόφωνα, είμαι βέβαιος, θα πάρει η νέα Βουλή θα είναι η κατάργηση του Άρθρου 86 του Συντάγματος και η υπαγωγή και των υπουργών στη δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες –μαζί με το δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας» υπογραμμίζει.

Επίσης, εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι η αλλαγή αυτή θα ψηφιστεί, από την πιθανότατα –όπως προβλέπει- πολυκομματική νέα Βουλή και θα αποτελέσει το θέμα της αναθεώρησης, την πρώτη ευκαιρία προσέγγισης και δημιουργίας διαλόγου μεταξύ των κομμάτων...
BHMA.


Read more...

Περιοδεία της Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκας Τ. Κατσέλη στη Λάρισα και το Βόλο

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου στη Λάρισα (όπου-εκτός από τη Β΄ Αθήνας-είναι υποψήφια βουλευτής) και στο Βόλο.
  • Στις 9.00 το πρωί θα συναντηθεί στην Τσαρίτσανη με αντιπροσωπείες συλλόγων της περιοχής.
  • Στις 9.30 θα βρίσκεται στην Ελασσόνα όπου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους τοπικών φορέων.
  • Στις 11.00 θα μεταβεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (Κουμουνδούρου 3) όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη κομματικών στελεχών.
  • Στις 12.30 θα βρεθεί στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας (Ηπείρου 83)
  • Στις 13.00 θα μεταβεί στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44)
  • Στις 14.15 θα βρεθεί στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου (Φιλελλήνων 13)
  • Στις 15.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Λάρισας (ξενοδοχείο METROPOL)
  • Στις 17.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Μαγνησίας (ξενοδοχείο PARK στο Βόλο)

Read more...

Ο Καμμένος… κάηκε και αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου



Ο Καμμένος… κάηκε και αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου
Κάθισα να δω στις ειδήσεις τη χθεσινή ομιλία του (η παιδεία δεν είναι προτεραιότητα) κ. Πάνου Καμμένου. Λόγω επαγγελματικής διαστροφής- το δέχομαι.

«Είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι», φώναζε από το πόντιουμ ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. Αναρωτήθηκα «ε, και; Το ίδιο και εγώ, αλλά δεν ψηφίζω Καμμένο».

«Συνεχίζουμε να φωνάζουμε το σύνθημα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», συνέχισε ο αρχηγός υιοθετώντας το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο- δεν με απατά η μνήμη μου- κατά το παρελθόν τον θεωρούσε κάτι σαν συναρχηγό της «17 Νοέμβρη» μαζί με τον Πάμπλο.

Όταν έμαθα ότι η συγκέντρωση έκλεισε τραγουδώντας το «πότε θα κάνει ξαστεριά», τότε… κάηκα κι εγώ. Ήμαρτον!  


ΑΣΚ
 http://newpost.gr

Read more...

Κυριακή 10 το βράδυ, η πιο δύσκολη σύσκεψη για το ΠΑΣΟΚ



Κυριακή 10 το βράδυ, η πιο δύσκολη σύσκεψη για το ΠΑΣΟΚ
Την Κυριακή το βράδυ, στις 10 θα γίνει στην Ιπποκράτους η πρώτη σύσκεψη για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και για τον καθορισμό. Πιθανόν τότε, στο ΠΑΣΟΚ να έχουν στα χέρια τους και την πρώτη εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα, έστω και αν η Singular έχει επιφυλαχτεί για τα τελικά ως τις 11 το βράδυ.

Ο λόγος είναι απλός. Με τρία κόμματα (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και Οικολόγοι Πράσινοι) να καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις ποσοστά πέριξ του 3%, προτού διαπιστωθεί αν μπαίνουν ή όχι στη βουλή τόσο η κατανομή των εδρών όσο και το όριο της αυτοδυναμίας παραμένουν μεταβλητές. 

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι συνήθεις 10 ύποπτοι, το ad hoc όργανο που δημιούργησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Επιτροπή Εκλογών και στο οποίο συμμετέχουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Δημήτρης Ρέππας, Πέτρος Ευθυμίου, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής και Άννα Διμαντοπούλου. Οι κορυφαίοι θα αγωνιούν, βλέποντας την ιστορία να τους ξεπερνά, κάποιοι εξ’ αυτών, πιθανόν να μην είναι καν βουλευτές. 

Η σύσκεψη θα είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και θα γίνει σε βαριά ατμόσφαιρα, αφού το μέγεθος της εκλογικής ήττας μπορεί να έχει προεξοφληθεί, τίποτε όμως δεν είναι τόσο οδυνηρό όσο η πραγματικότητα. Αναλόγως του αποτελέσματος, οι κορυφαίοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ, αν θα δεχτούν για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, αν θα συμμετάσχουν ή θα στηρίζουν την κυβέρνηση, αν θα χρησιμοποιήσουν την εντολή και με ποιο σκοπό.

Στο κάθε ένα από τα θέματα αυτά, το κάθε στέλεχος έχει τη δική του άποψη. Θα είναι το πρώτο κρίσιμο τεστ για το κατά πόσον ο Βενιζέλος μπορεί να διατηρήσει την ενότητα και να πετύχει τη σύνθεση, γιατί αν υπάρξουν ρήγματα στην μετεκλογική ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αυτά θα γίνουν ορατά ήδη εκείνο το βράδυ. Η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ στα θέματα της συγκυβέρνησης, η οποία στις γενικές της γραμμές θα πρέπει να προσδιοριστεί ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, θα καθορίσει εν πολλοίς και το μέλλον του, καθώς και τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις του επόμενου διαστήματος.


Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ...


ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΑΣ
Τα ρέστα του έδωσε ο Παπουτσής τις τελευταίες ημέρες. Δεν έχει αφήσει κανάλι από το οποίο να μην πέρασε για να μιλήσει. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Το άγχος για τις έδρες που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην Α΄Αθήνας είναι... μεταδοτικό! Σκανδαλίδης, Διαμαντοπούλου, Αλευράς, Παπουτσής, Γερουλάνος θα παλέψουν για 2, το πολύ 3 έδρες. Έχει να γίνεις χαμός...http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_819.html

Read more...

ΔΕΝ ΜΑΣ Χ...ΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ


Τα μεγάλα μέσα έβαλε και σε αυτές τις εκλογές η Νταλάρα. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές έτσι και σε αυτές κλήθηκε να συμμετάσχει σε συζήτηση την τελευταία ημέρα που επιτρέπονται οι προεκλογικές εμφανίσεις. Αυτό είναι θέμα δημοσίων...
σχέσεων. Όμως, το να πετάει στα μούτρα των τηλεθεατών ότι έχει "λύσεις για όλα τα προβλήματα του Λεκανοπεδίου" σημαίνει ότι περνάει τους άλλους για ζώα. Γιατί δεν τα έκανε όλα αυτά την περίοδο που ήταν υπουργός;http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_583.html

Read more...