Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Παναγιωτακόπουλος: Η ΝΔ έχει εμμονή να συκοφαντεί τον Ανδρέα Παπανδρέου...


Απαξιώνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθούν να χτυπήσουν την ελπίδα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος έξω από το νεοφιλελευθερισμό, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία για τις δηλώσεις Βορίδη.

«Η εμμονή στελεχών της ΝΔ να...
συκοφαντούν τον Ανδρέα Παπανδρέου μόνο τυχαία δεν είναι» προσθέτει και συνεχίζει:

«Στο όνομά του, βοηθούμενοι από τις αντι-ΠΑΣΟΚ πολιτικές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προσπαθούν να απαξιώσουν συνολικά την προσφορά της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα.

Χτυπώντας και απαξιώνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθούν να χτυπήσουν την ελπίδα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος έξω από το νεοφιλελευθερισμό για τους μη προνομιούχους, για τον κόσμο της εργασίας, για τους νέους.

Ταυτόχρονα κρατούν διαρκώς έξω από το «κάδρο» της κριτικής την πραγματική αιτία του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, την ανερμάτιστη και καταστροφική πολιτική της πενταετίας Καραμανλή.

Πόσο όμως μπορούν να πείσουν οι φωνές στελεχών της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που τάχατε υπερασπιζόμενοι τον ιδρυτή του κόμματος, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις;

Πόσο μπορούν να πείσουν όσοι συγκυβερνούν με την πιο σκληρή δεξιά των τελευταίων χρόνων και συμμετέχουν στην ανασύσταση του πιο σκληρού κράτους της Δεξιάς;

Πώς μπορούν να πείσουν όλοι αυτοί που με τις δικές τους υπογραφές αποκαθηλώνουν το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου;

Τι να πουν για το ΕΣΥ όταν θα συνυπογράψουν μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη, το κλείσιμο νοσοκομείων; Όταν το ΠΑΣΟΚ άνοιγε νοσοκομεία και μίλαγε για υγεία για όλο το λαό;

Τι να πουν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της δεκαετίας του '80, όταν μαζί θα οδηγήσουν 25.000 αναπληρωτές καθηγητές στην ανεργία;

Τι να πουν για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής βιομηχανίας όπλων, όταν θα συνυπογράψουν την κατάργησή της και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων;

Πώς να υπερασπιστούν τις τεράστιες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, όταν είναι πρωταγωνιστές των μεγαλύτερων ανατροπών με καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αποθέωση των ελαστικών μορφών εργασίας και προσφάτως και τη μισή εργασία, άρα μισή ζωή για χιλιάδες εργαζομένους;

Πως να υπερασπιστούν το όραμα μιας ισχυρής και ανεξάρτητης Ελλάδας, όταν συμμετέχουν σε μια Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων, σε μια Κυβέρνηση με προκαθορισμένη από τους δανειστές πολιτική ατζέντα;

Τι θα πουν σε όσους πίστεψαν και αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στη δουλειά, για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, για αξιοπρέπεια στη ζωή όταν με δικές τους υπογραφές θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία;

Για το έργο του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου δεν χρειάζονται δηλώσεις και λόγια, αλλά συγκεκριμένη πολιτική στάση και πράξη , που να υπερασπίζεται τις διαχρονικές αξίες της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Το έργο του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου είναι η προσφορά στην χώρα ενός μεγάλου σοσιαλιστικού και προοδευτικού κινήματος που απέχει έτη φωτός από το σημερινό κεντροδεξιό και ετερόφωτο κόμμα που εμμένει στην υλοποίηση πολιτικών, εντελώς αντίθετων από τα οράματα του μεγάλου λαϊκού ηγέτη.

Φόρος τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι η υπεράσπιση των αρχών, των αξιών και της ιστορίας μας.

Αυτόν το φόρο τιμής δεν μπορούν να αποτίσουν σήμερα οι κυβερνητικοί συνεργάτες κανενός Βορίδη, Άδωνι, Τασιούλα, Πολύδωρα ή Λαζαρίδη.

Τόσο απλά!»...
www.crimenet.gr

Read more...

Το υπουργείο οικονομικών σβήνει κλήσεις της τροχαίας...



