Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το αιχμηρό σχόλιο του Κινήματος για τη νέα κυβέρνηση


Ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι κρίμα η ελπίδα να σπαταλιέται με τέτοιες κινήσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με προοδευτικές επιλογές », εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αναφορικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα.
kinima
Ολόκληρη η ανακοίνωση:  
Η χώρα χρειάζεται τη συνεργασία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Συνεννοήσεις και συναινέσεις για την αντιμετώπιση των διακυβευμάτων που έχουμε μπροστά μας.
Χρειάζεται κυβερνητική συνεργασία σοβαρή, με σαφέστατο προοδευτικό προσανατολισμό, για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, για αξιοπιστία και στο εσωτερικό και προς το εξωτερικό.
Αυτό λέγαμε όλη την προεκλογική περίοδο, αυτό λέμε και τώρα.
Οι σημερινές εξελίξεις, όσον αφορά στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, δημιουργούν σοβαρότατες αμφιβολίες ως προς το ζητούμενο.
Ποια σοβαρότητα και ποια πρόοδο μπορεί να περιμένει η αριστερά από τη συνεργασία με την πιο δημαγωγική και σε αρκετές περιπτώσεις, ακραία δεξιά;
Κρίμα. Είναι κρίμα η ελπίδα να σπαταλιέται με τέτοιες κινήσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με προοδευτικές επιλογές - τις οποίες και έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα.
Το ΚΙΝΗΜΑ αναμένει το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης προκειμένου να γίνει σαφές,
- Αν υπάρχει κάποιο δείγμα, έστω, Σχεδίου για τη χώρα.
- Αν η κυβέρνηση εμπιστευτεί την κρίση του Ελληνικού λαού σε δημοψήφισμα για το όποιο αποτέλεσμα της όποιας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συζητάμε στα σοβαρά ότι ο Τσίπρας θέλει να ξεπλύνει τον Καραμανλή με το αξίωμα του Προέδρου;



Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, νόμιζα ότι ήταν αστείο ή έστω μια ακόμα δημοσιογραφική υπερβολή. Φαίνεται όμως ότι στο πλαίσιο του «Πρώτη φορά Αριστερά», θα το ζήσουμε και αυτό!

Φαίνεται λοιπόν ότι πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει ούτε μια φωνή από τον ΣΥΡΙΖΑ που να το διαψεύδει.

Δηλαδή συζητάμε όντως στα σοβαρά ότι η Αριστερά ενδέχεται να ξεπλύνει με τέτοιο τρόπο τον άνθρωπο που διέλυσε τη σύγχρονη Ελλάδα; Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν έχουν τίποτα να πουν για αυτά τα σενάρια; Η χώρα έχει περάσει στον αστερισμό της φαρσοκωμωδίας; 
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/syzitame-sta-sovara-oti-o-tsipras-thelei-na-kseplynei-ton-karamanli-me-to-axioma-tou-proedrou.html#more

Read more...

ΕΡΤ: Στρίβειν διά του… Κατρούγκαλου…


Δε μας τα ‘πε καλά απόψε ο Κατρούγκαλος. Όταν τον ρώτησαν για τη μεγάλη υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ΕΡΤ, άρχισε να τα μασάει: Ξέρετε δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος, να ρωτήσετε εκείνον κλπ.

Και η συνέχεια ακόμη χειρότερη: Βέβαια, δεν…
είναι εύκολα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να γίνουν με προσοχή, δεν πρέπει να επαναφέρουμε την παλιά ΕΡΤ, με τις παλιές αμαρτίες της!

Κύριε Κατρούγκαλε, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αλλιώς μας τα έλεγε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την εποχή που εκείνη η άθλια ομάδα περί τον Σαμαρά έριχνε μαύρο στην ΕΡΤ…

Read more...

Σύζυγοι και υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα!!!

