Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Στο Δ.Σ της Τράπεζας Αττικής διορίστηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βενιζέλου...












Αυτή είναι η απόφαση διορισμού του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Γουβάλα στη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπ.Οικονομικών(κάντε κλικ στην 1η φωτο) .
Αυτή είναι μια είδηση του... Capital.gr για την αντικατάσταση ενός μέλους του Δ.Σ της Τράπεζας Αττικής (κάντε κλικ στην 2η φωτο)
Ρίξτε και μια ματιά στο...

...επίσημο site της Τράπεζας Αττικής που...κάνει καριέρα ως Attica Bank (κάντε κλικ στην 3η φωτο)
Θυμίζω ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, η ελεγχόμενη από το κράτος Τράπεζα Αττικής είναι αυτή που αποφάσισε να δανείσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Θυμίζω ότι την υπόθεση ερευνούν και οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι προκάλεσαν σάλο με τις καταγγελίες τους για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους.

Σημειώστε και το όνομα του μέλους που αντικατέστησε ο κ.Γουβάλας. Πρόκειται για τον Σπύρο Παντελιά ο οποίος μετά από πιέσεις αποχώρησε κι από τη θέση του αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Διαβάστε εδώ.

Ξενίζει πάντως η διπλή ιδιότητα του Κωνσταντίνου Γουβάλα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Υπ.Οικονομικών.
parapolitiki.com



Read more...

Με 20 μέτρα χιόνι κρατάνε το δρόμο ανοιχτό ...





Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία, εδώ ακούμε για ένα μέτρο χίονι και μας ακούγεται παράξενο. Που να ακούσουμε ότι εκεί το χιόνι φτάνει τα... 20 μέτρα ύψος. Δείτε και ένα βίντεο για το πως το καθαρίζουν. Οι φωτογρφίες είναι από το τουριστικό θέρετρο....

Tateyama Kurobe Alpine Route που βρίσκεται στο νησί Honshu στις Ιαπωνικές Άλπεις. Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!

Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!



Read more...

Τους πέταξε στη θάλασσα...



Μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Κουτρουμάνης εξαιρεί το ΤΕΑΠΟΚΑ (ταμείο από όπου λαμβάνει επικουρική σύνταξη) από τα επικουρικά των οποίων θέλει να κουρέψει τις συντάξεις, τελικά αποφάσισε να ... το εντάξει στη λίστα χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους συνδικαλιστές των ασφαλιστικών ταμείων ούτε φυσικά τη διοίκηση του ΤΕΑΠΟΚΑ!
Μανώλης και Νικολόπουλος είχαν ανοίξει τον χορό των αποκαλύψεων για τα καμώματα του υπουργού Εργασίας ο οποίος πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Από τη μια μεριά έχει απέναντι του τους νεοδημοκράτες και από την άλλη αποφάσισε να ρίξει στη θάλασσα τους πρώην συναδέλφους του, εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να σωθεί ο ίδιος!
Πηγη: parapolitika.gr



Read more...

“Ελευθερώστε τον Κίμωνα!” και όλα καλά;

Αγανάκτηση στην κοινή γνώμη και στους αστυνομικούς


http://img.protothema.gr/8FCE5AC3C9C2D73830B83D7BA0618F72.jpg

Τεράστια ερωτηματικά και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη προκαλεί το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος εντοπίσθηκε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τροχαία παράβαση, αλλά φέρεται να ...γκάζωσε, παρασύροντας και τραυματίζοντας αστυνομικό, συνελήφθη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος από την Τροχαία Καισαριανής, παρά το αυτόφωρο.

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το «θερμό» επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ερευνά η Τροχαία προκειμένου να διαπιστώσει αν τελικά ο τραυματισμός του νεαρού αστυνομικούς από την Μερσεντές του πολιτικού ήταν ατύχημα.

Το γεγονός ότι ο Κίμων Κουλούρης αφέθηκε ελεύθερος και δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, δημιούργησε ένταση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, καθώς πολλοί μάχιμοι αστυνομικοί αλλά και συνδικαλιστές χαρακτήρισαν προκλητική της στάση του πρώην υπουργού και «περίεργη» την απόφαση της Τροχαίας να τον αφήσει ελεύθερο χαρακτηρίζοντας τον τραυματισμό του 25χρονο ένστολου ως ατύχημα. «Αν στη θέση του κ. Κουλούρη ήταν ένας απλός πολίτη, θα τον άφηναν ελεύθερο;» αναφέρει μάχιμος αστυνομικός της Άμεσης Δράσης.

Το ζήτημα προφανώς αποκτά σημαντικές πολιτικές διαστάσεις και η κοινή γνώμη περιμένει μια επίσημη τοποθέτηση από την Αστυνομία και την Πολιτεία, ειδικά από τον αρμόδιο – και επί χρόνια σύντροφο του Κίμωνα Κουλούρη στο ΠΑΣΟΚ – υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή. Η δε σοβαρότητα του ζητήματος, χωρίς διάθεση να υποδείξουμε στη δικαιοσύνη τη δουλειά της, είναι λογικό να επισείει και παρέμβαση εισαγγελέα για τα περαιτέρω...
Read more...

Έχουν έτοιμο νόμο για να κόψουν τους μισθούς!

Αν δεν τα βρουν εργοδότες με ΓΣΕΕ...


http://img.protothema.gr/451D79AACBF7FC9F80C3BB9A0D950697.jpg

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση τουλάχιστον για το πάγωμα των μισθών και "αν χρειαστεί και για κάτι περισσότερο", επισημαίνουν πλέον με σαφήνεια αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, παρά τις μέχρι τώρα επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το μισθολογικό αποτελεί ζήτημα συζήτησης των κοινωνικών εταίρων.