Στη διαγραφή μικρο- οφειλών προς το Δημόσιο που βεβαιώθηκαν σε χρόνο μεγαλύτερο της 20ετιας προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη οι βεβαιωμένες μέχρι και…
.
31.12.1992 στις Εφορίες υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων ανείσπρακτες βασικές οφειλές, οι οποίες είναι μικρότερες των 200 ευρώ συνολικά ανά οφειλέτη, διαγράφονται, εφόσον δεν υφίστανται άλλες βασικές οφειλές του ίδιου προσώπου μετά την ανωτέρω ημερομηνία.

Η διαγραφή διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με συγκεντρωτικά ανά Δ.Ο.Υ. φύλλα έκπτωσης ή κατ” εξαίρεση από τις Δ.Ο.Υ. με ατομικά φύλλα έκπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες από τις εν λόγω περιπτώσεις αφορούν σε κλήσεις σταθμεύσης και σε αγορονομικά πρόστιμα που βεβαιώσαν προ του 1993 δήμοι και δημόσιοι φορείς...

Read more...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Τ.Τ.


ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!
Μεγάλη επιτυχία σημειώνει, όπως μαθαίνουμε, η εθελούσια των υπαλλήλων του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία μέσα σε μια εβδομάδα που έχει ανοίξει η συγκεκριμένη διαδικασία, πάνω από 300 υπάλληλοι...
έχουν ήδη επιλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εθελουσίας. Φαίνεται λοιπόν ότι όταν υπάρχει σωστό managerment και σωστές επιλογές όλα μπορούν να γίνουν. Θα επανέλθουμε...

Read more...

Καρκούλια: Θα σταθώ απέναντι στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα κεντροδεξιό κόμμα...



  ...που υπηρετεί "μοναδικά" προσωπικές επιδιώξεις. 
Οι λόγοι της παραίτησης της, από την ΚΠΕ του κόμματος...
Την παραίτησή της από τη θέση του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε, με επιστολή της, η Ζωή Καρκούλια, καθώς, όπως εξηγεί, «αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ιστορική συνέχεια με...
το ΠΑΣΟΚ των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη».

Απαριθμώντας τους λόγους που επικαλείται για την παραίτησή της, η κ. Καρκούλια αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι χρωστά στον εαυτό της «να σταθεί απέναντι στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα κεντροδεξιό κόμμα που υπηρετεί "μοναδικά" προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς ίχνος πολιτικής συνέπειας». Επιπλέον, σημειώνει ότι αρνείται να συμπορεύεται «με τους "Βορίδιδες" και να συμπράττω μαζί τους και με ό,τι αμαυρώνει και καταργεί τις μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ και εγγυήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου». Προσθέτει, δε, ότι αρνείται να υποτάσσεται «σε δεξιές πολιτικές με δικαιολογία τη σωτηρία της χώρας».

Ακόμη, τονίζει πως αρνείται να συμβιβαστεί με τη θέση ότι «για να σωθεί η χώρα θα πρέπει να κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία», να «καταλυθεί το κοινωνικό κράτος» και να καταργηθούν «όλα τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων».

Τέλος, η κ. Καρκούλια αναφέρει ότι θα είναι παρούσα «σε κάθε προσπάθεια ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης και του σοσιαλιστικού χώρου».



 ΑΜΠΕ

Read more...

TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ COSCO...