Στην Ελλάδα συμβαίνει σίγουρα πρώτη φορά. Να υπουργοποιούνται και τα δυο μέλη ενός ζευγαριού.
Στη νέα κυβέρνηση, λοιπόν, ο Θόδωρος Δρίτσας ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Ναυτιλία.
Αλλά και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τοποθετήθηκε αναπληρώτρια υπουργός -αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική.
Ο κ. Δρίτσας είναι πολύ γνωστός ως βουλευτής Πειραιά και τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος.
Η σύζυγός του είναι δικηγόρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα και συντονίστρια του τμήματος Δικαιωμάτων.
http://www.aixmi.gr/index.php/sizigoi-kai-ipourgoi-stin-kivernisi-tsipra/

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ και ελληνική φαρμακοβιομηχανία: Θα συνεχιστεί το love story;



Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν κρατήθηκε και ανακοίνωσε μόνος του, πριν τον πρωθυπουργό, ότι αναλαμβάνει τον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια έχει υποστηρίξει έμμεσα αλλά με πάθος την ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμβάλλοντας στη συκοφάντηση των γενοσημων φαρμάκων και στοχοποιώντας συγκεκριμένες πολυεθνικές. Ο κ. Κουρουμπλής αποτέλεσε την αιχμή του επικοινωνιακού δόρατος του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ με διαρροή του είχε τονίσει ότι εκτιμά πως η μοναδική λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ χθες διάβασα στο Κόκκινο, στο οποίο υπάρχουν διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιριών, ότι χαιρέτισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιότερα, με την ιδιότητα του υπουργού Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει «κατηγορώ ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή [καθώς] δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

Μένει να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ελπίζω να μην δούμε να αυξάνονται οι τιμές των φαρμάκων «για το καλό μας».
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/love-story.html#sthash.TkITYDEz.dpuf

Read more...

Κάποτε ο Παπαδημούλης έλεγε ότι είναι αδύνατο να σταθεί μια κυβέρνησης της Αριστεράς με στήριξη Καμμένου

Photo credit: Alfavita
«Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ» έγραφε τον Απρίλιο του 2012 ο Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο».

Το σχετικό ρεπορτάζ εκείνης της εποχής στο Πρώτο Θέμα ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πολύ πρόσφατο tweet του που σχολίασε το σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αν περιμέναμε από τον Καμμένο, να προστατέψει από εκτροχιασμό, το , εκτροχιασμένο λόγω Σαμαρά, "τραίνο" της χώρας, τότε ζήτω που καήκαμε...
Ευτυχώς που ήρθαν για να μας σώσουν από την αναξιοπιστία του παλιού πολιτικού συστήματος.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/kapote-o-papadimoulis-elege-oti-einai-adynato-na-stathei-mia-kybernisi-tis-aristera-me-stiriixi-kammenou.html#sthash.KlHjXFK2.dpuf

Read more...

Τέρενς Κουίκ: Προσωπικά προσβάλλομαι όταν μου λένε ότι θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (video)



Ο Τέρενς Κουίκ ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που ο ίδιος θεωρούσε «προσβλητικό» πριν από λίγο καιρό.

Χωρίς πολλά λόγια, να τι δήλωνε τον περασμένο Σεπτέμβριο:

- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/kouik-prosopika-prosvallomai-otan-mou-lene-oti-tha-synergastoume-me-ton-syriza-video.html#sthash.3xvwzhVr.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Νίκος Κοτζιάς, ένας εθνικιστής στο ΥΠΕΞ που συνομιλεί με την Ακροδεξιά της Ρωσίας (όπως και η Χρυσή Αυγή)



Ο αμφιλεγόμενος Νίκος Κοτζιάς επιλέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη νευραλγική θέση του υπουργού Εξωτερικών, ένας άνθρωπος με σαφείς αντιευρωπαϊκές θέσεις και περίεργες σχέσεις με συγκεκριμένους ρωσικούς κύκλους.

Αρχικά, αξίζει κανείς να ξεκινήσει από τη σχέση του με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Φαήλο Κρανιδιώτη. Όπως είχε αποκαλύψει η Παραπολιτική τον Απρίλιο του 2011, ο Νίκος Κοτζιάς είχε επιλέξει τον κ. Κρανιδιώτη ως δικηγόρο του σε αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Athens Review of Books εξαιτίας ενός άρθρο του Ανδρέα Παππά που τον χαρακτήριζε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού».