Οι εργοδοτικοί φορείς έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν, ει δυνατόν, σε μία κοινή πρόταση, με τους βιομήχανους (ΣΕΒ) να προτείνουν πάγμα των μισθών για φέτος, παρά το ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 2,5%, ενώ οι έμποροι (ΕΣΕΕ) προτείνουν πάγωμα για μια διετία.

Ωστόσο το ζήτημα περικοπής αποδοχών που απορρέουν από τις τριετίες, τις ωριμάνσεις καθώς και η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα έχει επανέλθει εκ των πραγμάτων στο τραπέζι, με κυβέρνηση και εργοδότες να συνδέουν το ζήτημα της μείωσης του μέσου μισθολογικού κόστους με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, κάνει, πλέον, επισήμως λόγο για νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της «μισθολογικής προσαρμογής»...

Ο κ. Μπλανσάρ θεωρεί αυτές τις παρεμβάσεις ως προϋπόθεση για την συμφωνία μείωσης του δημόσιου χρέους, επανερχόμενος στη θέση του ΔΝΤ για "κούρεμα" μεγαλύτερο του 50%, με τις σχετικές πληροφορίες πάντως να κάνουν λόγο για υποχώρηση του Ταμείου από την θέση του για κούρεμα της τάξης του 75%-80%, ποσοστό που θα ήταν καταστροφικό για τις ελληνικές τράπεζες.

Για το θέμα του PSI και του κουρέματος βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος με τον επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον να θέλουν τον τελευταίο ως αποστολέα νέας επιστολής προς την Αθήνα για την πορεία των συνομιλιών και δη σε δραματικούς τόνους...
Read more...

"Πήγα να παρκάρω το αμάξι και κτύπησε ο αστυνομικός"...

Παραδέχεται πως πέρασε με κόκκινο ο Κουλούρης


http://img.protothema.gr/13910D14957E03A108F8F13304C72D10.jpg

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Κίμωνας Κουλούρης παραδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ότι πέρασε με κόκκινο δύο φανάρια στην Καλλιρόης, ωστόσο απέδωσε το ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο ότι είχε μαζί του την 15χρονη κόρη του - κάτι που δεν τον εμπόδιζε, βεβαίως, να περνά με κόκκινο...

Ο ίδιοα αρνήθηκε ότι έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του να φύγει, τραυματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αστυνομικό. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ήθελε να παρκάρει το αυτοκίνητο , επειδή ήταν στη μέση του δρόμου, και ότι το ατύχημα έγινε επειδή οι αστυνομικοί είχαν μπει μπροστά στο αυτοκίνητο. "Δεν θα είχε ένα απλό διάστρεμμα ο αστυνομικός εάν είχα βάλει μπροστά να φύγω", είπε...

Μάλιστα, ο κ. Κουλούρης υποστήριξε, μιλώντας, στο μεσημεριανό δελτίο του Mega Channel, ότι κάποιος από τους αστυνομικούς αποπειράθηκε να τον βγάλει έξω με το ζόρι, προκειμένου να τους ακολουθήσει.

Στα αξιοσημείωτα, το ότι οτι ο Κουλούρης ανέφερε πως δεν είχε μαζί του ταυτότητες ή άλλα χαρτιά...

O πρώην υπουργός, με δηλώσεις του απέδωσε τον ντόρο που έγινε στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί αυτό το διάστημα για τους πολιτικούς.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, που έδωσαν κατάθεση φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη! Κατέθεσαν, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Κουλούρης αποδείχθηκε πως είχε μαζί τα χαρτιά του, ενώ τον προειδοποίησαν πως "αν πας να φύγεις, θα πρέπει να περάσεις από επάνω μας!"

Τότε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την κατάθεση, έβαλε μπροστά και ξεκίνησε, κτυπώντας έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο 401 Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε διάστρεμμα, κάτι που θα τον αφήσει οκτώ ημέρες εκτός υπηρεσίας.

Μετά τον τραυματισμό, ο κ. Κουλούρης σταμάτησε πάλι το αυτοκίνητο και βγήκε να ζητήσει συγγνώμη, ακολουθώντας στη συνέχεια τους αστυνομικούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφέθηκε ελεύθερος, παρά το αυτόφωρο.
Read more...

Αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ο Κίμων Κουλούρης

Διενεργείται προανάκριση


Ο Κίμων Κουλούρης
Ο Κίμων Κουλούρης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Επεισόδιο μεταξύ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της οδού Καλλιρρόης. Ο Κ.Κουλούρης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε αστυνομικό, όταν κλήθηκε από τους άνδρες της ΔΙΑΣ να σταματήσει σε έλεγχο για τροχαία παράβαση.

Κατά πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με ελαφρύ τραυματισμό, γι' αυτό και αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, τού επιβλήθηκε το πρόστιμο που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Στη δικογραφία ερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο δεν έδειξε υπερβολική κατάνάλωση αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην βουλευτή έπειτα από παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Όμως, ο κ. Κουλούρης, που συνοδευόταν από συγγενικό του πρόσωπο, δεν σταμάτησε έγκαιρα παρασέρνοντας έναν 25χρονο αστυνομικό, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι.

Ο κ. Κουλούρης οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η δικογραφία, μετά την απολογία του κ. Κουλούρη, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση αναφέρονται τα εξής:

«Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

» Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.

» Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

» Ειδικότερα, την 23.30 ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός ειδικού φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.

» Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, απ' όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

» Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.

» Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...