Ως πραγματικές αιτίες λοιπόν αναφέρονται κυρίως δύο θέματα. Από τη μια οι μεγάλες ζημιές που παρουσιάζει η μεγαλύτερη θυγατρική και εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, Cosco Holdings...
η οποία διαχειρίζεται τον κινεζικό στόλο. Η εταιρεία έχει ζημιές περίπου 3 δισ. δολαρίων, τα δύο τελευταία χρόνια, και αν κλείσει και φέτος με ζημιές θα «κατέβει» από το ταμπλό. Σημειώνεται ο capt Wei είχε παραδώσει από πέρσι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Cosco που κατείχε μαζί με τη θέση του προέδρου, ενώ και ομάδα μικρομετόχων της Cosco Holding είχε κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης εταιρείας ουσιαστικά για κακοδιαχείριση.
Ταυτόχρονα όμως ρόλο διαδραμάτισαν και οι αλλαγές στην πολιτική ηγεσία της χώρας, μετά την ανάληψη της προεδρίας της Κίνας από το Σι Τζινπίνγκ, αφού ο κ. Jiafu ανδρώθηκε με το προηγούμενο καθεστώς.
Ο Πειραιάς
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στη «Ν» άνθρωποι που έχουν γνωρίσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τόσο της Cosco όσο και της Κίνας γενικότερα, υπογραμμίζουν στη «Ν» ότι η πολιτική του ομίλου σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά δεν πρόκειται να αλλάξει. Και αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, πρόκειται ίσως για την πιο επιτυχημένη επενδυτική κίνηση της Cosco επί προεδρίας του Wei Jiafu και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της κινεζικής στρατηγικής να αποκτήσει μια βάση στην Ευρώπη, για να ενισχύσει τις προσπάθειες της Κίνας για εξαγωγές προς την Ευρώπη.
Στόχος της Cosco, ο οποίος και δεν αναμένεται να αλλάξει είναι να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο της Μεσογείου και κεντρική πύλη του εμπορίου Κίνας - Ευρώπης. Ηδη τα σχέδια της Cosco είναι να φτάσει το Σ.ΕΜΠΟ χωρίς τον προβλήτα του ΟΛΠ στα 6,5 εκατ. teu ετησίως, εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί και γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές (ΟΛΠ - Cosco) η φιλική διευθέτηση.
Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα, αν και εφόσον Cosco και ΟΛΠ τα βρούνε με τη φιλική διευθέτηση, και η Cosco πάρει την επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ σε συνδυασμό με τη αναστολή του εγγυημένου ανταλλάγματος, θα ενδιαφερθεί τελικά και για την αγορά των μετοχών του ΟΛΠ, εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει το συγκεκριμένο μοντέλο. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η Cosco είχε δείξει ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΛΠ.
Οι άλλες επενδύσεις
Με ένα ερωτηματικό όμως μένουν και οι υπόλοιπες επενδύσεις που προγραμμάτιζε να διεκδικήσει ο κινεζικός όμιλος στην Ελλάδα, όπως είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΛΘ. Ο νέος πρόεδρος της Cosco αναγνωρίζεται ως γνώστης τόσο της ναυτιλίας - containerships όσο και της λιμενικής βιομηχανίας, και αναμένεται να έχει σχηματίσει άποψη σε συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι σχέσεις
«Θα ενθαρρύνω τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο capt Wei Jiafu κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη δήλωση κινδυνεύει να μείνει χωρίς αντίκρισμα διότι ο capt Wei είχε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με την Ελλάδα, κάτι που ευνοούσε και τις σχέσεις των δύο κρατών, αφού ήταν ψηλά και στην πολιτική ιεραρχία της Κίνας.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση που έκανε στα εγκαίνια του προβλήτα ΙΙΙ: «Τα δύο κράτη έχουν κοινή ιστορία στο εμπόριο και τις μεταφορές», ενώ είχε προσθέσει ότι «οι δύο λαοί μοιράζονται τα ίδια όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον». Οι σχέσεις των δύο χωρών, παρουσία του Wei Jiafu, είχαν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ο ίδιος διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με πολλούς Ελληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες, αρχής γενομένης από τη στενή φιλία που είχε με τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.
Είναι άγνωστο αν ο νέος πρόεδρος της Cosco, Ma Zehua, θα ακολουθήσει ανάλογη πολιτική και θα αναπτύξει και αυτός στενές σχέσεις με την Ελλάδα όπως ο προκάτοχός του.
«Δυσαρέσκεια για τις ζημιές»
Με αφορμή την απομάκρυνση του capt Wei από την προεδρεία της Cosco, ο οποίος παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βανιζέλο, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι σηματοδοτεί τη δυσαρέσκεια της κινεζικής κυβέρνησης για τη ζημιογόνο πορεία της Cosco τα τελευταία δύο χρόνια.
«Το κινεζικό κράτος κάνει τη δουλειά του, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Το ερώτημα είναι, τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον; Με ποια κριτήρια προτίθεται να παραχωρήσει το Ελληνικό, το σιδηρόδρομο της χώρας μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, με την παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ, σε μια ζημιογόνο εταιρεία; Ποιες είναι οι διασφαλίσεις, για τη μελλοντική λειτουργία αυτών των ζωτικών υποδομών, για την ελληνική οικονομία;», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/ti-cosco.html

Read more...

''ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΔ ''...

...ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ...
Να διδαχτούν από τους αδελφούς Αντετοκούμπο κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καυτηριάζοντας τη στάση που επέδειξαν ως αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά το νόμο για την ιθαγένεια που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη συνέχεια ως κυβέρνηση ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να αλλάξουν την ουσία του νόμου...
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, σημειώνεται ότι «πέρα από τους συμβολισμούς, οι κινήσεις αυτές απαιτούν και ουσιαστικό περιεχόμενο» και τονίζεται ότι ο κ. Σαμαράς και «το κόμμα της ΝΔ θα έπρεπε να το έχουν δείξει στηρίζοντας τον προοδευτικό νόμο 3838 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της Ιθαγένειας».
«Αντ´ αυτού», όπως επισημαίνεται, «όχι μόνο εξέφρασαν την άρνησή τους ως αντιπολίτευση, αλλά και αργότερα, ως κυβέρνηση, διακήρυξαν την απόφασή τους για αλλαγή της ουσίας του σχετικού νόμου».
Με αφορμή το γεγονός ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο αδερφός του, ανέμιζαν την ελληνική σημαία κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι «τα αδέρφια Αντετοκούμπο, με την στάση τους, μεγάλωσαν, δεν μίκρυναν την Ελλάδα και έδειξαν ότι δεν είναι το DNA, το χρώμα ή η καταγωγή που προσδιορίζουν την Ελληνικότητα».
«Ας αποτελέσει η στάση τους, λοιπόν, δίδαγμα για όλους και βεβαίως, για τον Πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ. Έχουν την δυνατότητα να δείξουν ότι το μήνυμα που εξέπεμψαν τα δύο αδέρφια από την άλλη άκρη της γης και το έλαβαν και το μετουσίωσαν σε στάση ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9356.html

Read more...

Άκης: Υπάρχει ή δεν υπάρχει Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων;...




crimenet.gr 


Έρρικα Βαλλιάνου

Έξαλλος έγινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τηναπόφαση του δικαστηρίου να αναγνωστούν στη δίκη τα προσωπικά του ημερολόγια.
Από το εδώλιο άρχισε να φωνάζει πως τα προσωπικά ημερολόγια θα γίνουν βορά στα ΜΜΕ.
Ο...
πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρήστος Κατσιάνης, προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν θα αναγνωστούν όλες οι σελίδες των ημερολογίων, αλλά κάποιες από αυτές που αφορούν στην υπόθεση.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος όμως, όχι μόνο δεν ηρέμισε αλλά εξανέστη:
Α.Τσοχατζόπουλος: Σκέφτεστε δηλαδή να κάνετε και επιλογή από το προσωπικό μου αρχείο;
Αντιστέκομαι και αρνούμαι να αναγνωστούν.
Και πρόσθεσε, υπάρχει ή δεν υπάρχει Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων;
Είναι προσωπικά δεδομένα. Θα ξαναζήσουμε δηλαδή αυτό το θέατρο; Οι εισαγγελείς και οι ανακριτές είχαν συγκεκριμένα γραφεία Τύπου και τα έδωσαν όλα στη δημοσιότητα.
Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αντέδρασαν επίσης, ενώ ο Γιάννης Παγορόπουλος σημείωσε ότι τα ημερολόγια δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στην κατηγορία:
Παγορόπουλος: Θα ακουστούν πράγματα χάριν κουτσομπολιού
Πρόεδρος: Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αναγνώσουμε προσωπικά ημερολόγια και ατζέντες παρά μόνο προσωπικές σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα σε φακέλους και αφορούν δικογραφίες.

Read more...

Νέος δυνατός σεισμός στην Κοζάνη...


Νέος σεισμός ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης στις 16.28 το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν εντάσεως...
4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αναμένεται η ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Προηγήθηκε χθες, στις 13.45, ακόμη ένας σεισμός 4,7 βαθμών με επίκεντρο τη λίμνη Πολυφύτου, 23χλμ νοτιοανατολικά της πόλης....