Μάλιστα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει γράψει γι' αυτόν:

-Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Έχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό.

-Ο Κοτζιάς έχει δύο ελαττώματα: ελληνοκεντρική ρεαλιστική άποψη και δύσκαμπτη μέση. Αν δε τίς των γνωστών μαλακίων του την έπεφτε για “υπερπατριωτισμό” θα ’πεφτε πολύ γέλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κοτζιάς εξηγούσε κάποτε γιατί οι εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν- κατ΄ αυτόν- τον κ. Σαμαρά «διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν τη λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο».

Ρίξτε μια ματιά σε παλαιότερες απόψεις του υπέρ διαφόρων δικτατοριών ενώ το τελευταίο του βιβλίο έχει τον σαφή τίτλο «Ελλάδα, αποικία χρέους».

Πρόσφατα, είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και οι σχέσεις του με τη Ρωσία προβληματίζουν. Τον Απρίλιο του 2013 ο Νίκος Κοτζιάς είχε διοργανώσει διάλεξη υπέρ του Αλεξάντρ Ντούγκιν, ενός ακροδεξιού συμβούλου του Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στην εισήγηση του είχε αναφέρει ότι ο Πούτιν έχει με τη μεριά του το λαό(!):

Έχουμε το φιλοαμερικανικό, φιλελεύθερο, ατλαντικό, μονοπολικό λόμπι, και έχουμε τον Πούτιν προσωπικά με τη δική του πορεία και τους δικούς του ανθρώπους γύρω του οι οποίοι έχουν μια μεγάλη υποστήριξη από τον πληθυσμό. Διότι ο Πούτιν είναι δημοφιλής λόγω των κύριων χαρακτηριστικών των πολιτικών του, τα οποία συμμερίζονται όλοι ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Θα πρέπει να αποκόψουμε από την πλειοψηφία το φιλελεύθερο δίκτυο, το οποίο είναι πολύ δραστήριο σε κάθε περίπτωση, αλλά μέχρι εκεί. Και ο Πούτιν επιλέγοντας μεταξύ της φιλελεύθερης ελίτ και της πλειοψηφίας του απλού ρωσικού πληθυσμού, επέλεξε τον απλόΡώσο άντρα και τη Ρωσίδα γυναίκα. Και αυτό ήταν ένα αποφασιστικό βήμα στη διαδρομή του και για αυτό το λόγο είναι Ευρασιατιστής και υπέρ της πολυπολικότητας και για αυτό παραμένει και θα παραμείνει στην εξουσία για τόσο πολύ καιρό.

Αν δεν έχετε χρόνο να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, αρκεί να δείτε τις δυο παρακάτω φωτογραφίες. Η μια είναι από την εκδήλωση του Νίκου Κοτζιά...



...και η άλλη είναι από το όταν ο συγκεκριμένος κύριος συνάντησε στη Μόσχα στελέχη της Χρυσής Αυγής.



Θυμίζω ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής υπέρ της Ρωσίας έχουν εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι η ψυχοσύνθεση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας αρκεί από μόνη της για να μας βάλει σε μπελάδες.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/nikos-kotzias-o-pio-ethnikistis-ypourgos-eksoterikon-meta-ton-antoni-samara.html#sthash.RtD03SNZ.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Άρωμα... γυναίκας στο νέο υπουργικό συμβούλιο...


ΦΩΤΟ...


Συνολικά 6 είναι οι γυναικείες παρουσίες στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά οι...
κυρίες της Βουλής είναι... 

Έλενα Κουντουρά

Αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού



Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Πτυχιούχος της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα. Τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το «Μνημόνιο 2» παραβαίνοντας τη γραμμή του κόμματος και ο Αντώνης Σαμαράς τη διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το 2014 ανέλαβε και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης)


Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Φεβρουαρίου 1958. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έγγαμη με τον Χρήστο Τσαρουχά. Έχει έναν γιο τον Κωνσταντίνο Τσαρουχά (πολιτικός επιστήμων) και μία κόρη την Κατερίνα Τσαρουχά (κοινωνιολόγος/δημοσιογράφος).

Εξελέγη Βουλευτής Νομού Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Υπήρξε Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και του 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια Σερρών.

Νάντια Βαλαβάνη

Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών


Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954. Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (τότε ΑΣΟΕΕ).

Πρωτοκλέχτηκε βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεκλέχτηκε τη 17η Ιουνίου 2012. ίναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Από το Μάρτιο 2014 ήταν Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τασία Χριστοδουλοπούλου

Αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (Μεταναστευτικής Πολιτικής)















H Τασία Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.

 Ράνια Αντωνοπούλου

Αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας
p

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας.

χει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.

Θεανώ Φωτίου

Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης



Η Θεανώ Φωτίου είναι Kαθηγήτρια Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης στο E.M.Π.

Το 1990-92 ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια στα Royal College of Art London, College of London (UCL), Bartlett School of Architecture and Planning. Είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο T.E.E. και U.I.A. Eλλάς. Mέλος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Aρχιτεκτονικών Σχολών της Eυρώπης. Εξελέγη βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά το 2012...
parapolitika.gr


Read more...

Συνάντηση με τον Καραμανλή θα έχει ο Τσίπρας...


Συνάντηση με τον Καραμανλή θα έχει ο ΤσίπραςΘα συζητηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...


Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα...
πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας πιθανής υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το «Βήμα».

Το όνομα του Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει ακουστεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έχει κυκλοφορήσει επανειλημμένως ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα πάντως αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι το σενάριο του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι ίσως το επικρατέστερο για την προεδρία της Δημοκρατίας ως το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ...
newsbeast.gr

Read more...

Μαξίμου, όπως κάμπινγκ νεολαίας ΣΥΝ!


Μία περίεργη εικόνα είδαν χθες πολλοί νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι φωτογραφίες που έδειχναν την έλευση του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κάτι από... κάμπινγκ της νεολαίας Συνασπισμού!
tsipras1
Αυτό διότι στις φωτογραφίες των πρακτορείων ειδήσεων, φαίνονταν να στέκονται έξω από το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι εκτός από στενοί φίλοι, ήταν και οι δύο γραμματείς της νεολαίας Συνασπισμού. Μάλιστα, ήταν αχώριστοι σε όλα τα κάμπινγκ της νεολαίας, γι' αυτό και χθες, οι νεολαίοι της Κουμουνδούρου είχαν έναν ξεχωριστό λόγο να πανηγυρίζουν. Γιατί οι φωτογραφίες που έβλεπαν στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, τους θύμιζαν πολλά αξέχαστα καλοκαίρια, με τη διαφορά ότι Τσίπρας και Τζανακόπουλος χθες φορούσαν κοστούμια.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι 4 προτεραιότητες Σκουρλέτη στο υπουργείο Εργασίας


Τις προτεραιότητές του στο "καυτό" υπουργείο Εργασίας αποκάλυψε ο Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
skourletis
Συγκεκριμένα προανήγγειλε:
1. Κατάργηση της επιστράτευσης των εργαζομένων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο καθεστώς
2. Κατάργηση του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις
3. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού
4. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ποια είναι τα 9 μέλη της κυβέρνησης που έδωσαν θρησκευτικό όρκο


ImageHandler
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, οι τέσσερις προερχόμενοι από το κόμμα του υφυπουργοί (Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχάκαι Παναγιώτης Σγουρίδης), ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, επανεκλεγείς βουλευτήςΠαναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και οι εξωκοινοβουλευτικοί, ο δικαστικόςΠαναγιώτης Νικολούδης, ο τέως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης και ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας, είναι τα μόνα μέλη της νέας κυβέρνησης που έδωσαν θρησκευτικό όρκο.
Τα υπόλοιπα έδωσαν τη λεγόμενη «διαβεβαίωση».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Οι ορκισθέντες άνευ Ευαγγελίου