Read more...

Bενιζέλος: Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ...


Η απάντηση στους επικριτές του αλλά και στους Βορίδη και Πολύδωρα...
«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης», είπε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι...
«διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ». Προσδιόρισε τον χώρο που καλύπτει η παράταξη μεταξύ της δεξιάς και της κομμουνιστικής αριστεράς. Χαρακτήρισε «κορυφαία προσωπικότητα» τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, απαντώντας έτσι στις επιθέσεις εναντίον του το τελευταίο διάστημα από στελέχη της ΝΔ. «Δεν περιμένουμε πιστοποιητικά φρονημάτων από κανένα κύριο Βορίδη και κανένα κύριο Πολύδωρα. Από κανέναν», είπε σε αυστηρό τόνο, απαντώντας ευθέως στις δηλώσεις των δύο στελεχών. Χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο» κάθε είδους ʽφλερτʼ με τη Χρυσή Αυγή, μη ταυτίζοντας πάντως μαζί τους όσους ʽαποπροσανατολισμένουςʼ πολίτες την επιλέγουν δημοσκοπικά.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι επενδύει σε σενάριο καταστροφής της χώρας.
Ο κ.Βενιζέλος έστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά, εθνικά και πολιτικά για να κάνει μικρότητες και πολύ μικρό κοινοβουλευτικά σήμερα για να τις κρύβει, όπως άλλοτε σε περιόδους παντοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων». Ζήτησε μάλιστα από τους βουλευτές του να διασφαλίσουν με την ψήφο τους την κυβερνητική σταθερότητα, συνεργαζόμενοι με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χωρίς πάντως να τους ʽχαρίζονταιʼ.
Μιλώντας τέλος για μικρά και αφελή παιχνίδια που παίζονται τόσο στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς όσο και σε εκείνο της ʽανεύθυνης, δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράςʼ, χαρακτήρισε ʽμείζον αγαθόʼ αυτό της κυβερνητικής σταθερότητας, σημειώνοντας πως εναπόκειται στο ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι το παιχνίδι παίζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και όχι μεταξύ μίας κυβερνητικής πλειοψηφίας της εθνικής ευθύνης και μίας στείρας αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.


Γ.Α. 
parapolitika.gr

Read more...

Βαριές καμπάνες στην Χαλκιδική Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ οι ιδιοκτήτες off shore


Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ οι ιδιοκτήτες off shore
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια του ΣΔΟΕ να αποκαλυφθεί η φοροδιαφυγή από υψηλά εισοδηματικά στρώματα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σαράντα ιδιοκτήτες off shore εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, καλούνται να καταβάλουν 27,81 εκατ. ευρώ για τον ειδικό φόρο ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, μέχρι την καταβολή των φόρων έχουν δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου τα ακίνητα τους, καθώς εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του N. 3296/04.

Ακόμα, στην Πελοπόννησο ιδιοκτήτης off shore εταιρείας κατέβαλε 438.000 ευρώ για ειδικό φόρο ακινήτων που φοροδιέφυγε κατά τα έτη 2007-2012.
Τέλος, μεγάλη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη έλαβε από το Δημόσιο επιχορήγηση ύψους 1.330.000 ευρώ.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση 455.000 ευρώ με το τέχνασμα λήψης εικονικών τιμολογίων.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.822.000 ευρώ και προτάθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης να ανακτηθεί το σύνολο της επιχορήγησης.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Όχι όμως και εκείνες που εκλάπησαν Θα αναγνωσθούν τελικά στο δικαστήριο οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου


Θα αναγνωσθούν τελικά στο δικαστήριο οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου
Την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωσθούν οι προσωπικές του σημειώσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να αναγνωσθούν στο δικαστήριο οι προσωπικές σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο απέρριψε ένσταση της υπεράσπισης του πρώην υπουργού να μην διαβαστούν τα έγγραφα.