orkwmosia
Πολιτικό όρκο (διαβεβαίωση) έδωσαν τα 31 από τα 40 συνολικά μέλη της νέας κυβέρνησης, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνονται:
  13 υπουργοί, 20 Αναπληρωτές και 7 Υφυπουργοί
  Μόλις 6 γυναίκες
  Ο πρόεδρος και άλλα 4 στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
  1 στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων
  1 βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην τελευταία Βουλή.
Τα περισσότερα φλας των φωτογράφων, κατά την υπογραφή των πρωτοκόλλων μετά τη «διαβεβαίωση» τράβηξε ο Γιάννης Βαρουφάκης με τη σπορ εμφάνισή του ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λησμόνησε να χαιρετίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό αλλά αμέσως μετά, κάνοντας δυο βήματα πίσω, διόρθωσε!
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ"...


Δρίτσας: Η ναυτιλία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη...


"Μπροστά μας έχουμε πολλές μεγάλες προκλήσεις. Τα νησιά και η...
ναυτιλία θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ. Το ΤΑΙΠΕΔ θα αναστείλει τις διαδικασίες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού του Πειραιά", τόνισε, σε δηλώσεις του, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν την ορκωμοσία του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας...
newsbeast.gr

Read more...

Δεν παραιτείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος...


Δεν παραιτείται ο Ευάγγελος ΒενιζέλοςΜε επιστολή του προς τις και τους υποψήφιους βουλευτές, τους γραμματείς και τα μέλη των νομαρχιακών και...
τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τους ευχαριστεί από καρδιάς προσωπικά την καθεμία και τον καθέναν για τον "ωραίο και δύσκολο" αγώνα που έδωσαν. 

Επιπλέον, στην επιστολή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η δήλωση που έκανε το βράδυ των εκλογών "ισχύει απολύτως". 

"Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά και σε βάθος για όλα. Είμαστε παρόντες. Κρατάμε πάντα ψηλά την ευθύνη" τονίζει και προσθέτει ότι "προέχει αυτή τη στιγμή να αποσαφηνιστεί η πορεία της χώρας, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με αποτελεσματικό και καθαρό τρόπο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης"...
newsbeast.gr

Read more...

Ενα “Αμερικανάκι” στον αγώνα κατά της ανεργίας


Rania-Antonopoulou-DIN_71891-620x300
Η Ράνια Αντωνοπούλου αναλαμβάνει Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας στην νέα κυβέρνηση. Εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας.
Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.
Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ποιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς...


Ποιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών
Ο Νίκος Κοτζιάς γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Είναι καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 1968. Σπούδασε...
Οικονοµικά και Πολιτική Φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Giessen της Γερµανίας. Η διδακτορική του διατριβή από το Πάντειο Πανεπιστήµιο είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες του Κράτους». Η µετα- διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης».

Δίδαξε και υπηρέτησε ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Marburg της Γερμανίας, της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία και του Harvard στις ΗΠΑ. Είναι µέλος του St Antony’s College - Oxford University, Senior Fellow στο Weatherhead Centre for International Relations στο Πανεπιστήµιο του Harvard.

Είναι συνιδρυτής του Προγράµµατος Νοτιανατολικής Ευρώπης στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης.

O Νίκος Κοτζιάς υπήρξε µέλος της µαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαµπράκη από το 1965. Ιδρυτικό µέλος της ΚΝΕ και µέλος του Κεντρικού Συµβουλίου της στη διάρκεια της χούντας. Αργότερα µέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Καταδικάστηκε δις από στρατοδικείο. Στη διάρκεια της χούντας υπήρξε γραµµατέας της Οµοσπονδίας φοιτητικών συλλόγων στη ∆υτική Γερµανία και ∆υτικό Βερολίνο καθώς και γραµµατέας του Συντονιστικού των αντιδικτατορικών φοιτητικών οργανώσεων. Συνέβαλε στην οργάνωση και καθοδήγησε µεγάλες απεργίες, όπως εκείνη της Πεσινέ και της Λάρκο το 1977.