Ωστόσο, αποφάσισε ότι δεν θα αναγνωσθούν τα έγγραφα που περιέχονται στον λεγόμενο «πράσινο φάκελο», εκείνα δηλαδή που περιήλθαν στα χέρια των δικαστικών αρχών ανωνύμως, μετά από διάρρηξη στο χρηματοκιβώτιο του πρώην υπουργού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε αντιδράσει έντονα στην πρόθεση του δικαστηρίου να αναγνωσθούν τα έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο υλικό αποτελεί «προσωπικό κείμενο».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης διευκρίνισε ότι «τα προσωπικά ημερολόγια και οι ατζέντες Τσοχατζόπουλου παραμένουν στο αρχείο μας· δεν θέλουμε να βγάλουμε στη φορά τα προσωπικά του. Οι σημειώσεις όμως δεν είναι καθόλου ιδιωτική ζωή του κατηγορουμένου».

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ένταση, καθώς οι συνήγοροι Τσοχατζόπουλου ζήτησαν να μην αποφασιστεί η ανάγνωσή τους, προκειμένου «να μη γίνουν βορά δεύτερη φορά στα χέρια του Τύπου».

«Άλλη μια γύρα επικοινωνίας; Αφορμή θέλουν» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Με το που άρχισε η ανάγνωση του πρώτου εγγράφου, με στοιχεία που παραπέμπουν στο πρόσωπο του Νικολάου Ζήγρα, οι τόνοι ανέβηκαν.

«Είναι έγγραφο εργασίας δικό μου, είναι ιδιωτικό πόνημα, ζητήθηκαν σκέψεις μου από διάφορους ανθρώπους, ζητώ να μην απασχολήσει περαιτέρω το δικαστήριο» τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει την αξιοπιστία του. Οδηγείστε σε άτοπο με αυτή τη διαδικασία».

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για τις συνθήκες υπό τις οποίες συντάχθηκε, ούτε και σε ποιον αναφέρεται. Παρά το γεγονός ότι ήλθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο, επέμεινε ότι είναι προσωπικό δεδομένο.

Ένταση δημιουργήθηκε με τον Ν.Ζήγρα όταν εκείνος είπε ότι ο πρώην υπουργός τον κάλεσε και του έδωσε το έγγραφο «δια παν ενδεχόμενο -προτού καν ασκηθούν διώξεις. Το πήρα, το διάβασα και το έσκισα δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτές τις βλακείες» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξανά ραντεβού την Πέμπτη Νέα άκαρπη συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας για την κινητικότητα


Νέα άκαρπη συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας για την κινητικότητα
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο νέο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, στις 10 το πρωί της Πέμπτης, αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την κινητικότητα στο Δημόσιο, εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στο ραντεβού της Τετάρτης οι διαπραγματεύσεις και πάλι δεν κατέληξαν.
Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή Στουρνάρα, Μητσοτάκη, Χριστοφιλοπούλου και Μπομπ Τραα. Στην σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος.
Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε μάλιστα πως αν δεν κλείσει η συμφωνία για το Δημόσιο, η τρόικα δεν φεύγει.
Ερωτηθείς ο ίδιος αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους.
Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.
Τα δύο κύρια ζητήματα της σημερινής συνάντησης Μητσοτάκη - τρόικας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση της κινητικότητας και ο τρόπος μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει παράταση στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων, ώστε να υπάρξουν κριτήρια και αξιολόγηση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετακίνησης των υπαλλήλων, η τρόικα φέρεται να δέχεται τις απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις -κάτι που είναι σύνηθες στην περίπτωση των εκπαιδευτικών- αλλά σε κάθε περίπτωση να βγαίνουν πρώτα σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων για τη δυνατότητα ή μη μετακίνησής τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην συνάντηση δεν «μπήκε» τελικά το θέμα της ΕΡΤ, το οποίο η τρόικα θα συζητήσει με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον συνολικό αριθμό των απολύσεων στο δημόσιο από την ΕΡΤ θα συμπεριληφθούν μόνον όσοι δεν θα επαναπροσληφθούν.
Την Πέμπτη η τρόικα θα συναντηθεί και με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των αποχωρήσεων δημοτικών υπαλλήλων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στρατιώτες στην κρατική τηλεόραση Πραξικόπημα σε εξέλιξη στην Αίγυπτο, το τελεσίγραφο του στρατού εκπνέει


Αιγυπτιακές σημαίες υψώνουν πλήθη αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ εν αναμονή των ανακοινώσεων του στρατού   (Φωτογραφία:  Reuters )

Κάιρο, Αίγυπτος
Τις πλέον κρίσιμες ώρες μετά την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ το 2011 διανύει η Αίγυπτος, καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου προς τον αμετακίνητο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, περίπου στις 17:30 (ώρα Ελλάδος).