Συνέβαλε αποφασιστικά στη δηµιουργία των περιοδικών «Επιστηµονική Σκέψη» και «∆ιαλεκτική», ενώ συµµετείχε στην Επιστηµονική Επιτροπή πολλών άλλων. Ιδρυτικό µέλος του ΚΜΕ, του FEG Marbourg και του «Ιδρύµατος Νίκος Πουλαντζάς». Το 1989 παραιτήθηκε την ίδια βραδιά της συγκρότησης της κυβέρνησης Τζαννετάκη από τα καθοδηγητικά όργανα της αριστεράς στα οποία συµµετείχε. Είναι ο πρώτος που την κατάγγειλε δηµόσια ως την απαρχή του «βρώµικου 1989».

enikow.gr

Read more...

Παραιτείται ο Βενιζέλος από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ?...


Από στιγμή σε στιγμή,  αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, οπως...
γραφει το left.gr...

Read more...

Για την Προεδρία Διαψεύδουν τη συνάντηση Τσίπρα-Καραμανλή


Διαψεύδεται τόσο από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, όσο και από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά πιθανή συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.
karamanlis tsipras
 http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στις 17:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...


Στις 17.00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Αύριο η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου...
Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ενώ...

αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου...


Read more...

Στις 5 η ορκωμοσία Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκης, υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Π.Καμμένος, στο υπερυπουργείο Εσωτερικών ο Νίκος Βούτσης.

Η σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών  Υπουργός Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης
Αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου
Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και ΤουρισμούΥπουργός Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας
Αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης
Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης
Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλης Αποστόλου
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης
Αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη
Αναπληρωτής υπουργός Κώστας Μάρδας

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων 
Υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης
Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης
Αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Εργασίας
Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου
Αναπληρωτής υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής
Αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης
Υπουργείο Εξωτερικών 
Υπουργός
 Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής
Αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  
Υπουργός Πάνος Καμμένος 
Αναπληρωτής υπουργός 
Κώστας Ήσυχος
Υφυπουργός Νίκος Τόσκας
Υπουργείο ΔικαιοσύνηςΥπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράςΠαναγιώτης Νικολούδης

Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου

Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός Τέρενς Κουίκ

Υπουργός Επικρατείας
Νίκος Παππάς

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος:Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Για την προεδρία της Βουλής θα προταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης


Το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως το νέο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα, την ώρα που στο παρασκήνιο καταγράφονται ορισμένες «καραμπόλες».
tsip1
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Όπως είθισται πριν από την συγκρότηση της κάθε κυβέρνησης, οι φήμες οργιάζουν και ονόματα πάνε κι έρχονται. Για παράδειγμα, εκτός του Νίκου Ξυδάκη που «παίζει» για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της νέας κυβέρνησης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Αν ο κ. Σακελλαρίδης δεν αναλάβει εν τέλει ρόλο πορτ παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου, τότε θεωρείται βέβαιη η αξιοποίησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, υπό τον Γιώργο Σταθάκη που θα είναι ο «υπερ-υπουργός».
Αρνήθηκε ο Φώτης Κουβέλης το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Παράλληλα, προς το υπουργείο Εργασίας –και όχι το υπερυπουργείο Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης- φαίνεται να κατευθύνεται ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακούγεται για τη θέση της υπουργού Εσωτερικών. Η κ. Κωνσταντοπούλου θα αναλάβει το εν λόγω «υπερ-υπουργείο» μόνο αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να αναθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στον επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη ή στον Φώτη Κουβέλη, όπως θέλουν κάποιες ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν φήμες.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ ως προς την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να πάρει θέση στο υπερυπουργείο Περιβάλλοντος ο Γιάννης Τσιρώνης.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήδη… ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης επίσης προανήγγειλε, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ότι θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών –αλλά ο τομέας των εσόδων αναμένεται να ανατεθεί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να αναλάβει είτε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είτε αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ όλα δείχνουν ότι στο τέταρτο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής θα προταθεί ο Νίκος Βούτσης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...