Ήδη ο στρατός κατέλαβε το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς να έχει ορίσει επί του παρόντος συγκεκριμένη ώρα για την έκδοση ανακοινώσεων ή διαγγέλματος. Στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου στο κέντρο του Καΐρου και το προσωπικό που δεν εργάζεται σε ζωντανές εκπομπές έχει εγκαταλείψει την κρατική τηλεόραση.


Live stream by Ustream
Τα βλέμματα διεθνώς έχουν στραφεί στο Κάιρο, καθώς Ένοπλες Δυνάμεις και Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν διαμηνύσει αμφότεροι ότι είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρι τέλους. Πλήθη διαδηλωτών έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ αναμένοντας τις ανακοινώσεις του στρατού.

Η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου συνεδρίασε εκτάκτως λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο προς τον ισλαμιστή πρόεδρο να ενδώσει στα αιτήματα εκατομμυρίων Αιγυπτίων για την παράδοση των ηνίων της εξουσίας ή να βρεθεί ενώπιον της παρέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι συναντήθηκε ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι, ο οποίος εκπροσωπεί το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας και οργανώσεις νέων που ηγούνται τους διαδηλώσεων, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες της Αιγύπτου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αρνήθηκε να συναντηθεί με την στρατιωτική ηγεσία. Εκπρόσωπος του Μόρσι δήλωσε πως ο πρόεδρος πιστεύει ότι είναι καλύτερα να πεθάνει «όρθιος σαν ένα δένδρο, υπερασπιζόμενος την εκλογική νομιμότητά του, παρά να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις ελπίδες των Αιγυπτίων για δημοκρατία».

17 φωτογραφίες
Το σχέδιο για την «μετάβαση προς την ομαλότητα» που «υπογράφει» ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι αποτελεί στην πράξη ένα εν εξελίξει πραξικόπημα, προβλέποντας αναστολή ισχύος του Συντάγματος για αδιευκρίνιστη περίοδο, διάλυση της ισλαμοκρατούμενης Βουλής και συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης.

Με το τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο Μόρσι, οι στρατηγοί της Αιγύπτου πήραν με το μέρος τους τους διαδηλωτές και αναδείχθηκαν και πάλι στη δύναμη που ελέγχει το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Το 2011 ενορχήστρωσαν την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, αρνούμενοι να υπακούσουν στις εντολές του. Και τώρα προειδοποιούν ανοιχτά τον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας πως ή θα δεχθεί να μοιραστεί την εξουσία ή θα αναλάβουν και πάλι τα ηνία.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής αντικατασκοπείας, ο οποίος διορίστηκε πριν από ένα χρόνο από τον ίδιο τον Μόρσι υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κλίμα στην Αίγυπτο είναι εξαιρετικά τεταμένο και υπάρχουν φόβοι γενικευμένης ανάφλεξης. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι αφότου ξέσπασε το μαζικό κύμα διαδηλώσεων στις 30 Ιουνίου, με αφορμή την πρώτη επέτειο ανάληψης της προεδρίας.

Καθώς υποστηρικτές και πολέμιοι του προέδρου συγκεντρώνονται σήμερα για τέταρτη ημέρα μαζικών διαδηλώσεων, καθίσταται σαφές πως η αιγυπτιακή κρίση έχει μετατραπεί σε αναμέτρηση για το ένα μία λαϊκή εξέγερση μπορεί να ανατρέψει την ετυμηγορία της κάλπης.

Αμφότερες οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ισλαμιστής πρόεδρος δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν.

Με διάγγελμά του ο Μοχάμεντ Μόρσι απέρριψε το τελεσίγραφο του στρατού να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διεμήνυσαν πως θεωρούν την «ελευθερία πιο πολύτιμη από τη ζωή».

«Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητο» ήταν η απάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων που μίλησε για «τις τελευταίες ώρες»...
Newsroom ΔΟΛ

Read more...